Ha egy szombat délelőttből lehet katasztrófa, akkor most megtörtént. Hetek óta mást sem hallok, minthogy a két család két domináns nő tagja - az anyám és a leendő anyósom - egymásra licitálva próbálnak minél nagyobb feneket keríteni az egész esküvőnek. Egy rövid pillanatra már az is megfordult a fejemben, hogy bármennyire is ellene vagyok az ötletnek, nekem kellene Tylernek felvetni, hogy csak szökjünk el és házasodjunk össze kettecskén, ők meg főjenek a levükben, bánom is én. De nem tehetem meg, leginkább azért, mert az első tettem az lenne Roquetaillade-ként, hogy közlöm az új családommal, hogy kijátszottam őket. Nos, lényegében ketten tennénk, de úgyis mindenki tudná, hogy én voltam a felbujtó, mert nem bírtam a kiképzést dupla fronton. Így csak tűröm, míg muszáj, míg bírom cérnával. Pedig sokkal egyszerűbb lenne, ha senki nem akarná nekem megmondani, hogy milyen ízlésem van és hogy döntsek végül. A ruhám kiválasztását sem bízták rám, most épp a hajamról vitatkoznak a szabászatban olyannyira belemerülve a témába, hogy egy idő után már fel sem tűnik nekik, hogy én is ott vagyok. Én pedig kihasználva a lehetőséget sietősen távozom a szalonból és olyan gyorsan igyekszem őket otthagyni a vitájukkal egyetemben, hogy észre sem veszem hová fordulok be. Csak menekülök. Szinte a levegőt is kapkodva veszem, mikor végül feleszmélek arra, hogy épp az imént csaptam be egy üzlet ajtaját magam mögött. Valóban úgy tűnhet, mintha kergetnének, úgyhogy igyekszem rendbe szedni magamat. Példának okáért kihalászom a számból az összes hajat, ami az arcomban landolt a kis akcióm következtében és próbálok úgy tenni, mintha nem jönne rám a frász attól, hogy velem szemben épp egy esküvői portré áll. Egy portré. Körbenézve pedig konstatálom, hogy nem is csak egyről van szó, bár a többi nem hat rám olyan letaglózóan, mint az elsőnek megpillantott kép. Arcomra akaratlanul is egy apró mosoly szökik, hisz szinte már el is felejtettem, mennyire szeretek rajzolni és milyen közel éreztem magamhoz a műveimet. Mióta felvettek az akadémiára, olykor még Tylernek is meg kellett küzdenie a figyelmemért a zongorával. Ráadásul az sem ment könnyen, hogy elfogadja, van egy másik szerelmem is rajta kívül. Pedig imádja, ha játszok neki, főleg, ha a saját szerzeményeimet adom elő. De a rajzolás azóta háttérbe szorult, mert egyszerűen nincs időm rá és ha volna, akkor sem terhelhetem túl a kezeimet. A szívem épp ezért facsarodik össze, mikor körülnézve számtalan csodás festményt látok. Hiányzik.
[color=#cc99cc][i]
Vendég
Vas. Jún. 13, 2021 5:01 pm
Poppy & Zara
Élvezem
a hirtelen rám törő csendet. A festmények csak halkan duruzsolnak a háttérben és végre mindegyiknek akadt jobb dolga, mint velem foglalkozni. A délelőtt nagy részében be nem állt a szájuk, csak mondták és mondták. Szerencsére akadtak betévedők, akiknek produkálhatták magukat és arra az időre megfeledkeztek rólam. Az egyik család még egy képet is magával vitt, egy kislányról, aki a mezőn virágot szed. Nem bánom, hogy megvették, már úgyis régóta volt nálam és a festő úgyis eladásra szánta. Amúgy szép kép volt és nem is volt vele különösebb problémám, nem úgy a törpével aki -ahogy itt az asztalomnál ülök-, most is engem néz. Még soha egy szavát sem hallottam, de ahogy egész nap le sem veszi rólam a tekintetét, eléggé zavar. Mikor ide kerültem egy párszor már kifakadtam és próbáltam elérni, hogy ne csak bámuljon, de semmi eredményt nem értem el. Megrázom a fejem, majd az asztalomon sorakozó levelek után nyúlok. Az utóbbi napokban nem igazán volt erőm, foglalkozni velük. Ma viszont már nem halogathatom tovább, muszáj átnéznem őket. Sőt, akad közöttük olyan is, amivel már így is túl sokáig vártam. Az első a Mágiaügyi Minisztériumból jött, nem igazán értem, hogy mit akarhatnak. Kibontom, majd gyorsan átfutom a sorokat és már félre is dobom. A jövő hétre kaptam egy időpontot amikor meg kell jelennem az épületben. Bár még mindig nem értem, de ráérek majd akkor foglalkozni vele. A második levél egy festőtől jött, aki arról érdeklődik, hogy kiállíthatna-e nálunk. Kezembe veszek egy üres pergament, majd sebtében lekörmölöm a választ, miszerint örülök a megkeresésnek és szívesen látom a képeit. Éppen a harmadik levélhez nyúlnék, amikor hirtelen kivágódik az ajtó, majd rögtön utána csapódik is. Egy pillanatra kihagy a lélegzetem is, nem számítottam rá, hogy valaki be fog rontani. -Megijesztettél - jegyzem meg, amikor észre veszem az érkező lányt. Majd elmosolyodom. Viszont látva, az ő arckifejezését és tekintve, hogy úgy robbant be, le is fagy az arcomról a mosoly. -Jól vagy? - kérdezem, miközben felpattanok a székből és odasétálok hozzá. Éppen az esküvői portrét nézi. -Ismered a festőt? - látva a mosolyát, szegezem neki a következő kérdést. Nekem sajnos nem volt szerencsém hozzá, pedig igazán lenyűgöző alkotásokat kaptam tőle.
Vendég
Kedd Jún. 15, 2021 9:54 pm
Zara & Poppy
Wedding nightmare
Ha Daisy ezt a napot nem a Roxfortban töltötte volna, lefogadom, hogy képes lett volna rosszullétet produkálni csak azért, hogy felhúzhassam a nyúlcipőt. Most viszont nélküle kellett megoldanom, a húgom nélkül pedig az egyetlen életképes opció az volt, ha kihasználva a veszekedést, elpárolgok a banyák közeléből, amíg még van hajam. Meg normális ruhám. Vagy valami olyasmi. Egy szabad félórába nem halnak bele, legalább átérzik azt az agyvérzést a keresésem közben, amit én érzek minden egyes velük töltött pillanatban. Ha tudtam volna, hogy ilyen bonyodalmas megszervezni - vagy ahogy én szoktam mondani, elszenvedni - egy esküvőt, kardoskodtam volna amellett, hogy halasszuk el egy évvel legalább. Akkor Tyler is itt lehetne és nem kéne egyedül hadakoznom a szüleinkkel, mikor kitalálnak valami újabb burzsuj őrültséget. - Sajnálom.. - sietek elnézést kérni, ahogy szembesülök azzal, hogy van valaki az üzletben rajtam kívül is. Persze én is ugrok egyet ijedtemben, pedig lássuk be, hogy számíthattam volna rá, hogy egy nyitva lévő üzletben legalább egy üzletvezetőbe bele fogok botlani. - Persze jól vagyok.. Én csak.. Futottam - ismerem el, bármilyen abszurd képet is fest rólam, hogy épp az Abszol utat választom a futás helyszínének és még a ruhám se igazán felel meg a célnak. Minden esetre, ha nem firtatja, én nem látom okát, hogy tovább magyarázkodjak. Csak nem néz tolvajnak vagy ilyesmi.. Az aztán kellemetlen volna. - Nem... Én nem.. Csak megakadt rajta a szemem. Az esküvői ruha vonzza a tekintetet.. - magyarázom legyintve. Azt már nem teszem hozzá, néha már ott is fehér csipkét látok, ahol igazán nem kellene. Ilyenkor pedig egy galériánál - mert időközben rájövök, hogy hova tévedtem be - jobb helyet el sem tudnék képzelni, hogy kifújjam magam. Csak egy kicsit. - Nem bánja, ha körülnézek? - tessék, láthatja, hogy tudok én normálisan is viselkedni, nem csak a frászt hozni szegény nőre. - Régen rajzoltam, szeretem nézni a őket. Már a képeket, nem az esküvői ruhákat.. - Utóbbiból egy életre is eleget láttam. Még szerencse, hogy Tylerrel nem tervezünk elválni így nem kell aggódnom egy újabb esküvő miatt.
Vendég
Csüt. Júl. 08, 2021 5:11 pm
Poppy & Zara
A
lány érkezése váratlanul ért, de mégis örülök, hogy betért. Így legalább biztosan nem fogok unatkozni és a depresszióra is kevesebb az esély. Már ha van rá, mert jelenleg fogalmam sincs, hogy a tegnapi bájitalomat sikerült-e bevennem, vagy nem. Egy kicsit túl sok alkoholt fogyasztottam, felejteni akartam. Túl sok probléma kezdett felhalmozódni az életemben, amiket egyelőre nem látok, hogy hogyan is oldhatnék meg. -Csak nem menekülsz valaki elől? - bár nem akarok tolakodónak tűnni, de a kérdésemből nem biztos, hogy ez jön le neki. -Kérsz egy pohár vizet? - teszem fel az újabb kérdést, de választ sem várva, elindulok a galéria hátsó része felé. Szerencsére az üzletben kialakításra került egy apró konyha rész is, ami kívülről nézve valóban úgy tűnik mintha csak egy lyuk lenne, de ha belépek már annál nagyobb. Az egyik konyhaszekrényhez sétálok és előveszek egy poharat, amit megtöltök vízzel és egy kevés citromlevet is rakok bele. Az itallal a kezembe visszasétálok a lányhoz. -Tessék - nyújtom át neki, egy mosoly kíséretében. -Igazad lehet, bár én ezt eddig észre se vettem. Vagy legalábbis nem feltétlen az esküvői téma miatt - bár hazudnék ha azt mondanám, hogy bármikor is túl nagy figyelmet szenteltem volna a párnak. Nem sok vizet zavarnak és van számtalan olyan festmény ami jobban leköt. -Egyébként, szerintem hagyjuk a formaságokat, nem hiszem, hogy sokkal idősebb lehetek nálad, inkább tegeződjünk - ajánlom fel, mert nem látom különösebb okát annak, hogy megtartsuk a magázódást. Egyébként sem rajongok az ilyen formaságokért, ha lehet akkor inkább kerülöm. -Csak nyugodtan - felelem és elállok az útból, visszasétálok az asztalomhoz. -Miért hagytad abba? - kíváncsiskodom. .