Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

All that we love deeply becomes a part of us | George x Angie | late August, 1998

Anonymous

All that we love deeply becomes a part of us | George x Angie | late August, 1998 Empty
Vendég
Pént. Aug. 27, 2021 12:42 am
George & Angie
Percek, órák, napok. Az idő nem állt meg. A napokból hetek lettek, azok pedig lassan hónapokká dagadtak. A fájdalom viszont nem tompult, még csak meg sem kopott senki szívében. Talán soha nem is fog. Az elmúlt hónapok történései végzetes veszteséggel jártak mindannyiunk számára. Persze tudtuk, senki nem álltatta magát azzal, hogy nem lesz baj. Háborúba indultunk. Olyan háborúba, amit senki nem vívott meg helyettünk, és sokszor csak remélhettük, hogy nem hagyja ott mindegyikünk a fogát. Csak tompán emlékszem rá és a mai napig vannak vakfoltok, melyek örökre elvesztek. És persze ott vannak a barátok és családtagok, akik már nem tudnak velünk osztozni a győzelemben és akik nélkül valószínűleg nem lenne lehetőségünk arra, hogy megpróbáljuk egyenesbe hozni az életünket. Nincs nap, hogy ne jutnának eszembe. Hogy ne hiányoznának pokolian.
Talán George járt mindünk közül a legrosszabbul, a depresszió is őt érinti legmélyebben. Senki nem vádolja őt érte, Fred hirtelen bekövetkezett tragikus halála mindenkit megrázott, de eltelt három hónap, nekünk pedig meg kell találnunk a módját annak, hogy tovább lépjünk. Nem, nem annak az ideje jött el, hogy megfeledkezzünk a halottainkról, hanem annak, hogy ráeszméljünk, hogy - ha egy romhalmaz is az életünk, de - mi még élünk. Csakhogy elég nehéz derűsen állni a világhoz, ha az ügyeletes mókamester nem tud, vagy nem akar kiszakadni a melankóliából. Nekem is nehezemre esett erőt venni magamon. Csak néhány hete vettem rá magam, hogy visszatérjek a csapathoz, s bár a roxforti csata után vettem a bátorságot, hogy visszaköltözzek az apámhoz, Molly még mindig úgy fogad az Odúban, mintha csak a lánya volnék. Sokat köszönhetek neki, bár nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy teljesen tisztában van azzal mi folyt Fred és köztem, ezt tapintatosan egyikünk sem hozta fel mindezidáig.
Most viszont nem azért érkeztem a Weasley-lakba, hogy Molly fantasztikus és utánozhatatlan répás csirkés pitéjének főkóstolója legyek, hanem mert volt egy megállapodásunk George-dzsal, amit nem tartott be. Pocsék barát lennék, ha nem kérném számon érte. Két halk koppanás a szobája ajtaján, majd beengedem magam. Még mindig borzasztóan furcsa úgy belépni az ikrek szobájába, hogy tudom, csak az egyikükkel találhatom szemben magam.
- George Fabian Weasley, mit tudsz felhozni mentségedre? - eresztek meg felé egy halvány mosolyt, pedig messziről látom rajta, hogy talán nem most kellene őt zaklatnom. Még a szoba ajtajából is visszafordulhatnék, de nem teszem. George-nál az utóbbi időben egyébként sincs olyan, hogy jó időpont, mikor értelmesen is lehet vele beszélni. Nem tudom, most dühkitörésre vagy sírásra kellene-e számítanom, őt ismerve ebben sem lehetek biztos soha. De remélem nem gondolta, hogy csak viccelek, mikor bejelentettem, hogy meglátogatom őt az üzletben. Augusztus vége és a Weasley Varázsvicc Vállalat kapui zárva vannak. Azt még értem, hogy nem akar visszaköltözni a bátyjával közös lakásukba a bolt felett, de hogy az iskolakezdési szezonban, mikor a legnagyobb attrakciókkal készülhetne, nem nyitja ki a kereskedést... Nos, nem tűnik úgy, mint akinek sikerül egyenesbe hoznia magát. Vagy legalább dolgozna rajta...

Vissza az elejére Go down
Anonymous

All that we love deeply becomes a part of us | George x Angie | late August, 1998 Empty
Vendég
Szer. Szept. 08, 2021 1:00 am

to Angie
El vagyok bűvölve!

Tutom, hogy nem lenne szabad. Tudom, hogy megígértem és azt is tudom, hogy minden áldott nap meg is szegem. De egyszerűen képtelen vagyok úgy felkelni, hogy a tükörbe nézzek és azt mondjam, minden rendben lesz, ezt is megoldjuk. Megoldjuk... megoldom. Sokszor beszélgettem arról Freddel, hogy mi lesz akkor velünk, ha az egyikünk ott hagyja a fogát. Csak ilyen lazán, viccesen, mert annyira elképzelhetetlen kimenetelnek éreztük mindketten, hogy valaha is tudnánk ott folytatni a másik nélkül, ahol abbahagytuk. Egyszerűen röhejesnek gondoltuk, hogy így jöjjünk vissza, de már csak én jöttem vissza. Legszívesebben a halálba átkoztam volna az összes halálfalót és mindazt, akik miatt cselekednünk kellett. De sokáig arra sem volt erőm, hogy kimásszak az ágyból, levergődjek anyám elé egy pofavizitre és azt mondjam, hogy jól vagyok. Néha egy falat sem ment le a torkomon, máskor pedig ott állt az asztal mellett, amíg meg nem ettem azt az egy tányér valamit. Ennyire nem engedhettem el magam és én is haragudtam magamra.
Fred nem lenne büszke rám, nem ezt akarná, ezt pedig tudom nagyon jól. Ahogy az üzletet is napok óta elhanyagoltam, sem a lakatra, sem a lakásunkra nem voltam képes ránézni. Egyszer jártam ott azóta, de ahogy megláttam az első személyes tárgyat, amiről ő jutott eszembe, bárhol szívesebben lettem volna, mint ott. De őszintén. Lehet gyávának nevezni, megfutamodtam ott abban a pillanatban. Ezzel a mumusommal pedig azóta is képtelen vagyok szembe nézni. Hiába, hogy Angie keres, hiába, hogy napjában többször bekopognak. Csak egy megfakult "pihenek és jól vagyok" a válasz rá.
Egyszerűen úgy érzem, hogy elfogytam és nincs semmire motivációm. Pedig esküszöm, cserkészbecsszóra megígértem. Lehet, hogy ha Angie legközelebb meglát, a kisujjam is egy életre görbe marad. Már épp akarnék kiszólni, hogy pihenek és jól vagyok, amikor kinyílik az ajtó. Elég csak hegyeznem a fülem, az ajtó istentelen nyikorgása hamar elárulja, hogy bizony nem az egyik Weasleyvel akad dolgom. Nem, sokkal rosszabb. Előle nem menekülhetek, előle sehová nem mehetek. Lassan fordítom el a fejem az ajtó felé, hogy rá pillantsak. Még mindig abban az undoeító lila pizsomában fekszek, a párna félig a fejemen, de csoda ha az orrom kilóg.
- Ajaj, bajban vagyok. - szólalok meg halk, rekedtes hangon. De nem tudom megállni, hogy ne így tegyek és ne válaszoljak úgy Neki, ahogy megérdemelné. Mert megbeszéltük, nincs több depi, nincs több kifogás, nincs több de. Csak össze kellene szednem magam és nem felszívódni az éterben. Pedig annyira vonz, hogy nagyon.
- Bedeg vagyok... - játszom el, hogy legyen mire fognom a lógásomat. Tudom, hogy nem lehet semmi mentségem. És azt is tudom, hogy ezt sem fogja elhinni, túl jól ismer. Túlságosan ragaszkodik. Én a helyében már messzire menekültem volna, messze innét, az emlékeitől, Fred hiányától. Tudom, hogy neki is fáj. Tudom, hogy majdnem annyira, mint nekem. Tudom, hogy nem helyettesíthetem. De talán nem is akarom.

Valami szöveg || valami link || valami zene || valami bármi
Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: