A mai nap végre a lazításról szól. Persze jó újra a színpadon állni és azt csinálni, amit valóban élvezek. De néha nem árt, ha pihenhet az ember. Főleg, hogy az orvosok is megmondták, hogy időnként szorítsak be egy kis énidőt is a teendőim közé. Így is tettem. A nap elején kitakarítottam a házat, ami valljuk be már rá is fért. Na meg ha még egy kis mágiát is segítségül tudok hívni, akkor pikk-pakk megvagyok vele. Ezt követően előástam a szekrény mélyéről egy receptkönyvet, mert a főzés nem az erősségem. De szerettem volna valamit, saját kezűleg készíteni. Bár odafigyelek az egészségemre és talán jobb lett volna, ha valami rendes ételt készítek, ehelyett csak egy egyszerű sütemény gőzölgött a konyhapulton. Mikor mindezekkel elkészültem úgy döntöttem, hogy a külsőmet is ideje megváltoztatnom, ami metamorfmágusként nem okoz különösebb problémát. A tükör előtt állva, először a hajam színével és hosszaságával kezdtem játszani. Megnéztem milyen lennék vörös, félhosszú hajjal, majd ugyanezt pinkben is. Utána bezöldítettem és az egyik oldalt tűsisre alakítottam. A szemem először pirosra, majd hófehérre változtattam. De, amit a tükörben láttam, az annyira megrémisztett, hogy muszáj volt azonnal visszaváltani az eredetire. Mókából az orrommal is elkezdtem játszani, először elefánt ormányt növesztettem, majd megnéztem milyen lennék, ha olyan orrom lenne, mint egy sünnek. Egészen addig mulattattam magam ezzel, amig meghallottam, hogy valaki kopog. Azonnal elindultam ajtót nyitni, nem is törődve azzal, hogy végül, milyen kinézettel nyitok ajtót. Már csak ajtónyitás közben figyeltem fel rá, amikor odapillantottam, a bejárat mellett lévő tükrömre. Elég érdekes látvány fogadott. A hajam bokáig ért és a szivárvány összes színében pompázott. A szemem akárcsak egy bagolyé és az orrom pedig mint egy spánielé. -Issac? – ült ki a döbbenet az arcomra, amikor visszafordultam az ajtó felé, amit közben kitártam. Nem is akartam hinni a szememnek. Olyan régen láttam már őt és eddig azt hittem, hogy hallani se akar felőlem. A következő pillanatban, hacsak nem tolt el magától, már öleltem is magamhoz. Úgy örülök, hogy vannak még olyan barátaim, akik nem fordultak el teljesen tőlem. Még akkor is, ha amikor legutóbb találkoztunk nem éppen békésen váltunk el egymástól. -Gyere be – invitálom, miközben ismét a tükörre vetül a pillantásom. Azonnal rendezem a vonásaimat. Mégsem jó egy régi ismerőst, ilyen furcsa ábrázattal fogadni.
Vendég
Pént. Júl. 16, 2021 10:32 am
Vendég
Vas. Júl. 25, 2021 11:54 am
Issac + Heaven
Remélem, hogy Isaac váratlan felbukkanása azt jelenti, hogy sikerül rendezni a korábbi nézeteltérésünket és lehetünk ismét olyan jó barátok, mint azelőtt. Már nem tudom, hogy egészen pontosan mi történt az utolsó találkozásunkkor, sajnos a töméntelen alkohol és drog, amit akkoriban elfogyasztottam, nem tett jót a memóriámnak. Csak emlékfoszlányaim maradtak meg, azok is csak nagyon homályosan. -Félre ne érts, nagyon örülök neked, de ugyanennyire meg is leptél – jelentem ki, miután elengedem őt. Nem gondoltam, volna, hogy valaha még szóba fog velem állni. A régebbi ismerőseim és barátaim közül, még többen vannak, akik az elvonót követően sem akarnak velem szóba állni. Hiába változtam meg és igyekszem ezt be is bizonyítani a külvilágnak, el kell fogadnom, hogy nem mindenki vevő már rám. -Ez nagyon kedves tőled, köszönöm – mosolyodom el és elveszem tőle az ajándékot és nézegetni kezdem. Már az idejét sem tudom, hogy mikor ettem ilyet utoljára. -De igazán nem kellett volna, a látogatásod is igazi ajándék számomra – valóban jó érzés, hogy gondolt rám és meglepett valamivel, de annak még inkább örülök, hogy láthatom. Nem is tudtam, hogy a városban van, Zoe nem is említette amikor legutóbb találkoztunk. Mondjuk annyi megbeszélni valónk volt, hogy erre már nem tértünk ki. -Foglalj helyet – lépünk be a nappaliba és a hófehér kanapé, illetve a két hasonló színű bőrfotel felé mutatok. Miután hazatértem sok mindent megváltoztattam és lecseréltem, nem akartam, hogy a régi életemre emlékeztessenek. Jobb mindent tiszta lappal indítani. -Megkínálhatlak valamivel? Igaz nem nagyon van itthon semmi, de egy üveg fehérbort még valahol csak találok – szólok elgondolkozva. Nem nagyon tartok itthon alkoholt. Persze ha előre tudom, hogy vendégem érkezik az más. Akkor biztosan bevásárolok és akkor valóban van mivel megkínálnom, de így nehéz lesz.