Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Elisa Evelyn Pomfrey

Anonymous

Elisa Evelyn Pomfrey Empty
Vendég
Vas. Dec. 22, 2019 6:07 pm

Elisa Evelyn Pomfrey

Lyn, Eve, Lisa, Eli, Tanárnő Smile

“Be Yourself; Everyone Else Is Alredy Taken.”

Nem:

Kor: 27 év

Vér:  félvér

Születési hely: Newcastle, Nagy-Brittania

Iskola/ház: Hugrabug, Docendo Discimus - Általános medimágus szak - Bűbájtan Tanszék - Tanárképző szak

Munka: Bűbájtan professzor

Családi állapot: Hajadon

Patrónus: Perzsa macska

Pálca: 11,5 hüvelyk, rózsafa, főnixtoll

Amit szeretnek bennem

Bájos, kedves és nagyon mosolygós nő. Talán emiatt is, talán naivsága miatt is vonzza a férfiakat. Köztudott, hogy a férfiakat valamiért vonzzák ezek a tulajdonságok. Csak az a baj ezzel, hogy legtöbbször a bajos pasikat ragasztja magára. Maga se tudja miért de imádja a zűrős férfiakat. Sajnos általában porul jár velük, mert túlságosan is próbál bízni bennük és a szerelemben. A legutóbbi kapcsolata miatt mostanában kissé húzódozik a férfiaktól és távolságot próbál tartani tőlük. Igazából fél is egy újabb kapcsolatba bele kezdeni, csak nem árulja el senkinek ezt.
A diákokkal hasonlóan kedvesen és barátságosan viselkedik. Természetesen bizonyos keretek között, addig amíg tisztelik és megfelelően viselkednek vele. Talán emiatt is tudja fenntartani az óráin  figyelmet és ezért kedvelik őt annyira.
Határozott, céltudatos és mindig precíz. Amit a fejébe vesz azt szereti véghez is vinni. Nem szeret hibázni és nagyon arra hajt, hogy mindig pontosan végezze munkáját. Erre neveli diákjait is. Addig tanítja a bűbájokat, amíg azt mindenki rendesen megtudja csinálni. Különös figyelmet fordít a gyengébbekre és akár magán órákat is ad nekik.
Nem szokta keverni a munkát és a magánéletet, bár néha nehezen megy kizárni bizonyos dolgokat.
Régen annyi önbizalma sem volt, mint egy kiscicának, de mostanra ezt képes volt felül írni és elhinni, tudni, hogy akármit képes megcsinálni ha van hozzá kellő akarata, ereje és kitartása.
Nagyon okos, intelligens és gyorsan képes felfogni az új dolgokat. Szereti fejleszteni magát és új dolgokat megtanulni a gyógyászatban, bűbájtanban. Munkájába a lehető legtöbb tudását beleadja, sőt sokszor még annál is többet megpróbál, mint ami tőle kitelik. Való igaz ő annak idején a Hollohát diákja volt, ám mégis a Hugrabugot választotta, hogy házvezetőként tevékenykedjen ott. Hogy miért? Azt nem tudná megmagyarázni.
Még egy fontos tulajdonsága, hogy nem ígér meg hiába dolgokat, amiket mégis megígér azokat mindig megpróbálja teljesíteni.
Nem szokott kivételezni és kimondottan rühelli a "nyalizós" típusú embereket. Szóval nála nem nyerők a hízelgő diákok.
Hűséges és ragaszkodó, akit megszeret azt nehezen engedi el. Sosem csalta meg még egyetlen szerelmemét se, bár még csak egyszer volt igazán szerelmes. Ugyanezt várja el partnerétől is. Legyen őszinte, hűséges és erős a kapcsolatuk. Romantikus alkat, szereti a szép dolgokat és a szívből jövőket, mindent ami a romantikában benne van. 

Ami zavar bennem másokat

Régen sokkal érzékenyebb, labilisabb és hiszékenyebb volt. Ám az élet nagyon sokan kihasználták benne, ahogyan kedvességét is. Így megtanulta, hogy jobb ha érzéseit magában tartja, legalábbis a legtöbbet és soha senkinek nem mutatja ki, mert akkor csak játékszernek nézik majd és kihasználják. Szinte sosem sír inkább magában tartja a dolgokat, vagy elvonul oda ahol senki sem láthatja és kiengedi a gőzt magából. Ez persze nem mindig hasznos dolog, mert sokszor fájdalmai belülről emésztik fel őt. Ez persze másokat is zavar néha.
Nagyon maximalista, nem szeret hibázni. Az ilyen dolgokat nagyon nehezen viseli és sokáig öröklődik később rajta. Ha lehetne ezen nagyon szeretne változtatni, hogy ne vegye túl komolyan a dolgokat. Képes legyen elfogadni, hogy ahogyan senki sem, úgy ő sem tökéletes. Utálja a hazugságokat és a hamis embereket. Ilyesmivel gyorsan kilehet hozni a sodrából. Egyedül az úgymond jó érdek miatti füllentéseket elvisel, hisz néha ő is szokott ilyeneket elkövetni. Ezt túlságosan is komolyan veszi. Sokszor mondják, hogy néha lehetne megengedőbb, megbocsátóbb. Ő próbálja is ezt kamatoztatni, de nem mindig sikerül.  
Mindenkiben feltétel nélkül megbízik ám ha valaki mégis eljátssza a bizalmát vagy a tiszteletét, az nagyon kihúzza a gyufát nála. Nehéz kihozni a sodrából és elég későre telik be nála a pohár, de ha valaki előidézi ezt, annak azt ajánlom jobb ha futásnak ered.
Szeszélyes és szenvedélyes nő lakozik benne, ez a tulajdonsága leginkább a szerelemben mutatkozik meg. Az meg, hogy ez jó vagy rossz dolog, mindenki maga dönti el.
Vakmerő, makacs és kitartó, amit a fejébe vesz azt meg is csinálja, nagyon nehéz eltántorítani az elhatározásától. Ám van olyan eset, amikor nincs igaza és nem hallgat meg másokat. Pedig jól tenné ha elfogadná mások szavait.

Életem története

Hogy, meséljem el az életem? Ezt nehéz lesz rövidre fogni, elég zűrös gyermekkorom volt. Kezdve azon, hogy 28 éves anyámnak, nagyon nem hiányoztam a fejére. Főleg, hogy olyan sokat dolgozta, hogy alig voltak otthon. Még a saját lakásukat sem ismerték igazán. Na meg, hogy volt már egy 8 éves kislányuk és egy 4 éves kisfiuk, akikre alig volt idejük. Én véletlenül csusszantam e, egy forró éjszaka után. Anyám pedig nem híve az abortusznak így megtartottak. Mindig holmi felelőtlen kis tinikre bízott minket, akik tudja isten mit le nem műveltek velünk, vagy inkább mi velük. Hisz már akkor megmutatkozott varázserőnk, amit mi előszeretettel használtunk is.  Főleg azért, mert felhívták a barátaikat bulizni, elhívták a szerelmüket és a szemünk láttára csókolóztak, vagy mi. El tudjátok képzelni mit csinálhattak, azt hiszem, nem kell elmesélnem. Hat éves voltam amikor, hozzánk került Maria a nevelőnő, aki többet foglalkozott velünk mint a szüleim, de ez engem nem zavart. Aztán 10 éves koromban Maria elköltözött és anyám nem tudott más bébiszittert keresni, de nem is kellett tudtunk már vigyázni magunkra. Ennyit a kis gyerekkoromról.
Emlékszem mindig is más voltam mint a velem egykorúak. Anyám is folyton azt hangoztatta: "Pont olyan vagy mint az apád'", persze ő ezt negatívan értette. Azért is mondhatta ezt, most úgy vissza tekintve, mert néha  furcsa dolgok történtek körülöttem. Ellőszőr nem tudtam mire vélni, csak azután jöttem rá, hogy meg kaptam a Roxfortos levelemet. Ez idáig fogalmam se volt, hogy létezik varázsló iskola. A testvéreimnek nem szabadott elmondania nekem, hogy ott vannak. Úgy tudtam bentlakásos iskolában vannak. Anyám nehezen viselte, hogy kisebbik lánya is olyan lett, mint a férje, nem akart elengedni. Olyan szemekkel nézett rám, mintha megijedt volna tőlem és folyton azt hangoztatta, hogy: "Tipikus apád vagy. Nem csak azért, mert olyan lettél, mint a ők, hanem jellemben is."
A Roxfortos éveim voltak életem legszebbjei. Hollóhátas diák voltam. Imádtam az iskolát és mindent ami vele kapcsolatos. Haza csak nagyon ritkán jártam, szünidőkben inkább a Roxfort falain belül maradtam. Egészne jó tanuló voltam, imádtam olvasni, új dolgokat felfedezni és mindent ami ezzel jár. Volt amiben tényleg jobb voltam mint  mások, például a bűbájtan, bájitaltan, rúnaismeretek és sötét varázslatok kivédésében, de volt olyan is amit egyáltalán nem szerettem és ezért nem is törtem magam azon, hogy nagyon jó legyek belőle. Már ezek alatt az évek alatt is meglátszott, hogy nagyon érdekel a bűbájtan és a gyógyítás. Még órák után is utána olvastam az ezzel kapcsolatos dolgoknak.  
Itt ismertem meg az első szerelmemet, egy Mardekáros fiú személyében. Kis naivként azt hittem ez őrökké fog tartani. Én jobban szerettem őt, mint ő engem, ő meg jól eljátszadozott velem. Egy életre megutáltam a fiúkat. Mindegy. A Roxfort-ot sikeresen befejeztem és a RAVASZT is sikerült sikeresen letennem.
A Roxforth után, beiratkoztam Docendo Discimus Mágusakadémiára, voltaképpen többféle szakmát is szerettem volna. Így egyszerre kettőt is elvégeztem: Mágiatudományi Kar - Bűbájtant és Mágikus Bölcsészettudományi Kar - Tanárképző szakot. Majd ezután, miközben már dolgoztam beiratkoztam Medimágia kar - Általános medimágia szak - ra.
Eléggé tiltakoztam és próbálkoztam elzárkózni a szerelem elől de mégis rám talált, egy mugli származású férfi személyében, itt az egyetemen. Ő kedves volt, aranyos, nagyon figyelmes, és örülten szerettük egymást. Legalább is azt hittem, hogy ilyen. Már az esküvőnkre készültem, mindent elterveztünk a jövőre, vagyis én. De ő elhagyott és közölte sose szeretett igazán, csak kihasznált. Összetörtem, kétségbe estem. Emlékszem egy hétig nem csináltam semmit, csak ültem a kanapén és bámultam a falat. Se enni sem inni nem akartam. Egy évembe telt mire lelkileg is teljesen helyre jöttem. Ebben segített a munkám a Roxfortban és a diákok jelenléte az életemben, még ha ők nem is tudták milyen mély ponton vagyok.

Ha tükörbe nézek

Eredeti hajszíne mogyoróbarna, de mivel metamorfmágus ezért nagyon gyakran változtatja azt. Gyönyörű tengerkék szemeibe gyorsan belehabarodnak a férfiak. Kislányos báját, káprázatos szépségét még a vélák is megirigyelhetik. Sok diáksrác csak azért jár az órájára, hogy őt láthassa. Nem is kevesen szerelmesek belé és szerelmes levelekkel bombázzák őt, amiket ő figyelembe se vesz.
Hófehér bőre selymes és puha tapintatú. Igazán jól tartja az alakját. Csinos, szexi, és ott domborodik ahol kell. Mondhatni nagyon szemrevaló teremtés. Tudja is magáról, de nem használja ki ezt semmilyen helyzethez sem.

Családom

Édesapám
Archibald Pomfrey - 59 éves. Madam Pomfrey legkisebb testvére. Auroroként dolgozik, de legtöbb idejét a minisztériumban tölti mégis, hisz ő az auror parancsnok. Elég keveset beszélgetnek, mivel az apja nem fogadta el, hogy lányából nem lett auror.

Édesanyám
Aurora (Giles) Pomfrey - 55 éves mugli születésű. Drága anyám nehezen fogadta el, hogy gyerekei szinte egytől egyig varázslok és boszorkányok lettek, mint az apjuk. Még néha most is nehezen ismeri be ezt. Ám ő olyan kedves, aranyszívű, gondoskodó, hogy nem sokáig tudott neheztelni ránk. Nagyon sok időt próbálok tölteni vele, a szabadságom nagy részében otthon vagyok. Még annak ellenére is, hogy tudom én nagyon nem hiányoztam a fejükre.

Testvéreim
Emma (Pomfrey) Stane - 35 éves a minisztériumban dolgozik és úgy tudom nagyon szereti azt. Csak akkor beszélünk egymással ha nagyon fontos vagy munkaügyben.
Edward Pomfrey - 31 éves, egy igazi világutazó. Igazából fogalmam sincs mivel foglakozik, de annál tovább nem is érdekel. Bármennyire is hihetetlen vele sokkal többet beszélgetek, mint a nővéremmel. Gyakran küldünk egymásnak baglyokat.
Olivia és Emily Stane - 15 éves iker unokahúgaim. Ők jelenleg a tanítványaim Roxfortban. Hiba ikrek a személyiségük nagyon különbözik egymástól.

Párkapcsolat
Mindig csak zavaros kapcsolataim voltak. Valamiért a rossz fiúkat vonzom magamhoz és rendesen beléjük is szeretek. A legutóbbi kapcsolatom is ilyen volt. Szakítottam vele, mert megtudtam, hogy rosszban sántikál, így muszáj volt anyám kérésnek engednem. Ő pedig ezt nem fogadja el és még mindig keres, meg akar szerezni magának.  

Gyermekeim
Még nincsenek gyermekeim, de már nagyon - nagyon szeretnék családot. Nagyon szeretem a gyerekeket ezért is tanítok. De már szeretnék saját gyerkőcöket.  

Apróságok

Amortentia
Bazsarózsa, fenyő és kiwi illata.

Mumus
Pókok, kígyók.

Edevis tükre
A lakásuk hatalmas nappalijában egy kanapén ül, férje karjaiban. Körülöttük három kisgyerek játszik, egy bölcsőben pedig egy kisbaba alszik.

Hobbim
Nagyon szeret könyveket olvasni szinte minden témában. Szeret utazgatni és új kalandokban részt venni, megismerni a világot és a Roxfortot. Igazából szinte mindenben benne van, ezért is kedvelik a gyerekek. Bár van olyan is aki nem.

Elveim
Mindenki jó valamiben, csak meg kell találni azt, hogy mi az ő legszuperebb képessége és azt kell fejleszteni.

Amit sosem tennék meg
Bántani másokat, átállni a sötét oldalra.

Ami zavar
Ha a férfiak játszadoznak az érzelmeivel és kihasználják. Utálja ha alvás közben váratlanul felébresztik, olyankor jobb ha menekül, aki megtettem, mert jaj lesz neki.  

Ami a legfontosabb az életemben
A gyerekek és a tanítás. Na meg a szereleme ha lesz. Smile

Ami a legkevésbé fontos számomra
Vagyon, mindenkinek megfelelni és egyebek.  

Amire büszke vagyok
Azokra a dolgokra, amiket elértem az életemben. Tanítványaimra és eredményeikre.

Ha valamit megváltoz- tathatnék
Az emberek vagyon iránti vágyát. A társadalmi elvárásokat.

Így képzelem a jövömet
Igaz szerelem. Esküvő, gyerekek és egy boldog család. Valamint elismertség a szakmámban.

Egyéb
A hugrabug házvezető tanára.

Pb. : Emilia Clark

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Elisa Evelyn Pomfrey Empty
Vendég
Vas. Jan. 05, 2020 4:56 pm

Elfogadva!

Kedves Evelyn!

Először is üdvözlünk a Roxfort családias tanári karában, már alig várom, hogy megigyunk egy kávét két óra között! Majd megbeszélhetjük, hogy olykor fárasztó a tanítás - hát még a diákok kéretlen rajongása -, de összességében a legszebb hivatás a világon. Jó látni, hogy erről te is így vélekedsz és a munkád segített átvészelni életed egyik legnehezebb időszakát is. A szerelem olykor hatalmas fájdalmat tud okozni, különösen akkor, ha a rossz embert szeretjük. De biztos vagyok benne, hogy ha valaki megtalálja élete párját, az te leszel majd. Kedves vagy, okos, érzelmes, bármelyik férfi örömmel választana téged... a hormonoktól őrült kamaszfiúkat inkább nem is említem, kitartást az elviselésükhöz Very Happy .
Remélem, hogy a játéktéren sok barátra lelsz majd és talán a szerelem is utolér. Addig pedig várnak rád a kijavítandó dolgozatok, tudom, tudom, én is utálom őket...
Futás foglalózni és játszótársakat keresni! (csak kérlek, ne uszíts ránk sárkányokat Very Happy )

FoglalókNyilvántartásokJátékostárs kereső

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: