Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

el diablo

Anonymous

el diablo Empty
Vendég
Csüt. Szept. 23, 2021 8:42 am

Gilian Theodore Rossi

Gilian, Gil, Gilbá

"En la necesidad, se conoce la amistad."

Nem: férfi

Kor: 31 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Spanyolország, Zaragoza

Iskola/ház: Beauxbatons

Munka: Átváltoztatástan tanár, hobbi kviddicsező.

Családi állapot: özvegy

Patrónus: black mamba

Pálca: 14 hüvelyk,  vörösfenyő, teljesen merev, sárkányszívhúr maggal

Ilyen a jellemem

Ha azt hiszed, hogy ismered, akkor nagyon rossz úton jársz. Ő sem ismeri saját magát, nem gondolkodik előre, állatias ösztönei vezetik, és mindig az utolsó utáni pillanatban dönt. A háború borzalmai rátelepedtek elméjére, gyakran felkel éjszakánként arra, hogy ismét ott találja magát, a csatatéren, átkok szállnak el a füle mellett, ilyenkor mindig izzadságtól átázva ébred, és órákig nem tud visszaaludni.

Nem veti meg a káros függőségeket, bizonyosan gyakran fogsz vele találkozni a Szárnyas Vadkan vagy a Foltozott Üst pultjánál hétvégente, és tuti, hogy téged is megpróbál majd meghívni egy italra. Nem veti meg a nőket sem, de ne várj arra, hogy majd beléd szeret, és romantikus verseket költ neked a hálószobája magányában, mert nem fog. Nem lesz többé szerelmes, ezt megfogadta magának. Kevés embert enged közel magához, és ha azon szerencsések egyike vagy, aki közel tudott férkőzni golyó ütötte szívéhez, akkor veszett kutya módjára védelmez majd mindentől, amit egy kicsit is veszélyforrásnak érez.

Többnyire magának való, ha teljesen józan nem igazán fog szocializálódni, ha pedig rossz napján kapod el, és bármi olyat kérdezel tőle, ami számára abban a pillanatban érdektelen, hajlamos elküldeni a büdös életbe. Ne vedd magadra, nem a te hibád.

Életem története

Kedves Zary!

Tudom, az utóbbi két hónapban nem írtam neked, és ezt felettébb röstellem. Remélem, hogy nem utáltál ki a világból emiatt, de ha elmesélem, hogy miért történt mindez, akkor bizonyosan meg fogsz nekem bocsátani. Az egész ott kezdődött, hogy a papa aggódott, hogy Juan Carlos talán kviblinek született, és nem fogja tudni tovább vinni a mágiánkat. Emiatt sokat veszekedtem a papával, mert váltig állította, hogy ha boszorkányt vettem volna el, akkor nem lenne ez. Tudom hogy szereti Marizzát, de néha napján olyan földhözragadt tud lenni, pedig nem is szereti, hogy aranyvérű. Na mindegy, a lényeg, hogy két napja, pontosan JC hetedik születésnapján a kölyök eltüntette a pillangókat a kertből. Voltak, aztán már nem voltak. El tudod ezt hinni Zary? Olyan boldogok lettünk én is, meg az anyja is, papa meg egyenesen el volt ragadtatva. El sem tudom mondani, hogy mennyire örültünk neki, és ezért ajándékba elvittük élete első bikaviadalára.
Remélem, hogy te is jól vagy, és hogy a levelem minél előbb eltalál hozzád. Ha Merlin is úgy akarja egyszer elmegyünk Marizzával és JC-vel meglátogatni téged, hiszen már ideje lenne, ennyi idő után. Hány éve is tart a barátságunk? Tudod, hogy sosem voltam jó a számokban, csak azt tudom biztosan, hogy tizenhárom voltam, mikor elküldtem neked az első baglyot. Hát nem durva?
Mindegy, szóval remélem, hogy a levelem jó egészségben talál, és hogy mihamarabb választ kapok tőled.

Ölel és csókol,
Gil
2014.

Kedves Zary!

Kérlek, ne haragudj a csúnya írásért, és tudom tudom, hogy megint nem írtam hónapokig, de most is nagyon kell sietnem. Spanyolország lánga borult, a varázslók mind megőrültek. A családom menekülésre kényszerült, papa meghalt. Zary, a papa meghalt. A mama pedig eltűnt, fogalmam sincs, hogy hol lehet.

Ha tükörbe nézek

Száznyolcvanhét centi magas, izmos, szálkás testalkatú fiatalember. Jó kiállású. Karakteres arcát már messziről felismered, és már az első pillanatban el tudod róla dönteni, hogy hogyan fogsz érezni iránta. De ne gondold, hogy találhatsz átmenetet. Gilt vagy nagyon fogod szeretni, vagy nagyon fogod gyűlölni. Barna haja és barna szeme teszi tök átlagossá, ám nevetése olyan idegesítő, hogy ha nevetni kezd, már meg is bánod, hogy elmesélted neki azt a hülye viccet. Öltözködését illetően fiatalos, nem mondanád meg róla, hogy egy özvegy, egy gyermekes apa áll előtted, amikor találkozol vele. Bár nem látod, de a gerincén van egy tetoválás, ami egy fekete mambát ábrázol, és a családja címer állataként tartják számon Spanyol országban.

Családom

Édesapám

Serhio Rossi
Serhio szigorú, Spanyol ember volt. Tipikus köpcös, paellazabáló bajszos férfi. Szeretett jókat enni, sokat nevetni, és énekkel szórakoztatni népes családot a vacsora asztalnál. Sokat pipázott a verandán ülve esténként. A Spanyol régiót tekintve nagy múltú aranyvérű család sarja volt, a saját szülei egyetlen fiú gyermeke, aki tovább örökíthette a nevet. Serhio eredeti neve Serhio Mororossi volt, de amikor betöltötte a tizennyolcat le akart számolni aranyvérűségét tükröző motívumaival, így nevet változtatott, és elköltözött Madridból. Ott félig mugliként, félig varázslóként állt munkába. Autószerelőként dolgozott, délutánonként pedig gyerekeknek tartott varázslástan alapfok órákat amolyan korrepetálásként. Hétvégente szeretett pecázni járni a közeli barátaival, olyankor mindig a tónál kempingeztek. Ő talán már fiatalkorában érezte, hogy le kell mosnia magáról az aranyvér béklyóját, pedig akkor még nem is tudhatta, hogy mi fog történni. Hősként élt, hősként harcolt és hősként is halt meg a Spanyol aranyláznak nevezett nagy spanyol varázslóháborúban. Egy gyilkos átok találta mellbe, miközben egyetlen fiát, Giliant védte a testével. Ötvenhét éves volt.

Édesanyám

Genevieve Baker
Genevieve szintén aranyvérű, Skóciában született, egy nemesi család egyetlen gyermekeként. Egész életét szülei önzetlen és végeláthatatlan gondoskodásában élte le, majd tizenegy éves korában bekerült a Roxfort diákjai közé, ahol Hollóhátasként hat RBF-el és négy RAVASZ-al vizsgázott le. A szülei szerették volna kiházasítani, de ő inkább világot szeretett volna járni. Mivel már gyerekként nagyon érdekelte a kviddics, utazgatási során az országok különböző kviddics taktikáit, fogásait, stb. kutatta, és tanulmányokat írt ezekről. Alig múlt húsz, amikor Spanyol országban megismerkedett a nála öt évvel idősebb Serhioval. Egy hónap intenzív randevúzás után ideje volt tovább állni, így további három évig leveleztek egymással, majd amikor Genevieve ismét hazatért Skóciába Serhio levélben megkérte a kezét. Gen odaköltözött hozzá Spanyolországba, ahol szinte rögvest egybe is keltek, és három év múlva, két sikertelen szülés ( mindkettővel elvetélt ) megszületett a fiuk, akit a két nagyapja ( Gilius és Theodore ) után neveztek el. Ő aranytojásként kezelte a fiát, engedékeny stílusa pedig kiütközött Gil viselkedésén, kapcsolatuk mégis kiegyensúlyozott, sőt szinte már tökéletes volt. Genevieve negyvennégy éves volt, amikor kitört az arany láz. Mugli születésű varázslók elhurcolták, megkínozták végül pedig, mivel nem volt mit kihúzni belőle, megölték.

Párkapcsolat

Marizza Ortiz
Marizza Ortiz egy mugli lány volt, akit Gil az iskolából való hazaérkezése után ismert meg, egy illegális bikaviadalon. Marizza nem félt semmitől, nem lehetett ledönteni a lábáról, olyan stabilan állt a lábán. Talán épp ezért is ő hívta el randizni Gilt, és nem fordítva. Viharos kapcsolatukban az első évfordulójukon, amikor Gil tizennyolc, Marizza pedig 17 éves volt, a lány közölte vele, hogy terhes, és az ő gyermekét várja. Mások talán megijedtek volna a feladattól, Gilian megkérte a kezét, majd három hónap múlva össze is házasodtak. A szüleik segítettek nekik lakást találni a közelben. Gilian az apja autószerelő üzemében helyezkedett el, de mindig is vágyott arra, hogy köze legyen a varázsvilághoz. Huan Carlos születés után a kapcsolatuk elkezdett felfelé ívelni, és boldogabbak voltak, mint valaha. Már a második gyermeket tervezgették, amikor kitört a háború, ami mindennek véget vetett. Miután Gil szülei meghaltak nem volt értelme tovább harcolniuk. Bujkálni, menekülni kezdtek, csak ketten. Barlangokban és különféle helyeken vertek tábort, ismeretlen emberek között rejtőzködtek, otthontalan muglik közé próbáltak beépülni. Végül Marizza végzetes betegséget kapott el. Mugli betegséget, amire nincs gyógymód. Sok volt neki a menekülés, nem bírta tovább a józanságot. Heroinfüggő lett, és Gil kevés volt ahhoz, hogy megállítsa. Végül túladagolásban halt meg huszonkilenc évesen, és hátrahagyott egy szerelmes férjet, és egy szerető fiút.

Gyermekeim

Juan Carlos Rossi

Juan Carlos, vagy ahogy Gil hívja JC, jelenleg tizenhárom éves, a Roxfort Boszorkány -  és Varázsló Képző Szakiskola tanulója. Nyolc éves volt, amikor Zaragozában is kitört a Spanyol aranyláz, ezért a szülei jobbnak látták az anyai nagyszüleikhez küldeni, a skóciai Plocktonba. JC azóta nem látta sem az anyját, sem az apját, és nem tud a Spanyol országban történő eseményekről sem.

Apróságok

Amortentia
paella, menta, sós karamell, benzin.

Mumus
a spanyol aranyláz, az, hogy nevelnie kell a fiát, krokodilok.

Edevis tükre
Az apja.

Hobbim
kviddics, autó szerelés, cigaretta.

Elveim
Nem nagyon vannak, de sosem bántana nála gyengébbet.

Amit sosem tennék meg
Sosem kötne újra házasságot.

Ami zavar
a személyi szabadság korlátozása, a fa viccek, magánszféra megsértése.

Ami a legfontosabb az életemben
Hogy életben maradjon.

Ami a legkevésbé fontos számomra
mások véleménye.

Amire büszke vagyok
a fia.

Ha valamit megváltoztathatnék
Hallgatna a feleségére, és Skóciába költözne, mikor a fia megszületik.

Így képzelem a jövõmet
Bárhol, ahol a gyerekével lehet, biztonságban.

Egyéb

Jaime Lorente Lopez

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: