Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Olivia Lamia Leeland

Anonymous

Olivia Lamia Leeland Empty
Vendég
Csüt. Dec. 26, 2019 10:11 pm

Olivia Lamia Leeland

Oli, Liv, Livie

"to be soft is to be powerful"

Nem:

Kor: 16 év

Vér: mugli születésű

Születési hely: London, UK

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél

Családi állapot: néha még magamat is nehéz elviselnem, nemhogy mást

Patrónus: hópárduc

Pálca: fehér kőrisfa, egyszarvúszőr, 11 hüvelyk, merev

Amit szeretnek bennem

Apa imádta, hogy olyan vagyok, mint anya. A kíváncsiságomat roppant könnyű felkelteni, a csillogó szemeim árulkodnak arról, mennyire érdekelnek a világ dolgai, legyen szó akár a varázsló társadalomról vagy a muglik helyzetéről. Szerette, hogy könnyen átlátok dolgokat, és mulattatta, hogy néha azonban a legelemibb dolgokat sem tudom összekapcsolni és könnyű megzavarni a gondolataimat. Rajongott a diadalittas mosolyomért, ami végigkísérte a gyerekkoromat. Büszke volt arra, hogy szeretem nálamnál jóval nagyobb fákba vágni a fejszémet és meg is valósítom az elképzeléseimet.

Ami zavar bennem másokat

Anya utálja, hogy pont olyan vagyok, mint apa. A nővérem simulékony, vele aztán nagyon egyszerű kijönni. Velem is, mikor jobb napom van, de mostanában ez a veszély nem fenyeget. Pont olyan konok és makacs vagyok, mint apa. Nehezen engedek az elveimből, az igazamhoz pedig még akkor is ragaszkodom, ha igazából már magamnak beismertem a tévedés tényét. Ezt el kell fogadni.

Életem története

Egyikünk sem volt felkészülve rá, hogy 11 évesen megkapjuk a roxforti leveleinket. Fogalmunk sem volt róla, hogy a varázsvilág létezik, az az ominózus pillanat, mikor a szüleinknek szembesülniük kellett a ténnyel, hogy az ikreik boszorkányok, egy kicsit felkavarta az állóvizet a családban. Még emlékszem rá, hogy egy éjjel nem aludtunk, másnap a szüleink nem mentek dolgozni, hogy kutakodni tudjanak. Persze hamvában holt ötlet volt az internet korában a Google-t használni arra, hogy utánanézzünk bármilyen boszorkánysággal és varázslással kapcsolatos dolognak. A keresések több tízezer találatot hoztak elő, végül nem jutottunk előrébb és néhány nap után a szüleink is megunták a sületlenségek olvasását. De a gyanújuk sosem múlt el teljesen. Történt ugyanis néhány furcsaság körülöttünk, legfőképp akkor, mikor együtt játszottunk a nővéremmel. Anya először csak rossz viccnek hitte, hogy a homokozónkat nyakig töltöttük csillámporral hét évesen, aztán szembesült vele, hogy az egész udvar, később az egész lakás csillog. Magyarázatot nem találtak rá, ahogy néhány hasonló gyermekded csínyükre sem. Mi pedig nem fogtuk fel, hogy varázsolunk. Éltük az átlagos életünket Londonban, nyaranta délelőtt a nagyinál voltunk, délután balettórára mentünk, este hadakoztunk a szüleinkkel. Reggel kezdődött az egész elölről. Még emlékszem, hogy a nővéremmel veszekedtem éppen ébredés után, mert az dresszemet húzta ki a szekrényből, és jobb ötlet híján - mert a haját azért nem akartam megtépni - anyához futva dübörögtem le a lépcsőn, aki szokásosan késésben volt a reggelikészítéssel. A nappaliba rohanva viszont egy magas, sötét és hosszú ruhába bújt alakot pillantottam meg, akinek arca akár a nagyié, csak sokkal ráncosabb, de nem csak a ruházatán nem tértem napirendre. Olyan várakozó pillantással nézett rám, mintha csak ismerne, én viszont másra sem tudtam gondolni, minthogy az unikornisos este leittam kakaóval és abban aludtam el. Biztosan észrevette a nagy foltot, ami a hasamon éktelenkedett és azért néz rám így.
- Megtennéd, hogy szólsz a nővérednek is? - intézett felém néhány szót, én viszont tekintetemmel csak anya után kutattam, és csak azután iramodtam ismét a lépcső irányába, hogy bólintott egyet. Idő közben apa is belépett az ajtón, de meg mernék rá esküdni, hogy alig pár perce indult el dolgozni. Mégis mi a fene folyik itt?
- Pompás - fordult vissza a szüleink felé a nő, majd feljebb tolta az orrán a szemüvegét.
A bemutatkozása után persze már minden világos volt. Nehezen hihető, de világos. A Roxfort igazgatójaként megismert idős nővel később az iskola falai között is rendszeresen összefutottunk. Általában akkor, mikor valami butaságon törtem a fejemet, de a jelenléte mindig a jobb útra terelt. Megígérte a szüleinknek, hogy jó helyen leszünk, egy olyan környezetben, ahol kibontakozhat a különleges tehetségünk. Egy olyan helyen, ahol vigyáznak ránk és bár nem láthatnak minden nap, írhatnak levelet nekünk és a téli szünetben újra együtt lehet a család. Azt is elmondta nekik, hogy sokkal nagyobb baj is történhet velünk, ha nem tanuljuk meg időben kezelni a varázserőnket - persze ezen a ponton apa majdnem elájult, mert még idő kellett neki, hogy feldolgozza a hallottakat.
Végül úgy döntöttek, hogy megnézik maguknak azokat a helyeket, amikről a nő beszélt nekik. Az Abszol-úton tett látogatásunk során látott sok furcsa szerzet után pedig már egészen szokványosnak tűnt nekik az, hogy az ikreik varázslópalánták.

Ebben az évben apa már nem ölelt át, mikor felszálltam a vonatra. A hátam mögött lévő nyáron nem kerestem fel a régi barátokat és rokonokat, akik úgy tudták, hogy egy nagyon színvonalat balettiskolában tanulunk a nővéremmel. Nagyon ki sem mozdultam otthonról. Tavaly nem ünnepeltük meg a karácsonyt, nem állítottunk hatalmas fát a nappaliban, anya nem sütött mézeskalácsot. Mintha az otthonunk elvesztette volna azt a melegséget, amiért annyira szerettük. Egyedül macskám dorombolása tudott kizökkenteni a néma mélázásból, hiszen neki teljesen mindegy hogy otthon vagy a kastély falai között vagyunk, a lényeg, hogy foglalkozzam vele.

Ha tükörbe nézek

Pont úgy nézek ki, mint a nővérem, aki alig 4 perccel idősebb nálam. Na jó, bevallom, a folyosón sétálgatva nem csak házszíneink különböztetnek meg minket egymástól. Hátulról könnyen összekeverhetőek vagyunk ugyan, hiszen egyikünk sem nőtt magasabbra 155 centinél, de a szemfüleseknek rögtön feltűnik némi különbség. Rövid, szőke, rakoncátlan tincseimet csak ritkán tűröm vagy tűzöm el, és a ruhatáram is inkább a sportos vonalat követi, elvétve fordul csak elő néhány nőiesebb ruhadarab. Valószínűleg ezért van a nővéremnek sokkal nagyobb közönsége, mikor bárhol megjelenik. Arcunk vonala szabályos, akár egymás tökéletes másolatai is lehetnénk, mosolyunk íve is megtévesztésig hasonlít - dolgoztunk ezen! De ha eljutsz odáig, hogy a szemünkbe nézz, és barna íriszeinkben egészen lelkünk mélyére látsz, bizonyára sikerül megkülönböztetned minket.

Családom

Édesapám

Gideon Leeland - A férfi, aki a testvéremet és engem egyformán szeretett, egyszerre ültetett minket a térdeire, hogy a mesekönyvekből felolvasson, pedig már réges-régen kívülről fújtuk az összes oldalát. A férfi, aki pontosan tudta, hogy a nővérem a hasán, én pedig nagyjából a testem bármely részén pokolian csiklandós vagyok. A férfi, akit korán veszítettünk el, aki fiatalon hagyta el a családját és akinek a hiányát soha semmi nem fogja tudni pótolni.

Édesanyám
Philomena Leeland (née Bowman) - Az anyánk, aki ugyan nem boszorkány, de babakorunk óta fejleszti azt a különleges képességét, hogy bármikor meg tud különböztetni minket. Sokkal nehezebben fogadta el, hogy két kis boszorkának adott életet, mint apánk, de ez betudható annak, hogy sosem szerette, ha távol vagyunk tőle. Ő süti a legfinomabb citromos pitét, de mióta apa elment, már ő sem ugyanaz.

Testvéreim
Adele Leeland - Az ikernővérem, aki az óév utolsó éjjelén született, én pedig szorosan a nyomában követtem az újévbe. Ezért is fordulhat elő, hogy más napra esik a születésnapunk, mi pedig rendkívül élvezzük, hogy sok ikerpárral ellentétben, nekünk saját napunk van, ami csak rólunk szól. Mindig jól megértettük egymást, valóban különleges kapcsolat a miénk, de ezt nem szeretjük nagy dobra verni. Főleg mióta apa halála kifordított minket a megszokott kerékvágásból.

Párkapcsolat
Egy éve Leo Lestrange boldogítja a hétköznapjaimat. Jól megvagyunk.

Apróságok

Amortentia
a könyvek friss illata, fahéjas alma, borsmenta, pézsma, fenyő és az eső utáni első fuvallat aromája

Mumus

Mióta apa nincs velünk, a világ nagyot fordult velem, a magabiztosságom és az életbe vetett hitem, mintha nem is létezett volna. Sokkal jobban ragaszkodom a családomhoz, mint valaha el tudtam volna képzelni. Rémálmaimban egyedül vagyok, magányosan, a nővéremet és anyámat sem találom. Azt hiszem attól félek a legjobban, hogy elveszítem őket is.

Edevis tükre
Szükségem lenne apára. A teljes családomra.

Hobbim
Mindig szerettem olvasni, odahaza egész szentélye van a könyveimnek, a könyvtár így nekem olyan, mint a gyerekeknek az édességbolt. Oda járok, ha vidámságra vágyom, egyedül érzem magam vagy csak teljesen el akarok vonulni a világ színe elől. Aztán ott van a kviddics, ami nem egészen hobbi, inkább az életem. Ha tehetném a seprűmmel aludnék, annyira imádom. Apától kaptam, bár gyanítom halvány lila gőze sem volt arról, hogy mekkora mázlistává tesz vele.

Elveim
A családom mindenek felett. Megtanultam, hogy csak magamra számíthatok, és csak a családom tagjai tartanak ki igazán mellettem. Kevés barátom van, sokkal zárkózottabb lettem, a többiek pedig elfordultak tőlem. Én csak azt adom, amit én is kapok.

Amit sosem tennék meg
Már nem vagyok benne biztos, hogy van ilyen.

Ami zavar
A skála igen széles, lehet belőle válogatni, ugyanis elég sok minden az agyamra tud menni. A nővérem folyamatos mocorgása például ezek közé tartozik, mikor még ebéd közben sem tud leállni a lábbal dobolással. De ilyen a pökhendiség, nem viselem el a kivagyiságot és az egoizmust. Azt sem, ha valamilyen pletyka elszenvedője leszek. Erről apának is megvolt a véleménye, azt hiszem ez rám ragadt. De olykor még a hangos orrfújás is idegesít, minden csak attól függ, milyen napom van.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom, természetesen.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Mondjuk a politika... Nem igazán értek hozzá, de nem is folyok bele.

Amire büszke vagyok
A nővérem páratlan tehetségére, az édesanyám bárkit megszégyenítő erejére, a kviddicsben való jártasságomra, a seprűlovagló tudásomra és arra, hogy még mindig itt vagyok. Az is valami, nem?

Ha valamit megváltoztathatnék
Visszahoznám apát... Valahogy...

Így képzelem a jövõmet
Sikeres kviddicssztár leszek, kivételes tehetségű hajtó, a képem ott virít majd a csokibékában, és örömmel fogok aláírásokat osztogatni. Addigra majd valahogy megszokom, hogy sokat beszélnek rólam az emberek, most még a hideg is kiráz attól, hogy én legyen a beszélgetés középpontjában, de valamit valamiért.

Egyéb
Ötödév elején megfűztem a nővéremet, hogy tanuljuk ki az animágia rejtelmeit. A lexikális tudásom már megvolt hozzá, ő pedig benne van az izgis dolgokban. Kétszer futottunk neki, nem volt egyszerű dolgunk, majdnem le is buktunk és hát van még mit gyakorolnunk, de sikeresen alakot tudunk változtatni. Ha egy édes Ragdollt látsz a bitrokon ólálkodni vigyázz vele, nagyot karmol.

Olivia Holt

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Olivia Lamia Leeland Empty
Vendég
Hétf. Dec. 30, 2019 10:00 am

Elfogadva!

Kedves Olivia!

A mugliszületésű karakterek általában alulreprezentáltak minden oldalon, pedig mennyi érdekes lehetőség rejlik bennük - ezt most te is bebizonyítottad nekünk. A tehetség nem azon múlik, hogy valaki kétévesen versenyseprűn ült-e már vagy hogy kiskora óta körbeveszi-e a mágia, ezt az ikertestvéreddel együtt élő példaként tanúsíthatjátok.
Nagyon szomorú, hogy ilyen korán el kellett veszítened apukádat, egy imádott szülő halála hatalmas törés mindenki életében. Nehéz túllépni a gyászon és úgy tűnik, a te családodnak is még küzdenie kell azért, hogy visszatérjetek a régi hétköznapokba. Talán jövőre lesz nálatok mézeskalács is karácsonykor... Azt pedig egy percig se szégyelld, hogy apukád konokságát örökölted, a mai világban különösen fontos, hogy ne engedjünk az elveinkből.
Feltétlenül hozzá kell tennem, hogy imádom a ragdoll cicákat, így nálam az animágus alakod minimum egy plusz pirospont. Very Happy
Nem is kérdés, hogy elfogadlak-e, hiszen egyértelműen az oldalunk tagjai között van a helyed. Futás foglalózni és minél több játszótársat keresni!

FoglalókNyilvántartásokJátékostárs kereső

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: