"Power is always dangerous. It attracts the worst and corrupts the best. I never asked for power. Power is only given to those who are prepared to lower themselves to pick it up."
Nem: Nő
Kor: 45 év
Vér: Aranyvérű
Születési hely: Winchester, Anglia
Iskola/ház: Roxfort (Mardekár)
Munka: Nőegylet vezető, mecénás, tökéletes feleség
Családi állapot: Férjezett (+3 gyerek)
Patrónus: Azúrlepke
Pálca: Szil, főnixtoll, 10 és negyed hüvelyk
Minden tökéletes
Tökéletes életem van. A gyermekeim gyönyörűek és okosak. A férjem csodálatra méltó. Nem is kívánhattam volna nála nagyszerűbb férfit magam mellé. Minden tökéletes. Minden...
Jó reggelt Mrs Mulciber! Hálás vagyok, amiért igent mondott erre az interjúra és a teljes Reggeli Próféta szerkesztősége nagyra értékeli, amiért mindezt bevállalta a veritas szérum használatával együtt.
Nos, szerintem a társadalmunkban fontos, illetve fontos lenne az őszinte, nyílt kommunikáció és ha ezt egyesek csak akkor tudják elhinni egy aranyvérű szájából, ha a beszédéhez szérumot használ, akkor vállalni kell az ezzel járó esetleges kellemetlenségeket - mosolygok kedvesen az újságíróra, nagyon ügyelve arra, hogy a mosolyom a szemeimig is eljusson. A tartásom hibátlan, a megjelenésem finom és elegáns, mégsem rideg. Aki rám néz, egyből tudhatja, hogy olyannal beszél, akinek a szava fontos és jelentőséggel bíró. Ez így is van rendjén, ám én mégis figyelek arra, hogy az arisztokratikus aurám ne nyomja el a megfelelően adagolt nyíltságomat és közvetlenségemet, amivel a külvilág felé fordulok. És mielőtt elfelejtem, természetesen nem használok az interjúhoz veritas szérumot.
Kezdjük akkor egy kis felvezetéssel. Ha jók az értesüléseink, akkor Ön több, mint tíz éve részt vesz egy nemzetközi nőegylet vezetésében. Miért választotta ezt a hivatást és miért jó valakinek, ha csatlakozik egy hasonló szerveződéshez?
Igen, az értesülésük helytálló, legalább is abból a szempontból, hogy mióta vagyok vezetői pozícióban - helyesbítek egy keveset a tényeken, mert az igazság szérumnak mégis csak jelen kell lennie a beszélgetésben, ez pedig egy olyan információ rólam, amit a szarháziak nyilván tudnak, csak így próbálnak puhatolózni.
De, mint semmi az életben, ez sem magától hullott az ölembe. Eleinte én is egyszerű tagként kezdtem, nem sokkal azután, hogy hozzámentem a férjemhez, Napoleon Mulciberhez. Tudja, nehezen bírtam az otthoni csöndet. Leon már akkor is sokat dolgozott, mivel a szíve-lelke benne van a munkájában, s habár minden szabad percét velem töltötte, az üresjáratokba kellett valami elfoglaltság, amiben úgy érezhettem, hogy hasznos tevékenységet folytatok mások számára is. Így találtam rá először egy helyi egyletre, ami sokat segített abban, hogy megtaláljam a saját utamat. Lehetőségeket, célokat és közösséget adott, aminek az értékeit később én is átemeltem a saját egyletembe, ezért bárkinek ajánlani tudom magunkat, aki úgy érzi, szüksége van valami pluszra az életében, esetleg támogató, megértő és cselekvőképes közeget keres.
Értem, tehát ha jobban belegondolunk, akkor mondhatjuk azt, hogy most is azt folytatja, amit a Roxforton belül, kicsiben elkezdett. Hogy a kedves olvasók is értsék: mardekáros évfolyamelső, prefektus, aktív bűbáj szakkörös, korrepetáló szakkörös. Egy ilyen boszorkányra ígéretes jövő vár bármilyen munkakörben, Ön mégsem tanult tovább, pedig bizonyára nagy váltás volt a csendes családi idill a Roxfort pörgős évei után. Miért nem?
Ejnye Louis, nem szép dolog ennyi szép emlék felhozatala után olyan kérdést feltenni, amivel azt érezteti, hogy már konkrét elképzelése van az okokról - dorgálom meg játékosan, majd megcserélem keresztbe tett lábaimat. Számítottam arra, hogy a firkász egy idő után Napoleonra fogja terelni a szót, így legyen akármilyen ügyes is az átvezetés, nem ért váratlanul.
Eleinte tovább akartam tanulni a Docendo Discimus Mágusakadémián, még pedig Mágikusirodalom- és kultúratudomány szakon az után is, hogy férjhez mentem. Az ötletet Napoleon is támogatta, de előbb bele kellett tanulnom az új háztartás működésébe, aztán pedig terhes lettem az első gyermekünkkel. Az anyaság pedig, nos, sok tervet és elképzelést felül tud írni. Akinek van gyereke, megtudja ezt érteni.
Igazságok és fél igazságok, amiket már túl régóta a magamévá tettem ahhoz, hogy beléjük bonyolódjak. Eleinte valóban tovább akartam tanulni, de nem Napoleon vagy a gyerekek miatt, hanem az apám miatt nem tettem.
...folytatás következik...
Ami zavar bennem másokat
Negatív tulajdonságaid összefüggő mondatokban. Ami téged vagy másokat zavar.
Életem története
Előtörténeted, múltad összefüggő mondatokban kifejtve.
Ha tükörbe nézek
A tükörben egy átlagos magasságú, na jó, az átlagnál talán leheletnyivel alacsonyabb, középkorú nő néz vissza rám, de ez nem zavar, mert szinte mindig magas sarkút hordok. Az alakom még mindig csinos és nőies, mert minden nap teszek azért, hogy ez így legyen, de az arcomon, a tekintetemben, illetve a kezemen meglátszanak az elmúlt évek. Nem öregszem csúnyán, jó géneket örököltem és ha még élne, ez a tény biztosan boldoggá tenné az apámat. A hajam szőke és most éppen rendezett hullámokban omlik a hátamra és a vállaimra. Nincs benne ősz hajszál, de csak azért, mert mindig időben megveszem ellenük a megfelelő kencéket és bájitalokat. A ruházatom egyszerű, színes, meglehetősen drága és elegáns. Minden részletében hozzám illik és kiemeli az előnyös tulajdonságaimat. Ajkamon a ruhához illő rúzs, fényesen kéklő szemeim körül szemfesték és ami még ahhoz kell, hogy az emberek a ráncaim helyett a kékjeimbe feledkezzenek. Hogy mindez tökéletes legyen, elmosolyodom. A tükörképem is így tesz és ezzel kész is a varázslat. Ám mivel csak magunk között vagyunk, nem erőltetem, hogy ez a vidámság a szemeimig is elkússzon.
Családom
Édesapám
Tortsen Rafael Hohenlohe-Ingelfingen
Édesanyám
Marlene Adelaine Hohenlohe-Ingelfingen (née) Weissmuller
Férjem
Napoleon Ephraim Mulciber
Gyermekeim
Maud Mulciber
Sebastian Barnaby Mulciber
Francesca Mulciber
Apróságok
Amortentia
Orgona, frissen vágott fű, pézsma, frissen főtt kávé.
Mumus
A gyermekeim, főleg a lányok nem elég erősek ahhoz, hogy megvédjék magukat, ha a MiM bajba kerül.
Edevis tükre
Jó anyának lenni. Hogy mindegyik gyerekem tudja, hogy szeretem, annak ellenére, hogy szigorú vagyok. Végül is amit teszek, azt értük is teszem.
Hobbim
A nőegylet vezetése, mecénáskodás, a Mulciber család rendezvényeinek megszervezése és megszerveztetése, kiállítások szervezése, kapcsolatépítés, festészet, népszerűnek lenni.
Elveim
Aranyvérű vagyok. Aranyvérű családba tartozom. Az unokáim is aranyvérűek lesznek.
Amit sosem tennék meg
Soha nem adnám fel a mostani pozíciómat és eredményeimet. Bármi legyen is az ára a megtartásának.
Ami zavar
Ha a számomra fontos dolgokat nem tudom kontroll alatt tartani.
Amikor a fiam hülyének néz a hátam mögött. (Már ha mer.)
A semmittevés.
Hogy szinte mindig kevesebbnek kell tűnnöm, mint amilyen valójában vagyok.
Ami a legfontosabb az életemben
A tökéletes kép a külvilág felé.
A férjem melletti feladataim.
A gyermekeim.
Ami a legkevésbé fontos számomra
A muglik és a problémáik.
Amire büszke vagyok
A nőegyletre, hogy nem vagyok elveszett, az aranyvérűségemre, a családomra. Igen, még Sebastianra is.
Ha valamit megváltoztathatnék
Bármi, amit ha tehetnél, megváltoztatnál magadban vagy az életedben.
Így képzelem a jövõmet
A férjemmel és a gyerekeimmel az oldalamon a családunkat megillető pozícióban.