Sokszor ébredek fel úgy, hogy a mindennapjaim ádáz küzdelmek a nevemmel, ami legtöbbször csak a bajt hozza rám. Ki ne emlékezne a nagyapám „hőstetteire”, főleg ha azok kimondottan első kézből a Roxfortból születtek. Lebukásának helyszíne, a sok mesterkedésének kudarca mind itt kezdődött az exmemoriammal. Mert természetesen még ezt sem volt képes megfelelően végrehajtani, igaz akkor épp törött pálca volt a kezében és ha egyébként nem vált volna profi a használatából, akkor bizony a korábbi elregéléseket sem aggathatta volna magára, mint valami ékes páncélt. De ami történt, megtörtént, nekem pedig a legendájával, jobban mondva a belőle kialakított gúnyáradatával kell együtt élnem. Milyen könnyen megúszta azzal, hogy kezelik a Mungóban és azt sem tudja, hogy mi történik körülötte. Néha én is azt kívánom, hogy bár ne létezne, vagy bár én is lennék annyira záp elméjű, mint a nagyapám. Letagadni már zsigerből letagadhatnám, hisz sem fehér, sem szőke nem vagyok. De attól még tudják, ki vagyok, hála a nagy számnak. Mert a szüleim sok mindenre megtanítottak, arra is, hogy legyek büszke a nevemre és álljak ki az igazamért is. Lehet, hogy a mértéket nem ismerem, de sohasem tudom megállni. Vagy ha máshogy kellene fogalmaznom, akkor zsigerből érzem, mikor kell kelletlenül megszólalnom. Igen, ez a megfelelő szó a legtöbb szituációra. Kelletlen. Az utóbbi időben azonban olyan jelenségre figyeltem fel a házam táján, amire nem számítottam. A legtöbbször már nem is rám figyeltek fel, ha érkezem a folyosón, hanem Bagman lányára. És néha tényleg nem tudtam eldönteni azt, hogy sértésnek vegyem vagy sem, hogy nem rajtam köszörülik a nyelvüket mások, hanem rajta, akkor is legtöbbször a háta mögött. Mert az egy dolog, hogy én szemtől szembe megmondtam neki a véleményem, a többség már gyáva szar volt, ha csak eszükbe jutott, hogy az anyja a tanfelügyelő. Esküszöm, mint valami mumus. Nem is értem, hogy az a nő hogy tud végig menni úgy a folyosón, hogy ne kapna el egyetlen diákot sem. Javítom, mindig elkap valakit valami miatt, amikor meg sem szólal. És ha már a lánya jut eszembe meg a gondolatolvasása, akkor nem tartom kizártnak, hogy ez a jó szokás családban marad. -Láttad hogy bunkózott megint Bagman a bagolyházban? – nem mondanám, hogy zavar, amiért már megint az ő neve üti meg a fülemet, de de. Már két óra között sem lehet elmasírozni a folyosón úgy, hogy ne halljak valamelyikről, vagy ne lássam őket. De ez most érdekel, mert ennyiből nem tudom leszűrni, hogy melyikről van szó. Nyilván valaki levelet adott fel, mert ugyebár ha jön, akkor azt a reggelinél ugyanúgy megkapja, mint mások. Hacsak nem egyenesen ablakhoz megy, de azt csak a tanfelügyelőről tudom elképzelni. - Jaa, és azt mondta, hogy ne üssük bele az orrunkat a dolgába. Annyira kis pukkancs, annyira beképzelt. – ha nem lenne elég nyilvánvaló, akkor két felsőbb éves mögött araszolok és igyekeznem kell kapkodni a lábaimat, ha nem akarok lemaradni tőlük. Most már egészen biztos, hogy Phillyről van szó. - Ha nem fenyegetőzött volna az anyjával, akkor biztosan kapott volna egy rontást. De így… - Mert gyáva vagy. - Gyáva vagy te, szeretnél találkozni az anyjával? Mondd csak, láttad már az anyját? Na ugye. De legközelebb ha megint ilyen szemtelen lesz, nem ússza meg. Akkor majd ülhetünk mindketten az anyjánál. Lehet csak kicsit móresre kellene tanítani, tudod, elkenni a száját. Akkor majd tudni fogja, hogy kit tiszteljen. Akaratlanul is felhorkantok a szavaikra, mert annyira gyalázatosan szánalmasak. Ami pedig azt illeti, lehet, hogy ezt túlságosan hangosan is teszem, mert mindketten megtorpannak és hátranéznek rám. -Nézd már, Lockhart. Csak nem hallgatózol? – sunyin vigyorog rám az egyik, de én csak dacosan állom a tekintetét. Nincs mit tenni, nem tagadhatom le a nyilvánvalót. - A helyetekben lekopnék Bagmanről, van benne kurázsi. Foglalkozzatok inkább a nyomorult életetekkel. – van az a szituáció, amikor nálam mindig elpattan valami. Ez most épp az, ilyenkor viszont a megfontoltságom cserben hagy és a helyét az igazságérzetem veszi át. Máris megbánom a szavaimat, de az ellen már nem tudok mit tenni, hogy a következő pillanatban az ingemnél lógatnak fel együtt a falra. Pechemre pedig egyetlen árva lélek sem jön el erre, vagy az is eliszkolt, aki erre tévedt. A következő véleményüket már a gyomromban érzem, ugyanis az egyik gyorsan be is pancsol. Fájdalmasan nyögök fel, miközben konstatálom, hogy már megint kezdik. - Szóval Lockhart, nem tanították meg neked, hogy ne hugyozzál más füvére? - Gyáva pondrók vagytok. – vetem oda neki zsigerből, amire a válasz a szemem alá érkezik. Hirtelen fehér szikrákat látok az arcomat ért fájdalomtól, merthogy pofozzanak is meg bármennyiszer, sosem bírtam jól az ilyet a csenevész alkatommal.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 11:02 am
Gilderoy & Philly
I hit like a girl. A girl, that will kick your ass.
Már megszokhatták, hogy mindig én indulok el utoljára a hálókörletből reggelizni, majd a nagyteremből is órára. Egyszerű az oka, nem szeretem, ha túl sok ember van körülöttem. Így viszont az utolsók között érek a tantermekhez is. Talán most ez a szerencsém. Vagy talán valaki másé? Éppen átváltoztatástanra tartok, mikor a folyosón megpillantok egy jelenetet, ami egy kicsit sem tetszik. Valaki a falon lóg, a másik kettő meg püföli. A hangból ítélve pedig rögtön meg tudom állapítani, hogy ki az áldozat. Persze, hogy Lockhart. Lefogadom, hogy már megint ráülni a szájára. Halk sóhaj szakadt fel a torkomból, aztán csak leteszem a kezemben tartott könyvet a mellettem lévő padra és mivel rajtunk kívül egy árva lélek sem jár erre, nem hogy prefektus, a kezembe veszem az irányítást. - Miért nem a saját súlycsoportoddal kezdesz, te barom? - nézek rá kérdő tekintettel, ahogy lassan közelebb sétálok hozzájuk a kihalt folyosón. Nagy kár, hogy most épp nem hallom mi fordul meg a fejében, de el tudom képzelni, vagyok annyira kreatív és én is sokszor gondolok hasonlóan szépeket az anyámról. Futó pillantást vetek Lockhart felé, aki nos... Láthatóan nem most éli fénykorát, és számításba veszem, hogy itt is hagyhatnám, mert ha belemászni tudott, akkor ahhoz is legyen mersze, hogy kilábaljon belőle - bármiről legyen is szó. De nem teszem, mert ahogy neki, nekem is bántja az igazságérzetemet valami. Például a kettő egy ellen felállás az rohadtul. Mi tagadás, mint a 150 centimmel biztosan ráhozom a frászt a két pojácára, de ha mégsem, a nevem megteszi. - Tudjátok, ha anyámnak jó napja van, engedi, hogy én találjam ki a büntetőmunkákat. Nagyon fogom élvezni, mikor a tiéteken gondolkozom. Nem is tudom, úgy láttam, hogy Myrtle mosdóira ráfér a takarítás. Vagy szeretnétek esetleg egész szombaton ganét lapátolni a thesztrálménesnél? - teszek szándékosan úgy, mintha gondolkodóba ejtene melyiket is válasszam. Persze nyilvánvalóan blöffölök. Anyámmal még csak szóba sem vagyok hajlandó állni, mióta átcibált a Roxfortba, de erről nekik nem kell tudniuk. Persze beszéd közben azért előkerül a pálcám is, ami már érzi, hogy itt valami készül. Nem támadok rájuk, nem vagyok ostoba. De fel vagyok készülve rá, hogy ezek a mardekáros tuskók majd megteszik. Emlékszem rájuk, ma már belém kötöttek kora reggel a bagolyháznál csak azért, mert az anyám az anyám. Nem repesek a boldogságtól, hogy újra beléjük kellett botlanom, pláne nem ilyen körülmények között. - Szóval leszeditek szépen Lockhartot a falról és eltakarodtok órára vagy szeretnétek kipróbálni mennyire tanítottak meg az Ilvermornyban párbajozni? De gondolom nem kell emlékeztetni titeket, hogy kinek a lánya vagyok. Mikor a gyengélkedőre kerültök, az senkit nem fog érdekelni.. - sóhajtok nagyot és közelebb lépek. Szerencsére azzal nem kamuzok, hogy igenis jól párbajozok és ha kiprovokálják, akkor bizony első kézből fogják megtapasztalni, hogy mi jár annak, aki bántja a kisebbeket. - Alarte Ascendare! - mondom ki a varázslatot abban a pillanatban, hogy meglátom, az egyik a pálcájáért nyúl és lendítené is felém. Gyors vagyok és számítottam rá, nincs itt semmi trükk. Nem is esik bántódása azon kívül, hogy jó messzire repül és közben pördül is párat a levegőben. - Gyere, menjünk.. - fogja meg egyik a földön fekvő talárjának az ujját és húzni kezdi. Lesz még annak böjtje, hogy nem engedte megbosszulni a támadásomat, de jelenleg az érdekel, hogy most fogják magukat és gyorsan eliszkolnak. Gyáva banda, még jól is esett volna, ha le tudom vezetni rajtuk a feszültséget. De be kell érnem azzal, hogy leszedem Lockhartot a falról. - Így már mindjárt más.. - mormogom el az ellenvarázslatot, ami egy kicsit túl hirtelen engedi el őt, még szerencse, hogy nem lóg túl magasan, így nem ütheti meg magát. Annyira. - Te nem tudod, hogy kell befogni a szádat, ugye? - pillantok végül rá és néhány mozdulattal leporolom a vállait. Nem vagyok túl gyengéd, de azért fájdalmat se okozok neki. Azt megtették helyettem. De őszintén szólva nem vagyok meglepve azon, hogy nem csak engem szokott felidegesíteni, ez is csak azt bizonyítja, hogy nem reagálom túl a helyzetet. - Jó nagy maflást kaptál.. - jegyzem meg, ahogy közelebb hajolok az arcához. Már szépen dagad.
659 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 11:49 am
Philomena & Gildy
Egy percig sem hittem azt, hogy bármi esélyem lenne ellenük. De a két seggfejjel ellentétben nekem legalább van méltóságom és becsületem. Ez pedig egy pillanatra sem engedi, hogy elhallgassak, sőt! Az arcom már érzem, hogy egyre jobban lüktet, mégis mielőtt bekábulnék egyetlen ütésüktől, újabb megjegyzés kívánkozik ki belőlem. Esküszöm, hogy belőlem kispórolták a túlélési ösztönt, amiért nem tudok sohasem hallgatni, de így jártam. - Egyedül már nem megy? Így akartátotk Bagmant is elkapni? - nem tagadom, hogy minden egyes szavukat hallottam. Ezzel már akkor rég elkéstem volna, amikor hallgatóztam és észrevettek. Hiába tudok halkan osonni, ha egyszer kinyitom a lepcses szám, mindennek vége. De legalább osonásban jó vagyok, ha erős nem is. A fájdalmat pedig nehezen viselem, főleg miután kapok még egyet is pont ugyanoda a lassan dagadó mellé. Fájdalmasan nyögök fel és már tényleg nem próbálok ellenkezni, csak tehetetlenül lógok a tartásukban. Ha itt is hagynak, én innét szégyentelenül kelek fel majd idővel és óra helyett a gyengélkedőt látogatom meg. Csak a szokásos, engem már elég jól ismernek ott. Mielőtt azonban újabb megtorlásra számíthatnék, felbukkan Bagman. Nem sokat látok tőlük, nem is figyelek igazán, mert az jobban leköt, hogy az arcom szeretne leszakadni a helyéről, de a hangját bármikor ezer közül is megismerném. Annyira idegesítő, hogy mindenhol, tényleg MINDENHOL ott van. Csöndben - Merlin legyen büszke rám - hallgatom végig a kis párbeszédüket, aztán azt is, ahogy az egyik gyerek elrepül mellőlem. Lehet nem is akarok sokat érzékelni a világból, csak elsüllyedni szégyenemben. Mindent tökéletesen hallok, mindennek tökéletesen a tudatában vagyok. Annak örülnék a legjobban, ha csak leszedne innen és itt hagyna, esküszöm egyedül is fel tudnék kelni. De helyette ide jön és még papolni is kezd. Nem volt elég a könyvtár és az alagsor? Mindig okoskodik, mintha ő mindent jobban tudna. A fal tövébe roskadva, mint egy rossz marionettbábú csak arra futja, hogy felhúzzam magam elé a lábaimat és megtöröljem az orrom. Mégis csak könnyeket csalt a szemembe az az átkozott öklös, az orrom pedig ettől akaratlanul is folyni kezdett. Szánalmasan festek, biztos, így aztán nem is csoda, hogy csak morcosan tudom fogadni a társaságát. - Neked nem mindegy? - sziszegek halkan, bár most először veszem azt is észre, hogy a hangom inkább áll sírósra, mint nem. Össze kell szednem magam. Megköszörülöm a torkom és megpróbálok feltápászkodni. - Megoldottam volna magam is. Inkább csak te ne kötekedj mindig mindenkivel, ha a leveled intézed, ha mást. - a hangom sértett, bár sértettségem nem ellene szól. Most mégis úgy érzem magam, mint akit éppen behaluztattak. Lassan tényleg össze kell szednem magam. Hagyom, hogy leporoljon, csak összepréselt aljakkal és nagyrészt közömbösen figyelem, amit csinál. - Majd kapok rá valami krémet. - végezetül csak megvonom a vállam és próbálok úgy tenni, mint akit nem érdekel, hogy mennyire feltűnően be van verve az ábrázata. Épp most hagytak csúnyán helyben, tudom, hogy nem tudok úgy tenni, mintha minden rendben volna, de nem akarom, hogy lássa, hogy mennyire nincs. Nem az én alkatomnak találták ki a küzdősportot.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 1:34 pm
Gilderoy & Philly
Csúnyán sérti az igazságérzetemet, ha azt látom, hogy létszámfölényt kihasználva próbálja meg a banda ellátni valaki baját. Kortól és nemtől függetlenül tartom ezt alávaló viselkedésnek. Ha már valakinek nem tetszik az ábrázata, menjen oda hozzá és mondja meg neki privátban. És nem vigyen erősítést, hogy azzal majd jól ráijesszen. Főleg ne egy ilyen nyeszlett kölyökre, mint amilyen Lockhart. Te jószagú Merlin! Kinézi belőle bárki is, hogy tud vigyázni magára, mikor két ekkora cula felakasztja a fáklyatartóra, hogy ott porosodjon, míg valaki meg nem szánja?! Nem jósoltam volna neki szép véget. Ahhoz túl idegesítő Mondjuk magamnak se, azok után, hogy már megint az anyámmal fenyegetőztem. Ideig-óráig ez működik, aztán - hacsak nem totál idióták - rá fognak jönni, hogy a számon többször esik ki kamu, mint nem, ha az anyámról van szó. Márpedig elég sokszor kerül szóba. És mi egy kicsit sem vagyunk jóban. - Látom, hálás típus vagy.. - morgom az orrom alatt. Esküszöm egy köszönöm is megtette volna, és egy szavam se lenne. Vagyis de, nyilván lenne, mert a véleményemet nem fogom lenyelni még az ő kedvéért sem. - Ja, láttam. Valóban tökre uraltad a helyzetet.. - lehet, hogy ironikus a hangom egy kicsit. Tényleg, alig csöpög belőle, nem is túl feltűnő. Csak itt kéne hagynom a francba, hogy szenvedjen magának, ha már mindig a bajt keresi. Bár azt szeretném tudni, hogy mégis mi a bánat baja van mindenkinek a leveleimmel?! Fáj nekik, hogy levelezem a barátaimmal, akik történetesen nem ebbe az iskolába járnak? - Most befogod és elviszlek a gyengélkedőre... és szívesen.. - teszem hozzá. Nem, még mindig nem vagyok kedves vele, sőt. De igazán beláthatná, hogy akár itt is hagyhatnám őt, de nem teszem meg, mert van még bennem némi jó érzés. Különben is, ha én látom őt utoljára a folyosón császkálni, még a végén engem vesznek elő, ha valami komolyabb baja lesz azon kívül, hogy feldagad a nagy feje. Kössz, kihagyom. - Ha szidni akarsz, gondolatban tedd, most nem hallom.. - jegyzem meg, hátha ezzel ő is kiegyezik. Nem mondom, hogy így nem tudnék belemászni a fejébe, ha nagyon akarnék, de jelentősen nehezebb dolgom lenne. És őszintén szólva örülök, hogy nem harsogja a hülyeségeit, amiket senki nem kérdezett tőle.
358 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 5:35 pm
Philomena & Gildy
Amikor amúgy sem vagyok a helyzet magaslatán, akkor különösebben érzékeny vagyok mindenfajta interakcióra. Így van ez akkor, ha segíteni próbálnak, miután megvertek, így van ez akkor is, amikor valami kényes témáról kellene beszélni, de tovább megyek, így volt ez mindig is, amikor valami újba próbáltam belefogni és bizonytalanná váltam közben. Nem tehetek róla, tudom magamról, hogy elég nehezen kezelek helyzeteket és sokkal hirtelenebben nyilvánulok meg olyankor is, mint egyébként kellene. Ahogy a mai napig nehezen viselem, ha még az ilyen labilis helyzetekben gúnyolódnak is rajtam. Majdnem eszembe jut ellökni őt magamtól, miután iróniától tocsogósan megjegyzi, mennyire uraltam a helyzetet. Cserébe csak egy grimaszt kap. Ennél azért sokkal jobban össze kell szednem magam és a saját lábamon elindulni. Végtére is miatta kerültem bajba, nem? - Nem fogom be. Én csak meg akartam mondani neki, hogy akadjanak le rólad. - magyarázok tovább úgy, mintha azt gondolnám, egyébként érdekli őt. De közben ez inkább csak arra vetül ki, hogy akármennyire is érzem magam gyengének, az indulatok folyamatosan fortyognak bennem. - Ah... a gyengélkedőn már ismernek. - fintorgok. Megpróbálok elbotorkálni a táskámig, hogy legalább azt magamhoz ragadjam, de leginkább csak a falat támasztom, ahogy próbálk lehajolni. Ebből a szögből jobban befigyel a lüktetés, mint eddig és ettől valahogy sokkal jobban hányingerem lesz. A gyomrom eddig is kavargott a bemosástól, de ehhez lehet nem is gyengélkedő kell, hanem mosdó. Úgy minél hamarabb valahol a közelben. Igyekszek megint egyenesbe lendülni és nagy levegőt venni. Még jó, hogy nem a közvetlen szemem környékét találták el, bár így is érzem, hogy alulról préseli fel a szemhéjam az arcom. Kellemetlen. - Csak hiszed, hogy mindig azt csinálom. - szögezem le inkább makacsul a kijelentésére az álláspontomat. Nem is ismer engem, csak azt látja, hogy mekkora egy gyászbogár vagyok. Bár nem csodálkozom, mert eddig nem sok mindenkiről volt jó véleménnyel. - Te tudsz valakire jót is mondani?
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 7:06 pm
Gilderoy & Philly
Lehet firtatni, hogy mennyire néz ki szarul, de ahhoz eléggé, hogy ne hagyjam magára. Ezt már eldöntöttem magamban, szóval kár tiltakoznia, leghamarabb a gyengélkedő bejáratánál fog tudni levakarni magáról. - Miért kéne NEKED megmondani NEKIK, hogy szálljanak le RÓLAM? - vonom fel kérdőn a szemöldökömet. Kár, hogy most nem tudok belemászni a fejembe. Ami máskor átok, most áldás lenne, mert nem kéne minden szót harapófogóval kihúzni belőle. Azt ne mondja, hogy épp a hős lovagot játszotta, mikor az a kettő baromarcú beverte a képét, mert még a végén én is bemosok neki egyet, amiért bajt hoz a saját fejére. Bolond ez a kölyök, vagy mi van?! - Szóval azt akarod mondani, hogy olcsón megúszták és le kellett volna átkoznom róluk a gatyát is? - hümmögök el ezen magamban félhangosan. Végülis én is hajlottam efelé a verzió felé, csak jobban aggasztott az, hogy szerencsétlen nem tud mit kezdeni a helyzettel, minthogy üldözőbe vegyem a nyulakat. Most is inkább csak felveszem előle a táskát a földről és a vállamra lendítem, mikor azt látom, hogy a lábán is alig áll meg. Belegyömöszölöm mellé a saját könyveimet is, hogy felszabaduljon a kezem és el tudjam támogatni őt Abbott kisasszonyhoz. - Szóval megtaláltam a hobbid.. - jegyzem meg félig viccesen, de nem nevetek fel rajta. Annyira nem is találom mulatságosnak, sokkal inkább gondolkodom el rajta, hogyha ez rendszeresen előfordul vele, akkor miért nem tesz ellene semmit?! És miért nem tesz senki semmit? Heló, tanárok? Tanfelügyelő? Bárki? - Nem szoktál szólni róla senkinek, ha bántanak? - állok meg mellette, míg kifújja magát. Talán ez az első mondatom, amit normális hangnemben és tényleg érdeklődve ejtek ki a számon, mikor vele beszélek. Kivételesen nem vagyok ironikus, inkább megsajnálom, mikor feltűnik, hogy nem csak az arcát verték be, hanem a bordái közé is kapott egy pár ütést. - Vérzel, tudsz róla? - állapítom meg, aztán kiemelem a talárom zsebéből a zsebkendőmet és felé nyújtom. Ha akarja, azzal letörölheti az arcát, aztán igyekezhetünk tovább, mielőtt még kiderül, hogy komolyabb baja van. - Jössz vagy idehívjam a javasasszonyt? - vetem fel neki ezt az opciót. Azt nem kockáztatnám meg, hogy odalebegtetem a gyengélkedőre ebben az állapotban. Még a végén többet ártanék vele, mint nem. - Tudok. Majd ha jól fogsz kinézni, mondok rád jót is, ne aggódj. Jelenleg egy derékba tört kertitörpe is jobb bőrben van nálad, úgyhogy haladjunk.. - váltok vissza undok stílusba. Nem muszáj kedvesnek lennem vele, elég ha egyszerűen lepasszolom a sulinővérnek, aztán már itt se vagyok.
403 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 7:46 pm
Philomena & Gildy
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy őt nem fogom tudni egyhamar levakarni magamról. De ha a múltkor a könyvtárban annyira nyűg voltam neki, aztán meg ne is tagadja le, hogy élvezte, amikor a sarkamra taposott, akkor most mi a kótyagos leprikónszagú ménkűért akar istápolni a gyengélkedőig? Annyira nem arra vall, amit eddig mindenki vizionált róla és ez most esküszöm, hogy jobban megdöbbent, mint az, hogy három ütéstől máskor jobban meg tudok állni a lábamon, mint most. - És te miért álltál meg segíteni? - jókor jön a felismerés, hogy lehetséges, egyébként tök ugyanazért tettük. Én egyszerűen nem tudom elviselni az igazságtalanságot és ha alkalmas vagyok rá, ha nem, akkor és abban a helyzetben ezt szóvá is teszem. Csak vele ellentétben nekem nem jut eszembe a pálcát is előrántani és védekezni, hanem rögtön táncán kínálom magam bárkinek. Inkább témát váltok, mielőtt még tényleg kihúzna bármit belőlem, esküszöm képes ő is bemosni a végén nekem. - Igen, pont azt. Te végül is mindent megtehetsz, nem? - nem mondom, hogy ki akarom ugrasztani a nyulat a bokorból, de de. A legutóbb is annyira fenyegetőzött a könyvtárral és azóta is nyitva van hétvégente. Nem tudta elkerülni a figyelmem, sajnálom. Eddig pedig volt fontosabb és több dolgom is, mint az hogy ezt megkérdezzem tőle, mégis hová tűnt ezen szándéka. Aztán az sem kizárt, hogy egyszerűen csak a szája járt és nem is olyan rosszindulatú, mint az anyja. - Nem szeretnék én is problémát okozni. Épp eléggé rá vannak szállva a kishúgomra. - nem szoktam senkit bemószerolni őszintén szólva. Általában ha faggatnak, akkor mindig kitalálok valami hülyeséget, amiről a javasasszony biztos azt hiszi, hogy kétballábas vagyok. De soha nem köptem be senkit. Én nem vagyok spicli és tudom, hogy Arya épp elég fejtörést okoz a szüleimnek. Nehezen illeszkedik be, velem ellentétben neki tényleg pokoliak a napok, én csak be kellene fogjam a szám. De hát erről beszélni nehezebb, mint gondolná az ember. - Tényleg? - óvatosan végigtapogatom az ábrázatomat és csakugyan megtalálom a vér forrását. Még friss, meleg, az ujjamon könnyedén elmaszatolódik. Fintorral nézek rajta végig, mielőtt letörlöm. Csak bólintok arra is, hogy megyek, miközben ténylegesen is elindulok vele. - Kösz, hogy segítesz. - szűröm ki végül a fogaim között, mert vagy színvedek némán, vagy beszélek, vagy megyek, válasszon. francba, egy kicsit elszámoltam magam. De hát nem is olyan rég még csak lógtam és valószínűleg az izgalmak miatt nem is érezhettem semmit. De igaza van, nem lesz ennek jó vége. Akármilyen furcsa, de megnevettet amit mond, legyen a szándéka ezzel bármennyire is undok. Hallottam a hangján, most azonban a nevetés fáj. Oda is nyúlok az arcomhoz, hogy megsimítsam, rögtön el is megy a kedvem a nevetéstől. - Fura vagy, amikor így próbálkozol. Te nem is vagy annyira undok, igaz?
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 9:07 pm
Gilderoy & Philly
Nyilvánvalóan lenne jobb dolgom is, mint azt várni, hogy összekanalazza magát a földről, de csak bűntudatom lenne, ha itt hagynám őt azok után, hogy jól megagyalták. Tudok undok lenni, de sosem hagynám cserben azokat, akik segítségre szorulnak. Maximum közben kioktatom, hogy mennyire nem tud vigyázni magára, mennyire veszélyes ez és hasonló bölcsességek. Máskülönben nem is én lennék. - Mert bármit is gondolsz rólam, nem ismersz. Ha valaki segítségre szorul, nem szoktam csak úgy hátat fordítani és elindulni a másik irányba. Egyébként meg, ha eltekintünk attól, hogy eszedbe se jutott megvédeni magad, akkor se volt fair küzdelem. Ketten voltak... - rántok vállat. Tessék a magyarázat, elégedjen meg ennyivel. Ezt is csak azért osztom meg vele, mert még a végén gondolkozni kezd rajta és a zanzásított agyával végül arra a következtetésre jutna, hogy aggódom érte. Arra meg egyikünknek sincs szüksége, hogy hülyeségeken járjon az esze. - Megtehetnék, de nem teszek, mert pont olyan diák vagyok, mint a többiek. Különben sem lett volna értelme, mert legközelebb négyen jönnének és ha kettővel se bánsz el, akkor úgy feltrancsíroznak, hogy még az ispotályban sem foltoznak össze. És ha lehet, akkor most elindulhatnál abba az irányba.. - teszem hozzá a folyosó vége felé mutatva. Nem viccelek, sajnos ez elég komoly téma, elvégre tesz róla rendszeresen, hogy felidegesítse az embereket. Velem is folyamatosan ezt teszi. Mintha kötelező lenne. Mondjuk RAVASZ szinten űzi, az tagadhatatlan. Csak egy kicsit kéne néha visszafognia magát ahhoz, hogy ne használja mindenki két lábon járó boxzsáknak. - Hogy erről még senki nem tud? - torpanok meg, mert nem hiszem el, hogy tényleg ekkora idióta. Zaklatják és bántják, ő meg csak csendben tűri. Aztán mehet elnökölni a kis vitakörbe, ahol ő a kiskakas a szemétdombon. Ennél nagyobb ellentmondást még nem láttam ebben az elbaszott iskolában. - Akkor ezen most változtatunk... - jelentem ki nemes egyszerűséggel. Itt hivatkozhat bármire, én a tanúja voltam az eseményeknek, innentől kezdve pedig vége is lesz ennek az időszaknak. Ha tetszik neki, ha nem. - Miért, mi van a húgoddal? - kérdezem aztán, mintha abszolút nem is érdekelne. Mestere vagyok a félvállról odavetett kérdéseknek. Más körülmények között fel sem kéne tennem ezt a kérdést és ez meglehetősen bosszant. Túl sok beszéddel jár az, ha megiszom a napi bájital adagomat és túl sok fejfájással, ha nem. Megvárom, míg letörli a vért az ábrázatáról, aztán végre úgy tehetünk, mint akik csiga tempóban elindulnak a gyengélkedő irányába. Nem sürgetem, de ha így haladunk, akkor nagyjából a következő szünetre el is érünk az első lépcsőfordulóba és estére meglesz a táv fele is. Ennyire fájhat neki? Csak bólintok, mikor végül megköszöni a segítségemet. Nem mondom, erre nem számítottam azok után, hogy mennyire ellenséges volt, mikor leszedtem a falról. De azért jól esik, csak nem mutatom ki. Jól tudom rejtegetni az érzéseimet. - De, undok vagyok. Mindig. Nehogy azt hidd, hogy most barátok vagyunk és ezután nem fognak idegesíteni a csapongó gondolataid! - teszem helyre, mielőtt még megfordulna a fejében, hogy akár ez is történhetne. Egy fordított világban esetleg. Nekem itt nem célom megkedvelni senkit és semmit, mert remélhetőleg csak év végéig kell kibírnom ezt a folyton esős iskolát.
507 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 9:34 pm
Philomena & Gildy
Igaza van, nem ismerem. De nekem is igazam van és ő sem ismer. Ha mást nem, akkor legalább a tippem bevált és nem hagyott cserben az emberismeretem. Csak egy kicsit kell tovább gondolnom, hogy logikusan kijöjjön, ő is törődik a másikkal, ha nagyon muszáj. De azt máris alátámasztotta a szavaival, hogy hozzám hasonlóan nem tűri az igazságtalanságot. Ennek igazából most örülök és megnyugtat a tudat, hogy annyira nem is pokolfajzat, mint azt sokan mondják róla. Nem láttam még igazából senkivel sem beszélgetni, akkor sem, amikor megissza a bájitalt és nem fáj a feje. Legalábbis ezt vontam le a legutóbb, hogy ilyenkor nem fáj a feje, csak ha én vosszantom a gondolataimmal. Nem értek igazából a problémájához, de néhány igen egyszerű következtetést erről is levonhatok. - Én sem szeretem az igazságtalanságot. Ezért szóltam. - megpróbálom felvonni a szemöldököm, de gyorsan rá kell jönnöm, hogy a grimaszolás most nem csak szemtől lefelé, de felfelé sem nagyon működik. Inkább csak abbahagyom és értelmezze ezt, ahogy akarja. - Többeknek kellene kiállnia magáért. - ez egy parttalan vita tárgya mindig. Hiába biztatom a vitakör tagjait is, hogy többször állnajak ki magukért, mindenki jól tudja, hogy szóval hatni az egyik legutolsó ebben az iskolában. Bár vált már be, ezt el kell ismerni. Nem vagyok arra büszke, hogy még nem szólta, de igazából én magam is megakadályozhatnám a bajt. Viszont akkor hová lenne az izgalom vagy ki szólna úgy egyáltalán dolgokért? Legszívesebben elég erős, ügyes vagy talpraesett lennék amellett, hogy nagy a szám. Talán gyakorolnom kellene a párbajozást. De soha nem spicliskedtem, mert attól tartok, csak még többen rászállnának Aryára. - Nem! Légyszi... akkor inkább csak mondd el, hogy vagy olyan gyors, hogy pálcát rántasz, mielőtt még elkapnának. - kezdek alkudozni egyből. Francba is a hányingerrel, amiatt indulok meg ilyen lassan, ráadásul még ezektől a dolgoktól is fájhat a fejem. - Egy kicsit... nehezen illeszkedik be. Még nagyon kislány. - nem tartozik rá, de válaszolok. Valamit mégis mondanom kell. De legalább jobban megindul a lábam közben, mert én azt akarom, hogy haladjunk. Nem lenne jó, ha még az ő idejét is húznám, mert abban már biztos lehetek, nem fog itt hagyni. - Azt hiszem túl rossz helyen ütöttek meg. Vagy nem kellett volna ennem előtte. - megpróbálom vázolni a helyzetet, miután már túlontúl aggódó pillantást vet rám. Ennyire nem kell ám sajnálni, jól vagyok! Ha nagyobb levegőt veszek és sokkal lassabban szívom le, akkor még egészen elviselhető is. - Nem vagyok pisis, hogy ennyitől azt gondoljam, barátok vagyunk. De te határozottan nem vagy undok. - az ebet pedig erősen kötöm a karóhoz.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 10:15 pm
Gilderoy & Philly
Még a végén kitalálja, hogy van bennünk valami közös. Inkább nem is reagálok a szavaira. Megköszönni eszemben sincs, hogy olyan felelőtlen volt, hogy veszélybe sodorta magát és bárki mást még, aki rajta kívül itt tartózkodhatott volna a folyosón. - Legközelebb, ha beszólsz valakinek, legyen nálad a pálcád.. - adom neki jótanács gyanánt a tippet. Persze az sem hátrány, ha tudja használni. De ugyan már, ha vitatkozni tud, és csak a szája nagy, akkor mégis hol volt ő a párbaj edzéseken? Kitalálom, elméletben tanulta a trükköket a könyvtárban... - Ez nem így működik, nem hagyhatom annyiban. Ezt nem kérheted tőlem. Ha megtették veled, akkor megteszik másokkal is, amíg nem tapasztalják, hogy következménye is van a tettüknek... - rázom meg a fejem. Egyértelmű ez az elutasítás. Persze megértem, hogy nem rajong a gondolatért, hogy kiteregesse a szennyest, de mivel nem az első eset, így az se jöhet számításba, hogy megígértetem vele, hogy elmondja az illetékesnek az igazat. Van egy olyan sejtésem, hogy nem tenné meg. Az egyetlen megoldás tehát, ha a kezembe veszem az irányítást. Mily meglepő. - Vagy úgy.. Elsős? Majd megszokja.. Nem mindenkinek megy elsőre. De ez miért a te problémád? - rántom meg a vállamat. Oké, nekem láthatóan nincs testvérem, nem hiába vagyok meg olyan jól magamban is, a barátaim jelenléte nélkül. De őszintén szólva nem értem, mi köze van annak a húgához, hogy őt alkalmanként néhány barom megruházza. - Azt ne mondd, hogy hányni fogsz.. Ha elhányod magad, akkor én is! - szögezem le gyorsan, még mielőtt kidobná itt a taccsot előttem és szinkronban rókáznánk tele a folyosót. Az végképp nem hiányzik a napomból, úgyhogy ha egy mód van rá, kihagynám. Meg aztán arra se vagyok kíváncsi, hogy mit evett reggelire. - Még jó, hogy nem nagyon érdekel a véleményed arról, hogy milyen vagyok.. - térek ki a válasz elől. Nem is biztos, hogy vár választ, elég magabiztosan jelenti ki a véleményét ahhoz képest, hogy az előbb csináltak neki pár monoklit meg feltételezhetően egy bordarepedést is. Egészen meg is lepődök rajta, de ettől persze még továbbra is puhánynak tartom. És undok vagyok.
339 szó
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 10:53 pm
Philomena & Gildy
Nem reflektál semmit, amit én nem igazán tudok hová tenni. Oké, akkor lépjünk tovább és tegyünk úgy, mintha mi sem történt volna. Értem ám én, vettem a lapot. De attól még furcsa, hogy egyes kijelentéseket ignorál. Én márpedig azt mondom, hogy hallgatás beleegyezés. De nem is kell ezen vitázni, mert nem nyitok vitát. Csak eldöntöm, úgyis ezt csinálom a vitakörön is, nem? - Nem azzal a szándékkal megyek oda senkihez sem, hogy rá támadjak. - értetlenkedek. Oké, nekem úgy ez az egész erőszak téma olyan, hogy még kis mértékben is elutasítom. Nem véletlenül nem kedvelem a nagyapám válogatott módszereit, mert ha valaki, hát ő bőségesen mutatott példát csalásból és erőszakból egyaránt. Én pedig a lehető legmesszebbinek érzem ezeket magamtól. Nem véletlen, hogy ilyen sűrűn megvernek. Oké, nem minden héten, nem minden áldott alkalommal, de megesik. - De igen, kérhetem. Nem veretem magam meg hétről hétre, az nekem is sok lenne. Ezt a sulit nem érted, itt mindig is ilyen körülmények voltak, a tanárok kiszabtak némi büntetőt, levontak házpontokat és utána minden folytatódott abban, amiben ment. - próbálom ecsetelni, hogy miért nem kell felnyomnia a két srácot. Különben is kötve hiszem, hogy ismerné őket, én pedig nem fogok neveket mondani. De még mondhatom azt is, hogy provokáltam őket. - Kérlek... a húgom pedig nem szimplán azért ilyen, mert elsős. - egy pillanatrfa megtorpanok, mert nem egészen érti. Arya egy kicsit más, olyan kattant féle, mint apa, de ezt nem kell tudnia. A lényeg az, hogy valami van vele, szerintem még mindig vannak képzelt barátai, amiért cukkolják is. De nem akarok örökké megállni, így megint elindulásra késztetem a lábaimat. Esküszöm mintha direkt lennének ólom súlyúak, de velem aztán most ki nem tolnak. Inkább erőt veszek magamon és motiválom magam arra, hogy egy egészen járható tempóra rákapcsoljak. Úgysem kell vinnem a táskám, mert viszi ő, nekem csak azt kell néznem, hová lépjek. - Fúj, te hánysz attól ha hánynak? - kérdezek vissza reflexből, aztán csak elhallgatok. Furcsa szokásai vannak. Nem beszélget senkivel, mindenkivel kötekszik, hányni fog, ha én is. És elégé harcias. - Oké, igyekszem nem elhányni magam. - végül mégsem teszem szóvá azon gondolatom, hogy egyébként a hányást leszámítva mennyire bátran viselkedik és mennyire határozott. Én nem is tudom, először biztos kétségbe esnék, ha látnék valakit megverve. - Nem furcsak, hogy egymagad vagy egész évben? Mármint... mindenki szeret beszélgetni.
Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 11:40 pm
Gilderoy & Philly
Nem hiszem el, hogy komolyan arról kell felvilágosítást tartanom, nekem, hogy ismerje fel azt, aki nem jó szándékkal közelít felé. Nem egészen értem, hogy élte túl egészen eddig, ha ezt nem tudja ép ésszel feldolgozni, minden esetre most épp arra nincs szüksége, hogy ezt is a szemére vessem, úgyhogy hőssé avatom magam és kivételesen nem kérdőjelezem meg az intelligenciaszintjét. - Figyelj, azt biztos észrevetted, hogy az a két melák nem cukorkát akart adni vagy pirospacsizni veled, mikor odajöttek hozzád... - nézek rá, mintha neki is teljesen egyértelműnek kellene, hogy legyen a helyzet. De miért nem az? Nincs ebben a gyerekben semmi életösztön? Mert ha nincs, akkor a tanácsaim teljesen feleslegesek. - Lehet, hogy nem vagyok itt régóta, de az erőszakot értem és felfogom. És nem kellene vitatkoznod, amiért meg akarom fékezni. Sőt, ezt neked kellett volna.. - nézek rá vádlón. Nem igaz, hogy ennyire gyáva nyúl. Ha nem úgy, hogy szól a tanároknak, akkor úgy, hogy móresre tanítja az összeset, amelyik kekeckedik vele. Mindig azt piszkálják, akiről tudják, hogy nem fog visszaütni. Az Ilvermornyban is léteznek ezek a farkas törvények, de én már ott sem hagytam magam. - A húgodnak meg nem lesz semmi baja. Különben is, neki is meg kell tanulnia vigyázni magára.. - teszem hozzá, mintegy mellékes kiegészítésként. Én a helyében nem aggódnám túl feleslegesen a helyzetet, de nálam eleve nem is állna fent hasonló probléma, ugyanis én kezelem az ilyen szituációkat. Nem feltétlenül jól, de legalább nem hagyom, hogy megverjenek. Annál azért még a jobb horgom is erősebb. Nem hiába, apámtól tanultam. - Miért, te nem? - pillantok oldalra, hogy ha kell, akkor időben meg tudjam támogatni, de amíg nem muszáj, addig menjen csak a saját lábain. Nem tudom mit kell annyira meglepődnie azon, hogy nem bírja a gyomrom, ha előttem hánynak. Egyszerűen akkor is öklendezés fog el, ha csak rá gondolok. Nem is teszem meg inkább. Mindenki jobban jár. Főleg akkor, ha tényleg tartja magát a tervhez és nem dobja ki a taccsot. - Eleget hallom az emberek gondolatait ahhoz elég évben, hogy tudjam mit mondanának, ha beszélgetnénk. Ha pedig mást mondanak, akkor nem éri meg velük beszélgetni.. - rántom meg a vállamat. Nem vagyok túl bonyolult ember, csak az adottságomnak köszönhetően anélkül is elzárkózhatok mindenki elől, hogy ezáltal bármiről lemaradnék. - És levelezem a barátaimmal, az sokat segít.
378 szó
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 8:30 am
Philomena & Gildy
Nehéz lenne úgy felvázolni a helyzetet, hogy közben tudom, száz százalékos esélytelenséggel álltam ott szemben a két melákkal egy karnyújtásnyi távolságra. Ahhoz meg kellene tanulnom fürgébbnek lenni, hogy ha azt szeretném, egy ilyen szituációban ne kapjanak el. De meglehet, ha bepancsoltam volna nekik, akkor annyira meglepődnek, hogy akkor közben el is iszkolhattam. Csak nem vagyok az a gyáva típus, még akkor sem, ha közben tudom, teljesen esélytelen a helyzet. - Nos... én épp hallgatóztam, amikor felhorkantam valamin. Véletlnül hangosabban a kelleténél. Nem volt időm pálcát ragadni vagy sarkon fordulni. Csak elkaptak. - rájöttem, hogy a vállvonogatással még élhetek fájdalommentesen, így meg is teszem. Más kérdés, hogy most nem annyira kellene, mert hát mégis csak segít nekem menni. Pedig menni tudok, csak hányingerem van és ettől furán közlekedek. Az egyik legbizarrabb dolog az én esetemben amikor beteg vagyok és általában olyankor teljesen életképtelenné válok és meg akarok halni egy náthától is. - Oké, majd megondom. Te úgyis csak egy évig nézegeted ezt az iskolát, nem? - nem kell, hogy intézkedjen helyettem, ez ellen az összes porcikám tiltakozik és reszket egyszerre. Majd akkor én megoldom, esküszöm csinálok valamit, csak ne ő, mert akkor biztos vagyok benne, hogy a szüleimet is, de még a drágalátos anyját is bevonják, erre pedig ha rá gondolok, hogy ők találkoznának, inkább verjenek meg vagy százszor. - Te nem ismered a húgom, nem tudod, hogy ő milyen és mit miért tesz. - egyre jobban nyerem vissza a hangom és ez fantasztikus. Csak ne zsibbadna le közben a fél arcom, ahányszor csak megszólalok. Annak rettentően örülnék, mert végre elememben érezném magam és nem mint egy tengeribeteg, aki pofára esett a hajópadlón és kétszer végigtörölte azt. - Nem, én nem, fúj! - ha mellettem hányna valaki, én nem hánynám le. De neki nincs húga, nem tudja milyen az, amikor tejbepapival szembeköpik és még erre emlékszik is! A többi esküszöm soha nem volt annyira undorító, mint az. És megálltam, mert nekem vasgyomrom van. Azóta valahogy az undorító dolgok annyira nem tudnak ingerelni, mint másokat. Simán dolgoztam bármelyik gyógynövénytanon, bájitaltanon gusztustalan szagú dolgokkal akár. De ez alól az állatok sem kivételek. De most legalább megállok a lábamon és valahogy elérjök a folyosó végét is, siker! - Nem szeretem, ha hazudnak. Nincs alávalóbb dolog annál, amikor nem modjuk meg a véleményünket a másik szemébe. - de lehet már ezt észrevette, hogy így gondolom. Elég sok mindenről tudok beszélni, mondok kellemetlenségeket is. Más kérdés, hogy azok többnyire rám kellemetlenek. - Gyakran váltasz levelet?
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 12:08 pm
Gilderoy & Philly
Nem lepődöm meg, hogy azon csúszott el nála a dolog, hogy NEM TUD CSENDBEN MARADNI. Mindig ez a probléma vele meg a gondolataival is. Szinte majdnem fel is nevetek. De csak majdnem. Annyira azért nem szórakoztató, elég csak ránéznem a bevert képére, hogy elmenjen tőle a kedvem. Mégis hasznos valamire ez a Lockhart gyerek. - Szóval kihallgattál egy beszélgetést - rólam - és ezért majdnem eltörték az orrod.. - rakom össze a képet. Nem mintha világosabb lenne, hogy mégis melyik elmeháborodott percében gondolta, hogy hallgatózni majd mehet kivont pálca nélkül?! Ha pedig nem tud ütni, akkor meg kell tanulnia futni. Vagy legalább használnia az eszét. Ha már annyira büszke rá, hogy van neki. - Nem kell olvasnom a gondolataidban ahhoz, hogy tudjam ezt most csak úgy mondod... Szóval nem. Legalább hadd mondjam el azt, hogy tettem valami jót is, amíg itt voltam. Mert igen, valóban az a terv, hogy nyár elején, ahogy vége az évnek, visszamegyek Amerikába. Csak ez nem tőlem függ.. - morgom még oda a végét, bár nem nagyon kéne. Nem véletlenül nem beszélek senkivel és eddig ez tök jó is volt. Most pedig veszélyben érezhetem az összes titkomat, mert a kérdésekkel nyilván nem tud leállni. Pont úgy, mint a beszéddel sem. Bár arra még nem jöttem rá, hogy direkt ilyen idegesítő vagy egyszerűen csak nem tud róla, hogy az. Ha pedig az utóbbi, miért nem hisz azoknak, akik elmondják neki, hogy az?! - Húgod ide vagy oda. Erről szólni fogsz valakinek. Ha nem Bagmannek, akkor az igazgatónak, nekem teljesen mindegy, de ott akarok lenni. - szögezem le. Itt nincs kibúvó. Hagyom én, hogy ő csinálja. Ha viszont nem teszi meg, akkor majd én fogom, afelől egy pillanatig se legyen semmiféle kétsége. - Mindenki hazudik... - rántom meg a vállamat. Oké, ez általánosítás, de épp az előbb hazudott nekem ő is. Merje csak letagadni, még én is adok neki egy pofont érte. Vagy eltöröm az orrát, ha nem elég gyors, hogy előhúzza a pálcáját és megvédje magát. Már nem zaklat fel a dolog, de régen nagyon rosszul esett. Egyedül a barátaim azok, akik sosem hazudnak nekem. Tudják, hogy annál jobban semmit nem gyűlölök, mintha nem mondják meg az igazat a szemembe. Azt ugyanis még akkor is értékelem, ha nem tetszik a véleményük. A bátorság kifizetődik és fejleszti a jellemet. - Attól függ. Nem várom el, hogy mindig mindenkinek legyen ideje rám. De általában hetente többször küldök és kapok is. - válaszolok végül. Elvégre nem arra kíváncsi, hogy mennyi rosszat fröcsögtem össze nekik a Roxfortról, az ő drága iskolájáról..
415 szó
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 1:13 pm
Philomena & Gildy
Csak bólogatok arra, ahogy konstatálja, amit mondtam. Azt mondtam vagy azt mondtam? Kicsit rosszallóan is nézek rá, amiért ilyen nehéz elhinnie, vagy inkább csak nem éértette elsőre is, hogy mit mondtam? Igen, kémkedtem és tudom, hogy a saját szakállamra. De igazából már megint csak a nagy igazságérzetemmel meg akartam mondani nekik dolgokat. - Nem a kihallgatás volt a lényeg. - tisztázom, mielőtt még valami olyat gondolna, ami nem is valós. De miért gondolom azt, hogy őt könnyű kicselezni, amikor egy profi gondolatolvasóval van dolgom? Oké, most nem olvas a fejemben, de a szemeimből biztos kinézi, hogy egy pillanat alatt lesütöttem. - Akkor is bízd rám, kérlek. Majd hősködhetsz a te iskoládban. - két dologgal lehet engem felbosszantani, igazságtalansággal és azzal, ha valaki helyettem akarja megoldani a problémáimat. Lehet, hogy több idő kell ahhoz, hogy kellő bátorságot gyűjtsek, de ne ő találja már ki, hogy mikor, mert ha felnyom, csak letagadom. Aztán főhet a feje miattam. - Elhiszed, hogy az nem most lesz? Nem kényszeríthetsz valami olyanra, amire nem állok most ebben a pillanatban készen. - olyan szinten fog el a pulykaméreg, hogy arról is elfeledkezek, az előbb még úgy éreztem az arcom, mintha szétcsípkedtek volna a méhek, amikor egy grimaszba is bele akartam halni, na most nem. - Különben is anyádat miért hívod Bagmannek? - és ez sem kerüli el a figyelmem, mi több, egyenesen szemet szúró a megfogalmazása. - Én nem... vagyis szeretnék őszinte lenni. Mindenkivel. - ismét lesütöm a szemem, mert rájövök, hogy az imént bizony füllentettem és nem érzem igazságosnak a szót, ha nem is igaz rám. Még akkor is szeretném hinni ezt, ha tudom, hogy nem mindig helyes megnyilvánulni. - Biztos értékelik. Ha még mindig keresnek, akkor jó barátaid vannak. - nehéz azonosulnom a helyzetével, én nem tudnám beérni ennyivel. Igaz, barátaim sem igazán vannak, csak szeretném hinni, hogy igen. Szeretném hinni, hogy a vitakörben megbecsülnek és tisztelnek, hogy azért ott akadnak olyanok, akikben bízhatok is. Nem sokan vannak lássuk be. De ő még mindig egyedül van, mint a kisujja. - Azt várod, hogy leléphess?
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 3:05 pm
Gilderoy & Philly
Nem kenyerem meddő vitát folytatni vele arról, hogy a két meláknak mégis az volt a lényeg, hogy kihallgatta a beszélgetést, másként most nem lennénk itt, ilyen helyzetben. Úgyis csak a saját igazát fújja, azzal meg nem lépünk egyről a kettőre, ha összevitatkozunk rajta. Vagy neki nem tűnik fel, hogy most nem a drága kis vitaklubjában vagyunk? - Nem hiszek neked, Lockhart. És nem értem, mire akarsz várni. Itt a bizonyíték! A dagadt fejed az! Értem, hogy nyápic voltál megvédeni magad, de azt nem tudom felfogni, hogy miért nem teszel azellen, hogy ez megismétlődjön.. - torpanok meg egy pillanatra, mert képtelen vagyok megérteni miért olyan nagy cucc szólni róla valakinek. Koncentrálni kezdek, hátha a bájital ellenére hallok valamit az irányából, de csak a fejem fájdul bele a próbálkozásba. A francba már! Ha tudnám kezelni, nem kellene az a vacak bájital... - Mert az a neve! - vágom rá csípőből. Mégis mi másért hívom annak? Ők se hívják tanfelügyelő asszonynak. Pontosan tudom miket gondolnak róla és hiszi vagy sem, én sem vagyok jobb véleménnyel róla. Persze neki nem kell tudnia, hogy a kapcsolatunk nem olyan rózsás, mint amilyennek anyám nagy valószínűséggel beállítja. Én pedig egyszerűen csak nem akarok foglalkozni vele és más választásom nagyon úgy sincs, mint eltűrni az utolsó hónapokat. Aztán jön a nyári szünet és csak Merlin a megmondhatója mennyire azt kívánom, hogy ne vele kelljen töltenem, mert annál még itt is jobb. - Szerintem ez belénk van kódolva. Mármint a hazugság. De attól még hazugság marad, akkor is, ha jó szándékkal teszi az ember.. És ha egyszer kiderül, az fáj. Akkor már inkább nem hazudok, maximum bunkónak gondolnak.. - teszem hozzá. Hazudni tényleg nem szoktam, de az igazság jó részét szeretem elhallgatni, mert itt aztán tényleg senkiben nem bízom meg. - Azt ne mondd, hogy te nem várod a nyári szünetet.. Vagy azt, hogy lelépjek innen és újra akkor mehess könyvtárba, amikor akarsz és ne hallgassák ki a gondolataidat.. - nézek rá elgondolkodva. Tudom, az nagy érvágás volt neki, de még mindig jól szórakozom rajta, ha felidézem magam előtt. Akkor sem váltunk el egymástól szép szóval, ez valahogy nem az én asztalom. De nem is az a célom, hogy összebarátkozzunk, elég ha csak felkísérem ezen a lépcsőn, aztán végig a másik folyosón és utána már nem az én problémám lesz a gondozása.
379 szó
Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 5:28 pm
Philomena & Gildy
Bosszant, hogy nem is próbálja megérteni a nézőpontomat, ha már egyszer nem érzi át. Néha elég nehéz úgy mindenben jónap lenni, hogy közben kinevetnek apám és a nagyapám miatt, megfelelni minden tantárgyból, mert tudom, hogy anyát ezzel teszem boldoggá és mert én is elképesztően maximalista vagyok, miközben igyekszem valamiben jeleskedni, amiben úgy gondolom, hogy jó vagyok és még terelgetni a kishúgomat is. Ebbe lássuk be nem igazán fér bele az a kép, hogy engem olykor megvernek, arra pedig végképp nincs időm, hogy kifejlesszek egy trükköt arra, hogy is vészeljem ezeket át. A vitakör mellett nem nagyon van időm párbajszakkörre, sem önvédelmi oktatásokra, se sprintversenyekre. - Mert nekem ez mind rengeteg idő és időből roppant kevés jut. - egészen fennkölten sikerül megfogalmaznom a választ és aztán el is hallgatok. Esküszöm, hogy nem akarom előtte lejáratni magam, csak de. Nyápic vagyok, egyre jobb. Már tényleg csak az hiányzott, hogy Bagman lánya is mindenféle skatulyát aggasson rám. Piszmogva húzom el a számat és csak lepillantok a kőre, azt figyelve hová is lépek. - Ja, néha én is így beszélek apámról, amikor épp nem kedvelem. - hiába csattan fel, nekem van egy jobb teóriám rá. Aztán lehet, hogy tévedek és amerikában mindenkit a vezetéktnevén hívnak, még az anyukákat is. - Átérzem. Sokszor rám is ezt mondják. - hogy ismét ne fájjon az arcom a grimaszolástól, inkább megint csak vállat vonok. Közben már teljesen egyedül is megy a haladás, mert a gyomrom mintha csillapodna. Attól még az arcom ellátásra szorul és még ki tudja, hogy hol. - Nem tudom. Talán. Én szeretem, ha kötelezettségeim vannak és nem cikiznek azért, mert Lockhart vagyok. De ezt te nem tudhatod, hisz nem hallottad. Legalábbis nem úgy tűnik, mintha téged érdekelne az, hogy mi történt ebben a suliban.