A Szervezet összes tagjainak nemzetközi érintkezéseik során más állam területi épsége, vagy politikai függetlensége ellen irányuló vagy a Mágusok Nemzetközi Szövetségének céljaival össze nem férő bármely más módon nyilvánuló erőszakkal való fenyegetéstől vagy erőszak alkalmazásától tartózkodniuk kell. Mágusok Nemzetközi Szövetsége, Alapokmány, második cikk. Minden államnak kötelessége jóhiszeműen teljesíteni a nemzetközi jog általánosan elismert elvei és szabályai alapján érvényes nemzetközi egyezmények szerinti kötelezettségeit. Mágusok Nemzetközi Szövetségének huszonkettedik határozata. Mély levegő, kifúj, át fogok menni ezen a vizsgán. Mély levegő, kifúj, nem fognak meghúzni. Ezt mantráztam, sietős léptekkel szelve át Roxmorts főterét. Diákkori emlékeimben folyton nyüzsgő, hangos, zsúfolt kis faluként élt, most alig kóborolt itt pár lélek. Hétköznap délelőtt volt, nyári szünet, a felnőttek ilyenkor dolgoztak, a diákok szeptemberig látni sem akarták a Roxfort innen is kivehető tornyait, így a megszokott zsivaj helyett nyugalom fogadott - vagyis fogadott volna, ha képes lettem volna akár csak egy másodpercre is lehiggadni. Vizsga vizsga hátán, színházi próbák vakulásig, a vitám Carollal... Látod: nem szeret anyám. Hát persze! Élni, szeretni akar, világos blúzokat viselni - én pedig már huszonöt éves vagyok, és állandóan arra emlékeztetem, hogy már nem fiatal. Ha nem vagyok mellette, csak harminckét éves, de ha ott vagyok, negyvenhárom - ezért gyűlöl. Azt is tudja, hogy nem jó véleménnyel vagyok a színházról. Ő szereti a színházat, azt hiszi, az emberiséget, a szent művészetet szolgálja, szerintem pedig csak rutin és előítélet a mostani színház. Ha felgördül a függöny, és ezek a nagy tehetségek, a szent művészet papjai, egy háromfalú szobában, esti világításban azt utánozzák, hogyan esznek, isznak, szeretnek, járnak az emberek, hogyan hordják a... Kabátjukat, igen, a kabátjukat, ezt mondja Trepljov. Ha e bárgyú jelenetekből és mondatokból morált iparkodnak kicsikarni - azt a házi használatra szánt, közérthető, sekélyes morált; ha ezer változatban mindig ugyanazt, ugyanazt és ugyanazt tálalják elém - akkor én menekülök és menekülök, ahogy... Hogy is volt tovább? Merlinre, milyen név jött itt? ...Maupassant menekült az Eiffel-toronytól, mert giccsességével majd szétnyomta az agyát. Igen, így volt. A gondolataim közé befurakodott Eggsy Fudge elégedetlen ciccegése a bögrébe töltött, reggeli kávénak álcázott vörösbora fölött, és még ettől is végigfutott a gerincemen a hideg. Össze kellett szednem magam, de a jogi passzusok és a szövegkönyv felváltva szorították ki egymást az agyamból, úgy éreztem, szinte felrobbanok ettől a rengeteg információtól. És nyilván Carolnak kellett játszania Nyinát, nyilván... Eggsy ennél jobban ki sem szúrhatott volna velünk, és színészi tehetség ide vagy oda, nehéz, mondhatni lehetetlen volt figyelmen kívül hagyni a színpadon, hogy Carollal jelenleg nem álltunk szóba egymással. Trepljov panaszos mondataival és a nemzetközi jog szakkifejezésével egyszerre küzdve löktem be a Bean There bejárati ajtaját, azonnal megcsapott a jó minőségű, frissen őrölt kávé finom illata. Bárki bármit mond, ez felért egy meleg öleléssel. Nem álltam tőle kevésbé bukásra és a szövegemet sem tudtam magabiztosabban, de Otto gondosan válogatott kávébabjai legalább reményt ébresztettek bennem arra, hogy sikerül összekaparnom magam. Egy kávé néha csodákra képes. - Szia, Otto - intettem neki, mielőtt hangos puffanással dobtam volna a pultra a kezemben szorongatott tankönyvek és szövegkönyv kupacát. - Te vagy az utolsó reményem. Van a kávénak sörös korsó megfelelője? Nem tudom, mondjuk egy leveses tálnyi jó erős kávé. Úgy érzem, hogy nekem már csak az lesz elég. Kivételesen bűnbe esnék és jöhet bele valamilyen édes szirup is, karamell vagy vanília, nem tudom, amiben több a cukor. Igazából rád bízom magam, lepj meg és ments meg!