Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Carlo & Tatiana ~ maybe one day we will be two people meeting again for the first time

Anonymous

Carlo & Tatiana ~ maybe one day we will be two people meeting again for the first time Empty
Vendég
Szer. Aug. 25, 2021 8:27 am

Carlo & Tatiana

− Örülök, hogy a szerelemtől be vagy zsongva Franklin, de én most kihagyom – ráztam le Longbottomot, aki Cassandra derekát átölelve próbált meggyőzni arról, hogy csatlakozzak ahhoz a kis csapathoz, amit a roxmorts-i hétvégéhez verbuvált össze. Komolyan nem tudtam miként csinálja, de rengeteg embert megmozgatott ebben az iskolában és közösségben. Néha irigyeltem azt a természetes, csapatépítő jellemét, amellyel képes volt összerántani mindenkit. Most viszont nem volt kedvem a faluban mászkálni, így intve elköszöntem a kis bagázstól, és a jegyzeteimmel együtt elindultam a kastélyban.
Ugyan nem sokan tartózkodtak az épületben, mégis valami félreeső helyet akartam keresni, ahol nyugodtan gyakorolhattam azt a tananyagot, amelyet a Durmstrangból küldtek ki. Sok időt szántam arra, hogy az onnan kapott jegyzeteket egyedül tanuljam meg, ugyanis egyetlen cserediák sem húzhatta ki magát a különbözeti vizsga alól. Fogalmam sincs, hogy anya milyen csoda folytán intézte el, hogy az utolsó évemet is ilyen módszerrel tölthessem el, de nem akartam magára hagyni sem Florát, sem Larsot. Pedig vonzott az északi táj, a hideg, és bár az emberek viselkedése valamelyest taszított, úgy éreztem, most hogy én is változtam, minden másképpen alakult volna. Mégsem mentem. Maradtam a többiek miatt, de nem tudtam eldönteni, hogy mire is vállalkoztam ebben az évben.
A gondolataimba merülve fordultam be a következő folyosóra, majd a következőre. Még nekem is szoknom kellett, hogy az iskola nem volt hangos sem Cornernéktől, sem pedig Maddenéktől. Kezdtem megérteni Florát is, hiszen az előző évfolyam elballagásával tényleg minden teljesen más lett.
Halkan dúdolgatva fordultam be az Átváltoztatástan terem folyosójára, de az elém táruló látványra egyáltalán nem számítottam. Az új fiú ismét balhéba keveredett. Ráadásul valami alsóbb éves diák gallérját szorongatta, miközben szerencsétlen gyereket a falnak nyomva a magasba tartotta.
Élesen beszívtam a levegőt, megpróbáltam tízig elszámolni, hogy higgadtan kezeljem a helyzetet, azonban mire eljutottam hétig, addigra a hangom már bezengte az egész folyosót.
− SABATELLI! Teszed le azt a gyereket, de rögtön! – ripakodtam rá szerencsétlenre, miközben odamasíroztam hozzájuk, és megpróbáltam lenyomni a karját.
Ismertem a másik srácot is. Jól tudtam, hogy annak a seggfej Mulcibernek a haverja volt, így vélhetően megérdemelt volna egy verést, azonban ezen a helyen nem így intéztük a dolgainkat.
− Engedd el! Nem éri meg – morrantam rá a háztársamra, miközben ügyet sem vetettem a mardekáros fiúra. Nem érdekelt a kölyök pampogása, egyszerűen csak nem akartam őket balhézni látni, főleg úgy, hogy az esélyek rohadtul kiegyenlítetlenek voltak.

Örülök, hogy megjöttél <3

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Carlo & Tatiana ~ maybe one day we will be two people meeting again for the first time Empty
Vendég
Szomb. Aug. 28, 2021 3:54 am
Fogalmam sincs, hogy mi ez a felhajtás a roxmortsi hétvége körül, de szerintem nem nagy durranás kiszabadulni egy kis lélekszámú településre. Biztos a sarki boltosnál is a legnagyobb durranás, amit lehet kapni, az az óvszer. Persze hallottam hírét, hogy mennyi különlegesség van az összes boltban kezdve a végtelen mennyiségű édességtől a különleges sütiken át a vajsörig. De csak a hideg ráz ki, ha belegondolok, hogy én is ott tolongok a tömegben egy bűvös bizseréért vagy robbanó rágcsáért. Ugyan, ne nevettessenek már, először lehet, hogy nagy durranás, aztán megszokják. Biztos vagyok benne, hogy annak több köze van a felhajtáshoz, hogy kéthetente tartják és kiszabadulhatnak a négy fal közül. Ellenben én élvezem, hogy olyan kihalt a hely. Már épp megtervezném, hogy kényelmesen elterpeszkedek az asztalnál és alaposan bezabálok mindenféle helyi jóból. Nem kell ide süti.
Csakhogy az utat ugyebár meg kell tenni a klubhelyiség és a nagyterem között és nem számoltam azzal, hogy más is úgy dönt, itt marad. Az hagyján, hogy itt maradt, mert én nem szoktam fejjel menni annyira a falnak, hogy ha embert látok, bántani akarom. Ennyire nem vagyok egy barom állat, de amikor csupa olyan dolog folyik ki a száján, amit aztán habzó szappannal kellene alaposan kisikálni, akkor megállok a folyosón és gyorsan megváltoztatom a tervet. Nincs mit szépíteni azon, hogy pillanatok alatt kenem fel a falra és megkapja az első néhány pofonját, miközben épp a fejéhez próbálom megtanítani neki azt, amit a drága jó édes anyukája elfelejtett a fejébe verni.
- Nem mondta senki neked, te kis suttyó, hogy megtanuld hol a helyed? Mondjuk nem csodálkozom, hogy a gazdád nem mondta. – nem beszélek annyira hangosan, de igazából mélyen sem és amennyire mély, végig zeng a folyosón. Más sem érdekel, csak az, hogy egy kicsit megleckéztessem. Még örülhet is neki, hogy csak pofozom, mert legszívesebben kicsit megruháznám. Tudja csak hol a helye. A kis alattomos patkány azonban képtelen leállni, tovább kísérti a sorsát és a pofonra csak leköpi az ingem. Na az már kicsit sem tetszik, hamar ökölbe szorítom a kezem és már csattan is az arcán.
Akkor hallom meg a hátam mögött az Ő hangját. Egy pillanatra lehunyom a szemem és nem baszom fel még jobban azon magam, hogy már megint beleüti a kotnyeles kis orrát más dolgaiba. Engem eddig még csak szemmel vert, de most lehet, hogy ez változni is fog.
- Hallod ezt? Megjött az őrangyalod. – ezt persze nem gondolom pont így, szóval újabb öklöst kap tőlem. Engem aztán nem érdekel, ha látja, mit csinálok.
- Ne üsd bele az orrod, ő az én dolgom. A tiéd meg ott van a kezedben. – nem eresztem el a gyereket, de kis idő után Tatiana felé pillantok. Érzem, hogy az aktuális bokszzsákomból szökevény lenne szívesen, így szorosabban fogom az ingjénél.
- Te pedig meg ne próbálj szökni.
Anonymous

Vendég
Szomb. Aug. 28, 2021 4:00 am

Carlo & Tatiana

Esküszöm, hogy megpróbáltam megőrizni a hidegvéremet, és nem lekiabálni a fejét, mégis ahogy a hangja bezengte a folyosót, és a keze találkozott Stefan arcával, elöntötte az agyamat a vörös köd. Pedig nagyon igyekeztem, hogy nyugodt maradjak, mégis sértette az igazságérzetemet az egész szituáció. Az ösztöneim pedig felülkerekedtek mindenen, így senki nem csodálkozhatott azon, hogy odamasíroztam hozzájuk. A verekedést senkinél nem toleráltam. Pláne az új fiúnál nem. A táskámba gyömöszöltem hát a jegyzeimet, miközben arra az elhatározásra jutottam, hogy közbe fogok lépni. Mindig közbeléptem.
Számtalanszor találkoztam már ezzel a forgatókönyvvel, viszont még mindig nem tudtam elfogadni ezeket a helyzeteket. Így hát a pillantásom a mardekáros összevert arca és Carlo között vándorolt, miközben mélyen magamba szívtam a levegőt, hogy legyen időm megfontolni a következő cselekedeteimet. Mert valljuk be, szükség volt rá.
− Nem vagyok senkinek nem az őrangyala, legfőképp az övé nem – vágtam vissza pár másodperccel később, miközben lefékeztem a párosuk mellett. Nem volt időm arra, hogy elkapjam a kezét a következő ütésnél, viszont mielőtt megint lendülhetne az ökle, az ujjaim már a csuklójára fonódtak. Finoman megszorítottam, de épp csak annyira, hogy érezhesse a nyomást, remélve, hogy ez majd valamelyest kijózanítja majd.
− Azt hiszed, hogy tétlenül végig fogom nézni, ahogy összevered? – kérdeztem halkan, miközben enyhén hátrabiccentettem a fejemet, hogy a tekintetem találkozhasson az övével. Legalább egy fejjel magasabb volt nálam, könnyedén felém tornyosulhatott volna, azonban én egyáltalán nem tartottam tőle. Másoknak talán riasztónak tűnt, de találkoztam már rosszabbal is.
− Carlo – szólítottam meg valamivel higgadtabb hangon, abban bízva, hogy valamelyest tudok majd hatni rá. – Nem ér annyit. Engedd el szépen – próbáltam gyengéden lejjebb nyomni a kezeit, utalva arra, hogy most már tényleg elég volt ebből az egészből.
− Kapott már eleget, és kötve hiszem, hogy az első heteidben már a házvezetőnél szeretnél kikötni. – Nem érdekelt különösebben Stefan hogyléte. Valóban egy kis görény volt, de az új fiúnak nem kellett volna szinte azonnal problémákat generálnia maga körül. Hiszen nem akartam én neki rosszat. Előfordult, hogy mogorván méregettem, amikor volt szerencsém látni őt balhézni, de egyébiránt nem alkottam véleményt róla, hiszen nem túlzottan beszélgettünk eddig a pontig.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:57 am
Nem felejtem el a tényt, hogy Tatiana volt az a személy, aki immár sokadszorra próbál meg beleköpni a levesembe, hisz korábban már szintén megtette, amikor mindketten a Durmstrangba jártunk. Meglehet, ő nem biztos, hogy ezzel tisztában van, mi több, biztos vagyok benne, hogy nincs, de nem jelenti azt, hogy attól még el lett felejtve az akkori összezördülésünk. Hogy is jöttem erre rá? Krum neve sokat mond, nem kell sokat túráztatni az agyunkat, hogy egy iskolához kössük, máskülönben pedig amikor megérkeztem szörnyen ismerős volt az arca. Ebben a helyzetben viszont nem szeretnék semmi ilyesmit feltárni neki. Legyen annyi elég, hogy kellően bosszant a jelenléte és nem vagyok rest igenis bepancsolni a kölyöknek a jelenlétében sem. Különben is nem csak az öklöm szorul össze, ahogy ütök, de érzem a dühöt még és ettől rettentő nehezen engedek. Még akkor is, amikor mellém és ér a csuklómra szorítja a kezét. Érzem a célzást, érzem, hogy nem letorkoló, de engem ennyivel nem fog megnyugtatni. Még mindig azt gondolom, hogy ez a seggdugasz megérdemli a móresre tanítást.
- Nekem ez másképp jön át. – ne adott még elég okot arra, hogy megemeljem a hangom, de azért a hanglejtésemből kihallhatja, mennyire roppant mód örülök az érkezésének. Ja semennyire.
- Pontosan ezt teszed. – elhúzom a kezem az övétől, lássuk mennyire szorul bilincsként és mennyire kell megerőltetnem magam, hogy szabaduljak tőle. Nem lesz egyszerű, mert az órákon volt szerencsém megtapasztalni a makacságát. Ha még csak ott, de Merlin nem volt kegyes hozzám és egy házba rakott minket.
- Nahát, megjegyezted a nevem? – már szánt szándékkal szívom a vérét, miközben újra és újra a falhoz szegezem a srácot. Egyre jobban ficánkol, nekem pedig nem tetszik. Ha azt hiszi, hogy ezzel megléphet, kurvára téved.
- Inkább te engedj el szépen és foglalkozz a tanulnivalóddal. A Durmstrangban nagyok az elvárások. – vetem végül oda neki foghegyről és megint felhúzom a srácot az eredeti helyzetébe.
- Ahm… tudod mit? Igazad van, most már eléggé megigazítottam az arcát, elengedem. – ismét lepillantok a lányra, hátha elereszti a kezem. Közben pedig hagyom, hogy a gyerek a talpára csússzon, azonban gondosan megigazgatom a vállain a ruhát, mintha csak rendbe akarnám szedni. Aztán pálcát ragadok és olyan gyorsan már a szájához illesztem, amint eleresztem őt.
- Suvickusz! – dörmögöm határozottan, mire hab tör fel a szájából. Rögvest úgy határoz, hogy ideje lenne sprintelni is, ha már nem figyelek rá.
- Hé, köszönd az őrangyalodnak, hogy nem lettél egy elbaszott csúf koala. – kiáltok még utána.
Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 1:01 am

Carlo & Tatiana

Egyszerűen szerettem volna megérteni és felfogni a provokatív viselkedését, de nem tudtam sehová sem elhelyezni őt. Franklin ugyan kissé zárkózott személyiségnek tartotta, ellenben nem gondolta rossz embernek, mégis a kép, amit Carlo lefestett magáról igencsak ellentmondott a haverom jellemzésének. Én pedig nem akartam úgy ítélkezni felette, hogy nem ismertem őt, mégis minden egyes cselekedete arra sarkalt, hogy szembe szegüljek vele, ugyanis nem értettem egyet azzal, amit képviselt.
− Könnyű úgy bármit is állítani a másikról, hogy nem ismered – feleltem higgadtan, bár belülről szétfeszített az ideg, és szerettem volna alaposan tarkón vágni őt azért, ahogy viselkedett. Mégis, emlékeztettem magamat arra, hogy legalább nekem meg kellett volna őriznem a hidegvéremet ebben a szituációban.
− Csak szerinted. – A hangom még mindig nyugodtságot tükrözött, de abban a pillanatban, ahogy el akarta húzni a kezét, úgy erősödött a szorításom. Erősebb lehetett nálam, ez tagadhatatlan, de engem sem kellett félteni, hiszen egész életemben edzettem és sportoltam, így nem esett nehezemre erőt kifejteni. Enyhén még a körmeimet is a bőrébe mélyesztettem, miközben felvettem vele a szemkontaktust. Nem akartam balhét, nem akartam összeverekedni vele, de nem nagyon akaródzott más lehetőséget adni.
− Nahát, már meg sem lepődök, hogy nem tudsz úgy kiejteni egy mondatot se a szádon, hogy ne csöpögne belőle a gúny – mélyesztettem még mélyebbre a feketére festett körmeimet, miközben a szemem sarkából láttam Stefan ficánkolását. Többet akartam tenni érte, viszont elsőkörben meg akartam Carlo józan eszére hatni.
− Én pedig nem vagyok kislány, hogy így kaffogj nekem! Különben is, te aztán biztos tudod – feleseltem neki. Megmakacsoltam magam, és a másik kezemmel is ráfogtam a karjára, hogy megmutassam neki: nem terveztem kihátrálni ebből a szituációból.
Először nem bíztam benne, amikor azt mondta, hogy elengedi a mardekárost, így még mindig belecsimpaszkodtam, csupán akkor lazítottam a szorításomon, ha Stefant eleresztette. Akkor viszont elhúztam a kezeimet, talán még a körmeim nyoma ott díszelgett a csuklója körül. Kicsit rosszul éreztem magam emiatt, de ő akart mindenáron kötekedni.
Nem kaptam Stefan után, mint mondtam, tisztában voltam a személyiségével, ettől függetlenül Carlonak nem kellett volna bajba keverednie. Mielőtt azonban elránthattam volna az előkerülő pálcát, addigra Stefan szájából hab tört elő. Élesen beszívtam a levegőt, és a kezeimet a csípőmre csúsztattam, miközben az új srác felé fordultam.
− Hé, ez muszáj volt? – löktem meg egy kicsit a karját, de nem túlságosan erősen, épp annyira, hogy felfigyeljen rám.
− Nem tudom, hogy honnan jöttél, de mi felénk ezt a viselkedést nem tolerálják! Neked pedig nem kellene állandóan bajba keveredned! – teremtettem le. Fel nem tudtam fogni, hogy másoknak miért volt jó állandóan gerjeszteni a feszültséget, de jelenleg úgy tűnt, hogy ő közéjük tartozott.
− Stefan egy patkány, akit meg kell tanulni ignorálni. Azt akarod, hogy még többen rád szálljak, mert ezt a kis hülyét elgyepáltad? – pillantottam rá kérdőn, hiszen a mardekárosok mindig is csoportosan támadtak, s egy valakit betámadtál a bandájukból, utána az egész bagázzsal meggyűlt a bajod.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 10, 2021 11:53 pm
Ó, ha azt hiszi, hogy meg tud hatni a szavaival, akkor nagyon téved. Kezd tényleg idegesíteni már, hogy arról papol, előbb meg kellene ismernem a másikat, mielőtt bármit teszek vele. De azokkal sajnos nem lehet mit kezdeni, akik zsigerből seggarcok, akiket elgyepálni kell, mert megérdemlik és akik tényleg soha, de soha nem tanulnának a saját hibáikból. Abból pedig még jobban kezd elegem lenni, hogy úgy ugat bele az ÉN szituációmba és az ÉN konfliktusomba, hogy közben Teréz anyát játszik. Ez a kettő nem csak, hogy nem fér össze, de még annál is jobban felbosszant, hogy kedvem lenne tényleg felakasztani a srácot egy fogasra, hogy ha vele megvitattam a dolgot, akkor ott folytatom a dolgom, ahol abbahagytam. Nem szépítek a helyzeten, sokkal jobban kezdem azt idegesítőnek tartani, hogy ennyire nyugodt. De azért a körmeit belém mélyeszti. Szép.
- Akkor miért is próbálsz rám hatni? Nem érdekel a hősködési hajlamod és tiszteletben tarthatnád az én saját dolgaimat. – nem rejtem véka alá, mennyire is bosszant és ezért most már rá is haragszok.
- Szerintem inkább te ne kaffogj. Vagy tudod mit? Hagyd abba ezt az idegesítő viselkedést és ballagj el a dolgodra. – vágom vissza neki dühösen. És mire jövök rá? Bármennyire is szájalok vele, csak még jobban magára vonja a figyelmem. Ellenben a gyerek jelenléte kezd egyre idegesítőbbé válni. Ha a terve beválik, akkor rövid időn belül eleresztem ezt a szerencsétlent. De a szavam még szép, hogy állom, mert alaposan kisuvickolom a száját.
- Hé, muszáj volt. – vágok vissza ugyanolyan mérges grimasszal, mint amennyire ő is tette. És most ha már így belém kötött, akkor van egy rossz hírem. Nem fogom csak úgy ennyiben hagyni ezt.
- Nem érdekel, hogy hol és milyen viselkedést tolerálnak egyáltalán. Te most belekontárkodtál az ügyembe, amihez tulajdonképpen semmi közöd. Azon kívül, hogy mennyire kotnyeles vagy, nem bírsz a szádra sem ülni, igaz? – mert olyan kurvára fontos neki az önérzete és megmutatnia azt, hogy ő mekkora egy segítőkész, jótét lélek.
- Aha, persze. Rám szállnak. Ha így lenne, akkor leverném őket a francba, de úgy, hogy akkor már te is lásd. Tudod mit? Úgy kellene látnod, hogy bele se durroghatnál. – észre sem veszem, de azzal, hogy felszabadulnak a kezeim, egyből gesztikulálni is kezdek amellé, hogy osztom az észt. Talán egy kicsit szegényes a szóhasználatom is, de őszintén szólva le is szarom, hogy mit és hogy mondok, amikor tudom, hogy érteni fogja.
- Inkább fogd a griffendéles kis barátaidat és menj le Roxmortsba. Lent van fogadjunk a fél társaság.
Anonymous

Vendég
Szomb. Szept. 11, 2021 12:04 am

Carlo & Tatiana

Nem voltam vak. Láttam, ahogy megfeszültek az izmai az idegességtől, és bár az ösztöneim talán óvatosságra intettek volna, de volt egy olyan oldalam, amely hajtott előre, hogy akkor is győztesen akarjak kikeveredni ebből a helyzetből.
− Talán, mert nem kellene lesüllyedned az ő szintjükre, és úgy viselkedni, mint egy baromarc. – Még mindig kontrolláltam magamat, de éreztem, igencsak közelálltam ahhoz, hogy nekem is eldurranjon az agyam. Elvégre, ahogy ő sem, én sem nyeltem le a békát, és előszeretettel hangoztattam ki a véleményemet.
− Majd a hősködési hajlamaim elcsitulnak, ha te abbahagyod a faszméregetést! Addig pedig ne akard nekem megmondani, hogy mit csináljak! – Csupán egy árnyalatnyival volt erényesebb a hangom, de még mindig nem éreztem magam teljesen dühösnek. Annyi volt a célom, hogy kitisztuljon az agya végre, bár kezdtem úgy érezni, nála észérvekkel semmire nem fogok menni, de akkor nekem is akaratossá kellett válnom. Hát így történt, hogy beszálltam a nagyfiú játékába, mert én nem az az ember voltam, aki kihátrált volna egy ilyen helyzetből.
− Talán nem ugatnék, ha te is lakatot tennél a mocskos szádra, vagy legalább fékeznéd a nyelvedet, mert rohadtul nem vagy különb nála! – intettem a srác irányába, akit még mindig nem akart elengedni. Némi közjáték után viszont Stefan csak megszabadult tőle, és olyan gyorsan, habot öklendezve futott el, mint amilyennek még soha nem láttam.
− Persze, muszáj volt! – léptem hozzá közelebb, és talán egy kicsit lábujjhegyre is ágaskodtam, hogy beleférkőzhessek az aurájába. Az arcom igen közel volt az övéhez, és ha nem hátrált ki belőle, akkor bizony továbbra is próbálkoztam felé kerekedni ebben a szituációban.
− Talán mert nem akarom, hogy pár hét után kivágjanak innen, te szerencsétlen! Bár biztos ez lehet a hobbid, hogy iskoláról iskolára vándorolsz… Mondd csak, hányadik iskolád is ez? – Telibe ignoráltam a véleményét azzal kapcsolatban, hogy sokat jártattam számat. El kellett keserítenem, ő is rohadt sokat ugatott a semmire.
− Ó, bocsánat! El is felejtettem, hogy olyan nagyfiú vagy, hogy leversz bárkit, aki a közeledbe jön! Mert az aztán rohadtul felnőttes megoldás, hogy összeversz mindenkit, ugyebár?! Egyébként meg  nem tudom mit akarsz felvágni azzal, hogy előttem akarnál verekedni, mert tudom, hogy csak magadnak okozol galibát! – Éreztem, ahogy a minden egyes lélegzetvételemnél nem csak a mellkasom, de a hangom is emelkedett, amely akkor teljesedett ki igazán, amikor a baráti körömet és engem kezdett ócsárolni.
− Nekem legalább vannak barátaim, seggfej! Te is szerethetnél magadnak párat! Ja, bocs, nem tudsz, mert még azzal is gyökér vagy, aki segíteni akar neked! – Egy újabb lépést tettem felé, viszont ezúttal nem az ő hangja, hanem az enyém söpört végig a folyosón megrezegtetve az ablaktáblákat.

Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 02, 2021 3:38 pm
Még mindig itt van. És ennél a tényezőnél jelenleg kevés idegesítőbb dolgot hittem jelenleg. Legszívesebben vállánál fogva fordítottam volna sarkon, ha tudnám, hogy hatékony is lenne, megtenném. De jelenleg csak olaj lenne egy olyan tűzre, ami robbanhat is. Bár hol szokott engem érdekelni a következmény? Azért vagyok ebben a suliban, mert nem gondolok bele a tetteimbe, csak megélem az épp aktuális érzésemet. Még most az sem fogott vissza, hogy a professzorok soraiban egy rokonom ül. Nem különösen érdekelt, hogy mit szól hozzám. Szóljon amit csak szeretne. Eddig kétszer verekedtem komolyabban össze másokkal, az egyik következmények nélkül lendült tovább, a másik büntetővel és egy alapos fejmosás ígéretével járt. Semmi szükségem arra sem, nem old meg semmit, csak engem bosszant fel.
- Hízelgő beceneveket aggatsz rám. - húzom akaratlanul is pimasz mosolyra a szám. Jelenleg egy hatásos módszer működik talán a lerázására, ha bunkó paraszt leszek.
- Ugyan kérlek, ez nem faszméregetés, az életéből kimaradt néhány javító célzatú pofon, azért tapló parasztok. De ha egyszer sikerül igazán elvernem, azt is megemlegeti, hogy ide jöttem. - még mindig buzog bennem az érzés, hogy cselekedjek. Tettekkel cselekedjek.
Senki nem kérte, hogy állj velem szóba, azt sem kérte senki, hogy legyél önkéntes jótevő és ha azt hiszed, hogy engem itt vezetgetni kell, akkor életed tévedését mondtad ki. Nincs szükségem rá, hogy elláss akár egyetlen tanáccsal is. De tegyél meg egy szívességet és ballagj vissza oda, ahová eredetileg menni készültél. Biztos jobban fogják élni az önkéntes hadjárataidat. - hé, elengedtem a gyereket, semmi szükség nincs arra, hogy az aurámba másszon. De ha már közelebb hajol és lábujjhegyre áll, én is így teszek. Közelebb hajolok hozzá, noha még mindig fölé magasodok. Először lesz lehetőségem alaposan megnézni a vonásait. Tetszik, hogy ennyire felbaszta magát. Nem tetszik , hogy ennyire beletrafál a dolgokba, de nincs időm meglepődni sem, mert már mondanám is neki a magamét.
- Neked is a második, ugye jól tudom? A Durmstrang pedig nem a legjobb hírű iskola, már ami a közösséget illeti. - jól van, személyeskedhetünk is, mit bánom én. De akkor ő fogja a rövidebbet húzni. Engem aztán nem érdekel, ha kakaskodni kezd, az pedig egyre jobban szórakoztat, hogy ennyire elszáll az agya. Visszanyomom a vállainál fogva a földre, nekem ne ágaskodjon itt.
- Jól van, nem is akarom elvenni a barátaidat tőled, biztos okkal kedvelnek, mint az előző sulidban, nem?
Aztán hirtelen úgy döntök, hogy én nem kérek ebből a beszélgetésből, nincs kedvem egy lánnyal kakaskodni. Nem mintha nem tartanám méltó ellenfelemnek egy vitában, de a faszom bele, hogy vele legfeljebb úgyis csak kötekedhetek.
- De tudod, a faszt se érdekel, hogy kinek a kije vagy és mit csináltál eddig. - azzal előhúzom a cigisdobozt a zsebemből és kiveszek egy szálat. Én részemről nem óhajtok többet mondani, így cigivel a számban fordulok is sarkon.
Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 02, 2021 11:21 pm

Carlo & Tatiana

− Netán aranyos beceneveket szeretnél? Ahhoz be kellene állnod a sorba, ahol a jómodort osztogatják – billentettem oldalra a fejemet, viszonozva azt a pimasz mosolyt, ami az ő arcán is megjelent. Mert a francba is, tetszett, hogy  a körülményektől eltekintve fel merte venni azt a bizonyos kesztyűt. Az ilyen esetek ritkaságszámba mentek, sőt nem is tudtam volna pontosan megmondani, hogy ki kötötte ennyire az ebet a karóhoz utoljára a saját véleményével kapcsolatban. Azonban amennyire imponáló tudott lenni a határozottsága, épp annyira bosszantott a makacssága.
− Mert ugye te attól sokkal jobb ember leszel, ha megruházol másokat, ugye? – emeltem rá a tekintetemet szkeptikusan. Komolyan, tipikus pasi volt, aki azt hitte, hogy ha dominanciát mutatott, akkor majd mindenki elkerüli őt. Hát, el kellett keserítenem, hogy az ilyen húzásaival csak azt fogja elérni, hogy csoportosan mennek majd neki. – De ha nem teszed le, akkor te is meg fogod emlegetni, hogy idejöttél.
Csak úgy, mellékesen megjegyeztem, bár nem kifejezetten arra gondoltam, hogy megkeseríteném az életét, ugyanis nem szoktam ilyesmit csinálni, de biztos voltam benne, már most nem lopta be magát mások szívébe. És ha az egész iskolát magára akarta haragítani, akkor nagyon jó úton haladt afelé.
− Mégis szóba állok veled, mert bíztam benne, hogy vagy annyira intelligens, hogy visszafogd magad, és egy konfliktust helyénvalóan tudj kezelni. Ha pedig nincs szükséged a tanácsaimra, jól van, legyen. Elfogadom. Nem érdekel különösebben, mert ha magad alatt fogod vágni a fát, akkor én majd távolról fogom végignézni, és nem foglak leállítani, ha el akarod cseszni az életedet. – Ettől függetlenül nem engedtem én sem a saját igazamból, és egyelőre még képes voltam jótékonyan elengedni a fülem mellett a rosszmájú megjegyzéseit. Az viszont kifejezetten idegesített, hogy meg akarta mondani nekem, mivel is töltsem az időmet.
− Valóban, de az iskolaváltás az én döntésem volt – feleltem, figyelmen kívül hagyva a Durmstrangra tett megjegyzését. Nem akartam egyetérteni vele, amikor éppen egy vita közepén voltunk.
Az arcunk majdnem összeért. Éreztem a belőle áradó dohány és parfümillat keveréket, amely finoman az orromat csiklandozta. A pillantásom ugyan csak rövid időre, de összekapcsolódott az ő haragoskék tekintetével, miközben hirtelen nyomást éreztem a vállaimon. Ó, nem! Ezt a játékot nem így fogjuk játszani.
Megpróbáltam ellökni magamtól a kezeit, vagy csupán erőből rájuk ütni, majd a határaimhoz mérten olyan magasra nyújtózkodtam, amennyire csak tudtam. Utáltam, hogy ilyen magas volt egyébként. Utáltam, hogy mindenre volt valami válasza. De legfőképpen azért utáltam, mert a barátaimmal piszkált.
− Ja, biztosan azért. Ahogy neked biztosan azért nincs senkid, mert olyan rendes vagy másokkal – vágtam rá ingerültebben, azonban tudtam jól, hogy az itteni barátaim mások voltak. Felismertem a különbséget az őszinte szándékok és a kétes baráti kapcsolatok között, viszont Neki nem óhajtottam magyarázkodni. Úgyse értette volna.
Az utolsó megjegyzése egy pillanatra kizökkentett, hiszen nem így fordultak hozzám az emberek. Ha megtudták, hogy kiknek a lánya volt, szinte azonnal megrohamoztak kérdésekkel, vagy kérésekkel, amik elől kelletlenül menekülni szoktam.
− Nem is kellene, hogy bármit is érdekeljen – feleltem kevesebb vehemenciával a hangomban. Itt talán le is zárhattuk volna ezt a beszélgetést, hagyhattam volna, hogy elmenjen, mégsem tűrtem el, hogy ne az enyém legyen az utolsó szó.
Ahogy elindult a folyosón, lehunytam a szemeimet, megpróbáltam elcsitítani az elmémet, majd amikor elért az első ablakhoz, az kivágódott mellette. Aztán a következő, a következő. Végül az összes tárva-nyitva állt azon a folyosószakaszon, amely felé ő is indult.
− Miért kell neked mindenkivel seggfejnek lenned? – szóltam utána, hiszen továbbra sem tudtam megfejteni a viselkedését. Ettől függetlenül a magam módján bosszút álltam rajta, hiszen a képességeimet kiaknázva megpróbáltam elvenni tőle a kezében tartott cigarettás dobozt. Ha sikerült, akkor a dobozka végiglebegett köztünk a folyosón, majd a tenyeremen landolt.

Anonymous

Vendég
Vas. Okt. 03, 2021 12:29 am
Akaratlanul is torz fintorba rándulnak a vonásaim, ahogy megpróbálom elképzelni, miféle becenevekkel illetnének engem. Nem hiányzik sem valami aranyos jelző, sem olyan, amivel mások menőzni szoktak. Egyszerűen az ilyen szokásokat nem is tudom hová tenni, így csak megingatom a fejem.
- Maradjunk a Carlonál, kösz. Nem vagyok a becézgetés híve. - tárgyilagos vagyok, mert nem szeretnék ennek ennél több időt feccölni. Különben meg hidegen hagy hogy hív, ha neki az jobban esik, váljék egészségére.
- Tudom, hogy nem. De az lényegtelen. Nem bírom elviselni a környezetemben a faszkodást. - nincs erre jobb szó és nem is akarom túlragozni a viselkedésemet, de elismerem és ez tőlem nagy szó, hogy tökéletesen tisztában vagyok azzal, ez mennyire nem normális. Nézzenek csak rám, tökéletes mintapéldája vagyok annak, hogy rontsanak el egy gyereket a kezdetek kezdetén. Állom azonban a tekintetét és figyelmen kívül hagyom azt a szkeptikus grimaszát. Hallgatni viszont nem fogok rá és ezt kurva gyorsan felejtse el, mert nem miatta teszem le a gyereket, hanem mert már nekem is nyűg.
Azért a megjegyzésére... Nem is, a feltételezésére igen csak a homlokom közepére szalad a szemöldököm. Nem is az zavar, hogy ezt teljesen úgy mondja, hogy tényleg bízott benne, hanem már nem. Nincs is semmi közünk egymáshoz és nem is ismer. Szerintem inkább ne állítson olyanokat, amiről nem tudja a valót. Persze hízelgő, hogy azt gondolta, intelligens vagyok, de a kontextus mindjárt máshogy hangzik, ha hozzátennénk egy annyira szócskát, ugye. De egy konfliktust nem az intelligencia előzi meg. Nálam nem, ezt pedig nem is várom tőle, hogy megértse. Őszintén senkitől sem várom el, hogy megértsen, az emberek vagy szeretnek vagy nem. De inkább nem, vagy pedig többnyire érdekből keresnek, sohasem őszintén. Nem tudom elhinni, hogy ez az iskola ennyire más lenne.
- Jó, nézd csak és remélem kényelmesen fogod végignézni. - akkor már én is kötöm az ebet a karóhoz és úgy is veszem, hogy alkut kötöttünk. Részemről mindenképp.
- De akkor közbe sem avatkozhatsz. - alaposan kihúzom magam, már csak azért is, mert még mindig kakaskodni próbál, én pedig biztos, hogy nem fogom hagyni, nem mászhat bele az aurámba ha nem akarom.
- Szóval alátámasztod a szavam. - nem fogom hagyni neki csak úgy, hogy nyerjen és ha már vissza akarja nyomni magát, akkor én még inkább eltolom magamtól. Nem, nem és nem. Ott maradsz, jó messze!
- Ezzel nem tudsz meghatni, figyelmeztetlek. Nekem nem hiányzik társaság éa nem is igénylem. - érzem, hogy azzal, hogy arra koncentrálok, megpróbáljam őt minél távolabb tolni magamtól, a haragom szinte teljesen elpárolog, amit nem is olyan rég még az a suhanc és a közbelépése táplált.
Aztán csak sikerül őt kizökkentenem valamivel, mert olyan könnyedén határolódok el tőle, mintha ő is ezt akarta volna. Lehet meggondolta magát.
Én tényleg nem akartam többet ettől az egész szituációtól, mint sarkon fordulni és lelépni cigizni. De még az sem megy olyan egyszerűen. Meglepetten veszem észre , ahogy kitárulnak az ablakok, majd a doboz a kezemből kiröppen. Utána kapni olyan, mint halottnak a csók és azzal az egy szállal, amit sikerült kivennem belőle, rosszalló tekintettel fordulok vissza felé.
- Te tényleg nem tudod hol kell abbahagyni? Leszálltam a kölyökről.
Anonymous

Vendég
Kedd Okt. 05, 2021 11:36 pm

Carlo & Tatiana

Pimasz mosolyom elégedetté szelídült a kapott reakció láttán. Valahol még élveztem is, hogy pofákat vágott, mert ezzel is csak a nemtetszését fejezte ki. Azt pedig nem akartam, hogy egy ilyen helyzet után még büszke is legyen magára.
–  Ne aggódj, én sem osztogatom úgy a beceneveket. – Belegondolva talán Clyde és Judas volt az a páros, akiket szerettem különféle nevekkel illetve szapulni. Másokat általában rendesen a kereszt egén szólítottam. Így neki sem kellett félnie attól, hogy ráaggatok valamit, elvégre közel sem álltunk olyan viszonyban, hogy erre egyáltalán késztetést érezzek.
–  Ahogy tapasztalhatod, én sem bírom elviselni ezt. Ezért is kértelek meg rá, hogy engedd el. Ezzel valóban csak magadat teszed tönkre, szóval egyáltalán nem lényegtelen. – Még mindig nem adtam fel a reményt arra, hogy értelmesen elbeszélgessünk egymással, és ő is érezhette, hogy enyhítettem a szorításomon. Nem volt célom bántani őt, de azt sem hagyhattam, hogy azt csináljon, amit csak akar. Egy pillanatra sem vettem le a szememet az arcáról. Nem voltunk még olyan helyzetben, hogy lehetőségem adódjon közelebbről is megfigyelni őt. Így aztán minden egyes arcrezdülését megpróbáltam kielemezni magamban.
–  Mit akarsz ezzel elérni amúgy? Hogy megijedjek tőled? Hogy erősebbnek tituláljalak? Értem én, hogy a pasik szeretnek keményedni, de ezzel nem mész semmire. – Legalább is nálam nem, azonkívül, hogy legközelebb majd egy széllökettel lelököm őt arról a srácról, akit éppen püföl.
Hiába húzta ki magát, attól még hogy magasabb volt nálam, álltam a tekintetét, és ugyanolyan határozottan meredtem rá, mint a kezdetekkor. Engem nem lehetett csak úgy lerázni.
–  Én szerettem azt a helyet is – feleltem, hiszen a Durmstrangnak nagyon sok olyan tulajdonsága volt, ami miatt visszavágytam oda. Aztán akadt néhány tényező, amely miatt itt maradtam. Talán jobb is, meg kell fékeznem ezt a srácot. Minél jobban erőlködött azon, hogy eltoljon magától, annál makacsabban ragaszkodtam hozzá, és ahhoz, hogy a személyes terébe férkőzzek. Lehet, hogy fizikailag felém tudott volna kerekedni, de a mentális hadviselés én jobban szerepeltem.
–  Nem meghatni akarlak, hanem elgondolkoztatni, hogy vajon mi lehet a gond. Tudod, összetehetnéd a két kezedet, amiért Franklin ilyen ragaszkodó, mert ő tényleg segíteni akar neked – szusszantam fel, és szerettem volna a fejéhez vágni, hogy itt nem kellett volna játszania a kemény legényt, de végül csak elszámoltam magamban húszig, ugyanis nem akartam még több feszültséget generálni.
Azonban tagadhatatlan volt, hogy sikerült összezavarnia azzal az utolsó megszólalásával, ugyanis erre egyáltalán nem számítottam. Az évek során nagyon sokan próbáltak kihasználni, körbezsongni csupán a szüleim miatt. Nem csoda, hogy azt hittem, rosszul hallottam.
Ettől függetlenül nem terveztem annyiban hagyni, csupán másképp megközelíteni a fiút. Ahogy a cigis doboza a tenyeremre hullott, büszkén konstatáltam, hogy a célomat elértem vele.
Kinyitottam a dobozkát, megszámoltam a benne lévőt szálakat, miközben lassan elindultam az irányába.
–  Tudom, hogy leszálltál róla, de szerintem még nem végeztünk Carlo – kerestem ismét a tekintetét, amikor lefékeztem előtte.
–  Gyere velem sétálni, ígérem, visszaadom a cigarettádat – próbáltam alkut kötni vele, hiszen ahogy a dobozba pillantottam korábban, eszembe jutottak azok a hetek, amiket én töltöttem itt először. Talán neki is jót tett volna, ha olyasvalakivel beszélhetne, aki volt már hasonló helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy addig sem kellett volna attól tartani, hogy elver valakit.

Anonymous

Vendég
Pént. Okt. 08, 2021 5:08 am
Nem értem mire megy ki ez a játék, amikor világosan megmondja, hogy neki sem szokása beceneveket osztogatni. Őszintén szólva furcsán is hangzott volna az ő szájából, ha bárkit is becézget. Ahogy az elmúlt hetekben észrevettem, ő az a fajta lány, aki előbb pöröl valakivel vagy az asztalra csap, de nem kezdene el bárkivel közvetlenül viselkedni, főleg nem ennyire belemászva a személyes terébe. Akkor lenne ebben némi kettősség, de így nincs.
- Nekem nem kell sem most, sem máskor becenevet kitalálni. - zárom le egyfajta végszóként, hogy mégis mi a fenét szeretnék. Nem szeretném, ha engem mindenféle hülye jelzőkkel illetnének. Amúgy meg már megint eltértünk a tárgytól, mert ahhoz képest, hogy ő jött ide pampogni, hogy hagyjam békén a kölyköt, már rég nem rajta van a fókusz. Kimondottan kellemetlen az egész így, hogy rám terelődik a figyelem. Nem szeretem, nem szokásom úgy tenni, mintha tök normális életem lenne, amikor mind tudjuk, hogy nincs és itt is lesznek beilleszkedési problémáim. Javítom, már vannak.
- Nem mindegy az neked, hogy miért csinálom? - oké, ez már nekem sok, ennyire ne másszon bele az aurámba és ne akarjon oda kilyukadni, hogy az egész egy baromság és én egy komplett idióta vagyok. Sok forgatókönyvet hallottam már, nem tud meglepni. Tényleg nem.

- Könnyű annak mondani, akire ott úgy tekintettek, mint egy elérhetetlen, makulátlan személy. - nem szeretnék többet beszélni a suliról, de még csak belegondolni sem. Nem kellemes emlékeim vannak vele kapcsolatban és tudom azt is, hogy az egyetlen hely is volt, ahonnét én magamtól jöttem el, mert nem bírtam.
Attól még bele ütöd az orrod más dolgába és ez sem szép, se nem tisztességes húzás. Franklint pedig hagyjuk... épp eleget hallgatom esténként a szobában. - most PP úra tisztességről ne beszéljünk másik formájában, én igenis tisztességesen elláttam a srác baját. Ő kereste magának, én pedig csak nem ellenkeztem. Nem is érdekel, mit kezd magával. Egyszerűen csak nem fér a fejemben, hogy tud és képes mindig ott teremni, ahol én épp rendet bontok. Tudom, tisztában vagyok vele, hogy mit művelek, de nem tudom legyűrni azt a belső késztetést, hogy ne üssek, ha sarokba szorítva érzem magam, vagy úgy gondolom, hogy valaki az egómba rúgott.
Nem mondom, hogy számítottam volna ilyen nemű megnyilvánulásról, hogy az összes ablak bevágódik és még a cigis dobozom is a kezébe repül. De nem is figyeltem őszintén szólva, hogy ki miben jeleskedik. Egyszerűen annyira nem mozgat meg már harmadik hete ez a társaság, hogy az félelmetes. Előbb leülök tanulni, olvasni az ágyban vagy kimegyek inkább egyedül nyújtani, mint beszélgessek velük. Annyira harsányak, annyira mások. És annyira nem látom benne magamat.
Dehogy nem végeztünk. Te mész a dolgodra, én pedig enni. - ha már mondok valamit, mondjak olyat, ami alól egy udvarias ember kihúzza magát. De egyértelműen arra játszok, hogy békén hagyjon. Még akkor is, amikor a cigivel kezd el alkudozni. Nem érdekel, majd veszek másikat.
- Ha most a cigivel alkudozol, akkor nem jutsz vele sokra. - sóhajtok egy nagyot. Nem akarom tényleg ezt a beszélgetést, de annyi engedményt tehetek, hogy megmondom, mivel hagyhat lógva. Nem hoz lázba, ha elveszik valamimet, nálam ez nem válik be. Hogy mégis mi? Ez az évek alatt igen csak változó volt.
Anonymous

Vendég
Pént. Okt. 08, 2021 11:39 pm

Carlo & Tatiana

–  Mondd csak, neked soha semmi nem tetszik? – kérdeztem, bár nem mintha annyira szerettem volna beceneveket aggatni rá. Felfoghatatlan, hogy a legtöbb dolog ellen ellenkezett, és nem értettem mire volt ez jó neki.
Anya mindig arra buzdított, hogy ne ítélkezzek mások felett, és a saját bőrömön is gyakorta tapasztaltam, hogy mások előítéletekkel viseltetnek irántam. Olyan emberek, akikkel két szót nem váltottam. Nem akartam beállni a sorba, és egy lenni közülük. Carlo viszont nem könnyítette meg a dolgomat, mert alaposan megdolgozott azért, hogy ellenszenvet váltson ki a környezetéből. Kicsit a viselkedése a sajátomra hajazott, amikor átkerültem ide. Csak én nem verekedtem.
–  Nem. Egyáltalán nem mindegy – néztem vele farkasszemet, hiszen az iskolai piszkálódások a Durmstrang óta érzékeny pontnak számítottak a szememben, ami ellen minden alkalommal tenni próbáltam. Akadtak javíthatatlan seggfejek, akik csak a bajt keresték, és akadtak olyanok is, akik belekeveredtek ebbe. Egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy ő melyik csoporthoz tartozott volna.
Azonban elpárolgott minden határozottságot, amikor engem hozott szóba, és hogy miként bántak velem abban az iskolában. Pontosítottam volna: mit láthattak az emberek azon a helyen belőlem.
–  Ezt meg honnan...? – becsuktam a számát, hiszen nyilván mindenki azt gondolta, hogy Viktor Krum lánya kivételezett volt. Ez koránt sem volt így az első éveimben. Nekem is meg kellett mutatnom, hogy méltó helyem van az ott kialakult hierarchiában.
–  Ez rohadtul nem így volt – préseltem össze az ajkaimat, miután ismét rátaláltam a hangomra.
–  Én legalább másokért cselekszem, és nem vagyok egy önző segg! – Ismét felment bennem a pumpa, hiszen folyamatosan azon járt az eszem, hogy mégis miből gondolta, hogy nekem annyira tökéletes életem volt ott.
–  Egyébként meg inkább legyen ilyen, mint amilyen tavaly volt – szólaltam fel Franklin védelmében, hiszen a múlt évben elég sok szarságon ment keresztül. Most végre boldognak tűnt.
Nem akartam elengedni őt. Eszem ágában sem volt lezárni ezen a ponton ezt a beszélgetést, hiszen bőven lett volna még mondanivalóm. Az ablakokat arra használtam fel, hogy megállítsam őt, a cigaretta elcsenése pedig már csak hab volt a tortán.
–  Csak annyit kérek, hogy hallgass meg, és utána mehetsz a dolgodra – sétáltam mellé, de továbbra sem engedtem neki, hogy övé legyen az utolsó szó. Túl sok emléket ébresztett fel az első napjaimmal kapcsolatban, amelyek eszembe jutották, hogy mennyire nem volt könnyű a beilleszkedés.
Igyekeztem anyám lánya lenni. Ő mindig arra ösztönzött, hogy legyek nyitott a kompromisszumokra, és nézzem a másik fél szemszögéből a dolgokat. Mostanában nem volt szükségem erre a tudásra, de talán Carloval szemben hasznosíthattam a tanításait.
–  Szóval, benne vagy? – húztam egy apró, bátorító mosolyra az ajkaimat, miközben a dobozt felé nyújtottam. Minden egyes pillanat, amelyet mellette töltöttem, arra emlékeztetett, mintha egy hullámvasútra ültettek volna fel: egyszer felemelt a magasságokba, egyszer pedig magával rántott a mélybe, és előcsalogatta az én legrosszabb oldalamat is.

Anonymous

Vendég
Vas. Okt. 10, 2021 10:08 pm
Szkeptikusan felvonom a szemöldököm a megállapítására. Nem tudom, hogy mégis mit hitt vagy gondolt rólam eddig, de ha azt hitte, hogy könnyen lehet a kedvemben járni, ez a világ legnagyobb tévedése. Igazából nem, de már eléggé szkeptikus vagyok mindennel és mindenkivel, hogy fontolóra is vegyek bármi ilyen opciót. De kapok a lehetőségen, hogy megerősítsem ebben a feltételezésében.
- Nem, soha semmi nem jó. – rázom is meg hozzá a fejem. Nem tervezem az orrára kötni különben sem, hogy mennyire hosszú volt eddig az utam. Pedig kezdetben beértem volna egyszerűbb dolgokkal, igazán aprókkal, aminek tényleg örültem volna. Most nem tudok semminek, minden gesztus mögött teljesen más indokokat gyanítok. Azzal viszont igencsak felbassza az agyam, amikor azt kezdi ecsetelni, hogy mennyire nem mindegy, mit miért teszek. Neki nem pont mindegy, hogy mik az indokaim? Nem is ismer, nem is kell, hogy ismerjen és nem akarom megosztani vele a véleményem erről a suliról, a diáktársaimról és még róla sem. Főleg nem róla. Úgy is teszek, némán állom a tekintetét, de még kissé rosszallóan össze is vonom a szemöldököm. Rajtam ezzel nem fog fogást találni, csak mert ennyire átkozottul makacs, nem fogom beadni a derekam. Sikerül is pont annyira felbosszantania, hogy nem gondolom végig, amit mondok és máris megvan a baj. A félbeharapott kérdése után a részemről is mély hallgatás a válasz. Most erről mit mondjak? Hogy tudom milyen ott és tudom, hogy ő mennyire fel volt magasztalva? Igen, tisztában vagyok vele. De legfeljebb csak szúrós tekintetet kaphat tőlem ismét. Talán hamar feladja a próbálkozást és lelép a dolgára.
- Hát… apád is az volt, nem? – vonok végül vállat és a részemről nem is szeretném tovább pedzegetni ezt a durmstrangos témát. Én is legszívesebben elfelejteném és tovább lépnék rajta. Mint a legutóbbi új helyen, úgy most sem ment el annyira egyszerűen az itteni „beilleszkedésem”, de senki nem mondta, hogy szeretnék beilleszkedni. Év végén úgyis mehetek haza, immár úgy, mint aki elvégezte a sulit.
A jelen lévő ábra pedig úgy fest meghozta a hatását, hogy felhúzza magát most egyszer igazán, mert akaratlanul is magamra veszem a szavait. Eggyel több megjegyzés, beszólás már nem oszt és nem szoroz. azzal pedig, hogy szeretné kijavítani az állításomat, nem hat meg. Rohadtul nem hat meg. Neki sokkal másabb szituációk jöttek ki és fogalmam sincs, hogy ő miért váltott iskolát, én nem bírtam tovább. Csak egyszerűen sok volt az a légkör, az emberek elzárkózása és persze a hideg.
- Nem tudom milyen volt. – hanyagul vonok vállat, hogy megjegyezzem, engem csak a mostani viselkedése irritál, de az nagyon. Nem szeretem, amikor az első pillanattól kezdve valaki belemászik az aurámba és minél jobban le akarja magát nyomni a torkomon.
Mély, drámai sóhajjal veszem tudomásul, hogy nem fogok megszabadulni tőle. Miért akar ennyire kitartó lenni és miért akar ennyire beszélgetni velem, amikor már nincs is kit megvédenie? Esküszöm, ha engem akar, akkor hasztalan és csak kinevetem. Nem is, szörnyen tapadós.
- De utána békén hagysz. – mormogom végül belemenve az alkuba és a kezem is nyújtom a cigimért. Azt ugyan vissza is adhatja azzal a lendülettel. Még mindig csak gyanakvóan tudom méregetni, amiért ennyire „ragaszkodó”. Vagy a fene tudja. Ő nem úgy közeledik, mint a legtöbb lány és ezt rettentően furcsállom.

Anonymous

Vendég
Hétf. Okt. 11, 2021 10:49 am

Carlo & Tatiana

Továbbra is makacsul, már-már eltántoríthatatlanul álltam a tekintetét. Tőlem nem lehetett olyan könnyedén megszabadulni, és attól, hogy szúrós szemekkel méregetett még nem terveztem visszatáncolni. A megérzéseim azt súgták, hogy nem tetszett neki, ahogy a személyes terébe férkőztem, én pedig tovább akartam feszegetni a határait.
− Az igazán szomorú. Remélem, ezen a helyen megtanulod másképp látni a dolgokat – lágyult el az arcom. Őszintén kívántam ezt neki, hiszen ha valóban ennyire borúlátó lett volna, akkor bizony nem érhette túl sok jó az élete során. Mégis, valami naiv, idealista módon hinni akartam benne, hogy hátha ez a környezet jó hatással lenne rá. Talán kevesebb levelet kellene váltanom édesanyámmal, mert már-már a gondolataim közé férkőztek az ő szavai, és megfertőzték az elmémet. Miatta cselekedtem így, miatta akartam helyesen cselekedni, és pórázra kötni az énem indulatosabbik felét.
Tisztában voltam vele, hogy nem indult ez a találkozó túlzottan zökkenőmentesen – ahogy az előző néhány alkalom sem −, de ezen mindenképpen változtatni szerettem volna. Tudtam, hogy az én hozzáállásom volt az egyetlen tényező, amin ennek a sikeressége múlt.
Egy pillanatra sem szakítottam meg vele a szemkontaktust. Sőt, igyekeztem a tekintetembe minél több szelídséget csempészni úgy, hogy ettől függetlenül határozott kisugárzásom maradjon. Nem tudtam, hogy ez kívülről megvalósítja miként jött át.
A tétova válasza miatt ezúttal rajtam volt a sor, hogy a homlokomat ráncoljam, és értetlenül nézzek rá.
− Az apám az volt, de ebből nem feltétlenül következett az, hogy én is ott kezdtem meg a tanulmányaimat. – Ismét végigmértem őt. Honnan tudhatott rólam? Ismernem kellett volna őt? Mégis, bármennyire próbáltam felidézni az arcvonásait, nem leltem semmi kapaszkodóra.
Apám és Durmstrang szóba kerülése még nem is okozott volna olyan nagy gondot. Hihetett azt, amit akart, de azt egyenesen kikértem magamnak, ahogy az iskolában betöltött szerepemről nyilatkozott. Pillanatok alatt felment bennem a pumpa, ugyanis igazságtalannak tartottam a szavait. Mégis, mély levegőt véve megpróbáltam mindezt elengedni, és inkább Franklint a védelmembe vettem.
− Otthon nem alakultak túl jól a dolgok. Ahhoz képest egész jól összeszedte magát, és a helyedben örülnék neki, hogy akkor is ott van segíteni, amikor le akarod koptatni. – Magamból indultam ki, hiszen emlékeztem azokra a napokra, amikor először tévedtem el az iskolában, de ő mindig jött, elkalauzolt annak ellenére, hogy mindig rideg voltam vele. Épp ezért volt lelkiismeret-furdalásom néha miatta, és tudtam jól, hogy akármilyen buzgómócsing volt, nem érdemelt ilyesfajta bánásmódot. Ettől függetlenül nem éreztem azt, hogy az én dolgom lenne mesélni az ő életéről, így hanyagoltam a témát.
Egyébiránt is szívesebben beszélgettem volna Carlo viselkedéséről, mint Franklin tavalyi válságáról. Az utóbbi már a múlt része volt, az előbbi pedig egy megfejtésre váró talány.
Szinte egyszerre fújtam ki a levegőt vele együtt, bár én nem azért, mert terhemre lenne a társasága, hanem azért egyre inkább hajaztam anyámra, aki mindenkinek a viselkedésében okokat keresett.
− Ahogy kívánod – mosolyodtam el, miközben átnyújtottam neki a cigarettáját, ahogy a kezébe nyomtam azt, egy pillanatra hozzáértem, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Helyette végre a helyére csúsztattam mindent a táskámban, hogy összezárhassam.
− Akkor gyere, tudok egy félreeső helyet, ahol nyugodtan cigizhetsz – indultam meg a folyosón, majd két lépés után várakozóan hátralestem, hogy követett-e engem.

Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 10:40 pm
Ha fogadni kellene arra, hogy mikor fog eltűnni, akkor azon a fogadáson ÉN biztosan nem indulnék. Az első pillanatban elvesztettem volna, mert akármit csinálok és mondok, képtelen vagyok levakarni magamról. Olyan jól működött eddig a bunkózás, nem lehetne, hogy most is beváljon? De valami történt vele, miután azt a kis seggfejt megruháztam. Egyre többször jönnek azok a kis csótányok próbára tenni a méltán híres türelmem, ami ugyebár nincs. De semmi baj, ha kell nekik egy-két pofon, akkor örömmel állok rendelkezésükre. Csak ne kellene a kellemetlen tartozékával is számolnom.
Csak ráncolni tudom a megjegyzésére a szemöldökömet, miért nem tudok erre valami bunkót válaszolni? De komolyan, nekem csak az pörög a fejemben, hogy valamivel vissza kellene vágnom és lekoptatnom, mert tényleg semmi ingerenciám nincs bájcsevegni. De képtelen vagyok rá, mert túl rendes. Eddig legalább összekaptunk mindig valamin, ezt a mostanit pedig egyszerűen csak nem értem. De hát próbálkozni szabad, amilyen szépen én pedig intézem, nem meglepő, ha sikerül megakasztanom. Rohadék húzás ez tőlem? Határozottan igen, de azt nem értem, miért nem tudom felpiszkálni. Halló, adna valaki egy értelmező szótárt hozzá?
- Mert miért ne? – ismét szűkszavúvá válok és ezzel egyidőben mindkét kezem mélyen a zsebeimbe pakolom. Most mivel indokolhatnám meg, hogy tudom, ő is oda járt és tisztán egy évet végig egy időben egy helyen toltunk le? Ráadásul ő is lelépett, mert… nem tudom, biztos megunta azt a sok barmot, akik ott tobzódtak. Én is meguntam, hogy egy idő után csak többen mertek rám jönni. Belőlem meg kihozták sajnos a legrosszabbat. Most ahhoz képest egészen visszafogott vagyok.
Ha már Frankie a téma, aki már a legelső nap kiborított a túlzott közvetlenségével, aztán azzal, hogy bele akart dumálni abba, hogy melyik ágyat foglaljam be és azóta sem hagy békén semmivel sem. Hát kösz, én nem kértem. És ehhez tartom magam az első pillanattól fogva. Nem értem azt a buzgómócsing fejét, hogy mit akar ennyire nyomulni. Ha nem lenne barátnője, még félreérteném. Így csak szimplán nem tudom és ez zavar. Szörnyen zavar.
- Senki nem mondta, hogy körbedongjon. Tök jól feltalálom magam és nem is unatkozok. Vannak olyanok, akik nem hagynak unatkozni. – most nem mondom meg, hogy mire gondolok, de lehet szó egy idegesítő pattogó hülyegyerekről is, meg bármelyik lányról, akik nem mondtak nekem nemet. De nem érzem úgy, hogy most ennek a témának itt helye lenne.
Abból a felindíttatásból adok csak egy esélyt ennek a beszélgetésnek, mert annyira nem hagy békén és nála van a cigim is. Még apámtól nem kaptam pénzt arra, hogy vegyek akár egy dobozzal is. Küldeni meg szökőévente ha küld. Tudom, hogy csak le kellene szoknom róla, de soha nem fogok, túlságosan hamar ellazít engem.
Aztán csak elveszem tőle a dobozt és a zsebembe csúsztatom. S gyújtót előhalászva ismét meggyújtom a cigit, mert „valaki” sikeresen eloltotta és csak követni kezdem kifelé. Nem tudom miféle félreeső helyről beszél, de egy kicsit szórakoztat ez a kontextus. Ne gondolja azt azonban, hogy megkönnyítem a helyzetét és beszédes leszek. Felejtse el kurvára. De követem őt a kőhídra, ami azt hiszem átvezető némelyik tanterem felé. Még nem ismerem igazán a sulit. De hideg az még nincs. Neki is támaszkodok az egyik kitüremkedő oszlopnak és lenézek.
- Ezek a sulik mind ilyen lehetetlen helyre épülnek. De szép a kilátás. – nem tudom azt mondani, hogy valami ocsmány helyre hozott, amikor nem. Mélyen beleszívok a cigibe és kifújom a füstöt lassan, el tőle teljesen más irányba.
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 12:05 am

Carlo & Tatiana

Hatalmas pechjére, ha valamit megtanultam az élettől az az volt, hogy eltántoríthatatlan legyek. Márpedig ha beszélgetni szerettem volna vele, akkor bizony esélyt sem adtam neki a menekülésre. Egy ideje már kerülgettük egymást, időnként nézeteltéréseink is akadtak, de nekem nem az volt a célom, hogy megkeserítsem az életet. Sőt.
Jelenleg nem igazán tudott olyasvalamit mondani, amivel belegázolt volna a lelki világomba. Ahhoz kicsit többre volt szükség, s talán arra is, hogy ismerjen engem. De még sose dumáltunk huzamosabb ideig, így aztán csak a pletykákra alapozhatott bármit is velem kapcsolatban.
Szelíd mosolyomba elégedettség vegyült, hiszen láttam rajta, hogy nem tudott mit mondani. Anyának és Franklinnek is igazat kellett adnom abban, hogy a higgadt viselkedés néha épp olyan hatásos tudott lenni, mint egy lefegyverző bűbáj. Ettől függetlenül valóban őszintén kívántam neki a legjobbakat ezzel a hellyel kapcsolatban, már csak azért is, mert nekem nem okozott csalódást. Talán egy kicsit örültem volna neki, ha ő is hasonló utat járhatott volna itt be, mint ahogy mi is tettük Dariannel.
− Nem minden ennyire magától értetődő - feleltem elgondolkozva, miközben azon járt az eszem, hogy talán nem kellett volna hetente háromszor levelet váltanom anyával, mert még belőlem is kihozta a pszichomedimágust, pedig nem is értettem hozzá. Minden esetre szórakoztatónak találtam azokat az apró, elhintett jeleket a testbeszédében, amely bizonytalanságra utalt.
− Franklin a szívén viseli mások sorsát, és ha nem kéri senki, akkor is arra törekszik, hogy az új diákok minél hamarabb megtalálják a helyüket. Nem hajt el senkit, sőt rengeteget segít másoknak. Hidd el, idővel még hálás leszel az azért, hogy a szobatársad lett - mosolyogtam rá, bár megértettem, hogy elsőre sok lehetett neki. Ha valaki inkább az introvertáltak sorát gazdagította, annak nehezére esett megszokni Franklin közvetlen stílusát. Néha nekem is meggyűlt vele a bajom. Ettől függetlenül rendes srácnak tartottam.
− Azokra gondolsz, akikkel előszeretettel kerülsz összetűzésbe? - billentettem oldalra a fejemet kíváncsian. Kicsit több választ akart belőle kiszedi. Finoman tolakodtam a személyes terébe. Apró kérdésekkel, amelyekre még csak nem is volt kötelező válasz adnia, mégis óvatosan nyomást fejtettem ki rá.
Büszkén könyveltem el magamban azt az apró győzelmet, amelyet a makacssága felett arattam, hiszen már az is nagy szónak számított, hogy nem bunkózott állandó jelleggel. Így hát vidáman indultam el az egyik kedvenc helyem, a kőhíd irányába. Azon a helyen a délutáni órákban kevesen jártak, ráadásul mivel szinte mindenki Roxmortsban tartózkodott, ezért biztos voltam benne, hogy ott lehetőségünk nyílik nyugodt csevegésre.
A hídon állva én is a kőkorlát támaszkodtam, és letekintettem a mélybe. Csupán Carlo megjegyzése billentett ki a gondolataimból. A mosoly továbbra sem akart eltűnni az arcomról.
− Valóban. Volt ízlésük az alapítóknak - jegyzem meg békésen, miközben a tekintetemet Carlora emelem.
− Mondd csak, azért dohányzol, mert idegeskedsz? - érdeklődtem, elvégre vagy pótcselekvésként, vagy nyugtató célból, vagy pedig azért dohányoztak manapság, hogy menők legyenek. Pár másodpercig figyeltem az ég felé tekergő füstöt, majd ismét megszólaltam.
− Nem is annyira fontos. Másról szerettem volna beszélni veled - simítottam végig a korláton mindkét kezemmel.
− Tudom, hogy baromi nehéz lehet neked. Elkerülni egy új helyre, új kultúrával találkozni, új emberekkel, egy össze szokott csapattal, mindezt az utolsó évben. De próbáld meg azért jól érezni magad. Nem vagyunk szörnyű emberek, aki szeretne beilleszkedni, az előbb-utóbb megtalálja a maga közösségét. Hidd el nekem, tapasztalat… - kezdtem bele végül is abba, hogy miért hívtam magammal, hiszen úgy gondoltam, talán neki is jót tett volna, ha beszélhetett volna valakivel erről.
− És mielőtt megszólalnál, ezek az emberek nem azért a barátaim, mert én lennék Viktor Krum lánya. - Amilyen határozottan csendült fel a hangom, éppolyan bizonytalanságban, suttogva halt el a rossz emlékek hatására.

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 28, 2021 6:24 pm
Sokféle fogadtatásban volt már szerencsém az elmúlt években, agresszív, közvetlenebb, de talán mind közül a legkézenfekvőbb és egyszerűbb az olasz iskola volt. A maga bájával, közvetlenségével és befogadó közösségével együtt szippantott be annak idején annyira, hogy legszívesebben ott töltöttem volna el az összes évemet. Akikkel kezdtem, velük nem volt nehéz összebarátkozni. Emlékszem, akkor még nem nyomasztott apám borzasztó viselkedése, nem gyötört szorongás és nem voltak dühkitöréseim. Egyszerűen csak egy átlagos gyerek voltam a sok közül, aki mindig valami izgalmasra vágyott, aki majd felfedezi a világot és mer önmaga lenni. Aztán ahogy tudatosult bennem, hogy apám önző faszfej viselkedése miatt folyamatos iskolaváltásokra kényszerültem, már gyanakodva méregettem másokat, bizalmatlanná váltam és jobbnak gondoltam azt, ha csak saját magamra fókuszálok. Nem terveztem ezt másképp az utolsó évem elkezdésekor sem, amikor azzal a tudattal érkeztem meg a helyre, hogy év végén húzok haza Olaszországba.
Az elhatározásom eddig teljesen helytálló volt, hogy igyekeztem minél kisebbre venni másokkal a kontaktot. Egyszerűbb volt nekem az, hogy csak szükségszerűen kérdezzek, ha kell, ha pedig agyon untam magam, találtam egy jó olvasnivalót, amíg a fiúk körülöttem marhultak. Miért lenne annyira különcség, ha kivonom ebből magam? Hisz ott volt az a másik srác, Lars, aki még nálam is jobban kivonta magát a forgalomból. Vagy egyszerűen csak retardált. De amikor Longbottom nem bírt magával, akkor hozzá vágtam valamit a miheztartás végett.
- Minden lehet magától értetődő. Akár az is, hogy engem jobb ha nagy ívben elkerülnek mások. - nem tudom megállni, hogy ne tegyek közbe egy szurkálódó megjegyzést, de már kicsit én is úgy érzem, hogy az egész csak szőrszálhasogatás. Lehet, hogy már rég átlát azon, hogy csak szeretném, ha azt hinné rólam, én ilyen vagyok. De hisz ilyen vagyok, ha felbasznak. Csakhogy sokkal higgadtabbnak érzem magam annál, hogy megint fel tudjon bosszantani. És tisztában vagyok azzal is, ha rágyújtok, akkor még jobban lecsillapodok. Lehet csak el kellene engednem az egész kakaskodást.
- Attól még egy idegesítő mitugrász. Nem hiszem, hogy mindenki arra vágyik, első pillanattól kezdve belemásszon az arcába. És ha ezt megteheti a hálóban is, akkor ott igen hamar gondok lesznek. - szeretem, ha a nap nagy részében békén hagynak és eddig szerencsémre többnyire békén hagytak, ha már az ágyam közelében jártam. Ehhez képest most a fiúháló úgy néz ki, mintha mindenki este is világháborús körülmények között menstruálna.
- Én az egész világgal is hadakozok. - megengedek egy leheletnyit humorosabb megjegyzést, de rögvest komolyabbra rendezem a vonásaimat, ahogy elindulunk a helyszín felé. Jártam már erre, de sosem álltam meg nézelődni. Hogy miért, senki se kérdezze. Nem érdekelt annyira, hogy csak úgy lebámuljak a mélybe. Inkább csak megjegyzem, hogy valóban pofás a hely, bár ennél előbb lépnék a nyelvemre, mint hogy dicsérni kezdjem. Nem vonzanak annyira az építészeti remekek, hogy azt csodáljam. Ellenben igen is elbambulok a távoli hegyeken, miközben rágyújtok. Egyszerűbb, mintha Tatianát figyelném. Épp eléggé érzem a tekintetét magamon. Már épp elgondolkoznék honnét is fakad a káros szenvedélyem, amikor tulajdonképpen a tárgyra tér. Gondoltam, hogy előbb vagy utóbb kilyukad ott, ahol szeretett volna. De tegyük fel, rendes leszek és végighallgatom, amit mond. De csak mert tudom, hogy nagyon más választásom nincs. Tudom, hogy ha lelépnék, akkor lehet még egyszer tenne egy próbálkozást arra, hogy meggyőzzön. Vagy nem, fene sem tudja. Most különben is csak jól esik szívni a dohányt. Néha lehunyom egy-egy pillanatra a szemem, ahogy kifújom a füstöt. És valóban érzem, ahogy a nyugalom szétárad bennem. Nem tudom, hogy miért vagyunk így itt. De annyira mégsem érint meg a szövege.
- Velem meg azért nem barátkoznak, mert olyan vagyok, amilyen. Okkal. Én pedig okkal nem nyitok. Nem azért, mert Sabatelli vagyok. Teljesen másképp működünk, engem nem bélyegez meg semmi. Te pedig egyszerűen csak rossz emberek között kezdted. Sosem érdekelne, hogy Krum lánya vagy, Tatiana.
Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 29, 2021 6:53 am

Carlo & Tatiana

Talán kotnyelesnek tartott, ami nem is állt olyan messze a valóságtól, mégsem bírtam elnézni, ahogy másokat bántottak. A szüleimtől azt a nézetet sajátítottam el, hogy ne bántsak másokat, így nagyon idegesnek kell lennem ahhoz, hogy végső lehetőségként az erőszakhoz forduljak. Általában elég volt leugatnom másokat, hogy elnyugodjanak, nem kellett tettlegességig fajulnia. Carlo mégis más volt. Nem értettem miért viselkedett így, bár szerettem volna megtalálni az okokat rá. Ezért erőltettem nyugalmat magamra, még akkor is, ha időnként úgy felidegesített, hogy alaposan leteremtettem volna. Az ösztöneim – vagy talán anya tanítása – ezzel szemben türelemre intett vele szemben.
Halvány mosolyt csalt az arcomra, hogy akkor sem nyugodott bele, hogy nem lehetett övé az utolsó szó, sőt még a kákán is a csomót kereste. Esküszöm, mintha csak a saját pár évvel ezelőtti énemet hallottam volna vissza.
− És miért olyan magától értetődő, hogy el kell kerülniük az embereknek? Mert rondán nézel rájuk? Mert verekszel? Mert nincs egy kedves szavad másokhoz? Nem, Carlo, te csak szeretnéd, hogy mindez magától értetődő legyen. Okot akarsz adni az embereknek, semmi több – vontam meg a vállamat, hiszen minél többet beszéltettem, annál jobban ráismertem a saját védelmi mechanizmusomra, csupán kettőnk között annyi volt a különbség, hogy baromi sokat eltűrtem. Amíg nem volt muszáj, addig nem fitogtattam az erőmet.
Próbáltam a szemeit fürkészni, azonban elfordította tőlem a tekintetét. Hiába próbáltam utat találni hozzá, az ő falai talán még az enyémeknél is magasabban álltak. Az én váramat már megtépázta a Corner-Longbottom-Madden-Potter négyes, akik miatt talán egy kicsivel jobban nyitottam a világ felé. Akármilyen hülyék is voltak, sokat köszönhettem nekik.
− Lehet, hogy esetenként bosszantó, de nem akar senkinek sem rosszat. Sőt, rengeteg embernek segített már a beilleszkedésben. – Oké, elismertem, hogy Franklin néha túlbuzgó tudott lenni, de ettől függetlenül remek barátnak tartottam.
− De megértem, ha mindez téged zavar. Ahelyett viszont, hogy egyből ütnél, próbáld meg esetleg megkérni, hogy vegyen vissza egy kicsit. Ha szólsz neki, biztos figyelni fog erre – javasoltam egy apró mosoly kíséretében, enyhe célzás gyanánt, hogy nem kellett minden embernél azonnal öklöt lendíteni, hiszen bőven akadtak olyanok, akikkel le lehetett ülni megbeszélni a problémádat.
− Tényleg? Ha nem mondod, észre sem veszem – csatlakoztam egy kicsit. Még mindig mosolyogtam, bár elgondolkoztam rajta, hogy valóban viccnek szánta-e, vagy halálosan komolyan beszélt. Azonban, amikor az ő arca is megváltozott, akkor én is valamivel komorabbá váltam.
A hídon állva azonban egyszerűbb volt levetkőzni a gátlásaimat. Csupán elég volt egy pillanatra lehunyni a szemeimet, és megérezni a szellő érintését az arcomon és a hajamon, hogy megnyugodjak. Amíg Carlo számára a dohány hozott megnyugvást, addig nekem az, ha a magasban lehettem, ha érezhettem a szelet, ahogy a ruhámba kapott. Minél közelebb voltam a fellegekhez, annál kényelmesebben éreztem magam.
Itt is egészen hamar ellazultam annyira, hogy nyíltan kezdjek beszélni arról a problémáról, amely szerintem Carlot is érintette. Elvégre, abszolút megértettem, hogy a háta közepére nem kívánta az embereket, vagy éppen nem tudta kik felé közelíthetett. Aztán ki tudja, lehet, hogy csupán a saját érzéseimet vetítettem ki rá.
− Ne mondd nekem, hogy az az ok, hogy félnek tőled, mert ez nevetséges. Én nem tartok tőled – emeltem rá a tekintetemet. Összeráncoltam a homlokomat, miközben az ujjaim apró köröket írtak le a kőkorlát tetején.
− És neked tényleg jó, hogy elzárkózol? – kérdeztem kíváncsian, hiszen én egész életemben azt éreztem, mintha egy kalitkában éltem volna. Nem a szüleim hibájából, hiszen ők csak védelmezni akartak engem és az öcsémet. Ettől függetlenül gyerekként nagyon is magányosnak éreztem magam.
A gondolatmenetem végeztével inkább a kezeim mellett masírozó apró hangyákat kezdtem figyelni. A torkomat mardosta az a kellemetlen gondolat, amely gyerekkorom óta magával kísért. Nem csoda, hogy Carlo szavai után lassan emeltem csak fel a fejemet, mintha magam sem akartam volna elhinni, amit mondott.
− Nos, ritka kivételek egyike vagy akkor – mosolyodtam el keserűen, ahogy ismét fel akartam venni vele a szemkontaktust. Aztán egy halk sóhaj után finoman megráztam a fejemet, majd megfordultam és nekidőltem a korlátnak.
− De eltértünk a tárgytól. Nem tudom milyen iskolában voltál előtte, de hidd el, a legtöbb emberrel lehet beszélni. Nem kell azonnal verekedni – próbáltam visszaterelni a témát oda, ahonnan eredetileg indultunk.
Nem akartam magamról beszélni, ráadásul biztosra vettem, hogy Carlot sem érdekelte volna a körülöttem lévő felhajtás. Más célból hívtam el, amelyhez nem tartozott az, hogy megnyíljak előtte. Csupán annyit szerettem volna, hogy ő próbáljon meg kevésbé hevesen állni az emberekhez.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: