Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lilou & René ~ my sister's roommate is my new girlfriend

Anonymous

Lilou & René ~ my sister's roommate is my new girlfriend Empty
Vendég
Pént. Aug. 27, 2021 1:44 am

Lilou & René

Azt hiszem, Pippó felnőttként kezel engem. Hogy miért is gondolhatom ezt? A mai három együtt töltött óra és némi malackergetés után csupán öt alkalommal sápítozott hogy egyedül kell hagynia, amikor be kellett mennie az akadémiára valamiért. Persze, mindezt nekem elárulta, de én éppen JJ formás sonkáira akartam zoknit húzni, nehogy felfázzon szegénykém. Mert azt vihettük volna őt állatorvoshoz, és kötve hiszem, hogy a malacoknak lehetne TB-t, vagy mifenét kötni. Ez is egyébként valami fancy szó, amit anyától hallottam még sok-sok évvel ezelőtt, amikor összetörtem magam, de azóta se sikerült megfejtenem a jelentését.
Mindenesetre, amint becsukódik Pips után az ajtó, én is feltápászkodok a kanapéról, amelyen gubbasztva a szárnyas kis drágámat dögönyöztem ezidáig. Ő pedig hangos horkantásokkal adott hangot az elégedettségének, innen tudom, hogy baromi jó malactartó vagyok. Még akkor is, ha a nővérkém szolgáltatta a malacom lakhelyét, mert anyu irtóra mérges volt miatta.
− Azt ígértem Pipsy-nek, hogy nem fogom romba dönteni a lakást, de rohadtul éhes vagyok – csúsztatom a kezemet a pocakomra, miközben átlépem a földön heverő chipses zacskót, ami vagy egy másfél órája került oda.
Jadejynx hűségesen csúszkál a kis zoknijaiban körülöttem, miközben én átslattyogok a konyhába, hogy feltúrhassam a hűtő tartalmát. Azonban hiába böngészem, hiába kutakodok, nem találok semmi ételt, amit egyáltalán megennék. Így kelletlen fintorral az arcomon lököm be a hűtőajtót, és kezdem felkutatni a többi szekrényt, fiókot és polcot.
− Gyerünk, Pips! Csak nem vagy fényevő… Legyen valahol rendes kajád… − motyogok halkan, miközben sikerül levernem a nővérem kedvenc kávés bögréjét. A grimaszt vágva azonnal lehajolok összeszedni a darabkáit, miközben még JJ rávetné magát a törmelékre. Épphogy eltolom az orra elől a darabokat, és felpakolom őket a pultra, mielőtt megvágná magát. Szeretném, ha Pippa nem tudná meg a történteket. Csak egy bökkenő van: még nem vagyok tizenhét, így még egy Reparot se tudok ráolvasni a bögredarabkákra. Pedig nem szeretném bevallani, hogy mi történt, mert a tesómat ismerve utána ő cincálna szét engem. Bár… JJ még mindig nagyszerű fedősztorinak bizonyult. Hiszen egyszerűbb a malacot gyanúsítani, mint szegény ártatlan engem, aki olyan angyalarccal rendelkezett, hogy még a muglik kis Jézuskája is megirigyelhette volna.
Magamban tanakodok, hogy mitévő legyek, hiszen mégsem szeretnék ideje korán meghalni. Előtte még Harpert és Florát feleségül kell vennem, hogy a szép gyerekeink tovább vigyék a Yates-Newman nevet.
Gondolatban már épp a születendő gyermekeinket nevezem el, amikor megüti a fülemet a zárban való matatás. Azonnal megfagyok, ugyanis lehetetlen, hogy Pips máris hazaérjen. Mégis a legrosszabb jár a fejemben, így a malacot a hónom alá kapva a konyhapult mögé vetődök. Ő értetlenül röffent egyet, ezért kénytelen vagyok betapasztani a száját.
Valaki bejön. Nem értem, hogy mit mond, és a hangja csupán nyomokban sem tartalmazza a nővéremet, így óvatosan kidugom a fejemet a pult mögül.
És ekkor pillantom meg Őt. Fogalmam sincs, hogy kicsoda, hiszen még nem volt szerencsém Pipsy lakótársához, mégis a páratlan szépsége elvakít, és eldöntöm, hogy bár a szívem Harperért dobog, nyári kalandnak ő is tökéletesen megfelel.
− Ó, hello! – vetem be a szívdöglesztő mosolyomat, miközben elengedem a szárnyas disznót, aki ismerős röfögéssel köszönti a lányt. A hajamba túrok, majd azzal a lazasággal a pultra támaszkodok. Csupán a szerencsémnek köszönhetem, hogy pontosan beletenyerelek a szilánkokba, így halkan felszisszenve elkapom a kezemet, ügyesen felsértve ezzel a bőrömet.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Pént. Aug. 27, 2021 3:13 am

René & Lilou

Ne is álmodj róla

Néha soknak kéne lennie, úgy mindennek. A korai kelések, a folyamatos edzés, az étrendbeosztás, a tökéletes tökéletesítése. Tényleg, Pippának már évekkel ezelőtt ki kellett volna tekernie a nyakamat a hajnali ébresztőim miatt, és gyanítom, csak azért nem tette meg, mert ennyi idő alatt már immunissá vált a hangjára, és egyszerűen átaludja.
Az a helyzet viszont, képtelen vagy úgy igazán besokallni tőle akkor, ha ez az életelemed—a drogod, a vized, a levegőd, a minden másod. Persze, olyan egyszerű jó hangosan nyavalyogni róla, szemet forgatni, és morogni az új edzéstervekre, a túlórákra, szenvedni az izomlázaktól, vagy hisztizni, mert túlhajtottad magad önhibából; de mindez természetesen semmit sem jelent, ha mindenki a környezetedben tökéletesen tudja, hogy egy pillanatra sem változtatnál rajta semmit.
Most is egy ilyen nap volt. A nap szokásosnál hamarabb jött fel, és döntött úgy, hogy rohadék lesz, így délelőtt tízre már patakokban folyt rólam a víz a saját edzésem, majd a csapatos bemelegítés összessége után. Koradélután barátságos mérkőzésünk lesz egy nevetlen csapat ellen, akik persze mindenható isteneiknek köszönhetik ezt a megtiszteltetést, és fogalmam sincs, kit kellett megpippantania melyik edzőnek azért, hogy ez megtörténjen, de a menedzsment ezt mondta, szóval ez lett.
Olyan hamar vége lett a meccsnek, hogy még ünnepelni sem mentünk el utána, egyszerűen nem érte meg. Az ellenfél pedig még jól is járt így, ha elértük volna a 300 pontos fölényt is ennyi idő alatt, na, az máz igazán gáz lett volna, 280-al összességében szépen megúszták.
– Pip, ajánlom, hogy itthon legyél! Rinyálnom kell arról, hogy az ellenfelünk kviddicsnek nevezte azt, amit csinált – lépek be a londoni lakásba egy színpadias felkiáltással, ám válasz helyett csakis mocorgást hallok, ahogy beljebb sétálok.
Ismerős csörtetéssel parádézik oda hozzám kedvenc röffenős haverom, akit, ahogy felugrik hozzám, hogy köszöntsön, azonnal karba is kapok, hónom alá fogva, ahogy levágom edzőcuccomat a folyosó közepére.
Igazából, ha kaptam volna egy pillanatot, elég egyszerűen összerakhattam volna a képet. Hisz tökéletesen tudom Pippa családi hátterét, testvérek számát na meg létezését – tényleg, hamarabb felejteném el a saját öcsém nevét, de az nem az én hibám! Kellett ennyi gyereket szülniük apáéknak –, de valahogy a hirtelen feltűnő hajrengeteg, az őrülten rángatózó szemöldök és a legmagasabb mélynek szánt hang, amit valaha hallottam között, nos, nem igazán jutottam elég levegőhöz a gondolkodásra.
Szemöldököm persze azonnal felszaladt a homlokom tetejére, ahogy visszaléptem egy lépést, majd pislogás után ismét szemügyre vettem az előttem kibontakozó jelenetet – a srác éppen szisszentve felkapta a kezét –, csak hogy biztosra menjek hogy de tényleg abszolúte tuti, hogy nem hallucinálók, egy picit se.
– Fizetek azért, hogy soha többé ne csináld azt a kezeddel és a hajaddal, amit az előbb csináltál – nyögöm ki a szavakat még mindig kábulatban, ahogy a szemeim végigsiklanak a romokban hagyott konyhán.
Na, valamikor pont ezután, a reflexreakció kiadása következtében végre sikeresen beindultak az agykerekeim, és összevonva a szemöldökömet oldalra biccentettem a fejem, félig kérdőn, félig kérlelve ejtve ki a szavakat.
– Mondd, hogy Pippa öccse vagy, nem akarok ismét stalkerfeljelentést tenni – mondtam, undorodva ráncolva az orromat, ahogy eszembe jutott, hogy az legutóbb is mennyi papírmunkával járt.

506 ropogós szó

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:13 am

Lilou & René

Úgy vetődök a malaccal, mintha egy gránátot dobtak volna a közelbe. Egyébként tuti vicces látvány lehet, ahogy olyan kicsire húzom össze magam, hogy még a hajam se kandikál ki a pult mögül. Gőzöm sincs, hogy Pipsy rongyolt-e haza valamiért, a lakótársa jött meg vagy éppen a Varázsbűn-üldözési Kommandó tör-e rám, mert annyira jól nézek ki, hogy az már büntetendő.
Azon merengek, hogy vajon megpróbáljak-e elfutni, vagy bepréseljem-e magam az egyik konyhaszekrénybe, ugyanis én tényleg nem szeretnék Pippó haragjával szembe találkozni. Mert Pipsy amilyen savanyú, olyan sok hülyeséget tuszkolt a kis fejébe, úgyhogy válogatott középkori koboldkínzó módszerekkel tenne el láb alól. Nem úgy, mint a malacot, akit esküszöm, hogy jobban szeret, mint a saját, csodálatos, egyetlen és utánozhatatlan kis öccsét! Be is fogom perelni ezért Pippát. Nem a malacot, rá nem tudnék haragudni, de felháborít a tény, hogy Pippa előrébb sorolja az én kis drágámat, mint engem.
Így hát, amíg JJ elszalad, én rászánom magam, hogy felmérjem a terepet, és kikuksizok a pult mögül. És milyen jól is teszem! Hiszen, ahogy megpillantom a lányt a malacomat dönyögözve már tudom, hogy nekem itt annyi. Igyekszem lehengerelni őt egy hatásos belépővel, amivel kábé annyit érek el, hogy megvágom magam, és megint hetekre ki fognak tiltani a konyhából.
− Tényleg? És mennyit? – csillannak fel a szemeim az első megszólalása után, hiszen egy kis pénzszerzést sose tagadtam meg magamtól. Arról nem is beszélve, hogy ő bármiért fizethetett volna nekem. Az arcomon még mindig ott virít a szívdöglesztő mosolyom, csakhogy kénytelen vagyok elfordulni tőle. A sértetlen kezemmel megnyitom a csapot, és a hidegvíz alá dugom a vérző tenyeremet, miközben tovább hallgatom őt.
− Érted stalker is leszek, ha szeretnéd – fordítom oldalra a fejemet, miközben rákacsintok. Elvégre, ha lennének előnyei annak, hogy stalkolom őt, akkor egész életemben a sarkában lennék. Még Harpert is dobnám azért, hogy vele lehessek. Az sem izgat különösebben, hogy a nővéremmel egy idős lehet. A pár évvel idősebb csajok úgyis érettebbek, és jobban néznek ki.
A pulton tapogatózom egy konyharuha után, hogy beletörölhessem a kezemet, bár eszembe jut, hogy talán nem kéne, ugyanis Pippa mindenért is öl.
− Öhm. Amúgy bocsi a rendetlenségért. Pips itthagyott mindenféle kaja nélkül, épp keresgéltem valami után – lebiggyesztettem az ajkaimat, mintha amúgy ebben az egész szituban én lennék az áldozat. (Mert én is voltam, hiszen Pippa fényevő léte miatt nincs nála kaja. Bezzeg Mavisnél még prémium fagyasztott áfonya is van!)
− Segítenék rendet rakni, de… − emeltem fel a sérült kezemet, meg hát továbbra sem tudtam varázsolni, vagyis tudtam, viszont nem lehetett. Eskü alig vártam már, hogy betöltsem a tizenhetet, mert az őrületbe kergetett engem ez a varázstalanság.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 24, 2021 7:34 pm

René & Lilou

Ne is álmodj róla

Oké, azt azért meg kell hagyni, hogy ha valaki, akkor én hozzá vagyok szokva a csavaros fordulatokhoz, visszavágásokhoz, amiknek semmi értelme nincs, de mivel elég magabiztosan mondtam, így sikerült megnyernem a veszekedést természetesen, vagy épp négy agyament testvérhez is – de még így is kellett egy pillanat, hogy összeszedjem magam a srác reakcióit hallva.
– Pontosan annyit, amennyibe a károk megjavítása kerül – forgattam meg a szemeimet körülnézve a konyhában. Szekrények kinyitva, zacskók szétdobálva, törött bögre darabjai szanaszét. – Ekkora balhét még Dömper se csinál, ha kaja kell neki – jegyzem meg a malac egy becenevét használva a millióból. Igazából csoda lenne, ha akármire is hallgatna, mert hívtuk már mindennek is, de ez már nem az én gondom.
– Hja, biztos vagyok benne, hogy hosszú lenne az a karriered, a Roxfortból igazán egyszerű valaki mást követni az ország másik felében.
Közelebb léptem a konyhába, pálcám farzsebemből előkerülve csúszott a tenyerembe, hogy rendbe rakjam a konyhát, mielőtt Pippa ideérne. Persze, bőven itt hagyhattam volna a srácot a bajban, mit bánom én, de aztán meg hallgathatnám az ajtómon keresztül is a szónoklatot, amihez meg egy pillanatra sem fűlött a fogam.
Szóval, a szemét ki a kukába, Reparo a pohárra, a konyharuha elreptetve a helyére, hogy véletlenül se jusson eszébe a másiknak véres kezét beledörgölnie, mert azt már nehezebb lenne kiszedni belőle.
– Na add a kezed – nyújtottam ki sajátomat, hogy megfogjam az övét. Persze, a gyógyítás egy pillanatra sem az erősségem, és nem is szoktam zavartatni magam, hogy megpróbáljam eltüntetni kviddicses sérüléseimet, de egy apró vágás azért még nekem sem okozhat problémát.
– Mit szeretnél enni? – kérdeztem közben, legalább azért, hogy a csend se álljon be közben, meg egyébként lassan amúgy is szerválnom kellett volna valamit magamnak is, két legyet egycsapásra, na.

292 ropogós szó

Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 09, 2021 4:05 pm

Lilou & René

El kellett ismernem, hogy Pippa, ha akart volna, akkor sem találhatott volna dögösebb lakótársat magának. Legalább egy jó csaj lakott ebben a lakásban, mert bár a nővéremet is szépnek találtam, de akkor nerd volt, hogy sikítva menekültek előle a pasik. Talán nem is csoda, hogy rengeteg időt töltött az idős professzorával, mert a korabeli srácok inkább nem hallgatták végig azokat a dumákat, amiket Bodovéri Dragomárról, vagy kiről tudott lenyomni. Vele ellentétben ez a lány azonban kifejezetten az esetem volt, sőt a talpraesettségéért egyenesen odáig voltam.
− Pedig, ha engednéd, akkor a csillagokat is lehoznám az égről a számodra – vigyorogtam rá bevetve a legszívtipróbb mosolyomat, hátha attól elalél majd, csak hát, ahogy elnéztem, nem igazán akarta beadni a derekát. Még szerencse, hogy türelmes ember voltam, és nem adtam fel olyan könnyen. Ráadásul, így egyszerűbb volt elterelnem a figyelmét bizonyos cikis dolgokról, mint például a tény, hogy Pipsy éheztette az egyetlen és csodálatosan nagyszerű kisöcsét (ami egyébként is nagy szemétség volt a részéről, hogy Miss Fényevő nem készült emberi étellel a kedves testvérének, bezzeg Mavisnél jókat lehetett enni!), vagy pedig az, hogy olyan disznóólat varázsoltam a konyhából, amelyben JJ is remekül érezte magát.
− Pedig apja lánya. Nem hiába a büszkeségem – tártam szét a karjaimat vigyorogva, és lehet, de csak lehet, hogy a padlóra cseppent a vérem. Arról pedig inkább csak hallgattam, hogy Jadejynx valójában fiúmalac volt, de ha Pips lakótársa leleményes volt, akkor úgyis rájöhetett erre.
A lány megjegyzésére elnevettem magam. Olyan aranyos volt, ahogy mérgelődött! Kedvem támadt volna megcsókolni érte, de volt egy olyan érzésem, hogy akkor nem csak a kezem, de az orrom is bánta volna a mai napot.
− Látszik, hogy nem ismersz. Lehet, hogy Pippó nem mesélt elég anek… Nekdot… Anekdotát rólam. – Végül tagolva ugyan, de csak kinyögtem azt a szót. Látszott, hogy én nem nyeltem le keresztbe semmilyen szótárat, vagy enciklopédiát, ugyanis Pips előttem már megtette. Mikor közelebb lépett, akaratlanul is odébb araszoltam, már csak azért is, mert félő volt, hogy megint leverek valamit.
− Ugyanis, ha valaki, akkor én mindenre is képes vagyok – húztam ki magamat büszkén, miközben magyarázatot adtam arra, hogy pontosan mi is járt a fejemben. Nem véletlenül tartottak a háztársaim őrültnek, pedig valójában csak egy meg nem értett zseni voltam, aki feleslegesen akart volna magyarázkodni másoknak.
A malaccal a lábam körül csak figyeltem, ahogy szinte egy csettintésre helyrerakott mindent. Ah, eskü alig vártam már, hogy én is varázsolhassak idehaza, mert megölt néha az unalom. Annyira, de annyira egyszerűbb minden, amikor csak suhintasz egyet a pálcáddal, és eltűnik a rumli. Bár, belőlem kiindulva inkább nagyobb káosz keletkezett, de ez részletkérdés volt.
− Ugye nem tervezed amputálni, vagy ilyesmi? – pillantottam rá ijedten, ugyanis még szükségem volt a kezeimre. Meg anya meggyilkolt volna, ha kéz nélkül mertem hazaállítani. Végül félve ugyan, de felé nyújtottam a kezemet, majd a gyógyító bűbáj után alaposan megszemléltem a bőrömet. Halványan ugyan, de még látszódott a vágás nyoma, de eggyel több, vagy kevesebb heg egyáltalán nem számított már.
− Köszi. Hálám jeléül adhatok érte egy csókot? Mármint, nyilván nem a szádra értettem, csak úgy… Na. De egy ölelés is megteszi. – Egyetlen percre sem hagytam abba a beszédet, hiszen végre értékeltem, hogy valaki rám figyelt. Mert bármennyire is imádtam Pippát, de annyira elmerült mindig a jegyzeteiben, hogy egyszerűen nem lehetett vele mit kezdeni.
− Ööö. Szereted a pizzát? Miután megállapítottam, hogy itt semmi kaja, arra gondoltam, hogy rendelni kellene valamit, de nem találtam sehol egy kajarendelős lapot. Hogy bírsz egyáltalán a nővéremmel élni? – A fél kezemet odaadtam volna egy jól megpakolt pizzáért, de ettől függetlenül érdekelt, hogy miként tudott együtt élni a testvéremmel, mert valljuk be: ég és föld volt köztük a különbség.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: