Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Fabian és Theo Marseille-ben

Anonymous

Fabian és Theo Marseille-ben Empty
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 9:41 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Még mindig fogalmam sincs, hogy miért engedtem Fabiennek, hogy rávegyen erre az egészre, de végülis mi baj lehet? Semmi, de semmi katasztrófa nem történhet velünk a nyílt vizen egy ladikban, ami ringatózik a több méteres mélységben és én, aki még úszni se tud... ugyan... biztos minden a legnagyobb rendben lesz. Szóval igent mondtam erre a hétvégi programra, így a szüleim elhoztak a Marseille-i kikötőbe, ahol ha minden igaz, Fabien már várt rám.
Az elmúlt évet a Roxfortban töltöttem és összejött az is, hogy a következőben is ott legyek, méghozá a fivéremmel együtt, Ash-el. Neki valami más dolga volt mára és hát... Fabien Őt nem hívta meg, ezért érkeztem nélküle, de remélem, hogy nem fog haragudni ezért. Van bennem némi félsz e téren, de végülis Ő mondja mindig, hogy fedezzem fel önmagam, Fabient pedig bírom és amíg a Roxfortban voltam, nem is találkoztunk. Jó lesz ez a nap vagy a hétvége, ha esetleg holnapig tartana.
Mivel nem konkretizáltuk az egy vagy két napot, így hoztam magammal egy fekete utazótáskát is, amiben akad azért váltás ruha, na meg fürdőgatya, törölköző, tisztálkodószerek, szóval minden szar, amire szükség lehet, én pedig jelenleg egy fehér pólóban és egy méregzöld színű térdgatyában virítok, strandpapuccsal lábaimon. Hajam az égnek áll és vöröslik, ahogy mindig, a nap pedig a szeplőimet is jobban megvilágítja.
- Menjetek nyugodtan, nem lesz gond. - az hiányzik, hogy anya még odamenjen Fabienhez és kifejezze aggodalmát. Hát tök égő lenne... Szóval csak intek nekik, hogy mehetnek, tényleg megleszek, nagyfiú vagyok ám, és amúgy is látom a srácot, itthagyni meg biztos nem fog. Ha végre a szüleim lelépnek akkor felkapom a táskám, majd megindulok a jacht felé, ami azért elég pofásan néz ki, de a tengerre vetek egy nem túl szép pillantást. Hogy miért imádják ezt annyian?
- Hali! Még mindig nem tudom, hogy vettél rá erre, de... itt vagyok. - tárom szét kezeimet, de egyelőre még nem mászom fel a hajóra, csak ha nagyon ösztönöz rá.
- Te tényleg el tudod ezt vezetni? Mert tudod, még variálhatunk a programon... mondjuk egy jó túrázás az erdőben? Az legalább biztonságosabb. - zavartan túrok bele hajamba, majd pillantok el a hullámló víz irányába újra és újra. Jól van, csak nyugi, nem lesz gond, nem tervezek egy ujjal se belemenni, a hajón pedig elvileg akad pancsolós rész, elleszek majd ott, mint a gyerekek.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 12:36 am

Theo & Fabien

Apám hajója kellemesen ringatózik a vízen, miközben néhány dobozt cipelek le az utastérbe. Még az öcsém, Marcel is itt téblábol, pedig őt aztán nehéz bármire is rábírni.
Alig várom, hogy Theo megérkezzen, hiszen egész évben nem találkoztunk, amióta a tesójával átmentek a Roxfortba. Igaz, elég sokat kellett győzködnöm, hogy belemenjen ebbe a hétvégébe, de végül csak beadta a derekát. Ennek pedig kifejezetten örülök, hiszen alig várom, hogy elújságoljam neki a jó hírt.
Elememben érzem magam, ahogy a fedélzeten teszek-veszek az öcsém társaságában. Marcel megragadja az egyik mentőmellényt, és felém hajítja. Olyan könnyedén fonódnak az ujjaim az anyag köré, mintha csak egy kvaffot passzoltak volna le nekem. Belebújok hát a mellénybe, hiszen fő a biztonság, bár titkon már alig várom, hogy megmártózzak a vízben. Nem is viselek mást, csupán egy sötétkék fürdőnadrágot.
− Kösz, Marcel. De biztos nem maradsz? – mondom, amikor Marcel a hátára veti a táskáját, nagyjából abban a pillanatban, amikor Theo felbukkan. A yacht széléhez lépünk a fivéremmel, és amíg Marcel elhagyja a hajót, addig én a korlátra támaszkodok.
− Á, nem tesó. Talizok az egyik csajjal – vigyorodik el, miközben biccentve köszönti Theo-t, ahogy elhalad mellette.
− Szia Theo! Örülök, hogy végül nem gondoltad meg magad! – mosolyodok el barátságosan, és nem tudom megállni, hogy ne nevessem el magam a megjegyzése kapcsán. – Elég meggyőző tudok lenni, ha akarok.
Halkan kuncogok még egy sort rajta. Igazából, akármennyire is nem szeretem, de biztos vagyok benne, hogy a vélavér teszi ezt. Elvégre, mi más miatt mondanának az emberek ilyen könnyen igent?
− Persze, édesapámmal sok időt töltünk itt, így tanított egy s mást, de egyébként itt van velem. Mivel veled akarok lógni, ezért nem én fogok vezetni. Úgyhogy ne legyél ilyen félénk, pattanj fel! – Nem is várom meg, hogy tovább próbálkozzon. Tudom, hogy ki akar hátrálni belőle, de baromi jó móka lesz! Így hát leereszkedek mellé, és a kezemet nyújtom felé.
− Add a táskádat, aztán segítek fellépni! – ajánlom fel a segítségemet, hiszen tudom jól, hogy egészen újszerű lehet neki. Legalább is, nem úgy tűnik, mintha olyan sok időt töltene a fedélzeten.

Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 03, 2021 10:37 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Meglep Marcel jelenléte. Ő is velünk jönne? Nem mintha zavarna, bírom a srácot, de a kérdés ahogy megfogalmazódik bennem, úgy tűnik tova, mivel ahogy a jachthoz érek, már el is hagyja a srác a hajót.
- Szia! - köszönök neki mosolyogva, de mint hallom, dolga van. Hah, Ő már most csajokkal találkozgat, én pedig még mindig balfaszoskodom a randevúkkal. Rileyt is szépen faképnél hagytam azon a bulin, de... mindegy-mindegy. Inkább próbálok most Fabienre fókuszálni.
- Nem szokásom. - ha megígérek valamit, azt be is tartom. Úgy nagyrészt... Most viszont itt vagyok, bár ha már így szóba hozta Ő is, szívesen meggondolnám ám magamat a hajózási tervről. A közös program ötletével nincs bajom, de igazán csinálhatnánk valami mást is.
- Mintha csak Asht hallanám. - forgatok szemet fivéremre gondolva, mert nos... Őt mindenki imádja és engem is bármire rá tud venni. Szó szerint bármire. Borzasztó, tudom. A hajó amúgy baromira jól néz ki és elég menő dolog, hogy a srác el tudja vezetni, de annyira nincs sok kedvem átmászni rá.
- Ja jó... - már akkor, ha más vezet.
- Pfff, nem vagyok félénk! De előbb igazán adhatnál nekem is egy olyan mellényt, ugyanis nem tudok úszni. Utálom a vizet... - morgok kicsit, majd amikor közelebb jön és kéri a táskám akkor csak egy picit hezitálok, de akár csak Ashnél, úgy most is beadom a derekam, halkan szusszanok, majd "jó, legyen" nézéssel nyújtom át neki a sporttáskát.
- Megoldom! - még csak az hiányzik, hogy ennyire bénának találjon. Szóval kemény leszek és feljutok a fedélzetre, de egyáltalán nem érzem se biztonságosnak, se stabilnak. Rögtön beljebb is lépek és megkapaszkodok egy korlátba.
- Körbevezetsz? - nézzük meg milyen belül mondjuk... kint úgyis mindenhol csak a víz van.
- Amúgy nem tudom, hogy tengeribeteg vagyok-e, csak úgy mondom. - szerintem ezerszer jobban jártunk volna más programmal, de most már itt vagyok, szóval nincs menekvés.
Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 04, 2021 12:02 am

