Crystal & Maddox ~ are you a little damsel in distress?
Vendég
Hétf. Szept. 20, 2021 11:53 am
Crystal & Maddox
damsel in distress
Elég nagy pech, hogy a roxfortos évek során nem lehet megszabadulni az Asztronómiától. Mármint, mi a fenének kell ezt HÉT éven keresztül tanulni a suliban? Mallory prof meg tutira még élvezetét leli abban, hogy minden áldott évben, amikor amúgy is lenne jobb dolgunk, gondol kettőt, és olyan rohadt hosszú feladatot ad fel nekünk, hogy kínomban inkább Ned haját fonnám be, miközben alszik. Az is sokkal jobb lenne, mint öttekercses beadandót írni a csillagok együttállásáról. Fásultan köszönök el a professzortól, ugyanis mielőtt megkezdődne a Bájitaltan óra, azelőtt még felugrottam hozzá, hogy legyen olyan kedves, és pontosítson azzal kapcsolatban, hogy mit várt a házi dolgozatokkal kapcsolatban. Hát… Nem lettem okosabb tőle. Magamban morogva robogok lefelé a Nagylépcsőházban, hiszen hosszú az út a bájitantan teremig, nekem pedig nincs kedvem Warrington professzor szemmel veréséhez. A végén már a második hetemen kapnék egy rivallót apától, hogy mégis miért kések az óráimról, és… Nem szeretném már most azt saccolgatni, hogy megdönti-e a tavalyi negyvenhét perc, huszonhárom másodperces rekordját a rivallójával vagy sem. Mondjuk, nem mintha annyira a szívemre venném, megtanultam már, hogy apának soha semmi nem jó. Csak nem szeretném kitenni a többieket az ő panaszkodásának. A zsebembe túrok, hogy a csomagolásból egy rágógumit erőszakoljak ki. A rágót rágcsálva sietek lefelé, a lépteim végigdübörögnek a fokokon, bár néha a makrancsos lépcsők megállásra késztetnek. Olyan, mint amikor Glasgowban pirosat kapsz, és csak szüttyögni tudsz a forgalomban. Esküszöm, azon is elmerengek várakozás közben, hogy igazán megszólalhatna valami jó kis liftes zene legalább, mert ez tarthatatlan és szörnyen unalmas így. Aztán a következő lépcsősor befordul hozzám, én gyorsan átlépek oda, mielőtt még itt hagyna a csatlakozásom. Valahol a negyedik emeletnél járhatok, amikor a diáksereg már igencsak megfogyatkozik, az én következő csatlakozásom pedig pont úgy fordul, hogy a szemem elé táruló látvány igencsak elszórakoztat. Fújok egy gömböt a rágóból, amikor átlépek arra sorra, ahol az egyik új cserediáknak beakadt a lába. A gömb kipukkad, a rágót pedig lenyalom a számról, miközben közelebb lépek a lányhoz. Még mindig jókat mosolygok az erőfeszítésein. − Csak nem egy bajba jutott hercegnőhöz van szerencsém? – ugratom őt egy kicsit, bár remélem, veszi majd a lapot. Néha szeretem piszkálni az embereket. Egy kicsit, nem túl bántóan, de épp annyira, hogy én remekül érezzem magam közben. − Segítsek kiszabadulni, vagy azok közé tartozol, akik nem fogadnak el segítséget, és inkább megoldják egyedül? – állok meg a felette lévő fokon, kezeimet a nadrágom zsebébe mélyesztve, miközben a fejemet ingatom. − Nem hiszem el amúgy, hogy a hollóhátas prefik megint nem figyelmeztették az újakat a trükkös fokokról – sóhajtok fel drámaian, miközben folytatom a rágózást. Az részletkérdés, hogy amíg a válaszára várok, alaposan megbámulom őt. Hé! Ne hibáztass, én is pasiból vagyok, és kifogásolhatatlan az ízlésem.
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 10:52 pm
Maddox & Crystal
wtf?
Különös volt a számomra az új hely, megpróbáltam beilleszkedni és nem csak azokkal beszélgetni akikkel jöttem. Ám nagyjából sikerült külön házba kerülnöm azokkal akiket sikerült meggyőzni erre a cserediák programra. De sebaj. Látom őket szüneten! Mindenki jól láthatja, hogy bizony most ezzel áltatom magam. Valójában hiányoznak, mert sikerült olyanokkal egy légkörbe kerülnöm akik ritkán beszélgetnek, de nem akarok szándékosan az agyukra menni például. Szóval a szobatársaimmal inkább nem kezdtem el csak úgy akármiről beszélgetni. Még nem tudom eldönteni, hogy milyen véleménnyel vannak rólam, ezért csak visszafogottan szólok hozzá mindenhez. Most is épp az egyik órámra sietnék, csak nem tudtam pontosan eldönteni, hogy merre is van az arra. Nem mintha most először mennék az órára, csak nekem mindegyik folyosó egyformának tűnik. Lehet, hogy egyformák is, nem beszélve a lépcsőkről, amik hol a jó irányba mennek, hol pedig a rosszba. Ez elég elkeserítő volt a számomra, mert őszintén nem tudtam, hogy hová is kellene mennem, bezzeg ha csatlakoztam volna a lányokhoz, most nem lennék bajban sem. Gyorsan szedtem a lépteimet, azt sejtettem, hogy valahová le kell menni, de ezek kívül hová és merre, nos azon még dolgoznom kellett. Rá is léptem az egyik lépcsőre, amiről úgy gondoltam, hogy jó irányba és lefele is visz, csak amint letettem a lábam az egyik lépcsőfokra ért egy kis meglepetés. Csak le kellett volna lépnem a lépcsőről, hogy tovább mehessek, amikor meg ez történik velem. Bezzeg senki se jár ilyenkor erre felé! Biztos mindenki már rég beült a megfelelő terembe és a tanárt várja, amíg én itt szerencsétlenkedek ezzel a lépcsővel. Nem tudom hogyan kellene kiszabadítanom innen a lábam ami ide beszorult. Sajnos nem mondták el, hogy ilyen esetben mit kellene tennem. Az ember azt gondolná, ennyire kellemetlen meglepetések csak akkor érhetik őt ha vonzza a balszerencsét, akivel eddig egész jól elkerültük egymást, na de most. Nem tudom, hogy fogok szembe nézni a tanárral, hogyha kiderül késés lesz a vége. Vajon ez valami rejtvény lenne? Biztosan meg van hozzá a megfelelő stratégia amivel ki lehetett volna kerülni ezt a baljós lépcsőfokot is, de hát ki gondolt erre ugyebár, amikor sietett, hát persze, hogy senki. Elbíbelődtem egy kicsit a lábam kiszabadításával, de nem igazán jutottam vele valami sokra, amikor egyszer csak a semmiből – biztos jött valahonnan, csak én nem voltam abban a helyzetben, hogy lássam honnan – megjelent ez a srác. Kíváncsian pillantottam felé, amikor „hercegnőnek” nevezett és kissé igyekeznem kellett, hogy még véletlenül se forgassam meg a szemeimet a téves feltételezésre. Inkább csak vállat vontam. Most egy ilyen kérdésre mit lehet mondani komolyan? Kihúzom egy kicsit magam, amennyire a helyzet engedi és ahelyett, hogy lekezelően beszélnék hozzá, inkább elpillantok tőle és úgy válaszolok a kérdésére. – Segíthetsz, nem tudom hogyan történt, csak leléptem arról a lépcsőfokról, amin most te állsz és ez lett a végeredménye. Nálatok nemcsak a lépcsők hanem még a lépcsőfokok is ilyen szeszélyesek? – újra rápillantok és felé nyújtom a kezem, hogyha tényleg segíteni akar akkor kihúzhasson ebből a helyzetből. De hirtelen vissza is húzom a kezem, amikor eszembe jut, hogyha én órára sietek, akkor ő szintén ebben a helyzetben lehet. – Ne is törődj a Hollóhátas prefektusokkal, biztos mondták már, csak nem tudtam, hogy pont erről a lépcsőről beszéltek. – csak menteni próbálom a menthetetlent, nyilván elmondták, hogy melyik lépcsőre kell figyelni s, mivel túlságosan be voltam zsongva ettől a helytől akkor nem igazán figyeltem rájuk. – Nem akarom, hogy miattam késs az óráról. Szörnyen érezném magam ha, miattam szidna le téged az egyik professzor. – ezzel magyarázom meg neki a hirtelen mozdulatot, amivel visszahúztam magamhoz a kinyújtott kezem.
Néha elég genyó tudtam lenni, de mégis szórakoztató volt látni, ahogy szegény lány a lépcsővel szenvedett. Nem tudtam eldönteni, hogy vajon ennyire feledékeny volt-e, vagy ezek a kretének nem világosították fel a lépcsők sajátosságairól, mégis olyan vigyorral az arcomon léptem mellé, hogy csoda, nem pofozott fel érte. Mondjuk, nem mintha megéreztem volna, hiszen apámtól durvábbat szoktam kapni, egy lány legfeljebb csak megsimogatott volna. Oldalra billentett fejjel, továbbra is rágózva figyeltem, ahogy ügyeskedni próbált, de nem igazán jutott előrébb azonkívül, hogy csak frusztráltabb lett tőle. Azonban hiába ajánlottam fel neki a segítségem, elsőre keresztül nézett rajtam, én pedig zsebre tett kezekkel álltam előtte, és továbbra is élveztem az általa nyújtott műsort. − A roxforti életed egyenlő azzal, hogy ki vagy téve az iskola és Bagman szeszélyeinek – húztam ki a zsebeimből a kezeimet, miközben lenyeltem a rágómat. Mire elkaptam volna a kezét, addigra elhúzódott tőlem, én pedig felvont szemöldökkel meredtem rá. Most akarta a segítséget, vagy nem? − Akad még egy pár lépcsőfok, ami ilyen. Ettől függetlenül lehettek volna figyelmesebbek, és nem kellett volna egyedül hagyniuk így év elején – vontam meg a vállamat. Ha én prefektus lettem volna, akkor tuti mindenkit kísérgettem volna egy darabig. Más kérdés, hogy annyira balhésnak találtak, hogy ezt a posztot nem tölthettem be. Valahol pedig talán jó is volt, mert így nem volt annyira macerás az életem. Ráadásul, a mostani felállás alapján úgyse lett volna időm a nyomozásra, ha mellette még ezt kellett volna csinálnom. − Legfeljebb akkor kések el, ha tovább szenvedsz, és nem fogadsz el segítséget – vontam meg a vállamat egykedvűen. Egy jó indokkal úgyse tépték volna le a fejemet, meg annyira azért nem hatott volna meg a dolog. Előhúztam a pálcámat, a másik kezemet pedig nyújtottam, hogy megkapaszkodhasson. Ha hajlandó volt együttműködni, akkor elmormoltam a megfelelő varázsigét, ami feloldotta a lépcsőn ülő bűbájt, én pedig felhúztam őt magam mellé. − Szóval, merre is tartasz pontosan? Elkísérlek – jelentettem ki, bár fogalmam se volt arról, hogy melyik évfolyamhoz tartozott, de sokkal fiatalabb nálam tuti nem lehetett, így arra tippeltem volna, hogy minimum ötödévesnek kellett lennie. A bemutatkozást egyébként szándékosan hanyagoltam el, annyira stresszelt azon, hogy el fog késni, ezért úgy ítéltem meg, hogy felesleges lett volna ismerkedésre szánni ezt a kevés időt.
Vendég
Kedd Nov. 09, 2021 11:37 pm
Maddox & Crystal
wtf?
Hallgatnom kellett volna a többiekre és nem lemaradni, de nem tettem így. Maradjunk annyiban, hogy ez nem volt a legjobb döntés amit valaha hoztam az életemben, de nem számít már egyáltalán. Épp órára tartottam amikor bekövetkezett a baj és ami miatt most itt szidalmazom magam gondolatban. Ha ez a fiú nem jelenik meg csak úgy a semmiből, vagy Merlin tudja honnan, akkor valószínűleg még mindig itt átkoznám magam és a napot is, amikor úgy döntöttem, hogy ráérek még. Hát nem értem rá! A döntésem miatt pedig csak magamat okolhatom és szidalmazhatom amiért ennyire felelőtlen és meggondolatlan voltam. Épp a fiúra pillantok, amikor Bagmanről és az iskolai élet rejtelmeiről beszél, így láthatom az arcán megülő és csöppet sem megbújó kaján vigyort. – Ennyire rossz itt a diákok élete? – teszem fel a költői kérdést, remélem nem hiszi, hogy ennyire naiv vagyok. Vajon mindig így vigyorog, mint Cheshire cat, a fakutya vigyorgásával megkoronázva egy beszélgetést? Azt hiszem nem akartam megkapni erre a kérdésemre a választ, ezért gyorsan elpillantottam róla és a kiszabadításommal ügyködtem, mind hiába. – Van még ezekből a szeszélyes lépcsőkből máshol is? – a beszorult lábamra néztem, majd újra a srácra. Nem mintha abban kételkedtem volna, hogy tudna segíteni rajtam vagy ilyesmi. A bokámat sem akartam nagyon eltörni, szóval kénytelen voltam elfogadni a segítségét, ezért meg fogtam a kezét és ha elmormolta a varázsigét akkor megpróbáltam a szabad lábammal felhúzni magam arra a lépcsőfokra, amin ő is állt. Ha ez sikerült, akkor odébb léptem tőle, miután már mindkét lábam szabad volt. – A hely újdonsága miatt van, nem igazán tudom eldönteni ki az aki tényleg segíteni akar. – a Hollóhátasoktól meg nem sok jót hallottam a többi házzal kapcsolatban, volt olyan ház akit nagyon utáltak és mindenképpen azt javasolták, hogy kerüljem el annak a háznak a diákjait, de hogy melyik volt ez azt már pontosan nem tudtam, mert nem érdekelt annyira, hogy figyeljek erre. Pletykának gondoltam ezt is, mint minden mást, ami tele volt rossz akarással és ki tudja mivel. – Bájitaltanra mennék, Warrington professzor órájára, nagyjából emlékszem melyik terem lesz, de megköszönöm, hogy elkísérsz. – mert tényleg nagy szükségem volt valakire, aki ma még megmondja, hogy merre kell menni és hogyan juthatok el oda ahová szeretnék. Igyekeztem megjegyezni azt a varázsigét is amit az imént a lépcsőre mondott, hogyha legközelebb ebbe a helyzetbe kerülök, akkor ne ragadjak itt. – Itt minden ennyire szokatlanul váratlan éri az embert? Nem gondoltam volna, hogyha rálépek arra a lépcsőfokra akkor, mint valami piramist védő csapóajtóba beszorulok. – kiégtem ettől a pillanattól, komolyan mondom, még szerencse, hogy nem kellett sokáig ott szenvednem a lépcsővel. Nem igazán számított most, hogy hogyan hívják őt, csak el akartam jutni az órámra és neki is hagyni, hogy eljusson az övére akármelyikre is menjen éppen.
Időnként elég szemét voltam, hogy szórakoztatott mások ügyetlensége, de hát valljunk be, ez a lány rohadtul aranyos volt, ahogy próbálta kiszabadítani a lábát a lépcső fogságából. Pedig egyébként nem volt olyan ördöngös dolog, de vagy elfelejtette, vagy éppen nem szóltak neki róla. Kicsit feszültnek is tűnt, ahogy a lábát próbálta mozgatni, mintha egyszer csak a lépcsőfok úgy döntene, hogy elég volt neki a játékból, és bármikor szabadon ereszthetné. Talán még szerencsésnek is neveztem volna, hogy ez nem történt meg, ugyanis ha túl nagy lendülettel rángatta volna a lábát, akkor elég csúnyát esett volna hátrafelé. − Csak akkor, ha az utad keresztezi Bagmanét, vagy a sznob seggfejekét. Szerencsés vagy, hogy én egyik sem vagyok, hanem a jóarcok táborát népesítem. – Továbbra is levakarhatatlan volt a vigyor a képemről, és talán kicsit öntelten is hangozhattam, de koránt sem voltam az. Tényleg szerettek velem lógni az emberek, mert normális voltam, nem úgy, mint egyesek a Mardekár vagy a Griffendél háza táján. − Ezenkívül talán egy-kettő. De ha ennyi frusztrál, akkor órák után szívesen megmutatom őket. Amikor első éves voltam, akkor az unokatesóimmal mindig számoltuk a fokokat, vagy ilyen hülye krétaszerű cuccal megjelöltük őket, csak az mindig hamar lekopott – adtam talán kicsit túlságosan is kimerítő választ a kérdésére, de hát ő kérdezett, én csupán válaszoltam neki egy apró sztorival karöltve. Közben persze elmormoltam a varázsigét, és kisegítettem őt a rabságából, majd ismét kajánul végigmértem őt. − Szóval, minden oké? Nem harapta le a lábfejedet a lépcsőfok, nem is traumatizált egy életre? – viccelődtem vele, hiszen külső szemlélőként nagyon vicces volt a szenvedése, holott tizenegy évesen én is átéltem hasonlót. Mondjuk, én nem is voltam tök egyedül, akadt segítségem. − Érthető. Akadnak itt is bőven seggfejek, de mint korábban említettem, én nem tartom magam annak. – Pedig a nagy Cormac McLaggen fia voltam, aki a roxfortos évei alatt híres volt a hatalmas arcáról és a még nagyobb egójáról. Szerencsétlen azóta sem dolgozta fel, hogy a Hugrabugba kerültem, ahogy azt sem, hogy nem voltam hajlandó kviddicsezni. Ezt a dicsőséget meghagytam Nednek meg Desinek. Amúgy is jobban szerettem focizni meg kosarazni. − Ó, az nincs messze, gyere csak velem – vigyorodtam el, főleg miután megbizonyosodtam arról, hogy valóban egy órára tartottunk. Átléptem a trükkös lépcsőfokot, sőt úriemberként még a kezemet is nyújtottam felé, hogy kisegítsem őt, majd elindultam lefelé a bejárati csarnok irányába. Onnan csak át kellett vágni az udvaron, ki a viaduktra, átmenni a következő csarnokon, ahonnan egy apró csigalépcső vitt le minket arra a folyosóra, ahol a bájitaltan terem is lapult. Nem is volt olyan bonyolult. − Hát. Változó. Szerintem ez még mindig jobb, mintha éjjel a Véres Báró a láncait csörgetve felbukkanna a klubhelyiségedben, vagy pedig Hóborc álmodban rágógumit ragasztana a hajadban. Az utóbbinak voltam már szemtanúja, és hidd el, csúnya mutatvány volt – válaszolgattam neki szórakozottan, ahogy lerobogtam az utolsó lépcsőfokokon, és elindultam a bejárati csarnokon keresztül. Az volt a szerencse, hogy szinte alig voltak itt, így nem kellett furakodnom. − Miért, a te előző iskoládban nem történt semmi izgalmas? – kérdeztem vissza, hiszen ha ennyire rácsodálkozott itt mindenre, akkor vagy a Roxfort volt nagyon egyedi, vagy az ő sulija volt túlságosan is snassz.
Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 9:47 pm
Maddox & Crystal
wtf?
Nem éreztem teljesen ügyetlennek magam, amiért egy itteni diáktól kértem segítséget vagyis elfogadtam a segítségét, végül is, ő sokkal több mindent átélt itt, nem úgy mint én. Egy kicsit elgondolkodtam azon, hogy tényleg a jó arcok közé tartozna-e vagy sem. De végig mérve őt, azt hiszem egyelőre hittem neki. Legalábbis tényleg semmi okot nem adott arra, hogy másképpen vélekedjek róla. Ez egy kicsit meg is növelte a jó kedvemet, olyannyira, hogy csak bólintottam az iménti jóarc vagyok megjegyzésén. Valami elismerőféle akart lenni, mert végül is, még semmi olyat nem tett, amivel azt kellene mondanom róla, hogy de seggarc, nem pedig jóarc, ahogy ő nevezte magát. Egy pillanat alatt fel is csillant a szemem amikor azt mondta, hogy akár órák után szívesen megmutatja nekem ezeket a becsapós helyeket, amikre figyelnem kellene a közeljövőben. – Tényleg segítenél? Azt nagyon megköszönném. – azt már nem tettem hozzá, hogy csak akkor tegye, hogyha tényleg ráér és nem esik nehézre. Valószínűleg, hogyha így lenne, akkor nem javasolta volna ezt. – Nem esett semmi bajom. – Wampusos vagyok, mondhattam volna, de itt kétlem, hogy bármit is érthetett volna ebből, ezért ezt inkább csak magamban tartottam. – Hála neked. – gyorsan hozzá tettem, még mielőtt azt hihette volna, hogy hálátlan vagyok. Ha nagyon nyomulós lettem volna, akkor még meg is ölelem, de nem voltam az, ezért inkább a hálám egy talán az övéhez hasonló széles mosolyban mutatkozott meg csupán. – Nincs is seggfej kinézeted, akik azok azokról már messziről lesűt, hogy nem beszámíthatóak. – nem egyáltalán nem volt ez így, de biztos jól eset neki is egy kis dicséret, hogy azt mondtam ő nem olyan. Simán lehetett az, végül is nem ismerem őt régebb óta. De eddig tényleg elég normálisan viselkedett, nem úgy, mint ahogy a seggfejek szoktak. Álca is lehet, őszintén szólva bármi. Ám nem hittem, hogy olyan rossz alak lenne. – Nincs olyan messze, ez szuper! – miután ő átlépte a lépcsőfokot és felém nyújtotta a kezét, természetesen elfogadtam a segítségét. Szerintem ezzel még magamat is megleptem. Követtem őt a saját tempómban, de azért igyekeztem egyszerre lépni velem a lépcsőfokokon. – Szeszélyes szellemeitek vannak az egyszer biztos. – jegyeztem meg halkan a szellemes témával kapcsolatban. Biztosan rosszul érezném magam, hogyha velem történne meg ilyesmi, de azért létezik mindenre varázslat nem? Csak nem lehet olyan veszett ügy, ha valaki találkozik ezzel a Hóborc-cal. – Én úgy írnám le, hogy egy kicsivel nyugalmasabb, mint Roxfort-ban, de ott is van élet. Viszont nincs Bagman. Hogy ez rám nézve jó vagy rossz, már nem számít, nem ott vagyok. – most inkább bele törődő voltam, mintsem honvágytól szenvedő. De még mindig azt mondom, hogy változtatni, kíváncsinak lenni és új iskolákat megismerni nem is olyan rossz dolog. – Izgulok egy kicsit ettől az órától. – vallottam be neki őszintén. Már nem teljesen emlékszem milyen alaknak tartották a többiek a profot, de biztos nem kell félnem annyira tőle.
Volt ebben a lányban valami, ami bájossá tette. Legalább is, nem hordta fenn az orrát, mint a többség, és nem is volt olyan makacs, hogy ne fogadja el a segítségemet, így máris szimpatikussá vált a szememben. − Persze. Miért ne? Az esetek többségében úgyis ráérek – vontam meg a vállamat vigyorogva, ráadásul szerettem másokkal lógni, úgyhogy számomra nem okozott akadályt az, hogy egy kicsit körbe vigyem őt. Amúgy is, ha más nem tette meg, akkor valakinek be kellett neki mutatni az iskolát, és bár nem állítottam magamról azt, hogy jó idegenvezető lennék, mégis talán egy-két sztorimat szórakoztatónak találta volna. − Jól van, ennek örülök, mert a gyengélkedő egyébként egy kicsit odébb van. – Nem mintha nehezemre esett volna felkapni őt, és elcipelni oda, mégsem akartam késni az órámról. A végén ismét egy rekordhosszúságú rivallót kaptam volna arról, hogy „Maddox McLaggen, mi lenne, ha nem a lányokkal, hanem a tanulmányaiddal foglalkoznál az iskolában?!”. Imádtam apám üzeneteit, csak éppen azt nem díjaztam, hogy ezeket általában a nagyteremben, reggelinél kaptam kézhez. − Ugyan, én nem csináltam semmi extrát, csak ráolvastam egy varázsigét a lépcsőfokra – legyintettem, hiszen nem mentettem meg az életét, vagy ilyesmi. Egyszerűen csak kiszabadítottam a bokáját, de ezt bárki megtette volna, akibe szorult egy cseppnyi jóindulat. − Ó, látnád apámat. Állítólag rá hasonlítok – nevettem fel, hiszen elég sok vonást örököltem attól a seggfejtől, bár szerencsére az elmém józanabb volt, mint az övé. Mondjuk, nála nem is volt nehezebb normálisabbnak lenni. Valahogy nem ő volt a világ legrendesebb embere, talán azért, mert nem tudta elfogadni, hogy nem körülötte forgott minden. − De egyébként, ha bárki rád szállna, akkor csak szólj, és elintézem – pillantottam rá sokkal komolyabban, hiszen utáltam azokat, akik másokat csesztettek. Az unokatestvéreim és a barátaim miatt egyébként is sokat verekedtem. Néha ki kellett állni azokért, akik nem tették meg maguknak. − Valóban nincs. Idővel megtanulod majd a legrövidebb útvonalakat, és akkor majd a kastély sem tűnik majd olyan ijesztőnek – feleltem, ahogy finoman megfogtam a kezét, és átsegítettem arra a lépcsőfokra, amelyen én is álltam. − Az biztos – vigyorogtam. – Mondjuk, a mi házunk szelleme, a Pufók Fráter elég jó arc. Vele nincs sok gond. Félig Fejnélküli Nick is rendes amúgy. Talán ők a legbarátságosabbak az itteni szellemek közül. A Pufók Fráterrel mindig jól el lehetett dumálni, Nick pedig… Két kezemen se tudnám megszámolni, hogy hányszor igazított minket útba, amikor elsőévesek voltunk. − Szerintem az ottani diákok örülhetnek, ha nincs Bagmanjük. Viszont, ha gondolod, én szívesen meghallgatom, hogy milyen az előző sulid. – Már ha beszélni akart róla. Nyilván, nem lehetett egyszerű neki kiszakadni abból a közegből, amelyben felnőtt. Én sose tapasztaltam ilyesmit, de ez nem jelentette azt, hogy ne lettem volna képes az empátiára. − Ugyan. Nem fog megenni a professzor – próbáltam nyugtatni, ahogy átvágtunk a bejárati csarnokon, aztán az udvaron egyenesen a viadukt irányába fordultam. Kényelmes léptekkel haladtam, hiszen nagyon jól tudtam, hogy mennyi időre volt szükségünk ahhoz, hogy átérjünk. − Egyébként hogy-hogy iskolát váltottál? – szegeztem neki egy újabb kérdést, miközben végigsétáltunk a viadukton.
Vendég
Hétf. Nov. 15, 2021 11:05 pm
Maddox & Crystal
wtf?
Nem tudtam eldönteni, hogy ennek a fiúnak a mosolya volt ennyire meggyőző vagy az amit mondott és tett közben. Most persze nem akartam erre választ kapni, nyilván nem a helyes pofija és a mosolya miatt fogok szépeket gondolni róla vagy hinni abban amit mond. – Oh az szuperül hangzik! Végre nem kell csak arra mennem amerre a többiek akarnak! – boldogabb lettem és örömömben a levegőbe boxoltam. Nem számoltam, hogy hányadik sikerélményem lehet ez az ittlétem során, de nem is volt szükség a számolásra, biztos valahol az elsők között lehetett. – Ha nem muszáj oda nem is szívesen kerülnék. – a gyengélkedők a rémálmaim, a régi iskolámban még lett volna aki meglátogasson engem, de itt, egy kicsit kételkedtem benne, hogy azok idejéből pont kitelne, hogy engem szórakoztasson, amíg fel nem épülök. – Kedves vagy, ezt nem fogom elfelejteni sosem. – valami ilyesmit motyogtam, arra, hogy ő csak valami varázsigét mormolt rá a lépcsőre és semmi extra. Nekem igenis sokat jelentett. De nem fogom hangoztatni ok nélkül. Megkérdezhettem volna, hogy ki az ő édesapja, de sokra nem mentem volna vele, mert akár az igazgató rokona is lehet, akkor is úgy kezeltem volna őt, ahogy most. Normálisan. – Nem az apád miatt beszélgetnék veled. – vagy barátkoznék vele, nem igazán beszélgettem sokat azokkal, akik csak azért jó pofiztak, mert Benett volt a családnevem és tudták, hogy esetleg közöm van Christian vagy Dina Benett-hez. Azt hiszem kevesen ismernének fel a bátyámról, vagy gondolnák azt, hogy a húga vagyok. Amivel őszintén szólva semmi, de semmi baj sincs. Nem tudom, hogy itt hogyan viselkedik, igazából csak remélni tudom, hogy nem fognak miatta engem is egy kalap alá venni vele és fújólni ha őt fújolják. – Majd mindenképpen szólni fogok neked. – vagy nem, meg tudtam magam annyira védeni, hogy ne szoruljak fiúk segítségére ha ki kellett állnom magamért. Ha nagyon akartam tudtam volna én ijesztő is lenni, sőt meg sem kellett túlságosan erőltetnem magam miatta, de ezt nem fogom hangoztatni a fiú előtt. – Remélem minél hamarabb sikerülni fog. Valószínűleg még egyszer-kétszer eltévedek ebben a nagy kastélyban, de ha legközelebb is felbukkansz, akkor tényleg szerencsés leszek. – nyilván nem akartam, hogy olyan helyzetben lásson engem minduntalan. Túlságosan kényelmetlenül érezném magam, de ez csak nézőpont kérdése, hogy melyikünk szórakozna ezen újra és melyikünk nem. – A Hollóhátasoké elég komor. – jegyzem meg röviden. – Teljesen megértem, hogy a többiek mitől barátságosabbak. – Az iskolám és a Castelobruxo diákjai versenyezni szoktak egymással, évente rendeznek ilyet. Vagy nálunk vagy náluk, attól függ, hogy előző évben ki volt a házigazda. Minden diák részt szokott venni rajta, mert azon felül, hogy megmérik egymás tudását új ismeretségre is tesznek szert a résztvevők. Sajnos csak öt személy vehet részt minden évfolyamból és ha nem vagy szerencsés, akkor sosem veszel részt ezekben a versenyekben. – magyarázok lelkesen, de persze nem csak ebből áll az iskolánk. – Két-három éve azt hiszem az egyik volt itteni diák kitalált egy olyan időszakot, amikor találomra meglepünk valakit egy ajándékkal, nem kell túlságosan nagyra gondolni, volt aki sütit kapott vagy hajcsatot. – nem tudtam volna megmondani neki, hogy minek nevezik az illetőt, mert annyira nem tartoztunk egymás baráti körébe. – Itt tanul a bátyám, már nagyon hiányzott és persze kíváncsi voltam, hogy milyen a Roxfortban tanulni, Bagman ide vagy oda. – elég egyszerű magyarázatnak tűnt, de tényleg ilyen egyszerű is volt, csak annyi részt hallgattam el belőle, hogy a szüleink megfeledkeztek rólam és számomra édes mindegy volt, hogy mennyire vagyok távol tőlük. Közben kipillantottam a viadukt baloldali részén. Kíváncsi voltam, hogy milyen messze vagyunk.
Nem tudtam megállni, hogy ne nevessem el magam, amikor a levegőbe bokszolt. Nagyon kevés ember akadt a környezetemben, aki ennyire kimutatta az örömét. Tagadhatatlanul tetszett ez a tulajdonsága, hiszen alapjáraton elég sok depis ember vett körül manapság. − Egyébként se feltétlenül szükséges. Különben is, önállónak és egyedinek lenni menőbb, mint követni a csordát – kacsintottam rá, s ezalatt nem csak azt értettem, hogy merjen kalandozni az iskola falai közt, hanem azt is, hogy nem kellett feltétlenül megváltoznia, ha tartozni akart egy csoporthoz. − Én elég gyakran megfordulok ott. Nem olyan vészes, bár egy idő után unalmassá válik – vigyorodtam el, bár mentségeimre szóljon, hogy a balhéim teljes mértékben azért voltak, hogy másokat megvédjek. Magam miatt ritkán álltam ki, olyankor általában leszartam a kötekedőket. Nem igazán értettem, hogy mit motyogott. Csak addig hallottam, hogy kedves vagyok, amit ugyan bizonyos napokon megkérdőjeleznék, de szerencsére a mai nap nem voltam ilyen hangulatban, így csupán egy mosollyal jutalmaztam őt. − Hidd el, ha tudnád ki az apám, akkor szóba se akarnál állni velem! – nevettem fel vidáman, pedig valahol ez igencsak szomorú volt, de nem én tehettem arról, hogy egy elcseszett emberré vált. Ahogy azt se kértem, hogy felneveljen, vagy egyáltalán azt, hogy megszülethessek. De hát késő bánat volt mindez, bár itt voltam, és a létezésemmel legalább megpróbáltam ellensúlyozni azokat a hülyeségeket, amiket ő nap, mint nap elkövetett. − Ezt csak azért mondod, hogy lerázz, mi? – vigyorogtam rá, hiszen ismertem már ezt a hangsúlyt. Minden lány így beszélt, ha azt akarta, hogy ejtsük a témát. Sajnos, a szöszi nagy bánatára elég sok időt töltöttem csajok közelében, így lassan ugyan, de beletanultam a gondolkodás módjukba. − Az első két hét nekem is szívás volt, de mivel tekintve, hogy cserediák vagy, ezért a tanárok egyébként is elnézőbbek lesznek veled. Meg aztán ki tudja… Lehet, hogy akkor is egyirányba lesznek óráink. – Vagy akár ugyanaz, mint most is, bár még mindig nem árultam el neki, hogy bájitaltanra iparkodtam korábban. − Ó, igen. A Szürke Hölgy eléggé depressziós. Sose beszélgettem vele, sőt szerintem ha teheti, akkor kerül mindenkit – vontam meg a vállamat, még szerencse, hogy a Pufók Fráter és Nick itt voltak nekünk, mert a hollóhátas szellemre, és a Véres Báróra egyáltalán nem számíthattunk. − Ugyan, mint anno a Trimágus Tusa volt? Mondjuk, egy pár éve elvileg teljesen felfüggesztették, amikor a… Inkább hagyjuk, ez nem egy jó sztori – húztam el a számat, és inkább arra fókuszáltam, amit a lány mondott. Próbáltam elképzelni azt, hogy mégis milyen feladataik lehettek, de csak a tusás információimra tudtam hagyatkozni. − És neked sikerült már bejutni egy ilyenre? – kíváncsiskodtam tovább, hiszen kezdett átragadni rám a lelkesedése. Az ajándékozós dolgon egyébként jó mosolyogtam, sőt, ahogy felemlegette, nekem is ismerőssé vált a dolog. − Nem hugrabugos volt az illető? Mi néha megszoktuk ajándékozni egymást – faggattam tovább, de én hiába kutattam az emlékeim között, nem tudtam volna megmondani, hogy annak idején nálunk ki indította ezt a hagyományt. Amikor pedig a bátyját felemlegette, akkor meglepetten pillantottam rá. Nem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen indokkal állt volna elő. − És hogy hívnak téged és a bátyádat? – kérdeztem óvatosan, hiszen ki tudja… Lehet ismertem a tesóját, elvégre elég sok diákkal jóban voltam az iskolában. Közben pedig lassan elértük a bájitaltanteremhez vezető csigalépcsőt, ahol ismételten előre engedtem őt.
Vendég
Kedd Nov. 16, 2021 7:48 pm
Maddox & Crystal
wtf?
Aggódva pillantottam rá, amikor azt említette, hogy ő gyakran kerül a gyengélkedőbe. Persze nem kérdeztem meg, hogy miért vagy mi történik azelőtt, hogy bekerülne oda, most kivételesen nem is nagyon akartam megtudni ezt. Nem szeretek sérülésekről beszélni, meg horzsolásokról sem. Amikor valaki jobban szeret megsérülni, mint kikerülni a bajt, egy kicsit elfog a félelem és nem akarok tudomást venni az ilyesmiről és kész. Akármilyen inditatás is legyen az oka, ezért nem bátorítottam a fiút, hogy nyugodtan beszéljen a gyengélkedős élményeiről, mert nem akartam, hogy beszéljen róla és esetleg egy-két kellemetlen emléket is felidézzek benne. Kissé kételkedően megnéztem amikor az apjáról beszélt és hogyha ismerném akkor szóba sem akarnék állni vele, a fiával. – Nem hiszem, hogy engem ez érdekelne. Különben is, attól, hogy az apádról másoknak megvan a véleménye, te még lehetsz más, mint ő. – buták azok a személyek, akik valakit azért büntetnek mert az apja a normálistól eltérően viselkedett és ezzel kivívta mások utálatát mondjuk. Nyilván nem tudtam, hogy neki ez mennyire jelent jót vagy rosszat, de az biztos, csak azt szerettem volna ha nem hiszi magáról azt, hogy utálnám, mert tudnám ki az apja. Különben is, ha magának az igazgatónak lenne az unokája akkor sem érdekelne engem ez. Lehet, hogy az igazgató kedves, a fia rémes és az unokája pedig… Na jó ez csak egy feltevés volt, nem kell mindennek úgy lennie, ahogy én feltételezem. – Nem erről van szó, csak nem akarok gyengének tűnni. – mert nem voltam gyenge, függetlenül attól, hogy ezt elég szarul bizonygattam neki. – Kiderül ha eljön az ideje. – nem akartam azt mondani, hogy meglepődnék hogyha másképp lenne, de ez maradjon az én titkom inkább. – Igen, azt észre vettem, nagyon, de nagyon, mintha rejtegetnivalója lenne és attól fél, hogy kifecsegi a tudását ha beszélgetni kezd valakivel, ezért inkább hallgat, mint a sír. – persze csak viccelődtem. Nem gondoltam, hogy ez így lenne csak úgy tűnt, mint aki nagyon megunta már a halálát is. – Nem igazán. Senki élete nem forog kockán, csak időre kész kell lenni egy bájitallal, vagy már kész bájitalt kell bemutatni és amelyik igazán jól sikerült, nem ment félre azt díjazzák. Van tesztes része is, ahol a tudásodra van szükség, nem pedig a technikádra. Legalábbis a bájitalos verseny ilyen volt. De amelyik tantárgyból lehet mindegyiket megtartják egy bizonyos időszakban csak más más csapatokkal. Kész felfordulás szokott lenni akkor az élet, nagy a nyüzsgés és a készülődés is. - persze nem mondom azt, hogy a bátyám bánhatja amiért átiratkozott a Roxfortba mert ilyenben nem volt nagyon része, amit egy kicsit sajnálok is. – Igen, a bájitaloson engem is kiválasztott a tanár így részt vettem én is. A tavaly mi nyertünk. – nem dicsekedni akartam, lehet, hogy úgy hangzott, de tényleg nem annak szántam. – Lehetséges, nem emlékszem a nevére, de majd rákérdezek a többieknél, hátha ők tudják ki is kezdte el az egészet. – a többiek alatt nyilván azokat értettem akik itt voltak, de még az ő tudásukban sem voltam teljesen biztos. – Marcus Benett-nek hívják a bátyámat. – szándékosan vele kezdtem, én tényleg ennyire büszke voltam rá. – Engem pedig Crystal-nak hívnak, de szólíts nyugodtan Crissy-nek. Téged pedig, hogy hívnak "ha ismernéd az apámat, akkor szóban sem állnál velem" uraság? – természetesen csak viccelődtem. Már egyre biztosabb volt, hogy nem vagyunk már olyan messze a teremtől. Egy hatalmas kőszikla kezdett legurulni a szívemről, annyira megkönnyebbültem, hogy kezdünk végre odaérni és nem leszünk túlságosan leszidva sem.
Elnevettem magam. Vajon mi járhatott a fejében akkor, amikor kijelentettem, hogy én gyakran látott vendég voltam a gyengélkedőn? Talán semmi jó. Talán alapjáraton szerette kerülni a konfliktusokat. − Ez így igaz, csak tudod, néhányan szeretnek előítéletesek lenni. A belterjesek körében pedig eléggé számít, hogy kinek a gyereke vagy. Engem például nem érdekel, hiszen saját tapasztalatból tudom, hogy szinte minden aspektusban különböztem apától. Az más kérdés, hogy ezt kevesek látták be – kacagtam szórakozottan, hiszen már rég nem érdekelt, ha az öregemmel egy kalap alá vettek. Soha nem voltam és nem is leszek olyan, mint amilyen ő. Épp elég szarságot hozott már mások életébe, én nem akartam tetézni a környezeteim problémáit. − Nem leszel attól gyenge, ha segítséget kérsz. Meg aztán, oké, hogy elbánsz egy emberrel. De mondjuk kettővel? Hárommal? Öttel? – pillantottam rá kérdőn, hiszen valljuk be, nem biztos, hogy túlerővel szemben is boldogult volna. − Szerintem nem gyengeség az, ha van, akikre támaszkodhatsz. Sőt, az tesz téged erősebbé – jelentettem ki halkan, s felidéztem Ned, Noah, a nénikém, Julian, Millie, Desiree, Marcus, de még a kretén René arcát is. Értük keltem fel minden egyes nap, és néztem szembe azzal a sok hülyeséggel, amik reggelente az arcomba ordítottak. − Majd meglátjuk – vigyorogtam magamban, hiszen elég hamar leesett, hogy egy évfolyamra jártunk, és bizony ez azt is jelentette, hogy bizony akadtak közös óráink. − Nem ismerem a történetét, de nem is nagyon akarom megismerni. A jelenléte eléggé lehúzza az emberek hangulatát – húztam a számat a gondolatra, hogy a szükségesnél több időt töltsek a Szürke Hölgy társaságában. Tragikus történetekből épp eleget hallottam már, nem akartam még jobban elkeseredni az övétől. − Ó, szóval ez ilyen tanulmányi dolog – bólogattam, ahogy hallgattam. Egyébként én is tökre kipróbáltam volna magam valamiben, csak nem tudtam, hogy pontosan miben is teljesíthettem volna jól. − Viszont gratulálok az eredményedhez – mosolyodtam el ismét, hiszen biztosra vettem, hogy megérdemelte a győzelmet. Ki tudja, a végén még Warrington professzor is megkedveli majd… − Azt megköszönném, de azért majd én is megkérdem a srácokat. Hátha valaki jobban emlékszik – nevettem fel halkan, mert néha hajlamos voltam elfelejteni ilyen apróságokat, amelyek az évek során már megszokottá váltak. Marcus neve hallatán megálltam. Egy darabig méregettem az előttem lévő lányt, majd hangosan felnevettem. − A rohadék… − mondtam halkan, még mindig levakarhatatlan vigyorral az arcomon, amikor a lány bemutatkozott. Szóval ő volt a híres-neves Crystal. Ez a dög pedig nem közölte vele, hogy a húga is itt fog tanulni. − Maddox. Maddox McLaggen – mutatkoztam be, majd a biztonság kedvéért egy gyors magyarázatot fűztem a reakciómhoz: − Marcus elég jó haverom, de elfelejtette megemlíteni, hogy te is csatlakozol hozzánk. Nos, ezek után még inkább úgy érzem, hogy körbe kell vezetnem téged, ha már ez a seggfej nem tette meg – ingattam a fejemet, ahogy zsebre dugott kézzel ismét elindultam lefelé a lépcsőkön. Marcus, hogy te mekkora egy segg vagy!
Vendég
Hétf. Dec. 13, 2021 10:32 pm
Maddox & Crystal
wtf?
A fiú mellett már nem éreztem annyira elveszettnek magam, sőt rosszul sem amiért annyira nem tudtam eldönteni, hogy hová kell menni és mit kell tenni az ilyen elvarázsolt lépcsőfokokkal, mint amilyenben én is beszorultam. Ez van, szerencsére ő jött és kiszabadított, amiért iszonyatosan hálás vagyok. Ennél már csak az lehet jobb, hogy nem unalmas témákat dob fel, hanem olyasmit, amihez nem szoktam hozzá mindenkitől és ez máris egy plusz pont. Csak annyira izgulok, hogy nem tudom mit mondhatnék neki válaszul. Talán valami olyasmit, hogy: – Nem kell aggódnod, engem nem érdekel, hogy ki milyen családból való. – nem tettem hozzá, hogy ez csak azért volt, mert a szüleim elfoglaltak voltak és nem igazán irigyeltem senkit sem, egyrészt nem igazán volt miért, másrészt pedig tudom, hogy mindenkinek megvan a maga gondja. – Meg tudom oldani, csak másképpen, mint mások tennék. – titokzatos voltam, persze, nem akartam elmondani neki, hogy valójában miért is vagyok ilyen magabiztos. Nem tudom az itteni varázslók, hogyan fogadják az elementalistákat, főleg az olyanokat, mint én, ezért ezt az aprócska részletet inkább elhanyagolom megosztani vele. Pedig nem látszik egyáltalán ijedősnek, csak az emberek nem szoktak ilyesmit magukról közölni az első alkalomkor. – Neked van kire számítanod? – kíváncsiskodtam, csak úgy mellékesen, ha már ilyesmiről beszélt. Nyilván nem én leszek az első akinek ilyesmiről fog beszélni, de talán egy próbát megért. Valamiért elég közvetlenek vagyunk és ez tetszik. Néha nem mindenkivel sikerül így megtalálni az összhangot egy beszélgetés során. – Még én sem ismerem, de talán nem is baj, hogy így van. Lehet engem is lehangolna. – húzom el a számat a Hollóhát ház szellemének történetére gondolva. De igazából annyira nem is nagyon vagyok kíváncsi, lehet, hogy jobb ha nem is foglalkozom ezzel, mert ez is olyasmi, ami nem rám tartozik. Függetlenül attól, hogy mennyire vagyok kíváncsi vagy sem. – Pontosan. Senki nem hal bele, csak a résztvevők egoja, amiért veszítettek. – vallom be végül, gyakran engem is elfogott ez az érzés, mert nagyon nyerni akartam akármiben, és nem jött össze, de itt szerintem ki fogom tudni nőni, vagy legalábbis azt remélem. – Köszi, én csak igyekeztem. – mindig mindenkinek ezt mondom, ez nem lehet újdonság, mert tényleg így volt. Szerettem volna ha valamire büszke lehetek az életemben és az ez volt. A megjegyzésére, csak bólogattam, hogy majd ő is megkérdezi, vajon ki lehetett az, aki hozzánk ilyen vagány dolgot hozott át úgymond. Nem tudtam miért állt meg amikor kimondtam a bátyám nevét, legalábbis elsőre nem, de amikor bemutatkozott… Valahogy minden értelmet nyert. A bátyám nekem erről a srácról szokott beszélni! – Szóval te vagy TE! – nyilván nem fogok rögvest elájulni a srác nevétől, de ez nem is lényeges, mert olyan sokat hallottam róla, mintha egy nagy sztár lenne. A bátyámnak talán egy kicsit az is és így nekem is mert az a lelkesedés amivel néha róla beszélt, átragadt ilyen formán rám. – Semmi gond, én sem tudtam, hogy te Marcus barátja vagy. – jegyzem meg végül csendesen. Még egy kicsi és elérünk az ajtóhoz is, akkor már csak a tanárral és a többiekkel kell szembe néznünk. – Kedves tőled, hogy segítesz. – mosolyogtam rá. – Óra után rá érsz esetleg?
−Ez igazán megnyugtató, mert az én családom nem teljesen normális – nevettem fel szokatlan vidámsággal a hangomban, amelyet egyesek önkritikának neveztek volna. Ugyanis, arra szavak nem voltak, hogy mennyire utáltam apámat, amiért egy világi segg volt, de anyámat sem értettem, hogy miért és hová lépett le, illetve miként tudott magamra hagyni egy ilyen világi suttyóval. De a viccet félretéve, örültem annak, hogy a lány valóban nem az alapján ítélkezett, hogy ki milyen családból származott. Ugyanis akkor bizony ő is elég hamar megutált volna, azt pedig nem szerettem, ha ilyen csinos csajok gyűlöltek engem. − Mire gondolsz? – ráncoltam össze a homlokomat értetlenül, hiszen ez a megjegyzése úgy hangzott, mintha valami nagy zöld szuperhőssé tudott volna változni, aki mindenkit félrehajított az útjából, vagy legalább is, olyan képességre utalt, amellyel nem mindenki rendelkezett. − Csak nem elcsavarod a fejüket? Mert biztos vagyok benne, hogy abban baromi jó lehetsz – vigyorogtam rá. Még csak nem is próbáltam leplezni, hogy mennyire az esetem volt. Bár, az igazat megvallva nem voltam válogatós, amíg szép lányokról volt szó. − Persze. Az unokatesóim és a haverjaim kapásból itt vannak az iskolában – vágtam rá kérdés nélkül, de akadt volna még olyan rokonom, akihez fordulhattam volna vész esetén. Szerencsére, ez egy ideje elkerült. Nem úgy, mint Mulciber csizmájának a talpa, amellyel lerúgott a lépcsőn. De ez már egy másik történethez tartozott. − Ha megfogadsz egy tanácsot, inkább kerüld el őt. Úgysem szereti a társaságot – javasoltam, hiszen a Szürke Hölgy tényleg nem rajongott az emberi társaságért, de még a holtakkal se nagyon láttam társalogni. Úgy tűnik, ő a sírba vitte a bánatát. − Ez amúgy egy tök jó dolog, mert nem arról szól, hogy ki tud felülkerekedni a másikon – helyeseltem, hiszen hiába tengett túl bennem néha a versenyszellem, ha fociról, vagy kosarazásról volt szó, mégsem az volt a célom, hogy a földbe döngöljem a másikat, hanem az, hogy jól érezzem magam. Így hát nem is volt olyan meglepő, hogy az eredményei után megdicsértem őt, hiszen megdolgozott érte. Arra viszont nem számítottam, hogy a személyében egy kedves barátomnak a húgát fogom viszontlátni. Nem véletlenül lepődtem meg, amikor felemlegette Marcust, hiszen egy szóval sem mondta, hogy a testvére is itt fog tanulni. − Merlinre! Mi a francot hordott rólam össze az az idióta? – nevettem el magam zavartan, amikor tudatosult bennem, hogy Marcus baromi sokat szövegelhetett neki rólam. A hajamba túrtam, ezzel is húzva az időt, és inkább oldalra pillantottam, mert abból a hülyéből kinéztem volna, hogy az összes cikis és rólam keringő rossz történetet is elmesélte odahaza. Az pedig egyáltalán nem vetett volna túl jó fényt rám. − Azt hiszem, mindenkinek elfelejtett bemutatni téged – lendültem túl a kezdeti sokkon, miközben elértünk a bájitalterem ajtajához. − Ugyan, ez a legkevesebb – vontam meg a vállamat vigyorogva, ahogy az ajtóhoz léptem. – Akár óra alatt is. Rákacsintottam, s ezzel a mozdulattal finoman megragadtam a csuklóját, a másik kezemmel pedig belöktem az ajtót. A tanár még nem volt odabent, de a többség már elfoglalta a legjobb helyeket, így legelöl maradt nekünk egy asztal, illetve engem még hátul vártak a srácok. Vigyorogva intettem nekik, majd elindultam az első asztalok felé, miközben elengedtem Crystalt. − Akkor jössz? – húztam ki az egyik szabad széket, és huppantam le rá, mintha teljesen otthon érezném magam idelent, pedig nagyon nem szerettem ezt az órát.