Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Kimberly & Eric ~ charity ball

Anonymous

Kimberly & Eric ~ charity ball Empty
Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:17 am
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

Leemeltem egy pezsgős poharat az egyik elhaladó pincér tálcájáról. Muszáj volt innom valamit, hiszen az este hosszúnak ígérkezett, ez pedig egyet jelentett azzal, hogy édesanyámmal ismét tökéletesen kell játszanunk a szerepünket. Naomi nem jött velünk, láttam, hogy nem érezte jól magát, így egy remek kifogással hárítottam apát, így ő otthon maradhatott. Kicsit talán féltékeny voltam rá, hiszen neki nem kellett műmosollyal köszönteni a vendégeket, és elvegyülni közöttük, de tisztában voltam vele, ha itt lenne, akkor csak még feszültebb lenne.
Néha én is szerettem volna kibújni a kötelezettségek alól, amiket apám tett a vállaimra. Untam már játszani a tökéletes fiú szerepét, hogy nem lehettem önmagam, mert gondosan kellett ügyelni arra a képre, amelyet a külvilág felé mutatottunk.
A terem széle felé indultam meg, kezemben még mindig ott gyöngyözött a pezsgő, hiszen én Holdennel ellentétben jólnevelt voltam, és tisztában voltam azzal, hogy melyik alkoholt miként kellett fogyasztani. Őt ismerve szimplán egy húzásra magába döntötte volna az italt, de szerencsére, ebben nem hasonlítottunk.
Fiatal lányok súgtak össze, amikor elhaladtam mellettük. Hallottam, hogy félhangosan arról sopánkodtak, szeretnének táncolni, de nem akadt partnerük.
− Ez igen kellemetlen, hölgyeim. Ígérem, egy kis idővel később felkérem majd valamelyiküket táncolni – torpantam meg egy pillanatra, és fordultam feléjük, bár a kezemben lévő pezsgőspohár talán elég egyértelmű célzás volt arra, hogy miért nem most azonnal vittem őket táncba.
Láttam az arcukon a lelkesedést, hiszen felismertek engem, így gyorsan továbbálltam, mintha hívott volna valaki. Csupán nem akartam üresfejűekkel bájcsevegni. Márpedig ebben a teremben szinte mindenki ebbe a kategóriába esett.
A falhoz húzódva találtam magamnak egy olyan helyet, ahol kevesebben fordultak meg. Csak néhány széket helyeztek ide, hogyha valaki a tánc után elfáradt volna, akkor valahol ki tudják pihenni magukat. Én nem ültem le, csak megálltam a székrengeteg egyik szélén, és a tekintetemet a táncolókra szegeztem.
− Jótékonysági bál. Meg a francokat… − morogtam magam előtt, észre sem véve, hogy a közelemben tartózkodott egy ismeretlen lány.
Továbbra is bosszantott a tény, hogy apám a nagy-britanniai ispotályok számára szervezett, bálnak álcázott gyűjtésre és aukcióra annyi pénzt költött el, amelyet azonnal szétoszthatott volna a kórházak között. Nyilvánvalóan mégsem tette, hanem egy puccos fogadás kíséretében kellett a világ tudomására adni, hogy mi mennyire adakozószelleműek vagyunk. Kár, hogy az nem jutott el a csökött agyáig, hogy a parti és a legújabb intézkedései miatt kritizálni fogja őt a sajtó, hiszen mindenhová még nem neki sem ért el a keze.

zene • 392 szó •

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Aug. 30, 2021 8:04 am
Eric & Kim

A jótékonysági bál

Édesapám gyerekkorom óta elvitt magával minden fontos eseményre, így számomra természetes, hogy ezen a jótékonysági bálon is megjelenek, amelyet az angliai Mágiaügyi Miniszter szervezett. Természetesen mi is szeretnénk támogatni az egészségügyi intézményeket, jelenlétem pedig ezt megerősíti.
Ez az alkalom számomra nem a szórakozásról szól, hanem a kötelességről, mégse állok negatívan hozzá, hanem kellemesen eltársalgok a jelenlévő emberekkel, majd némi idő után döntök úgy, hogy pár percre a háttérbe vonulok és inkább megfigyelek. Felmérem, hogy pontosan kik jöttek el, vajon ki kerülte el eddig a figyelmemet és hogy szükségszerű-e beszélnem az illetővel.
Ha valaki felém tekint, akkor egy fiatal, elegáns nőt láthat, vékony testtel, melyen ezüstös, gyönyörű, de szolid ruha található, lábaimat pedig fekete magassarkúba bújtattam, így növelve alapvetően alacsony termetemet. Barna hajam kibontva, arcomon kevés smink, mely inkább csak kék szemeimet emeli ki jobban, keigészítőnek pedig elégnek tartottam a két fülbevalót és kicsinyke táskát, melyek passzolnak az öltözetemhez. Tudom, hogy kell megjelennem, a szolid elegancia pedig sokkal többet ér egy kihívó ruhadarabnál, az embert komolyabban is veszik, én pedig alapvetően is így érzem jól magam. Sohase voltam az a magamutogató fajta.
Az egyik pincér felém tart, finoman meghajol előttem, tálcájával pezsgőt kíván, de én csak udvariasan visszautasítom, kezemet is finoman emelve felé, majd figyelem, ahogy továbbhalad, így szúrom ki a szőke hajú, fiatal férfit, kiről nagyon jól tudom, hogy kicsoda. Volt már alkalmam néhány szót váltani vele, de túl mélyen nem ismerem, inkább csak azt tudom róla, amit mások csicseregnek. Tehát a valóságból igen keveset. Udvariasan viselkedik, mégis egyértelműen látszik mozdulataiból, hogy nem kívánja a társaságot, számomra meglepő módon távozik a fiatal nők gyűrűje környékéről, majd sétál a székekhez, mintha némi magányra vágyna. Nem ülök messze tőle, de mintha észre se venne vagy pusztán nem akart. Nem veszem sértésnek, egyszer elutasítottam, amire talán már nem is emlékszik, de ha igen, akkor a büszkesége sérülhetett, mégse áll szándékomban erre még csak célozni se. Ajkamra kedves mosoly költözik, miközben felpillantok rá és mivel közel vagyok hozzá, hallom morgó szavait, amiket nem hagyhatok szó nélkül.
- Miért, te minek neveznéd? - érdeklődöm tőle, udvariasan kezdeményezve a beszélgetést, majd lassan felkelek és odasétálok hozzá, pontosabban mellé, de én magam nem dőlök neki lazán a falnak, nem lenne éppen illendő eképp cselekednem.
- Édesapád szervezte, legalább a látszatot tartsd fent, hogy egyetértesz ezzel. - apró tanács, amit megfogad, ha szeretne, de természetesen nem kioktatni szeretném. Talán azt se tudja, hogy ki vagyok, de Őt egyértelműen mindenki ismeri. Láttam, hogy eddig igyekezett normálisan elvegyülni, de ahogy én meghallottam, úgy más is meghallhatja, tehát nem tökéletes a viselkedése, én legalábbis apámat soha nem hoznám hasonló helyzetben, még egyetlen ember előtt sem. Abból kellemetlen pletykák születhetnének.
- Mégha túlzásnak is hat ez a rendezvény, legalább létrejött. - sok tehetős embert bevonzott, akik valóban támogatni fogják az ispotályokat, mégha maga az esemény sok pénzbe is került. Ha létre se jött volna, akkor a támogatások is lényegesen kevesebbek lennének.

//Kim kinézete nagyban: katt//
Anonymous

Vendég
Hétf. Szept. 20, 2021 7:49 pm
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

Abszolút nem volt kedvem a ma esti partihoz, de apám világossá tette számomra, hogy ha a gyerekei közül legalább az egyikünk nem jelenik meg, akkor borzasztóan mérges lesz. Én pedig nem akartam Naomit kitenni ennek az egész hercehurcának, hiszen nagyon jól tudtam micsoda kínszenvedés volt neki. Ehelyett feláldoztam saját magamat, és bármennyire is próbáltam kibúvót keresni, nem tudtam menekülni. A szemem sarkából láttam, ahogy anya elcsevegett a barátnőivel, és ha a terem galériájára esett a pillantásom, tisztán kivettem apám alakját, aki bizonyára valami ostoba és fennhéjázó történettel szórakoztatta a támogatóit.
A háttérbe vágytam. Messze minden bájcsevejtől és műmosolytól, mert ez már nálam is megütötte azt a szintet, amelyet a gyomrom nem bírt befogadni. Alkoholt pedig csak mértékkel fogyaszthattam, hiszen a végén a család címlapra került volna azzal, hogy a Mágiaügyi Miniszter fia a sárga földig itta magát egy jótékonysági bálon. Épp elég volt, amikor Russel bácsikám néha felöntött a garatra.
Amikor egy ismeretlen fűzött megjegyzést a motyogásomhoz, a hang irányába fordítottam a fejemet. Végigmértem őt, nem túl feltűnően, sőt a pillantásom hosszabban időzött el az arcán, mint az öltözékén, mégsem tudtam kicsoda volt ő. A vendéglistát átbogarászva talán kideríthettem volna, azonban jelenleg nem tűnt túlságosan fontosnak, hogy elsétáljak odáig.
− Valóban az – feleltem csendesen, miközben a táncoló párok mozgását figyeltem. Továbbra is úgy gondoltam, hogy mindez másképp is alakulhatott volna, azonban az én szavam semmiben nem számított, ha apám egyszer a fejébe vett valamit.
− Egyetértek az egészségügy támogatásával. Rászorulnak a befolyó összegre – biccentettem. Megértettem az ő álláspontját, és valóban nem engedhettem volna meg magamnak, hogy bármilyen megjegyzés kicsússzon a számon. Felsóhajtottam, a remegő ujjaimat inkább ökölbe szorítottam. Jól esett volna egy szál cigaretta, vagy talán kettő is, de nem hagyhattam el a helyemet. Kötelezően a teremben kellett maradnom, néha az újságírók és a fotósok látóterébe keveredni, mert ezt várták el tőlem. Hogy játsszam a szerepet, amit kiszabtak rám.
− Másabb szervezéssel jobban kivitelezhető lett volna – vándorolt a pillantásom ismét a lány arcára, miközben lassan kinyújtottam az ujjaimat. Ostobán viselkedtem, hogy engedtem egy pillanatra is belátni a szerepem mögé. Inkább ismét mosolyt erőltettem az arcomra, miközben teljes testtel felé fordultam.
− És egy olyan bájos hölgy, mint te, miért ücsörög a parkett mellett? Bizonyára rengetegen szeretnének táncolni veled – váltottam témát, hiszen így is túlságosan sokat árultam el a rendezvénnyel kapcsolatos véleményemről.
Szerencsésnek nevezhettem magam, hogy ismertem az összes firkászt, így pontosan tudtam, hogy kiket érdemes elkerülni. Ha pedig bárki megkérdezte volna, hogy mit kerestem itt, nyugodt szívvel feleltem volna, hogy megpillantottam ezt a lányt magában üldögélni, és kötelességemnek éreztem megérdeklődni miként érzi magát a partin.

zene • 425 szó •

Anonymous

Vendég
Vas. Szept. 26, 2021 3:49 pm
Eric & Kim

A jótékonysági bál

A Briggs család tagjait mindenki jól ismerte, legalábbis azt az oldalukat, amit a külvilág számára mutattak, mégis Eric Briggs híres volt az Akadémián is. Nekem is volt szerencsém már beszélni vele, bár nem éreztem olyan kellemesnek azt a társalgást. Egy strigulának akart engem is azon a bizonyos listán, nem többnek, én viszont soha többé nem fogom megengedni egyetlen férfinek sem, hogy kihasználjon.
Úgy sejtem nem emlékszik rám, egyetlen alkalom volt, amikor hozzám szólt, utána pedig csak elsétált, ha látott is a folyosón, mintha soha nem beszéltünk volna. Talán valóban felejthető voltam a számára, kétlem, hogy szíven ütötte volna az elutasításom, a szavaim, mely szerint amíg nem komolyodik meg, nem lesz esélye nálam. A tekintete szavaim nyomán is ártatlan, melyből arra következtetek, hogy idegennek tart, mégse bántódom meg, miközben odasétálok hozzá és felhívom a figyelmét a viselkedésére. Sokan figyelik, az apja a Mágiaügyi Miniszter, nem viselkedhet akárhogy, ahogy én se. A családunkat képviseljük ezen a jótékonysági bálon.
Biccentek megjegyzésére, majd tekintetem némileg kíváncsivá válik következő szavai hallatán. Elidőzöm arcán és ha már nem utasította el a beszélgetést, én se teszek így.
- Te hogy szervezted volna meg? - komolyan érdekelnek a gondolatai, ezt láthatja is rajtam, figyelek hát rá, meséljen, tárja elém az elképzeléseit. Még engem is meglephet vele, hogy több ész szorult belé, mint amit eddig mutatott. Nem nézem le, félreértés ne essék, de nem is vagyok igazán pozitív véleménnyel róla.
- Csak egy kicsit leültem pihenni, de ha bárki táncolni szeretne velem, természetesen elfogadom a felkérést. - a választ tehát megkapja tőlem, nincs sorbanállás, eddig se táncoltam ma még senkivel, csak beszélgettem, nekem az is elegendő volt, de jól tudom, hogy a parketten is meg kell majd mutatkoznom. Az este viszont még csak nemrég kezdődött.
- De én úgy láttam, hogy Te vagy az, akivel igazán táncolni szeretnének. - szolid mosoly jelenik meg arcomon, miközben tekintetem azon lányok felé vándorol röviden, célozgatóan, akik közelében nem is olyan régen még Eric volt. Különös, hogy nem maradt ott...
- Ezért Tőled szokatlan, hogy inkább félrevonultál. - állapítom meg, de nem puhatolózom, nem kérdezek rá arra, amihez nincs jogom, hogy vajon miért tette mindezt, de nem titkolom, hogy tudom ki Ő. Mégse jegyzem meg, hogy rám már nem emlékszik, nem is baj, egyes emberek számára felejthető vagyok.
Egy újabb pincér közelít felénk nemsokára és bár nem tervezek alkoholt fogyasztani, egy pohár pezsgőt mégis elveszek, majd ha Eric is iszik valamit, felé fordulok és finoman tartom koccintásra a drága kristálypoharat.
- A sikeres estére! - mosolyodom el lágyan. Szavaim természetesen a bejövő adományokra utalnak, de úgy sejtem, hogy ezt a srác jól tudja. Ha enged a koccintásnak, akkor iszok pár kortyot a poharamból, majd tekintetem a táncolók felé vetül, kik egyre csak gyarapodnak. Az emberek kezdik elengedni magukat és jól érezni, lazulnak és mostanra már talán mindenki megérkezett, aki számít.
Anonymous

Vendég
Hétf. Okt. 11, 2021 9:49 pm
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

A báli forgatagban a jelentéktelen emberek könnyedén elvesztek, de sajnálatomra én nem tartoztam közéjük. Bárhová mentem, bárhová fordultam mindig akadt valaki, aki táncolni szeretett volna, vagy csupán szóba elegyedni velem. Sokan apám munkáját dicsérték, megint mások információkat akartak volna szerezni tőlem, azonban én álszent mosollyal hárítottam az ilyesfajta közeledéseket. Azonban ahogy egyre jobban telt az idő, úgy fáradtam én is, és mit meg nem adtam volna azért, ha talán pár órára csak, de ne Eric Briggs lettem volna, hanem valaki más, akinek nem férkőztek be a magánszférájába állandóan.
A fiatal lány azonban mégsem zavart annyira, mint a riporterek, akik jelen pillanatban apámat keresték megszállottan a teremben. Talán némiképp kellemetlen volt, hogy hallotta az apró megjegyzésemet, de igyekeztem könnyedén tovább lendülni a tényen, miszerint egy pillanatra leengedtem a védelmemet.
− Elsősorban kevesebbet költöttem volna a dekorációra, illetve ennek a teremnek egy része továbbra is kihasználatlan. A díszítésen és a bérleti díjon megspórolt összeget is az ispotályok ügyébe lehetett volna forgatni, ráadásul a szomszédos termek sem aprók, bőven lett volna hely mindennek egy kisebb helyiségben – vettem tárgyilagosabbra a figurát, gondosan ügyelve arra, hogy ezúttal a véleményemet csakis az a személy hallhassa, akivel megosztani kívántam.
− Tisztában vagyok vele, hogy a tehetősebb választókat kívánta megnyerni magának, azonban indokolatlannak tartom ezt a mennyiségű költekezést – utaltam ezalatt a méregdrága kristálycsillárra, a tömérdek mennyiségű gyöngyöző pezsgőre és a túlértékelt zenekarra, akik még csak nem is voltak igazán tehetségesek.
− Ha pedig valakik számára rendezek egy bált, én mindenképpen meghívtam volna pár embert közülük. – Elvégre, lehet, hogy az ispotályok vezetői mind itt voltak, azonban az ott dolgozókat kellett volna jobban megbecsülni, és valami olyan programot szervezni, amely közelebb állt volna hozzájuk. Én szívesebben töltöttem volna időt a medimágusok megismerésével, hogy egy kicsit személyesebben megtapasztalhassam a mindennapi nehézségeiket és megpróbáljak megoldást találni rá, vagy pedig meglátogattam volna a beteg gyerekeket valami aprósággal. Sajnos azonban apám a hatalomra kerülése óta elfelejtett emberséges lenni, és mindenképpen a látszatnak élt.
− Értem – feleltem halkan egy apró bólintás kíséretében, miközben elraktároztam magamnak az információt. Jelenleg azonban nem kívántam táncolni, ezért sem kértem fel azonnal, bár az elvárás vélhetően ez lett volna a részemről.
− Már táncoltam egy-két hölggyel a megnyitó idején. Most szeretnék pihenni valamelyest mielőtt visszatérnék közéjük – pillantottam a parkett irányába, majd ismét a lány felé fordultam. A kérdése nem ért váratlanul, hiszen mindenki, aki egy kicsit is hallott rólam bizonyára azon tanakodott, hogy miért vonultam félre.
− Időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit elcsitítsa a gondolatait – tértem ki udvariasan a válaszadás elől, hiszen nem akartam beavatni őt abba, hogy mennyire elvágyódtam innen. Szerettem volna ránézni a testvéremre miként érezte magát, vagy pedig csak egy hosszú sétát tenni a városban kíváncsi tekintetek nélkül. Bármi jobb lett volna, mint apám nyomasztó aurája.
Amikor a pincér elhaladt mellettünk, akkor a lány után én is leemeltem egy poharat a tálcáról.
− A sikeres estére – ismételtem el a szavait olyan meggyőzően hamis mosollyal, amiért szörnyen éreztem magamat, hiszen az én szememben mindez csupán egy újabb lehetőség volt arra, hogy apám megtömhesse a zsebeit.
Óvatosan belekortyoltam a pezsgőbe, azonban már most leszögeztem magamban, hogy az este folyamán nem állt szándékomban többet inni a kelleténél, hiszen nem akartam kellemetlenséget okozni senkinek.
− Ne haragudj, amiért ilyen feledékeny és modortalan vagyok, azonban úgy tűnik, elég jól ismersz engem, azonban én sajnos nem emlékszem a te nevedre. Hogy hívnak? – érdeklődtem, hiszen nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy valamiért furcsán ismerős volt nekem ez a lány, de nem mertem volna megesküdni rá, hol láttam korábban.

zene • 577 szó •

Anonymous

Vendég
Szer. Okt. 13, 2021 1:39 pm
Eric & Kim

A jótékonysági bál

Meglep, hogy Eric Briggset egyedül látom, akár csak az, hogy elkapok némi elégedetlenkedő mondatfoszlányt, amit Ő maga se akart volna kimondani, mégis kicsúszott a száján. Nem megengedhető hiba ez a mi környezetünkben, mégis meg tudom érteni szavait, viszont érdekelne a véleménye. Talán ezért is lépek oda hozzá, bár nem terveztem a közelébe kerülni, de némi udvarias csevely beleférhet. Fejtse ki az álláspontját, Ő vajon min változtatna? Kíváncsi vagyok, hogy vajon őszintén felel-e most nekem vagy csak azért mondja azt, amit, hogy jobb színben tüntesse fel magát. Mivel legilimentor vagyok, így képes vagyok átlátni a hazugságon, kék íriszeim pedig egyenesen a férfi íriszeire vetülnek. Nem akarom felhasználni ellene azt, amit tudok, de az álszent dolgokat nem kedvelem. Nem fogja észrevenni ezt az apró varázslatot, a szakmámhoz nagy segítség lesz a képességem, így tudok majd igazán segíteni az embereken. Már azokon, akik valóban akarják majd a segítségem.
Eric viszont őszinte, minden egyes szó, amit kimond az Ő valós gondolatait tükrözi, és nem gondoltam volna, hogy ilyesmit hallok tőle. Nem ismerem, nem kellene ítélkeznem, mégse tudok elmenni az mellett, amit eddig láttam belőle és a hírneve negatívan előzi meg.
- Nagyon jó meglátások, de miért nem beszéltél erről az édesapáddal? A fia vagy, meghallgatott volna, és biztosan értékeli a tanácsaidat. - az én apám így tenne, bár a Mágiaügyi Miniszter más, ezt jól tudom, de azzal nem vagyok tisztában, hogy milyen az Ő kapcsolatuk egymással. Hogy Eric vajon mennyire folyik bele mindebbe, pedig úgy érzem, hogy nem lenne hátrány. Ez a vélemény alapján legalábbis. Az eseményre rengeteg pénzt kiadtak, indokolatlanul sokat, de ezt hangosan kevesek merik megjegyezni, sokan pedig élvezik az itteni fényűzést, olyannak adják ki magukat, amilyennek láttatni akarják és nem a valóság.
- Te komolyan úgy gondolod, hogy helyük lenne itt az ispotályok dolgozóinak, ezzel megleptél. - ismerem be, ajkamon végigfut egy kellemes mosoly, majd lassan körbepillantok a hatalmas termen.
- De te is tudod, hogy ezzel nem csak apukád, de sokan mások se értenének egyet. Lealacsonyítónak tarthatnák, hogy olyan közemberek is megjelenhetnek itt, akik sokak szerint nem ide valóak. Kinéznék Őket és Ők is ez miatt rosszul éreznék magukat. Ez nem helyes, ennek a világban nem így kellene lennie. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a rendezvény jellegének is másmilyennek kellene lennie, ahol nem ütköznének ki a társadalmi ellentétek ilyen erősen és mindenki ugyanolyan kellemesen érezhetné egymást. - fejtem ki akkor már én is a véleményemet, nem érzem úgy, hogy baj lehetne belőle, főleg mivel tudom, hogy Eric őszintén beszélt, tehát a véleményünk ha nem is teljesen, de egyezik.
- Sajnos sokan elfelejtik, hogy amikor komoly betegséggel küzdenek, lehet akármekkora a vagyonuk, lehetnek akármilyen fontosak a társadalomnak, ugyanúgy csak egyszerű emberek lesznek, amikor egy medimágus kezei közé kerülnek. Szükségük lesz a gyógyítóra, mert a vagyon és a hírnév nem ment meg mindentől. - nem segít túlélni, halhatatlanná válni. Ezekre az emberekre szükség van, akikért a rendezvény szól, és bár Maurice Briggs ezzel tisztában van, mégis megjátszottnak tűnik ez az egész. Úgy sejtem nem is az Ő ötlete volt, pusztán ezt tanácsolták neki. A Mágiaügyi Miniszternek sok tanácsosa van... Amerikában édesapám szava is fontos Samuel Quahog számára.
A táncra rátérve számomra nem olyan fontosságú. Természetesen megmutatkozom majd a parketten én is, elvégre ez is egyfajta elvárás egy Blake felé, de nem érzem úgy, hogy sietnem kellene ezzel. Viszont a válaszomra adott reakcióból kiérzem a hibámat, így zavartan mosolyodom el, miközben Ericre pillantok ismét.
- Ne haragudj, félreérthetően fogalmaztam! Nem célzásnak szántam, hogy te kérj fel táncolni, általánosságban fogalmaztam, nem utalás volt. - nem szokásom ilyen módon felhívni magamra a figyelmet és rátukmálni magam bárkire, főleg nem Ericre akarom. Egyébként se tudom, hogy mennyire lenne jó ötlet vele táncolnom, a véleményem még túl ambivalens vele kapcsolatban, nem tudom még hová tenni Őt. Beszéljünk inkább arról, hogy Ő miért nem táncol és érzi jól magát, mint mindig. Különös tőle, hogy külön ácsorog.
- Megértem. - csak ennyit mondok, mert olykor jobb megtartani magunknak a teljes véleményünket. Inkább a pezsgőért nyúlok, amit hamarosan felszolgálnak a közelünkben, majd koccintunk, így összecsendülnek a drága poharak, de ahogy elismétli utánam szavaimat... látom benne a kétséget az estével kapcsolatban, még sincs jogom ezt megjegyezni. Csak finoman biccentek aprót, majd belekortyolok az italba, a kérdésére viszont csak mosolyogva pillantok fel rá újból.
- Téged mindenki ismeri, nincs ebben semmi meglepő, Eric. - egy újabb korty, amire most szükségem van, majd picit zavartan nézek ismét felé.
- Nem lep meg, hogy nem emlékszel rám. Én is a Docendo Discimus Mágusakadémiára járok, de csak futólag találkoztunk. Rövid beszélgetés volt. - nevezhetjük úgy, hogy nem volt fontos, számomra azért mégis maradandó volt. De ki nem fejtem, nem mondok többet a kelleténél, felesleges lenne.
- Kimberly Blake vagyok, nagyon örvendek! Amerikából utaztam ide az Akadémiára és jelenleg pszichomágia szakon tanulok. - átveszem bal kezembe időközben a pezsgőspoharat, hogy jobbom lágyan felé nyújthassam, hogy a bemutatkozás akkor már illendő legyen. Hallhatja hát a nevem és pár apró, de fontos dolgot rólam. Nem olyan üres a válaszom, mint egy egyszerű bemutatkozás, de mégse sok. Nem vagyok az a feleslegesen csicsergő lányka, ami már bosszantónak tűnhet, tudom a határokat. Apám neve talán ismerős lesz a számára, így sejtheti, hogy ki vagyok, de az is lehet, hogy nem, elég sokan vannak a politikai életben.
Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 21, 2021 12:05 am
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

Feszélyezett a rendezvény, de leginkább az, hogy tényleg bármely irányba fordultam mindenhol egy riportert, vagy olyan személyt találtam, aki apámnak akart a kedvére tenni. Mégis ismét magamra öltöttem a kirakatbábu szerepét, hiszen nem akartam, hogy a testvérem jobban szenvedjen. Hatalmas elvárásokat állítottak elénk, de talán én mindezt egy fokkal jobban kezeltem, mint a húgom. Pedig néha – mint például most is −, csupán kedvem támadt volna kisétálni a teremből, és menni, amíg a lábam elbírt. Fiatalabb koromban élveztem a középpontban lenni, bájologni apám barátai előtt, mintagyereket játszani a fotósoknak, azonban minél jobban telt az idő, annál jobban éreztem a fojtogató légkört.
Ennek a lánynak a jelenléte viszont nem feszélyezett. Igaz, nem tudtam ki volt ő, vagy miként kellett volna viszonyulnom hozzá, mégis a kérdése egyáltalán nem volt tolakodó, sőt, egy korabeli lány nem igazán tett fel nekem ilyen kérdéseket. A beszélgetéseim másokkal javarészt kimerültek üres szócséplésben, viszont eddig még senkit nem érdekelt igazán, hogy miként is vélekedtem én a dolgokról.
− Édesapám egy büszke ember, aki ragaszkodik a saját elképzeléseihez – pillantottam oldalra, mintha valami igazán érdekes ragadta volna meg a figyelmemet a táncparketten. A hangomra szándékosan ügyeltem, hogy véletlenül se sugározzon keserű sértettséget, hiszen abban igaza volt, hogy figyelnem kellett arra kinek mit mondtam. Ezzel pedig talán semmi rosszat nem említettem meg vele kapcsolatban. Bőven tudtam volna mit mondani apámra, hiszen nap, mint nap előállt valami újabb dologgal, a mely a nemtetszésemet váltotta ki. Mégsem hallathattam a hangomat, mert szerinte nekem nem volt jogom beszélni. Meg úgy egyáltalán a saját életemet se irányíthattam úgy, ahogy szerettem volna.
− Ha nem is kifejezetten ezekkel az emberekkel vegyülve, de úgy gondolom, hogy nem csak fényűző partikkal és adománygyűjtéssel lehetne köszönetet mondani nekik. Hiszen, elméletileg most is miattuk gyűltünk össze, de gondolt-e bárki is akár egyetlen medimágusra azóta, hogy belépett azon az ajtón? – böktem az állammal a kétszárnyú bejárati ajtó irányába, ahol korábban a meghívókat ellenőrizték, és jelenleg is két auror állt őrt.
− De igazad van. A rendezvény jellege is lehetne másabb, sokkal személyesebb – vándorolt végig a tekintetem a termen, ahol fiatal lányok viháncolva kérették fel magukat táncolni, idősebb hölgyek vélhetően az uraikat, vagy a családjaikat tárgyalták ki, a férfiak pedig úgy tettek, mintha értettek volna a világ dolgaihoz, pedig ez közel sem volt így.
Lehetséges, hogy hozzászoktam ehhez az életmódhoz, mégis furcsamód vonzott az emberek közelsége, azoké, akik valóban őszinték voltak, és azoké, akik minden egyes nap a társaik életéről gondoskodtak. Az itt egybegyűltek, köztük jómagam is, szánalmasak voltunk hozzájuk képest.
− És azt is elfelejtik, hogy amikor olyan betegséggel küzdenek, vagy pedig egy baleset érte őket, akkor az életük olyan emberek kezei közt lesznek, akiket nem becsültek meg eléggé – bólintottam, miközben akaratlanul is elszorult a torkom a gondolatra, hogy az unokatestvéremet is bármelyik pillanatban leteríthette a betegsége. Apámnak minden eszköze meglett volna arra, hogy gyógyír után kutasson, mégis jobbnak látta a pénzét az ostoba politikai kampányaiba fektetni. Keserű szájízzel pillantottam a galérián nevetgélő apám irányába, aki vélhetően most is egy tehetős üzletember támogatását próbálta megszerezni.
− Ugyan, semmi gond – fordultam valamivel szelídebb hangnemet megütve vele szemben, miközben igyekeztem elnyomni a feltörő negatív érzéseimet, hiszen a mai estét nem kellett volna beárnyékolnia semminek. – Azonban, ha úgy adódik, megtisztelnél egy tánccal.
Nem mostanra akartam időzíteni a táncot, úgy éreztem, hogy bőven akadt időnk arra, hogy az éjszaka folyamán felkérjem őt, és nem is volt bennem késztetés arra, hogy mihamarabb visszatérjek a táncolók közé. Jobban élveztem a magányt, és azt, hogy végre elbeszélgethettem valakivel úgy, hogy az a személy nem volt elvakult a családomat illetően.
− Való igaz. Engem mindenki ismer… − ismételtem elgondolkodva a szavait, miközben a pezsgőben lévő apró buborékokat szemléltem. Valóban ismertek volna engem? Erősen kételkedtem benne. Mindenki csupán annyit tudott, amelyet látni akart belőlem, vagy amennyit mutatni szándékoztam nekik. Még a tulajdon családom se ismert igazán, hiszen apám nem figyelt rám, anyámnak és a nővéremnek pedig nem árultam el valamit, ami hosszú ideje nyomta a lelkemet. Mondhattam volna, hogy akkor ott volt még Holden, de… Holden épp annyira volt proli, hogy a nyilvánvalót sem vette észre, és vélhetően elkönyvelt engem egy taknyos suhancnak. Legalább is, a múltkori beszélgetésünk kapcsán valami hasonlót vágott a fejemhez. Az egészben pedig az volt a legszomorúbb, hogy néha én sem ismertem rá saját magamra.
− Meglehet, sajnos nem emlékszem mindenkire – feleltem, miközben letettem a poharamat a mellettem lévő asztalra. Nekem ezek szerint teljesen feleslegesen lett volna bemutatkoznom, hiszen a családom híre megelőzött engem, és pontosan tisztában a kilétemmel kapcsolatban. Ha engedte, akkor kezet csókoltam neki, ugyanis nem voltam olyan modortalan, mint a nagybátyáim, akik közül az egyikük szimplán ostoba volt, a másik pedig alul szocializálódott.
− Örvendek a szerencsének, Miss Blake – jelent meg egy apró félmosoly az arcomon, hiszen a rengeteg ismerős között felüdülés volt vele csevegni. Ugyan a vezetékneve ismerősen csengett, de nem ástam bele annyira az amerikai hírekbe, hogy mindez menten eszembe jusson. Mégis, némileg zavart, hogy a Blake névvel mintha már találkoztam volna valahol.
Ismét kezembe a vettem a poharamat, majd némi szünet után ismét megszólaltam.
− Tudod, az imént eltöprengtem azon, hogy kilátogatok a balkonra, ha van kedved… Esetleg velem tarthatnál. Odakint úgyis kellemesebb a légkör. – Természetesen nem akartam ráerőltetni semmit, azonban ahogy a fotósok nem messze tőlünk sütötték el a kameráikat, úgy ismét elfogott az a szorongó érzés, amelytől mindig úgy éreztem magam, mint egy sarokba szorított vad. Most már kevésbé lepleztem, hogy menekülni akartam erről a helyről, egyre gyakrabban sandítottam a fényképészek irányába, akik jelenleg a parkettről terveztek egy pillanatképet készíteni.

zene • 902 szó •

Anonymous

Vendég
Csüt. Dec. 02, 2021 7:03 pm
Eric & Kim

A jótékonysági bál

Nem gondoltam volna, hogy ezen a rendezvényen Ericet egyedül látom majd, azt pedig még kevésbé, hogy a véleménye, amit megoszt velem, nagyon hasonlatos az enyémhez. Meglep vele, mert minden szava őszinte és ezt most nem titkolja előlem, pedig nem ismer. Az emberek képesek a változásra, de valójában én sose ismertem Őt, nem tudhatom, hogy milyen volt igazából, csak azt láttam, akit mutatott a külvilágnak és nekem, azon a délutáni rövidke találkozón a folyosón. De az elutasítás akkor se hatotta meg, lazán továbbsétált, mintha semmi se történt volna, én pedig mintha sosem léteztem volna. Tudom, hogy nem emlékszik rám, miért is tenné... csak egy voltam a sok lány közül. Igazság szerint most is az vagyok, de nem haragszom rá, nem sértett meg vele.
Az apjáról nem alkotok most véleményt hangosan, csak meghallgatom Őt, biccentek, jól tudom, hogy a Mágiaügyi Miniszter mennyire büszke, és hogy ez a büszkeség nem szolgál éppen előnyére. De Eric is az, mindig is annak láttam, bár most másnak tűnik, a társasága is sokkal kellemesebb, nem érzem azt, hogy kerülnöm kéne. Viszont Maurice hibázik, amiért nem hallgatja meg, mégis csak a fia, aki már egy felnőtt férfi, lehetnek jó meglátásai. Samuel is meghallgatja apámat, akár csak a többi tanácsadóját, nem öncélúan irányít, bár valószínűleg Maurice Briggs mögött is sokan állnak, csak nem feltétlen olyan emberek, akik a megfelelő tanácsokat adják a miniszternek.
Ahogy Eric félrepillant... az beszédesebb minden szónál. Tudok olvasni a jelekből, remek megfigyelő vagyok, nem véletlenül tanulok pszichomágiát. Bántja, nem is kicsit bántja mindez, de úgy sejtem nem tud tenni érte, hogy másképp legyen. Nehéz természetű az apja, pedig a család az fontos. A témán viszont finoman továbblépünk, rátérve azokra az emberekre, akikért szól ez az összejövetel. Nincsenek itt, de ha itt lennének, sokan nem éreznék úgy, hogy helyük van a jelenlévők között, kinéznék Őket, nem kapnák meg azt a megbecsülést, amit valójában érdemelnek.
- Valószínűleg kevesen, viszont, ha te ennyire komolyan gondolod, hogy segítenéd Őket, kimutatnád, hogy becsülöd a munkájukat, hogy valóban fontosak. Miért nem szervezel te magad egy megfelelő rendezvényt? - kétlem ne lenne segítsége és ne tudná megoldani, önállóan. Csak nem gondol rá, nem mer lépni, pedig ezzel nem tenne rosszat, még az apja se szólhatna érte, elvégre Őt támogatná, az Ő ötletét vinné tovább, mégis egyben másabb jelleget adna az egésznek és elérné az esemény a valódi funkcióját.
- Igen, így van! - finoman biccentek a szavaim után elhangzó megjegyzésére. Pontosan ugyanúgy látjuk ezt a dolgot, mert mindannyiunk élete veszélybe kerülhet, akkor pedig egy olyan ember kezei közé is kerülhetünk, aki valóban dönthet életről és halálról. A legtöbb medimágus a gyógyításra esküdött föl, arra, hogy életeket mentsen, hogy segítse az embereket, de a romlásnak indult környezet mindenkit megfertőzhet, az Ő elméjüket is. Dönthetnek rosszul egy adott pillanatban, mit bár későn megbánhatnak, vissza már nem csinálhatnak. Aki viszont meghal, az örökké halott marad, a túloldalról nincs menekvés.
Sikerül viszont a tánccal kapcsolatban rosszul fogalmaznom, mely érzem, hogy félreértés szül, ezért is tisztázom, kérek elnézést Erictől, amikor pedig felém fordul, csak lágyan elmosolyodom, majd aprót biccentek. Ha úgy adódik, akkor táncolok majd vele. Azon viszont kár meglepődnie, hogy tudom ki Ő, mert az, hogy ismerném, téves. Nem ismerem, csupán azt tudom róla, amit nagyjából mindenki és amit leszűrtem a látottakból.
A korábbi találkozónkat egyelőre nem említem meg hosszabban, nem számít már igazán, inkább bemutatkozom, megosztok vele néhány információt magamról, szeretném, ha legalább a nevemet tudná.
- Sok emberrel találkozol, megértem. - a mosoly ismét megjelenik arcomon, de a kézcsókra valamiért nem számítok, láthatja is, hogy meglep vele, de kellemesen, így természetesen engedek neki, elveheti jobbom, melyet bár kézfogásnak indítottam, így valóban helyzethez illőbb.
- Hívj kérlek Kimberlynek. - a Miss Blake túl hivatalos, most viszont nem úgy beszélgetünk egymással, én nem érzem annak. A meghívását viszont nem utasítom most el, én is kellemesnek érzem ezt a társalgást. Meglepően kellemesnek.
- Szívesen! - mivel a karját nem nyújtja, így nem karolok bele, csak mellé lépek, majd a társaságában kisétálok a teraszra. Rögtön megérzem a kellemes, hűvös levegőt, mely beáramlik tüdőmbe. Jó érzéssel tölt el és az se zavar, hogy hosszú, barna hajtincseimbe némileg belekap a szél. Egészen a vastag korlátig sétálok, amelyre leteszem a poharam, majd finoman megtámaszkodom rajta, elnézve a távolba.
- Jobb egy kicsit? - mert tudom, hogy menekült és menne messzebb is, de nem teheti meg. Pontosabban megtehetné, de nem lenne illendő, mert fogják még keresni, mert látni akarják meg, a riportereknek pedig szükségük van minél több képre Maurice Briggs fiáról, hogy szerepeljen a címlapfotókon. Lassan felé tekintek, de csak röviden, majd ismét elnézek a távolba.
- Vajon mit szólnának, ha hirtelen elszöknél? - kuncogok halkan, csilingelően. A képzeletvilágom egy aprócska ajtaja nyílt ki éppen, amelyben látom, hogyan surranunk el a kíváncsi szemek elől. Vissza kell viszont kanyarodnom a valóságba, így a poharamért nyúlok, hogy igyak belőle ismét néhány kortyot.
Anonymous

Vendég
Vas. Dec. 05, 2021 3:01 pm
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

Nem szívesen diskuráltam apámról, vagy az általa hozott döntésekről. Miért is tettem volna? Nem adhattam hangot a saját véleményemnek, amely gyakran szöges ellentéte volt az övének. Bármit is akartam tanácsolni neki, általában csak leintett, miszerint én nem érhettem azt, amit ő képviselt. Nem akarta, hogy bármelyikünknek beleszólása legyen az ő életművébe, de arra tökéletesek voltunk, hogy eladja a saját családját.
Képtelen voltam elhinni, hogy én valaha is felnéztem arra az emberre, aki most a pódiumon bájcsevegett olyan személyekkel, akiket nem kedvelt, csupán a pénzükre és a szavazatukra volt szüksége. Mindenesetre ezeket az érzéseket és gondolatokat mélyen elzártam magamban.
Azonban a beszélgetőpartnerem felvetése elütette a bogarat a fülembe, és biztosra vettem, hogy erre még Holden se merte volna azt mondani, hogy feleslegesen pocsékoltam el apám pénzét. Mégis, akadt pár tényező, amely visszatartó erőnek tűnt a szememben.
− Bevallom, nem sok tapasztalatom van rendezvényszervezés terén – cseréltem ki az üres poharamat egy telire, amikor elhaladt mellettünk egy pincér egy hatalmas tálcával egyensúlyozva a karján.
− Ismerek embereket, akik ezzel foglalkoznak, tudok egy-két helyet, ahonnan a dekorációhoz szükséges kellékeket szokták venni és hasonló dolgokat, de egyik sem olyan jellegű, amelyre gondoltam – kortyoltam bele az italomba, ahogy egyre inkább azon járt az eszem, hogy miként lehetne ezt az ötletet kivitelezni. Sajnos, a kevésbé hétköznapibb, egyszerűbb dolgokhoz nem értettem.
− Még átgondolom – jelentettem ki némi tétovázás után, hiszen tucatnyi ötletfoszlány jutott eszembe, de ahhoz, hogy kiválasszam és kivitelezzem a megfelelőt, ahhoz időre volt szükségem.
− Mindenesetre köszönöm az ötleted. Ha esetleg eljutok véghez viteléig, akkor örömmel látlak majd köztünk – tettem hozzá, hiszen nem voltam hálátlan ember, még akkor sem, ha előszeretettel mutattam meg egy másik oldalamat a külvilágnak. Azonban bármennyire is lett volna csábító a gondolat, hogy a sajátomként állítsam be ezt a gondolatot, mégsem tettem így. Pedig gyakran vágytam cselekvésre, mégis a tudat, hogy apám mit fog szólni hozzá, visszatartott. Mostanra azonban kezdett elegem lenni abból, hogy az életemet ő szabta meg.
Arra, hogy sok emberrel találkozom, csupán bólintottam, és ismét a számhoz emeltem a poharamat. Voltak pillanatok, amikor élveztem a nyüzsgést, hogy körülvettek az emberek, de a mai napon inkább csak tehernek éreztem a környezetemet.
− Rendben, Kimberly – bólintottam egy apró mosollyal miközben megszabadultam a poharamtól, mielőtt még magammal invitáltam volna a teraszra. Mellőzni szerettem volna a formaiságokat, bár leginkább arra akartam ügyelni, hogy a sajtó még véletlenül se képzeljen többet ebbe a beszélgetésbe, mint ami valójában volt.
Ahogy a friss levegőt magamba szívtam, olyan érzésem támadt, mintha csupán egy pillanatra, de megízleltem volna a szabadságát ízét. Kár, hogy csupán hiú ábránd volt mindez.
A korlátnak dőltem, egy pillanatra lehunytam a szemeimet, majd ismét Kimberly felé pillantottam, csupán csendesen figyeltem, ahogy a hajába kapott a szél. Pontosan erre volt szükségem. Távol lenni a kíváncsi tekintetektől, a fényképészektől és elsősorban apámtól.
− Jobban érezném magam, ha rágyújthatnék, de előtted nem szeretnék dohányozni – feleltem fanyar mosollyal, hiszen biztosan nem értékelte volna a cigarettafüstöt. Sokan utálták, magam sem értettem miért, elvégre az én életembe békességet hozott, akkor is, ha közben a szervezetemet roncsoltam vele.
− Egyébként köszönöm, valamivel jobb – tettem hozzá, mielőtt még az előző szavaim esetleg túlzottan udvariatlanul, vagy az egyik általa rám állított auror szavaival élve „túlzottan Holdenesen” hangzottak volna.
Nem akartam mást, csupán élvezni a csendet egy olyan személy társaságában, aki nem akart mindent tudni rólam, vagy éppen a családomról. Tisztában volt vele, hogy ki voltam, mégsem kezelt másképp. Egy-két éve talán bosszantott volna a dolog, sőt sértette volna az önérzetemet, most mégis jobban értékeltem, hogy egyenrangú félként kezelt, és nem Maurice Briggs fiát látta csak bennem.
− Vélhetően felbolydulna mindenki, apám őrjöngve szólna a nagybátyámnak, hogy állítsa a keresésemre az összes aurort, miközben anyám próbálná őt elcsitítani. A sajtó és a vendégek pedig élveznék a botrányt – vontam meg a vállamat, bár nem tudtam elnyomni a mosolyomat, amikor nevetni kezdett.
− Egyébként még sosem próbáltam ki – tettem hozzá, bár szinte biztos voltam a korábbi forgatókönyvben. Rengetegszer ráztam már le Holden beosztottjait, de sose mertem apám akaratával nyíltan szembe menni, és otthagyni egy rendezvény kellős közepén.
− Miért kérded? Csak nem szeretnél megszöktetni? – kérdeztem vissza élcelődve, azonban tényleg bármennyire szerettem volna máshol lenni jelenleg, nem mehettem el a parti végéig.

zene • 685 szó •

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 08, 2022 10:53 pm
Eric & Kim

A jótékonysági bál

Sose tartottam Ericet önbizalomhiányosnak, most mégis némileg annak érzem. Ha nem ért teljesen egyet az édesapja tetteivel, Ő maga is előléphet a háttérből és tudja úgy alakítani az eseményeket, hogy azok ne ütközzenek Maurice Briggsével. Például ha Ő maga rendezne egy ehhez hasonló, de valóban a célját szolgáló eseményt...
Őszinte megjegyzése kedves mosolyra késztet, elgondolkodom, hogy kimondjam-e azt, amit gondolok, így néhány másodpercig fürkészem Őt, de aztán úgy döntök, hogy megteszem, maximum visszautasítja a felajánlásomat.
- Ha elfogadod, akkor szívesen segédkezem. Van tapasztalatom a rendezvények szervezésében, Amerikában apám többször rám bízta. De tudom, még alig ismersz, így nyugodtan gondold át. - természetesen minden úgy zajlana, ahogy Ő szeretné, semmit se tennék a beleegyezése nélkül, mert ez az Ő projektje lenne, én maximum segítenék tudnék. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy bizalmat szavaz-e nekem vagy élből elutasítja. Referenciával végtére is jelenleg nem szolgálhatok.
- Köszönöm, elfogadom! - biccentek aprót a meghívásra, majd kis idővel később megtörténik a bemutatkozás is. A kézcsók pozitív, de meglepő élmény, mégis örömmel fogadom. Most valóban udvarias, egészen más, mint amilyen azon a napon volt az akadémián. Valahol ijesztő volt az a magabiztosság, ami belőle áradt, akár csak a felsőbbrendűség, amely erősen kimutatta, hogy mindenkit megkaphat, akit csak akar. Nem akartam egy lenni a sok közül, nem véletlen tartottam meg a távolságot, Ő pedig úgy lépett át a dolgon, mintha soha nem is beszéltünk volna. Nem emlékszik rám, ez egyértelműen arra utal.
Alapvetően nem tartom magam szürke kisegérnek, sértőnek is vehetném, de hiszek a második esélyben, hiszek abban, hogy az emberek képesek megváltozni. Ha nem hinnék, akkor kár lenne folytatnom a tanulmányaimat a pszichomágia szakon. Szeretnék segíteni az embereknek, még azoknak is, akik ezt nem hagyják, mert mindenkit rá lehet vezetni arra az ösvényre, ami neki a legjobb. Talán Eric számára is ez az aprócska tett lesz valaminek a kezdete. De félreértés ne essék, véletlenül se befolyásolnám.
A teraszon jóleső a friss levegő, ami fogad minket, akár csak a béke és nyugalom, mert nem vagyunk szem előtt, de mégse vesztünk el teljesen, így félreértésre se adhatunk okot.
- Nyugodtan gyújts rá, nem zavar, ha nem rám jön a füst. Cseréljünk helyet. - mert most pont rossz oldalon állok ahhoz. A poharamat magamhoz veszem, majd könnyed léptekkel átsétálok Eric másik oldalára, így biztosítva róla, hogy a füst nem felém fog szállni, innentől kezdve pedig valóban nem zavar. Ha neki jól esne, ne miattam fogja vissza magát.
- De igazán figyelmes tőled. - mosolygok rá, majd elnézek a távolba és a szökést említem. Mindez csak fikció, de vajon mit szólnának?
- Igen, elég valószínű, hogy megijednének és felfordulás lenne. - kuncogok fel kissé, mert magam is elképzelem az Eric által felvázolt jelenetet. Amíg csak képzelet marad, addig vicces, de a valóság már egyáltalán nem lenne az.
- Mert soha nem hoznál szégyent az apádra. - biccentek felé. Nem hiszem, hogy gyáva lenne, inkább előrelátó és tisztában van a kötelességeivel, akár csak én. De hogy szeretném-e megszöktetni? Kicsit zavartan sandítok rá.
- Sose mernék ilyet tenni és egyébként se tudnám kivitelezni, ha te nem akarnád. - nem hiszem, hogy erősebb lennék nála, bár befolyásolni sikerülhetne, ezt mégse vetném be ellene.
- Egyébként csak eszembe jutott, mert elnézve téged, máshova vágyódsz. - iszom egy kortyot az italomból, majd hirtelen hátat fordítok a korlátnak, derekammal nekidőlök, majd felcsillanó szemekkel tekintek Ericre.
- Szökjünk el! - kezdek bele, de még mielőtt értetlen tekintetével találnám szembe magam, folytatom.
- Képzeletben. Hunyd le a szemed, vegyél pár mély lélegzetet és mondd el, hogy néz ki az a hely, ahol most a legszívesebben lennél. Meséld el, hogy milyen illatokat érzel, hideg van vagy meleg... egyedül vagy-e vagy körbevesznek. Mesélj el nekem mindent, mintha tényleg ott lennél! - ez egy egyszerű játék, de egyben egy gyakorlat is, amelyet tanultam és tudom, hogy hasznos. A test itt marad, de a lélek tovaszáll, egy olyan helyre, ahol boldog lehet, ez pedig nyugtató hatással bír, egészen kicseréli az embert, mire visszatér a valóságba. Vele tartanék, de ahhoz az kell, hogy beengedjen a fejébe, a tudatába, méghozzá önszántából. Nem a gondolatai közé, csupán a mostani elképzeléseihez. Utazzunk át teret és időt, legyünk valahol máshol egy kis időre.
Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 23, 2022 1:14 am
Kimberly & Eric

A jótékonysági bál

− Ezer örömmel elfogadom a segítségedet, bár ha tudnál némi referenciát mutatni, azt értékelném. – Örültem volna, ha tudom, hogy mire is vállalkoztam vele, bár nyilvánvalóan több tapasztalattal rendelkezett, mint jómagam, akinek mindig elintéztek mindent. Időnként átoknak éreztem azt, hogy a Mágiaügyi Miniszter fia voltam. Régen még elég jó dolognak tartottam, de ahogy elszálltak felettem is az évek, és apám egyre drasztikusabb döntéseket hozott, úgy inkább éreztem kellemetlenségnek, mint kiváltságnak. Mégis, az ehhez hasonló gondolataimat általában Naomival osztottam meg, más talán nem is tudott arról, hogy mennyire gyűlöltem ezt a helyzetet.
Ezért is kerestem minden alkalommal lehetőséget arra, hogy meneküljek ebből a fojtogató légkörből, mert abszolút nem éreztem jól magamat az ilyen partikon. Így hát hálásan pillantottam Kimberly-re, amikor elfogadta a meghívásomat, és kiléptünk a teraszra.
− Legyen – bólintottam egy gyors köszönöm kíséretében, léptem kicsit odébb, mielőtt rágyújtottam volna a cigarettámra.
− Ugyan, akadnak olyan emberek, akik nem szeretik a cigarettafüstöt, a hölgyek pedig még kevésbé díjazzák – feleltem csendesebben, már koránt sem volt olyan határozott, vagy éppen hangoskodó a stílusom, mint korábban. Tényleg csak arra vágytam, hogy kevésbé zúgjon a fejem a hangzavartól, és lecsillapodjon a lelkem. Bármilyen extrovertáltnak is tűntem mások számára, hatalmas erőfeszítéseimbe telt, hogy mindez így legyen.
− Nem csak felfordulás, hanem kész botrány – fújtam ki a füstöt, majd ismét az ajkaimhoz emeltem a cigarettát, ahogy a fejemet csóváltam. Márpedig az hiányzott a legkevésbé, hogy az újságok arról cikkezenek, hogy eltűntem apám rendezvényéről. Meg aztán, ki szeretné ráhozni a frászt a vendégseregre azzal, hogy az aurorok átkutatnak mindent és kikérdeznek mindenkit?
− Így van – bólintottam ismét, bár ez nem jelentette azt, hogy soha nem is tenném meg. Mert képes lettem volna tönkretenni a karrierjét, ha a kedvem úgy tartaná, mégis féltem a következményektől, hogy meghurcolják azokat a családtagjaimat, akiket szeretek. Csak ezt tartott vissza. Ha apával és Russellel hárman lettünk volna, akkor nem állíthattak volna meg, hogy szétzúzzak mindent, de gondolnom kellett a többiekre is, így lenyeltem mindent, amit apa a fejemhez vágott, és játszottam a szerepemet.
− Nem biztos, hogy annyira győzködni kellene – tettem hozzá szórakozottan, hiszen nem tagadhattam, hogy tombolt bennem a szabadság iránti vágy, csupán nem élhettem annak, amit szerettem volna.
− Ez valóban így van. Elég fárasztó, ha a tanulmányaid mellett még hivatalos eseményeken is képviselned kell a családodat – tettem hozzá, hiszen az utóbbi időben nem igazán volt alkalmam a pihenésre, hiába kerestem mindig kibúvót, vagy valami menekülési útvonalat, mindig csak részlegesen oldotta meg a problémámat.
Már épp ellenkezni szerettem volna, hogy az imént beszéltük meg, hogy miért is nem mehettem el, amikor hozzátette, hogy gondolatban tegyük meg mindezt. Összeráncoltam a homlokomat, majd egy halk sóhaj kíséretében elnyomtam a cigarettámat, és kidobtam a kint elhelyezett tartók egyikében. Utána visszaléptem Kimberly mellé, a hátamat a korlátnak vetve összekulcsoltam magam előtt a karjaimat, és lehunytam a szemeimet.
Igyekeztem odafigyelni a légzésemre, és lecsillapítani a gondolataimat, ahogyan ő is kérte. Ahogy lehunytam a szemeimet, egyből a hippogriffem karámja bontakozott ki előttem.
− Csendes és nyugodt. Kintről besüvít a szél, a levegőben némi kellemetlen szag uralkodik, és a szél mellett egy állat neszezése hallatszódik a karámok felől. A falakra nyergeket, kantárokat és mindenféle eszközöket eszközöket rögzítettek. Most éppen kellemesen idő van. Se nem túl hideg, de nem is meleg. Emberek nincsenek körülöttem, de az istálló végében egy fekete hippogriff emeli fel a fejét, ahogy meghallja a lépteimet. A szemei csillognak, hiszen tudja, hogy a terepre fogom vinni. Nincs ott senki más csak ő és én – írtam körül neki azt a helyet, ahogy Hadest tartottuk, ahová szabadidőmben szívesen jártam, és ahol elfeledkezhettem arról, hogy kicsoda voltam valójában. Hades nem ítélkezett, nem játszott játékokat, hanem őszinte szeretettel és ragaszkodással viszonyult hozzám. Úgy, ahogy talán idegen ember sose.
Aztán kinyitottam a szemeimet, megráztam a fejemet, hogy elhessegessem magam elől ezt a képet, majd Kimberly-re pillantottam.
− És te? Hol lennél most szívesen?

zene • 631 szó •

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: