One should not attend even the end of the world without a good breakfast
Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 12:05 pm
Vendég
Kedd Aug. 10, 2021 10:47 pm
Ale & Giu
A fél éjszakát végig hánytam, majd harminc percig vérzett az orrom. Ezt leszámítva egyébként két rémálmom volt abban a három órában, míg aludtam, és összességében úgy éreztem magam hajnali ötkörül, mikor kimásztam az ágyból, mint egy mosogatórongy. Azzal indítottam, hogy eltakarítottam az éjszaka megmaradt mocskát – félájultan valahogy nem sikerült minden foltot észrevennem – majd megpróbáltam némi hidegvízzel emberibbé tenni az ábrázatomat. Mondanom sem kell azt hiszem, hogy sikertelenül, a tükörből ugyanaz a zombi nézett vissza rám, aki kettő körül, mikor beszédelegtem az ágyamba. Na de nem hagyhatom, hogy mindez kedvem szegje, összekontyoltam hát egy olyan madárfészek-szerű izébe a hajam, tréninggatyát és Ciro egyik kinőtt pólóját magamra húztam, és kivándoroltam a konyhába. A póló amúgy jó sztori, szerintem utoljára tizenhat éves korában hordta a bátyám – ez az egyik utolsó darab volt, amitől megszabadult, mikor elkezdett kényes lenni a gönceire, és olyan újgazdagos stílusban öltözködni. Nem mondom, nagyon passzol hozzá az Armani öltöny, de én szívesne emlékszem vissza azokra az időkre, mikor még farmeres kissrác volt. Szóval a pólót azóta én őrizgetem, lassan az elejére nyomott minta már nem is látszik, de mivel még nem lyukas, nincs szívem kidobni. Ilyenkor tök jól jön. Merthogy azt találtam ki, hogy reggelit fogok csinálni, mégpedig a kedvenc kis öcsikémnek. Mármint annak, amelyik itthon van, mert a másik kedvencem még Roxfortban mereszti a fenekét, kedvenc kishúgommal együtt. A lényeg a lényeg, hogy Ciro nem igen fog felkelni reggeli időben, két rémálom közt hallottam, mikor hazaesett, és elég későn (vagy korán?) volt ahhoz, hogy tudjam, délig alszik ma. Na de ez engem nem tántorít el, mert legalább Ale itt van, és őt boldoggá tehetem. Készül a bundás kenyér, pirítós, kis zabkása és amerikai palacsinta. Na meg persze fő a kávé, és a tea. Minden elkészült étel speciális, bűbájjal ellátott frissen tartó tálakon pihen, így nem baj, hogy az öcsém nem kel fel velem ötkor, bármikor támolyogjon is le, akármit választhat, minden olyan lesz, mintha fél perce került volna az asztalra. Épp az utolsó palacsintákat sütöm, amikhez persze már ott díszelegnek a különböző feltétek az asztalon, mikor tényleg megjelenik a kissé morcos Ale. Nem is vártam mást, ő mindig kicsit morcos. – Jó reggelt kedvesem – villantok rá bűbájos mosolyt, hiszen én tényleg őszintén örülök a társaságának. – Nem várom se Cirot, se vendégeket, mindösszesen gondoltam megleplek egy kis reggelivel, de nem tudtam mit ennél szívesen, így hát… - kissé zavartam vakargatom meg a tarkóm, ami azt eredményezi, hogy tökéletesen elfelejtkezem az előttem sercegő palacsinátról, ami így kissé szenes lesz. Oda se neki, egy még nem a világ. – Szóval csüccs le, és válassz bármit nyugodtan – kínálom hellyel, miközben a feketévé sült palacsintát vakarom ki a serpenyőből. Eddig jól indul a reggelem, elégedett vagyok.
Vendég
Pént. Okt. 15, 2021 3:46 pm
Vendég
Hétf. Jan. 24, 2022 10:00 pm
Ale & Giu
A mosoly marad, hiába néz rám ennyire vádlón, hiába keres valamit, amibe beleköthet, amit sértésnek vehet, vagy amit felhasználhat ellenem. Néha kicsit túlgondolja a dolgokat abban az okos kis morcos fejében, de hát mindenkinek kell valami hiba, nem? Én sem vagyok tökéletes, az lenne csak vicces, ha egy ilyen lebaltázott családban bárki is tökéletes lenne, vagy legalább közel állna ehhez a fogalomhoz. - Semmi nem történt hirtelen, csak gondoltam megleplek – ismétlem el az előbb már elhangzó szavaimat egy vállvonás kíséretében. Most mi ebben olyan rossz? Hát az ember már nem mutathatja kis szeretetét testvére felé? Rögtön megvádol valamivel, mintha én olyan lennék. Én vagyok ebben a családban, aki nem olyan. Jó, egy kicsit talán mégis, de hát Merlin szerelmére, csak Marchetti vagyok, valahogy épp ésszel meg kellett élnem a felnőtt kort. - Remek választás – csillannak fel szemeim. Én különösen nagy zabkása rajongó vagyok, mostanában legalábbis. Eléggé gyorsan változik az ízlésem, ezért nehéz megmondani, hogy mikor mi esik jól. Nagyban függ mondjuk attól is, hogy a gyomrom épp mennyire szeretné feladni a szolgálatot, vagy éppen mennyire működik együtt. Nem vagyok elég gyors, mire a tányér után nyúlhatnék, már a kezében van, szóval kérdésére válaszolva inkább a gyümölcskosár felé nyúlok, ami eddig takarásban volt, a hátam mögött. Alma, banán, barack és körte van benne, egész jó választék szerintem egyébként. – Szerintem banánnal a legfinomabb amúgy. – Persze aztán úgyis azt választ majd, amit akar, de ha nem tudna dönteni, akkor lehet, hogy ezzel inspirálom. Ki tudja. - Pocsék – vonom meg vállaimat. Nincs ezen mit ragozni, szerintem az egész ház tudja igazából, mert vagy hallották a félreérthetetlen hangokat, vagy látták, hogy egész éjjel égett a lámpa a szobámban. – Te tudtál aludni? – Nem lennék meglepve, ha azt mondaná, hogy nem.