Ó, mielőtt elfelejteném: az utolsó négy üveg sör, műanyag palackba áttöltve, hűtőbűbáj, egy doboz cigi. Mi is kell még? Tisztára, mint egy elbaszott bevásárlólista. Az elmúlt hónapok ráébresztettek arra, hogy attól, hogy már nem élek semmiféle droggal – mármint olyannal, ami illegális lenne – attól egy Madden még mindig Madden marad. Történhet bármi, akár Merlin kenguruháton hátrafelé nyilazva szállhat alá, a vér nem válik speeddé. Akarom mondani, vízzé. Mert a tudat, hogy nem jutottam Florával egyről a kettőre, még csak-csak megemészthetőnek tűnt, de az, hogy ő meg Marco… és pont ő. Még azt is szívesebben végig néztem volna, hogy ő, meg Wood. Bökjön bele valaki egy rozsdás szöget a mellkasomba, de még segítettem is volna neki. Az nem túlzás, hogy ideges vagyok. Az sem túlzás, hogy egy kicsit reményvesztett, hiszen nem alakult annyira szarul a szénám. Csak azt gondoltam, hogy ennyi változás már éppen elég ahhoz, hogy valamiféle eredménye legyen. Nos, tessék csak rám nézni. Az elmúlt két hétben, mióta tudomást szereztem erről az egész ügyről, csak hálni jár belém a lélek. Előbb turkálnék egy kígyókkal teli tégelyben, mintsem hogy találkoznom kelljen Flora Traversszel a folyosón, a klubhelyiségben, a nagyteremben, meg úgy bárhol, ahol úgy érzem, hogy nekem ez fáj. És jogosan érzem úgy, hogy mintha forgatnák a kést bennem, állandóan. Nagy sóhaj. Ezekkel lépek ki a klubhelyiség ajtaján, hogy észrevétlenül osonva a folyosókon a Szükség Szobája felé vegyem az irányt. Csak egy olyan helyet akarok, ahol egész nyugodtan magam mögött hagyhatom a gondjaimat. Csak egy olyan helyet akarok, ahol egész nyugodtan magam mögött hagyhatom a gondjaimat. Csak egy olyan helyet akarok, ahol egész nyugodtan magam mögött hagyhatom a gondjaimat. Csak egy olyan helye… Mire felpillantok, a kilincs már látható, én pedig lenyomom, hogy belépjek. Talán nem ilyesmire számítottam, de ott van egy gitár a szoba egyik sarkában, meg valami olyasmi dolog, amit a jóízlés írmagjával sem lehet bárpultnak nevezni, de legalább van rajta pia. Még akkor is, ha valami olcsó szar sör egyébként. Mindegy, ha valamiért, hát majd ezért hiányozni fog ez a lepratelep. Mert az egyetlen ember, aki miatt szívesen gondolok vissza erre a helyre, most éppen ki tudja hogy hol van, és hogy mit csinál éppen Marcoval. Leülök a gitár mellé. Ebben a lelki állapotban csak a zene segítene, de hetek óta rá sem tudtam nézni sem a gitárra, sem semmi olyanra, ami a Blackbirdshöz, Florához, köt, vagy éppen rá emlékeztet. Bassza meg mindenki. Kell egy csík kóla. Aztán a hirtelen felindulásnak véget vet az, amit talán lelkiismeretnek, vagy éppen józan észnek hívnak. Bassza meg mindenki. Csukódik az ajtó, én pedig egyelőre nem tudom kivenni, hogy ki az. - Igen, lebuktam. Jaj, remélem a gonosz és rendkívül csúnya Bagman vagy és végre elintézed, hogy soha többet ne kelljen a lábam ebbe a koszfészekbe tenni. – még egy kortyot sem ittam, így maximum a szarkazmus árad belőlem és nem a piaszag. Kár. - Ja, te vagy az Saxa? – szalad fel a szemöldököm. - Bocs, azt hittem már valaki lefülelt. – vonom meg egykedvűen a vállam. - Sört? Vagy találsz ebben a nem is tudom én micsodában valami olcsó bor is. Úgy tűnik az iskola nem felejtette el, hogy valaha rejtettünk ide elég italt. – szórakozottan játszom az öngyújtóval, de egyelőre nem gyújtok rá. Valahogy most még ahhoz sincs kedvem. A sörök ugyanúgy bontatlanul állnak mellettem. Ez depresszió, vagy csak hisztis tinédzser vagyok? De hát tinédzser is alig vagyok már. Akkor inkább csak hisztis.
Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 3:57 pm
Judas & Saxa
Mióta megmutatták neki a szükség szobáját, előszeretettel használja menekülésre. Olyankor szinte biztos, hogy egyedül lehet, nem kell találkoznia senkivel, akivel nem akar. Nincs az a nyüzsgés, mint bárhol máshol, körbeveszi a csend és a béke, és a szoba pont olyanná idomul, amilyenné kell. Mindig eltalálja, hogy mire van szüksége a lánynak. Most éppen maga sem tudja igazán, hogy mi baja. Egyszerűen csak úgy érzi, megőrül ha még egy percet a Hollóhát tornyában kell töltenie azokkal az emberekkel, akikre egy egészen icipicit sem kíváncsi. Először az udvaron, aztán a könyvtárban keres menedéket, de a hülyék mindenhol megtalálják, így utolsó mentsvárként, szinte rohan végig a folyosókon. Majdnem fel is lök egy csapat első évest, akiknek persze éppen a folyosó közepén kell megállni rácsodálkozni valamelyik festményre. Néhány morcos pillantással és nem túl kedves morgással később azonban már ott sincs, száguld felfelé a lépcsőkön. Fújtatva lassít le a cél előtt, elvégzi a belépéshez szükséges kis rituálét, és olyan lendülettel nyomja le a kilincset, hogy az a csoda, az ajtó nem szakad ki a tokjából. Belépve azonnal látja, hogy ez nem az ő tere, nem az ő világa. Valaki van itt. Visszakozni azonban késő, kínos lenne ha azelőtt kisomfordálna, hogy valóban észrevehetnék. Így hát beljebb lép, és ahogy meghallja azt a szarkazmustól csöpögő hangot megnyugszik kicsit. Ez csak Judas, nem kell félni. - Bagman nem vagyok, de ha szeretnéd elintézem neked, hogy soha többet ne kelljen a lábad ebbe a koszfészekbe tenni - idézi vissza szavait vigyorogva. - Személyesen - produkál valami idétlen meghajlás felét, mikor a fiú is megismeri őt. Ledobja magát a griffendéles mellé, majd int, hogy ugyan, nem kell bocsánatot kérnie, érti ő a helyzetet egyedül is. Annyira még megvan a józan esze. - Csak akkor, ha te is iszol velem. - Egyedül inni nem buli, szokták is mondani, hogy csak ökör iszik magában, nem véletlenül. Amúgy nem nagy alkohol fogyasztó, de jó társaságban nem mond nemet ilyesmire.
Vendég
Szer. Júl. 21, 2021 12:26 am
down in a hole
Nem gondoltam volna, hogy ma egyébként társaságom lesz. Az esetek nagy többségében én kifejezetten nagy társasági embernek mondanám magam, azonban a mai nap teljesen más. Igazából még magam sem tudom, hogy mit mondjak a belépő embernek. Akiből a kezdeti sziluettek után is ki tudom venni, hogy egy lány az. Valószínűleg a diáktársam, mert ha egy tanár lenne, vagy éppen Yablokova, azt bizony messziről kiszagolnám. Plusz már csörtetne oda hozzám, hogy mit képzelek én, hogy éjnek évadján itt ülök a szükség szobájában, ami ráadásul piával van tele. Nem biztos, hogy a legjobb ajánlólevél lenne, mert gyorsabban repülnék, mint akkor, mikor életemben először kokaint szívtam. Ó, egek, az micsoda élmény volt. Saxa az, akivel az órákon kívül ugyan nem sokat beszéltem, mégis amikor megtörtént, akkor sem volt egyáltalán rossz élmény. Azon kevés emberek egyike, akivel igazán csak akkor beszélgettem, amikor jobb napom volt, vagy miután már kigyógyultam a függőségemből. Talán utána sokkal jobb volt, mert valljuk be, azért kevésbé vagyok pöcs akkor, ha nincs bennem semmilyen anyag egy idő után. Talán egész normális témákról is lehet velem beszélgetni. - Talán pár hónapot már fél lábbal is kibírok, aztán már itt sem vagyok. Wooho! Éljen! – azért megpróbálom moderálni magam, hogy hangomból valahogy tűnjön el a szűnni nem akaró szarkazmus, elvégre nem ő tehet arról, hogy nekem mostanában szarul mennek a dolgaim, így meg kéne igazán emberelni magam, hogy valami értékelhető dolog is elhagyja a számat, ne csak a szar folyjon belőle. - Sötétben elég szar a szemem, de szellem nem vagy, mert nem ragyogsz. Vámpír sem, mert nem csillogsz. Zombi sem, mert nem vagy büdös. Valódinak látszol. Remek, annál jobb. Valójában hiába jártatnám a számat, hogy egyedül akarok lenni, egész nap egyedül voltam. Úgy most elég szar. – ezt már sokkal inkább normálisabb hanglejtéssel mondom el. Ahogy a fények megvilágítják arcunkat önkéntelenül is Saxa szemeibe pillantok, szemeim pedig ott is maradnak egy darabig. Nem tudom, mostanában kevésbé szeretek emberek szemébe nézni, ez most mégis más egy kicsit. A sajátjaimban egyelőre nem igazán lehet látni az ürességen kívül bármit is, maximum szomorúságot, de gyanítom, hogy ez nemsokára meg fog változni. Ha iszom, mindig olyan másak lesznek a szemeim. Talán akkor egy kicsit felszabadultabb és jobb arc vagyok egyébként. - Legyen. Amúgy is azt terveztem, hogy jól lerészegedek ma este. – odébb is csusszanok egy kicsit, hogy több helye legyen mellettem a Hollóhátas lánynak. Önkéntelenül is előbb két sörért nyúlok. - Ha mást kérsz, nyugodtan szólj, keresünk akkor valamit. Talán még vodka is van valamerre, meg keverő is. De talán dugtam el egy üveg gint és tonicot is valahova. – ahogy egyre többet beszélek, úgy lesz egyre közvetlenebb a modorom is. Bár ajkam még nem mosolyognak, a szememből lassan eltűnik a közöny és valamivel boldogabban kezd csillogni. Ha esetleg más italt kér, akkor elhozom neki, aztán ülök vissza és veszem kezembe a gitárt, ha pedig nem kér mást és jó neki a sör, akkor ülve maradok és pár akkordot halkan pengetek, meg fütyörészek kicsit, mielőtt kibontanám a sört és felé emelném. - Egészségedre! – húzódik apróbb mosolyra ajkam, talán most először és egy nagyobb kortyot iszom a sörből. Talán nem is volt akkora hülyeség most eljönni.
Vendég
Kedd Aug. 10, 2021 10:44 pm
Judas & Saxa
- Alig várom, hogy szabaduljak ebből a putriból. – Hisz abban, hogy az akadémia jobb lesz, vagy legalább más, de nagyon is átérzi azt, ahogy Madden beszél a ballagásról. Ha tehetné, ő is sürgetné, amennyire csak lehet, de persze nem teheti, így marad a szarkazmus, mint az optimizmus fegyvere. Csodás, csodás. Többször rászóltak már, hogy egy ilyen szép lányhoz igazán nem illik ez a savanyú beszéd, de pont magasról tesz rá amúgy. Mindig is magasról tett az emberek véleményére, meg arra is, hogy mások mi tartanak helyesnek vagy helytelennek. Ő a saját erkölcsi morálja szerint éli, vagy legalábbis próbálja meg élni a kis életét, és ennyi. - Az jó hír, ha nem vagyok büdös – neveti el magát vidáman, az ő kedve azért még mindig sokkal jobb, mint Judasé. Bár hangulata nincs a legjobb állapotban, de azért mégis, sokkal jobb, hogy megmenekült a hülyéktől, és most, ha nem is lehet egyedül, de a társaság sokkal jobb, mint ahonnan menekült. – Ha szar, akkor miattam már nem lesz még szarabb – vonja meg vállait, és erősen bízik abban, hogy igaza van. Nem akar rossz társaság lenni, de néha mégis sikerül, most viszont, törekszik. Önző dolog, mert a saját boldogsága miatt törekszik, nem azért, hogy az emberek jobban szeressék. - Gin tonic – csillan fel barna pillantása. Mikor először ivott, rendesen berúgott tőle, az egyetlen olyan alkalom, mikor hányásig itta magát. Azóta azért visszafogottabb alkoholfogyasztó, és az emlék sem tudta elvenni a kedvét koktél fogyasztásától. – De ha nincs kedved előtúrni beérem a sörrel is – vonja meg vállait, hogy azért a kedvéért nem kell ám most a teljes szobát feltúrni. Nem igazán válogatós sajnos, mindent is megiszik. Végül mindegy is, a lényeg, hogy mindkettejük kezébe ital kerül, koccan az üveg üveggel, és eltűnnek az első kortyok. Egész jó estének ígérkezik, egész jónak. – Na és mondd csak Madden, mire fel az a fene nagy bánatod, hogy a barátaid társasága helyett képes lettél volna egyedül lerészegedni?
Vendég
Kedd Jan. 25, 2022 9:09 pm
down in a hole
- Igazából sokat már nem kell várni, és végre itt a szabadság! – emelem az öklömet színlelt diadalittassággal a magasba. Nem értem, hogy milyen démon szállt meg engem, mikor úgy határoztam, hogy a Roxfort után a Docendora fogok járni – és ezt még nem is mondtam senkinek! – de valami normálisabb dolgot is elképzelhetett volna magamnak. Ha már elvileg az én fejemben van, én vagyok tőle ekkora barom, akkor hadd legyek már magamra befolyással. Úgy néz ki nem vagyok és remélem, hogy nem adtam a szarnak és az ördögnek egy hatalmas nagy pofont, hogy így döntöttem. Vagy különben én kapok tőle egy nagy pofont. - Határozottan jobb illatod van, mint a legtöbb embernek, akivel az időm mulatom, szóval ha prefektus lennék, mondanám, hogy tíz pont a Hollóhátnak, de hát engem hírből se engedtek oda. Bukott diáknak nem való rivaldafény. – húzom el keserűen az ajkaimat, aztán igazából már valami szánalmas nevetés is kicsúszik közülük. Csak magamnak köszönhetem, hogy idáig süllyedtem, hogy még mindig itt dekkolok. Bár egy életre megtanultam a leckét. Nem gondoltam egy hatalmas pálfordulásnak az életemet, amióta nem veszek magamhoz semmi narkotikumot, inkább csak úgy kezelem saját magam, mint egy hatástalanított időzített bomba. Valahol megállt a 00:01-nél, aztán ha egyszer bekötöm újra, akkor csak BUMM, és… Itt a vége. - Nem is gondoltam, hogy szarabb lenne, nem úgy gondolom, hogy el tudnál rontani bármit is. Elvégre, nem hívnak Flora Traversnek. Szóval a legjobb társaságom van ma. Vagy mi a szösz, mindig is örültem annak, hogyha semleges, mégis szimpatikus emberek vesznek körül. – rántom meg a vállam. Elvégre is, tényleg Saxa számomra egy tökéletesen szimpatikus ember, aki amúgy semleges, mert nem beszéltünk sosem sokat, maximum ha pár szót. Így nincs meg az a lehetőség, hogy kiöntsem neki a lelkem a nőügyeimről, vagy tanácsot kérek. Csak egy társ kell ahhoz, hogy leigyam magam a sárga föld közepéig és köszönöm szépen, akkor a létezésem ma is teljessé válhatott. - Sejtettem, hogy a világ legkirályabb italának nem lehet ellenállni. – aki nem szereti a gin tonicot, az vagy egy hatalmas idióta, vagy pedig nincsen ízlése. Vagy mindkettő egyszerre, mert az az egyetlen olyan ital, amelyet napszaktól függetlenül tudok inni. Akármennyit belőle, akármilyen keverésben – ha nap közben van, akkor csak egy leheletnyi gin és annál több tonic, ha délután van, akkor már két cent gin és öt deci tonic, ha pedig este, akkor nyolc cent gin és öt deci tonic. Mindenre megvan a megfelelő variáns, olyan ez, mint a kanalazás. Sosem megy ki a gyakorlatból. Már ugrom is, hogy kisebb csörömpölés után hozzak egy üveg Bombayt, meg hozzá számtalan üveg tonicot. Valahonnan vadászok két üvegpoharat is, két pálcaintésre aztán mindkettő varázslatosan tiszta, én pedig már keverem is az italt és az egyiket Saxa felé nyújtom, majd pedig koccintásra emelem a poharam. - Nincsenek is barátaim Saxa, maximum csak emberek, akik megtűrnek maguk mellett. – talán már őszintébb az a keserű félmosoly. - És ezekből az emberekből szerintem most senki nem kíváncsi rám. Mondjuk ez kurvára lényegtelen. Te hogyhogy erre kószálsz? Neked azért vannak barátaid. – a féltékenység teljes hiányával, szinte már közömbösen kérdezem tőle, amit kérdezek. Belekortyolok egyet az italba és egy cigarettára gyújtok, amíg a válaszát várom és hallgatom.
Vendég
Kedd Feb. 01, 2022 10:51 am
Judas & Saxa
Saxanak lényegében már ez is szabadság. Mindent igyekszik annak felfogni, ahonnan távoltarthatja a családját, és egyelőre az iskola ilyen terep. Ha már abba bele akarnak szólni, hogy ki vegye el feleségül, abba nem hagy döntési jogot, hogy miként tanuljon tovább. Mióta emlékszik igen határozott elképzelései vannak felnőtt életét tekintve, és ebből nem enged egy egészen kicsinkét sem. - Ezt mindenképp bóknak veszem. – Nem mintha lenne bármi izgalmas az illatában, tök olyan, mint másoké. Mondjuk, ha elképzeli, hogy vajon milyen társaságban töltheti az idejét a fiú általában, akkor előnnyel indul, belőle legalább nem párolog konstans alkohol és nem húz maga után dohányfüstöt. Az ilyen apróságok sokat számítanak ám. – A prefik egyébként is olyanok, amilyenek. Nem hiszem, hogy hiányzik ez neked. – Ő lehetett volna, mindne szempontból ideális jelölt lett volna, de mégsem kérték fel egyszer sem – és ezt őszintén egyáltalán nem bánja. Legtöbbször jókislány, de ennek a legfőbb oka, hogy nincs társasága, akivel bajba kerülhetne, így kénytelen a szünetekben megvalósítani minden vad elképzelését, mint például belógni teltházas koncertekre, majd iszogatni a banda frontemberével az öltözőben. Imádja azt az éjszakát. - Semleges, mégis szimpatikus. Remek megfogalmazás. – Végtére is tökéletesen igaza van, bár nem gondolná magát kifejezetten szimpatikus személyiségnek a hétköznapokban. Legalábbis ő biztosan nem kedvelné azt a morcosnak és magánakvalónak látszó lányt, aki a hétköznapokon általában. De lehet ez mindösszesen azért van, mert így is nehezen képes együtt élni önmagával. Nagyjából mire végig mondja, hogy az ő kedvéért nem kell itt felfordulást rendezni, addigra Madden már talpon van, ezzel eldöntve a kérdést, hogy mit isznak. Először. – Hát akkor igyunk ránk – mondja, mielőtt a két üvegpohár csilingelve összekoccanna. Mennyire szereti ezt a hangot. Szinte tapintható az a keserűség, ami a másikból árad, és ez nagyon nem tetszik a lánynak. Ez az ő szerepe általában, hogy negatív érzéseket közvetít mindenki felé. Ezen sürgősen változtatniuk kell. Egész addig csak hallgat és iszik, míg a kérdés vissza nem ér hozzá. – Hogy is mondtad? Nekem nincsenek barátaim, legfeljebb olyanok, akik megtűrnek maguk mellett – vonja meg vállait. Nem szereti ezt a helyzetet, de beletörődött, hogy ide sosem lesz képes beilleszkedni talán. Ennek megfelelően olyan közönnyel képes erről beszélni, mintha csak azt mondaná, hogy az ég kék, a fű zöld, Saxának nincsenek barátai. Tények és kész. – Te mivel ijeszted el őket? – Akkor már épp itt az ideje, hogy megvitassák, melyiküknek van jobb taktikája az emberek ellökésére – mert biztos abban, hogy egyébként keresnék Judas társaságát, ha ő is vevő lenne rá.