| | | Vas. Aug. 01, 2021 3:42 pm | 25th of July Ismét összekészítettem az alapfelszerelést tartalmazó táskámat a teliholdat megelőző nap reggelén. Váltóruha, törülköző, gyolcs, sebfertőtlenítő a biztonság kedvéért, szigorúan illóolajmentes szappan - ne forduljon fel a gyomrom az erős szagtól -, minimális mentaízzel rendelkező fogkrém - a markáns íztől ne szaladjon össze rosszízűen a nyál a számba -, fogkefe, egy nagyméretű, vastag szövésű takaró, párna, külön kis zsákban szárított jamgyökér a hányinger csökkentésére egy speciális gyógynövényszirup mellett, arra az esetre, ha mégse bírnám rávenni magam a lenyelésére. Két holddal ezelőtt fizikailag képtelen voltam rá, a számig emeltem az üvegcsét, mikor a hirtelen ingerre felelve ki kellett ürítenem a gyomortartalmam. A hideg izzadtság is kivert tőle, az íze sokáig megült a nyelvemen öblögetés után is, de akkor legalább képes voltam leerőszakolni a torkomon. Két palack víz, valamint egy vekni kenyér kikapart bele került még a táskába. A fogaim túl érzékenyek órákkal a visszaváltozást követően ahhoz, hogy képes legyek rágásra alkalmazni őket és hiába zavar az élesztő jól kivehető íze, azzal megbirkózom jobb opció híjján. Muszáj ennem valamennyit, ha egyszerre nem is tudok sokat. A szervezetem nagy mennyiségű energiát éget el, utánpótlás nélkül még lassabban regenerálódna, még jobban elhúzódnának a másnaposságnál mérföldkövekkel rosszabb élménynek nevezhető napok,még később zökkenhetnék vissza az új normálisnak nevezett életembe. Legvégül a legfontosabb, a farkasölőfű-főzet, amihez nem jutnék hozzá, ha a parancsnok nem járt volna közre az ügyemben. A Minisztérium, mint munkavégzéshez szükséges eszköz jegyzi, közvetlenül az egyenruha alatti sorban. A havi kijelölt adag átvételénél mindig elnyomom a felelősségvállalás hiányáról alkotott véleményem, arra koncentrálok, ami helyette van és az sem nekik köszönhető. A fehér mementó még nem volt fenn az égen teljes, kövér valójában, de a láthatatlan ereje húzta, feszítette a bőrömet, a csontomba égető, fájdalmas érzést hozott magával az emelkedése. Értelmetlen bármilyen nemű fájdalomcsillapítással bajlódnom, egyik készítmény sem eredményez érdemi enyhülést és a zsibbasztó dózis csak még elviselhetetlenebbé tenné tiszta elmével átvészelni az időt, melyet a négylábú testébe zárva kell eltöltenem. A mellékhatásokról nem is beszélve; súlyosan megülné az ilyenkor érzékeny, üres gyomrom, ha túl lennék gyógyszerezve és közel túladagolással megegyező végeredménye lenne a próbálkozásnak. A visszaváltozás után nagyon is emberi szervezettel rendelkezem, ami nem alkalmas plusz fizikai kitételre, a megfelelő szer kikísérletezésére sem vágyom a vele járó hullámvölgyekkel. Órákra ki vagyok ütve a kimerültségtől, gyenge vagyok, épp eléggé belegebedek ilyenkor és ráadásul jobban viselem most, mint hónapokkal ezelőtt. A különbség csekély; minimálisan előbb kapok erőre, nem olyan gyakran kap el hirtelen szédülés, ha sikerült felkaparnom magam a földről. A használaton kívüli birtok egy ismerősömhöz tartozik. A főépüetre ráférne egy alapos renoválás, a gazokat le kellene nyírni, a beköltözött állatokat kitelepíteni, a kerítést megjavítani, sok minden ráférne, mire visszahozható lenne a régi fénye. Az első alkalmakat itt töltöttem, később döntöttem az erdő szélén található kisház mellett. A közvetlen mögötte lévő kút, a friss vízforrással jobb választás, mégha a pince része nem is olyan tágas. Ez a részlet úgysem lényeges, nem élvezném jobban, ha széltében és hosszában is rohangászhatnék benne... A farkasra reagáló határbűbájt első dolgom volt az érkezésemkor felhúzni. Hiába a főzet, ezt a biztonsági óvintézkedést nem hanyagolom el. A bizalmam nem feltétel nélküli a Minisztérium irányába, ha a szigorításaikat egy általuk kontrollált eseten akarják indokolttá tenni a publikum számára, nagyon is jó helyen tennének keresztbe. Zseniális húzás lenne részükről, látom lelki szemeim előtt a hírlapok címszalagjait a báránybőrbe bújtatott farkasról, ami még a nyújtott segítség ellenére is megvillogtatta megbízhatatlan természetét, szükség van a korlátozások keményebb átdolgozására. Ha radikálisabb módszerekhez akarnának nyúlni, a helyükben ezt tenném és ez az egyik fő oka annak az otthonomtól távol vészelem át a telihold időszakát. Kompromisszumok nélkül, egyedül, ha nem tartanak rám külön igényt a kommandónál. A kialakított rutinnak köszönhetően, ami az utóbbi alkalmakkor találta meg végsőnek tűnő állapotát, a helyzethez mérten nagyobb nyugodtsággal vagyok túl az egészen, hogy nem kell másra tekintettel lennem vagy figyelnem rá. Megvannak a saját limiteim és kell ez az abberált szünet, hogy ne azok végét tapossam. Fáradtan csavartam magam köré a hozott pokrócot és dőltem neki a kőfalnak. A hűvös levegő, a hátam mögötti támasz hideg érintése csípte a bőröm egy ideig, mielőtt hosszabban lehunytam volna a szemeim, észrevétlenül beleestem volna az álmatlan eszméletlenségbe. A kényelmetlenséget okozó tényezők hamar semmissé váltak és fogalmam sincs mennyi ideig magamhoz tértem. Az időérzékem jócskán össze van zavarva; percekről vagy órákról van szó, azt nem tudom megítélni a tagjaimban lévő zsibbadásból vagy mint máskor, a kipihentség érzetéből, lévén erről szó sincs. Be vagyok lassulva a külvilág pontos érzékeléséhez. Nicole && Elias |
| | | | Vas. Aug. 01, 2021 6:59 pm |
Nicol & Elias
This is my nightmare
Undorító voltam tegnap este, soha nem szégyelltem magam ennyire. Eltávolodtunk egymástól El-el az utóbbi időben, én próbálom megérteni őt, a munkát, az állapotát, igyekszem segíteni. Folyton azon vagyok, de mégis nőből vagyok. Vannak igényeim, és elég makacs fajtából származom. Szeretem, ha úgy alakulnak a dolgok, ahogy én eltervezem. Főleg, ha a jó szándék vezérel. Szeretem a férjem, mindennél jobban, nem akarom elveszíteni, és igyekszem. Én tényleg igyekszem. Tegnap estére megbeszéltünk egy vacsorát. Végre, kettesben, gyertyafénynél, kicsit felszabadultabban beszélgethessünk. Nagyon vártam ezt az estét. Nem igazán tudok főzni, de sok szakácskönyvet vettem haza fele az abszolúton. Lehet kissé túlzásba is estem. A lelkesedésemben nem volt hiány. Volt étel, ami a kukában kötött, ki vagy sütemény, ami odaéget. A receptet elkértem barátnőmtől, hogy El kedvenc süteményét tudjam megcsinálni. A megbeszélt időpontra kész lettem, vártam, és vártam. Elias nem jött, nem ért haza. Késő este volt, mikor hallottam az ajtó ismerős nyikorgós hangját. Ezt is ezerszer kértem, hogy csinálja meg... eddig ez sem zavart, de most minden apróság miatt felpaprikáztam magam. Minden erőmmel próbáltam toleráns lenni, de tegnap elszakadt a cérna... Miközben itt ülök, elbújva az erdő mélyén nem messze egy romos háztól, teljesen egyedül. Csupán annyira van erőm, hogy átvegyem magamba a tegnap este történéseit. Főleg, hogy el kell terelnem a figyelmemet arról, ha nem vigyázok a férjem szétcincál... Épp a fürdőből jöttem ki, mikor az a nyikorgó hang megszólalt. Hajnali 2 óra volt. Nem bírtam aludni, mert ideges voltam, és kíváncsi voltam, hogy mikor jön haza. Direkt mindent ott hagytam az asztalon, az étel kihűlt, a gyertyák már rég elaludtak. Néztem kérdően rá az ajtófélfának dőlve, láttam rajta a felismerést. - Üzenni se tudtál volna? - szólalok meg mielőtt ő tehetné. Én próbálom nem félre érteni a dolgot, mindig próbálom nem félre érteni. Tudom, hogy ő soha nem tenne helytelen dolgot, ahhoz túl becsületes. Tudom a munka szólhatott közbe. De így nem lehet, nem bírom tovább. Az emlékkép csak hasogatja a mellkasomat. Majd az üvöltéstől összerezzenek. Menjek el? Szedjem össze magam? És ha visszaváltozik? Nem lesz szüksége rám? Soha nem láttam még konkrétan utána. Az idő is kezd hidegebb lenni, így inkább összehúzom magam. Tekintete az ételre szegeződött, én pedig csak hitetlenkedve ráztam a fejem. Hihetetlenül mérges voltam, és sértett. Meg voltam sértve, hogy annyit készültem, ő pedig ennyire nem vette volna a fáradságot ... újfent. - Ne fáradj, kihűlt. - mondtam neki ridegen. - Annyiszor eljátszottuk már ezt, én voltam bolond, hogy azt hittem ezegyszer más lesz. - rázom a fejem hitetlenkedve, a tekintetem kemény, szinte sakkban tartotta. - De már tisztán látom, hogy az a rohadt munka sokkal fontosabb... nem is értem miért csinálom még ezt... - csúszott ki a számon még mielőtt meggondolhattam volna mit mondok. Marhára dühös voltam. Akkor mikor kimondtam nem is hittem volna, hogy mit tettem. Nem szeretek hárpia lenni, ami azt illeti, ilyen kiborulásom még nem volt, és nem is szeretném, ha több ilyen lenne. A szemeim leragadnak, dacára annak, hogy hűvös van. Ugyanis ma éjszaka telihold van, én pedig utána jöttem. Nem gondoltam át egészen, csak a kétségbeesés volt a lábaimban, amik ide hoztak. Bocsánatot kell kérnem tőle, minél hamarabb. Csak ezt akartam, nagyon görcsösen. Olyannyira, hogy követtem őt, tisztes távolságból. Tudtam, hogy ide fog jönni, mert ha bármi történne tudjak róla, hogy hova jön átváltozni. Én meg voltam olyan ostoba, hogy utána eredtem, át se gondoltam. Az egész éjszakát így az erdőben töltöttem. Ahogy meghallottam a farkasüvöltést megálltam. Nem szabad közelebb mennem, mert még a legrosszabb rémálmom életre kell. Így megültem láttam a házat, ahova jönni szokott. De nem mentem közelebb. Egész éjjel fent voltam, virrasztottam, majd mikor a nap kezdett felkelni, a szívem is dobban egyet. - Végre... - suttogom magamnak. Majd remegő, és zsibbadó lábakkal felállok. Mély levegőt veszek. Remegek, a fáradságtól, a hidegtől, és felélemtől. Majd elindulok a házikó felé... my dear |
| | | | Hétf. Aug. 02, 2021 12:26 am | A kimerültség elnehezítette a tagjaimat. Ébren voltam, de sokáig ugyanott maradtam a falat támasztva és a légzésemre összpontosítottam a szemben lévő kőborítás egy pontját bambulva. A feltámadó szomjúságom volt az, ami elsőként ösztökélt a feltápászkodásra, ne ragadjak ott hosszabb ideig normális hőforrás nélkül. A bőröm forró, a testhőmérsékletem magasabb az átlagosnál, de ilyenkor ez számít normálisnak; később lenyugszik a vérem, az izmaim égése enyhülni fog. A hozzám közelebb eső sarokban pihennek a cuccaim, az asztalon a mostanra megüresedett üvegek, amik utánpótlásra szorulnak és a lepelbe csomagolt kenyér, amit egyenlőre figyelmen kívül hagyok, holott nem kellene, az idejövetel előtt vásárolt ételnek is mindössze a felét fogyasztottam el. Rágondolni se bírok jelenleg arra evésre adjam a fejem, előbb folyadékra van szükségem, az arcomat se lenne rossz megmosni, megszabadulni a bőrömre száradt izzadtság ragadó érzésétől. Rám fér némi felfrissülés, a komfortérzetem ezáltali növelése. A vastag anyagot a földön hagyom, a manuális összehajtásával nem babrálok, mint máskor tenném és azután se foglalkozok vele a babérpálca kartávon belülre kerül. A fali tartóikban pihenő két gyertyát lobbantom lángra a kitapintását követően, a sötét ugyan kellemes volt a szememnek, de mostantól jobb, ha látok is valamit. Ez a fénymennyiség elviselhető, még nem bántja az érzékeny retinámat. Az egyik törülközőt megszokásból tekerem a derakam köré, a másikat a vállamon vetem át, ahogy lassú léptekkel felfelé indulok a lépcsőn, aminek nagyjából a második fokánál meg kell állnom egy hosszabb szemhunyásra. Kicsit szoknom kellett volna az ülő helyzethez képest most magaslatinak számító levegőt, a fejem látja kárát a kihasznált lendületemnek, amiért nem álltam meg a tipikus rosszullét hiányán felbuzdulva. Alaposan átdözsölöm az orrnyergemet a pár másodperces leállás alatt, majd folytatom a felfelé vezető utam a javulás pillanatában, hátrahagyva a határbűbáj hatósugarát a feljárat tetejéhez érve. Fogalmam sincs mire számítsak, mennyire lesz világos odakint, milyen magasan áll a nap, ha már fent van egyáltalán; az órámat nem ellenőriztem. Az ajtót elővigyázatosságból nyitom résnyire, ne vakítson meg az esetleges fényár, de kisebb szusszanással veszem tudomásul a pirkadatot. Már amennyi beszűrődik az ablak üvegén keresztül. A megkönnyebbülésem azonban hamar tovaillan, ahogy éppen kilépek a bejárati ajtón. A környéken élő állatok kivételével nem számítottam társaságra, így egyetlen lehetőség jelenik meg a gondolataim között a jelenlétével kapcsolatban; baj van. A meglepődés, döbbenet elegye rajzolódik ki a megfáradt vonásaimon, feljebb tolja a homlokra a szemöldökeim, jobban elkerekíti a sötétebb karikával rendelkező tekintetem. - Mi történt? - A hangom karcosabban hagyja el a torkom, aprót köszörülök rajta a kérdés befejeztével. Sosem tartózkodtam otthon telihold idején, sem a közelében, így most először láthatja ezt a leharcolt formámat, de amint jobban lehetőségem nyílik a kékjeimet végigfuttatni rajta sérülés, árulkodó jel után kutakodva, meg kell állapítsam, egyben van, de nyúzottabb a külseje. A legutolsó interakciónkat nem nevezném kellemesnek, inkább az ellenkezőjének. Tökéletesen értettem a passzív-agresszív célzását az elől hagyott vacsorával, a tekintetében kimondatlanul megülő vád sem kerülte el a figyelmem, a hangjának hűvös, valójában dühöt tartalmazó éle sem. Kiment a fejemből. A sajgó fejemből. Alapvetően szóltam volna, de az adott pillanatban azt sem tudtam megmondani arról feledkeztem meg küldeni akartam vagy arra elküldtem-e és egyszerűen abban a hitben maradtam, pálcasuhintással útnak eresztettem a levelet. A magyarázkodást félretettem. Mind arról, hogy a holdnak már most hatása alatt vagyok, mind arról, hogy a munkából kieső napjaim miatt előre kell dolgoznom, ha az lehetőséges az adott ügyben vagy utólag pótolnom a kieső idővel járó feladataim. Ha nem is egyenes arányosságban, csak megközelítően. Kegyesebb elbánásban nem részesülök, pont, hogy szigorúan ellenőrzik a hatékonyságom, amiért nem csak az én nyakamat tapossák, Holdenét is bármikor készek. A mérgén vagy a kidobható vacsora tényén viszont nem változtat az egyikre, másikra emlékeztetném és körítés nélkül tálalom a bocsánatkérésemet a hiábavaló előkészületéről, a késésről, a jelzésről, amit nem kapott meg. Sajnáltam, ez tényleg így volt és nem akartam veszekedni. Se kedv, se energia nem volt hozzá és nem is gondoltam volna odáig fajul az eset. Valószínűleg már akkor nagyon lassan forgott az agyam... Félbeszakítás nélkül hallgattam végig a mondandóját, rezzenéstelen arccal. Több sebből véreztek a szavai. - Őszintén sajnálom, hogy mindezt el kell viselned. Amikor tisztán látod majd miért csinálod és hajlandó vagy kétoldalú beszélgetést folytatni, szólj. - Sok mindent elviselek, sok minden felett képes vagyok szemet hunyni és tudtam megbántottam, akartam-e vagy se, rajtam múlt-e vagy se. A hangom nem hordozta az övééhez hasonló tónust, higgadt volt. Tekintettel voltam rá, de ezt nem tudtam kettőnk helyett csinálni. Semmilyen értelemben nem lettem volna képes rá és túl fáradt voltam ahhoz másként nyúljak a szituációhoz, mást tanácsoljak, mondjak. Én sem vagyok több, mint egy ember, mégha előfordul nem is mutatom ki. Az érzelmeinek lábtörlője sem. Nicole && Elias |
| | | | Hétf. Aug. 02, 2021 7:53 pm |
Nicol & Elias
This is my nightmare
Minden bátorságomra szükségem van, hogy megközelítsem a házat. Csak az tartja bennem a lelket, és add lendületet lábaimnak, hogy már biztos a férjemet fogom ott találni. Energiám kezd teljesen elpárologni belőlem, még a tartalékom is. Nem szoktam egy egész éjszakát virrasztani, de most kénytelen voltam. Tudom meggondolatlanság volt, de szoktam ilyet csinálni, ha valamit elhatározok, és tudom meg kell tennem. És ezt megkellett. A hideg levegő miatt összehúzom magam, leheletem látszik. A nap még csak most fog lassan feljönni, így még nemfog egy ideig felmelegedni az idő. Arról nem is beszélve, hogy fáradt vagyok, nem is kicsit, és attól is, kimerültségtől is fázom. De az adrenalin még tartja bennem a lelket, és két lábon tart, pálcámat szorosan fogom magam mellett, szinte elfehérednek az ujjaim a szorítástól. Remélem nem fogom eltörni... a gondolatra kicsit enyhítek a szorításon. Már csak pár lépés. De a bejárati ajtó már azelőtt kinyílik, hogy oda érnék. Eliast pillantom meg. Megtorpanok, épp olyan meglepődött tekintettel mér végig, ahogy azt én teszem. Ám mindenre számítottam, csak erre nem. Miért jövök zavarba a saját férjem hiányos öltözetétől? Nevetséges vagyok, de mégis. Viszont kérdést tette fel nekem, én pedig nem számoltam azzal, hogy magyarázatot kell adnom, dacára annak, hogy tisztában kellett volna lennem ezzel. - Nem, én csak... - próbálom megtalálni a hangom, de végül csak közel megyek hozzá. Nem vagyok az érzelmek embere, nem igazán szeretem kimondani a ... csöpögős dolgokat. És ő sem, ezzel tisztában vagyunk. Mi tipikus olyan pár voltunk mindig is, akik nem igazán szokták mondani, inkább kimutatni az érzelmeiket. Mikor megtudtam mi történt vele, csak is akkor volt egy gyengeségem, és sírtam el magam előtte. Megijedtem, iszonyatosan. Azóta nem is tudom, nem lett valóságos a dolog. Elméletben tudtam mi történik vele, de nem tudatosul bennem. Szörnyű vagyok tudom. Pedig empatikus embernek tartom magam, de ezt valahogy, nem akartam elhinni. Most itt voltam egész éjszaka, végig hallgattam az üvöltést, reszketve néztem a teliholdat. Megállok előtte, és egyszerűen beleboxolok a mellkasába. Ez az én érzelem kimutatásom. - Sajnálom. - rázom meg a fejem, mintha kirázhatnám belőle a tegnap estét, és erősen vissza fogom magam, hogy ne sírjam el magam. Nem, nem akarom. - Tudom utálsz, ahogy aznap este viselkedtem, és amiket mondtam. De... önző voltam. Nem tudhatom min mész keresztül. Csak utánad jöttem, látnom kellett... - hadarok össze vissza, mint mindig mikor ideges vagyok, és próbálom kifejezni magam. Tegnap nem vitte túlzásba a magyarázkodást, mint ahogy egyszer sem tette. Ehhez hozzá szoktam, és tisztában voltam, hogy nem fog nagy lelkibeszédet tartani. De nehéz olyan valamit megértenem, amiről fogalmam sincs. Ez tény. De ha ő nem beszél nem is fogom megtudni, azt, hogy min mehet keresztül. Megértem, hogy fáradt, tudom, hogy sokat dolgozik. De időt kéne arra szánni, hogy néha kommunikáljunk. Azt se tudom már igazából, hogy akarja e, hogy megértsem, hogy segítsek e rajta. Hogy szüksége van e rám egyáltalán. Ez az, ami igazán megrémiszt, a nevetséges tehetetlenség. Egy éve csak várom mikor jön haza, ha épp mázlim van, és sokáig fent vagyok. Van mikor egész éjszaka bent vagyok a boltban, rendet teszek, a már kész újítások után takarítok, elhelyezem a székeket, az asztalokat. Sok mindennel jár, és nagyszerű ürügy, hogy sokáig legyek bent, ne kelljen az üres házra haza mennem. Szétnyom a magány, de ezt nem tolhatom az orra el. Nem lenne fair. De ugyan velem mi lesz? Ezek miatt a gondolatok, és érzések miatt voltam ennyire feldúlt az elmúlt éjszaka. - Persze, tereljük rám a dolgot. Mindig én vagyok az, aki nem ért meg téged.... - mély levegőt kellett vennem hisz tisztában voltam vele, hogy ez meddő vita. Nem fog velem vitázni, csak azt fogom kapni, hogy fáradt, meg értsem meg őt. Egyszer kérdezne rá, hogy én mit érzek, hogy én, hogy vagyok. - Feltételezem fáradt vagy, úgyhogy... - el is mentem a fürdő ajtaja elől, hogy ne akadályozzam meg semmiben. Csak élesen rá néztem, érzem mikor felvilland a tekintetem - szó szerint -, majd bemegyek az egyik vendégszobába. my dear |
| | | | Kedd Aug. 03, 2021 12:05 am | Vele ellentétben a nyári éjszakákra jellemző hűvöst kevésbé érzem és nagyjából ebben kimerül a jelenlegi állapotom összes pozitívuma. Ismerem a testtartását, lerí róla, hogy fázik, valamint a finoman fejét felütő feszélyezettsége a pálcája tartásában és a világoskék szempárjában. A megállapításhoz a 'nagy' megfigyelőképességemre sincs szükség, ránézésre is egyértelmű, elvégre róla van szó. A megakadó hangja ismét ezt erősíti meg bennem. Türelmesen várom a folytatást, de a zavar apróbb, árulkodó jeleit eközben kirajzolódnak az arcomon. Mintha tökéletesen közvetítené a válaszán nonstop kattogó agyam, mert nem egy maréknyi, egyetlen másik okot sem tudok elképzelni a jövetelére. Sose hoztam ide vagy mondtam jöjjön, a címet megadtam, elmeséltem két épület található rajta, azok megközelítőleges elhelyezkedését végszükség esetére, ha mindenképp fel kell keresnie, mert baj van. A felelete előtt éppen ezért átfutott rajtam az aggodalom. Tudvavaló számára nem vagyok jó passzban ilyenkor, gyakorlatilag használhatatlan vagyok, így arra a gyorsan tovatűnő másodpercre komolyan elnehezítette a mellkasom az érzés, ami most az értetlenségembe olvad bele. Ő csak... mi? Követem a kettőnk közti távot lerovó lépéseit, onnan nézek vissza a szembogaraiba, melyekből nem olvastam ki a mellkason vágó végkimenetelt. Kellemetlenül érint az ütés az belevitt erő hiányának ellenére is, ez a túlérzékenység számlájára írható. Alig és ösztönösen húzódom el pár hüvelyknyire, látványra felér egy kisebb dőléssel, de a kiülő grimaszból, a megfeszülő izmaimból talán sejtheti ez miért történik. Szemmel láthatóan nem neheztelek rá sem ezért, sem másért. A kibukó sajnálatát tudom mire vonatkozóan érti, a helyet és időt viszont nem tartom megfelelőnek hozzá. Hosszabban szusszanok egyet, tisztában vagyok vele nem akar rosszat és miért vágta a fejemhez mindazokat a régóta érlelt mondatokat azon az estén. Fel kell tartsam egy ponton a kezem, jelezve ezzel, hogy hagyja abba, álljon meg egy lélegzetvételre. - Mondtam ilyet, hogy utállak? - Egy visszahangzó nemre vagy fejrázásra várok, mielőtt ismét magamhoz venném a szót. - Nem, ahogy aznap este azt sem, mi szerint fontosabb a munka nálad vagy mindig te vagy, aki nem ért meg. - A tisztázás végett leszögezem, visszaidézem hozzá a szavait, mielőtt még jobban belegabalyodik a fejébe vettekbe. Ez a probléma forrása. Ez volt akkor is, meg se hallotta volna tőle a bocsánatkérésem és nem, nem azt vártam úgy tesz utána, mintha mi sem történt volna, ne lettem volna hibás. Küldhettem volna értesítést, ezért fejeztem ki magam ahogy. Az arcélemhez nyúlok, erősebben dörzsölöm végig. - Semmi mást nem szeretnék, csak azt, hogy meg is halld, ami valóban elhagyja a szám és ne azok alapján reagálj, amik sose tették. Láttam rajtad rosszul esett az este, mi értelme lett volna azt lekicsinylő magyarázkodással indítanom? Nem változtatott volna azon hogy érzed magad. - Tisztelettel beszéltem vele akkor is, most is. A fejrázásomat visszafogom, a kút felé fordulok és a szempárommal bökök felé, hogy tartson velem az irányába. Szomjan halok, borzasztóan irritál a bőrömre ragadt izzadtság, szükségem van a felfrissülésre. A két vödröt még előzőleg feltöltöttem azonnal rendelkezésre álljon. - Nem haragszom, én is sajnálom úgy alakultak a dolgok. - Az elmaradt vacsora, a veszekedés, az elhatárolódása. Közvetlenül hozzá intézem, mielőtt leguggolnék a hideg, tiszta vízhez és belemeríteném a kezeim az arcom megmosásához. Előtte ránézek, látni szeretném rajta valóban meghallotta-e nem csak meghallgatta, azt követően merítkezem meg. Először, másodszor, harmadszor már rövidebben, gyorsabban befejezem be a mozdulatsort, a megkönnyebbültségtől sóhajtva végül. - Én azt hittem a legtöbb dolgot átbeszéltük, ha valami kimaradt volna... kérdezz. - A lehetőséget szándékosan ajánlom fel. Nem szeretem ismételni magam, leginkább a számomra kellemetlen dolgokkal kapcsolatban nem. A legfontosabbakat persze megosztom vele, de nem akarom mindig emlékeztetőként ott lebegjen a fejem felett, sajnálatra emlékeztetve őt. - Ismersz, nem harapok. - Viccnek rossz, gyenge, de ahhoz talán elég oldódjon tőle. Első ízben azért, mert tudom bánja a dolgot, másodban, de nem utolsóként a sorban egyszerűen nekem is könnyebb lenne általa. Lomhán ingattam a fejem. Már előbb is sejtettem sehová nem fog vezetni a beszélgetés, miután előre eldöntötte a végkimenetelét és a stílusát, ezen a ponton újabb megerősítést kaptam felőle. A miértek nem érdekelték, így nem csúsztattam őket az orra elé kéretlenül. Lehet változtatott volna a hozzáállásán, felismerésében csillapodik, de a tökéletes ellenkezőjére nagyobb esélyt láttam és vannak azok a konverzációk, amiknek jobb időt hagyni, mielőtt ismét elővennék őket. Látva, hallva a véleményét ezt is ebbe a kategóriába soroltam. A türelmemet nem akarom elveszíteni vele szemben, hogy olyat szegezzek neki, ami mélyre megy. Féken tartottam a nyelvem, az utolsóként levont következtetésénél fordultam utána mindössze egy szimpla kérdéssel. - Miért teszel szavakat a számba? - Egy záró, elengedő érdeklődés továbbra is állva a szikrázó tekintetét, később nem állítottam meg a lépteiben. Szemtanúja voltam annak az egyik vendégszobát választotta éjszakai tartózkodásához és elfogadtam a döntését, amit én sose hoztam volna meg. Nem ez volt az egyetlen dolog, amit nem tettem volna meg a helyében, de nem egy és ugyanaz a személy vagyunk. Nicole && Elias |
| | | | Kedd Aug. 03, 2021 7:51 pm |
Nicol & Elias
This is my nightmare
Rosszul néz ki, bizonyára borzasztóan kimeríthette az egész átváltozás, az egész éjszaka. Tényleg eddig nem gondoltam bele, ez az egész mivel járhat. Mikor egy éve megtudtuk, minden könyvet felkutattam, amit csak tudtam a likantrópiáról. Akkor kétségbe voltam esve, gyógyírt akartam rá, meg akartam gyógyítani. Majd szépen lassan vissza zökkentünk az életünkben. Ő jobban belemélyedt a munkájába, és én is. Elmondta a helyet, ahol biztonságban át tud változni. Főleg, hogy tisztában legyek vele, hogy ilyenkor hol van. Tudom, hogy kap rá főzetet, amit biztosítanak neki. De ennél többet magáról az állapotáról nem beszéltünk. Így be kell valljam, nem csoda hogy a szürke hétköznapok felemésztettek, és néha eszembe se jutott mivel néz szemben. Bevallom én is a munkába feledkeztem, de próbálkozunk mind a ketten, csupán nem könnyű. Az ütésem érzékenyen érintette, szó szerint. Pedig épp, hogy lendült játékosan az öklöm. - Bocsánat. - mondom hallkan, miközben látom elhúzódik tőlem, így én is automatikusan miután kihadartam magam, hátrálok egy lépést. Kissé zavarban vagyok, annyira, mint mikor diákként megismertem, és nem tudtam, hogy szóljak hozzá, mi illik és mi nem. Most is így vagyok vele, megérinthetem? Jó, ha a közelében vagyok? Vajon most egyáltalán igényli? Nem adom fel könnyen. - Nem, de borzasztó dolgokat mondtam, és érzéketlen voltam. Így... - sóhajtok, és széttárom magatehetetlenül a karjaimat. - ... így arra gondoltam, hogy haragszol. - ajkaimba harapok miközben végig nézek rajta. Akaratlanul is sérüléseket keresek a testén, bár, ha jól tudom nagyjából tudatánál van ugyan, de azt írják ilyenkor is az ösztönök hajtják. Így kicsit csodálkozom, hogy nem kapok szemrehányást, hogy mit keresek itt. Azt hittem haragudni fog. - Különben is, tudod, hogy nélküled nem tudok aludni. - mondom egyszerűen visszatérve a meglepődésére, hogy mi a manót kereshetek itt. Azt nem mondom el, hogy ez a második éjszaka zsinórban, mikor nem alszom. Mert az összeveszésünk éjjelén sem tudtam lehunyni a szemem. Most pedig egész éjjel az erdőben voltam. Én mindig meghallom, amit mond. De én sajnos hiába osztom meg az érzéseimet, mert nem tudom mikor mostanság, ezért is akartam azt az estét. Tudom, hogy igyekszik, és én is, de manapság magányosnak érzem magam, ezt bekell valljam. Ezt szerettem volna neki elmondani. Követem őt a házban, miközben látom egy vödör víz felé igyekszik. - Beszélgetnünk kéne, én csak szeretném mindezt megbeszélni, hogy megértsük egymást. - elkezdi lemosni magát, én pedig egyik lábamról a másikra dőlök. Úgy érzem, ezt lehet később kéne megbeszélni. Pórbálok jó feleség lenni, oda lépek hozzá. - Jól vagy? - kérdezem fürkésző tekintettel. - Ne segítsek valamit? Közben folytatja a mosdást, én pedig szeretném hasznosnak érezni magam, segíteni neki amiben lehet, és tudok egyáltalán. - Én is sajnálom. Próbálok kevésbé hárpia lenni, megígérem. - forgatom a szemeimet, és elmosolyodom. Segítek neki, ha kéri. Szerintem sok átbeszélni valónk van, és nem egészen vagyok benne biztos, hogy itt, és most kéne. Nem tudom valójában milyen állapotban van ehhez, nem akarom a hisztimmel is nehezíteni a helyzetét. Viszont az is tény és való, hogy most itt vagyunk, mind a ketten. Hirtelen megtántorodok, úgy adom vissza magamnak az egyensúlyom. Nem tudom ezt Elias észrevette e. Azt hiszem a majdnem két napi ébren lét kicsit sok kezd lenni a szervezetemnek. - Oh "már" nem harapsz? Hm, és milyen mikor farkad van? Mármint a nagy, és szőrösre gondolok. - vigyorodok el, és közben szemügyre veszem a hátsóját, keresve az említett testrészt. Ha kimerült vagyok jellemző rám a rossz poénok, vagy a hülyeségek gyártása. De gondolom ez az egyik felpezsdítő tulajdonságom, amiért szeret. Remélem. Neki kell dölnöm az egyik falnak közben, a kimerültség kezd hatalmába keríteni. Az adrenalin eddig két lábon tartott, de most, hogy látom jól van, és beszélünk kezd elpárologni a szervezetemből. Este ugyanis mikor még beszélt hozzám, én figyelmen kívül hagytam. Csupán lezseren pofátlanul hátra legyintettem, azaz hogy nem igazán érdekel, amit ezekután mond. És bevonultam a vendégszobába. Ledobtam magam az ágyra, és órákon át a plafont bámultam. Majd felálltam, és hallgattam járkálva, ahogy jár, kell a lakásban. Amíg csönd nem lett. A mérhetetlen csönd, és a sötét magányos szoba, nyomni kezdte a mellkasomat. Mély levegőt véve ültem az ablakhoz, majd mikor elzsibbadtam, vissza az ágyra. Egész éjszaka ezt csináltam... my dear |
| | | | Csüt. Aug. 05, 2021 6:16 pm | Némán megingatom a fejem az elhangzó bocsánatkérésére. Mindenem sajog még, nem akarok ennél is jobban ráfókuszálni azzal hosszabbra nyújtom a felejthető jelenetet. Továbblépek helyette, remélve Nicole hasonlóan maga mögött hagyja, ha azt látja nem ütközök meg a dolgon. A leglényegtelenebbek egyikének tartom mi történt pár másodperccel ezelőtt, ezer másik foglalkoztat helyette és az túl legyünk rajtuk, minél előbb. - Ezek egyikét sem tagadom, de nem haragszom. Az este? A pillanatban egy kicsit igen. Most? Nem, nem vagyok haragtartó és tisztában voltam vele a sértettség szólt belőled. - Szépíteni nem fogok azon, amivel a jelek szerint tisztában van és már másodjára ismer be, mert ha így tennék azzal saját magam köpném szemen, de nem hangsúlyozom ki vagy emelek ki részleteket, hogy rátegyek még egy lapáttal a nyilvánvaló szégyenérzetére. Elhangzott, ami elhangzott, sajnálja, látja a problémát, nekem ennyi elég, kezdésnek jó. Az alvás említésénél enyhe kérdőiséggel emelkedik felemásan a szemöldököm. Aznap este ő volt az, aki arra a döntésre jutott nem kívánja megosztani velem a fekhelyét, beleszólási jognak se hagyott helyet a gyerekes kirohanásával, az utolsó hozzá címzett szavaim a hátáról pattantak le. A saját kedélyeit borzolta addig a pillanatig és a körülményeket figyelembe véve megterhelőnek tartom idáig jött megvitatni a történteket, pont most. A főzetnek köszönhetően a pincehelyiséggel nincs gond, nem kattanok be a falak közé zárva és hiába nem vagyok közvetlenül a természettel körülvéve, önmagamban sem teszek kárt. Az egyszer történt meg, a legelső alkalommal, mikor még nem állt rendelkezésemre a keverék. A fájdalmon enyhít, sokkal jobban leszívnak az átváltozás előtti és utáni napok az általános irritáltsággal karöltve. Okkal vagyok távol. - Azt tudom mindig megvársz és ha nem vagyok otthon rosszul alszol. Ilyen esetekben nyúlsz te is a teához, nem így van? - A munkából adódóan ritkán, nem havi gyakorisággal fordulnak elő ilyen éjszakák, míg a telihold idején jellemzően háromszor vagyok távol. A visszakérdezéssel finoman utalok rá máskor mi a bevett módszere, amiről olybá tűnik elfeledkezett. Várhatott volna, míg hazatérek, pihenek annyit normálisan összeszedjem magam és ne kelljen megosztanom a figyelmem, első sorban ne ilyen állapotban kelljen, amikor a víz lenyelése után pár másodpercig abban sem vagyok biztos az lent marad-e. Arcmosás közben az éjjelt jéghidegre lehűlt vízre, a frissítő érzésre koncentrálok, hogy a megkönnyebbülésből merítve jobban összeszedjem magam. A türelmem véges időket él, nem szeretném kiütközzön, formázás nélkül vágjam hozzá a gondolataimat. - Persze, de ez se nem a hely, se nem az idő hozzá. - Nem tekintek fel hozzá, újból arcot mosok, alaposan átdörzsölöm a tenyeremmel a képem, amiről tudom, már előzőleg is eltávolítottam a piszkot, a rászáradt verejtéket, most arról van szó egyszerűen jól esik. Az érdeklődését hallva állok meg, az államról csöpögő vízet a vállamon lógó törülközőbe törlöm. Jót akar, ezt mantrázom magamban a mélyebb levegővétellel egyidőben, mielőtt a kék szempárba tekintenék. - Megmaradok, segíteni... - Kezembe veszem a törülközőt, egy szekundumnyi gondolkodási időre van szükségem. - Ha kisegítesz majd az egyik vödörrel megspórolok egy kört. - A másik telire mutatok, végül leitatom a cseppekbe gyülemlő nedvességet javát magamról. A babérpálca szemmel láthatóan nincs nálam, tulajdonképpen lecipelhetném a vízet, de addig sem feszeng az őt kényelmetlenné tevő tehetetlenségtől, elmondhatja tett valamit. Valójában nincs szükségem arra, amit felajánlottam. Egyszerű bólintással veszem tudomásul azonos lapon vagyunk és egy vérszegény mosolyfélét küszködik ki a fizimiskámra az övére felelvén. Nem a hárpiaságról van szó, de nem javítom ki vagy szaporítom a szót a témában. Megfontolt lassúsággal állok fel a guggoló pozícióból, a szemem sarkából csípem el egy részét az egyensúlyzavarának, de az agyam automatikusan társítja a dolgot a korábbi lábról lábra dőlöngésének. A nyirkos fű megcsúszhatott a talpa alatt, amire a fáradtsága is biztos rásegített. Azt, hogy nem aludt nem vettem szó szerint. Feltételeztem minimum pár órányi pihenéssel gondoskodott magáról, bár a hangulattól markánsan eltérő poénkísérlete alapján megkérdőjelezem a dolgot. A sajátom nem konkrét viccnek szántam, hanem puhításnak, oldódásnak ne álljon teljes görcsbe a gyomra a feszültségtől. A méregetésével, a vigyorával nem foglalkozom, egyáltalán nem ideillő az utalgatás az ízlésemnek és az arcát kémlelem, konkrétabban a szemkörnyéki részeket. - Mennyit pihentél csütörtök este óta? - Gondterhesen húzódik össze a szemöldököm. A kedélyállapotom nem volt magas röptű eddig sem, ezúttal végképp alacsonyan száll, ahogy az aggodalom becsatlakozik a képbe. A bejárat felé terelem egy irányadó mozdulattal, az első lépést követően mégis a falnál köt ki támasztékot keresve benne. Moccanni nem tudtam elég gyorsan felajánljam a karom, ami amúgy sem sok segítség lett volna, míg a falig eljut... - Miért nem vigyázol magadra? - Költői kérdésnek szánom, választ nem várok rá. Odabent van egy szék, közvetlenül az ajtó mellett, azért indulok, hogy kihozzam neki és helyet tudjon foglalni rajta visszanyerve a stabilitását. - Mire van szükséged? - Korlátozottak a lehetőségeim, nagyon azok, de amíg nem tudom pontosan mi a baja, nem ismeri be szemhunyást sem aludt addig még kevesebbet tudok tenni érte. Nicole && Elias |
| | | | Csüt. Aug. 05, 2021 7:28 pm |
Nicol & Elias
This is my nightmare
Tudtam, hogy most elvetettem a sulykot. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem haragtartó. Viszont attól függetlenül féltem, hogy átléptem egy határt. Lehet a kimerültség miatt is reagálom túl az egészet. De nem bántam meg attól függetlenül, hogy eljöttem, és láthattam őt. Ez az egész már az életéhez tartozik, a vérfarkas lét. És így már az enyémhez is. Ha nem is ilyen körülmények között, örülök, hogy ezzel is látom min megy keresztül, és megtudom érteni. - Köszönöm. - mosolyodom el válaszán. Ezért is szerettem bele, el tud viselni. Erre pedig nem mindenki képes. Ez mindig is különleges képessége volt számomra. Látom, hogy borzasztóan kimerült, és nagyon megviselték a dolgok. Így úgy döntök nem is firtatok tovább semmit. Viszont valamiért muszáj kimondanom az egyértelműt. Mióta megismertem lettem tisztában azzal, hogy mit jelent a jó, és mély alvás. Hozzászoktam, ami azt illeti: ő az én altatóm. Bizonyára azért, mert biztonság érztetett ad. Ez pedig sokat jelent. - De igen. Valami kell, ami megpróbál téged pótolni. - forgatom a szemeimet zavaromban, de azért elmosolyodom. Nem szoktam ennyire kimondani ezeket a dolgokat. Nekem mindig olyan egyértelmű volt, hogy tudja. És valóban tisztában volt ezzel a helyzettel, ez jól esik. Legszívesebben oda mennék hozzá, megérinteném, de nem teszem. Még a kis ökölharcom is kényelmetlenül érintette. Lehet még friss az átváltozás, és eleve minden kényelmetlen neki. Így próbálok távolságot tartani, addig amíg esetleg ő nem közeledik hozzám. Természetesen egyetért, sem a hely, sem az idő nem megfelelő arra, hogy elbeszélgessünk. Illetve tudom, látom, hogy rossz állapotban van, és én sem vagyok a legkipihentebb hozzá. Szeretném, ha nyugodt körülmények között, mind a ketten kipihentek lennénk. Viszont kissé haszontalannak érzem magam, végig dülöngélek egyik lábamról a másikra, és kényszer mozdulataim vannak. Így közelebb lépve hozzá megérdeklődöm miben tudnék segíteni. Amint mondja, hogy a vödörrel, megyek is. Nem mondom, hogy nagyon könnyű... Majd lassan végez a mosdással, próbálom nem nézni, de a tekintetem úgyis meg-meg akad rajta. Türelmesen várok, közben próbálok két talpon maradni. A két nap alvás nélkül úgy tűnik a szervezetemnek sok. De én voltam ostoba, hisz ihattam volna egy bájitalt, ami segít ebben. De olyan gyorsan történtek a dolgok, és emésztett fel az aggódalom, hogy eszembe se jutott ezidáig. Megpróbálkozom egy gyenge, és szar, nem ideillő poénnal, és látom a férjem se nagyon értékeli. Ez annak a jele, hogy tényleg totálisan kivagyok merülve. De próbálom nem adni jelét. Viszont az ő figyelmét semmi nem kerüli el, természetesen csak mosolygok, és rázom a fejem. - Nem igazán aludtam, de jól vagyok. - mindig bíztatom a mosolyommal, de nem nagyon hatom meg. Komolyan, ő változott vissza most vérfarkasból, ő az aki szarul van, nem én! Majd kész lesz, és a bejárat felé terel, dehát megbillenek. Francba... Szemem sarkából észrevettem, hogy próbált volna értem nyúlni, de én a falnak gyorsan volt időm megtámaszkodni. - Vigyázok én. Most nem értem kell aggódni. - mondom határozottan, hisz mindig ő az aki jelenleg gyengélkedik. Hogy mire van szükségem? Gondolkodás nélkül mondom ki azt, ami elsőnek eszembe jut, bármily nyálas, ez van: - Rád. - mondom egyszerűen. Ami teljesen igaz. Arra van szükségem, hogy tudjam nem haragszik rám, ez pipa. Arra van most szükségem tudjam, hogy van, és ha mellettem van tudok aludni. Minden segédeszközt mellőzve. my dear |
| | | | Kedd Aug. 10, 2021 11:10 pm | A 'szívesen' és a 'nincs mit' kifejezés nem minden esetben használható egy köszönetnyilvánításra, van, hogy semmit sem tett a személy, akinek a gesztust címezik, így nincs mit köszönni. Megingatom a fejem a verbális reakció helyett, gyakran váltom ki ezzel a sokak által zsigerileg begyakorolt válaszfeleletet; ez is egy ilyen eset és nem hiszem a tények felismeréséért, figyelembe vételéért járna bármilyen hála. A nyers megfogalmazás helyett sikerül finoman körítenem, megcsapva egy jó adag reménykedéssel, hogy ha a hátsó ajtón is kopogtat a mondanivalóm, de eljut hozzá, leesik mire célzok valójában és mély, rezignált légvétellel konstatálom másik irányba megy el. Egy hosszabb másodpercre lehunyom a szemem, benedvesítem a szám. - Most miért nem fogyasztottál akkor belőle? - Vele ellentétben nem köszön vissza mosoly az arcomról. Semmi új nincsen a jelenlegi helyzetben, semmi olyan, amiről ne lenne tudomása és újkeletű lenne, ami hozzászokást igényel a távollétemben. A hangomat nem itatja át vád, higgadt, türelmes marad annak ellenére kifejezetten zavar a gondolat nem húzódik más a jövetelének háttérben, mint a saját bűntudatának enyhítése. Megőrzöm az érdeklődő, nyugodt a tónusom és hiába nem viszonzom a felfelé ívelődő szájszélét, az ábrázatom nem fagyosan fogadja az övét, amíg nem fordulok a víz felé. Az irritáltságomat tovább borzolja a kényelmetlen, levakarhatatlan érzés a bőrömön, amin pár dörzsölő mozdulat sem fog változtatni. A rá való tekintettel sem húzom el hosszan a folyamatot és megelégszem mindössze az arcom megtisztításával. Az egyetértését szimbolizáló hallgatása alatt veszek magamhoz pár kortyot, a gondolatnak, pedig rögtön megálljt parancsolok, mi szerint, ha tisztában van vele ez az egész helyzet semmilyen szempontból nem ideális, miért kellett... Tsss. A bevett mantrámra koncentrálok; jót akar, segíteni és kipréselek az agyamból egy lehetőséget, hogy egy árnyalatnyival hasznosabbnak érezze magát. A kezébe felvett vödör láttán lemerevedek arctörlés közben, félbemarad a procedúra az idő töredékére. - Nem szó szerint gondoltam cipeld. - Jelentőségteljesen bökök az ujjai közt most már lazábban tartott pálcájára. A fizikai jólétét a külsőségek alapján nem tudnám tökéletesen megsaccolni, nem is sikerül, mert a fáradtságát nem veszem oly mértékben számításba, mint azt a későbbi pillanat is igazolni fogja. Egyszerűen sokkal praktikusabb a pálcahasználat a víz szállításához, nem kell se a súllyal, se az egyensúllyal vagy a fül fogásával bajlódnia. A bajok szép lassan öltenek nagyobb formát, kezdve a rosszul megítélt megingásával, a humora rossz oldalának megcsillogtatásával és ezek már megkövetelik a komolyabb odafigyelésem. Ismét függetlenül a saját állapotomtól. Jól van és a kijelentését mosollyal kívánja erősíteni, ami nem javít a helyzeten; az ellenkező hatást éri el vele. Ez a különbség kettőnk között, az egyikünk nem csak hitegeti a másikat a hogyanlétével kapcsolatban és képes egyben tartani magát ennek megfelelően. - Attól még azt hazudod jól vagy, igazából nem leszel. - Messze nem vagyok olyan ostoba higgyek neki vagy biztatásnak hasson a próbálkozása. A ferdítéseket nem szeretem, az elfedéseket sem, ha nem tudja valaki az elejétől a végéig hihetően előadni azokat és kis túlzással, de a vak is megmondaná nincs a toppon. Még egy ok amiért jobb lenne bemenni, kézmozdulattal kezdeményezem a kimondatlan javaslatot, semmit sem sejtve róla a küszöbig sem jutunk el. A falat hamarabb éri el, mint a kezem érhetné őt és a megbillenésével a vödörből kifröccsenő víz egy része jéghidegen csapódik a lábamra; ez képezi a legkisebb problémám. A számonkérést tükröző kérdésem elhangoztával nyújtott léptekkel indulok az egylégterű házba egy székéért, amin helyet foglalhat, mielőtt a lábai teljesen feladják a szolgálatot. Közvetlenül mellé teszem le, hátlapjával a falnál. A határozottságán legszívesebben szárazon felnevetnék kínomban, félreérthetetlen jelét adva annak mennyire nem értek egyet az álláspontjával, de előbbre való tartom azt megossza mire van szüksége ahhoz jobban legyen. A kis fejingatásokkal kezdem, pár után szélesedik az ívük, végül a hüvelyk- és a középsőujjamat a szemöldökeimre gyűröm. A tűrőképességem alacsonyabb a szokásosnál, a nyomás kifejtésétől, pedig kijjebb tülekednek az erek a kézfejemen. Vissza kell fogjam a nyelvem, ne az első eszembe jutó gondolat öltsön formát. Röviden kifújom a tüdőmben lévő levegőt, leeresztem a karom, a tekintetét fürkészem. - Az egyetlen, aki most aggodalomra ad okot minden egyes lépésvel az te vagy Nick és pontosan azért, mert nem vigyázol. Meg se próbáld kimagyarázni, ne sértsd meg ezzel az intelligenciám, kérlek. Nézz magadra. - A szemkontaktust nem szakítom meg, hogy tetől talpig végigmérjem az állapotát. Tagadásban él, ha képtelen be-, felismerni a mondanivalómban rejlő tényeket, mert nem tippeket durrogtatok, nem feltételezésekkel dobálózok vagy azt vetítem ki szerintem mi történik. Tálalás nélkül is világosabb a napnál a felállásunk, miközben az erős hányinger érzete is megcsap, nem hagyva más választást az elnyomásán kívül. - Szeretnéd kimondjam? - A veszekedés nem kenyerem, de a hideg vérmérsékletem nyomokban fellelhető és ha kell, elétárom az objektív véleményem, minimális kendőzésekkel, csiszolásokkal megfogalmazás terén. Frusztrált vagyok, gondterhelt, van egy határ, aminek közvetlenül az ajtaja előtt állok és nem vagyok száz százalékig biztos benne azaz egy lépés nem billentene át haragosba. Nicole && Elias |
| | | | Szer. Aug. 11, 2021 9:52 pm |
Nicol & Elias
This is my nightmare
Látom rajta, hogy megviselte az este. Azt is látom, bármit mondok, nem lesz megfelelő számára. Így inkább igyekszem a továbbiakban szűkszavú lenni, bár ez tény és való számomra ez nehezen megy. Szeretek beszélni, ha pedig zavarban vagyok, locsogok-fecsegek. Most pedig abban vagyok, arról nem is beszélve, hogy borzasztóan kimerült, és a fáradság is rá tesz arra, hogy ne tudjak racionálisan gondolkodni, és ne tudjak épp eszű döntéseket hozni. A kimerültség sok mindennel jár. De próbálom tartani magam, miatta próbálom. Mert ez az egész most nem rólam szól. - Őszintén szólva, nem igazán volt eszembe. Aznap este járt az agyam, és nem akartam kimenni a szobából. Majd mentem dolgozni, sok volt a dolgom, nem bírtam magammal, és ide jöttem végül. Itt az erdőben meg végképp nem volt alvásra lehetőségem. - remélem a válaszom kifejtett mindent, és megnyugtatta kíváncsiságát. Furcsa vagyok, és lehet ezzel morbid is, de szeretem mikor aggódik értem. Ez is olyan apró jelek egyike, amivel alátámasztja azt, amit szeretem, hogy éreztett. Kissé szétszórt vagyok. Nem igazán tudok koncentrálni. Megnyugodtam, hogy jól van, hogy itt van velem, és kezd nagyon felülkerekedni rajtam a fáradság. Gondolom ez már látszik is rajtam. Nem is néztem tükörbe azóta, valószínűleg a szemeim is őrülte karikásak lehetnek, vagy már nem is táska, hanem bőrönd. Kicsit erre is ügyelhettem volna. Mikor próbálom hasznossá tenni magam, én balga, annyira elvagyok a gondolataimmal közben, hogy az egyszerű rutin mozdulat se jut eszembe, hogy pácát rántsak. Ahogy mondta víz kell neki, rögtön fizikailag mentem megemelni, és oda vinni neki. Sikerült egy kis kilöttyintéssel, de azért nehézkesen ment. Gondoltam nem erre gondolt, de nah, örüljön, hogy ilyen lelkes vagyok. Válaszul csupán sóhajtok egyet. Megvárom míg összeszedi magát, közben próbálom magam ide-oda tenni. Kicsit lehet már túl feltűnően, mert megkérdi hogy vagyok. - Nem hazudtam, nem szokásom, mint ahogy te is tudod. Csak szépítettem a helyzeten, mivel nem akarom, hogy aggódj. - vonom meg a vállam, de azért csípős, és szúrós a tekintetem. De, mint mindig, most is udvarias dacára annak, hogy tudom ő is rosszul van, és fáradt. Fájhat mindene, el se merem képzelni. Mégis velem törődik. Hoz egy széket, és leültet rá, én pedig hálásan leülök rá. - Köszönöm. - motyogom, de remélem hallja. Hátra dőlök, és egy pillanatra behunyom a szemem. Érzem a közelségét, és ez megnyugtat. Majd kinyitom, és felnézek rá. Csak végig tartom a tekintetét, amint elmondja a mondani valóját. Teljesen jogos, és nem is szólok közbe. Tényleg úgy érzem, hogy már nem tudok olyat mondani, ami jó lenne. Tényleg úgy érzem, hogy ezt elszúrtam, és tényleg sajnálom. Mély levegőt veszek. - Sajnálom, elszúrtam... nem, nem aludtam két napja. Kimerült vagyok, és tudom, nem ide kellett volna jönnöm, hanem otthon várnom téged, kialudva, és valami kaját csinálva. Egyszerűen elvesztettem a józan eszem, ennyi. Ködösítettem, mert ismerlek, és nem akartam, hogy most velem foglalkozz, mert most te vagy rosszul. Ne verd kérlek nagy dobra, ilyen nem fog többször előfordulni, ígérem. Csak aludnom kell, és neked is. - mondom őszintén, és tényleg nagyon fáradtan. Kinyújtom a karom, és megfogom a kezét, remélhetőleg el is fogadja. Azt is remélem, hogy engedi, hogy gyengéden oda húzzam magamhoz, hogy arcára tudjak adni, egy csókot. Az egész olyan, mintha álmodnék. Egy szürreális álom, amiben nem tudom mit, miért csináltam. Mély levegőt veszek. my dear |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 76 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 76 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|