Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Madden & Krum ~ oh, dude, you are still tiring as fuck

Anonymous

Madden & Krum ~ oh, dude, you are still tiring as fuck Empty
Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 12:59 am

Judas & Tatiana
A griffendéles klubhelyiség akkor a legjobb, amikor csend van. A legtöbb diák kint tartózkodik, akik pedig nem így tesznek, azokat finoman – némi Lockhart-idézéssel – ösztönzöm arra, hogy jobban teszik, ha felhúzzák a nyúlcipőt mielőtt felolvasó estet tartok nekik a Jószomszédom, a jetiből. Lars élné. De ő Lars. A legjobb haverom, a bajtársam, a cimborám, a mindenem. Nélküle nem lennék az az ember, aki most vagyok. Azonban jelenleg éppen a maga útját járja, így én kényelmesen terpeszkedhetek a klubhelyiség kanapéján.
Nincs sok tennivalóm, kimozdulni pedig éppen nincs kedvem – és nincs is kivel, hiszen mióta összekaptam Clyde-dal, azóta Madden kivételével elzárkóztam a többi Little Blackbirds-tagtól. Senki ne kérdezze meg, hogy Maddent miért viselem el. Magam sem tudom. De elég sok mindenen keresztülmentünk ahhoz, hogy toleráljam őt, amikor fasz, és akkor is, amikor kevésbé fasz, ellenben tenyérbemászóan nyájasan gusztustalan. Akadt persze néhány másik barátom is, de nekik megvolt a maga baráti körük, én pedig nem vagyok az a bandázós típus. Jobban szeretek minőségi időt tölteni egy-egy emberrel, semmint körbenyalnizni egymást a haverokkal. Az néha átcsap kétszínűsködésbe.
Így hát a hasamra fordulok a kanapén, és kinyúlok az asztalon lévő Reggeli Prófétáért. Hihetetlen, amúgy, hogy Flora megúszta az egész múltkori esetet Bagmannel. Akaratlanul is eszembe jut mekkora balhé kerekedett abból, amit az iskolaújságba írt. Na, én pont ezért nem szeretek nyilatkozni, mert kiforgatnák a szavaimat.
A Próféta mai számát lapozgatom, de nem találok semmi érdekeset benne, még csak egy ördöghurok-, vagy kerti törpe-támadásról sem számolnak be benne! Így unott képpel nézegetem az izgő-mozgó fényképeket, és már épp azt tervezgetem, hogy csak feltápászkodok, és kihalászom Lars-ot a Fekete tóból, mert tudom, hogy szeret arrafelé lófrálni, amikor meghallom Madden hangját. Akaratlanul is beleborzongok, mert ez általában egy félórás nyálcsorgató litániát hoz magával, de olyannyira durvát, hogy múltkor konkrétan egy vödröt vágtam Judy ölébe, hogy odacsorogjon a váladéka.
− Mit akarsz Mads? – szólok vissza fájdalmasan fáradt hangon, hiszen semmi erőm nincs ahhoz, hogy újra végighallgassam, hogy Flora Travers miként kosarazta ki őt, és hogy ez az egész mennyire felháborító.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 06, 2021 10:45 pm
bounding
Fájdalmasan nehezen indul a reggel. A hétvégék egyébként már csak ilyenek, talán az egyetlen ember vagyok, aki egyébként folyamatosan váltogatja, hogy most vagy reggel ötkor már sétálgat a parton, vagy pedig délután kettőig olyan nyálcsorgatva-horkolva-röfögve alszik, hogy a kétütemű dízel aggregátor hozzá képest aligátor fasza. Most éppen utóbbi történt egyébként meg, szóval kihasználtam, hogy egyetlen szobatársam sincsen még a környékemen sem, úgyhogy álmoskásan egy szál cigit tűztem ajkaim közé és lassan pöfékelve, inkább keveset gondolkozva az ágyam szélén ücsörögtem.

Ez egy olyan nap, amikor nem akarok Flora Traversre gondolni. Minden olyan dolgot, tárgyat ki akarok zárni az életemből, legalább egy napra, ami rá emlékeztet, ő jut róla eszembe, vagy ami több, esetleg még valami köze is van az ittlétéhez. Bár ebből nagyon kevés van, de akkor is.

Nem, ma jól akarom érezni magam és ha ehhez az kell, hogy töltsek magamnak egy kancsó teát, bámuljam a klubhelyiségben a vígan táncoló tüzet és közben valamilyen mugli sci-fit olvassak, akkor bizony ez lesz. Szóval valami Philip K. Dick nevű fasz(i) könyvével a kezemben érem el a legutolsó lépcsőfokot, amikor meglátom, hogy az én egyetlen és kedvenc bolgár emberem éppen… Hát a fene tudja, hogy mit csinál, de ne legyen a nevem Judas Richard Madden, ha ebben nem zavarom meg egy kicsit sem. - Hé, Tats! – annyira vicces, hogy állandóan felidegesíti magát azon, ha így hívom. Igazság szerint az elmúlt pár hónapban sokkal jobb lett a viszonyunk, mint előtte bármikor volt. Pontosan azért, mert a Cornerekkel már nem beszél a Blackbirdsből, így maradtam én, akin ugyan előszeretettel köszörüli a nyelvét a kedvenc fogóm kedvenc lánya, viszont összességében elmondhatom, hogy közelebb állunk egymáshoz. Kivéve akkor, amikor éppen Traversszel fárasztom őt. Ami valljuk be, elég sokszor van. De sajnos nem tudom kinek mondani, miután az öcsém éppen a drogozzunk egyedül időszakát éli. Én pedig a használatban nem is, inkább a féltésben és óvásban veszem ki a részem.
- Olvasni, ha már itt tartunk. – lebegtetem meg a könyvem a szeme előtt. - De rád pont nem számítottam, szóval inkább akkor most beszélgetek veled. – kipihent szemeim arról árulkodnak, hogy minden okés velem, a szemeim egyébként vidáman csillognak, egyedül csak a kezemben forgatott cigaretta az, ami arról árulkodik, hogy ez még mindig itt van. - Plusz talán nem ártana beszélgetni… úgy elég sok mindenről. Inkább a Blackbirdsről, Cornerről. Segítek, hogy miről nem: Traversről. – az elmúlt időkben sokat járattam róla a pofámat, ez tény. Talán őrületbe is kergettem vele mondjuk Tanyát is, ez több, mint valószínű. De ezután megfogadtam azt is, hogy csak akkor fogok bárki másnak beszámolni bármiről, ha tényleg valami progress ér.
- Szóval, ha gondolod megnézhetjük a legújabb Brit Kviddics magazint, vagy valami. A szobámban van, de semeddig nem tart… – mire kimondom, a pálcámmal intek egyet és a magazin a szobából lelebegve az ölemben foglal helyet. - Vagy inkább békén hagylak, ha nincs kedved hozzám. – rántok vállat és a könyvemet magam mellé helyezve emelem pillantásom Tanyára, hogy akkor mi legyen.

Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 07, 2021 9:06 pm

Judas & Tatiana
Amikor meghallom Judas hangját akaratlanul is elfog a hányinger, mert arra számítok, hogy ismét egy kisebb monológot fog lenyomni Flora Traversről, amíg le nem nyomom a Prófétát a torkán, és a seggén nem húzom ki. Már a könyökömön jött ki az egész mizéria, mert ráadásul két fronton is hallgathattam a hülyeségeiket.
− Ah – sóhajtok fel hangosan, amikor azon a hülye becenéven szólít. Biztosra veszem, hogy itt is engem akar másolni, mert nem tud kreatív lenni. – Mondjad, Mads – felelek neki, miközben törökülésbe tornázom magam, de még mindig nem veszem le a tekintetemet az újságról.
Mondjuk, fura belegondolni, hogy ennyire közelállunk egymáshoz, annak ellenére, hogy régen mekkora seggfej volt. Bár, most is az, csak most már egy nyájas seggfej. Nem is értem, időként hogy bírja elviselni magát, mert nekem például a jópofizás nem az asztalom.
− Tudsz olvasni? – pillantok fel döbbenten, még az újság is lecsúszik az ölemből, és halkan puffan egyet a padlón. És valóban. Ott a kezében a könyv, bár még mindig nem tudom elhinni, hogy nem dísznek cipeli magával. Ritka pillanatok egyike, amikor Judas Peter-Richard Maddent könyvvel a kezében látom.
− Ezt úgy mondod, mintha valami ritka állatfaj lennék, amit nehéz megtalálni. Közben meg mióta is élünk egy fedél alatt? – forgatom meg bosszúsan a szemeimet, bár érezheti, hogy kivételesen csak szórakozok vele. Egyébként pedig, ha valaki meg akart találni, akkor nem volt nehéz dolga. Nem vagyok egy szemfényvesztő, sőt, aki ismeri a kedvenc helyeimet, az az ember már tényleg a nyomomra is bukkant.
− Amúgy mi lenne, ha nem füstölnéd tele a klubhelyiséget? Vagy legalább nyitnál ablakot – jegyzem meg, mert a cigarettafüstért továbbra sem rajongok. Köszönöm, de nem kívánok passzív dohányos lenni. Viszont a következő szavai mellett nem tudok úgy elmenni, hogy ne reagáljak rá pofavágással.
− Nem érdekel sem a Blackbirds, sem Corner. Az már a múlté – fintorodok el, és elfordítom a fejemet, ugyanis még mindig neheztelek Clyde-ra. Igazam volt. Annyira igazam volt, és mégis én voltam a szemétláda, aki tönkre akarja tenni az ő örömét. Hát tessék. Beigazolódott, hogy kurvára jól láttam az egész helyzetet, mégsem volt képes arra, hogy idetolja a képét, és bocsánatot kérjen. Nem kértem Cornerből. Aztán, amikor Flora is szóbakerül, akkor olyan lesújtó pillantással illetem, hogy remélem, érzi, olyan témákat pedzeget, amiket nem biztos, hogy kellene.
− Tudod jól, hogy nem vagyok hajlandó betenni a lábamat a szobádba. Remélem, más lányokkal nem csinálod ezt – mosolyodok el gonoszul, utalva arra, hogy azért mégse kellene csajokat csábítgatnia fel, mert ki tudja a végén mit akar velük csinálni. A magazin felbukkanásakor viszont csinálok helyet a kanapén, hogy áthelyezhesse a seggét mellém.
− Jaj, ne dramatizálj már! – nyúlok az egyik párnához, és ha nem figyel, akkor bizony ledobom vele. – Inkább mutasd azt a magazint. De ha egy szót is szólsz Cornerről, vagy Floráról, akkor itt hagylak! – figyelmeztetem, hogy valóban egyik téma sem érdekel. Az előbbi azért, mert még mindig szarul esik az egész, a második pedig azért, mert már a könyökömön jön ki, és nem tudott újat mondani.

Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 20, 2021 11:32 pm
bounding
Mostanában többet beszélek Flora Traversről, mint bármikor és azt hiszem kezdek az emberek agyára menni. Máskor egyébként simán vállat rándítanék és azt mondanám, hogy „szarok rá”, de azért nem vagyok idióta és felismerem azt, amikor átlépek egy határt. Még ha nehezen is ismerem be magamnak, de van olyan, amikor tudatosan visszaveszek. Plusz amúgy is teljesen más dolgon töröm azt a hülye fejemet, amivel valószínűleg még távolabb lököm magamtól Florát, de ha már belementem, nincs miért visszatáncolni. Mindig eszembe jut egyébként és nagyon vicces, hogy Tatiana mennyire nem kedveli azt, ha bizonyos dolgokban tőle szerzek inspirációt. Mondjuk itt az inspiráció elég gyenge kifejezés, konkrétan lenyúltam tőle a becenevemet, a saját nevére fordítottam, és máris kész volt a mestermű. Esküszöm, remek.
- Nem, ez csak egy nagyon szar szimuláció, ahol én tudok olvasni, te pedig szarul kviddicsezel. – egy pillanatig széles mosolyom mutatja, hogy vettem a lapot és még egyszer jól meglóbáltam a könyvet. Még szerencse, hogy a humorérzékem nem tűnt el. Mármint az, amelyik veszi a poént, nem amelyik gyártja. Az köztudottan nincs. Vagy csak nem érti meg senki. Inkább utóbbi. - Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az ausztrál állatkertekben sem láttam olyan harapós tigrist, mint amilyen te vagy. Az emberek inkább félelemből nyilvánítanak ritka állatfajnak, nem azért, mert nem találnak. – ma igazán elememben vagyok, csak úgy repülnek a poénok. Mármint remélem Tats veszi a poént, mert nem akarok kis átoknak nagy gazdája lenni. Nagyokat szívok a cigiből, de sejtem, hogy nem marad egyébként megjegyzés nélkül. Igaza van, mindenki nem szeretheti a cigarettafüstöt annyira, mint én egyébként. Így még mielőtt válaszolnék is rá, a pálcámat előhalászva valahonnan a farzsebemből, egy intéssel kitárom az összes ablakot, a következővel pedig a füstöt indítom meg felé.
- Kívánságod parancs számomra Tats! Ezen a helyen még legalább rágyújthatok, ha nincs itt senki. Bagman ezt is elrontotta már, az előző hülye alatt még lehetett legalább rágyújtani, ha ő nem volt a közelben. – persze, én inkább örüljek egyébként, hogy még ebbe az iskolába járhatok és nem valahol kettétört pálcával sepregethetek valami mugli áruházban, vagy valami ilyesmi. Bár autószerelő egyébként szívesen lennék, azt nagyon szeretem csinálni. - Mindenkinek kijár egy második esély, Tatiana. Clyde nem tett semmi olyat, amivel örökre elvágja magát tőled. Igen, hülyeséget csinált. De örökre sosem leszünk együtt, mi nemsokára elmegyünk. Biztos vagyok benne, hogy nem szeretne haragban elválni. Vagyis ez inkább az én véleményem. Hiányzol neki, ez az igazság. A többieknek is hiányzol. Tudod, hogy nem könyörögni akarok, hogy gyere vissza. Ha te boldog vagy a zenekar nélkül, vagy Corner nélkül, én teljes mértékben elfogadom és megértem. – vonok vállat. Nem szokásom nekem tanácsot adni bárki másnak, vagy éppen elmondani a véleményemet és az álláspontomat valamiről, ezért valamennyire nehezebben is beszélek. Mondhatni, bátortalanul. Eddig mindig én voltam az, akinek a véleményt mondták el. Vagy éppen akiről és akinek.
- Ja, a helyedben én sem jönnék be oda. Bár meglepődnél, hogy ki a leginkább rendszerető a többiek közül. – megvonom a vállam szórakozottan. - Nem igazán, tudod elég kevés emberrel jutok el a szobámig. Jellemzően mindig előtte raknak ki, hogy „most már elég volt Madden.” – azt hiszem nem kell a szomszédba menni némi öniróniáért, de az új Madden már képes olyanra is, hogy valamiféle poént eresszen el. Csak valaki engedje be, mert biztos letört már a keze a kopogástól. Átülök mellé, de a reflexeim nem éppen a legjobbak, így bizony fel is borulok egyből. Halkan elnevetem magam. Vissza is tápászkodom egyből. - Ha valamelyikük rokona kviddicsezik, akkor kénytelen leszek kiejteni a vezetéknevüket a számon. – emelem fel védekezőleg kezeimet, de felcsapom a magazint az első oldalon, ahol bizony van egy hatalmas méretű mozgó kép Hunter Tuttle-ről.
- Tavaly is mondtam, hogy ebből a gyerekből lesz még valaki. Eszméletlen érzéke van egyébként a cikeszhez. A Kestrels amúgy jó szezon elé nézhet. Mit gondolsz? – emelem a tekintetem Tatianara, de aztán gyorsan a magazint böngészem tovább. Vannak azért még benne érdekességek.

Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 24, 2021 1:39 am

Judas & Tatiana
Szeretek egyedül lenni, hiszen az emberek néha szeretnek hülyeségekkel traktálni, amikre nem mindig vagyok kíváncsi, így hát kiélvezem a klubhelyiség nyújtotta a csendet. Persze, ha valaki értelmes témával keres meg, akkor nincs ellenemre a beszélgetés. Madset viszont néha fenntartásokkal kezelem, mert időnként elő kell vennem a hányózacskót, ha Flora Traversről kezd ömlengeni. Félreértés ne essék, bírom Florát, de azt, amit Mads művel már kevésbé.
− Olyan szimuláció nem létezik, Madden – vigyorodok el, hiszen nehezen tudnám elképzelni, hogy létezne olyan párhuzamos univerzum, ahol szarul kviddicseznék. Rápillantok, még mindig nehezen tudom elhinni, hogy elviselem őt, bár szerintem azon kevesek közé tartozom, akik valamelyest kordában tudják tartani.
− Az már nem az én hibám, hogy úgy bélyegeznek meg, hogy meg sem próbálnak megismerni – vonom meg a vállamat egy apró fintor kíséretében, hiszen ezt a témát kicsivel komolyabban kezelem. Mindig is így álltam hozzá ehhez a dologhoz, főként azért, mert az emberek többsége csupán annyit lát belőlem, hogy Viktor Krum lánya vagyok, és semmi többet. Holott tudom, hogy több rejlik bennem ennél.
Azt viszont elégedetten konstatálom, hogy az elmúlt év során eljutottak arra a szintre, hogy Judy kinyitja az ablakokat, ha egy szobában bagózik velem.
− Köszönöm – biccentek, mert tudom jól, hogy régen mennyit problémáztam ezen. – Úgy tűnik, nem vagy teljesen menthetetlen – mosolyodok el, és bár talán kicsit nyersek a szavaim, mégis dicséretként szánom. Judy rengeteget változott az elmúlt évben, már-már büszke is vagyok rá. Még mindig lenne hová fejlődnie, de ez is több a semminél.
− Bagman miatt mindenki problémázik. Nem is értem miért – jegyzem meg egykedvűen, bár az én életemben az a nő nem sok vizet zavar. Én általában a háttérben maradok, az iskolai társadalom peremterületén, ugyanis igyekszem kerülni azokat az embereket, akik csak érdekből akarnának barátkozni velem. Feltornászom magam ülőhelyzetbe, és amikor belefog a kis monológjába, már esküszöm, hogy visszasírom a Flora-témát.
Kifejezéstelen arccal meredek Judy-ra, süt rólam, hogy nem kifejezetten hatnak meg a szavai. Vannak dolgok, amikben én is makacs vagyok.
− Tudod, Mads, te nem voltál ott, amikor hülyeségeket vágott a fejemhez. Segíteni akartam neki, láttam, hogy nem helyes, ami vele történik, és a szavaim süket fülekre találtak, sőt nekiállt feljebb az egész. Aztán kiderült az igazság, persze, hogy nekem volt igazam. Ez történt hónapokkal ezelőtt. Szerinted, Clyde-nak volt képe azóta elém állni, és bocsánatot kérni a viselkedéséért? – vonom fel a szemöldökömet, és ráncolom össze a homlokomat, ugyanis továbbra sem látom értelmét annak, hogy én nyissak Clyde irányába, amikor ő volt az, aki megbántott engem. Engem, aki annyiszor hallgatta meg, volt a lelki szemetesládája, és nem kaptam cserébe semmit csupán sértéseket.
− Mint mondtam, ha Clyde rendezni akarja a viszonyunkat, akkor legyen nagyfiú, és jöjjön ide hozzám. Én sose zárkóztam el attól, hogy megbeszéljük, az nem az én feladatom, hogy utána szaladgáljak. De hát nyilván ismét elöntötte az agyát a rózsaszín köd, és rohadtul elfeledkezik a barátairól – süt a szavaimból a sértettség. Szerintem teljesen jogosan is, és ezáltal lezártnak is tekintem a témát. Hiába meredek gyilkosan Mads-re, a negatív érzéseim nem rá irányulnak, hanem az említett fél felé. Addig pedig nem is enyhülnek az arcvonásaim, amíg témát nem váltunk.
− Tudod, akármikor bemehetnék oda, ha akarnék. És emlékeim szerint párszor meg is tettem, szóval nem kell bemutatni a helyet. – Egyszer leöntöttem Judy-t egy pohár vízzel alvás közben, ugyanis megpróbáltam először rendesen felkelteni, de arra sem reagált, amikor lerángattam róla a takarót, nekünk pedig épp megjelenésünk lett volna a kommentátori válogatáson. Persze, ő meg édesen húzta a lóbőrt, ezért kellett drasztikus eszközökhöz folyamodnom.
− Néha tényleg sok tudsz lenni. De hát ki nem? – sandítok rá, bár én híresen válogatós vagyok. Azóta nem jártam senkivel, hogy a Roxfortba érkeztem. Nem is tudom… Az itteni fiúk túlságosan is nyámnyilák a szememben. A Durmstrangban lévők viszont tuskók. Jó lenne találni egy köztes állapotot, mert néha még én is magányosnak érzem magam, és örülnék egy normális párkapcsolatnak.
− Amúgy meg, ha nem vagy erőszakos és idióta, akkor egyszer talán esélyed is lesz a lányoknál. – Mert valljuk be, amit Florával művel, az sem teljesen normális. De a Clyde-os eset óta megfogadtam, hogy nem mártom bele magam túlságosan mások magánéletébe, mert akkor csak én húzom a rövidebbet. Amikor felborulok, utána kapok, és gyengéden visszahúzom, hogy ezzel is segítsek neki. A fejemet csóválva nevetek vele.
− Még szerencse, hogy egy ideje nem kell seprűn ülnöd, mert ilyen egyensúlyérzékkel az első fuvallattól lezuhannál – bököm oldalba játékosan a könyökömmel, ha nem húzódik el időben.
− Én személy szerint utálom, ha Krumnak hívsz, de ezt már párszor jeleztem neked – emlékeztetem ismét annyira, hogy mennyire utálom az összehasonlítgatást, viszont amit meglátom az első oldalon lévő képet, akaratlanul is elvigyorodok.
− Elég menő! Szerinted ki volt a fotós, mert lenne neki egy kis munkám. Hunter nagyon badass-en néz ki rajta – dicsérem a fényképész munkáját, miközben Judy Hunterről kezd beszélni. Aprókat bólintok arra, hogy a srácban van tehetség. – Az odaadása, a kitartása és a technikája figyelemreméltó, olyasvalaki, aki fényes karrier elé nézhet, ha nem szippantja be a hírnév, és alázatos tud maradni. Tehetséges játékos és egy jó csapat csapott le rá. Ha a csapat szinergiája megfelelő, akár még a ligát is megnyerhetik – válaszolok Mads kérdésére, miközben figyelem az ujjait, ahogyan átpörgeti a lapokat. Egészen naprakésznek tartom magam a kviddiccsel kapcsolatban még akkor is, ha már régóta nem játszom.
− Van még benne valami? Valami érdekes átigazolás, vagy szaftos kis pletyka? – hajolok közelebb, és nyúlok az újság felé, bár a világért se akarnám elcsaklizni tőle, csupán ha látok egy érdekesnek tűnő szalagcímet, akkor finoman rácsapok a kezére, hogy álljon meg.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: