Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Glenda Non Fawley

Anonymous

Glenda Non Fawley Empty
Vendég
Szer. Szept. 01, 2021 12:25 am

Glenda Non Fawley

Leny, Nana, Fawi

"Tölthetek egy csésze teát?"

Nem:

Kor: 45 év

Vér: félvér

Születési hely:Caerphilly, a walesi mennyei sajtok városában

Iskola/ház: Roxfort/ Hollóhát

Munka: Jóslástan tanár a Roxfortban

Családi állapot: Vénkisasszony

Patrónus: Orka

Pálca: Éger, szemiflázs szőr, 12 hüvelyk,  

Amit szeretnek bennem

Egyszerűen engem nem lehet nem szeretni. Miért is bírnak engem? A közvetlenségem és a humorom miatt. Fantasztikus és felejthetetlen személy vagyok. Nézz csak rám! Hát, nem látod?
A boldogságomat át tudom ragasztani másokra (ha vevők rá).
Istennő vagyok, aki megfejt másokat. (ne vedd teljesen komolyan csak félig) Az ösztöneimre hallgatva túl éltem már legalább két halálos veszélyt is (egy cunamit meg egy nekem szánt halálos átkot).
Imádok beszélni és fecsegni, ha te nem szeretsz, akkor örök barátok lehetünk. Na jó azért, be tudom fogni a szám és mosolyogva hallgatni is lehet, hogy bírok (de csak egy kis ideig)
Nekem lett kitalálva a tanári szakma, annyit magyarázhatok, amennyit csak szeretnék és arról, amiről akarok. Tanterv? Na, de kérem. Én magam vagyok a nagy betűs tananyag...

Ami zavar bennem másokat

Az én magasztos személyem, zavarja őket. Irigyek a képességeimre, vagy talán nem hisznek igazán benne. Na, igen szeretek sok mindent fél vállról venni. Néha feledékeny is vagyok. De ott vannak azok a csúnya és ijesztő (mások szerint ostoba és bugyuta) hiedelmek és babonák, amiket nagyon is komolyan veszek. Tizenhárman egy asztalnál? Naná, hogy NEM. Biztos valaki meghal. Törött tükör, hét év balszerencse. Meg ugye a többi jel. Nem vagyok dilis, csak elővigyázatos.
A drámaian csendes énem és a szúrós tekintetem, félelmet keltő egyes vélemények szerint. Túl megosztó személyiség vagyok vagy ki nem állhatnak vagy rajonganak értem. Nekem aztán mindegy melyik tábort erősíted.

Életem története

1990-es évek közepén valamikor
Tudjukki felemelkedése és bukása között.

-Bella, várj! - szólok oda a barátnőmnek, miközben elengedem a kezét. Kissé szédelgek a harmadik ugrásunktól kezdve. Ez volt a hatodik. -Ki fogom okádni az ebédemet, ha még egyszer hoppanálnunk kell.
A barátnőm csak nevet rajtam és én is nevetek már, annak ellenére, hogy a nyomunkban van két vadidegen férfi.
Semelyikünk se sejtette, hogy két repülő vespa kölcsönvétele feldühít pár szicíliai sötét alakot. A fogadó előtt álltak a járgányok és csak kiakartuk próbálni, hagytunk is ott egy cetlit, hogy visszavisszük.
Lassan lenyugodva felvetem a kérdést utazótársamnak.
-Egy fagyi itt a Colosseum lábánál?
Simán meg ennék négy nagy gombócot, ebben a tikkasztó hőségben.

Napjainkban
Miss Potts teázójában

- Wendy, Tina, Annie - mondom lelkesen, mikor meglátom a kedvenc teázómban a kedves mugli ismerőseimet. Három puszit nyomok  az arcra és egy-egy hatalmas öleléssel üdvözölöm őket, majd elülök a negyedik székre, amit nekem tartottak fent. Egy csészét hoz a legaranyosabb fiatal felszolgáló a teázóban. Rámosolygok és megfogom a kezeit, amikor ép elindulna.
- Köszönöm, Lucym, és bátorság minden rendeződni fog - végül rákacsintok és elengedem a kezeit. Visszafordulok a barátaimhoz és felteszem a mindennél fontosabb témát. - Hát, nem borzasztó a Harry és Meghan ügy?
Kedvelek belépni a mugli világba, annyival szórakoztatóbb az életük, mint a miénk. Tele van drámával, mint a királyi család és a neves Brexit döntés. Én is szavaztam, ha már állampolgár vagyok. Ellene szavaztam és bolondnak tartottam a meggárgyult Brexit pártiakat. Csak megnehezítik így az ország életét, nem lesz turmix a McDonalds'ban. A mugli barátosnéim annyi féligazságot tudnak rólam, amennyit kell. Irodalom tanár vagyok egy magániskolában. Érdekel az asztrológia, az álomfejtés, a számmisztika, a kártyavetés és más ezoterikus dolgok. Kissé flúgosnak tartanak, hogy nem randiztam egy évtizede. Az én szerelmi életem az övékhez a képest a nullához konvergál.
Hallgatom a celebekről szóló pletykáikat és helyeslően bólogatok, amikor nem tudok hozzá szólni érdemileg beszélgetéshez. Az egész helyzetünk a muglikkal annyira abszurd. A mágiaügyi miniszter tőlük, akar távolságot tartani? Ez a Mugxit ügy, ha szavazhatok, akkor itt is nemmel fogok voksolni. Briggs menjen a pokolba a baromságaival.
Nem élünk a középkorban, de az iskola falai mégis azt a hatást keltik.
Imádom a mobiltelefonom. Wendy volt, aki megmutatta, hogy lehet használni. A rövid üzenetek világa vagy a kettős pontok és zárójelek, amik egy új dimenzióban kalauzolnak el. A bagolyposta számomra a múlté.
Már pár éve azon gondolkodom, hogy készítek egy jós appot, de már megelőztek. Igaz gagyik a tenyérjósló progik, de van rá kereslet. A jóslásban biznisz van. Glenda megmondja. Az az applikáció tervem, hogy tőlem vett idézeteket küldene a felhasználóknak.
Az is lehet, hogy főzőcsatornát indítok. Nana varázslatos konyhája. Tele vagyok ötletekkel, ami nagy valószínűséggel kiakasztaná, a MM egyes osztályait, még az is lehet, hogy az újító ötleteim miatt az Azkaban egyik szűk cellájában végzem. Az a hely is tiszta középkori és bakker a dementorok, elveszik az életkedvemet is. Napokig depis tudok lenni, egy olyan árny lénnyel való találkozás után.
Felteszik a kérdést, hogy mégis mi újság van veled, Gleny?
Erre vártam megérkezésem óta.
- Tudjátok, hogy Neville a biosz tanár és Hannah iskola orvos között milyen feszültség van. Talán el is válnak. Most elvileg Willow a testi tanárnő és Nev kavarnak. Hát ez van most a suliban velem. Van egy két fura diákom nincs túl sok tehetséges nebulóm, akikre büszke lennék, hogy úgy vágják az irodalmat, ahogy kell.
-Naaa, ne.
- Csajok, nyugalom ez csak szóbeszéd, még nem tudok semmi biztosat, de a következő alkalomra kiderítem.
- és mi van a meleg tesi tanár és történelem tanár párossal?
- Hát, talán...

Napjainkban
Roxfortban
Elérkezik az idő, minden évben a hetedik évfolyamos R.A.V.A.Sz. előkészítős csoportomnál, mikor lehull a lepel úgy mindenről és feltárom a csúf igazságot. Alig egy tucatnyi diákot láttok alkalmasnak arra, hogy az RBF után, Ravaszt tegyen, még akkor is, ha ők jósnak vagy látónak is hiszik magukat. Nem vagyok hajlandó velük közölni, hogy nem azok. Az öreg Firenze megteszi helyettem ezt a feladatot. Ezer hála ezért is neki. Egyébként, pedig a rejtélyügyesek mindig megmondják, kire figyeljek jobban oda, de az NLSZ (Nemzetközi Látók Szövetsége) is küld néha egy-egy személy leírást. Persze, hogy név nélkül, hogy megnehezítse a dolgomat, hogy kitaláljam. Az NLSZnél vannak olyan látók, mint abban a mugli filmben az a kopasz csávó, aki megtalálja x-génnel rendelkezőket, valami hasonló módon kutathatják fel a jövendő látó tehetségeket, de nem vagyok bennfentes, csak egy silány bronz fokozatú tag, szóval én csak az alja munkára vagyok jó, hogy figyelemmel kísérjem őket és segítsem a fiatalokat, ha kell a kezdeti szárnybontogatásnál.
Százszor nehezebb a hetedik tanév végi a jóslástan vizsga, mint az RBF. Már hatodikban rémisztgettem őket, hogy hagyjanak fel ezzel, menjenek át az alap csoportba ott tovább lehet szórakozni az alapokkal kicsit betekintést nyernek önmagukba és másokba is.
Ezt a tea délutáni szeánsz közösséget, öt éve ismerem és mindig nehéz belekezdenem abba, ami most jön, hiába mosolygok rájuk, az óra végére talán kiábrándulnak a csodálatomból és a jóslástudományából, de ez az utolsó lehetőség, hogy még azt mondják nem teszik le a vizsgát.
- Cukorborsóim, mint azt már tudjátok - belekortyolok csészémbe lévő teába, ami finom és igazán nyugtató - Sose hagyjon el benneteket a remény, hogy a vizsgán transzba estek és elmondtok egy valós jóslatot, tudjátok volt már rá példa. De velem nem történt meg, drágáim, és veletek se fog nagy valószínűséggel. - elveszek egy sütit az asztalról és beleharapok, majd egy-két rágás után gyorsan le is nyelem. - Milyen egy bölcs jós? Nem olyan, középszerű, mint én. A vizsgán hallgatsz és megfigyelsz. Értitek? Nem pofáztok, csak is akkor amikor szükséges. Az alanyod, aki kíváncsi a jövőjére. Őt hallgatjátok, figyelitek meg, hangolódjatok rá, bátorítsátok, hogy nyíljon meg előttetek. Értelmezitek és megpróbáljátok megérteni a benne felmerülő kérdéseket és legvalószínűbb megtörténő eseményeket, mondjátok el neki, a kérdéseivel kapcsolatban.
Megkavarom a kiskanalammal a teát. Most nagyon nehéz rájuk tekintenem, de végül mégis a szemükbe nézek. Eltökélt arcokat látok, akik még mindig nem adták fel, hogy le vizsgáznak jóslástanból.
- Azt várja majd el tőletek a bizottság, hogy okosak legyetek, úgy ám RAVASZAK. Úgy használjátok az itt megszerzett tudást, ahogy kell. Nem követitek Patsy hibáját. Szóval sohasem ti mondjátok meg milyen formát láttok a csészében meg maradt füvekben, hanem ő a te alanyod. Ezzel is megismeritek az ügyfeleiteket. Szabadon kiválaszthatjátok a jóslási formát. Nem javaslom senkinek sem az asztrológiát még akkor sem, ha bebifláztad az összes könyvet, legalább tízéves gyakorlat kell, ha így szeretnél kiválót kapni a vizsgán. Mazsoláim, én bízom bennetek, hogy lassan megértitek a jóslástant. Ez az óra évszázados megfigyeléseken alapszik. Emlékeztek még az auspiciumra? Avery professzor talán tanította, hogy kétezer évvel ezelőtt az augurok művelték ezt. A jóslás következtetés tudománya. Ez egy kirakó, aminek a teljes képét nem látod, de egy részletét mégis már kirakták neked és a kezedben lehet egy újabb darabja a képnek, amit megoszthatsz másokkal. Te egy külső szemlélő vagy rá kell látnod a dolgokra más perspektívából szemlélj. Miért törtünk fel tojásokat és boncoltunk békákat egereket és halakat? Pont ezért, hogy szemléld a belsőt kívülről.
A látomás, pedig olyan mint egy olyan kirakós, aminek a képét sosem láttad még csak egy-egy részletét kapod meg. Vannak darabjaid, de még nem tudod, hova kerül. -
sóhajok egyet - Sajttortát még valaki? - kínálom meg őket.
Nem kell olyan jónak lenni mágiatörténelemből vagy számmisztikából vagy asztornomiából vagy LLG vagy gyógynövénytanból, hogy át menjenek a vizsgán, de örülök, ha értenek valami pluszhoz. Nagyon boldog lennék, ha igazi jó jósokká válnának, ha nincs is mindegyikükben meg látásra való képesség. Ez egy fantasztikus tudomány, amit sokan alá becsülnek, de ha jól végeznek itt. A minisztérium kilencedik szintje, mindig tartogat számukra munkát...

2021. nyara
Victoria & Albert Múzeum büféjében

Az elmúlt hónapok sok minden történt. Meghalt Fülöp herceg, a királyi család legnagyobb trollja. Igen egyszer találkoztam vele és ez még mindig a legkedvesebb emlékeim között van. Az a csípős megjegyzése. Imádtam őt, van a fiatal kori képével egy fali tányérom is.
Még mindig fáj, hogy Megxit is megtörtént, de örülök, hogy a Mugxit még lassabban halad, mint a Brexit. Én is halogattam, ahogy a kormány is a kilépést (és lássuk be helyesen. Pocsék a helyzet. Mi lett a Brexitből? Nincsenek kamionosok az országban vámoltatják az uniós termékeket és letelepedni is csak appon keresztül tudsz), hogy találkozzam mugli barátosnéimmel.
Négy szelet sütemény díszeleg a tányéromon, sajt-, csoki-, répa-, és citromtorta, ami mind a pocakom mélyén fog landolni egy-két órán belül.
Annie érkezik meg ma elsőként karommal a fejem fölött az egyik karommal integetek míg a másikkal falom az csokitortát.

Ha tükörbe nézek

Rengeteg tükör van letakarva a tanári szobámba egyet se használok arra, hogy magamat nézegessem. Elismerem, túlsúlyos vagyok, van rajtam x plusz kiló, de nem mindenki lehet tökéletesen nádszál vékony hercegnő. Kell valakinek lennie a duci jó tündér keresztanyának is. Igen ez én vagyok, csak nincsenek szárnyaim.
Hajam dús, barna és a vállaimra omlik, ha elszakad a gyenge hajgumi, ami egybe tartotta tincseimet. Arcomon nagyon szép gödröcskék alakultak ki a sok mosolygásom miatt. A szemeimet szeretem leginkább, mely hasonlítanak a zöld kissé kiszikkadt fűre.
Többféle medált és gyűrűt hordok. Mindegyik ékszeremnek fontos jelentősége van.
Szeretem a színes és nonfiguratív vagy virágmintás ruhákat. Nem viselek magassarkú cipőt. Még az kellene, hogy kimenjen a bokám. Merlin mentsen meg a bukás veszélyétől!

Családom

Édesapám
Theodore Fawley, aranyvérű családba született. Megölték őt a vérmániás halálfaló "haverjai" 1980-ban. Köszi, Burke és Travers család, hogy nem ismerhettem őt.

Édesanyám
Jane Sheppard, félvér. Nagyon szeretet engem. Később kiderült, őt is sokan szerették, főleg a hálás férfi betegei. Sose házasodott újra. 2010-ben halt meg.

Testvéreim
Van két féltestvérem, két különböző apától születtek, akik egyaránt megszépítették és megkeserítették az életemet.
Nevüket nem árulom el, mert nem szeretnek engem felvállalni, így most én se fogom megtenni.

Kedvencem
Delphoi Helen Tamara Fawley, szemiflázs. A legcukibb gyermekem és barátom, akit valaha is látott a világ. Azok a hatalmas szemek. Szerintem, nem kell mondanom semmit, aki őt látja, biztos beleszeret az én kis cukorfalat majmomba.
Merlin kalapjára mondom, ha ő nem létezne, akkor kevésbé lennék boldogabb ezen a világon.

Apróságok

Amortentia
Teák, sütemények, sajtok, gyümölcsök.

Mumus
Meglátom, hogyan halok meg.

Edevis tükre
Merlin-díjas és limitált kiadású csokibéka kártyán szereplő boszorkány.
Saját népszerű brand.

Hobbim
Kötögetés, teadélutánok szervezése, sütés-főzés, Muglikkal való beszélgetés (persze, hogy bűnöző és veszély forrás vagyok a minisztériumnak és a varázstársadalomnak)

Elveim
A fura, dagi nőszemély bárkit leteper.

Amit sosem tennék meg
A főbenjáró átkokat, nem használnám.

Ami zavar
Azok az emberek, akik nem hisznek a jóslás tudományágában.

Ami a legfontosabb az életemben
A boldog élet.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Az órákon megforduló diákok létszámának változása. 

Amire büszke vagyok
A múltamra.

Ha valamit megváltoztathatnék
Lenne férjem és legalább két gyerekem.

Így képzelem a jövömet
Bárhogy is képzelem a jövőmet, úgyse úgy lesz. Nem látom a sajátomat tisztán.

Egyéb
Ha nem jöttél volna rá Látó vagyok. (Lehet, hogy még néha gondolatot is olvasok)

Jó angolhoz híven imádom a giccses dolgokat.

Fun fact: A pálcám néha láthatatlanná válik, a szemiflázs mag miatt. Néha elég rossz időben történik, de hozzá szoktam már, hogy  nem mindig kedvel engem. Vajon miért van ez így? Rolling Eyes

Melissa Mccarthy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: