Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Tristan & Lynette ~ dear brother, i don't know how to thank you but i'm lucky to having you in my life

Anonymous

Tristan & Lynette ~ dear brother, i don't know how to thank you but i'm lucky to having you in my life Empty
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 7:50 pm

Tristan & Lynette
Because of you, I will always have a friend

✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯

A
Roxfort nyüzsgése után értékelem az otthon nyugalmát. Azt nem állíthatom, hogy édes csend telepszik a házunkra, hiszen én hiába higgadtam le, Celia most éli majd a kamaszkorát, a kisöcsém pedig hiába lesz napról-napra egyre idősebb és okosabb, az eltelt idővel arányosan válik makacsabbá is. Így aztán tegnapelőtt hiába kérleltem őt, hogy ne hagyjon szanaszét mindent, és menjünk kezet mosni evés előtt, a fenekét a földre csapva gubbasztott a padlón. Nem akart senkire sem hallgatni, még Tristanra sem. Pedig azért szerintem ő meggyőzőbb érvekkel rendelkezett, mint én.
Ma viszont nem tudom mi történt Brutusszal, de ébredés óta olyan, mint egy kis angyal. Elképesztő, hogy ha akar, akkor bizony tud viselkedni, rendet tartani, és még arra is figyel, amit mondunk neki. Most is a nappaliban játszik valami kisautókkal, bár már nem emlékszem honnan szerezte őket. De talán jobb, amíg ezekkel köti le a figyelmét, és Margit nyugodtan heverészhet az ablakpárkányban. Szegény macskát már egy generációnyi Weasley nyúzta, igazán megérdemel egy kis nyugalmat.
Az ajtófélfának dőlve figyelem a csöppséget, ahogy eljátszogat magában. Még rám sincs szüksége, Celia pedig a közelében lapozgat egy magazint, így bátran magukra merném hagyni őket, ha úgy adódik.
Amikor a bátyám felbukkan a nappaliban, az állammal Brutus felé bökök, és némán a következő szavakat formálom: − Nézd, milyen cuki!
Ellököm magam az ajtófélfától, és intek Tristannak, hogy kövessen engem a konyhába, hiszen ezt a csendes pillanatot meg kellene ünnepelni valamivel.
− Ma olyan kis csendes! Nem gondolod, hogy meg kellene jutalmaznunk valamivel? – mosolyodok el, ha követ, de még mindig suttogok, mert nem akarom magunkra vonni a kis gézengúz figyelmét. Közben az egyik konyhai polchoz lépek, és leemelem az egyik receptes könyvet, amit anya használt. Nem engedtem elpakolni őket, hiszen, ha lehetőségem adódik, akkor ezekből sütök-főzök, bár a főztömből még mindig hiányzik valami, amit csak anya tudott hozzátenni. Azóta is gyakran morfondírozok, hogy mi lehet az a titkos összetevő.
Közben a könyvet óvatosan a pultra fektetem, és lapozgatni kezdem, hátha jön az isteni szikra, és vagy a bátyámmal közösen, vagy egyedül eldöntöm, hogy ezúttal mely süteménynek az illata fogja betölteni az egész házat.

✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Tristan & Lynette ~ dear brother, i don't know how to thank you but i'm lucky to having you in my life Empty
Vendég
Hétf. Júl. 12, 2021 12:54 am

Lynn & Tristan

Amikor azt hittem, hogy a RAVASZ vizsgákra való rengeteg tanulás majd felkészít az első akadémiai évemre, nagyon el voltam tévedve. Ötre is fel kellett pedig készülnöm, mégsem közelítette meg azt a terhet, amit a Docendo Discimus dobott a nyakamba az első két szemeszterben. Nem meglepő, hogy amint végeztem az utolsó napommal nyáron, az első dolgom volt hazamenni és bedőlni egy hétre az ágyamba. Soha nem lustálkodtam otthon, még félév közben is minden nap a családom volt az első és egyetlen, ami számított, nem véletlenül nem költöztem be a kollégiumba. De arra az egy hétre szükségem volt, mert úgy éreztem magam, mint az a babazokni, amit anya úgy rángatott ki a mosógépből, hogy Brutus akkor még nem volt képben, Celia pedig már legalább négy éve nem hordott olyan pici zoknikat. Valószínűleg úgy is nézhettem ki.
Mostanra azért kihevertem ezt a traumát és feldolgoztam azt a borzasztó tudatot, hogy szeptemberben ugyanonnan folytathatom, ahol abbahagytam és igyekeztem még többet segíteni otthon. Csak nem hagyhattam mindent Lynnre, neki is ugyanolyan fárasztó lehetett a tanév. De azért Merlinre, nem tudom, mi lenne velem nélküle. Brutus az utolsó agysejtemet is elölte volna, ami csak azért küzdött, hogy ne felejtsek el levegőt venni.
Lepihentem egy kicsit délutánra, elvonultam a szobámba levelet írni Brinek és rajzolgatni, csak most vonszoltam elő magam a családom körébe. - Cuki? -A tekintetemmel követtem Lynnét, miután megtorpantam mellette. Először azt hittem, valami delíriumos lázálmot lát maga előtt, de akkor mindketten ugyanolyan betegek lettünk volna, mert Brutus tényleg, ezúttal tényleg jól viselkedett. -Beteg a gyerek? Vagy titokban adtál neki valami nyugtatót? Nekem elmondhatod, soha nem mártanálak be. -Természetesen csak cukkoltam a szavaimmal, de amilyen meglepő volt az öcsénk jó viselkedése, teljesen reális lehetőségnek tűnt.
Pár percig csak álltam Lynn mellett, döbbenten nézve a csendes, békés kis Brutust, akire ezek a szavak soha nem illettek igazán. A húgom felém intézett mozdulata zökkentett csak ki belőle és automatikusan követni kezdtem a konyha felé.
- Tudod… eddig azon gondolkodtam, hogy vajon milyen oka van annak, hogy ilyen ügyes és jó fiú lett belőle. De most már mindent értek, túl jól ismer minket és tudja, hogy megjutalmazzuk. Vagy valami nagyobb tervet szövöget abban a pici fejében, amire soha nem számítunk. Lehet, Margittal akarnak világuralomra törni. -Megfordult a fejemben, hogy ebből mennyire jó gyerekkönyv lehetne, de hamar elvetettem az ötletet. Ha nem vettek volna fel az akadémiára, akkor pszichomágia helyett biztosan ezt az utat választom és illusztrátornak állok. Most már csak hobbinak marad meg a rajzolás.
Némán figyeltem, ahogy Lynn anya receptkönyvét lapozgatta és egy pillanat alatt átfutott rajtam a felismerés, hogy mennyire hasonlít rá. Éppen olyan, mint anya volt, amikor vidáman nekiállt főzni nekünk, mert mi ki akartuk könyörögni a kedvencünket tőle. Lynn is pontosan ilyen szuper lesz, ha egyszer saját családot alapít, már most is az.
- Egy jó kis citromtorta? A múltkorit embertelenül elrontottuk, ideje lenne kijavítani ezt a csorbát, ami a konyhatudományunkon esett.

Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 12, 2021 1:36 am
Lynn
&
Tristan

Tisztában vagyok vele, hogy milyen kimerítő éven vagyunk túl, de sikeresen átvészeltük ezt egy családként. Az én eredményeim továbbra is jók a Roxfortban, Trist túlélte az első akadémiai évét, s bár aggódtam érte, szerintem a körülményekhez képest remekül állta a sarat. Apa is valamivel jobban van, Celiáért nem kell aggódnom, mert a teendőim ellenére rajta tartom a szememet, így az egyetlen személy, aki miatt fájhat a fejünk az Brutus. Viszont ma még ő is a tüneményes szintnek a határát súrolja, így nem csoda, hogy ma kifejezetten jó kedvem van, amiért egyik testvérem sem rombolta le a házat.
Talán ezért örülök annyira, és döntök úgy, hogy a bátyámat befogva meglepem a családot. Nem kell sok, kontyba tűzöm a hajamat, hogy ne legyen zavaró a sütés-főzésnél, majd elcsípem Tristant, hogy a segítségét kérjem.
− Igen. Nézz rá! Tiszta aranyos, elfoglalja magát csendesen, nem hisztizik, nem követelőzik, még a macskát sem nyúzza – magyarázok a fivéremnek, bár még én is enyhe sokk alatt állok, bár azért titkon remélem, hogy Brutus mostantól ilyen marad. Mindenhogyan szeretem őt, de így kevesebb gond van vele, ami pedig valljuk be, az egész család lelki állapotára nézve jó dolog.
− A-a. Legalább is, nem tudok róla. Lázasnak biztos nem az, egyéb tüneteket se látok rajta. Fene se tudja, hogy mi ütött belé – rázom meg finoman a fejemet, majd egy szúrós pillantással illetem az imádott bátyámat, de látja a szám szegletében bujkáló mosoly miatt, hogy nem gondolom én ezt a nézést annyira komolyan. – Egyébként pedig belőled jobban kinézem, hogy ilyesmire vetemedsz, bátyus – lököm játékosan oldalba, hiszen szerintem én jóval türelmesebb voltam a kisöcsénkkel, mint ő. Bár az is tény, hogy Tristan idősebb, több évet megállt már mellettünk, így hát nem csodálkoznék, ha az idegrendszere hamarabb feladná.
− Látom ám, hogy milyen feszült vagy néha. Vigyázz amúgy, a végén előbb kezdesz kopaszodni… Na, várj csak! Mi ez a folt itt? – ugratom, miközben megpróbálom a füle mellett megérinteni a haját, mintha valóban kopaszodni látnám őt. Alig bírom visszafogni a kuncogásomat, lehet, hogy ezt visszakapom majd valahogy, de nem különösebben érdekel.
− Vagy, lehet, hogy csak jó napja, esetleg úgy érzi, hogy ideje egy kicsit komolyodnia, vagy csak szimplán nem kéne mindig az idegeinket próbára tennie – csatlakozok a találgatáshoz, de a bátyám utolsó és egyben abszurd ötletére elnevetem magam.
− Hacsak Margit titkon nem animágus, mint annak idején Ronék patkánya volt, akkor kötve hiszem, hogy világuralomra akarnának törni. Különben is, Margit egyenesen menekül előle, mert mindig a farkánál akarja cibálni – kuncogok bele a tenyerembe, még mielőtt a konyhába lépnék.
A konyha az egyik kedvenc helyiségem, ahol tenni-venni szeretek, hiszen itt érzem a legközelebb magamhoz anyát, ezért sem engedtem sose, hogy hozzányúljanak az ő szakácskönyveihez, és azóta is katonás rendet tartok az edények és a fűszerek között. Mindennek aszerint a rend szerint kell lennie, ahogy annak idején ő hagyta.
Most viszont ahogy az ujjaim közt pörgetem a lapokat, és Trist felemlegeti a citromtortát, akaratlanul is elmosolyodok. Hát igen, az a híres balul sikerült citromtorta.
− Az nem azért volt, mert Brutus Merlin tudja hogyan, de összekeverte a sót és a cukrot, és elrontottuk az arányokat? – pillantok fel a könyvből. El kell ismernem, az a torta tényleg annyira borzalmasra sikeredett, hogy még Margitot se etettem volna meg vele.
− Ám legyen. Viszont estére valami rendes ételt is csinálni kellene, mert a végén Brutus hozzászokik ahhoz, hogy torta van vacsira – egyezek bele, és lusta kézmozdulatokkal a citromtortáig lapozok. Utána pedig a falon lógó kötényekhez lépek, leakasztom őket, és az egyiket a testvéremet felé nyújtom, majd a másikat magamra öltöm.
− No, akkor szedjük szerintem össze a hozzávalókat. Mondjam őket, és te szeded, vagy hogy legyen? – lépek vissza a konyhapulton heverő kötethez, amíg a testvérem válaszára várok.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 08, 2021 7:51 pm

Lynn & Tristan

Olyan különös volt ez a család. Furábbnál furább gyerekek és felnőttek, mindenki egy igazi egyéniség, mégis valahogy rendben tudtuk tartani a háztartást. Meglepett, hogy így összetartott ennyi különböző ember, pláne ilyen nehéz évben, amilyen ez is volt. Érdekes, mikre nem képes a családi kötelék.
- Biztos vagy benne, hogy ezt ki kell mondanunk hangosan? Még a végén meghallja, hogy jónak és cukinak tituláljuk, aztán felgyújtja a fél házat. -Kinéztem volna az öcsémből, szerintem a négyünkre tervezett sunyiság mennyiségének kilencven százaléka minimum Brutusban landolt. De lehet, az egész is. Nagyon szerettem mindegyik testvéremet, de a legkisebb elég egyértelműen a legnehezebben kezelhető volt. -Biztos vagyok benne, hogy forral valamit abban a kis fejében. Néha túl okos a kölyök egy hatéveshez képest. -Határozottan az volt, ez pedig a rosszaságával keveredve a legkatasztrofálisabb kombinációhoz vezetett. Merlinre, mi lesz velünk tíz év múlva…
Tátott szájjal, megjátszott felháborodással néztem a húgomra. Még hogy én, türelmetlen? Bármit el lehetett mondani rólam, de ezt éppen nem, bármeddig tudtam tűrni a testvéreimet. Habár az tény, hogy Lynn hosszabb távon volt képes elviselni őket, mielőtt egy komoly migrén tört volna rá.
- Azért attól még elég messze állok! -A szavaim ellenére ösztönösen a fejemhez kaptam. Nem tartottam magam hiúnak, de azért húszévesen kopaszodni… nos, azt azért én sem akartam megélni, nagyon furcsán nézett volna ki a vörös fejem egy kopasz folttal rajta. -És te ezt komolyan elhiszed? Hogy Brutus megkönyörült rajtunk?
Nehezen hittem el, hogy az öcsém érezte volna a györtelmet rajtunk minden nap, amikor a pokoli természetével kellett megküzdenünk, úgyhogy egész biztosan nem is szánt meg minket. Lehet, én voltam túl gyanakvó, hogy valamit forral, de az is lehet, hogy csak túl jól ismerem már.
- Na látod, ez is sokat elmond a testvérünkről. Még Margit is retteg tőle, pedig Margit bárkit meg tud ölni. Komolyan, láttam tőle furcsa dolgokat. Lehet, van benne murmáncvér, több is mint kellene.
A konyhába érve hagytam, hogy Lynn foglalatoskodjon a szakácskönyvvel, ő úgyis hatalmas becsben tartotta és sokkal szentimentálisabb kapcsolata volt vele mint nekem. Azt hiszem, ő sokkal kevésbé tudta elengedni anyát, mint én, pedig nekem is sokszor okozott problémát megküzdeni a hiányával, pláne a születésnapján. Úgyhogy a húgomra hagytam a recepteket, addig elővettem a lisztet, cukrot, tojást, amikről szinte biztosra tudhattam, hogy szükségesek lesznek a süteményhez, bármit is válasszon ki.
- Nem emlékszem már rá, lehet, hogy ő volt. Elvégre Brutusról van szó. -Mondjuk utána ő volt az első, aki hisztizni kezdett, hogy milyen undorító íze lett a sütinek, bár lehet, ötévesen nem gondolt bele, hogy a velünk való kiszúrásának végül ő issza meg a levét.
Végignéztem azokon az összetevőkön, amiket már kiszedtem előre, aztán Lynn felé fordultam.
- Amit tudtam, már előszedtem, a többit mondhatod. -komolyan készenlétben álltam.

Anonymous

Vendég
Szomb. Aug. 21, 2021 3:21 pm
Lynn
&
Tristan

Szeretetteljesen pillantok a kisöcsémre, hiszen lehetett bármekkora ördögfióka, ettől függetlenül imádom őt. Sőt, biztos vagyok benne, hogy anya hiánya miatt ilyen rosszcsont, talán majd egyszer megszelídül az idősebb korára.
− Ugyan, Tristan. Azért erre még nem volt példa, és különben is, nem mindig olyan rossz – mosolygok a bátyámra. Brutust elég gyakran a védelmembe veszem, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, nem egy földre szállt angyal. Szeretném hinni, hogy tényleg szüksége lenne egy anyára, mert én soha nem fogom tudni pótolni őt. Talán egy kicsit be tudom tölteni a benne lévő űrt, de a kettőnk viszonya nem ugyanolyan.
− Nem gondolod, hogy kicsit paranoiás vagy? – kuncogok fel, és közelebb lépek hozzá, hogy átkaroljam a nyakát. Apró puszit nyomok az arcára, egy pillanatra a fejemet a vállának döntöm, aztán elengedem őt, hiszen nem érünk rá egész nap tétlenkedni. Bármennyire is jóleső lenne megszeretgetni a testvéreimet, tudom, hogy az a citromtorta nem fogja megsütni magát, még akkor sem, ha varázserővel rendelkezünk.
− Kíváncsi vagyok amúgy, hogy ha roxfortos lesz, akkor melyik házba fog kerülni. Szerintem vagy a Hollóhátot gazdagítja, vagy pedig a Mardekárba kerül – találgatok, hiszen a Hugrabugban, vagy pedig a Griffendélben nehezen tudnám elképzelni a kedvenc rosszcsontunkat. Celián egy kicsit meglepődtem, hogy a Griffendélbe került, de az utóbbi időben tanúsított viselkedése miatt, már egyáltalán nem is csodálkozom rajta. Rengeteg problémám akad a húgommal az iskola falain belül, és jól jönne ebben apa segítsége néha.
− Csukd be a szádat bátyus, különben belerepül egy glumbumble – bököm meg a mutatóujjammal az állát, miközben nem tudom megállni, hogy ne nevessem el magam. Szegény bátyámnak nem volt könnyű dolga, hiszen mindhármunkra figyelnie kellett, bár talán velem volt a legkevesebb problémája. Én azért eléggé érettnek tartom magam ahhoz, hogy ne kelljen folyton a sarkamba lihegni, amúgy sem szeretek gondot okozni. Celiával és Brutusszal ellentétben, akik szerintem már-már hobbit űznek abból, hogy melyikük fogja előbb kiborítani a családot.
Ha eddig szelíden kuncogtam, akkor most hangos nevetésben török ki. Bevallom, imádom a bátyámat és apámat a kopaszodás tényével fenyegetni, mert imádom a reakcióikat. Tulajdonképpen az egész lényüket imádom, és nem is szeretnék más családhoz tartozni, csupán összetartani ezt.
− Ne aggódj bátyó, már feltalálták a hajnövesztőszereket – ugratom továbbra is, hiszen szeretem néha egy kicsit piszkálni. Egyfajta megnyilvánulása a testvéri szeretetnek, amely azt mutatja, hogy ma kifejezetten jókedvem van. Ha tehetném, még Brutust is megölelgetném, de tudom jól, hogy ő most jó helyen van Margit és Celia mellett.
− Úgy van a híres mondás, hogy a remény hal meg utoljára. Meg Tris, azért nem olyan szörnyű gyerek. – Szeretnék hinni, optimista lenni. Tisztában vagyok vele, hogy anya elvesztése mindannyiunkat megviselt, s talán Brutuson annyira nem látszik, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben még adódnak gondjaink ebből.
− Celia is elég problémás, akkor már kollektíven panaszkodj rájuk – húzom el a számat, hiszen az év folyamán a bátyámtól is sokszor kértem tanácsot vele kapcsolatban, de nem jutottam vele egyről a kettőre. Elég sokat fáj a fejem a húgom miatt. Félek, hogy valamibe bele fog keveredni, és nem szeretném, ha rossz társaságba csöppenne.
− Margitban szerintem inkább kneazle-vér csörgedezik, hiszen mindenkivel szemben gyanakvó, de leginkább a postást utálja. Múlt héten is bokán harapta, emlékszel rá? – csóválom a fejemet. Annyira rosszul éreztem magam, hogy nem győztem lefejteni róla a macskát, és bocsánatot kérni tőle. Azóta próbálom Margitot elzárni olyankor, amikor ő jön.
A konyhában mozgok a legotthonosabban. Nem véletlenül szeretek itt lenni, hiszen anya jelenléte még mindig belengi ezt a helyet. Ezért is ragaszkodom görcsösen ahhoz, hogy ebben a helyiségben mindennek ott van a helye, ahol anyu kijelölte. Ha valaki máshova teszi az edényeket, a fűszereket, akkor kicsit ugrok rá, és azonnal intézkedésbe lendülök.
A szakácskönyve is kincset ért a számomra, azt nem véletlenül védtem Brutus és Celia elől. Az előbbitől azért, mert bármit tönkre tud tenni, az utóbbitól pedig azért, mert… Nos, ő is tönkre tett mindent. Egyedül Tristannak engedtem meg, hogy megérintse azokat a köteteket, még apára is finoman ráripakodtam, ha hozzájuk akar nyúlni.
Amíg én a receptet keresgélem, addig hallom, hogy Tristan nyitogatja a szekrényeket és a hűtőt. Hallom az elővett tárgyak apró koppanását a pulton, miközben az ujjaim között peregtek a lapok. Pontosan tudom, hogy hányadik oldalra kell lapoznom, szinte a fejemben van az egész könyv tartalomjegyzéke.
− Hát, igazából rajta kívül még csak két lehetőségünk van – mosolygok Tristanra, hiszen apához és a húgunkhoz is ki kell volna hívni a Varázsbaj-elhárító Osztagot, ha engedtük volna, hogy a konyhában bármilyen tevékenységet is folytassanak. De nyilván nem vagyunk felelőtlenek, így meghúzzuk a határokat.
Felpillantok a könyvből, a tekintetem a pulton sorokozó holmikra vándorol. Visszalesek a receptre, majd a lisztre bökök.
− Az nem fog kelleni. Viszont szükségünk lesz még tejfölre, tejszínre és citromra. Meg babapiskótára is… Remélem, Brutus nem dézsmálta meg, mert akkor nagy bajban leszünk – harapok az alsó ajkamba, miközben előszedem a szükséges edényeket és a reszelőt, ami a citromhoz kell. Ezek után sorra nyitogatom a szekrényeket, de egyáltalán nem találom sehol a babapiskótát.
− Na, jó. Lehet, hogy Brutus azért olyan ártatlan, mert felette az összeset… − engedem le tehetetlenül a kezeimet. A bátyámra pillantok segítségkérés gyanánt. Remélem, neki van valami életmentő ötlete, hogy a citromtorta projektünket megmentsük.

Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 23, 2021 5:54 pm

Lynn & Tristan

Hirtelen, ahogy Lynnre néztem, nagyon hálásnak éreztem magamat. Hálásnak azért, mert ilyen csodálatos testvérem van, aki annyival könnyebbé tette a két kicsiről való gondoskodást. Most már nem is volt annyira vészes a helyzet, de pár évvel ezelőtt, amikor még mi sem szoktuk meg a kéretlen helyzetet, hogy anya nélkül maradtunk, nem voltak egyszerűek a hétköznapok. Apa is rosszul volt, ha nem dolgozott, akkor ivott, ha nem ivott, akkor dolgozott. Mindig igyekezett titkolni, de nem ment neki túl jól, mi pedig ígyis-úgyis ketten maradtunk Lynnel a családra. Bele sem akarok gondolni, mennyire nehéz lett volna akkor, ha valamelyikünk hasonlóan belerokkan a történtekbe.
- Ez így igaz, néha igazán jól is tud viselkedni. De nem is ez a baj, hanem a kiszámíthatatlansága. Okozott már nekem pár húzásával szívrohamot és agyvérzést, de ez nem jelenti azt, hogy megszoktam a hülye kis dolgait. -Gyengéden meglöktem a húgom vállát, nyilvánvalóan nem vettem magamra a cukkolását. Azt hiszem, ha ténylegesen meg akart volna bántani, arra sem lett volna képes. Celiának köszönhetően elég magasan volt ilyen téren az ingerküszöböm, de ha nem ez lenne a helyzet, még akkor is megmagyaráznám magamnak valahogy a viselkedését. Mindig lehet racionalizálni, ráadásul mindent. Jelenleg viszont ez nem szerepelt a terveim között. -Nem is tudom, lehet az vagyok. Ilyen család mellett téged ez meglep? -Nyilvánvalóan nem gondoltam komolyan én sem, amit mondtam. Lehet, hogy eléggé törött család voltunk, de nem vágytam másmilyenre. Ezek voltunk mi és így szerettem benne mindenkit.
Szorosan magamhoz öleltem a húgomat, olyan mackós öleléssel, amit soha senki nem néz ki belőlem. Azt hiszem, erre gondolt apa akkor, amikor azt mondta, nem lepődött meg az animágus alakomon. Hiszen akármennyire is különbözött tőlem külsőre egy bernáthegyi, egyre biztosabb voltam benne, hogy lélekben éppen olyan vagyok mint ők. Nem is zavar, az legyen a legrosszabb tulajdonságom, hogy klassz öleléseket tudok adni.
- A Hollóhátba, gondolod? Én nem vagyok biztos benne. Brutus vérbeli mardekáros, ordít róla, hogy ő is zöld lesz. Bár a Griffendélt is el tudom képzelni neki, a vakmerősége néha felülmúlja Celiáét is. -Igazából azért reménykedtem benne, hogy az öcsém a Mardekárba kerül, mert iszonyú viccesnek találtam, hogy apának mind a négy gyereke más-más házba kerül.
Valami nagyon különös (és meglehetősen szánalmas) hang tört elő belőlem, jelezve a helyzettel való elégedetlenségemet. Nagyon, nagyon nem akartam megkopaszodni, az egyik legnagyobb félelmem volt az életben. Egyáltalán nem illett a fejformámhoz a kopaszság. Meg látott már az ember kopasz vöröst? Úgy néznék ki mint egy rosszul megpucolt hagyma.
- Azt hiszem, nem szeretnék ilyen szerekkel élni, de kedves tőled, hogy felajánlottad -sóhajtottam lemondóan, tudomásul véve, hogy ma este is álmatlanul fogom bámulni a plafont, azon kattogva, hogy vajon reggelre kihull-e az összes hajam és hirtelen egy életre megkopaszodom-e. Rémisztő gondolat.
- Nem panaszkodom egyáltalán, ezek csak tények. Egyébként pontosan olyanok mindketten, mintha valaki elhozta volna a mi gonosz énjeinket egy párhuzamos univerzumból. Nehéz úgy ítélkezni valaki felett, hogy a saját rossz tulajdonságaid integetnek vissza rád felnagyított verzióban.
Felnyögtem az emlékre, nagyon kínos volt kimagyarázni magam és a macskát is. Az oltási könyvet pedig olyan megalázva vittem ki a postásnak, hogy bizonyítsam, nem kapja el a veszettséget Margittól, hogy utána órákig sírni lett volna kedvem.
Lynn utasítására visszapakoltam a lisztet a helyére és alaposan átnéztem a szekrényt, hátha találok babapiskótát. Nagyon örültem volna, ha sikerül, de az öcsénk egy igazi bűvész volt, aki úgy tüntetett el dolgokat, hogy a maradványait soha nem találtuk meg és sokszor csak hónapokkal később derült ki, hogy valaminek lába kélt.
- Gondolod, hogy még morzsás a nadrágja a zsebébe dugott piskótamaradékoktól? -Semmi meglepő nem lett volna benne. -Megpróbálkozzunk egy Invitoval, hátha előkerül valami jó kis zugból, vagy felesleges?
Közben előpakoltam mindent, ami a hűtőszekrényből kellett. Legalább emiatt nem kellett aggódnunk, hogy Brutus rájárt, nem volt annyira csábító dolog mint egy nagy zacskó babapiskóta.

Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:27 pm
Lynn
&
Tristan

− Ezt úgy mondod, mintha mi nem lettünk volna gyerekek, vagy pedig ne lettünk kiszámíthatatlanok – nevetem el magamat, hiszen élénken él bennem az a két-három évvel ezelőtti kép, amikor az utolsóelőtti pillanatban még kitaláltam, hogy szeretnék egy szép fonatot csinálni a hajamból. Sosem voltam problémás gyerek. Nem adtam okot a panaszra, talán azonkívül, hogy kisebb koromban szerettem elfoglalni a fürdőszobát apa és Trist nagy örömére. Ezt a tulajdonságom mára kinőttem, ugyan sokáig tart mire elkészülök, de olyan precizitással osztom be az időmet, hogy egy svájci óra meg sem közelíti az én pontosságomat.
− Előbb-utóbb fel fog nőni ő is bátyus, aztán majd sírni fogsz, amikor eszedbe jutnak ezek a napok. Vagy pedig gondolj bele, hogy mi lesz majd, amikor ő lesz kamasz, és nem Celia – ingatom a fejemet még mindig mosollyal az arcomon, bár nem tudom figyelmen kívül hagyni azt az apró, mellkasomba szúró érzést, amely akkor kerekedik felül rajtam, amikor eszembe jut, hogy hamarosan mindannyian átlépjük majd a felnőtté válás küszöbét. Szeretném kiélvezni azt az időt, amelyet együtt tölthetünk, hiszen ha úgy adódik, előbb-utóbb nekünk is meglesz a magunk családja, vagy éppen a munkánk szólít majd el más városokba.
Próbálom nem kimutatni, de igenis hiányozni fog apa az összes buta szóviccével együtt, vagy Tristan, ahogy a legújabb rajzait nézegetem, és várja a bírálatomat, vagy Brutus, ahogy az arcába tömi az utolsó szelet süteményt, de Merlinre esküszöm, fogok én még sírni Celia lehetetlen viselkedése után is. De nem szeretnék ennyire előre szaladni, hiszen se nekem, se Tristannak nincs párja, és még bőven van időnk a karrierünket elindítani.
− Nem, egyáltalán nem lepődök meg. Csupán néha egy kicsit túlaggódod magad – felelem szelíden, bár pont én beszélek, aki jelenleg is próbálja leplezni azt, hogy mindjárt elsírom magamat.
Mást talán meglepetésként érne, hogy ennyire érzelgős vagyok, hiszen az iskolában senki nem áll ilyen közel hozzám, mégis, amikor a bátyám megölel, görcsösen kapaszkodok belé. Még az arcomat is a mellkasának nyomom, hogy magamba szívjam azt a tipikus nagytestvéres illatát, mintha attól tartanék, hogy bármelyik pillanatban elveszíthetem őt. Szükségem van egy kis időre, hogy levetkőzzem magamról ezt a szentimentális hangulatot, és utána ismét képes legyek őszintén mosolyogni.
− Nem vagyok annyira én se biztos benne – sandítok Brutusra, ahogy róla beszélünk, és halkan felnevetek, ahogy hallgatom a bátyám teóriáit. – A Griffendélt kevésbé tudnám neki elképzelni, inkább a Mardekárt, vagy a Hollóhátat. Lehet, hogy vakmerő, de nem buta. – Azonban egyikünk sem tetszelgett a Teszlek Süveg szerepében, s talán jobb lenne, ha egy ideig hagynánk, hogy a mi drága kisöcsénk gyermek maradhasson. Nem kell neki hamar felcseperednie, hadd élvezze a gondtalan gyermekéveket.
Akaratlanul is nevetésben török ki, ahogy Tristan valami fura hangot hallat. Szerintem nagyon vicces, bár tény, neki sem kellene ideje korán megkopaszodnia, elég, hogy apa feje búbján vélek felfedezni foltokat, amelyekkel előszeretettel ugratom, amikor újabb viccekkel akar fárasztani.
− Pedig, ha szükséged van, akkor szólj nyugodtan – mosolygok a testvéremre, és szinte biztosra veszem, hogy ezen fog agyalni egy jó darabig. Néha én is gonosz vagyok, pedig ismer annyira, hogy tudná, mindez csupán egy apró ugratás a részemről, amelyet mással nem mernék megtenni, aki nem tartozik a családomhoz.
− És arra nem gondoltál, hogy talán mi vagyunk az ő jó énjeik? – csempészek némi játékosságot a mosolyomba, bár igazat kell adnom neki abban, hogy a testvéreinkkel szemben sokkal elnézőbb vagyok, mint bárki mással.
Időnként megesik, hogy sajnálom a bátyámat, amiért olyan megtörtént eseményeket hánytorgatok fel, amik mély sebeket szakítanak fel számára, de én még mindig remekül szórakozok azon az emléken is. Szerencsétlen postás… Bár Tristant egy hangyányival jobban sajnáltam akkor, hiszen ő vállalta magára azt a hősies feladatot, hogy magyarázkodjon egy sort.
Már majdnem mindent előveszünk, ami szükséges lenne egy isteni citromtorta elkészítéséhez, csakhogy a babapiskótát sehol nem találom. Fásult sóhajjal közlöm a tényt a bátyámmal is, miközben a kezeimet a csípőmre téve körbefordulok a konyhában.
− Attól függ, hogy ma követte-e el ezt a gaztettet, vagy korábban, ugyanis nemrégiben mostam ki a ruháit – ingatom a fejemet, ahogy ismét nekifutok átkutatni mindent a konyhában. Jobb ötletem nincsen, viszont Tris javaslatára felé fordítom a fejemet, ahogy mérlegelem az ötletét.
− Megpróbálhatjuk. Viszont, én még nem vagyok tizenhét, szóval neked kell varázsolnod. – Apa tuti nem örülne, ha a Minisztériumból látogatókat kapnánk azért, hogy miért varázsolgat egy kiskorú, pedig szeptember elején már én is felnőttnek fogok számítani. Addig pedig előttem áll egy teljes nyári szünet, amely során nem varázsolhatok, bár megszoktam már, hogy mindent kézzel végzek el, mégis a gondolat, hogy lehetne könnyebb is egy kicsit frusztráló.

Anonymous

Vendég
Szomb. Márc. 12, 2022 1:15 am

Lynn & Tristan

Megvontam a vállamat, mikor a mi gyerekkorunkat emlegette. Lehet, hogy az én memóriám nem volt az igazi, de ha magamra gondoltam, csak az jutott eszembe, hogy mennyire jó kisgyerek voltam. Apa is ezt mondogatta néha, hogy utánam és Lynn után olyan könnyűnek tűnt a gyereknevelés, hogy bevállaltak még kettőt. Rossz ötlet volt, elnézve milyen pokolfajzat lett Brutus. Persze rajtam meg ott volt az a teher, hogy én hoztam haza Margitot, aki felért tizenöt Brutuskával is, amilyen sátáni macska volt. Szóval, ha jobban belegondolok, én sem voltam teljesen ártatlan…
- Azért szerintem mi ketten együtt nem tettünk ki egy fél Brutust sem. Szeretem meg minden, de pokolian rossz. -Valószínűleg azért nézett rá apa néha olyan tekintettel, mert saját magára emlékeztette gyerekkorából. Nekem sem véletlenül mondhatta mindig, hogy nem érti, hogyan lett olyan gyereke mint én… vagy éppen mint Lynette. És még Lynn legalább anyára hasonlított - Merlinre, de még mennyire hasonlított, leszámítva a vörös fürtöket a fején -, én azonban a hajamon kívül semmiben sem hasonlítottam egy Weasleyre.
Azt hiszem, egy másodperc alatt futott ki minden vér az arcomból és az eddig is brit időjárás mellett sápadt bőrőm még hófehérebb lett. Nem akartam belegondolni, hogy Brutus egyszer felnő, pláne nem abba, hogy milyen lesz majd tinédzserként.
- Lehet, elmenekülök akkor Timbuktuba… -nyögtem fel. És ezúttal még csak nem is vicceltem, tényleg elmenekültem volna tinédzser Brutus elől. Kisgyerekként is ijesztő volt, nem kellett nekem még az is, hogy egy katasztrofális mardekáros fiú váljon belőle. Persze ez elkerülhetetlen volt, nekem pedig előbb-utóbb (de inkább utóbb) meg kell majd békélnem a ténnyel, hogy Brutus sem marad örökké ilyen aprócska.
Azonnal észrevettem a kicsiny változásokat Lynn arcán, túl jól ismertem őt ahhoz, hogy ezt rejtegetni tudja előlem. Amúgy sem volt túl profi az érzései leplezésében, előttem pedig próbálkoznia is felesleges volt. Odahúztam magamhoz egy szoros, mackós ölelésre - már amennyire a csontos karjaimból kifért egy mackós ölelés.
- Különös ezt éppen tőled hallani, amikor majdnem annyit aggódsz minden miatt, mint én. -Azóta az akadémián megtudtam, hogy ennek a pontos neve a szorongás, de itthon sosem dobálóztam ilyen szavakkal. Egyébként is érthető volt, hogy egy szülő halála, egy másik függősége, és a gyerekként nyakunkba szakadt gyereknevelési felelősség éppen elég volt ahhoz, hogy kialakuljon mindkettőnkben egy jó erős szorongás. És igazság szerint Celia és Brutus viselkedését is biztosan meg tudta volna magyarázni egy szakképzett pszichomágus. Ezzel azonban még nem akartam foglalkozni.
- Hollóhát? Ugyan, lehetetlen! Nem azért, mert buta lenne, egyáltalán nem az, pedig Merlinre, mennyivel egyszerűbb lenne vele… De úgysem arra használná az eszét, amire kéne.
Mérhetetlen felháborodással nézek a húgomra, mert még a feltételezés is borzalmas, hogy kopaszodnék. Én! Kopaszodni! Nem tartottam magam kifejezetten hiúnak, de ez még nekem is sok volt, mégis ki akarna egy félkopasz verest maga mellé? Örökre szingli maradnék és velem ijesztgetnék majd a volt évfolyamtársaik a gyerekeiket. Mehetnék szülinapokra zsákosembert játszani…
- Igazság szerint a kettő nem működhet egymás nélkül, szóval azt hiszem, mindkettőnknek félig igaza van. Remek ügyvéd lenne belőlem, nem igaz? -Nem, egyáltalán nem igaz, borzalmas ügyvéd lennék. A pszichomágia és a medimágia annál jobban passzol hozzám és a jellememhez, hiszen sokkal könnyebben engedek, mint egy ügyvédtől elfogadható lenne.
Vállat vontam a kérdéseire, úgy voltam vele, hogy itt már minden teljesen mindegy. Úgyhogy előhúztam a pálcámat, és az otthonunkat ismerve felkészültem a legrosszabbra.
- Invito babapiskóta! -Valahonnan a szekrény alól a kezembe repült egy félig megcsócsált, félig penészes babapiskóta, beborítva kosszal és macskaszőrrel. -Nos… nem hiszem, hogy sikeres művelet volt. -Lynette felé fordultam. -Mit gondolsz, süssünk hozzá egy saját piskótát? Azt legalább biztosan nem tudjuk elrontani.

Anonymous

Vendég
Szer. Márc. 23, 2022 12:12 am
Lynn
&
Tristan

Csak elnézően mosolyogtam a bátyámra, hiszen tudtam jól, hogy amennyit panaszkodott az öcsénkre, épp annyira imádta őt. Valóban nem volt egyszerű a kisebbekkel, de azért álltunk apa mellett, hogy egy családként átvészeljünk mindent. Hiszen, erre van a család, nem igaz?
− Ezt úgy mondod, mintha nem változhatna még jó irányba. Talán egy kicsit következetesebben kellene nevelni őt, és talán jobb lenne, ha több időt tudnánk tölteni vele, de nem gondolom azt, hogy reménytelen lenne – haraptam elgondolkodóan az alsó ajkamba, hiszen sosem gondoltam azt, hogy annyira vészesen nagy gond lett volna az öcsénkkel. Persze, egy igazi kis csodabogár volt, de hát melyikünk nem volt az?
− Ugyan már, te lennél az utolsó ember, aki elhagyná a süllyedő hajót – kuncogtam a testvérem kijelentésén, mert erősen kételkedtem benne, hogy egészen Timbuktuig menekült volna a kamasz öcsénk elől. Úgy gondoltam, biztosan hiányoznánk neki. Nem is tudtam volna elképzelni azt, hogy Tristan nagyon messze kezdjen tőlünk új életet.
Jólesően simultam a bátyám ölelésébe, és hajtottam a fejemet a vállára. Mi lett volna velünk nélküle? Ha ő nincs, akkor talán darabokra hullott volna a családunk. Ő viszont bármennyire is tűnt törékenynek, állta a sarat minden nehézséggel szemben, és ott segített apának, ahol csak tudott. Büszke voltam arra, hogy a testvéremnek nevezhettem őt. Tristan nélkül az én életem is szürkébb lett volna, hiszen mindig nagyon jól értett ahhoz, hogy mosolyt csaljon az arcomra.
− Épp ez az. Most rajtam a sor idegeskedni, szóval te nyugodj meg. Ne aggódj, pár éven belül Celiáé lesz a staféta. – Ezt egyáltalán nem akartam, és borzasztó viccnek is tűnt utólag visszagondolva rá. Nem akartam, hogy Tristan aggódjon. Annyi terhet cipelt magával, hogy nem pakolhattam rá még a saját problémáimat is.
− Sosem tudhatod. A Süveg meghallgatja a diákok kérését, ezt te is tudod – pillantottam a bátyámra, hiszen nem egyszer történt hasonló a múltban. Biztos voltam benne, hogy ha Brutus a Hollóhátba akart volna kerülni, akkor kapott volna lehetőséget rá. A Hugrabuggal szemben mondjuk én is szkeptikus lettem volna.
Remekül szórakoztam Tristan arckifejezésein, pedig tudtam jól, hogy valamennyire ő is rájátszott erre a szituációra, épp ezért élveztem. Néha szerettem heccelni a testvéreimet, ha már a barátaimmal szemben csendes volt, akkor legalább itthon nem rejtettem el a valós személyiségemet.
− Valóban, lehet pályát tévesztettél bátyus – adtam végül igazat neki, bár szerintem valahol mindketten sejtettük, hogy túlságosan is szelíd természete lett volna az ügyvédi pozícióhoz.
Nem is szántam több időt rá, hiszen a citromtorta nem sütötte meg önmagát, ráadásul valahonnan babapiskótát kellett volna szereznünk, hiszen az édes kisöcsénk eltüntette az összes csomagot. Arra azonban nem számítottam, hogy Tris varázslatára egy már majdnem életre kelt, félig mászó babapiskótadarabka repül elő. Undorodva méregettem a megrágott, penészes-macskaszőrös babapiskótát, majd az egyik fiókból egy zacskót vettem elő, és kikaptam a testvérem kezéből azt a szörnyeteget.
− Sütünk, de előbb moss kezet! – böktem a testvéremre, miközben összecsomóztam a zacskó száját, és a kukába helyeztem a babapiskóta maradványait. Ezek után én is a mosogatóhoz léptem, és alaposan kezet mostam, mert már csak a gondolattól is kirázott a hideg, hogy hozzáértünk ahhoz a vacakhoz.
Ezek után előpakoltuk a maradék hozzávalót, kikevertük a tésztát, és betettük a sütőbe. Kíváncsian lesegettem, hogy mikor készül el végre. Néha azonban az ajtóhoz léptem, hogy szemmel tartsam a kisebbeket. Ők viszont csodával határos módon még mindig nyugodtan elfoglalták magukat, így nem sokkal később hatalmas mosollyal emeltem ki a tepsit a sütőből.
− Most már jöhet az a citromtorta!

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: