meccs alatti teljesítményem után, csakis egy zuhanyra vágytam, na meg talán egy kis vajsörre a Három Seprű ódon falai közt. Igaz, hogyha lehetett volna aznap, mindenki elől elbújtam volna egy jó időre, szóval a Roxmorts neves szórakozóhelye így lekerült a terveim listájáról, de se vajsör, sem pedig forró zuhany nem várt rám aznap, ohhh nem előtte szembe kellett néznem Tatiana-val. Megkaptam tőle az alapos fejmosást, mintha csak az anyám teremtett volna le, és én egészen egy csippelke méretére összementem szégyenemben. Ráadásul jött a parancs, miszerint szombaton minden tervemet dobjam sutba, és edzek vele. Mint egy nyűgös gyerek, csak szenvedtem a gondolattól, hogy megint hülyét csinálok majd magamból, ráadásul semmi kedvem nem volt olyan korán kelni hétvégén, de legbelül bosszantott is a dolog. A dacom péntek estére felülemelkedett bennem, s csak azért is meg akartam mutatni az idősebb boszorkánynak, miszerint én se vagyok reménytelen eset. Jó pár percet késhettem. A nagy kapkodásban csakis egy mézes vajas kenyérszeletet sikerült nagy kapkodva megennem. Ráadásul az öltözködési rituálém során felemás zoknikat sikerült a lábaimra erőltetni, még szerencse, hogy más nem marat le, mint azokban a nagyon kínos álmokban. A seprűmért így is vissza kellett mennem, mikor a klubhelységből kiléptem, így válaszolhattam egy újabb talányra, hogy ismételten beléphessek. Szerencsére minden nálam volt, és csak kissé néztem ki úgy, mint akit egy kimére megrágott volna, aztán kiköpött volna. Eddig kapkodtam a lábam, azonban a pályára érve kocogásra szorzottam le az iramot, majd az egy gyorsabbnak mondható sétába fordult át. Kicsit fujtattam, de próbáltam nem mutatni Tatiana-nak, hogy nagyon kifulladtam. A föld felett lebegett éppen, már tökéletesen láttam, mikorra közelebb értem hozzá. - Jó reggelt! Hát, nem biztos, de ez majd úgy is mindjárt kiderül. – jegyzem meg a szememet dörzsölve. Kicsit féltem a boszorkánytól, elég szigorúnak tűnt, s olyannak aki nagyon komolyan veszi a dolgát. Nem tudtam mire számíthatok tőle, lehet egy-egy rossz védés után nekem üt egy gurkót. Ebbe talán bele se kéne gondolni, akkor inkább hazáig repülök. Semmi baj. – buknak ki az udvarias szavak a számon, pedig azért még kis ellenszenv van iránta a múltkoriért. – Akkor hogy legyen, áljak be a karikákhoz és dobálsz nekem, vagy valami másra gondoltál? Ki tudja milyen edzésmódszert talált ki a lány számomra, talán olyat, amit senki se ismer, de talán az tűnt így elsőre a leglogikusabbnak, ha felemelkedek, s odasuhanok a védési pozícióhoz. Kicsit a középső karika alá suhantam, és ott helyezkedtem el, jól megtartva magamat a seprűmön. - Mit gondolsz, mi volt a baj múltkor? Igaz még nem olyan rég kezdtem a csapatban, de neked biztos jó szemed van hozzá. – bátorkodok megejteni egy kérdést.
Vendég
Hétf. Júl. 05, 2021 8:09 pm
Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 1:12 pm
Tatiana & Maxwell
M
ég mindig úgy gondoltam, hogy a legutóbbi meccsem egy rossz álom. Pedig erről szó sincs, ráadásul ott van Tatiana által képviselt pallos is a fejem fölött. A Dumstrangos cserediákja nem hagyott békét nekem, így most nem fordulhatok át a másik oldalamra, hogy a tragikus eseményeket normálisan kiheverhessem. A hajam is úgy állt, mint egy szénaboglya, de mindegy is, már itt vagyok a pályán, s szerencsére nem késtem olyan sokat, legalábbis ezt gondolom. - Megnyugtat a tudat, hogy akkor nem lesz belőlem egy kiadós ír reggeli. – dörzsölöm meg a szememet, hogy a maradék álmosság is kimenjen belőle. Kissé se tetszene az ötlet, hogy valaki reggelit csinál belőlem, azonban úgy se Tatiana-tól kell félnem, esetleg egy sárkány nyelne le keresztbe. Igaz a Dumstrangosoat sokan mondják gonosz, valamint barbár varázslóknak, de a pletykáknak amúgy is csak a felét szabad elhinni. - Köszönöm, az jól esne. – ismerem be, majd kihasználva az alkalmat nyújtok egy párat. Nem is olyan szörnyű ez a boszorka, még az állapotom felől is érdeklődik, ráadásul így kicsit magamhoz térhetek. Bizonyára szörnyen nézek ki, úgy mint aki nem aludt egész éjjel, persze ebben volt valami igazság, a mai nap miatt kicsit izgultam, ám mint kiderült a leteremtőm nem egy makrancos böklenc. Már épp készülnék a seprűmre, mikor meghallom a felvilágosítást, miszerint kihagytam valamit. Hogy lehetek ilyen hülye…igaz a bemelegítés. Egy kis guggolással kezdek, ezt követ némi helyben futás és még pár hasznos gyakorlat, végezetül pedig egy kis terpesz-zárral koronázom meg a bemelegítést. A seprű felett átemelem a lábam, s ezzel hivatalosan is kezdődhet az igazi edzés, az ami miatt itt vagyunk. Kíváncsian várom, hogy egy ilyen haladó játékos, mint Tatiana mit tud nekem mutatni, ráadásul nem csak itt gyűjtött tapasztalatokat, ezért még érdekesebb lesz a vele való gyakorlás. Most kezdem felfogni, miképp egyre nagyobb érdeklődést tanúsítok a tanítása iránt, pedig még reggel a pokolba kívántam volna. - Igen, rajtam is ezek fogtak ki a Hugrabug elleni meccsen, azt se tudtam hol a fejem, aztán bement egy kvaff, majd még egy, s így tovább. – mondom neki, miközben egy szintre emelkedek vele. – Úgy gondolom a seprűvel való koordinációmra is rászorulna némi gyakorlás, sokszor az tartott vissza a védésekben, hogy a seprűt nem mertem túlzottan elengedni, így bátortalanul kaptam a labdák után. A beismerés nem rossz dolog, sőt talán ez az egyik legfontosabb dolog, ha jobbá akarok válni. - Eleinte semmi gond nem volt, azután egyre jobban elvesztettem a bátorságom. Ráadásul eléggé lámpalázas vagyok, ha ennyi boszorkány, na meg varázsló néz, szóval az se segített túlzottan. – árulom el neki, majd elhelyezkedek a számomra legmegfelelőbbnek tűnő helyen. Talán most jobban fog menni, talán most sikerülni fog. - Na és te mióta űzöd ezt a játékot? Hogy fordult meg benned az elhatározás, hogy te is a részesévé akarsz válni? – kérdezek valami személyeset tőle, miközben az első dobására várok.
Vendég
Szomb. Júl. 10, 2021 9:39 pm
Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 6:07 pm
Tatiana & Maxwell
H
iába, elég sok pletyka övezte Tatiana-t. Ezen persze nem lehet meglepődni, híres személyiség, aki nem csak azért tűnik ki a tömegből mert Dumstrangos cserediák, hanem az egyik legnagyobb Dumstangos lánya. Lehet ezért is tartanak tőle, túlságosan félnek az egykor Trimágus Tusa résztvevőjének szellemétől, ami körüllengi. Viszont én hamarosan megtapaszolom a közvetlenebb oldalát, amelyet eddig rejtegetett előlem. - Akkor vigyázok ám. - mosolyodok el én is, az előbbi komolytalan fenyegetésén. Bólintok egyet, mikor azt mondja, hogy csak nyugodtan melegítsék be. Kihasználom az időt, hiszen legalább így sikerül majd magamhoz térni, legalábbis azt hiszem. Mikor már úgy érzem a tagjaimat elönti az erő, s már nem csak tehetetlenül a testemhez szögezve lógnak, akkor én is felszállok a seprűre. Úgy néz ki nem sietünk el semmit, először a lelki állapotomat méri fel a cserediák, nem pedig a testi adottságaimat. Most így belegondolva, tényleg sok múlhat azon, milyen fejjel lép a játékos a pályára, Tatina pedig biztos többet tud erről, na meg a megoldásáról is. Szavai hallatára csak helyeslő gesztusokat teszek, majd mikor észreveszem, hogy lendít a kezével felkészülök. A seprűn elhelyezkedek, majd a balommal erősen megmarkolom a nyelet, a másik kezemet így szabaddá teszem. Enyhén a kvaff irányába dőlök, majd jobban kinyúlva elkapom a labdát, ám nem sikerült tökéletesen a dolog. A seprű feletti irányítást, kissé elvesztem, így nehezen tudok lefékezni. - Értem, de nyilván félek az eséstől, szóval ezen még dolgoznunk kell. - ismerem be, majd szépen visszalebegek a helyemre hónamalatt a kvaffal. Megérzem a szelet, s a talárom önkéntelenül is életre kell. Viharban remélem megtudom tartani az egyensúlyom, mert ha most nem megy, akkor ott esélytelen. Az újabb oktatást is megkapom az előttem lévő tapasztaltabb játékostól. - Én ezt teljes vállszélességgel támogatom. Jobb, hogyha egy háznak van alapja. - nem vagyok az ötlet ellenére, szóval ha gondolja máris kezdhetjük ezzel a gyakorlást. Tudhattam volna, hogy itt nem csak karikára dobálgatás lesz. Leereszkedek a megbeszélt magasságba, ahol tényleg kényelmesebben érzem magam. Itt nincs az a gondolatom, miszerint leesek, s kitöröm a nyakamat. - Igen, roppant idegesítő, nyilván ez idővel csökken, de amikor a közvetítő is kipécéz magának, na akkor már végleg elszállt az agyam, ettől az egésztől. - sorolom fel a meccs hátrányozó tényezőit. Míg én azzal próbálkozom, hogy jól elhelyezkedjek a seprűn, addig Tatiana elmeséli, miképp alakult ki benne a kviddicses történet. - Nehéz lehet egy legenda gyerekeként felnőni. Gondolom akármennyire jók voltatok, csakis az apukád árnyékaként azonosítottak titeket. Szóval muzikalitás, na erre nem is gondoltam. Akkor ezek szerint játszol is valami hangszeren? - Legyen úgy, te vagy a profibb. - jeleztem felé. - Akkor eleinte csak repülgetünk? A költői kérdés feltétele után, máris kezdhettük a dolgot. Pontosan nem tudtam mit vár, de ha olyan követem őt. Gondolom nem nekem kell csak úgy repkedni, az fura is lenne. - Mi volt az első seprűd, vagy apud seprűin már repültél? - kérdezem a Dumstrangostól.
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 12:46 am
Vendég
Pént. Júl. 16, 2021 11:37 pm
Tatiana & Maxwell
N
ehezen, de kezdek magamhoz térni a reggeli kómámból. Csakis a hülye agyamat tudom hibáztatni a pocsék alvás miatt. Teljesen rápörögtem erre a Tatianas találkozóra, ami mint kiderült szükségtelen volt. Lassan megismerem a természetét és nem egy morcos vaddisznó. Hiába...előbb elhittem a róla szóló pletykákat, mintsem magam bizonyosodjak meg azoknak az igazáról. Jobb ez az edzés, mint amire először számítottam, mégis egy vajsörnek most jobban örülnék, na meg mellé egy kis jó kolbászos rántotta, az lenne az igazi. Már az orromban érzem a képzeletbeli lakoma illatát, mégis lassan rá kell eszmélnek, hogy itt a valóságban csak a frissen vágott fű érzete dominál a szaglószervemnek. Az a reggeli csak messzi álom, egy képzelet, az igazság egyetlen mézzel megkent tószt kenyér, s a gyomromat nem lehet megtéveszteni, a bemelegítés után tudtomra is adja, hogy ő bizony többet érdemel holmi előételnél. A korgó hang hatására a kezemet a hasamhoz emelem, viszont jobban kéne figyelni az előttem lebegő nőre, merthogy dobásra készül. Épp el sikerült kapni a kvaffot, szerencsére csak kicsit bénáztam, ez viszont nem kerülte el a tapasztalt játékos figyelmét. - Tudom-tudom, de valahogy a tudattól jobban félek, mint magától a zuhanástól. - egy eléggé elvont ötlet fogalmazódott meg az eszemben, ám végül nem adok neki hangot. Pontosabban arról lenne szó, hogy zuhanás közben mentsen meg...elég nagy butaság, ráadásul nem is tudom, tud e ehhez megfelelő varázsigét. Mire az elgondolkozásból magamhoz térek rá kell jöjjek, miképp Tatiana még nálam is jobban elmerengett a tudatalattiában, vajon az esemény miatt van ez, amiket felidézett? Nem akarnék ebbe jobban belemenni, csak feltépném a friss sebeket, ezért megvárom mikor szelíden elkéri a lasztit, amit készségesen odaadok neki. Nem szeretek hazudni, így most se teszem ezért megmondom kerek perec, hogy zavart a tudósítás, amiben nyilván engem kikezdett. Volt igazság a mondandójában, nem azt mondom, csak eléggé keményen odavetette nekem azt amit gondolt, és ezzel eléggé lejáratott a közönség előtt. - Rendben, nem gond. - elfogadom a bocsánatkérését, azonban még mindig kissé bánt a dolog, de idővel elmúlik. Tatiana-nak egyenlőre csak ezzel kell beérnie, szóval inkább jobb ezt nem tovább firtatni, helyette koncentráljunk arra, miért ténylegesen itt vagyunk. Végül kiderül mi bántja igazán a Dumstrangos lányt, ha már az én bajaimon túllendültünk. Tatiana szeretne végre eredményeket elérni, úgy mint az apja, csakhogy annak felemlegetése nélkül. - Bajos ez, viszont pozitívuma is van. Valószínűleg téged elég könnyen leszerződtetnének akármelyik híres csapathoz. Jó játékos vagy, csak vannak olyan jó játékosok is, akiket kiselejteznek, csak mert az apja, vagy az anyja nem XY, aki híres vagy gazdag, és nem ezen berkekben mozog. - bár jobban ismerem a muglik világát e téren, de gondolom nincs különbség itt se. Ahogy halottam sokan a minisztériumban, a családi nevüknek köszönhetnek jutnak egy-egy jól fizető álláshoz. - Szóval énekesnő, egyszer szívesen meghallgatnám, ahogyan téged. - udvariasan nem kérdezek rá a veszekedésre, de nyilván érdekel min kaphattak össze. - A gitározás engem is érdekel, képzeld a szomszéd srácnak van egy kis garázs zenekarja. Amióta megterveztem a bandájuknak a logóját, azóta lehívnak engem is a koncertjeikre. Ő ott a basszusgitáros...egyébként ez egy punk zenekar. Az edzéstervbe lassan megegyezünk, viszont a komfortzónámból az zökkent ki, amit elkezd mesélni. - Be bekötött szemmel? - ismétlem utána, nagyot nyelve. Eléggé merészen hangzik, mégis van bennem annyi bizonyítási vágy, hogy a félelmemet lenyeljem perpillanat. Bizonyára visszatér majd a bizonytalanság, mikor ehhez a bizonyos feladathoz érünk, de addig el tudom nyomni a bennem rejlő nyulat. Még mielőtt bárminek is nekifognánk megkérdezem tőle, hogy mely volt az első seprű, amivel röpült. A válasz nem egyszerű, mivel még kapok hozzá egy kis történetet is. Látszik Tatiana-n mennyire a szívéhez nőtt a múlt ezen kis darabkája. - Ez aranyos. - jegyzem meg meggondolatlanul, kissé talán el is szégyellem magam. Méghogy aranyosnak nevezem Tatiana Krum-ot ez már mindennek a teteje. Remélhetőleg nem fog semmit se a fejemhez vágni, főleg nem a kvaffot. - Rendben benne vagyok. - jelzem felé, hogy az elképzelésében teljesen benne vagyok. Úgy húsz kilométerperórával ha mehetek eleinte, s várom az első paszt. A lassabb tempóm csak addig áll fent, ameddig Tatiana lendületéhez nem kell igazodni. A dobása valószínűleg direkt kényszerít arra, hogy jobban elhajoljak, így kissé elemelkedek a seprűtől, s elkapom a kvaffot. Magam se hiszem el, de ez most könnyen ment. A labdát visszadobom, de legalább két fejjel direkt felé célzok. Az arcomon már mosoly ül, magam se hiszem el és várom a következő dobást, mikor valami nagy sebességgel elsuhan a fejem mellett. Egy gurkó volt az, ami nem is engem vett célba, hanem a Dumstrangost. Ilyen sebességben ugyan nem látszódott, de az agresszív labdára ezt címezték „Krum most mutasd meg, méltó vagy e a nevedhez” még most se értettem, hogy ez a program része, vagy valaki szórakozik velünk.
Vendég
Szomb. Júl. 24, 2021 2:05 pm
Vendég
Kedd Júl. 27, 2021 10:39 pm
Tatiana & Maxwell
M
ég eléggé bizonytalan lábakon áll a kviddics tudásom, de ha pontosabban akarnám magamat kifejezni, akkor inkább azt mondanám, eléggé bizonytalanul ülök azon a seprűn. Hiába, még nem voltam felkészülve egy igazán jelentős meccsre, ezt persze Tatiana remekül kiszúrta. Sokkal több gyakorlásra lenne szükségem, de ennek most el is jött az ideje. Szerencsére nem akárki vett pártfogásába. Viktor Krum lányáról van szó, aki jó pár bennfentes fogásban lehet járatos. Igaz még nem bocsátottam meg neki teljesen a bemondói pozícióban tett megjegyzéseket, de már haladásnak lehet felfogni, miszerint eljöttem az általa választott időpontra. Más a helyemben, talán faképnél hagyta volna a boszorkányt, mégis én adok esélyt kettőnknek. Nem kezdtük el igazán az edzést, amikor felhozódnak bizonyos elvi kérdések. A feszültség szinte tapintható, mikor az előbb említett szavaimat kifogásolja a cserediák. Nekem se tetszenek a mai világ módszerei, de ez ellen nem tehetünk semmit. Protekció ugyanis mindig lesz. - Nézd, nekem se tetszik, de be kell látnunk, hogyha két azonos képességű ember között kéne neked is választanod, bizonyára az ismerősödet vennéd fel, nem pedig egy vadidegent. Ezek puszta tények, a génjeinkbe van kódolva a megkülönböztetés. – próbálom logikusan kifejezni magam. – Mindegy nem vitatkozni jöttünk, vagy erről konzultálni…mindkettőnknek mások a meglátásaink, s ez így van jól. Inkább koncentráljunk arra, amiért ide itt vagyunk. - végül lezárom a témát, mivel nem akarom, hogy az hosszúra nyúljon, akárcsak a rétestészta. Szerencsére a téma gyorsan elterelődik Tatiana egy másik képességére, méghozzá a muzikalitásra. Megdöbbent, s egyben kellemesen megmosolyogtat, hogy egy ilyen keménykötésű nő, hajlandó finoman hangolt eszközökön játszani. - Nocsak, szóval gitár. Egyszer ajánlom, hogy próbálj ki az elektromos fajtát, ha még nem tetted meg. Rengeteg új lehetőség nyílik majd meg előtted. – sokan nem ismerik a muglik által használt elektromos hangszereket, persze nem tudhatom, hogy a Dumstrangos mennyire beavatott, vagy sem e téren. Akiknek mindkét családtagja varázsló, tudott már meglepetést okozni számomra. Nekik a mikrohullámú sütő, vagy egy porszívó hatalmas felfedezés. Csakis a lánykövetkező szavai térítenek magamhoz, amire bólintok egyet. Sokszor elképzeltem magam, miképp egy bandában játszok, ugyanakkor nem hiszem, hogy lenne rá időm, na meg ott van a lámpalázam. Még a Roxfort meccsén is bajban voltam, nemhogy egy kocsmában, ahol egy rakás részeggel találnám magam szemben, kik biztosan kifütyülnének, ha pár akkordot tévednék. A boszorka története eléggé aranyos, mi több ennek hangot is adok, igaz később már arra gondolok, bárcsak visszatudnám vonni szavaimat. Talán rám szór egy átkot, amiért ilyen szavakkal illettem? Megfeszülve várom a reakciót, azonban puszta szavaknál több nem ér. - Hát, azt meghiszem. – ismerem el, zavartan a tarkómat vakarva. Valószínűleg én vagyok az egyetlen a szülein kívül, aki így jellemezte, hiszen eléggé kemény csaj, legalábbis annak mutatja magát. Több gondolatot nem pazarolunk az előbbi kellemetlenségekre, inkább belevágunk az edzés közepébe. Eleinte csak passzolgatjuk a kvaffot. Az én kapásomban most nincs hiba, ez talán az edzőmet is meglepi. A visszadobással se lenne semmi gond, ám egy váratlan történés mindkettőnket megszeppent. Egy gurkó, hatol a pályára, csakhogy nem is akármilyen, egy eléggé agresszív fajta? Hitetlenkedve fogadom az újabb tárgyat. Még az elején nem kéne több labdával foglalkoznom, nem így van? Ráadásul nincsenek a közelben terelők, kik megmenthetnének. - Nem túlzás ez? Azt hittem csak passzolgatunk! –fakadok ki, amikor a mogorva labda súrolja a boszorka seprűjét. A vádaskodás elhamarkodottnak látszik, mivel Tatiana épp annyira meg van lepve, mint én, de akkor ki…ki lehetett a tettes? A talányokat nem lehet megfejteni, ráadásul az elvarázsolt tárgy célpontot vált, így engem szemel ki. Összehúzom testem, hogy még nagyobb sebességre tegyek szert. A kvaff ugyan eltalálja a gurkót, azonban azt csak egy pillanatra billenti ki, így lemarad, de szakadatlanul hozza be a lemaradást. - Megpróbálom lelassítani, azután feléd terelem, hogy elkaphasd! – kiabálok hátra, majd eltűnök az egyik pódium alatt. A tartópillérek rengetegében manőverezek, miközben olykor hatalmas reccsenésre leszek figyelmes. Faszilánkok röpülnek szét, ahogyan, egy-egy szárazabb gerendát talál el a kviddics középső méretű labdája. Szerencsére épp sikerül lehúzni a fejemet, mikor visszafordítom kíváncsi szemeimet. Újból elvakít a napsütés, ahogy kiérek a látótér alól. Egyenesen Tatina felé veszem az irányt. - Itt jövök! Az utolsó pillanatban felhúzom a seprűt! – kiáltok fel, és az elképzeléseim szerint próbálok cselekedni.
Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 7:52 pm
Vendég
Csüt. Aug. 12, 2021 9:16 pm
Tatiana & Maxwell
K
ezdem érzékelni, hogy a másik érzéseit eléggé felkorbácsolják a mondanivalóim. A protekció mibenlétében nem értünk egyet. Én olyan ember vagyok, aki inkább úszik az árral, Tatiana pedig foggal körömmel küzdene ez ellen a genetikai beidegződés ellen. Egyszerűen azt is képtelen vagyok neki elhinni, miszerint rá nincs hatással a rokonszenv, hogyha választás elé állítják...hiszem ha látom. A további viták kialakulását, kerülendőn inkább hallgatásba burkolózok, s csak puszta bólintással közlöm a másikkal, hogy nem, nem süketültem meg. A ,,másképp látjuk a világot" szavakra, persze egy békülő mosolyt megejtek. Kár lenne ilyen apróságon összeveszni, most amúgy se az elveink megmérettetése miatt jöttünk ki, azt odabent tudjuk folytatni. A zenével való kapcsolata igencsak meglep a Dumstrangosnak. Persze én kissé próbálom a modern irányba terelni a dolgokat, hátha az elektronikus gitárok, s más egyéb mugli találmányok vonzzák a lányt, de nincs szerencsém. Úgy néz ki Tatiana inkább a klasszikus stílust részesíti előnyben. - Értem, akkor tényleg az akusztikus gitár a megfelelő választás. - jegyzem meg beletörődve, majd kicsit helyzetet váltok a seprűm. Furcsa, sok fiatalt ismerek itt, kik nem ehhez a fajta zenéhez szoktak, persze megint más, hogyha valaki nem a rock, metal, vagy punk erőteljesebb hangzásához szokott. Még én is van, amit nem szeretek, ugyanis ki nem állhatom a minimalt. - Rendben...próbálok. - válaszolok neki vissza, amint a zavarásom kerül előtérbe. Még látszik mennyire zöldfülű vagyok...igazából nem is tudom mennyire volt ez jó ötlet. Sokan cikiznek az első meccs általi bénázásaim miatt, egyszerűbb lenne szögre akasztani a kabátot, s újra olyan dolgok miatt aggódni, mint például hogy az egyik ecsetemre túl sok terpentin került. Nem számít, ha már elkezdtük, ennyire könnyen nem adhatom fel. Valószínűleg a Házam se azért választott ki, mert jobb jelentkező nem akadt. Az edzést végre elkezdjük, azonban valami nem enged minket egyszerűen játszani. Egy megbűvölt gurkó a ludas, amely mind a kettőnket kis híján eltalált. Legszívesebben torkom szakadtából káromkodnék, ám Tatiana miatt vissza fogom az indulataimat. Miután meggyőződtem arról, hogy nem a Dumstrangos engedte rám a gonosz labdát, rögvest felvázolok neki az ötletem, amelyben nem marad senki feladat nélkül. Magam se hiszem el, milyen nagy őrültséget vállalok, hiszen a nagyobb kockázattal járó munka rám marad. A szinte lerázhatatlan tárgyat lelassítom, ahogy a páholyok alatt szalonozva megannyi oszlopnak terelem neki. Pont ez kellett neki, s nagyon remélem a cserediák már a pálcával a kezében fog várni minket. Nem csalódok a lányban, ahogyan kikerülöm meghallom az igét, aztán kíváncsian hátra pillantok. - Sietek. - teszem hozzá, amikor rám parancsol. Nem szeretem, hogyha ugráltatnak, viszont most szükséghelyzet van, ami törvényt bont. Beérve meglátom a nyitott ládikát, amelyből pontosan azaz egyetlen gurkó hiányzik. Még mindig nem értem, kinek alhatott szándékában viccből, vagy komoly ilyet cselekedni...mindegy. A vas pántokat a helyükre csukom. Egyetlen baj, miszerint bazinehéz a láda, ezért a hónam alatt nem szállíthatom repülés közben. Egy lebegtető bűbájt alkalmazok, amely hamarosan a meghozza a kívánt eredményt. A koncentráció miatt, na meg, hogy út közben ne essen csak úgy le, lassabban kell visszamennem, ellenben így is legalább 20 mérföld/órával haladok. - Még bírod? - kérdezem aggodalmasan, amint lelebeg a láda. Felnyitva a tetejét kapkodva, ezzel tehát a helyére teheti a cserediák az izgőmozgó meccs kelléket. Felegyenesedve kissé megkönnyebbülök. - Az edzés után az a minimum, hogy mind a ketten megiszunk egy szíverősítőt. - jegyzem meg mosollyal az arcomon. A seprűmre visszaszállok, így hát folytathatjuk az edzést. - Úgy vélem a bemelegítés megvolt, szerintem most már dobhatunk rá párat, de szeretném én is kipróbálni magam, mint hajtó.
Vendég
Vas. Aug. 15, 2021 4:04 am
Vendég
Hétf. Aug. 23, 2021 6:02 pm
Tatiana & Maxwell
E
lőször a mérkőzés utáni kisebb perpatvar, most meg ez. Persze mindkettőnknek más a meglátása, annyi szent. Mindegy is, próbálom a vitatott témát nem tovább erőltetni, amúgy se lenne ajánlott magamra haragítani a Dumstrangos cserediákot, még ha kissé félre is ismertem. - Tudom, az elektronikai dolgokat tilos behozni, meg ha jól tudom amúgy se működnének, viszont otthon simán tudnál velük gyakorolni. - mondom szinte hasonló hangnemben. Nem vagyok ilyenkor a híve az adok-kapoknak, most mégis engedek a csábításnak, ha ő így áll hozzám, akkor én követem. Amúgy is inkább maradtam volna a puha ágyikómban, minthogy most itt legyek és gyakoroljak. Persze ezt én se gondolom komolyan, inkább csak duzzogok magamban, a kifakadás, amúgy se lenne igazságos, főleg hogy most Tatiana a saját idejét áldozza fel az érdekemben. Pontosan ezért koncentrálunk inkább az edzésre, az talán mindkettőnkkel feledteti a sérelmeket. A seprűmön nem ülök magabiztosan, s ennek okát elárulom a másiknak, hátha valamivel tud rajta változtatni, vagy legalább mond pár biztató szót, amit eddig nem kaptam meg. A gyakorlásunkat igaz egy megbűvölt gurkó zavarja meg, amely a szokásosnál agresszívabb. Fogalmam sincs ki tehette, ezért Tatiana is a gyanúsítottak közt van. Látom szemem sarkából, miszerint a gyanú apró gondolatát is sérelmezi, a lány, pedig nem rossz szándékból vontam kérdőre. Persze már nincs időm a Dumstrangos érzelmeivel foglalkozni, jobban teszem, hogyha az izgága labdának a kiiktatásán szorgoskodok. A páholyból kiérve sikerült lelassítani a gurkót, továbbá úgy cselekszem, ahogyan megbeszéltük. A labda élettelenül esik a földre, mikor a varázslat betalál. Nincs időnk ünnepelni, hiszen a kviddics felszerelése, bármikor újra életre kelhet, ezért a lehető legnagyobb sebességgel megyek a tárolójáért. Vissza már lassabban kell igyekeznem, de így se késtem el. Tatiana nagy erőfeszítéssel viaskodik a kiszabadulni készülő labdával, ám végezetül újabb csapatmunkával sikerül biztonságba helyezni a gurkót. A lány a helyére rakta, én pedig lelakatoltam azt. Hallani lehetett ahogy, még mindig erőlködik a labda, s próbálja a társával együtt elszakítani a béklyóját, csakhogy galibák sokaságát okozhassa. A másikon látszik, a fáradságnak jelei, bizonyára engem is kimerített volna egy ekkora erőfeszítés. - Rendben, ezt meg tudom érteni. - vajon csak nincs kedve a társaságomhoz, vagy igazat mond? Nem tudom mennyire él még benne az a bizonyos kellemetlen téma, most normálisan is válaszoltam. Az ivással kapcsolatban, persze nekem se volt hatalmas tervem, inkább csak egyetlen vajsörre gondoltam, ennyi, de talán tényleg nem kéne annyi ezüstsarlót elköltenem a Három Seprűben. - Persze. - bólintok. - Remélem azért nem baj? - érdeklődök tőle előzékenyen, majd szépen pár nyújtó gyakorlatot teszek, ameddig a boszorkány felkészül. A skarlátvörös labdát, ha nem szólna Tatiana lent felejteném, így már pár méterrel a föld felett fordulok vissza, majd a hónamhoz szorítva suhanok a karikákkal egy vonalba. A kellő lendület eléréséért vagy jó húszméternyi távolságra lehetek a lánytól. Az első próbálkozásommal jó nagy sebességgel ostromlom meg a hatalmas gyűrűket. Rádobok, azonban a túlzott sebesség mellett nem sikerül kellőképp lelassítani, így a dobás félre megy. Legalább egy méterrel megy mellé a nekem jobbra álló karikától. - Hoppá, ez elég gáz próbálkozás volt. - teszem hozzá, s megvárom, hogy visszapasszolja a kvaffot az őrző. Elkapni már jobban sikerül a lasztit, ezért mintha mi sem történt volna visszamegyek az előbbi helyemre. Újból nekiiramodok, ám most jóval megfontoltabb vagyok. Tatinatól kellő távolságban sikerült lelassítani, azután hirtelen meglendítem a kezem. A dobás az előbbinél jóval pontosabb, most már a középső gyűrű felé száguld.
Vendég
Vas. Aug. 29, 2021 12:13 am
Vendég
Hétf. Szept. 06, 2021 9:16 pm
Tatiana & Maxwell
E
gyből hűvösebb lett a hangulat kettőnk közt, hogyha pedig jellemezni akarnám azt, hát annyira, hogy az a lánynak a szülőföldjét jutatná eszébe. Szerencsére a kellemetlen érzet, kezd oldódni, ha más nem a haragtól eljutunk a semlegességig. Ez is haladás, legalábbis én azt tudom rá mondani, na meg azt is, hogy nem szeretnék az lenni, akire Tatiana neheztel. Tudni illik Viktor Krum lánya nem csak a kviddics iránti szenvedélyt örökölte apjától, hanem a mogorva tekintetet is. Szóval nemsokára elterelődik a téma a zene irányába, amely inkább az anyját jellemezte, s remélem a tekintete inkább őt, mintsem az apját fogja ezen túl tükrözni. Az utóbbiban nincs szerencsém, még mindig érzékelek némi neheztelést a szempárban. - Valóban jobb lenne kihasználni a hangszert, ha már megveszi az ember. – ismerem be, s inkább kissé lefelé kukucskálok, mintha csak valami érdekességet látnék a talajon, holott csak a zavartságomat próbálom leplezni. Igazából magam se tudom, miért nem hagyom el a pályát, valamint hagyom faképnél a leányzót. Talán valami legbelül visszatart, ennek több oka lehet. Vagy csak belátom a cselekedetem súlyát, ugyanakkor az is lehetséges, miszerint a másik orra alá akarom dörgölni a tudásom, amolyan bizonyítási vágy. Minden esetre nem húzzuk tovább az időt holmi érzelmekre, inkább a mágusok közkedvelt játékába vetjük bele magunkat. Mindenre gondoltam a mai nap, még arra a nem kívánt lehetőségre is, hogy Tatiana az ütőjével egyszer csak fejbe kólint, amennyiben szörnyen teljesítek. Az elszabadult gurkó, viszont nem volt benne a mai legrosszabb eshetőségekben. Végül gyorsan kitalálok egy kis időhúzó tervet, amely segítségével a cserediák felkészülhet a rakoncátlan labda leszedésére. Az elképzelés bejön, csakhogy ettől még a gurkót a jogos helyére kéne tenni, ha másért nem, hát azért, mert ott vannak láncok, mik meggátolják a további mozgásban. - Izgága kis rohadék mi? – teszem fel a költői kérdést, mikor a kínlódó lányra nézek, kinek parancsai ellenére a gurkó semmiképp se kívánt lenyugodni, inkább még erőteljesebben szabadulni vágyott. A ládát, amit hoztam, szinte teljes volt, amint a lakat csattant a barnás játékszeren, csakis a kvaff hiányzott belőle. Megkönnyebbülve szemléltem a megbéklyózott gömböt, majd a másikhoz intéztem a szavaim. Bátorkodtam még egy kiruccanást is a Három Seprűbe megemlíteni, legalább a kalandunkat kissé átbeszélhetnénk, egy vajsör társaságában, Tatiana viszont erre nem igazán volt vevő. Nocsak? Semmi szórakozás? Kissé röstelltem, a másik merevségét, de ez van. A szemöldökömet némiképp felvonom az ,,olyan’’ szó hallatán. Még, hogy olyan? Most ez tényleg valami lecsúszott piásnak gondol engem? Gondolom nem nőttek időközben óriási füleim, szóval nem változtam házimanóvá, aki holmi vajsörtől már ténfereg jobbra-balra. Minden esetre, hogyha nem is kívánt volna olyat inni, ami megárthat legalább más alkoholmentes italra eljöhetett volna. - A festményeimnél nagyobb a türelmem elhiheted, ám itt. Mondjuk úgy, szeretném másban is kipróbálni magam. – jelentem ki izgatottan, aztán elgondolkozom. - Amúgy is, lehet nem az őrzésre termettem. Szóval, hogyha lenne hajtóként, vagy terelőként üresedés ott hasznosabbnak bizonyulnék, igaz ez csak puszta feltételezés, amolyan spekuláció. A legnagyobb labda a kezemben, ily módon a támadás rám vár. Az első lövésem hiába lendületes, szarvashibát vétek, amelyet Tatiana sem rest kielemezni. Az alsó ajkamba harapok, mikor a kijavításának a végére ér. - Én türelmes… - szállnék vitába a másikkal, bár tudom, hogy ez most kissé sem igaz. - Alap járaton nem vagyok hirtelen, csak most talán a sok hiba ellen, szeretnék valami sikert felmutatni. Már megszoktam, hogy amiben tényleg jó vagyok, abban tudok brillírozni, azonban ha hibát-hibára követek el, az elveszi a kedvem…igen bevallom egy picit sikerorientált vagyok. A következő próbálkozásom is megmarad, amolyan próbálkozásnak, igaz ez már az előzőhöz képest mérföldekkel jobbnak számított, mégis Tatiana kifejezéstelen mimikáját fürkészve nem reménykedem dicséretben. - Foci? Persze. Kisiskolásként a csapatban játszottam, mint hátvéd. Utána ez megszűnt, habár a rokonokkal néha szoktunk játszani, na meg Apám elrángat egy-egy meccsre ő a Drogheda United FC-nek szurkol, bár én nézni nem igazán kedvelem…a kviddicshez képest sokkal unalmasabb. – nyújtom hosszúra a szimpla kérdésre a választ. Nem tudom, miért kérdez ilyet, netán lenne valami hasznos tanácsa? - Mond csak Tatiana, te nem gondolkoztál még valami más sporton, esetleg van olyan mugli sport, ami tetszik, és szívesen kipróbálnád? – kérdezek vissza, azután a következő találatom sikerességét várom, amely alacsonyan a jobb szélső gyűrű felé esik, szinte a szélét súrolja annak, ha beengedi.
Vendég
Hétf. Szept. 20, 2021 7:49 pm
Vendég
Vas. Szept. 26, 2021 5:49 pm
Tatiana & Maxwell
Ú
gy érzem a nő, túl sokáig rágódik a múlt eseményein. Azt gondoltam volna, hogy tovább léptünk az előbbi ellenszenves megjegyzésemen, vagyis pontosabban Miss. Krum-nak volt ellenszenves ez a kijelentésem, számomra csak a most fenn álló világ szabályainak a részletezéséről volt szó, s azok előnyeiről, amelyeket ő kihasználhatna. Ennek dacára, bár most se értünk egyet, mégis azt hittem a bocsánatkérésemet jobban fogadja majd, de egyszerűen nem akar a boszorka szemet hunyni, inkább minden egyes további beszélgetéseinkre adott válaszban érzékelteti a még mindig fenn álló sértődöttséget. Nem igazán tudok dűlőre jutni a másik nemen, még ha teljesen érzelemmentesen ki elemzem őket, akkor is tudnak meglepetést okozni. Nagyot sóhajtok hát, ezzel is érzékeltetem a másik irányába, mennyire zavar a mondata mögött lévő feszült érzelem. - Ne idegesítsd fel magad olyan dologgal, amivel éppen nem is vádolt meg senki. – mondom a lehető legtürelmesebben. – Igen sokan néznek gazdag gyereknek, ezt kár lenne szépíteni. Engem meg szegénynek néznek, ez van. Sokat kell azért dolgoznom, hogy elegendő mugli pénzt szerezzek az itteni fizetőeszköz átváltására. – nem akarok panaszkodni, hiszen elmondhatnám neki, miszerint apám idén egy vasat se adott…az igaz hogy édesanyám odaadná az összes megspórolt pénzét, ám nem akarom őt teljesen kifosztani, akkor inkább meghúzom magam. Itt nem is az számít ki a gazdag, vagy ki a szegény, ugyanakkor róla legalább gondoskodnak a szülei, amellett a gondoskodást nem csak az arany galleonok számára értem. Remélhetőleg a továbbiakban, minden felgyülemlett, illetve elfojtott mérget már kiadtunk magunkból, s többé nem leszünk olyanok, mint két összekapni készülő baziliszkusz. Annak ellenére, mennyire nehezen indult ez az egész edzés, kár lenne elrontani holmi ellenszenvvel, főleg most, hogy már egy elszabadult gurkót is legyőztünk. - Csak nem tapasztalat? – érdeklődök mosolyogva, a rőtsipkással vívott hasonlat után. - Nekem még nem volt nagy csatám igazán veszélyes legendás lénnyel…igaz akromantulá-val már találkoztam, azonban csakis menekültem előlük. Még szerencse, miszerint egy idősebb diáktársam velem volt. Nem sok emberrel közöltem eddig, az életem egyik legijesztőbb szakaszát, szóval elég nagy bizalmat szavaztam Tatiana-nak, és ezzel remélem nem él vissza. Lassan újra készen vagyunk a gyakorlásra, mégis Krum tovább rágja a fülem. A lényeg persze, mint mindig ugyanaz, koncentráljak, térjünk vissza az alapokhoz, csak a rossz dolgok rögződnek. ~ Te jó ég, miért ennyire zsémbes? - persze nem akartam én rosszat gondolni róla, csak hát elég makacs vagyok. Nehéz azt feldolgozni, hogyha nem minden úgy van, ahogyan azt én szeretném. Egy igazi sztár lánya tanít be, akit hajdan az apja tanított, én mégis csak nyafogni tudok, meg kifogásokat gyártani, azonban válasz nem hagyja el a számat, csakis egy-egy unott ühm, mikor érkezik az újabb kioktatás. - Jól van, nem akarok a terhedre lenni, akkor taníts úgy, ahogyan a legjobbnak véled. – mondtam a tinikre leginkább jellemzőbb sértődöttséggel. Bőven van igazság Tatiana szavaiban, s ezt legbelül én is tudom. Valószínűleg nem ellenem van, még ha most úgy is érzem a dolgot. Nagy duzzogva hát hajlok a szavára, ám még egy kis pillanat erejéig kitérünk a mugli sportok világába. Közlöm a lánnyal, hogy a foci az, amit én is szoktam nézni, habár inkább apámat próbálnám vele lenyűgözni. Számomra se esne jobban, hogyha nem kéne összefoglalókat, meg lejátszott meccseket néznem, ha nyáron haza esek, csakhogy az apámat lenyűgözzem. Egyszer remélem sikerül elrángatnom egy kviddics meccsre, az öregem, habár nem tudom…ha édesanyámat beengedték a Gringottsba, pénzt váltani, talán apámat is beengedik a mérkőzésre. - A lényeg a helyezkedés, de a jó játékos megtéveszti a védőt. – mondom a betanult szöveget, mit talán a hajdani kisiskolás edzőm vésett a fejembe. A két sport közti különbségek ellenére, az alapja mindkettőnek ugyanaz. - A hegymászás jó móka lehet, én még a szörfözést próbálnám ki, az is elég menő, valamint magányos sport. – fura, ki nem néztem volna a lányból, hogy a varázslók sportján kívül, nem szereti a csapatjátékokat. A legutolsó dobásom se megy át a karikán, s érdeklődve nézek a lebegő kvaffot, utána pedig a lehunyt szemű Tatiana-ra vetül a tekintetem. Akkor edzünk, s vegyük komolyan a dolgot. Nincs beszéd, csakis instrukciók, meg a kviddiccsel kapcsolatos jó tanácsok, s kérdések. – adom be a derekamat, és ezzel lezárul a vita legalább, ő úgy edz engem, ahogy már az elején eltervezte.