Priscilla & Zofia ~ give me a target, leave me the rest
Vendég
Szomb. Júl. 17, 2021 2:22 am
Do it or do not. There is no try
Priscillax Zofia
A lakásom apró ugyan, de épp elengedő ahhoz, hogy legyen hová hazatérnem egy-egy fárasztó, munkával teli nap után. Nincs nagy igényem, csupán egy ágy kell – vagy talán még az sem −, amire fekhetek, továbbá némi étel sem árt, de jelenleg nem vágyom luxusra. Minden lopott holmit egy másik helyen tárolok, ide tényleg csak azért jövök, hogy pihenjek. Egyébként sem szeretek sokáig tétlenkedni, így unottan bámulom a faliórát, amelynek a mutatója keserves lassúsággal görgeti maga előtt a perceket. A kezemben egy kést tartok, a jobbomat pedig az asztallapra fektetem, és azzal szórakozok, hogy a széttárt ujjaim között kell eltalálnom az asztalt. Le sem veszem a tekintetemet az óráról, és fásultan sóhajtozok, hiszen messze van még a munkaidőm kezdete, Ciro pedig nem bízott rám újabb feladatot. Fásultan sóhajtozva hallgatom hát a kés hegyének a kopogását, miközben teljesen elmélyedek a gondolataimban. Valamit kellene kezdenem magammal, hogy amikor ilyen üresjárataim vannak, akkor is lefoglaljam a felesleges energiáimat, és hasznosan töltsem az időmet. A szemem sarkában egy apró villanást látok, így kirántom a kést az asztalból, és elhajítom abba az irányba. A kés a falba fúródik, de nem találok el vele semmit. Összeráncolt homlokkal lököm ki magam alól a székemet, és indulok meg a kanapé irányába, amin a ruháim hevernek. − Mi a fene? – dünnyögöm magamban, miközben körbejárok, benézek minden zugba, de nem találok semmit. Feltápászkodok a földről, hiszen az iménti még a kávézóasztal alatt kutakodtam, majd lerogyok a szófára. Az övcsatommal kezdek játszadozni, és ekkor tűnik fel, hogy üzenetet kaptam Burke-éktől. Hasznos kis kütyü volt ez a cucc, amit az övcsatomba építettek, mert így mindig értesültem arról, ha szükségük volt rám, ha viseltem ezt a vackot. Mivel jobb programom úgysem akad, hát magamra rángatom a pólómat és a nadrágomat, befűzöm az övemet, belebújok a cipőmbe, és miután meggyőződtem arról, hogy alaposan bezártam mindent, zsebre dugott kézzel elindultam a Borgin & Burkes irányába. Közel lakok, nem kell sokat sétálnom, hogy a látóterembe keveredjen az épület, mégis, mivel ismét egy borongós, esős napnak nézünk elébe, így megszaporázom a lépteimet, és úgy nyomom le a kilincset, mintha az életem múlva rajta. Odabent valamelyest csillapodik a lendületem, bár tagadhatatlan tény, hogy rohadtul unatkozom, így talán nem is árt egy kis feladat. − Szia Priscilla – köszöntöm egykori évfolyamtársamat, miközben körbepillantok, de ezúttal Archie-nak a nyomát sem találom. Na, nem mintha annyira érdekelne, nem tartom én számon, hogy ki hol tartózkodik éppen. Beljebb sétálok. Mögöttem lassan becsapódik az ajtó, miközben elérem Priscillát. Mindkét kezemmel a pultra támaszkodok, a vállaim előre nehezednek, kérdőn ráemelem a tekintetemet. − Kerestél. Van valamid a számomra? – térek egyből a tárgyra, hiszen sose szerettem a felesleges kertelést, ha pedig munkát akart ajánlani a számomra, akkor pedig még kevésbé rajongtam a lefuttatott körökért. Csak mondják meg, hogy mire van szükségük, én megteszem, ők kifizetnek, és mindenki boldog lesz.
Vendég
Hétf. Júl. 19, 2021 10:05 pm
Zofia & Priscilla
• i'll go back and take what the people owe me •
Késő van, de nincs sok választásom, mintsem azonnal kézbe venni az ügyet. Nem csak azért, mert Malfoy nem hagyott sok más lehetőséget, azért is, mert ha valamit Burke-ék nem tudnak vagy nem akarnak beszerezni, annak borzasztóan gyorsan híre megy. Bár nem hinném, hogy Draco volna olyan ostoba, hogy a Vladovski készlet felkutatása mellett világgá kürtöli, hogy nem vállaltuk a megbízását, abban biztos vagyok, hogy előbb-utóbb valamilyen formában visszaütne ránk. Ez pedig túl komoly kockázat ahhoz, hogy ne vegyük fel a kesztyűt. Természetesen azt is tudom, hogy kihez forduljak. Zofiát régóta ismerjük, Archie-val tettünk érte eleget, hogy az országba hozhassuk, és nem repesek a gondolatért, hogy a szívességet azonnal visszakérem tőle, ez a megbízás pont olyan embert kíván, aki nem fél tiszteletét tenni a maffia köreiben. Márpedig sok mindent el tudok mondani Zofiáról, de azt nem, hogy megfutamodna néhány pofon elől. Pláne, ha meg is fizetik érte. Ez nem holmi piti ügy, amivel két perc alatt végez és kezében a szajréval belibeg az üzletbe, hogy felvegye érte a zsoldját. Ebből a tervből ugyanis nem csak fizikailag kell kivennie a részét, hanem velem együtt kell kitalálnia, hogy fogja megúszni ép bőrrel. Na meg azt is, hogy nem vezeti a nyakamra az oroszokat. Igazából a második jelent nagyobb problémát, amivel most igenis foglalkoznia kell, máskülönben félő, hogy az együttműködésünk gyorsabban véget ér, mint a következő holdtölte. - Végre, hogy itt vagy! - sóhajtok fel, hisz az előbb már az is megfordult a fejemben, hogy a helyzet komolysága és sürgető ereje végett talán kivételt kellene tennem és nekem kellene felkeresnem őt, nem pedig arra várni, hogy megjelenjen az üzletben és felvegye a feladatát. A megjelenése viszont sokat javít az esélyeinken. Legalábbis ebben bízom. - Van. Nem is akármi. Remélem szabad az elkövetkező pár napod. Ha eddig nem volt az, tedd azzá.. - szögezem le és már a hangomon érzékelheti, hogy itt ellenvetésnek helye nincs. Meg talán azt is, hogy cseppet feszült vagyok a szoros határidő miatt. Természetesen a megrendelő nevét neki sem szándékozom elárulni, így a legtisztább az üzlet, hisz ez mindenkit véd. Persze engem a legkevésbé, de valamit valamiért. - Hallottál már a Vladovski készletről? - teszem fel az igazán egyszerű kérdést. Zofia azért igazán tájékozott, a tudása a legtöbb esetben hasznosnak bizonyul. Nem véletlenül van még életben. Jelen pillanatban is csak abban bízom, hogy inkább a kihívást látja meg a feladatban, mintsem a bonyodalmat. Nem akarom feleslegesen arra pazarolni az időt, hogy győzködjem, mikor annál jóval fontosabb kérdéseket kell megvitatnunk. Például azt, hogy fogjuk ellopni.
Vendég
Hétf. Júl. 19, 2021 10:24 pm
Priscillax Zofia
Olyan lazasággal lépek be a Borgin & Burkes üzletébe − bár még mindig nem értem miért nem lett átnevezve Burke & Burke-re, vélhetően azért, mert szarabbul hangzik −, mintha nem a saját életemet készülnék kockára tenni, hiszen valljuk be, Burke-éknek dolgozni néha egyet jelenthet azzal, hogy vásárra viszem a bőrömet. Mindez azonban engem nem különösebben izgat, ugyanis a kapott feladatok egyfajta unaloműzésként funkcionálnak számomra. Becsapódik mögöttem az ajtó, és Priscilla szavaira akaratlanul is elvigyorodok, miközben a pulthoz lépdelek. − Azt hitted, hogy útközben elkapott valaki? Annál kicsit több kell ahhoz, hogy engem elfogjanak – szólalok meg pökhendien, de hát idestova tizenegy éve tartozom különféle szervezetekhez, és eddig még nem bukkant senki a nyomomra. Meg aztán, ha meg is találnak, nem biztos, hogy az illető túléli a velem való találkozást. Közelebb lépek, a pultra támaszkodok, miközben Priscilla közli velem, hogy jó lenne, ha pár napra szabaddá tenném magam. Kíváncsian emelem rá a tekintetemet, majd vigyorogva vállat vonok. − Majd megdumálom a főnökkel. Pár napra talán tud nélkülözni. Ha pedig nem, akkor is megoldom, ne aggódj. – A jelenlétemet akár készpénznek is veheti, hiszen soha nem hátrálnék ki egy buliból. Manapság pedig Ciro nem köt le eléggé, és a bárban lévőket elpicsázni nem mindig szórakoztató. Vágyom valamire, valami nagydobásra, ami felrázna ebből a kedvetlen állapotból. Az ujjaimmal a pultot simogatom, miközben azon töprengek, hogy miként fogom kidumálni magam Cirónál, hogy szükségem lenne pár napra. Azonban, amikor Priscilla a Vladovski készletet említi, félbehagyom a mozdulatot, és felkapom a fejemet a tőrök említésére. − Még szép. Nincs olyan ereklye, amiről ne hallottam volna. Mit akarsz te azzal? – A vigyorom kiszélesedik, hiszen az a cucc biztos eléggé őrzött, arról nem is beszélve, hogy ha Priscilla arra akarna kérni, hogy lopjam el neki, akkor az számomra hatalmas dicsőség és bravúr lenne. − Egyébként tizenegy éve vagyok a szakmában, szóval nem kell vele kapcsolatban magyarázkodnod, csak mesélj, hogy mit vársz tőlem – egyenesedek ki, és lököm el a pulttól. Végre valami! Valami őrültség, amely felcsigáz, amely nem hagy nyugtot, és amely egyfajta kihívásként szolgálhat számomra. Elég, ha Priscilla rám néz, és tudhatja a válaszomat az üggyel kapcsolatban.
Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 2:54 pm
Zofia & Priscilla
• i'll go back and take what the people owe me •
Egyértelműen látszik rajtam, hogy nem vagyok nyugodt. Bár legtöbbször nem zaklatom fel magam egyetlen üzlet miatt sem, Malfoy most tett róla, hogy ezt a jó szokásomat ne tudjam megtartani. Vagy legalább néhány napig ne aludjak jól, utána pedig ki tudja még mennyi ideig ne érezzem magam biztonságban a saját ágyamban. Nem mondom, hogy a távozása óta egyetlen egyszer sem fordult meg a fejemben a gondolat, hogy nemes egyszerűséggel vissza is dobhatnám neki a labdát azzal a címszóval, hogy oldja meg egyedül, de ez sem felelősségteljes döntés nem lenne, sem olyan viselkedési forma, ami rám jellemző. Ellenben a zaklatottságomat talán az épp megérkező Zofia is rögvest kiszúrja. - Nem féltettelek.. - rázom meg a fejem megcáfolva a feltételezését. Ha aggódnom kellene érte, az csupán annyit jelentene, hogy nem a megfelelő embert választottam ki a feladat elvégzésére. Azonban ez nem így van. Róla ugyanis tudom, hogy nem csak ügyes, de ravasz boszorkány is. Arra pedig ebben a szakmában kifejezetten nagy szükség van. Máskülönben miért kockáztattam volna azzal, hogy Angliába hozom? - Remek, nem örülnék neki, ha mást kellene kerítenem erre a feladatra.. - bólintok aztán határozottan. Legalább azt nyugtázhatom első körben, hogy ha itt van rá szükség, képes megoldani, hogy itt is legyen. Gondban lennék, ha ezúttal úgy döntene, hogy lepasszolja a melót valaki másnak. Bár gyanítom, hogy csak meg kell említenem miről van szó és máris úrrá lesz rajta a kíváncsiság. - Én semmit, sőt részemről az lenne a legjobb, ha minél messzebb maradna tőlem meg a családomtól. De a megbízóm elég.. határozottan kérte, hogy kerítsem neki kézre a készletet.. - fogalmazom meg burkoltan, hogy Malfoy nyomatékosan kérte a segítséget tőlünk. Jobban mondva tőlem, de a szóban forgó tárgyat aligha tudom külső segítség bevonása nélkül maradéktalanul ép állapotban és életben leszállítani. De legalább abban nem kell kételkednem, hogy ha Zofia egyszer beadja a derekát, akkor teljesen benne van. Nem gondolja meg magát menet közben és nem riad vissza a rázós vagy nem várt fordulatoktól. Nem normális, ezzel tisztában vagyok, hisz a vakmerőség egy határon túl már ostobaság, és ő is tudja, hogy erről ez a véleményem, de most szándékosan nem hozom szóba neki. - Az oroszoknál van. A maffiánál. Ennél több információm nincs róla. Első körben az lenne a fontos, hogy minél többet kideríts róla, aztán persze el is kell lopnod. De óvatosan. Nem akarunk darázsfészekbe nyúlni. - vázolom fel neki azt a kevés információt, ami egyelőre rendelkezésünkre áll. Ez valóban nem sok, de ha valaki, Zofia tudni fogja, melyik kontaktjával vegye fel a kapcsolatot és kit fizessen le, kit fenyegessen meg és hova törjön be, hogy előrébb vigye az ügyünket. - Kivételesen pedig én is segítek a tervezésben. Ne vedd magadra, természetesen bízom a képességeidben, de tudnom kell, hogy haladunk. Nincs rá sok időnk.. - teszem hozzá, még mielőtt felmerülne benne, hogy megmarad a régi papírformánál és majd tájékoztat. Ez ebben a formában most egyáltalán nem opció. Malfoy eredményt akar, és én is.
Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 7:54 pm
Priscilla x Zofia
Priscilla majdnem szétrobban az idegtől. Ezt még én is látom, pedig nem szokásom izgatni magam mások miatt, de úgy gondolom, ha ő idegbeteg, akkor valami komoly dologról lehet szó. Márpedig, ha ő idegben van, az nem biztos, hogy jót jelent velem kapcsolatban sem. − Még jó. A végén még rosszul érezném magamat, hogy valaki aggódik értem – vigyorodok el jókedvűen, bár sose gondolnám, hogy bárkinek is hiányoznék, ha megdöglenék, vagy bajom esne. Legfeljebb a képességeimet siratnák meg azt, hogy pénzért bármire képes vagyok nekik, de a személyem… Tutira nem hiányolná senki. Megszoktam már, nem is érdekel, hiszen már sok-sok éve ez a módi. Senki nem érdeklődik irántam, ahogy én sem mások iránt. Ettől függetlenül szórakoztat Priscilla fejrázása. − Nem szükséges. Más úgyse lenne elég alkalmas – vágom rá szinte azonnal, talán némileg nagyképűen, de tagadhatatlan tény, hogy a legjobbak közé tartozok. Tapasztalt vagyok, hiszen elég régóta vagyok a szakmában, így aztán tényleg nehéz ilyen rövid időn belül mást keríteni a helyemre. Felvont szemöldökkel pillantok rá, miközben a pultra könyökölök. Én biztosan megtartanám magamnak a cuccot, még akkor is, ha utána baromi sokan akarnák a magukénak tudni. Viszont megértem az álláspontját is, ettől a feladat eléggé érdekesnek hangzik ahhoz, hogy ne dobjam vissza a melót. − És gondolom itt jövök én a képbe – kúszik egy mosoly az arcomra, hiszen én értem, hogy arra fogunk kilyukadni, hogy én leszek a felelős, akinek le kell szállítani a cuccot. Talán az évszázad lopása is lehetne, így kétségtelenül benne vagyok. Azonban, amikor felemlegeti az orosz maffiát, élesen felkacagok. Hát persze. Az oroszok szeretik az ilyen értékes holmikra rátenni a koszos mancsunkat, de pechjükre, bennem is orosz vér csörgedezik, és nálam jobb kezekben lenne a készlet. − Érthető. Van valaki Londonban, aki képes ilyen információkat megszerezni. Tudom, múltkor kihallgattam, ahogy az egyik embere meglátogatta a főnökömet. Tőle lehet infót vásárolni, bár biztos sokba kerül – egyenesedek ki, miközben az ajkamba harapok, és azon kattogok, hogy érdemes lenne-e bejátszani azt a kártyát. – Vagy megkérdezhetek egy ismerőst, aki még az oroszoknál van, hogy szimatoljon körbe. Én ráhagyom a választást, bár nyilván, az utóbbinál az emberünknek kitörölném az emlékeit. Az első opciónál nem mernék ezzel baszakodni, mert én járnék szarul. − Jól van. Úgyis tudnom kell a találkozópontról, hogy miként tudok üzenni majd nektek satöbbi. A bejutással meg kijutással kapcsolatban óvatos leszek, bár ahhoz fel kell deríteni, hogy hol őrzik a tőröket, és milyen a védelmi rendszerük. Meg az sem árt, ha megmondod, hogy mennyi idő áll a rendelkezésemre – emelem a tekintetemet Priscillára, miközben gondolatban már a lehetséges kontaktokat válogatom. Mármint, azok közül, akiket még nem nyírtam ki.