Theo & Fabien

A kis öcsém nem sok vizet zavar, hiszen a világért sem akarná a tengeren rontani a levegőt, amikor valami lánynak udvarolgathatna. Ő mindig ezt csinálja. Nem értem, hogy miért dől be neki az összes lány, vagy hogy neki miért van gyomra ezt csinálni. Én egyáltalán nem vagyok ilyen. Nekem sokkal több kell ahhoz, hogy bármibe is belefogjak, és bár szeretek ismerkedni és barátkozni, nem kavarodok össze minden emberrel. Még annak ellenére sem, hogy sokan ezt szeretnék. Tudom, hogy mindez csupán azért van, mert vonzódnak hozzám, de nem magam miatt, hanem attól, amit anyámtól örököltem.
Marcel vigyorogva megveregeti Theo vállát, ha nem húzódik el, én viszont még mindig a hajóról szemlélem őt.
− Ebben hasonlítunk – mosolyodok el, hiszen én tényleg minden esetben betartom az ígéreteimet. A szemforgatását látva hangosan felnevetek. – Ugyan, azért én egy kicsit másabb vagyok a fivérednél – felelem szelíden, hiszen úgy gondolom, az én jellemem valamelyest jámborabb, mint Ashé. Vagy legalább is szeretném ezt hinni.
− Úgyhogy ne ijedezz, apám velünk tart. Nem örülne neki, ha felügyelet nélkül vezetnék, és bevallom, annyira én sem szeretnék. – Elvégre, az, hogy az édesapám néha átengedi a kormányt, nem jelenti azt, hogy ténylegesen beállhatok a vezérlőpult mögé. – Most lent van az utastérben, de majd úgyis találkozol vele.
− Jól van, jól van, ne puffogj – nevetem ki, miközben megragadom a taton lévő nyugágyon lévő plusz mentőmellényt. – Gondoltam, majd felveszed, ha fellépsz, de ha úgy magabiztosabban érzed magad, akkor felveheted most is – nyújtom a másik kezemet is felé, hogy elvehesse a mellényt, amikor csatlakozom hozzá a szárazföldön.
A táskát egy határozott mozdulattal a vállam lendítem, miközben vigyorogva figyelem Theót. Elképesztő, hogy mennyi makacsság szorult egy ilyen kis emberbe. De ha ő így akarja, akkor én nem állok az útjába. A yachtra amúgy is könnyű fellépni, bár látom, azért elég bizonytalan. Én egy nagyobb lépéssel követem őt, a táskája még mindig a vállamon, és továbbra is szórakozottan mérem végig.
− Körbevezethetlek, de azért remélem, idővel nem fogsz ilyen görcsösen kapaszkodni a korlátokba – nevetek fel immár sokadjára, és amíg ő beszél, addig én lehuppanok a nyugágyra.
− Azért csak nem dobod ki a taccsot. Eleinte lehet, hogy fura lesz, de apa szórt rá egy olyan bűbájt, ami enyhíti a hajó lengését. Ha meg mégis rosszul vagy, akkor megoldjuk valahogy. No, de körbevezetés – pattanok fel a helyemről.
− Ezt a csodát Bavaria S45 Coupe-nek nevezik, és mint látod, itt hátul igen kényelmesen lehet heverészni – mutatok az ágyakra, majd megragadom a fogantyút, és felemelem azt. – Itt olyan dolgok vannak, amik téged nem érdekelnek, és inkább ne is piszkáld, de nyugodtan elfekhetsz itt, ha úgy tartja kedved. Csillagokat nézni borozás közben feledhetetlen élmény  – mesélek neki, miközben lehajtom az egész cuccot, és intek Theónak, hogy kövessen.
− Az egész hajó tele van kapaszkodókkal, szóval nem kell félned. Először megmutatom a fenti részeket, aztán lemegyünk, de ígérd meg, hogy nem kell kiimádkoznom téged utána a fedélzetre! – sandítok rá, miközben elhaladok a szélen, mert legelőre akarok menni. Átmászok mindenen, és ha Theo sikeresen átverekedi magát a szűk részen, akkor láthatja, hogy elöl is hasonló ágyak találhatóak.
− Itt annyi a különbség, hogy van fent egy kis lámpa, amivel este ezt a területet megvilágíthatjuk, és innen szoktunk beugrani Marcellel a vízbe – teszem csípőre a kezeimet, hiszen nyaranta rengeteg időt töltünk itt apával és testvéreimmel, még akkor is, ha Noel, a bátyám annyira nem rajong az ötletért.
Ezek után visszatérünk az elejére, és beterelem őt az utastérbe, ahol apa épp a vezérlőpanel előtt áll.
− Apa, ő itt egy jó barátom, Theo. Theo, ő pedig az édesapám – mutatom be őket egymásnak, és apám mosolyogva kezet nyújt a srácnak. Szerencse, hogy Theo nem találkozik anyámmal, mert ő nem éppen a legkedvesebb személy ebben az univerzumban. Apa viszont elég rendes, és nem is akar zavarni minket, így egy mondvacsinált indokkal kilép a fedélzetre. Megígérte, hogy nem fog nyaggatni minket, és ezért hálás is vagyok.
− Itt egyébként olyan hű de sok látnivaló nincsen – vonom meg a vállamat. Magától is felfedezheti a kihajtható felülettel rendelkező asztalkát és a körülötte lévő üléseket a vezetői pozíció mellett. Megmutatom neki hol találja a kukákat, sőt megnyomok egy-két gombot a vezérlőn is, ezáltal leengedem a tetőt, sőt megmutatom neki a dokkoló kamerát is, amin keresztül láthatja apámat a part felé fordulva nézelődni.
− Az ajtó viszont zárható, az ablakokat le lehet engedni, van benne légkondi, de nem kell attól félned, hogy kiesel, mert minden teljesen biztonságos. Na, de gyere, megmutatom milyen lent. – Itt már leakasztom a táskáját, és úgy viszem le az alsó térbe, különben nem biztos, hogy elférnék.
Lefelé menet egyből jobb oldalt egyből egy kis asztal és ülések láthatóak, bal pedig egy apró konyha található.
− Rengeteg beépített kis szekrényünk van, van itt egy tévé, ha valamit szeretnél nézni, akad rádió, ha zenét akarnál hallgatni, a másik oldalon ebben a szekrényben van a hűtő… − Itt a kérdéses szekrényajtóhoz lépek, amely mögött valóban ott lapul a hűtőszekrény, egy kis tűzhely, vízforraló és egyéb apróságok. A hűtő melletti ajtót is kinyitom, mert alapos körbevezetést tartok neki, így el is jutunk az egyik alvóhelyiséghez.
− A fejedre azért vigyázz! – kapok észbe, bár lehet, hogy talán kicsit későn teszem meg. A helyiség, amibe lépünk viszont az egyik kedvenc helyem.
− Igazából, arra gondoltam, hogy mivel itt két egyszemélyes ágy van, ezért én itt aludnék apával, és te kapnád a franciaágyas helyiséget, amit mindjárt megmutatok, de a döntés a tiéd. Akár tarthatunk csajos pizsipartit is – viccelődök, és amíg nem dönti el, hogy mit szeretne, addig még nem teszem le a táskáját. Ha ezt a szobát szeretné, akkor leteszem itt, ha pedig megnézné a másikat is, akkor cipelem tovább magammal.
Mielőtt azonban eljutnánk oda, elsőként megmutatom neki a mosdót és a zuhanyt, amelyek teljesen el vannak szeparálva egymástól, így nem lesz feszengés, vagy kellemetlenkedés, ha esetleg egyikünk a mosdót, a másikunk pedig a zuhanyzót szeretné használni.
A végén pedig elérkezünk a franciaágyas helyiségig, ahol vigyorogva fordulok Theo irányába, hiszen ha egyedül vagyok itt, vagy esetleg Marcellel, akkor az öcsémet átrakom a kisebb szobába, én pedig itt szoktam szunyókálni, így tapasztalatból állíthatom, hogy nagyon kényelmes.
− Ennek is külön van a vécéje és a zuhanyzója – teszem hozzá, mert a végén már lusta vagyok minden ajtót kinyitogatni.
− Szóval, melyik szobát szeretnéd? – érdeklődök, hiszen tényleg nem ártana lepakolni végre, és hagyni, hogy egy kicsit barátkozzon a környezettel. – Még mindig úgy gondolod, hogy szörnyű lesz, és mást szeretnél csinálni? – ugratom egy kicsit közelebb hajolva hozzá, mert korábban is aranyosnak találtam a reakcióját.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 8:06 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Nem húzódom semerre se, csak vigyorogva köszöntöm Marcelt, majd nemsokára már a hajónál is vagyok, amit nos... hát nem túl bíztatóan nézegetek. Szép, szép, de jó így távolról. A vizen van, ami egy picit se teszi szimpatikussá azt a tényt, hogy nekem is át kellene másznom rá. Miért is mondtam igent erre az őrültségre? Fel nem foghatom.
- Persze, hogy másabb vagy. - pillantok rá, mert Ashből csak egy van, de Fabienből is ugyebár. Nem akartam hasonlítgatni Őket, erről szó sincs, csak a fivérem túl sokszor eszembe jut, nincs mit tenni, bár a srác kisugárzása képes kizökkenteni. Igen, már tudom, hogy miért mondtam neki igent.
- Nem ijedeztem és persze, jobb ez így. Szerintem az én szüleim is értékelni fogják, hogy apád vigyáz ránk. - biccentek egyetértően, na meg így normálisan lesz időnk egymással dumálni, nem kell a hajóra is figyelni. Egyébként pedig örülök, hogy egy tapasztalt hajós is velünk lesz a nyílt vizen, így talán nem lesz baj. Nem ismerem egyébként Mr. Villierst, de úgy sejtem, hogy ez hamarosan változni fog. Ha olyan nyílt személyiség, mint a fiai, akkor biztos jól ki fogunk majd jönni egymással. Na de ideje felszállnom a hajóra, bár előtte jól esne egy mellény, ami megvéd a vízben az elsüllyedéstől. Sose tudni, hogy szükség lesz-e rá!
- Inkább most! - át is veszem, amikor felém tartja, majd belebújok és megnézem, hogyan is kell összekapcsolni vagy kötni vagy kell-e vele egyáltalán bármit is csinálni. Szerencsére nem bonyolult, így hamar megleszek vele. A yahtra viszont már egyedül fogok felmenni, bár a táskám viheti, azért így biztosabb lesz. Bizonytalanok a lépéseim, ahogy én is ez vagyok és tessék, most lehet rajtam nevetni, mert kurvára parázok. Kapaszkodom is a korlátba, amint odaérek.
- Majd kiderül, de szóltam előre, hogy nem csípem az ilyesmit. Nem is értem, hogy miért ezt a programot kellett választanod! Elhiszem, hogy hiányoztam, de akkor lehettél volna egy kicsit tekintettel a fóbiámra. - mert nem titkoltam el előle. Egy évig a Roxfortban voltam, így nem tudtunk annyit dumálni, mint előtte és nos, még nem tudja, de a következő évet is ott töltöm majd. Jól éreztem magam Angliában, és bár hiányzik az itteni légkör is, majd az utolsó évemet talán ismét itthon töltöm. Elválik még.
- Oké, rendes apádtól és én is remélem, hogy nem lesz gond. - sóhajtok egy nagyot, majd ujjaim vörös tincseim közé fúródnak, de aztán követem. Érdekel, hogy néz ki, tényleg szép, de én azzal is beérném, ha itt maradnánk a kikötőben. Egyébként se értem, hogy miért lesz jó hajókázni... Sehol semmi, csak a távoli szárazföld és víz mindenütt.
- Nem fogok semmit se piszkálni, nyugi. És ezek a nyugágyak tényleg jónak tűnnek, a bor pedig ellazít majd. Később borozhatunk! - kiskorú vagyok, de kit érdekel? Remélem az apját nem. Na de haladjunk tovább!
- Öhm, nem tennék felelőtlen ígéreteket, de... igyekszem majd. - pislogok felé aprókat, de alig várom, hogy bemenjünk végre. Viszont előbb túl kell lennem ezen, így nagyot sóhajtok, aztán... hát lassan, kapaszkodva, de csak követem Fabient.
- Tehát jó sok bogár jön erre... - már a lámpára. A beugrásra pedig inkább nem mondok semmit, csak megnézem, de szerencsére nem nagyobb a hajó, szóval nincs más hátra, mint befelé! Odabent kissé jobb lesz a helyzet, a szívem se kalapál már úgy, mint az imént, szóval fogjuk rá, hogy kezdek megnyugodni, mire Fabien apukájához érek.
- Jó napot Mr. Villiers, nagyon örvendek! - nyújtom felé a kezem én is, majd kezet rázok vele, azt viszont képtelen vagyok kimondani, hogy örülök a meghívásnak, mert hát nem Ő hívott meg és még mindig vannak bennem kétségek a hellyel kapcsolatban. Na de a férfi magunkra hagy, én pedig figyelek mindent, amit a srác mutat nekem, a kamera láttán pedig el is mosolyodom. Egész hasznos cucc.
Na de ez után csendben követem Fabient és nézek meg mindent, időnként biccentek, miközben magyaráz, de mivel részletesen mutogat mindent, nos... nem igazán akad kérdésem. A fejemre is persze vigyázok, a hűtőt pedig magamtól nem hiszem, hogy piszkálnám, kivéve, ha nagyon kajás lennék, de nem aggódom az miatt, hogy ne kapnék normálisan enni. Szóval igazság szerint továbbra is csak a víz miatt van bennem félsz.
- Öhm, nekem teljesen mindegy, hogy hol alszom, szóval ahogy nektek kényelmesebb. De akár apukádé is lehet a másik szoba és akkor tudunk este is dumálni, ha olyan van. - vonok vállat, így rábízva a választást. De azért persze nem bánom, ha megmutatja a franciaágyas szobát is, kíváncsi vagyok mindenre.
- Itt aztán lehet romantikázni. - vigyorgok Fabien felé, majd amikor újból engem kérdez meg, hogy melyiket választom, felpillantok rá.
- Legyen az apukádé, jó lesz nekünk a másik. És mondtam már, a vízzel van bajom! Most úgy csinálsz, mintha te semmitől se félnél! - inkább örüljön neki, hogy beismertem ezt a félelmem és tudnak előre számolni vele. Azért nem hátrány. A mellény meg tök jó helyen van rajtam.
- Szóval... mikor indulunk? Ja és kössz, de viszem ám, nem kell cipekedned helyettem. - nyúlok a táskám felé, mert nem akarok én pofátlannak tűnni. Szóval akkor, másik szoba? Mert ha igen, akkor ledobom az egyik ágy mellé a táskám, de kipakolni nem pakolok. Nem hoztam sok mindent amúgy se.
- Egyébként szép hajó, még nem voltam ilyenen, ami tudom, nem meglepő, nem úgy, mint a meghívásod volt. Nem számítottam rá... - ismerem be, miközben ismét körbenézek a kis helyiségben. Jól esett meg minden, de meglepett.
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 3:56 pm

Theo & Fabien

Magamban mosolygok a tényen, hogy Theo nem túlságosan bízik a hajónkban, pedig olyan nagy gonddal alakították ki, hogy valami nagy bajnak kell történnie, vagy valakinek nagyon ügyetlennek kell lennie, hogy a vízbe essen. Természetesen, azt is megértem, ha valaki nem rajong a hajózásért, de ebben az esetben úgy gondoltam, Theo kicsit megpróbálhatná félretenni a félelmét.
− Nyilván. Ha annyira nem akartad volna, akkor nem erőltetem rád, de úgy emlékszem, annyira azért nem kellett győzködni – mosolyodok el hunyorogva, bár vélhetően a kisugárzásom miatt mondott igent, nem pedig azért, mert belelkesedett az ötlettől.
Elnevetem magam, hiszen annyira görcsösen akarja azt a mentőmellényt, hogy mosolyt csal az arcomra. Mintha nem bízna sem magában, sem bennem. Pedig, bármi is történjen, itt lennék, hogy kisegítsem őt. Mint például azzal, hogy elveszem a táskáját, ne a cuccaival kelljen egyensúlyoznia, miközben a fedélzetre lép. Így is annyira bizonytalan, mintha Marcelt látnám kiskorában, aki szintén alig mert feljönni hozzánk. Neki is felajánlottam a segítségemet, de ő büszke dacból elutasította, utána pedig úgy kellett kihalászni a vízből. Azóta szerencsére már elég rutinos, és az ő esetéből kiindulva, Theo-nak is csupán csak némi gyakorlatra van szüksége.
− Ne dohogj már annyira! – szólok rá szelíden, még mindig mosoly az arcomon. El is felejtettem, hogy az én szememben mennyit tud morogni. – Ugye tudod, hogy a víziszony nem olyan dolog, amit ne lehetne leküzdeni? – billentem oldalra a fejemet, hiszen ha Theo nagyon akarná, akkor biztosra veszem, hogy le tudná küzdeni a félelmét, de vélhetően ő is, ahogy sok másik ember úgy van vele, hogy egyszerűbb kerülni az ilyen helyzetet semmint szembenézni vele.
Nem akarom elmondani Theo-nak, hogy nem csupán miatta szórt bűbájt apa a hajóra, hanem azért, mert nekünk is egyszerűbb úgy, így inkább nem is válaszolok rá. Megvárom, hogy Theo felküzdje magát a fedélzetre, aztán talán túlságosan is fellelkesedve mutogatni és magyarázni kezdek neki.
− Nyugodtan hozzáérhetsz bármihez, ami nem a hajó irányításáért felelős – vigyorodok el, miközben lecsukom a napágyakat. – Ha nagyon szeretnél, akkor bizony akad egy üveg a hűtőben apa egyik borából – teszem hozzá. Apa biztosan megengedné, hiszen én is szoktam vele borozgatni. A mi családunk ezt nem veszi túlságosan szigorúan, amíg tudunk mértéket tartani.
− Theo, nem azért jöttél ide, hogy a hajó belsejében kuksolj – ingatom a fejemet, de nem erőltetem annyira. Ha nem érzi magát jól, vagy biztonságban, erőszakkal nem fogom kicibálni onnan.
−Víz mellett vagyunk, alap. Remélem, a szúnyogokra is felkészülnél, de ha nem, akkor tudok adni valamit, ami segíthet – pillantok rá szórakozottan, hiszen nekem teljesen evidens, hogy főként este, de tele leszünk majd bogarakkal.
Apa egyébként nagyon barátságos, és látom rajta azt is, hogy szívesen maradna még beszélgetni, de tudja, hogy szeretném megmutatni Theo-nak az egész hajót. Na meg rengeteg időnk van arra, hogy ők is rendesen megismerjék egymást. Így csak hálásan pillantok rá, miután a bemutatkozás után kilép a fedélzetre.
Szépen végigmutatok Theo-nak mindent, a legkisebb helyiségtől a legnagyobbig, a legapróbb, legjelentéktelenebb kütyütől még a vezérlőpanelt is. Szívesen magyaráznék még többet arról miként szoktuk kormányozni ezt a monstrumot, de nem hiszem, hogy annyira érdekelné.
− Nekem igazából teljesen mindegy, alkalmazkodok – vonom meg a vállamat, ahogy apának is lenne. Én apával is ellennék a kisebb szobában, amúgy is ahhoz szoktam hozzá.
− Én nem szoktam, de Marcel lehet hozott már ide valakit – túrok a hajamba némileg zavartan, mert nem szeretném elképzelni a testvéremet ilyen helyzetben. Nem igazán szoktunk erről beszélgetni egymással, sőt az utóbbi időben, mintha kezdene távolodni tőlem. Főleg, mióta megtudta, hogy jövőre a Roxfortban tanulunk tovább.
− Rendben van – biccentek. Elnevetem magam a szurkálódásra. – De, nekem is vannak félelmeim. Például félek a méhektől, ugyanis allergiás vagyok rájuk. Viszont olyan szinten, hogy ha nem kezelik időben, akkor végzetes lehet – vált kicsit komolyabbra a hangom, ahogy felidézem azt a napot, amikor mindez kiderült. Ha a bátyám nem kapcsol időben, és nem szól azonnal a szüleinknek, akkor lehet ma már nem lennék itt.
− Hihetetlen, hogy egy kis rovar képes kiteríteni egy embert, nem igaz? – jegyzem meg csendesen, hiszen a víztől való félelmet is megértem valamilyen szinten, de ha megtanulsz úszni, elég magabiztos vagy és odafigyelsz, akkor nem nagyon eshet bajod.
− Szerintem hamarosan. Apa még ellenőriz egy-két dolgot, ha jól sejtem – pillantok fel a mennyezet irányába, közben automatikusan nyújtom a táskát tartó karomat Theo irányába. – Egyébként meg nem tesz semmit, és a vendégem vagy. Nekem ez természetes – fordulok Theo felé utalva arra, hogy számomra nem nehézség, vagy nyűg cipelni a táskáját.
Követem őt a másik szobába, és lehuppanok a szabad ágyra. Legalább is, úgy gondolom, hogy csak szeretne egy kicsit szusszanni, vagy kipakolni.
− Pedig ez az év elég szokatlan volt, és arra gondoltam, hogy szeretném tartani a kapcsolatot a barátaimmal, akárhol is legyenek. Arról nem is beszélve, hogy van egy hírem, amit gondoltam, jobb személyesen közölni – mosolyodok el, de direkt húzom egy kicsit az agyát, és óvatosan vezetem fel a témát. Kíváncsi vagyok, mennyire fogja túlgondolni a dolgokat, vagy mennyire paráztatom be, mert azért elég komoly hanggal válaszoltam neki.

Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 26, 2021 9:26 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Én igyekszem, hát komolyan tökre igyekszem nem parázni és élvezni már előre mindent, de ez egyelőre még nehezen megy, mert mégis csak a nyílt vízre készülünk, ez a tény pedig nem kicsit feszélyez. De nem akarok hangulatromboló lenni vagy hisztisnek tűnni, mert alapvetően egyáltalán nem vagyok az.
- Annyira talán nem, nah... Biztos a személyes varázsod teszi. - vigyorodom el szemeibe nézve, mert tagadhatatlan, hogy van neki. Kedvelem, nagyon is és azért azt a bizonyos bulit se felejtettem el. Furcsa volt Őt megcsókolni akkor, de egyáltalán nem bántam meg. De nem ezért vagyok itt, barátok vagyunk, nem többek, jól tudom, szóval elhessegetem az emléket, jobb lesz tovaűzni, mintha meg se történt volna. Fabien szerintem ezt akarja, vagy franc se tudja. Na de akkor nézzük meg a hajót, de előbb kérem ám a mellényemet, az nélkül fel nem megyek erre az ördögi masinára! A táskám viszont megköszönöm, hogy viszi, egy ideig legalábbis, így tényleg biztosabb. Az apró leszúrásra csak halkan sóhajtok, majd bocsánatkérően pillantok rá.
- Jól van, jól van! - morgós vagyok, mindig is az voltam, de azért ez nem olyan vészesen rossz tulajdonságom, na. De a következő megjegyzésére felszalad némileg a szemöldököm. Ezt most komolyan mondta?
- Hát nem tudom... Nehogy azt akard javasolni, hogy ugorjak fejest a vízbe és akkor megoldódik minden gondom, legyőzöm a félelmemet és még úszni is megtanítasz. Lehetetlen! - zárom rövidre a szavaimat, mert érezhetően nem hiszek benne, hogy ez valaha is lehetséges lenne. Nem is ugranék, főleg nem fejest, már a gondolattól összeszorul a gyomrom. Kedves, hogy hisz benne, hogy lehetséges, de... jelenleg bennem vannak kétségek e téren. Nem is kevés. Na de nézzünk körül!
- Rendben és hmm, szeretném. Este mondjuk. - itt a csillagos ég alatt szerintem teljesen jó lenne, meglenne a maga hangulata és remélhetőleg az időjárás is kedvez majd nekünk... nem lesz vihar, eső és hullámok. Na akkor talán még képes lennék értékelni is ezt a hajókázást. Hátha szerencsém lesz.
- Persze, tudom, és nyugi, felmegyek majd veled, napozhatunk meg minden. Csak had szokjam meg egy kicsit. - hiszen nem stabil, a hajó ring és még menni is fog, amint az apja beindítja. Adjon egy kis időt, aztán talán tényleg nem lesz gond. De nem akarok rossz vendégnek tűnni, szóval nem leszek nyuszi.
- Öhm, hát őszintén szólva nem, szóval elfogadom. - gondolom egy bájitalra gondol, de ez tényleg kiment a fejemből. Mégse készültem eléggé fel, pedig akartam. Beérve a hajó belsejébe megtörténik a bemutatkozás, majd pedig a körbevezetés is, a szobákhoz érve pedig egyértelműnek érzem, hogy nem nekem kellene befoglalnom a franciaágyat. Oké, hogy én vagyok a vendég, de valahol pofátlanságnak hat és mégis csak jobb lenne Fabiennel együtt aludni, dumálni akár egész estén át.
- Te nem? - meglep azért, hogy csak az öccse hoz ide fel csajokat, mert Fabienre csak rá kell nézni, ki számára ne tűnne vonzónak? Ki ne akarna most itt lenni vele? Van benne valami különleges, amire rá akarok jönni és ezen a hétvégén sikerülni fog. Tudni akarom, hogy miért van ekkora hatással rám, mert nem hiszem, hogy az az egy csók miatt, az lehetetlenség.
- Oh, a méhekre? Az kemény és veszélyes, hiszen mindenhol ott lehetnek. Akkor mindig tartasz magadnál egy bájitalt ellenük, ha véletlen megcsípne egy? - oké, az övé durvább, mint az enyém, de a tenger méhbiztos. Asszem az.
- Annyira nem. - számomra legalábbis nem hihetetlen. Biccentek arra, hogy nemsokára indulunk, majd átveszem a táskámat, nem kell azt Fabiennek cipelnie, viszem én szívesen és akkor már le is pakolok a szobánkba.
- Tudom, köszi, de nem fogom kihasználni a vendégszereteted. - pillantok szemeibe mosolyogva, majd leülök az ágyra és ez után kíváncsian nézek körbe ismét a helyiségbe.
- Szokatlan? Azért, mert a Roxfortban voltam vagy más miatt? - kérdezek rá szinte rögtön, bár nem akarok egoistának tűnni, hogy miattam, de... azért barátok vagyunk, nekem is hiányzott Fabien, úgy sejtem ez kölcsönös. Nem véletlenül vagyok most itt. Na de csak húzza az agyam, így most már szélesen vigyorogva nézek rá.
- Csupa fül vagyok! - de hiába van ott a mosoly, a hangja komoly. Hmmm... na jó, én is elkomolyodok, eltűnik a csinos mosoly a képemről.
- Ugye nincs gond, Fabien? - némi aggodalom is csendül a hangomban, miközben arcát tanulmányozom. Túl sok mindenre gondolok most hirtelen. Mi van akkor, ha beteg? Nem, nem akarok variálni, inkább kivárok, mondja el Ő, hogy mi van. Igyekszem nyugton megülni a seggemen, amíg várok.
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 7:57 pm

Theo & Fabien

− Persze, a személyes varázs – vegyül a mosolyomba némi keserűség. Tudom jól, hogy sokakra azért vagyok hatással, mert félig véla vagyok, ha bizony nem kérdeznek rá, akkor nem is szívesen vallom be. Helyette a jó génekre hivatkozok, amely végsősoron valamelyest igaz is. Véla-gének. A legbosszantóbb dolog az életemben. Mégse azért hívtam el Theót, hogy azon keseregjek neki milyen pocsék érzés ilyennek lenni, sőt talán még nem is tudatosult benne igazán, hogy mi is lennék valójában. Azonban nem szeretném a mostani kiruccanás alkalmával ennyi mindennel sokkolni, így ezt egy másik alkalommal vallom be neki.
Szelíden pillantok rá, amikor felsóhajt. Megértem, hogy fél valamelyest, de jó kezekben van. Én is és apa is vigyázni fogunk rá, sőt a hajó is teljesen biztonságos. Azonban a kétkedő, kicsit pesszimista szavaira elnevetem magam.
− Nem állt szándékomban. Azt akartam mondani, hogy a mugliknál, főként uszodákban vannak olyan oktatások, ahol megtanítanak úszni kortól függetlenül. Az ott lévő emberek pedig elég profik, ezért ajánlom neked, ha egyszer úgy gondolod, hogy szembe szállsz a félelmeddel – emelem fel a kezeimet védekezőleg, hiszen nem az a tervem, hogy bedobom őt a mélyvízbe, és hagyom csapkodni meg fuldokolni, hanem egy kicsit szórakozni szeretnék és kikapcsolódni ezen a kiruccanáson.
− Rendben van – csillannak fel vidáman a szemeim, hiszen sose utasítanék el egy kellemes borozgatást a csillagos ég alatt. Biztos vagyok benne, hogy Theo is élvezni fogja, ha végre sikerül ellazulnia.
− Nem fogom erőltetni, amit nem akarsz – fordulok felé, elvégre nem vagyok egy erőszakos ember. Természetesen, én szeretek a fedélzeten lenni, de ha Theo lent akart lenni, akkor nagyon szívesen vele maradtam.
− Akkor majd adok belőle, bár ez egy muglikészítmény, de ha nem válik be, akkor más eszközökhöz folyamodunk – mosolyodok el.
Theo következő kérdésére zavartan oldalra pillantok. Ebbe a témába nem nagyon szoktam belemenni, sőt lehetséges, hogy tök más véleményen van rólam, de talán itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba.
− Nem vagyok az a típus. Ha valakivel úgy vagyok, akkor az illető a partnerem. Marcelnek szokása összekavarodni bárkivel, nekem ennél kicsit több kell… − túrok bele a hajamba, miközben Theo felé fordulok. Tudom jól, hogy múltkor csókolóztunk, tisztán emlékszem rá, de azzal is tisztában vagyok, hogy azon az estén mindkettőnkben volt némi alkohol, ráadásul az én vélaságom is eléggé kiütközik. Kicsit talán szégyenlem is magam emiatt, hiszen bár nem tudom Theo hogyan vélekedik erről, de egy percig sem terveztem kihasználni őt. Valamelyest fellélegzek, amikor témát váltunk.
− Valahogy úgy – bólintok. Bár a hajón annyira nem kellett tartanom tőlük, mégis lapult az egyik fiókban, ha véletlenül úgy adódna. Nem kellemes érzés az biztos.
− Úgy értem, az emberek szeretik azt hinni, hogy minden felett állnak, aztán jön egy apró teremtmény, ami leteríti őket. Vicces, hogy mennyire beképzelt népség vagyunk – vonom meg a vállamat, hiszen tudom jól, hogy az állatvilág tele van olyan lénnyel, amely az emberre ártalmas, mégis szeretünk elfeledkezni erről az apró tényről.
− Megszoktam már, hogy a testvéreddel látlak benneteket, és szokatlan volt az év nélkületek – válaszolok neki még mindig az ágyon üldögélve. Elvégre, kinek ne hiányozna Theo állandó morgása, amely aranyosan szórakoztató? Az pedig még szórakoztatóbb, hogy mennyire megijed, amikor felhozom, hogy mondani szeretnék neki valamit.
− Igazából, nem hiszem, hogy ez gond lenne. – jelenik meg ismét mosoly az arcomon elvégre nem akarom szegényt teljesen beparáztatni.
− Csak annyit akartam mondani, hogy a jövő évtől Marcellel mi is a Roxfortba fogunk járni. Nem akartam levélben megírni, vagy hogy majd akkor tudd meg, ha mind az iskolában leszünk, ezért hívtalak meg erre a hétvégére, mert személyesen akartam megosztani veled a hírt.

Anonymous

Vendég
Szer. Aug. 04, 2021 9:26 am
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

- Én komolyan mondtam! - a személyes varázst, mert van neki, ez egyértelmű. Nincs vele tisztában? De, biztos, hogy Ő is tudja… De ha mégse, akkor majd én legyezgetem az egoját!
- Hát, nem is tudom… A szüleim elég furcsán fogadnák, ha a muglikhoz fordulnék ez miatt. Szerintem találhatok olyan varázslót vagy boszorkányt is, aki segít. Vagy egyszerűen megkérhetlek Téged, már ha… ha nem utasítod vissza. - mert benne bízom és számomra ez bizalmi kérdés is. Nem lennék képes bárkire hallgatni, mert mégis csak az életem a tét. De Fabien tud segíteni, ebben biztos vagyok. Na de nem ma, majd egy másik alkalommal, most pihenjünk és este borozgassunk. Jól fog esni és talán az alkohol kellően ellazít majd.
- Nem azért jöttem el, hogy odalent kuksoljunk, nyugi, ki fogom dugni az orrom. Egy-két óra és megszokom majd a hajót és a mozgását, utána már jobb lesz. - ezt talán valahol magamnak is mondom. A tenger végtére is gyönyörű szép, én is annak látom, egyszerűen csak közelebbi ismeretséget nem akarok kötni vele.
- Oké, kössz! - már a szunyogok elleni mugli cuccot. Ezek szerint Ők is fel vannak készülve a rovarok ellen. Időközben viszont már a hajó belsejében járunk és elérve a franciaágyas kabinhoz akaratlanul csúszik ki ajkaim közül a kérdés és csak kíváncsian pillantok Fabien felé.
- Ez tök jó dolog, Fabien. - mosolygok rá, számomra egyáltalán nem ciki az, amit mond és valahogy akaratlanul csúsznak ki a következő szavak.
- Nekem még nem volt párkapcsolatom… és szórakozni is csak mértékkel szórakoztam. Mármint, csak a csókig, ami tudom tök gáz. - most én leszek az, aki a hajába túr, zavartan vigyorgok és pislogok rá aprókat. Nekem tetszett az a csók és tény, hogy az alkohol bátorságot adott, de a francba is, józanul is megismételném! Oké-oké, váltsunk témát!
Fabien méhekkel kapcsolatos allergiája meglep, nem is gondoltam volna, de igaza van, valahol ijesztő, hogy egy olyan picike lény akár egy ember életét is könnyedén elveheti, akaratlanul is.
- Igen. - átsétálunk nemsokára a másik kabinba, ahol leteszem a táskám, majd leülök, körbenézek, kinyitom a táskám cipzárját is, de csak félig kezdek el kirámolni belőle.
- Nekem is hiányoztál! - igen, én kimondom ezt csak így, mert ez az igazság. Jövőre is fog…Na de elkomolyodom, gondot sejtek, így hamarosan már Fabien mellett ücsörgöm és várom, hogy kibökje végre, hogy miről van szó, de amit mond, azzal sikerül meglepnie és már szélesen el is vigyorodom.
- Nahát, ez tök jó hír! Mi is maradunk ugye még egy évet és… de király már! - hirtelen ölelem át, szorítom meg röviden, majd mosolyogva engedem el. Nem tagadom, hogy tényleg örülök a hírnek. Ismét több időt tölthetünk majd együtt.
- Megmutatom majd az egész birtokot és a sulit. Amúgy a Roxfort gyönyörű, bár még nem sikerült mindent felfedeznem. Vajon a híres Titkok kamrájába be lehet jutni valahogy? - hümmögök elgondolkodva. Na igen, nem kell a szomszédba mennem, ha szabályszegésről van szó, de szimplán kíváncsi vagyok.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 15, 2021 4:04 am

Theo & Fabien

− Persze-persze, tudom, hogy mikor viccelsz és mikor nem, Theo – mosolyodok el, de alig észrevehetően halkan felsóhajtok. Nem átkozhatom apát azért, amiért beleszeretett anyába, ahogy anyát se, amiért vélának született, néha mégis jól esne megszabadulni ettől a tehertől, amely időnként a vállamat nyomja. Mert ez inkább teher, mintsem áldás, és egyszerűen nem szeretem kihasználni ezt az aurát, amely körbeleng. Túlságosan is kedvelnek miatta az emberek, de ha egyszer csak elmúlna, attól félnék, sok embernek megmutatkozna az igazi természete. Ebbe pedig ijesztő belegondolni.
− Szerintem semmi szégyellnivaló nincs abban, ha hozzájuk fordulsz, de bizonyára akadnak olyan varázslók, akik ezzel is foglalkoznak. Mert valljuk be, akad pár aranyvérű család, akik muglikkal se érintkeznek, azoknak az embereknek a gyerekeiknek is meg kell tanulniuk valahol úszni – vonom meg a vállamat, bár engem sose feszélyezett a víz. Mindig segít ellazulni, a felszínen lebegni pedig csodálatos élmény.
− Nézd, szívesen megtanítanálak, de nem hiszem, hogy erre én lennék a megfelelő ember – túrok bele zavartan a hajamba, majd a hajamból a nyakara vándorolnak az ujjaim, és dörzsölni kezdem a bőrömet. – Mármint, egy rendes oktató jobban tudja mikor milyen lépésekben lehet haladni, hogyan lehet lenyugtatni valakit, ha bepánikol a vízben, és még sorolhatnám. Ezért is javaslok egy oktatót, de ha úgy van, akkor nagyon szívesen elkísérlek. Viszont nem tudnám megbocsájtani magamnak, ha miattam bajod esne – emelem rá a tekintetemet igencsak komoly arccal, elvégre ez nem játék, és bár jó esetben az embereknek feltámadnak a túlélőösztönei, akkor se lenne egy igazán kellemes emlék a számunkra. Az ajánlatom viszont, hogy elmegyek vele egy ilyen helyre, teljesen komoly. Engem nem különösebben zavar a dolog, a szülei pedig nem kötelező tudniuk. Elvégre, az ő érdekük is, hogy a fiuk ne fulladjon vízbe, ha esetleg belekerülne.
− Jól van, jól van, nyugodt vagyok – engedem el magam egy halk kuncogás kíséretében, és megadóan megemelem a kezeimet. Annyi időt adok Theonak, amennyit csak szeretne. Odalent is fel tudjuk találni magunkat, ha arról van szó, ráadásul még mindig lesz egy komoly beszélgetésem vele.
Valamelyest talán én is megnyugszom, hogy immár a hajó belsejében vagyunk. Nem szeretném, ha Theo kellemetlenül érezné magát, vagy szorongna a kis kiruccanásunk idején.
− Majd este előkeresem – mondom még a szúnyogra, miközben gyorsan bemutatom a többi helyiséget.
− Nem hinném, hogy gáz lenne – pillantok Theo felé, hiszen valahol megértem, hogy talán a köztünk történt csókra is célozgat, de ettől függetlenül nem tartom azt, hogy ciki lenne. – Ha vigasztal, túl sok rendes párkapcsolatom nekem sem volt. De nem szokásom kihasználni másokat Sem pedig a vélaságomat. Teszem hozzá a végét gondolatban, elvégre ezért, mert vonzónak találnak, még nem kellene mások szívét összetörnöm. Nem fogok senkinek hazudni, vagy hitegetni őket, ha valaki iránt közömbös vagyok, akkor udvariasan közölni fogom az illetővel.
Talán kicsit túlságosan is csapongónak érzem magam, azonban Theo jelenlétében felmerülnek olyan kérdések is, amelyekkel nem mostanában foglalkoztam, ettől függetlenül nem érzem magam feszélyezve, csupán nem tudom eldönteni, milyen irányba tereljem a beszélgetést.
Végül arra jutok, hogy csak felhozom a tanulmányaikkal kapcsolatos témát, és örülök neki, hogy mosolyogni látom őt. Nem szeretnék egyedül elveszni abban az iskolában, arról nem is beszélve, néha jól esne majd úgy beszélgetni valakivel, hogy nem kell az akcentusom miatt aggódni.
− Sejtettem, hogy maradtok, de legalább majd kisegíthetsz engem. Hallottam, hogy a Roxfort kicsit nagyobb, mint a Beauxbatons – vigyorodok el, és tényleg, őszintén örülök annak, hogy Theo is lelkesedni kezd a téma iránt.
− Tényleg elég király lenne, ha megmutatsz mindent. Szeretek felfedezni, de egy roxfortos cserediáktól hallottam már sztorikat, hogy mennyire könnyű eltévedni a kastélyban – nevetek fel, majd a Titkok Kamrájára kicsit elfintorodok. – Nem tudom, abban sem vagyok biztos, hogy létezik még. De messziről kerülném.
− Inkább mesélj, mennyiben más a két suli? – dőlök hátra az ágyamon, miközben apa fent elindítja a motort, és lassan a yacht mozgásba indul. Már csak remélni merem, hogy Theo tényleg nem fog bepánikolni.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 15, 2021 12:50 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Hát ha tudja, hogy mikor gondolok valamit komolyan és mikor viccelem el, az... az jó. Akkor nem magyarázom tovább, de az úszással kapcsolatban nem csak félelmek vannak bennem, hanem bizonyos gátak is a tanulás miatt.
- Jogos, majd utána nézek vagy megkérdezem apát. Vagy Asht. - a bátyám úgyis mindent tud, legalábbis ilyen kép van róla a fejemben, tökéletes, talán túlságosan is, szóval biztos segít majd, hacsak... hacsak Fabien nem Őszintén szólva kicsit rosszul esik az elutasítása, de az érveit megértem, mégis reménykedtem más válaszban. Nem kellett volna.
- Oké, igazad van, majd... majd meglátjuk. - bólintok rá, arcomra egy apró mosolyt erőltetek, de talán kiérzi szavaimból, hogy annyira nem fogom siettetni a dolgot és nem is biztos, hogy elrángatnám magammal. Amúgy is tök ciki lenne, hogy bénázok és félek a vízben, jobb, ha azt nem látja. Még a véleménye is negatív irányba fordulna rólam és ezt nem akarom. Örülök, hogy kedvel és nem akarom, hogy egy kész szerencsétlenségnek legyek elkönyvelve.
Odabent láthatom a hajó teljes felszereltségét és a szobákat is, majd a franciaágyashoz érve a beszélgetésünk Fabien öccsének hála a párkapcsolatokra kerül, amikben nos, én nem vagyok túl jó. Azaz nem tudhatom, hogy jó vagyok-e, mivel még soha nem volt. Ash kicsapongó életet él, egy este akár többekkel is kavar, szexel, míg én? Bár rá akarok hasonlítani, e téren nem megy, bennem jóval több a gát.
- Ashnek már egy csomó partnere volt, szóval de, gáz. - motyogom. A szűzességem mindenképpen, de Fabiennek mégis elmondtam, de miért is? Inkább hallgatnom kellene néha. A válasza viszont elgondolkodtat.
- Kihasználni? Mire gondolsz? Miért használnál ki valakit csak azért, mert vele vagy? - pislogok rá aprókat, mert érdekelne, hogy mi járhat a fejében. Egyszerűen nem áll össze a kép, pedig nem tartom magam butának.
Megbeszéljük, hogy a másik szobában leszünk alszunk majd, együtt, így átsétálunk oda és bár kipakolok néhány holmit, mégis félbehagyom, mert Fabien megijeszt azzal, hogy valami baj van. Túl komoly lesz hirtelen, de aztán pillanatok alatt engedek fel, amikor megtudom, hogy a Roxfortba jön. Ez csodálatos hír! Muszáj meg is ölelnem egy rövidke időre, így kerülök mellé.
- Sejtetted? Honnan? Amúgy az én ötletem volt, Ash szerintem visszatért volna a Beauxbatonsba. - hümmögök elgondolkodva. Nélküle nem maradtam volna ott, hiába mondta Flora, hogy Ő is ott van ám, nem csak a fivérem, de... én képtelen vagyok elszakadni tőle. De Fabien jelenléte is nagyon sokat fog jelenteni.
- Igen, elég nagy. És azok a lépcsők pfú... mindig máshova akarnak vinni, mint ahova az ember menni akar. Kismilliószor eltévedtem már! - oké, ez túlzás, de a képemen lévő vigyorból Fabien is sejtheti.
- Hmm, engem érdekelne a kamra, meg minden, ami a Roxfortban van. Tudod, felfedező típus vagyok. - sose tagadtam. A csínytevések se szoktak távol állni tőlem, de azért igyekszem jó fiú lenni nah. És hogy meséljek? Hmm-hmm... lepillantok a mellettem elfekvő srácra, majd gondolok egyet, a cipőimet letolom lábaimmal magamról, aztán eldőlök mellette, féloldalasan az ágy szélén, felé fordulva. Kezemen megtámasztom fejem, szabad kezem pedig kettőnk között pihen.
- A diákok és az emberek mások alapvetően. Bár egész sok a cserediák mostanra, mégis a franciák kifinomultabbak, kellemesebb társaság, ott sokan durvák, alpáriak, sok az ellenségeskedés, főleg a Mardekár ház miatt. Több az elnyomás... - itt most a Hugrabugosok jutnak eszembe. Nem feltétlen tetszik minden, amit ott látok.
- Én baromira jól érzem ott magam, félre ne értsd, mert be tudtam illeszkedni, de nem vagyok vak és látom, hogy erre nem mindenki képes és hogy sokak számára a suli kész rémálom. Bár lehet, hogy a Beauxbatonsban is van ilyen, csak nem tűnt fel... de ott a négy ház eléggé különböző. A kviddicset viszont szinte mindenki szereti, de kevésbé adnak a szépre, mint mi és a jó ízlésre. - itt a ruhákon át az ételekre is gondolok. Hiányoztak a francia kaják, még jó, hogy anya minden héten küldött valami finomságot.
- De a suli hatalmas és csodaszép, akár a birtok és a tó. Roxmorts is tetszik, az a varázslófalu, ahova hétvégente le lehet menni. Alig várom, hogy megmutassam! - mesélek én mindenféléről, de ha konkrétan érdekli valami Fabient, úgyis rákérdez majd.
Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:14 am

Theo & Fabien

− Sajnálom, de tényleg az a legjobb, ha egy profitól tanulsz. Én nem vagyok jó tanár – mosolyodok el szerényen, hiszen továbbra sem tartom jó ötletnek azt, hogy bárkit is úszni tanítsak. Talán egy kicsit nagy lenne rajtam a nyomás, hiszen mégis csak azon múlhatna-e egy emberi élet, hogy én hogyan végzem a munkámat. Azt pedig nem szeretném, ha miattam Theo-nak baja esne. Sajnálom, hogy vissza kell utasítanom őt, de a józan eszem óva int attól, hogy butaságot csináljak.
− De ha eljutsz odáig, akkor tényleg szólj nyugodtan. Minden kezdet nehéz, de sokkal egyszerűbb belefogni számodra ijesztő, vagy kellemetlennek tűnő dolgokba, ha van melletted valaki – zárom le ezekkel a szavakkal az úszással kapcsolatos témát, és remélem, azért Theo tényleg elgondolkozik rajta. Neki is jót tenne, ha egy kicsit magabiztosabb lenne vízközelben. Persze, megértem azt is, hogyha az én jelenlétemben feszélyezve érezné magát, de akkor ott van a testvére és ezernyi más opció, akikkel elmehetne.
Egészen hamar körbevezetem őt, bár ahogy a szobákat mutogatom, eszembe se jut, hogy Theo ilyen témát fog feldobni. A motyogására felvonom a szemöldökömet, majd egy halk sóhaj kíséretében felelek neki.
− Szerintem semmi gáz nincs abban, ha megfelelő partnerre vársz. Én elítélem azt a fajta viselkedést, amit például az öcsém is tanúsít. Nem azért keresek partnert, mert ki akarom elégíteni a saját vágyaimat, bár azt hiszem, a legtöbb srác manapság azzal akar csak dicsekedni, hogy hány lányt vitt ágyba. Ami a véleményem szerint nem túl jó dolog, mert lehet, hogy a lányok kapcsolatot szeretnének egy kaland helyett – vonom meg a vállamat. Nekem mindegy, hogy fiú, vagy lány az illető, egyáltalán nem zavar, ha bármelyikkel is kerülök kapcsolatba, azonban azt nehezen viselem, amikor szórakoznak másokkal. Én sosem tennék ilyet, pedig a vélavérnek köszönhetően alaposan meggyűlik a bajom ezzel.
− Egyébként se hasonlítgathatod magad a bátyádhoz. Két külön személyiség vagytok. Én sem teszem ezt a testvéreimmel, mert tudom, hogy mind különbözünk. – Nem is értem, hogy a kisebbeknek miért szokása az idősebb testvéreikhez mérni magukat. Emlékeim szerint én nem csináltam ilyet, de lehetséges, hogy mindez már túl régen történt, és megfakultak az emlékeim.
− Már mondtam. Én stabilitást keresek egy kapcsolatban, nem kalandot – pillantok szelíden Theo-ra, bár tegyük hozzá, hogy sose volt még igazán tartós kapcsolatom. Valahogy, valamiért, de mindnek vége szakadt.
Akárcsak a Beauxbatonsban töltött éveimnek, hiszen jövőre már az esőáztatta Angliában kezdek neki a következő tanévnek. Kíváncsi vagyok hát Theo élményeire is, elvégre ő már végigjárt ott egy évet. Felnevetek, amikor megölel, és gyengéden megpaskolom a hátát, majd amikor Ashről kezd magyarázni, sejtelmesen elmosolyodok.
− Volt egy érzésem, hogy tetszeni fog. Meg azért, nekem is akad egy-két ismerősöm ott. – Az emberek pedig szeretnek pletykálni, évvégén kifejezetten szeretnek találgatni arról, hogy milyen vándorlások várhatóak az iskolák között, és valljuk be, ismerem annyira Theo-t, hogy sejtsem a döntését.
− Hogy érted, hogy a lépcsők máshová akarnak vinni? Azok csak lépcsők – ráncolom össze a homlokomat, miközben megfogalmazódik bennem a gondolat, hogy az első időszakban biztos nem fogok egyedül mászkálni. Mármint hallottam valamit a roxforti kastélyról, például, hogy bár az épület hatalmas, de térképet elfelejtenek mellékelni hozzá, de nehezemre esik elképzelni az egészet.
− Én is kíváncsi vagyok dolgokra, de egy helyre, ahol évszázadokig tanyázott egy óriáskígyó, hát… Hogy is mondjam, nem igazán csalogat a gondolat – vágok egy aprót grimaszt, hiszen magától a gondolattól is kiráz a hideg, nemhogy ott ácsorogjak.
− Hát, bízok benne, hogy engem nem fognak kipécézni maguknak. – Ugyanis nem szeretnék galibát. Ha nagyon muszáj, akkor meg tudom védeni magam, de szeretném elkerülni a konfliktusokat. Mégis úgy érzem, hogy már csak a puszta létezésem ingerelni fog bizonyos embereket. – Bár, Marcel miatt jobban aggódok. Ő nem olyan simulékony, mint én.
Eszembe jut, hogy az öcsém sokkal jobban beleáll az ilyen helyzetekbe, emiatt pedig egy pillanatra görcsbe rándul a gyomrom. Talán jobb lesz majd gyakran a körmére néznem…
− Sajnos, ilyen mindenhol előfordul. Nem is feltétlenül mindig az egyén miatt. Emlékszem egy srácra, aki a Beauxbatonsba került, de folyton generálódott körülötte a feszültség. Még akkor is, ha nem kifejezetten kereste a bajt… − sóhajtok fel, hiszen azért nálunk is gyakoriak a problémák, de talán nem annyira szembetűnőek. Mindenesetre félelemmel vegyes kíváncsisággal várom a szeptembert.
− Hogy érted, hogy kevésbé adnak a jó ízlésre? – emelem meg egy kicsit a fejemet, és mocorogni kezdek az ágyon, hogy kényelmesebb pozícióra váltsak.
− És van valami érdekes hely az iskolán belül? A faluban mit szoktatok csinálni? – teszek fel pár kérdést, bár nem tervezek egyből mindent rázúdítani. Mindent szép sorjában.

Anonymous

Vendég
Vas. Szept. 05, 2021 9:36 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Az úszást még átgondolom. Fabien mellett meglehet, hogy megpróbáltam volna, de alapvetően nem vonz a gondolat. Sok bennem a gát, a félelem, melyeket le kellene győznöm, mégis, eddig is tökéletesen eltoltam az úszás nélkül.
- Rendben, szólni fogok. - biccentek aprót és részemről magunk mögött hagyhatnánk ezt a témát. Egyébként se szeretek a gyengeségeimről beszélni, de szerintem ezzel mindenki így van. Mégis, a következő téma se lesz éppen az erősségemre épülő, de nincs mit tenni. Nem is biztos, hogy helyes ez a túlzó őszinteség most, mégis kibuknak belőlem a szavak, a srác pedig érezheti, hogy a fivéremet szeretném követni, mégse teszem ezt teljesen, mert míg Ő egy este alatt akár több partnert is választ magának, nálam a csók a maximum eddig. Azaz... egyszer volt más is, de arra az emlékre félek gondolni. Tiltott dolog, megtörténnie se lett volna szabad.
Jól esik most hallgatni Fabien véleményét, mert amit mond, azzal képes vagyok azonosulni. Igen, talán én is ezt a stabilistást kerestem egy kapcsolatban, és persze nem vagyok naív, hogy elhiggyem, rögtön a nagy Őt találom majd meg, de... a játszadozás mégse én vagyok. Nem akarok fájdalmat okozni ilyen módon senkinek se.
- Én veled értek egyet. - bólintok aprót, arra pedig akaratlanul pillantok félre, amikor kimondja azt, amit mostanában egyre többen, hogy ne hasonlítsam magam Ash-hez. Nem biztos, hogy jó példakép, én mégis elfogult vagyok vele szemben és képtelen vagyok látni a hibáit.
- Nem direkt csinálom. - nem tudok erre mit mondani, vagyis... nem akarok. Nem szeretném kimondani azt, amit belül érzek, inkább Őt kérdezem, a válasza pedig helyes arcára tekintek.
- Szerencsés lesz az, akit választasz majd. - őszintén így érzem. Na de továbblépünk ezen a témán, átsétálunk a másik szobába, ahol majd az éjszakát töltjük és bár eleinte aggodalmat érzek Fabien félreérthető szavai nyomán, hamar boldogsággá válik. Ő is jövőre a Roxfortba jön! Ennél jobb hírt aligha mondhatna.
- Jól sejtetted akkor, de hát ismersz. - pislogok felé mosolyogva, és bízom benne, hogy még jobban megismerjük majd egymást. Én szeretném, mert bár már most is a barátom, még rengeteg dolgot nem tudok róla, ahogy Ő se én rólam. Ott van például a képességem, a pyromágia. Talán ezen a hétvégén elmesélhetem majd neki. Szeretném.
- Úgy, hogy elvarázsolt lépcsők! De majd meglátod te is, a saját szemeddel. - vigyorodom el egy kacsintás után. Alig várom, hogy elmesélje az első napok élményeit. Ott leszünk mindketten, meghallgatom majd természetesen.
- Remélem, hogy te is Griffendéles leszel, mint mi, tök jó lenne! - már most beleélem magam ebbe az egészbe, de azért mesélek ám még, de a Titkok kamrája úgy tűnik, hogy csak engem érdekel.
- Csak nem félsz a baziliszkusztól? Lehet, hogy még odalent van a bőre, húúú... - kacagok fel jókedvűen, majd meglököm finoman Fabien vállát. Ne tartson már a dologtól, tök muris lenne felfedezni a helyet, bár félek csak álom ez a számomra.
- Téged szerintem mindenki szeret Fabien, nem hiszem, hogy lenne okod aggódni, ahogy az öcsédnek sincs. A cserediákokat egyébként mindig örömmel fogadják, szerintem máshogy is bánnak velük. - én legalábbis így láttam, de aztán lehet, hogy nem voltam annyira figyelmes. A rövid történetet végighallgatom, de nem fűzök hozzá kommentárt. Igen, ilyesmi végülis mindenhol van. Időközben elhelyezkedem Fabien mellett, majd mesélgetek még, de a kérdésre hümmögök.
- Szerintem mi, franciák sokkal ízlésesebbek vagyunk, így. Nem tudom, hogy magyarázzam el jobban, majd meglátod. - vonok vállat. Nem mennék bele, de ha Ő igen, hát... megpróbálhatom.
- Nekem a csillagvizsgáló torony és a tó nagyon tetszik, meg van egy érdekes szoba, amit úgy hívnak, hogy a szükség szobája. Ha arra jársz és betérsz, azt találod benne, amire szükséged van. Tök véletlen fedeztem fel, nagyon menő hely! Oda elviszlek majd! - kicsit én is mocorgok, majd feljebb emelkedem, láthatóan mesélek én nagyon szívesen.
- A faluban be szoktunk ülni a Három seprűbe, ott tök jó a vajsör, de van egy remek édességbolt, a Mézesfalás éééés akad Szellemszállás is. Nagyon para a hely, de oda is elviszlek majd. Benne vagy? Remélem nem félsz a szellemektől huhúúú... - nevetek majd hátamra fordulok jókedvűen. Pfú, már most érzem, hogy remek tanévnek nézünk elébe. A hajó viszont mintha megmozdulna, így hirtelen markolok rá kezeimmel az ágyon lévő takaróra, majd kapom fejem Fabien felé.
- Asszem elindultunk! Tudom-tudom, ne parázzak, csak nem süllyedünk el. - pislogok párat. Csak nyugalom Theo, bár körülölel a tenger, de mi baj lehet?
Anonymous

Vendég
Hétf. Szept. 20, 2021 7:50 pm

Theo & Fabien

Elég sok témát érintünk rövid idő alatt, szóval kíváncsi vagyok, hogy mit rejt még magában a hétvége. Nem bánom egyébként, én szívesen beszélgetek bármiről. Legyen szó az úszásoktatásról, vagy éppen a párkapcsolatokról. A vízzel kapcsolatos témát nem akarom tovább feszegetni, látom Theon, hogy nem szívesen akar most ezzel foglalkozni. Pechjére pont egy hajóra rángatom fel, így nem tudja teljesen mellőzni a tengert a kiruccanásunk alkalmával. Remélem, azért nem fogja végleg megutálni majd.
− Ha velem értesz egyet, akkor ne érezd magad feszélyezve emiatt, Theo – érintem meg a vállát finoman, miközben rámosolygok. Én nem gondolnám azt, hogy mindez kellemetlen, bár tény, hogy egy kicsit sajátos, talán kissé régimódi stílusban látom a világot. Marcel olyan könnyedén kezeli ezek a dolgokat, én pedig a szöges ellentéte vagyok. Nem is bánom amúgy, inkább tartsanak jó srácnak, mint egy világi seggfejnek, aki kihasznál mindenkit.
− Tudom, hogy kisebbik testvérként nehéz lehet, ha mindig a nagyobbikhoz hasonlítgatnak. Hidd el, középső gyerekként nem áll annyira távol tőlem se ez az érzés. De ne hagyd, hogy az alapján ítéljenek meg téged, hogy mit gondolnak a testvéredről. Ash és te két különböző ember vagytok. Ez olyan, mintha Marcelt és engem akarnak összehasonlítani – nevetek fel halkan. Már az elképzelés is abszurd, hogy a tesómmal egy kalap alá vegyenek engem. Annyira mások vagyunk. Nem csak ő és én, de mindenki más ebben a világban. Ezért se látom értelmét egymáshoz méregetni magunkat. Mindenki a maga módján különleges.
− Ezt úgy mondod, mintha az a személy, akit te választasz, nem lenne szerencsés – lököm meg játékosan. Persze, nem taszítok rajta akkorát, pedig az erőnlétem meglenne hozzá, csupán ugratni akarom. Szeretném, ha egy kicsit jobban bízna magában.
− Még jó, hogy jövőre megint egy suliban leszünk, mert azt hiszem, az önbizalmadra ráférne némi gatyába rázás – jegyzem meg vigyorogva, miután beavatom őt abba, hogy a következő tanév során már nem fog olyan könnyen megszabadulni a Villiersektől.
− Elvarázsolt lépcsők? Légyszi, mondd, hogy nem tűnnek el a fokok a lábam alatt. Vagy ilyen mugliféle mozgólépcsőkre gondolsz? – ráncolom össze értetlenül a homlokomat, mert egy pillanatra megfordul a fejemben, hogy kicsit kellemetlen lenne lezuhanni több emelet magasból. – Ugye nem annyira felelőtlenek, hogy a lépcsőházban gyakorolhassuk a szabadesést?
A hangom bizonytalanul cseng, de szeretnék hinni benne, hogy abban az iskolában felelősségteljes tanárok tanítanak. Mondom én, akinek az iskolájában az abraxanokat tiszta whiskyvel itatják… Szerencsétlen állatok. Csodálom, hogy még nem perelték be a sulit emiatt.
− Nem hiszem, hogy odatartoznék – mosolyodok el zavartan, hiszen annak idején Flora mesélt a házakról, és nem gondolom azt, hogy odavalósi lennék. – Amit hallottam a helyről, az alapján a Hugrabugra tenném le a voksomat. Azt mondják, odakerülnek a nyugis emberek. Én pedig nem akarok balhét – nyújtózok egy hatalmasat. Mindig konfliktuskerülő voltam, sőt ha tehettem, akkor megpróbáltam elsimítani a problémát. Mások talán unalmasnak is találnak emiatt, de valahogy én jobban kedvelem ezt az életmódot, mint az állandó feszültséggenerálást.
− Theo… − pillantok rá komolyan, egy apró sóhaj kíséretében, amikor meglöki a vállamat. – Tudom jól, hogy már nincs ott. Egyébként pedig, ha valóban létezne ott még egy baziliszkusz, akkor hidd el, nem lennél olyan vicces kedvedben te sem. Eléggé borzasztó teremtmények…
Nagyon jól tudom, hogy egy baziliszkusszal való találkozás egyet jelent a halállal, hiszen számtalan történet kering róluk. Arról nem is beszélve, hogy mivel mindig is érdekeltek a legendás lények, így megtanultam tisztelni azokat a teremtményeket, amelyek nálunk jóval erősebbek.
− Kedves vagy, de majd elválik – mosolyodok el félszegen, hiszen még mindig nem tudom, hogy mihez fog kezdeni a környezetem a fél-véla aurával. Arról nem is beszélve, hogy mindezt nem akarom nagydobra verni, még Theo-nak sem árultam el, pedig egyesek szerint eléggé nyilvánvaló lehet a származásom. Mégis, amíg lehetséges, addig én titokban tartom.
− Jó, hát, nehezen találsz olyan népet, akik nálunk kifinomultabbak lennének – nevetek fel vidáman, mellőzve mindenféle beképzeltséget a hangomból. Hiszen az egész világ ezt gondolja rólunk, akkor miért is ne lehetne igaz?
Felülök, miközben Theo mesélni kezd a suliról, azért én is próbálom elképzelni, hogy milyen lehet a hely. Hallottam néhány sztorit, de nem túl sokat, így jövőre tele lesz minden meglepetéssel, de azért remélem, hogy nem fogok elveszni az egész forgatagban.
− A csillagvizsgáló érdekesen hangzik. Azt mire használják? És a tóban lehet úszni? – bombázom néhány kérdéssel, majd amikor arról a szokatlan szobáról kezd el Theo mesélni, elkerekedett szemekkel hallgatom.
− Micsoda? Az hogyan működik? – emelem rá a tekintetem értetlenül, hiszen a Beuaxbatonsban nem ismertem ilyen helyet, pedig ha valaki, én azért egész jól megismertem már minden zugát. Épp ezért nem is annyira érdekes már, mint például a Roxfort, ami telis-tele lehet különféle dolgokkal, bár a Titkok Kamráját még mindig nagyívben elkerülném.
− Szóval, ha együtt akartok lógni, akkor beültök abba a… kocsmába? Mondjuk, édességeket annyira nem eszek, de jó lehet megjegyezni a helyet. – Poénból megemlíteném, hogy figyelnem kell az alakomra, de ha Theo rám néz, akkor láthatja, hogy a tavalyi évhez képest még edzettebb lettem.
− Nem igazán félek a szellemektől, oda bevihetsz. Azok nem ülnek meg pusztán a tekintetükkel – kacagok vidáman, majd a nevetésem még jobban felerősödünk, amikor a hajó megindul, Theo pedig hirtelen rámarkol a takaróra.
− Igen, elindultunk, és tényleg nem lesz gáz, nyugi. Inkább azt mondd meg, hogy szeretnél-e csinálni valamit? Kipakolsz? Vagy ennél-innál valamit? Bekapcsoljam a tévét, vagy hozzak kártyát, amíg megszokod a mozgást? Esetleg nagy griffendéles kalandorként úgy érzed, hogy eljött az idő, és feljössz velem a fedélzetre? – Igazából, bármit is csinálunk, én jól érzem magam Theo társaságában. Rég találkoztunk, ráadásul hiányzott nekem, mint barát. Ó, de még mennyire hiányzott nekem. Főleg, hogy mostanában úgy éreztem, mindenki lelép a közelemből, vagy eltávolodik tőlem.

Anonymous

Vendég
Szer. Szept. 29, 2021 11:40 am
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Tudom, hogy Fabiennek igaza van, de még keresem a saját utamat. Nem vagyok olyan, mint Ash, hiába Ő az egyik példaképem, önmagam megtalálása a saját feladatom. Idővel talán menni fog és kiderül, hogy milyen vagyok, mert tagadhatatlan, hogy egyre jobban vágyom egy kapcsolatra. Szeretném megismerni a szerelem érzését, de hogy melyik nem iránt érdeklődöm jobban nos… az jó kérdés. Úgy sejtem, hogy a férfiak iránt, Fabien is vonzó még mindig a szememben, de érzem, hogy ez viszonzatlan, próbálom is háttérbe söpörni, bár azt a csókot el soha nem felejtem.
- Persze, tudom, hogy mások vagyunk és hogy nem kell mindenkinek megfelelnem. - bólogatok aprókat és őszintén csodálom Fabient, amiért ennyire tudja, hogy mit akar. Komolyan úgy gondolom, hogy szerencsés lesz majd az az illető, akit Ő választ. De hogy az is az lenne, akit én? Picit mintha elpirulnék, mosolygok is, ahogy finoman lök rajtam.
- Nem tudom, még senkivel se voltam és nem biztos, hogy eleget tudok adni vagy hogy elég figyelmes vagyok. Hagyjuk is, hülyeségeken parázok. - beletúrok inkább vörös üstökömbe, még mindig vigyorgok zavartan, de a következő megjegyzésre csak Fabien arcát fürkészem.
- Jah, az jól jönne. - vajon nála miért érzem azt, hogy nem lenne esélyem? Persze, tudom, barátok vagyunk, de a gondolat foglalkoztat, mégis engedem tovaszállni és inkább mesélek a Roxfortról, ha már megtudom az infot, hogy jövőre Marcellel együtt Ők is oda fognak járni. Komolyan örülök neki, hogy így lesz.
- Hát… az én lábam alatt még nem tűntek el, de úgy értem, hogy ide-oda fordulnak. De majd meglátod! - sunyin mosolygok rá, kitapasztalja majd. De a következő kérdésre már jókedvűen nevetek fel.
- Nem hiszem! Eddig még senki se halt meg tudtom szerint attól, hogy leesett volna a Roxfort lépcsőin, kétlem félned kellene ilyesmitől. - mondanám, hogy majd elkapom, de ez túlzás lenne, nem leszek mindig mellette, ezt mindketten tudjuk és ha el is kapnám, valószínűleg én is taccsannék, nem olyan kis darab ez a srác. Viszont nagyon jó lenne, ha egy házba járnánk majd, mégis lebiggyed az ajkam, amikor Fabien arról mesél, hogy nem hiszi, hogy a Griffendélbe tartozna.
- A Hugrabug is jó ház, az egyik sráccal összebarátkoztam abból a házból. A Mardekárosokat nem szokták kedvelni, én mondjuk egyet se ismerek még igazán. - szemöldököm ráncolom is, magam se értem, hogy miért alakult így, na de talán majd jövőre ez változik! Szóval ne csüggedjen, ha nem lesz Griffendéles, de azért én még titkon bízom benne, hátha van rá esély. Mondjuk tudom, hogy mások vagyunk, én sokkal pörgősebb, szeleburdibb vagyok, és nem kicsit tüzes… khm. A Titkok kamrája se véletlenül vonz. Nevem említésére felé sandítok, majd megcsóválom a fejem némileg.
- Jól van Mr. Komolyság! De mivel már nincs ott, a kamrát megnézhetném… - vállaimat vonogatom, szeretném. Remélem valahogy lehetőségem lesz rá, bár hatalmas kérdőjel van a fejem felett azzal kapcsolatban, hogy vajon hogyan. Kitalálom még! A Roxforttól viszont nem kell tartania, mindenki kedvelni fogja, de arra készüljön fel, hogy mi franciák sokkal kifinomultabbak vagyunk, de ezzel Ő is egyetért. A kedvenc helyeim is megemlítem, de hogy mire használják a csillagvizsgálót?
- Hát… csillagokat néznek vele, gondolom, meg asztrológia órákon is járnak oda fel. Egyszer felmehetünk egyik este, ha gondolod. - nézni a csillagokat meg ilyenek. De hogy a tóban lehet-e úszni?
- Öhm, jótól kérded! Sose próbáltam, nem is igazán figyeltem, de elvileg laknak benne kákalagok, de tuti volt már, aki bement úszni. - gondoljunk csak vissza a Trimágus tusára. De most azon kívül is biztosan volt. Majd meglátja, derítse csak ki!
- Hát arrafelé mászkálsz és ha valóban szükséged van valamire, akkor megjelenik. Bár nem mindig. - hümmögök. Még számomra is némileg kérdéses, de majd Rileyt kifaggatom ezzel kapcsolatban jobban, Ő biztos képben van, elvégre első óta a Roxfortba jár.
- Hát… végülis kocsma, de mindenki oda jár igen. Jó kis hely, meglátod! - bólogatok is hozzá, az édességekről pedig Fabien jól tudja, hogy én nagyon szeretem Őket. Főleg a francia fánkokat ugyebár, de most kivételesen nem hoztam magammal.
- Haha, jól van, akkor elmegyünk majd oda is! - alig várom, hogy mindent megmutassak neki, amit én ismerek már a Roxfortban. Szeretnék több időt együtt tölteni majd a fiúval, ismét, akár csak régen. A hajó viszont megmoccan, a szívbaj kerülget, Ő pedig csak tovább kacag.
- Hé, ne nevess ki! - pillantok rá édesen morci szemekkel és kezemmel is próbálok enyhébben kapaszkodni, de a sok kérdésre egyértelmű, hogy milyen választ fogok adni.
- Felmegyek veled a fedélzetre, lásd milyen bátor vagyok! Este pedig mutatok majd valamit! - igen, ezt most elhatároztam. De nem most, majd akkor és vagy itt, a szobában vagy odafent, eldől majd. Csak meg ne gondoljam magam. Lemászom az ágyról, kicsit hezitálok, majd nyújtom kezem Fabien felé, hogy jöjjön csak.
- Azért menj csak te előre! - nem mintha félnék, én ugyan nem! Eleresztem, majd követem kifelé, ha megy, és igen bátor leszek ám, mert a korlátig elsétálok odafent, hogy lássam, miként távolodunk el a kikötőtől. A szívem azért kalapál rendesen a mellkasomban, de csak nem lesz baj, bizonytalanul Fabienre is pillantok, miközben rendesen szorongatom ám a korlátot.
- Pecázni is szoktál? - gondolom van rá lehetőség innen. Engem mondjuk a napozás ötlete most jobban vonz, így beljebb sétálok inkább, miközben azért jóleső érzés, ahogy a szél a hajamat fújja. Friss a levegő, igazán kellemes. Az egyik nyugányra le is dobom a felsőm, amiből kibújok, majd lazán leülök rá. Ez stabilabb, igyekszem nem az alattunk lévő víztömegre gondolni.
Anonymous

Vendég
Kedd Okt. 12, 2021 11:00 pm

Theo & Fabien

Szeretnék segíteni Theónak, hogy egy kicsit magabiztosabb legyen. Teljesen megértem, hogy tele van kétségekkel, hiszen egy kapcsolat valóban nem volt egyszerű dolog. Nem csak magadra figyelsz benne, hanem a partneredre is. Egyszerűen nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy önző legyél. Természetesen, ezt hiába magyaráznám Marcelnek, őt hidegen hagyja az ilyesmi. Amilyen visszafogott vagyok én, ő annyira tüzes. Sose bírt a vérével, és minél jobban kamaszodik, annál jobban elengedi magát.
− Ez így van, és remélem, egyszer nem csak ismételni fogod a szavaimat, ha tartani is fogod hozzá magad – felelem szelíd nyugalommal, mert Theót jelenleg úgy látom, mintha nagyon rágörcsölne valamire. Talán csak én kezelem túl könnyedén az életet, vagy vannak túlságosan is határozott elképzeléseim saját magamról és környezetemről. Pedig nekem is bőven akadt olyan, amin rágódhatnék, mégis igyekszem, hogy ez ne legyen hatással a mindennapjaimra.
− Ugye tudod, hogy mindezt csupán akkor fogod megtudni, ha kapcsolatod lesz? És ne gondold azt, hogy minden zökkenőmentes, vagy tökéletes lesz. Két fél rengeteget tanul egymástól és csiszolódik, az első kapcsolatok pedig alapból bukásra vannak ítélve. Legalább is, ritka az olyan, amely túlél bármit is – teszem hozzá a saját gondolataimat és tapasztalataimat, hiszen én is hibáztam már. Túl ragaszkodó, vagy figyelmes voltam. Vagy éppen akárcsak ő, én is stresszeltem felesleges dolgok miatt. Mégsem bánom egyiket se, mert ezek által bölcsebb lettem.
− Majd gondoskodok róla, ne aggódj – nevetek fel halkan, némi csibészséggel a hangomban. Azonban komolyan gondolom azt, hogy gatyába rázom az önbizalmát, ugyanis nem látom, hogy oka lenne ennyire lebecsülnie saját magát.
− És nem szoktál rosszul lenni tőle? – ráncolom össze a homlokomat értetlenül, és némi rossz érzés fog el a sunyi mosolya láttán. Miért érzem azt, hogy a roxforti életem nem lesz egy sétagalopp?
− Ha te mondod, akkor hiszek neked. De attól még egy kicsit tartok ettől az egésztől – sóhajtok fel, bár talán jobban kellene attól tartanom, hogy mennyire fognak jönni a szavak, és miként fogom tudni kifejezni magam. Attól annyira nem félek, mint attól, hogy az iskolában elveszek valahol.
− Mondjuk, én nem ítélkezek az alapján, hogy milyen házba tartozik valaki, de kíváncsi leszek rájuk. És milyen barátod akad a Hugrabugban? – érdeklődök, hiszen kíváncsi vagyok az ottani tapasztalataira és élményeire. Az őrült ötleteire már kevésbé vagyok nyitott.
− Inkább vagyok Mr Komolyság, minthogy megölessem magamat – mosolyodok el halványan. Valahogy jobban szeretek a biztos talajon állni. Legalább is, nem valahogy nem vágyok arra, hogy leereszkedjek egy többszáz éves halott kígyó odújába…
− Ez máris érdekesebben hangzik, mint a Kamra – válik szélesebbé a mosolyom, mert a csillagok bámulása sokkal, de sokkal kellemesebb programnak ígérkezik.
− Azt tudom, hogy vannak. Elég sokat olvastam annak idején az utolsó Trimágus Tusáról – bólintok, hiszen emlékszem a Fleur Delacourról szóló történetekre is. Azonban bízok benne, hogy a kákalagok ellenére lehet úszni benne, ugyanis imádok víz közelben lenni.
− A mi sulinkban miért nincsenek ilyenek? – nevetek fel, hiszen a Roxfortban több rejtett dolgot lehet találni, mint a Beuaxbatonsban. Mindenesetre, most már Theo felcsigázott annyira, hogy egy-két titokkal én is szeretnék megismerkedni.
Bólogatok arra, ahogy a közeli faluról mesél, és remélem, hogy tényleg nem fog magamra hagyni. Ugyan könnyen szerzek barátokat, de szeretném megtartani a régieket is. Arra, hogy ne nevessek rajta, csupán egy bocsánatkérő mosollyal pillantok rá.
− Mint egy vérbeli griffendéles, ugye? – sandítok rá, miközben az ágyon fészkelődök. Számomra nem esik nehezemre a hajón mozogni, hiszen rengeteg időt töltök itt apával nyaranta. – Mire gondolsz?
Hezitálás nélkül megragadom a kezét, aztán elvigyorodok, amikor kijelenti, hogy azért én menjek előre. Nem szólok egy szót se, hiszen az előbb is duzzogva kijelentette, hogy ne szórakozzak rajta ennyire látványosan.
Könnyedén mozgok a hajón: bent tudom mikor kell lehúzni a fejemet, és a fedélzeten sincsenek olyan aggályaim, mint Theonak. Büszkén mosolyogva megállok mellette, és lazán a korlátra támaszkodok. Hagyom, hogy a menetszél összeborzolja a hajamat, miközben lepillantok a körülöttünk fodrozódó hullámokra.
− Nem igazán. Jobban szeretem az állatokat a természetes élőhelyükön látni. A családom állatvédő szervezeteket támogat, és nem hiszed el, de a helyi állatkertben örökbe fogadtam egy kengurut – nevetek fel, és fél szemmel figyelem, ahogy Theo inkább beljebb araszol, és leül az egyik nyugágyra. Én csupán megfordulok, azzal a szándékkal, hogy a hátamat a korlátnak vetve fenntarthassam a szemkontaktust Theóval.
− Látod? Nem is olyan vészes az egész. A bűbájok gondoskodnak a stabilitásról és apa is elég jól kormányoz. Egyébként mik a terveid a szünet hátralévő részére? – dobok fel egy új témát, hogy azzal is lekössem a gondolatait, mielőtt nekiállni azon stresszelni, hogy a nyílt vízen vagyunk.

Anonymous

Vendég
Szer. Okt. 13, 2021 5:00 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Kicsit meglep a megjegyzésével, el is merengek Fabien arcát fürkészve, de végül nem mondok semmit, csupán csak egy apró bólintással jelzem, hogy én is remélem, hogy úgy lesz. Nem sokkal idősebb nálam, mégis jóval érettebbnek érzem, talán valahol rá is felnézek, ami tudom, különös. Ash-el kapcsolatban vélekedek még így, de Ő vele kiskorom óta így vagyok, elvégre a bátyám, én pedig tökéletesnek látom Őt, minden téren, a hibái ellenére is. Azokra szinte vak vagyok.
- Persze, tudom... - hogyne tudnám. Ahogy a további szavaival is tisztában vagyok, mégis olyan távolinak tűnik ez az egész, de vágynék rá. Szeretném én is érezni, hogy milyen lehet szerelmesnek lenni, még akkor is, hogyha fájdalmat hozhat magával, mert biztosan csodálatos érzés. De tartok attól, hogy nem leszek elég jó, én nem vagyok olyan, mint Fabien vagy a fivérem... Vajon lesz olyan, aki számára megfelelő leszek?
- Oh nem aggódtam! - vigyorodom el végül, engedek fel, majd mesélek ez után a Roxfortról. A lépcsőktől viszont mintha tartana a srác, pedig nem ördögtől való szerkezetek, csak egyszerűen mágikusak, izgalmasak.
- Nem. - kacatok fel, mert most már tényleg humoros ez az egész, végre valamiben én vagyok magabiztosabb.
- Majd fogom a kezed, amikor először közlekedsz rajtuk. - vigyorgok még mindig, talán kicsit pofátlanul, de mégis játékosan, azt pedig biztosra veheti, hogy lazán így teszek, ha oda jutunk, engem aztán nem érdekelne különösebben, hogy ki nézne furcsán ránk ez miatt. Ha Fabien számára megnyugtató lenne, ott leszek mellette. De persze nem csak én, Marcel és Flora is, ha úgy szeretné, Ash felől akadnak kétségeim.
- A neve Riley. Aranyos, kedves srác. Néha kicsit gyerekes és sok...k tud lenni, mert szinte le se lehet lőni, de én nagyon bírom a fejét. - érdekes volt, ahogy összeakadtunk és bár nehezen indult a kettőnk barátsága, örülök, hogy eljutottunk idáig. A Titkok kamrája egy olyan hely, amivel kapcsolatban szinte mindenki másképp vélekedik, de Fabien felől mintha félelmet éreznék. Oly komollyá válik, pedig nem kéne tartania a helytől, hiába van rossz hírneve, a baziliszkusz már rég nem él. Na meg, nem túl egyszerű oda bejutni, szereznem kellene valakit, aki ért a kígyók nyelvén. Na majd!
- Én se tervezem megöletni magam. - ezt azért tisztáznám. Szeretek élni, ragaszkodom is az élethez. Na de akkor majd felmegyünk a csillagvizsgálóba, az legalább tetszik neki, bár sejtettem, hogy fog. Majd viszek fel egy könyvet, hogy megnézhessük, melyik csillag pontosan mit ábrázol, én nem ismerem őket annyira, még van mit tanulnom. A tóról is ejtünk néhány szót, mely a Roxfortban találkozik, de az úszást meghagynám neki továbbra is, akár csak a kákalagokat. Brr, nem szimpatikus lények.
- Ez egy remek kérdés! - a Roxfort e téren valóban izgalmasabb, nem is bántam meg a cserediákságot, hiába izgultam az elején. Az Ilvermorny is érdekelne, az utolsó évnél gondoltam rá, hogy milyen lenne oda menni, de még odébb van. Akkor már Ash akadémista lesz - már ha továbbtanul persze -, tehát mindenképpen egyedül lennék. Vagyis nem teljesen egyedül, ahogy Flora is megmondta, Ő ott lenne velem, meg Riley és most már tudom, hogy Fabien is, de Ash nélkül azért minden más lesz. Jobban támaszkodom rá, mint az normális volna. A Roxmortsról is mesélgetek, majd végül megindul a hajó, én pedig nem maradok ám idelent félős nyuszit játszva, nem azért jöttem el Fabiennel hajókázni, menjünk fel!
- Na ná! - kacsintok rá széles mosollyal helyes képemen, majd jut eszembe, este mutatni akarok neki valamit. Megbízom benne, ideje ezt még jobban bebizonyítanom Fabiennek.
- Majd megtudod! - hiába kíváncsiskodik, ezt nem szedi ki belőlem. Remélem. De persze ha nagyon faggat, megmutatom előbb, de annál türelmesebbnek ismerem a srácot. Na menjünk! Felhúzom, majd előre engedem, odafigyelve arra, miként mozdulok a hajón, de nem olyan vészes, mint azt gondoltam, még a korlátig is rövid időre odamerészkedem. Ahogy viszont Fabienre pillantok és megfigyelem, miként kap bele a hajába a szél, akaratlanul rajta felejtem pillantásom és buknak ki belőlem a következő szavak.
- Te még kócosan is jól nézel ki, tudnám hogy csinálod. - de aztán leesik ám mit mondtam, így zavartan vigyorgok rá és inkább a nyugágyat választom menedékemül, ahol elfekszem nemsokára, póló nélkül, érje akkor már a testemet némileg a nap.
- Egy kengurut? Nem mondod? Miért pont egy kengurura esett a választásod? - kérdezek rá kíváncsian, miközben próbálom elengedni magam. Jah, nem vészes, de szokni kell. Az tuti, hogy jobb itt, mint odalent a vízben, na meg, csak kimentenének, ha baj lenne.
- Persze, nem rossz. Öhm, nemtom... akarunk majd kiránulni és üdülni, bár nem tudom, hogy a szüleim vagy Ash pontosan mit szerveznek, de amolyan carpe diem, komolyabb ötletek nélkül. Neked? - neki hátha van más is. Nem mondanám, hogy várnám ismét a tanulási időszakot, de azért nem volt olyan rossz. Szeretek suliba járni.
- Bár lehet a La Dame Blanche-ra [Mont Blanc] felmennék, még nem voltam, ami tök fura, hiszen én is francia vagyok és csípem a hegymászást. - gondolkodok hangosan, ha már így kérdezte. A hideg nem zavar, főleg pyromágusként, a testhőmérsékletem is magasabb az átlagnál, és mint tudja, bátor Griffendéles vagyok ugyebár, szóval mi baj lehet? De a kilátás biztosan gyönyörű a csúcsról!
Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:25 pm

Theo & Fabien

Ahogy Theót hallgatom egy kicsit koravénnek érzem magam. Nem tudom miért, de sokkal másabb színben látom a világot, mint a kortársaim. Például köztem és Marcel között is csupán egy év van, de rólam mindenki azt hiszi, hogy sokkal idősebb vagyok nála. Pedig, épp olyan gyerek vagyok még, mint ő.
Mindenesetre furcsállom, hogy Theo ennyit stresszel ezen a kapcsolat-dolgon. Én örülnék neki, ha kevesebbet kellene ezzel foglalkoznom, vagy azzal, hogy kedvesen visszautasítsak másokat. Nem tehetek róla, de rettenetesen szorongok azért, mert félig vélának születtem. Ha mindez nem lenne, talán én is másabb lennék. Sokkal felszabadultabb, azonban én az öcsémmel ellentétben szabályokat állítottam fel magamnak, és úgy próbálom élvezni az életet, hogy mindezzel ne legyek mások terhére, bár így is elég sokan megbámulnak engem.
− Nekem ez akkor is furcsa. Mármint a mugliknál is vannak mozgólépcsők, de nem hiszem, hogy ez olyan lenne – ráncolom értetlenül a homlokomat, hiszen elég sokszor megfordulok a muglik között. Muszáj, hiszen a bátyám kviblinek született, így anyának akár tetszik, akár nem, de alkalmazkodnunk kell hozzá is egy kicsit. Én mondjuk nem bánom. Szeretem bővíteni az ismereteimet.
− Na, jól van ám! – nevetek fel ezúttal én is, bár azért tényleg próbálom elképzelni, hogy miként festhet ez az egész. Érdekes helynek tűnik a Roxfort, és szeretném is jobban megismerni, nem csak mások meséiből. Meg aztán, lehet, hogy egy kis környezetváltozás nekünk is jót tesz.
− Szóval kedveled – jegyeztem meg egy jókedélyű félmosollyal. Ismertem az ilyesfajta személyleírások, vagyis hát volt egy sejtésem arról, hogy ez a „néha gyerekes, de amúgy bírom” mit takarhatott. Én csak örülök annak, ha Theo talált magának új barátokat és ismeretségeket, hiszen tényleg jót tenne az ő önbizalmának is.
− Valóban nem, de azt mondom, hogy jobb félni, mint megijedni – feleltem csendesebben, hiszen mint említettem, én szeretek magamnak meghúzni bizonyos határokat, és ebbe bizony a Titkok Kamrája is beleesik. Nem vágyok arra a helyre, ahol évszázadokon keresztül egy baziliszkusz szunnyadt, valahogy engem ez nem vonz. Undorító, nyálkás hely lehet, ami valami negatív aurát hordozhat magával. Ezért is szimpatikusabb a csillagvizsgáló, jóval békésebbnek hangzik, mint az az odú.
− Jól van, jól van, meghagyom neked azt az örömöt, hogy estig kivárok – emelem fel megadóan a kezeimet. Nem tudom megállni, hogy ne nevessek, s bár furdalja az oldalamat a kíváncsiság, nem vagyok türelmetlen. Talán az erényeim közé tartozik az, hogy bármennyire is tűkön ülök, nem zaklatom halálra az embereket.
Odafent máris jobban érzem magam. Szeretem, ahogy ringatózik alattam a hajó, vagy ahogy a szél a hajammal játszik. A víz közelsége mindig megnyugvást okoz számomra, bár békesség ide vagy oda, Theonak sikerül zavarba hoznia a közvetkező kijelentésével. Nem válaszolok neki, inkább csak zavartan elmosolyodok. Egyszerűen nem tudom mit felelhetnék, hiszen mégsem mondhatom azt neki, hogy „Tudom, mert félig véla vagyok”. Félek attól mit gondolna rólam, ha megtudná a titkomat, amelyet olyan gondosan őrizgetek.
Inkább csak a korlátnak támaszkodva figyelem őt, ahogy elfekszik, és igyekszem elterelni a témát valahogyan. Az állatkert pedig eléggé kapóra jön, hiszen úgy látszik, érdekli Theót a téma.
− Nem tudom. Szerintem aranyosak, de várj, mindjárt mutatok egy képet – veszem elő a zsebemből a telefonomat, ahol a galériámat megnyitva némi keresgélés után meg is találom az a fotót, amin a kis örökbefogadottammal pózolok. Odasétálok Theohoz, és felé nyújtom a telefonomat, hogy ő is lássa azt a kis kengurut, akinek a hátán pihentetem a kezemet.
− Szóval, ti csak úgy mentek a nagyvilágba – mosolygok. – A spontaneitásnak is megvan a maga szépsége. Egyébként nem hiszem, hogy a francia és az, hogy valaki nem rajong a hegymászásért összefüggene – kacagok fel hangosabban, ahogy a zsebembe süllyesztem a mobilomat.
− Én nem tudom még. Valószínűleg önkénteskedni fogok valahol a környéken, de így konkrét terveim nincsenek. Meg beiratkozom egy nyelvkurzusra, hogy az angoltudásomon csiszoljak, aztán majd meglátjuk mennyire tudom majd hasznosítani a gyakorlatban – ereszkedek le a másik nyugágyra, miközben azon jár az eszem, hogy ezeken kívül is akadnak terveim, csupán nem tudom hogyan férnek majd bele az időmbe.

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 10:57 am
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Várom, hogy Fabien is megismerje majd a Roxfortot, érdekelnek az élményei, amikkel majd gazdagodni fog és természetesen én is ott leszek majd mellette. Az első mozgólépcsőzését például ki nem hagynám, semmi pénzért! Jókedvűen nevetek is, ahogy erről diskurálunk, mintha ez lenne a legnagyobb félelme, mik vannak.
- Majd meglátod, hogy milyen. - kacsintok rá. De adom akár a kezemet is nah, ne féljen, leszek a bátor védelmezője. Rileyre rátérve viszont kissé össze vagyok zavarodva, de a megjegyzés olyan egyszerűnek tűnik és igaznak, bólintok is rá.
- Igen, kedvelem. - akármennyire képes lennék megfojtani néha egy pohár vízben, akkor is jó, hogy van. Jó érzés, hogy szeret a közelemben lenni, hogy kedveli a társaságomat, hogy kedvel engem. Úgy igazán. Eleinte nehezen fogadott el, de változott, ahogy talán én is változtam. Összecsiszolódásnak hívják, asszem az történt.
A kamrával kapcsolatban már nem mondok semmit, elengedem a témát, nem Fabien lesz az, akivel lemerészkedek majd oda, ez eldőlt, bár úgy sejtem, hogy Riley se, Ash pedig... oké, ezt még meg kell terveznem rendesen. Úgy, mint ahogy a pyromágiám bemutatását is előre megálmodtam, bár az este így nekem is távolinak tűnik. Fabien szerintem türelmesebben kivárja majd, minthogy én kibírjam, ne mutassam meg neki előbb.
- Este látványosabb. - a sötétségben a tűz fénye, mely feléled, elemi erőként mutatva meg magát nekünk és ontva meleget. Gyönyörű, engem mindig lenyűgöz a pyromágia, a részem, szinte eggyé váltam vele. Talán Riley is ezért került közelebb hozzám, mert Ő is képes a tüzet uralni, mostanra pedig már nem fél tőle. Vajon valaha én is így leszek majd a vízzel? Megszokom és... megtanulom elfogadni, nem fogok rettegni tőle és tartani a fulladásos haláltól? Most is csak fel merek merészkedni a hajó fenti, szabadon lévő részébe és nem esek bele a tengerbe, sőt, még Fabienen is el tudok mélázni. Mindenhogyan jól néz ki, de sejtem tudja ezt magáról. Na nem mintha én elégedetlen lennék a kinézetemmel, de Ő akkor is más!
- Oké. - mutasson képet a kengururól. Jó témaváltás, miközben napozok, mert azt teszem. Kivárom, amíg előkeresi a képet, majd átveszem a felém nyújtott telefont és vigyorogva pillantok fel rá.
- Már értem miért választotta Őt, mintha testvérek lennétek! - ugratom, majd adom vissza jókedvűen nevetve a készüléket, ez után pedig mesélgetek a tervekről. Képlékenyek, de ötletekből sosincs hiány.
- Öhm, félreértettél, nincs bajom a hegymászással, éppen ezért fura, hogy még nem jártam ott. - javítom ki, de meséljen Ő is, vajon mit tervezett? Az önkénteskedésen nem kéne meglepődnöm, mégis sikerül. Jótét lélek, én ennyire nem vagyok az, az angol kurzus viszont érthető.
- Ha szeretnéd, beszélgethetünk majd angolul. - nekem jól megy, hiszen egy évet már eltöltöttem a Roxfortban. Figyelem, ahogy elfekszik a mellettem lévő nyugágyon és mivel hoztam naptejet nos...
- Bekenjem a hátad? Nehogy leégj. - puszta jószándékból ám, véletlenül se kell félreértenie. Valóban kedveskedésnek szánom és egy nagyon picit öncélú a dolog. Vajon engedni fogja?
Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 18, 2021 12:43 pm

Theo & Fabien

Kíváncsi voltam rá, hogy pontosan mit tartogatott a jövő év, de nem akartam Theót untatni azzal, hogy újabb és újabb kérdéseket szegeztem neki. Helyette csak vigyorogva pillantottam, főleg a barátai emlegetése után. Örültem neki, hogy megtalálta a helyét a másik iskolában is, hiszen az újrakezdés sose volt egyszerű.
− Ezesetben alig várom, hogy találkozzak vele, és cikis sztorikat osszunk meg egymással rólad – cukkoltam egy kicsit, bár sose tettem volna ilyet. Ha történeteket is meséltem másokról, ügyeltem arra, hogy olyat mondjak, amit a másik fél is megosztott volna magáról. Ettől függetlenül jólesett ugratni egy kicsit, bár bíztam benne, hogy nem vette túlságosan a szívére.
− Rendben, én tudok várni – bólintottam, hiszen az öcsémnek köszönhetően végtelen türelemre tettem szert. Néha még a szüleim és a barátaim is elcsodálkoztak azon, hogy mennyire békés természettel voltam megáldva az öcsémhez képest. Vicces, hogy a féltestvéremhez jobban hasonlítottam, mint Marcelhez, akivel talán kinézetre jobban hasonlítottunk egymáshoz, mégis ég és föld volt köztünk a különbség. – Csak nehogy a végén kimenjen a fejedből.
Eltereltem végül a témát. Az önkéntességről és az állatkerti kalandjaimról szívesen beszélgettem másokról, sőt büszkén mutogattam azt a fotót, amelyen az örökbefogadott kengurummal pózoltam.
− Ugye? Szerintem még Marcelnél is jobban hasonlít – nevettem fel, hiszen értettem én a tréfát. Mondjuk, lehet, hogy gonosz voltam, de néha szívesen elcseréltem volna a kengurut az öcsémre. Az előbbi ugyanis kevesebb fejfájást okozott nekem.
A zsebembe csúsztattam a telefont, aztán Theo mellett helyet foglalva faggattam őt a nyári terveiről.
− Lehetséges, hogy annyira közeli célpont, hogy egyszerűen csak nem került fel eddig neked a térképre – nevettem fel, bár kíváncsi lettem volna arra, hogy merre járt még, azonban visszadobta a labdát, és rajtam volt a sor, hogy meséljek neki a tervezett programjaimról.
− Ó, az remek lenne! – ragyogott fel az arcom, hiszen egyes szavak kiejtésében még mindig nem voltam teljesen biztos. Előfordult olyan is, hogy a fejemben tudtam hogy kellene hangoznia egy mondatnak, de amikor beszélni kezdtem, akkor máshogy formáltam meg a szavakat.
− Mikor akarod kezdeni? – érdeklődtem, bár nekem vélhetően kicsit nehezebben ment volna a váltás, hiszen már egy ideje nem beszéltem folyamatosan a nyelvet. Ő mégiscsak előnyben volt úgy, hogy szinte egész évben angolul kellett megszólalnia.
Ahogy az égboltra emeltem a tekintetemet, a gondolataim hirtelen máshol jártak, így talán nem is volt meglepő, hogy mennyire megszeppentem pislogtam Theóra, amikor eljutottak hozzám a szavai. Kicsit feszélyezve ugyan, de levettem a mentőmellényt – egyébként se éreztem azt, hogy szükségem lett volna rá, lényegében csak apa kedvéért viseltem −, és felé fordultam.
− Ha szeretnéd… − Igyekeztem természetesen viselkedni. Úgy gondoltam, ha túlságosan elutasító lettem volna, akkor előbb-utóbb összerakta volna a képet arról, hogy félig véla voltam, és továbbra sem szerettem volna, hogy ez kitudódjon. Persze, akadtak olyan emberek, akiknek ez leesett, de rendesek voltak, és inkább nem hangoztatták ezt.

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 07, 2022 11:06 pm
Fabien & Theo

Tengeri kalandozás

Kedvelem Rileyt, ezt pedig Fabien előtt se tagadom, nincs rá okom, különben nem hoztam volna szóba. Még nem tudom teljesen hova tenni a Hugrabugos fiút, de szeretném még jobban megismerni és több időt eltölteni vele. De amit mond, muszáj felnevetnem, majd rosszallóan megcsóválnom fejem.
- Én értékelném, ha kihagynátok, de úgy sejtem, hogy nem így lesz. - ez van, majd jól kifaggatom őket utólag, hogy tudjam előre, mire készüljek a másik féltől. A pyromágiám bemutatásával viszont megvárnom az estét. Talán a mai nap tökéletes alkalom lesz arra, hogy megmutassam Fabiennek, mire vagyok képes, de este látványosabb, ezerszer csodálatosabb. Szeretném, ha teljesen ismerne és... szeretnék vele mindenféléről beszélgetni. Vagy talán nem kellene? Miért vagyok ennyire bizonytalan hirtelen?
- Áh, csak nem! - de ha mégis így történne, találkozunk még, lesz lehetőségem. De nem véletlen lesz akkor ez a tett, hanem előre megfontoltan, okkal történik. Megnézem a kengurus képet, jót nevetek rajta, hasonlítanak!
- Még jó, hogy nem az öcsédet hagytad ott és a kengurut vitted haza helyette. - na de tovább nem húzom a tréfát, ennyi viszont még pont belefért. Mesélek a nyári terveimről is, majd szóba kerül az angol tanulás, melyben Fabien segítségére lehetek. Nekem jól megy, és ha még most elkezdünk angolul kommunikálni, neki is könnyebb dolga lesz majd, ha a Roxfortba jön.
- Mondjuk most? - és ez a két szó már nem is franciául hangzik el, hanem angolul. Pimaszul mosolygok rá, lássuk csak, hogy mennyire megy neki egy hétköznapi beszélgetés, bár például bájitaltan órán biztos nem lesz könnyű dolga a hozzávalókkal. Azzal én is szívtam, de találtam egy remek könyvet, egyfajta szótárt, max kölcsönadom neki, a nagy részét már úgyis megtanultam, de használhatjuk felváltva is, olykor úgyis tanulunk majd együtt.
Ahogy mellém telepszik, olyan kérdés csúszik ki a számon, aminek talán nem lenne szabad. Vonzódom hozzá, ezt erősen érzem, mégse merem szóba hozni azt a napot, amikor megcsókolt, amikor úgy éreztem, hogy arra a rövid időre engem akar. Azóta nem tudom, hogyan állunk egymáshoz. Érzem, hogy Ő csak úgy tekint rám, mint egy barátjára, de talán örökké nem kerülhetjük el ezt a témát. De ma... ma... még el kell.
- Nyugi, nem foglak molesztálni. - vigyorgok rá, majd ha felül, akkor lazán mögé csüccsenek, a kezembe pedig már ott is van a naptej. Teszek valamennyit a kezemre, majd kicsit összedörzsölöm tenyereimet, hogy kellemes érzet legyen számára, amikor vállait érintem. Mert ott kezdem, majd lassan bekenem felkarjait és hátát is, majd némileg tarkóját. Ügyelek rá, hogy ne időzzek el sokáig, mégis, ahogy leérek derekához... majd csípőjéhez, akaratlanul harapom be ajkam, de végül két kezem felkúszik oldalai mentén, eligazgatom a krém maradékát a háta közepén, majd megfújom játékosan tarkójánál a haját.
- Remélem nem volt olyan szörnyű! - de aztán visszaülök a másik nyugágyra, megadva neki a teret, majd magamat is bekenem. A kínos témákat kerülöm eztán, este pedig nyuszi leszek, nem aranyhal, inkább nem mondom még el neki a képességemet. Jó érzés vele lenni, elszabadultabbá válok, ahogy telnek az órák és estére már a hajó ringása se zavar. Élvezettel nézem Fabiennel a csillagokat, majd alszom el a kabinban. Szinte szomorú, amikor másnap oly hamar véget ér a kirándulásunk, de bízom benne, hogy lesznek még ilyen közös élmények.

//Akkor ahogy beszéltük, zártam a játékot. Köszönöm szépen, nagyon édesek voltak! Fabian és Theo Marseille-ben 492177702 //
Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 22, 2022 5:46 pm

Theo & Fabien

− Ugyan, tudod jól, hogy sose tennék ilyet – kacagtam jókedvűen, hiszen nem szerettem másokat kellemetlen helyzetbe hozni. Ettől függetlenül megérte egy kicsit ugratni Theot ezzel, hiszen viccesnek találtam, amikor bosszúsan ráncolta a homlokát a kijelentésem miatt, elvégre ismernie kellett annyira, hogy tudja: valóban nem okoznék neki rosszat.
Egyszerűen nincs ingerem arra, hogy bajt keverjek. Ennél sokkal nyugodtabb és érettebb embernek tartom magam.
− Jól van, majd meglátjuk – mosolyodtam el halványan, és ráhagytam a dolgot. Majd úgyis megosztja velem, ha úgy érzi, hogy elérkezett az idő hozzá. Inkább eltereltem a témát a kis kedvencem felé, és meg is kaptam, hogy mennyire hasonlítunk egymásra. Nem vettem a szívemre, hiszen tudtam, hogy ugratni akart vele.
− Ó, pedig néha megérdemelné. Biztos vagyok benne, hogy a kenguru nem okozna annyi fejfájást, mint Marcel – vigyorodtam el. Szerettem az öcsémet, de sokszor nem értettem, hogy mi járt a fejében. Talán őt jobban megviselte a kamaszodás, vagy éppen az, hogy elég gyakran minden szempár ránk szegeződött. Nem tudtam. Szerettem volna beszélgetni erről vele, de sokszor úgy éreztem, mintha egy szakadék tátongott volna kettőnk között.
− Mindenképp szeretnéd? – váltottam át én is angolra, bár nem akartam erőltetni, főleg azért, mert nem csak a saját akcentusom, de Mattheo-é is borzasztóan furcsának hatott. Úgy éreztem, hogy többi nyelvleckékre volt szükségem, mert még gyakran elbizonytalanodtam.
Áttelepedtem mellé, s bár a kérdése kissé váratlanul ért, mégsem akartam elutasítani. Tudtam jól, hogy miként hatott másokra a jelenlétem, s bár szerettem volna megfeledkezni róla, sosem tudtam. Inkább megtanultam elrejteni a zavaromat, mert akartam elrontani a délutánt.
− Máskülönben fürdetlek úgyis a tengerben – ugrattam, bár láttam, hogy milyen bizonytalan volt a hajót illetően is, szóval ezt sem tettem volna meg. Üres szavak voltak csupán. Mégis, amikor hozzám ért, akaratlanul is megfeszültek az izmaim, hiszen nem mondtam neki, de a fél-vélaság miatt elég kellemetlen volt ez nekem. Mégis, igyekeztem baráti gesztusnak vélni a dolgot, és továbbra is akként kezelni Theo-t. Kicsit bele is borzongtam, amikor a tarkómnál belefújt a hajamba.
− Ugyan, nem haltam bele, ne aggódj – válaszoltam egy szelíd mosoly kíséretében, bár egy pár percre jómagam is elcsendesedtem, sőt annyira sikerült ellazultam a hajó ringatózásától, hogy elszundítottam a napágyon. Estefelé ébredtem fel, de sokkal élvezetesebb volt a csillagokat bámulva beszélgetni Theo-val, mint a napon sülni vele. Az éj leszálltával sokkal békésebbé vált minden. Olyannyira, hogy arról is elfeledkeztem, hogy mutatni szeretett volna. Mindenesetre örültem neki, hogy eljött velünk erre a kirándulásra.

//Én is köszönöm ezt a játékot is. Nagyon aranyosak voltak. Majd kitalálunk nekik is valami jó kis folytatást. <3 //

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: