Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Harry Potter és a Malfoy kölyök

Anonymous

Harry Potter és a Malfoy kölyök Empty
Vendég
Csüt. Szept. 30, 2021 6:24 pm
Harry & Scorpius

Idegen helyen eleinte mindig nehezen és rosszul alszom és bár Albus itt van a közelemben, ez úgy tűnik most kevés. Forgolódom, próbálva ezt óvatosan és halkan tenni, hogy ne keltsem fel, mégis egy idő után érzem, hogy semmi esély arra, hogy elaludjak. Talán némi friss levegő vagy egy pohár hideg víz jól fog esni, így némi hezitálás után óvatosan mászok le az ágyról, megkerülve a mellette lévő matracot, amelyen Albus szunyókál és igyekszem úgy kiosonni az ajtón, hogy az ne nyikorduljon meg, amikor kinyitom.
A Potter házban még egyáltalán nem mozgok otthonosan, így a sötétség ellenem van, a kintről beszűrődő égitestek fénye pedig nem elegendő ahhoz, hogy magabiztosan tudjak eljutni a konyháig. Mennyivel egyszerűbb nálunk, a Malfoy kúrián, de próbálom ezt háttérbe szorítani, elvégre otthonos a ház a maga módján, csak én nem ehhez vagyok szokva. Ahogy az is bánt még mindig, hogy Albus szinte dugdos a családja elől. Az oké, hogy Harry Potter nem akar látni, de nem is tölt túl sok időt itthon, így nem érzem úgy, hogy ez a legjobb megoldás.
Elérve a konyháig leveszek egy üres poharat, majd kinyitom a hűtőt valami hideg italt kutatva. Akad narancslé, így az lesz a nyertes. Töltök a pohárba, majd óvatosan kinyitom az ablakot és megtámaszkodom a falnál, beszívom az éjszakai friss levegőt és bízom benne, hogy Blöki nem kerül ismét elém. Nem csípem azt a kutyát, főleg azóta, amióta arcnyalással ébresztett egyik reggel.
Pár nap telt el azóta, hogy itt vagyok, mely során sokféle gondolat megfordult a fejemben. Hiányzik anya, nagyon és mindig eszembe jut, amikor Ginnyt látom, figyelem, ahogy gondoskodik a családjáról, és Albus testvérei láttán elfog a hiányérzet egy testvérrel kapcsolatban is. Vannak unokatestvéreim, de az nem ugyanaz. Vajon most minden más lenne, ha többen lennénk? Kortyolok egy aprót, halkan sóhajtok, félig ráfekszem a párkányra, úgy bambulok kifelé, miközben az agyam nem hogy kikapcsolna és segítene a levegő és az innivaló az álmosságban, még jobban felébredek. Pedig nem akarok most is anyára gondolni, túlságosan gyötrő, hogy nincs mellettem. Az eufória elixírt is csak nemrég voltam képes magam mögött hagyni, miután apa rájött, hogy túl sűrűn fogyasztom és már képtelen vagyok meglenni nélküle. Talán Valeriannak igaza volt, mint egy drog, olyan hatással volt rám... és Albus még csak nem is tudja. Ezt is el kellene mondanom neki... csoda, hogy a párszaszájúságot megbocsájtotta, amiért ennyi időn át titokban tartottam.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Pént. Nov. 12, 2021 1:10 am

A szokásosan zűrös munkarend egy pillanatra sem kedvezett Harry szabadidejének, sőt, kicsit mintha még körbe is röhögte volna őt minden egyes nap, amikor újabb és újabb kupacok érkeztek az irodába, így lassan be kellett látnia, nyári szünet vagy sem, ha nem akarja, hogy a hely lángra lobbanjon távollétében, akkor igen is naphosszakat kellett a falak között töltenie. Az pedig csupán hab volt a torta tetején, mikor a Nemzetközi Varázsfederáció is elkedte bolygatni a Brit Minisztériumot, így már Hermione is a nyakára járt, szóval amikor egy újabb, ám annál különösebb akta került a keze ügyébe, már nem is számított, hogy lélegezni sincs ideje, hisz legalább ez terepmunkát igényelt, így pedig Harry néha a szó legszorosabb értelmében elfuthatott a gondjai elől munka címen.
Ezek után már nem is csoda, hogy késő éjszaka, kabátját a vállára véve Harry az irodában lévő egyik tükör előtt találta magát, szépen lassan visszatűrve a karján a korábban felgyűrt pulóverujjat. Csupán egy a számtalan sebhely közül, amik bevetések alatt, szinte észrevétlenül itták magukat örökre a bőrébe, és ami kapcsán furcsán nosztalgikus hangulatba került a terepen töltött idő miatt. Ha megpróbálná, sem tudna arra a pillanatra, napra vagy éppen évre mutatni, mikor azzá vált az aurorparancsnokság, amivé, ám most, hogy épp csak pillanatokat ízlelt abból a valamiből, ami korábban a mindennapjait alkotta, a kontraszt olyan erősen csapta meg, hogy Harrynek fogalma sem volt, mégis mit kezdjen a rátörő érzéssel.
Így végül kissé borús hangulatban érkezett meg a néma családi otthonba, ahol, még két hétig — vagy épp három? Esetleg már csak egy? — mindenki egy fedél alatt aludt. Hozzá volt szokva a késői érkezéshez, így pontosan tudta, hogyan kell hang nélkül becsukni a bejárati ajtót, levetni kinti ruháit, és végigsétálni az előtéren, hisz ha felesége esetleg fel talált volna ébredni, azt Harry feje bánta volna, és legalább egy óra hozzá lett volna vágva. De mégis, órákkal ezelőtt jutott utoljára táplálék a gyomrába, és a teste hirtelen úgy döntött, hogy nem képes tovább folytatni valamennyi kaja nélkül, így az emelet helyett inkább a konyhába kanyarodott az útja.
Hirtelen a szíve is megállt zavarában, így oké, oké, utólag persze elszégyellte magát, és nem kicsit okolta saját hülyeségét meg a karikákat a szeme alatt, de ettől függetlenül meg lehet érteni, nem? Mindenki kiakadna, ha Draco Malfoy szelleme állna a konyhájában hajnali kettőkör, nem?
Megrökönyödésében megtorpant, és hátralépett egyet, keze csupán reflexből mozdulva valahova mellkasirányba, csak, hogy kitöltse azt a fél pillanatot, amíg pislog egyet, majd még egy másodpercet a következő pillantással, és összeálljon a kép.
Nem, csak a rohadt fény miatt tűnik úgy, ami besüt az ablakon, hisz lélegzik, oké, lélegzik, és nem is annyira idős, nem vagyok teljesen őrült ahhoz, hogy Malfoyokat hallucináljak a házamba, rendben?
Aztán ahogy hozzászokott a szeme a részletekhez, tisztult ki minden, hisz persze, hisz vendégük volt, hogy felejthette el Harry, és igen, persze, üt is az apjára, nem is kicsit, de nem, a vonások mások, a szeme eltér, és persze, hogy Scorpius az, te idióta.
Egy halk sóhajjal engedi ki a meglepetéstől a tüdejében rekedt levegőt, utána pedig orra alatt szitkozódva emelkedik a keze az orrnyergéhez.
– Egy pillanatra se törődj velem, bocsánat – mormolta Harry, mikor visszatért a hangja, és rájött, hogy milyen furcsa látványt is kelthet jelenleg. – Kerestél valamit? Minden rendben van? Nem tudtam, hogy idelent vagy.

Scorpius && Harry
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 10:55 am
Harry & Scorpius

A gondolataimba merülök, miközben kifelé tekintek az ablakon, de nem nézem igazán a valóságot, önmagamban, a múltban járok és talán ezért se tűnik fel, hogy a bejárati ajtó kinyílt és valaki hazatért. Nem számítok egyébként se érkezőre, én csak némi innivalóért és friss levegőért sétáltam le, de ahogy a léptek közelednek némileg megfeszülök, fejem fordul, kék íriszeim pedig nemsokára már az érkezőre vetülnek.
A döbbenet hasonló, hiába vagyok tisztában vele, hogy ki házában vendégeskedem, eddig ügyesen sikerült elkerülnünk egymást, most viszont itt van előttem, teljes életnagyságban, bár úgy néz rám, mint aki szellemet lát. Látom, hogy hátrál, ahogy keze mozdul... talán apámat látja bennem, az egykori Draco Malfoyt, akihez oly kellemetlen emlékek kötik?
- Mr. Potter... - mit kéne mondanom? Köszöntenem vagy csak elsétálni? Nem vagyok az a gyáva alkat, mégis bennem rekednek a további szavak, ahogy számára is nehezen jönnek. Tökéletes az időzítés, főleg, hogy kettesben szerintem egyikünk se tervezett maradni a másikkal, most mégis itt vagyunk. Ellépek az ablaktól, a félig üres vagy talán félig teli (?) poharam fogva, majd nemet intek finoman a fejemmel.
- Ön van itthon, nem szeretném zavarni. - de egyelőre nem megyek közelebb hozzá, hogy kislisszoljak mellette, inkább engedek az udvarias társalgásnak, akkor is, ha nem hajnali kettőkor van itt az ideje.
- Igen, csak nem tudtam aludni és szomjas voltam. - emelem meg picit jobbom, benne meglöttyen az ital, mint bizonyíték, hogy valóban ittam az imént.
- Ön is olyan későn jár haza, mint az apám, meg se kellene lepődnöm, hogy találkozunk. Időnként vele is csak ennyi időre futok össze. - merengek el ezen röviden, majd iszom inkább egy kortyot, miközben a férfire tekintek, alig láthatóan felmérem magamnak ebben a különös fényviszonyban, személyesen még csak futólag láttuk egymást, amikor például indult a Roxfort Express, mégse lenne megfelelő felé nyújtanom a kezem, talán jobb így, tisztes távolságban néhány szót váltani. Mivel ez az Ő háza, nem kérdezek rá, hogy töltsek-e neki is egy pohár italt, kiszolgálja majd magát, így csak derekammal végül a párkánynak dőlök, majd kivárok, várom, hogy kiderüljön, szeretne-e pár szót váltani velem avagy inkább lépjek le. Az biztos, hogy az eddigi gondolataimból sikerült kizökkentenie.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: