Lestrange & Mulciber ~ The Chamber Of Secrets had been opened again
Vendég
Vas. Aug. 08, 2021 7:05 pm
Vendég
Pént. Szept. 03, 2021 6:37 pm
Sebestyén & Jerikó
Sötét Varázslatok Kivédése. Az óra, amin pofátlanul gyengén teljesítek ha sötét varázslatokról van szó, mert még véletlenül sem szeretném magamra vonni mások figyelmét. Biztos vagyok abban, hogy mindenki megkérdőjelezi a tetteimet, mert még mindig a rossz vért képviselem egyesek szemében a baljós Lestrange ágammal. Bezzeg a franciák! Elhúztam a számat, amikor az ellenfelem egy mugliszületésű lett, mintha az SVK prof tudta volna, hogy ők a gyengéim. Josephine-nak hála megtanultam tisztelni őket és elnyomni magamban az aranyvérmániát, amit az otthoni környezetemben tapasztaltam, tanultam és tanítottak. Valószínűleg nagyon nehezen fogom apránként beadagolni az apámnak, hogy én magasról teszek erre az egészre. Amióta ugyanis Hera fogta magát és kilépett az életünkből egy szó nélkül – jó persze küldött levelet és tudtam, hogy biztonságban van – azóta a terveit szövögeti, amire őszintén szólva én annyira nem lennék büszke. Érhető okokból kifolyólag nem közöl velem mindent, pedig ha tudná, hogy mi mindent sejtek és mi mindenről tudok… Kicsit furán néztem az asztalomra, amikor valami cédulát találtam ott. Elég kecskebéka írása volt az illetőnek, így nem aggódtam azért, hogy egy lány vár délután négykor Myrtle pisildéjében. Méghogy vigyek magammal seprűt! Varázsseprűt… Tuti nem viszek magammal! Nem hiszem, hogy körbe akarom repkedni a budit. Elég volt egyszer felmosni ott a Longbottom csajjal, azt is csak büntetésből, mert Bagman megkért rá. Ráparancsolt. Részlet kérdése. Szóval odamentem az időpontra, de nem vittem magammal semmit. Jobb dolgom is akadt annál, hogy a seprűm után kutakodjak most. Örüljön az illető annak, hogy fogadom a meghívását és nem hagyom őt várakozni még tovább és még tovább, amíg rá nem un a várakozásra és úgy dönt keres magának, másik áldozatot, aki beveszi ezt a hülyeséget. Ki a tököm az az Esz Bí Em? Szebíem? Bíemsze? Ímsebez? Bemízse? Ímeszeb? Mindegy, nem tudom milyen szavakat kéne kiraknom ebből a rövidítésből. Vagy legalábbis addig nem jöttem rá, amíg be nem nyitottam Myrtle kibaszott hisztis wc tündér szobájába akarom mondani wcjébe. – Tudhattam volna… – nézek Mulciber-re kicsit búval megkenten. – Majd kérdőjelezd meg a kisebbekét akkor, hogyha nem vagyok itt, az én identitásomat meg engedd szépen el. – karba teszem a kezem, bár nem sokáig tartom így, amint meghallom a kérdését magam mellé engedem a karjaimat. – A legutóbbi ittlétem emlékére nem hoztam magammal semmiféle takarító eszközre emlékeztető varázstalan és varázslatos tárgyat. Csak nem körbe akarod repülni a budik tetejét? – lengetem meg színpadiasan a jobb karom a wc fülkék felé mutatva. – Nem kellett volna pazarolnod rá az idődet. – forgatok szemet Myrtle gyors megjelenés-eltűnésére. Bár végül is Mulciber-ről van szó, ő az élő fába is belekötne ha tudna és olyan hangulatban van, most úgy tűnt olyan hangulatban van. – Úgy nézek ki, mint aki sziszegni szokott a kígyóknak? – vonom fel a szemöldökömet. De hogy lássa nem egy másik bunkó paraszttal beszél most kicsit vissza vettem. Tudom, hogyha arról lenne szó, akkor parasztmódjára elröhögcsélnénk az időt, de most semmi szükség nem volt a fa szén méregetésre. – Nem voltam ott, hidd el, te lennél az első akinek elújságoltam volna, hogy körbe repkedtem Malazár bá kamráját. – kétkedve lépek közelebb, hogy jól lássa tényleg nem hoztam magammal semmilyen seprűt, de van az én tarsolyomban is egy kis meglepetés erre az esetre. Nyilván nem a Weasley-féle trágyagránát, amit a képébe csapok, ha megelégelem a várakozást mondjuk vagy bármit, amivel felhergel. – Miért kérdezed? Csak úgy mellékesen érdekel. – ismertem már ezt a japán torii kapu féle vigyorát. Kíváncsi vagyok, hogy most mit talált ki.
Nem igazán értettem, hogy Mulciber mire gondolt, amikor úgy döntött az óra végén ír egy titkos levelet nekem. Értitek...NEKEM! Lehet, hogy lett volna százszorta jobb dolga is, mint velem foglalkozni, de egyszerűen nem akadt neki más tennivalója. Nem hibáztatom őt, valószínűleg még mindig nagy kihívást jelentek a számára, hogy inkább engem akarjon megváltoztatni, mint bárki mást a baráti körünkből. – A nagyanyámat vártam, képzeld. – feleselek vissza csak úgy mellékesen. – Majd szólok, hogyha segítségre lesz szükségem, addig inkább törődj a kis feleségecskéddel. Az apád még mindig nem árulta el, hogy ki lesz az? Ha a te helyedben volnék, én addig járnék az öregem nyakára amíg el nem árulja azt amit tudni akarok. Pontosan egy olyan témával piszkálom őt, amiről tudom, hogy egyáltalán nem kedveli, hiszen erre valóak azok a bizonyos „barátok”. – Máskülönben, ha rá untam, akkor te leszel az első akinek szólni fogok, hogy ez megtörtént. – ez persze nem fog így lenni, azt azonban már nem osztottam meg ESZBIEM-el, vagy minek nevezte magát a levélben. Seb Mulciber akármilyen fasza gyerek is legyen a barátom, hallgatni csak ritkán hallgattam rá, de ettől függetlenül volt benne valami nyers, ami majdnem az otthonomra emlékeztetett, csak a maga kifordított formájában. Figyeltem minden egyes mozdulatát, hogy rájöjjek mégis mire fel volt ez az egész, de úgy őszintén. Lehet tudni? – Nem tudtam, hogy nálad beépített hőmérő van. – már kínomban csak nevetni tudtam, amikor lemelegezte az egész Mardekáros társaságot kicsitől nagyig. Persze voltak kivételek, de az olyan érdekes nézetűeknek, mint amilyen Sebastian is volt, inkább hagytam az egészet és nem kezdtem el magyarázni a bizonyítványomat. – Ha szerencséd van azt mi már nem fogjuk megérni. – bár tudom, hogy megvolt a maga stratégiája arra nézve, hogyan bassza fel az örege agyát két másodperc alatt és legyen újra végzős, ahhoz nem voltam elég hogy ennek hitelt adjak, mármint, hogy tényleg megteszi és szándékosan rossz választ ad meg valamelyik vizsgáján. Szeretném azt hinni, hogy végre itt hagyjuk ezt a terror tanyát és a Docendo-ban egy másik, jobb világ vár majd ránk. – Te nem fogod ezt a témát megunni soha, igaz? Mi zavar téged ennyire? Mintha elhanyagolnálak téged vagy a többieket és azt kellene sérelmezned minden egyes percben… – a barátnőm miatt, tehettem volna hozzá, de nem tettem, inkább magamban tartottam a gondolataimat és csak kérdőn pillantottam rá, hogy mégis mi a gondja ezzel. – Kösz. Mondanám, hogy megnyugodtam, de még a te kedvedért sem futok a seprűmért. Az Jagger aki a seprűjéhez megy férjhez, nem én. Különben is… – most nagyon menőzni akartam, hogy nekem már egész jól megy az animágia és képes lennék lekörözni őt, inkább hagytam, hadd mondja a magáét, én addig sem unatkozom vagy valami hasonló. – Persze, hogy pletykálkodott volna, legutóbb is Rólad beszélt. Nem is értem, miért küldted el az egy szem rajongódat. Nyilván csak viccelődöm, a rajongót is teljesen másképpen értem, mint ahogy azt ő gondolja. – Te lennél olyan vakmerő és sziszegsz a kígyóknak azok meg vissza sziszegnek neked? Sejthettem volna, amilyen kígyó képed van. – ez meg bók akart lenni, az olyan személyekre nézve akik szintén párszaszóul beszéltek, a nagy Harry Pottert is beleértve. – Mondanám, hogy emlékszem, de engem annyira érdekelt az LLG, mint téged az Asztronómia, de komolyan. – mondjuk a kettő ég és föld, de nem nagyon érdekelt a Legendás Lények Gondozás óra. Nem igazán értettem, hogy mire fel ez a nagy színészkedés Mulciber részéről, de nem is nagyon lepődtem meg, amikor közölte velem, hogy mi fog rám várni, de csak úgy nagy vonalakban. – Remélem nem vagy lázas a sok feszültségtől ami ért téged. – ha úgy van közelebb lépek hozzá és a kagylókhoz, inkább olyan édes mindegy ábrázattal az arcomon, csak essünk túl rajta. – Nem tudom mit mondtál, de akármi is legyen egyetértek, ha nem megint a meleg show-ról hadováltál. – tréfálkozok és a hatás kedvéért még meg is csapom a hátát, nehogy meggörbüljön szegény. Valójában senkit nem hallottam még így beszélni, ezért egy kicsit meg is lepődtem, de mindezt igyekeztem leplezni több kevesebb sikerrel Mulciber előtt. – Menő. – pillantok le a mélybe s, hogy ne legyek túl rest sem, segítettem neki ahogy kérte. – Veled megyek, el fogok férni a seprűdön is, csak előbb te ülj fel rá. Az én meglepetésem kevésbé ilyen menő, de jobb, mint a semmi és kevesebbet fogok feleselni neked. – remélem nem szól be valamit újra a melegekről és hogy kikéri magának ő nem az, ne is gondoljak arra, hogy mögé ülök vagy bármi, mert ha igen akkor első adandó alkalomkor csapok valamit a földhöz és rá kenem. – Részemről mehetünk. – türelmetlen voltam ez az igazság, kíváncsi és talán azt is tudni akartam, hogy mégis mi folyik itt és mit csinál éppen ezután. – Mennyire lehet mély és meredek? Na meg ez az első alkalmad vagy a sokadik?
Legyintettem egyet Mulciber megjegyzésére és elég látványosan forgattam is a szemeimet. Úgy tűnt akármit mondtam, egyhamar nem fog erről a témáról leszállni, akármennyire próbálkozom is. De talán pont azzal volt a gond, hogy próbálkoztam ellenállni mindenféle hülyeségnek amivel traktált. Legalábbis az én szememben az volt, ha valaki Percy-t kérdezte volna meg, akkor biztosan mást mondott volna, nem ugyanazt amit én. Az a baj, hogy én belefáradtam az ellenségeskedésbe, már harmadéves koromban rájöttem, hogy vannak dolgok, amiket jobb ha elkerülök. Ha akkor hallgatok a megérzéseimre és nem logók többet ezzel a díszpéldánnyal, most biztosan halálra unnám az életemet. Mert akármilyen mocskos szája is legyen, lehet, hogy néha ki kellett volna mosni szappannal, azért reméltem egy kicsi jótét lélek, haldoklik benne is valahol mélyen. Jó mélyen, ahová senkit sem enged be, még a tulajdon házi állatát se, akivel leveleket küldözget mondjuk. – Rád hasonlít. – próbáltam halál komoly arccal, nem a képébe röhögni, amikor ezt a két szót mondtam ki neki. Mielőtt egy vagány kis átkot küldhetett volna rám, odébb léptem tőle és odébb szedtem egy útban lévő deszkát. – Mégsem adod fel a próbálkozást. – nézek vissza rá komolyan, miközben ő drámaian forgatja a szemeit a kijelentése után. – Ha te mondod öregem, biztos így van. – őszintén szólva nem volt sok kedvem a Mardekárbéli melegházhatásról beszélni, ami a fiatalabb generációban ütközött ki nagyon, de nagyon Mulciber szerint. Akármennyire is utáltam éppen magam vagy sem, de egy-két dolgot másképpen terveztem, mint az én drága barátom. Ilyen volt a szülők orra alá dörgölés, hogy bár tudunk dolgokat, mégsem azt tesszük amit várnak tőlünk. Nekem kellett egy bomba jó terv, hogy még meddig ne kerüljek az apám figyelmébe. Éppen ezért előtte és aki előtt kellett eljátszottam a flegma aranyvérűt, de a többség előtt meg sem erőltettem magam. Nem láttam értelmét. – Nem óhajtok és nem is akarok megbukni. Nincs az a pénz és ígéret. – még akkor sem, ha menő lenne még egy évet Josie mellett lenni. Nekem pont elég volt ez az egy csodás év, kibaszott figyelmes Bagman-el, nincs szükségem még egyre. Ezt nagyon szívesen elmondtam volna Sebastian-nak is, csak abból megint azt szűrte volna le, hogy szarházi kis alak vagyok, aki mindenhez túl gyáva, amit ő szívesen véghez vinne. – Sosem fogod megunni ezt igaz? – hogy a cselekedeteimet megkérdezze, de ezt már nem tettem hozzá. Inkább hagytam, hogy mindenre is értse. Elnéztem amíg Seb hozta a formáját és csak akkor néztem rá egy „Befejezted?” fejjel, amikor egy rohadt görénynek nevezett. – A görénységet meghagyom Malfoy-éknak, nekik lehet jobban menne ez. – nem basztam fel még jobban az idegeit, pedig eskü jól szórakoztam rajta. Elég higgadt voltam ahhoz, hogy esetleg azon töprengjek szépen előveszem a mocimat és majd legördülök azzal itt, de lenézve azon a bizonytalan mélységű üregen, inkább meggondoltam magam. Elférek überhisztis Mulciber mellett is. – Ne röhögtess már, te is tudod nagyon jól, hogy ez nem fog megtörténni. Vagyis mindjárt megtudod. – nem igazán állt szándékomban lenyűgözni ezt a kis papagájt, de annyit hápogott, hogy a végső megjegyzésére már csak bólintani tudtam. Egy paff és máris szerencsétlen varjúként kapaszkodtam Mulciber seprűjének a végében. Elég zötykölődősen ment ez az egész, nem voltam hajlandó leszállni a seprűjéről, pedig simán szálldoshattam volna utána, úgy tűnt, hogy így sokkal gyorsabb és kevésbé tudok visszafeleselgetni neki. Mindennek a jó oldalát kellett nézni, de most komolyan.
Már csak az hiányzott, hogy azt imitáljam a kezemmel, amint drága barátom arról beszél, hogy ő milyen csodálatos és makulátlanul hagyománytisztelő ember. Amivel semmi de semmi baj nincs, csak ne dörgölné már folyton az orrom alá, mert úgy sem ér semmit és fogalmam sincs mikor fogja már fel végre. Igazán pazarolhatná az energiáját másra is, mondjuk arra, hogy magában tartsa ezeket a dicshimnuszt követelő gondolatait, de komolyan. Ettől függetlenül, még mindig őt tartottam a legvalamirevalóbb barátomnak, de ezt nagyon ritkán hangoztattam neki, így is elképesztő mekkora pofája van. Hát még ha tudná, hogy ebben a bolond fejemben – amit az ő értelmezése szerint mondok most én is magamra, én egyáltalán nem tartom magam annak, de ez nézőpont kérdése – minek tartom őt! Biztosan több reményt látna arra, hogy kinevelje belőlem a számára rossz érzéseimet. De ha így is lenne, akkor már ő sem kedvelne. Én úgy vagyok vele, hogy egy szemétdombon elég egy kakas, nem kell kettő. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, hogy különbözni sem különbözhetnénk ennél jobban. – Legyen neked igazad. – ennyivel zártam le ezt a témát, nem nagyon láttam értelmét veszekedni vele, amúgy is túlságosan beleélte már magát ebbe a szónokoskodásba, nem kell még nagyobb tűzet tennem alá, azzal, hogy uszítom. Mondtam valamit arra is, hogy manapság már nem lehet megmondani melyik oldal az amit érdemes követni, mert egyik helyen sem jó és hiába papol, valami irdatlan szerencse miatt a családjainkhoz hasonlóak mindig a rövidebbet húzzák és én már belefáradtam ebbe az egészbe. De nem mondtam ki ezt sem, hanem inkább ráhagytam. Mondhatni inkább a kezem járt, mint a szám, hogy minél előbb eltűnhessünk innen. – Ha nem akarnál megbukni, akkor lehet, hogy még újra viszont látnád azt a felemet, akit visszasírsz. – nyilván újra elérhetetlen szar alak leszek, aki tesz arra, hogy kit bánt meg és kit nem sikerül. Ám arról nem tehetek, ha Mulciber úgy dönt, ő még hűsöl egy kicsit itt a Roxfortban. Reméljük az az egy év nélkülem, majd ráébreszti, hogy kurvára hiányol és jobban tette volna, hogyha nem bukott volna meg. De nincs kinek beszélni erről. – Malfoy-ék nem az én dolgom, azt teszel velük amit akarsz. De az biztos, hogy egy életre traumatizálnád ezzel mindegyiket. – magamról tudom, hogy nem szívesen változnék görényé, nekem ugyanis elég vagány animágus alakom van, amit szeretnék megtartani. A görénységet rábízom másra, ennyi az egész. – Edd te a tökös derelyét, tudod jól, hogy én nem szeretem! – egy ennyivel egészítettem ki az egész jelenetet csupán. De pont elég volt. Mert végre megtörtént a „csoda”. Odalent azonban, amint leértünk egy biztonságos helyre, még mindig nem voltam hajlandó visszaváltozni, azután sem, hogy szépen landolt és a seprűjét feldobta a vállára. Na én fogtam magam és rátelepedtem a másik szabad vállára. Már csak azért, hogy meglegyen a teher egyensúlya mindkét oldalán. A megjegyzésére válaszul, csak károgtam egyet, ha esetleg volna olyan kedves és lehajtana a válláról, akkor nyilván visszaváltozom önmagammá és röhögök egy jót, majd követem. Ha pedig nem, akkor én jól pöffeszkedem a vállán tovább, mint valami papagáj.
Egyre többször és minél tovább maradtam Sebastian mellett élveztem az agyát húzni, mert bizony megérdemelte. Már az is megesett, hogy szándékosan mentem vele szembe, csak azért, mert kíváncsi voltam a reakciójára. Függetlenül attól, hogy ekkora szájhős volt, azért valahol örültem, hogy a barátom volt. Az mind mellékes, hogy ő minek tartott. Valószínűleg nélküle csak szét unnám a fejem és olyanok miatt mérgelődnék, amik ellen semmit sem tehetek. – Örülök, hogy neked legalább van jövőképed. – velem ellentétben, tehettem volna hozzá. Azt meg nem említettem meg, hogy neki sosem lesz viszálymentes jövőképe, mert az volt szerintem a gyerek lételeme. – Remélem nem felejtesz el Mágiaügyi Miniszternek jelöltetni magad egy új pártnál. A régi befuttatott pártokról már mindenkinek megvan a maga véleménye. – persze elképzelésem sem volt arról, hogy annak a pártnak mi lenne a neve, de ha Sebastian-t kellett kérdezni, biztosan valami kígyós dologról alapított volna pártot magának a választások idejére. Kár, hogy az ideit lekési már és mindemellett még túl fiatal is. – Felőlem, azt tervezel és csinálsz ami akarsz. – ennyi csak, már kezdett lankadni a lelkesedésem azzal kapcsolatban, hogy bosszantsam őt. Pedig eskü erőt adott. Ahogy morgolódik. Még a vállán megülni két másodpercig is vicces volt, látszott rajta és úgy is beszélt, mint aki elég mérges már. Ezért döntöttem úgy, hogy az utolsó néhány métert, már magamként teszem meg nem pedig varjúként. – Nem tudtam, hogy időközben emléktörlést is vállalsz. – ismét csak kiröhögtem volna, amivel valljuk be, nem mentem volna ennél messzibbre, ezért igyekeztem elnyomni minden ilyet magamban, akármennyire is nem sikerült, szerencsére vigyorogni még képes voltam és mivel többnyire háttal állt nekem amint előre haladt, azt szerencsémre nem is látta. – Fasza hely, de nem fogok szobroknak köszönni, bocs. – azzal elővettem a zsebemből a cigis dobozomat és rágyújtottam. Nem tudtam mennyire allergiás a cigi füstre idelent, de kétlem, hogy annyira tisztában akarta tartani ezt a helyet, hogy ilyesmit megvonjon tőlem. Különben is, adok neki ha kér belőle, annyira szívtelen azért még nem voltam, hogy ne osszak meg vele ilyen vagány tüdőromboló dolgot. – Ha megkeresed az aszott szellemét lehet elbeszélgetek vele, de így… – megszívtam a cigislukkot, majd kifújtam a füstöt, hogy a hely inkább egy kemencére emlékeztessen a felsorakozó kígyószobrokkal, mint egy dohos pincére. – Most inkább kihagynám, majd máskor élek a lehetőséggel ha annyira szeretnéd. – de mint mondtam, nem fogok szobrokkal dumcsizni, neki lehet, hogy megy, de én nem tudok ennyi mindent beleképzelni ezekbe az ódon kőfalakba és kőszobrokba. – Az az út hová vezet? – mutattam a helyiség bal irányába elvesző út féleségre, igazából egy folyosó lehetett, csak én és a magyarázás most nem voltunk túlságosan nagy barátok. – Vezess körbe! – belefáradtam a céltalan nézelődésbe, ezért lehet, hogy megfogom ezt még bánni, de rá bíztam magam Sebastian-ra.
Bármiben hihettem volna, bármilyen eszméket vallhattam volna, csak azt nem, amit a szüleim szerettek volna tőlem. Pont ezért nem is meglepő, ha a lázadás és az ellenkezés az ideáikkal szemben mára már olyan, mint a levegő vétel, pontosabban olyan fontos és hihetetlenül a lételememmé vált. Ez csak akkor válik a világ legbonyolultabb rendszerévé, ha a nézeteim találkoznak Sebastian ideális világával. Sok olyan dolog van, amiről nem beszéltem neki, egyrészt mert tisztában voltam azzal, hogy úgysem értené meg, másrészt pedig nem tudtam, hogy fogalmazzam meg mindazt, ami végbe megy bennem és mit gondolok a családomról. Pontosabban arról a helyzetről, ami kezd kialakulni és mitől válik nyugtalanná a környezetünk a számomra. Éppen ezért ráhagytam dolgokat Sebastian-ra, hogy még véletlenül se kelljen megmagyaráznom neki ezt vagy azt. Néha jobb ha nem tud semmit. Néha jobb, ha senki sem tud semmit arról, hogy mi jár a fejemben. Főleg ha az illető olyan vagány ideákat követ, mint amit Seb vagy bárki más az én családomból esetleg. Arra persze már nem tudtam egy vállrendítéssel lereagálni a dolgot, hogy nincs tervben a mágiaügyi miniszterség. Erre először csak elismerően bólintottam és valószínűleg tapsoltam is volna, hogyha olyan kedvemben lettem volna, de most nem voltam. – Örülök, hogy nem akarsz mágiaügyi influenszer lenni, nem is állna jól neked az a pozíció. – senkinek sem, aki olyan forradalmi ötletekkel áll elő, mint Sebastian vagy az apám, jobb is, hogy egyikükből sem lesz vagy lett politikus. Ezt persze hangosan nem teszem hozzá. Szerintem így is sejtheti, hogy mi minden járhat a fejemben. – Nem gondolkodtál azon, hogy ez miért lehet? – persze kétlem, hogy meg tudná mondani miből, fakad az érdektelenségem, egyáltalán nem is ő tehet róla, még én sem nagyon tudom, de hát amilyen okos, biztos vagyok benne, hogy valamit kisüt. Ha valaki, akkor ő tényleg mindenre tud megoldást, még ha a módóra hagy némi kivetnivalót, biztos vagyok abban, hogyha nagyon akarna, akkor tudna változni, csak nem akar. Mert minek ugyebár? Hallgattam őt, de valahogy nem hatottak meg a szavai, nem is igazán figyeltem rá, a cigi elvonta a figyelmemet és szépen lassan alig érdekelt, hogy Seb éppen mit csinál itt. De ettől függetlenül még körbepillantottam. Kíváncsi voltam, hogy milyen ez a hely, engem is érdekeltek a régi mesék, rémmesék inkább, hogy őszinte legyek. Ez is csak egy terem volt, mint a többi. Egy börtön, ha úgy tetszik, mert aki ide bekerült az biztosan elveszett és nem találhatta meg egykönnyen a kijáratot. Maximum, ha rombolt. Szkeptikusan ránéztem, amikor a vízbefojtásomat emlegette fel. – Úgysem mernéd megtenni, nem mintha provokálni akarnálak… – de ha én nem lennék, valószínűleg most kevesebb gyűlöletet táplálna a mugliszületésűek iránt. Szóval valahol kurvára büszke voltam magamra, amiért ezt a kellemetlen érzést kiválthattam belőle. – Semmi nyoma a baziliszkusz maradványainak? – ez elszomorító, le is biggyesztem a számat, nem mintha nem látnék csontokat máshol, de azért ettől a helytől az olyan szkeptikusok, mint amilyen én lehetnék, ezt várnák el. Tisztára becsapottul érzem most magam. – Magyarázatokat szeretnél? – hátat fordítottam neki, ez lehet életem legrosszabb húzása volt, de csak nem dobhattam a cigi végét az ő útjába. – Mindet el fogok mondani, amit tudnod kell, de még nem tehetem meg. Csak légy türelmes. Ha nem vagy az, már nem az én hibám. Köze sincs Josie-hoz és hogy tisztázzuk… – ennél a pontnál visszafordultam hozzá és komolyan néztem rá. – Nem feküdtem le vele, fogalmam sincs, honnan szeded ezt a hülyeséget, de mindegy. Attól, hogy van barátnőm, még nem használom őt ilyesmire egyrészt még fiatal. Másrészt mikor lett volna alkalmam rá mégis? – nyilván nem vele fogom ezeket a részleteket megbeszélni, de már annyiszor felhozta, hogy muszáj volt elmondanom neki, legalább ezt, ha mást nem.