Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Joanne Byrd

Anonymous

Joanne Byrd Empty
Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 8:52 pm

Joanne Byrd

Jo

"A kötél, ami kihúz az áradó folyóból, lehet a nyakadra szoruló hurok is."

Nem:

Kor: 18 év (2003. Május 08)

Vér: Félvér

Születési hely: Bristol

Iskola/ház:
Roxfort - Griffendél
Docendo Discimus Mágusakadémia - varázsjogi kar - 1 évét kezdi

Munka: Diák

Családi állapot: Bonyolult

Patrónus: Nagy mara

Pálca: Juharfa, főnixtoll mag, 11 hüvelyk, rugalmas

Amit szeretnek bennem

A szívem és az eszem is helyén van, vagyis reménykedek abban, hogy nem csak én gondolom így. A szívem hatalmas emiatt lehet sok veszély leselkedik rám, hiszen hiszek abban, hogy mindenki megérdemel egy esélyt, még akkor is, ha talán nem is kellene. Ugyanakkor én inkább mindenkiben a jót keresem és nem azt, hogy miért utálhatnám. Nem fordítok könnyedén hátat senkinek se, ahogyan a türelmem is mondhatni már végtelen, de néha eljön az a pillanat is, amikor másképpen nem tudok cselekedni és inkább elsétálok, vagy csak elszakad a cérna... Olyankor nem vagyok büszke magamra. Ha valakit túl közel engedek magamhoz, akkor azt örökre a szívembe zárom, még akkor is, ha idővel megbánom azt, hogy megismertem. Segítőkész és barátságos vagyok, ha valaki elesik, akkor én könnyedén segítek neki felállni. Imádok élni, mindenem a nevetés, az tesz boldoggá, ha tehetek valamit, s nem kell tétlenül üljek sehol. Egyik dologból kapok a másikba, de mire a végére érek a dolgoknak, mindent befejeztem, semmit sem hagyok félbe, maximum időlegesen. Könnyen engedek el bizonyos dolgokat, másokhoz viszont makacsul ragaszkodom!

Ami zavar bennem másokat

Nyugtalan vagyok, aki állandóan mozgásban van, imádom az időmet a szabadban tölteni. Módfelett intelligens vagyok és mindenről megvan a véleményem. Sokszor megesik, hogy elégedetlenkedek, ironikus és pesszimista... de csak kevesek előtt mutatom meg ezt az - igazi - arcomat. Illetlenül is tudok viselkedni, s bár szégyellem magam, ettől még nem változom.
Borzasztóan makacs vagyok, elhatározásomat igyekszek tűzön-vízen át keresztül vinni. Ha mégsem sikerül, akkor rendszerint dacos közömbösséget mutatok a világ felé, mintegy önvédelemként, visszahúzódva saját kis barlangomba.
Ragaszkodó vagyok; tárgyhoz, emberhez, helyhez, bármihez… és mellette igazi gyűjtő! Vagy nevezzünk gyűjtögetőnek, ugyanis betegségemnek neve nem más, mint cleptománia. Mindent ami tetszik. Madár toll, szalvéta, poharak...
Világ életemben nagy volt a szám, kiálltam magamért és elértem, amit akarok. Nagy az akaraterőm, a lelkesedésem és tudom, hogy csak úgy érhetek el célokat, ha mindent megteszek értük. Szeleburdi, energiával teli természet vagyok.

Életem története

Drága, Naplóm!

Újra írok.

Boszorkány vagyok. Beosztott valami tökkel ütött süveg a Griffendél-be! Már hatodik évemet töltöm ebben a nagy hírű házba tartozva. Nagyon bírom a diákokat, és ki nem állhatom a kétszínű dögöket. Felismerem őket mind, hisz bennem is megtalálható ez a kétszínű és több arcú magatartás. De nem a diákok körében, hanem nekem helyt kell állnom a varázs világban. Nem tudom ki vagyok és néha el kellene nekem valakinek a segítsége, hogy hova is tartozom.

Kedves, Naplóm!

Néha annyira van kedvem segíteni egy két gyengén és elesetten, mert meg szánom őket néha pedig annyira nincs hogy elmegyek mellettük, és nem azon múlik, hogy a barátaimmal vagy egyedül sétálok és látom meg a lelkiállapotomon. Utálom a kétszínű embereket, ahogy az ujjai köré tudja csavarni őket. Aranyvérű és tényleg befolyásos az egész iskolában és el hiteti mindenkivel mennyire, jó kis lány közben nem is az. Tudod, néha még én is beveszem a meséjét és elhiszem azt, amit mond, mert annyira jól csinálja. Nagy színész és én is az vagyok csak nem vettem be a kelleténél jobban ezt a több arcúságomat. Tudod, mi lesz a legrosszabb még egy évig vele egy hálóba kell aludnom.

Kedves, Naplóm!

El kellene néha gondolkoznom, hogy mihez is kezdjek magammal. Tudod jól, hogy csak hobbiból tanulok. Egy-egy Griffendélesről még le-le másolom a leckét, de hogy hol és mihez is kezdjek az életemmel az kérdés. Kicsiként az volt a célom egy gazdag pénzes pasi fog engem eltartani. Most már valami tényleges cél is kell nem lóghatok csak úgy a levegőbe, egy vékony szálon kapaszkodva az utolsó 4 hónaphoz, amit itt ebben az iskolában töltök el. Még mindig nem találom magam a nagy világban? Nem tudom ki vagyok és hova akarok tartozni... Hiába olvasom vissza a beléd égetett szavakat. Nem találtam még rá választ. Azt tudom, hogy boldog akarok lenni. Hol az én helyem?

Kedvetlen Naplóm!
Új tanév fog kezdődni és tíz újabb hónap. Holnap már a vonaton fogok utazni és a családomat csak, szünetben fogom meglátogatni. Arra gondoltam, hogy megbeszélem a házvezetőmmel az ötleteimet, mégis milyen tovább tanulási terveim vannak. Közben nagyon agyaltam azon is hogy tovább tanulás helyett ott hagyom a Docendot, bele vágok az életbe, hisz már felnőtt vagyok varázs szemmel, de apám szerint, ne adjam fel a tanulást, végezzem el.
Mondtam már, hogy mennyire nem bírom a Hugrás srácokat? Köszönöm Merlinnek és az égieknek, hogy nem odaosztott be a süveg. El se tudod képzelni mennyire naiv és művészlelkületűek, a mi nap az egyik rajta kapott, hogy egy táncoló balerinával beszélgetek, és elkezdet mondani mitől is annyira különleges az a festmény hát szépen le is ráztam őt.
Már rég éreztem úgy, hogy szerelmes lennék. Félek bárki mellett is hosszabb távra tervezni, mert még a végén elveszítem azt a szabadságot, amit annyira szeretek. Tudom gáz vagyok, de még fiatal vagyok és élvezni akarom az életemet és valaki olyannal akarok először igazán lenni, aki meg is érdemli. Naiv liba vagyok, aki összeférhetetlen dolgokról álmodik. Ez nem igaz, mert valahol mélyen legbelül már építem céltudatosan a terveimet. Mik is a jövőbeni terveim? Először élvezni az életet aztán pedig élni az életet és talán valamikor nyolc év múlva egy családot alapítok.

Drága Napló!

Nem hittem volna, hogy ilyen fordulatot fog venni a mai reggelünk, de szinte tapintható volt a köztünk lévő izzás már napok óta.
A szekrény előtt áltam pontosan vélhetően olyan kifejezéssel, amikor azt mondaná a nő, hogy „Nincs mit felvennie”.A morfondírozásomból végül Christian közelsége zökkentett ki. Csókokkal halmozott el, egészen az asztalig jutottunk, ahol aztán felpakolt rá. A vágy velünk volt, meg kellett lovagolnunk.
Fogalmam sincs, mi ütött belé, azt mondta hiányozni fogok neki, hogy sajnálja az eddigi zaklatásokat...
2021. Július

Ha tükörbe nézek

Már egy ideje megrekedtem a 175 centinél, azt hiszem, magasabb már nem leszek. Szóval olyan átlagos méretű. Szerencsémre azért elég jók a testi adottságaim, talán ezt annak is köszönhetem, hogy képtelen vagyok megülni a fenekemen.  Ott domborulok, ahol kell és szerintem ez így van rendjén. A külsőségek egyébként abszolúte nem érdekelnek. Színest a színessel, mintást a mintással…ruhák, farmerok, sálak, sapkák… bármi jöhet. Az arcom jellegzetes. Általában az emberek, ha egyszer összefutottak velem, akkor később is emlékeznek rám. Nem vagyok az a fajta lány, aki kitűnik a tömegből a szépsége által. Mozdulataim is inkább vadócak, mintsem kecsesen nőiesek. Ha mégis megpróbálok valami kellemet imitálni, az egész viccesen hat.  A kék szemeimhez barna haj párosul.

Családom

Édesapám

Philip Byrd (48 éves)

Édesanyám

Ann Byrd (47 éves)

Testvéreim

Lilou Byrd (20 éves)
George Byrd (24 éves)
Jordan Byrd (17 éves)
Judy Byrd (23 éves)
Zajosak vagyunk, rendetlenek,  mindenen veszekedősök, de testvérek, kik számíthatnak a másikra.

Párkapcsolat

Christian Rowle (18? éves) Aranyvérű
Amióta megismertük egymást a Roxfortban, azóta büntet vele az élet. Beszól, piszkálódó, lenéző...minden egyes évben vele büntettek a tanárok, vele kellett büntető munkát végeznem. Most hogy új évet kezdünk kicsit hiányozni fog...mondjuk kettőnk között volt egy kis valami pár nappal ezelőtt, amolyan búcsúként. Amúgy szerelmes is lettem így a végére...de hogy mondhatnám el neki?

Gyermekeim

Megfogant, nem tudnak róla még.

Apróságok

Amortentia
Levendula, ánizs

Mumus

Sötétbe rántanak és zuhanok bele a semmibe. Kezek taperolnak közben, arc nélküli mosolyok vesznek körbe.

Edevis tükre
Jó kapcsolatot a szüleimmel nagyobb koromra. Munkám sikeressé tesz, S ez büszkeséggel tölti el a családomat.

Hobbim

Szerteágazó hobbikkal rendelkezem, minden ami mozgáshoz köthető!

Elveim

Az elképzeléseink sosem alakulnak pont úgy, ahogy elképzeljük őket.
Minden történés az agyunkban megy végbe. Ami minden agyban megtörténik, az valóban megtörténik.

Amit sosem tennék meg

Visszahátrálni a kitűzött cél előtt.

Ami zavar

Ha egy Aranyvérű fösvény, egoista, arisztokrata. Utálom az esőt. Ha túlságosan be határolják, hogy mit csináljak.

Ami a legfontosabb az életemben

Az élet szép és jó oldala, egyszerűen a szórakozás. Ha van egy jó társaságom akkor mindenütt jól érzem magam

Ami a legkevésbé fontos számomra

Tudod engem nem érdekel, mint hordanak össze rólam beveszek egy leszarom tablettát és leszarom.

Amire büszke vagyok

Sikeres vizsgáimra. Hogy felvettek a Docendo Discimus Mágusakadémiára. Hogy lefeküdtem egy Aranyvérűvel, akinek családja vérmániás. Csak nem lesz belőle baja...főleg ha senki sem tudja meg!

Ha valamit megváltoztathatnék

Már a kezdetek kezdetén jóban kellett volna Vele lennem!

Így képzelem a jövõmet

Öt év múlva: Minisztériumi dolgozóként
Hét év múlva: Egy férj oldalán
Kilenc év múlva: Egy kisfiú büszke anyukájaként.

Egyéb

Terhes. A harmadik hétben jár. Még nagyon az elején.

Alisha Nesvat

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Joanne Byrd Empty
Vendég
Pént. Aug. 06, 2021 10:50 am
Kedves Joanne!

Hű, te aztán jó bonyolult szűrőn keresztül nézed az életed és élsz meg mindent. Ha azt mondod, a hugrabugosok túlságosan művészlelkűek, akkor te pedig túlságosan sokat adsz minden eseménynek. Szerintem csak meg kellene élned a fiatalságod, kicsit sodródni az árral, mert úgy tűnik, hogy valami nagyon görcsössé tesz, amitől nem igazán tudsz kibontakozni. Lehet, hogy a fiúk vannak rád ilyen hatással, lehet, hogy te a fiúkra. De egy teljesen biztos, a te kockád még nem nagyon dobott szerencsét.
Más téma, mint az anyaság egy komoly, felelősségteljes elhivatás. Az szép gondolat, hogy te talán inkább megbirkóznál vele apával vagy anélkül, de egy biztos, ha elindulsz ezen az úton, többé nem gondolhatod meg magad. Menni fog ez? Hisz még azt se tudod, továbbtanulj-e vagy ne. De talán a családod majd táogat téged és nem fogsz egyedül maradni a döntéseiddel. Nem is tartalak fel, nyomás foglalózni. Aztán irány a játéktér. Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: