Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Selene Mokrzycki

Anonymous

Selene Mokrzycki Empty
Vendég
Szer. Május 05, 2021 11:31 pm

Selene Irina Mokrzycki

Rena, Lena, Selie

"Amit nap mint nap cselekszel, vagy döntesz, attól leszel jó ember, vagy rossz.

Nem:

Kor: 23 év

Vér: félvér

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort (Hollóház), Mágiaügyi Minisztérium Auror képzése + nyomozói tovább képzés

Munka: a Varázsbűn-üldözési kommandó tagja
Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: mosómedve

Pálca: Vörös berkenye, egyszarvúszőr mag, tíz és fél hüvelyk, rugalmas

Amit szeretnek bennem

Szinte bármit megcsinál, könnyű ráhagyni azt a munkát, amit az ember nem akar. Legyen szó leckéről, dolgozatról még a Roxfortban, vagy munkáról már hivatalosabb környezetben. Nem rossz szándékú, sem különösebben haragtartó, nem is nehéz vele kijönni, és ő neki sem célja senkivel sem rosszban lenni, akkor sem, ha éppenséggel nem kedveli az illetőt.
Őszinte, lehet számítani rá, hogy nem csak bólogat, de ki is mondja a véleményét, ha az nem is lesz túl népszerű. Ez kétélű, hiszen egyesek hajlamosak megsértődni, míg mások felismerik Selene-ben, hogy nem ez az elsődleges célja, egyszerűen csak tisztában van vele, hogy a hazugságok törvényszerűen eszkalálódnak.
Kedves, segítőkész természet, nem szokása elfordulni a segítségkérőktől, ami lehet idegesítő is sokak számára, de Selene számára nem lehet kérdés, hogy senkit sem hagyhatnak magára az út szélén. Ambiciózus és törekvő, de nem az a gátlástalan fajta, aki átlép mindenen és mindenkin a célja elérése érdekében. Bár a csapatmunka sosem volt kifejezett erőssége, mégis jobban szeret felemelni másokat, és együttműködni velük, semmint félreállítani őket.
Kissé naiv időnként, ebből kifolyólag optimista szemléletű ember, aki időnként ugyan kisírja magát egy sarokban, de nem hagyja, hogy maga alá gyűrje a depresszió és másoknak is igyekszik segíteni, ha azt érzi, hogy elhatalmasodnak a gondjaik. Tud nevetni és érti a vicceket, bár az emberek többsége szerint a humora meglehetősen gyenge, főként szó- és favicceken tud a legnagyobbakat nevetni.

Ami zavar bennem másokat

Maximalista. Ez önmagában meglehetősen megúszós rossz tulajdonság, de valójában nagyon is zavaró, mind a számára, mind a közvetlen környezetének. Nem képes fél munkát végezni, ebből kifolyólag szinte kötelezőnek érzi a túlórázást, ha nem végzett a munkájával, hiába engedik el. Bármibe kezd, a maximumot akarja magából kiadni, így hajlamos már-már kizsigerelni magát a cél érdekében, ez pedig egyeseket vagy irritál, vagy zavar, mert így ők is szükségét érzik annak, hogy feleslegesen próbáljanak minél inkább megfelelni.
Egyesek tudálékosnak is tartják, ami részben igaz, mert minden kérdésre kötelezőnek érzi, hogy ne csak válaszoljon, de elsőként is tegye azt meg. A stréber jelző szinte egész életében végig kísérte őt, és bár a sok tanulás eredménye meg lett, szociális hálója nem túl kiterjedt, a munka és a tanulás sok idejét vette el, amit akár a magánéletére is fordíthatott volna.
Vannak, akik a kényszeres megfelelésvágyát ”nyalizásnak” tudják be. Nem kifejezetten naiv, de könnyű kihasználni a megfelelés vágyát, és plusz munkát sózni rá, ami nem is az ő dolga lenne. Bár nincs túl sok barátja, de szociálisan érett, időnként túlontúl határozottan áll ki az igaza és véleménye mellett, amit egyesek úgy élhetnek meg, hogy rájuk akarja erőltetni a véleményét.

Életem története

-  Ezt nézni is fáj.
Némi késéssel pillantottam fel a papírhalomról, amivel már hosszú órák óta szemezhettem, de nem mertem az óra felé pillantani. Volt az a rossz szokásom, hogy könnyen elveszettem az időérzékemet, ami miatt gyakran ragadtam idebent.
-  Mész?
-  Megyünk – javított ki Nancy belépve az ajtón, és csak most tűnt fel, hogy fel van öltözve. A papírhalomra bökött az asztalomon. – Kétlem, hogy ez ne lenne itt holnap is.
-  Fontos dolog.
-  Egyesek szerint aludni is az. Na meg enni … mikor ettél utoljára? Ne, inkább ne is válaszolj. Gyere! – sürgetett, mire egy fáradt, de nagyon is hálás sóhajjal álltam fel az asztaltól, de a lábaim annyira el voltak gémberedve, hogy minden egyes lépése olyan volt a ruha fogás irányába, mintha éppen most tanulnék járni.
Nancy csak a fejét rázta, majd legyintett egyet.
-  Inkább kint megvárlak. Ez valami szörnyű.
-  Későn értél haza. Ma is – jegyezte meg anyám, miután leültem az étkezőasztalhoz a hűtőből kivett, meg mikrózott maradékkal a kezemben. Apám miatt anyám mindig is mugli eszközöket használt a háztartásban. Úgy főzött és tárolta is az ételt, varázslat nélkül.
-  Sok a munka. Bent voltam végig a Minisztériumba – mondom, sokadszorra, hogy ne aggódjon, de mintha falnak beszélnék. Reméltem, hogy valamivel jobb lesz, ha majd hazaköltözöm és nem lesz egyedül, de csak annyit értem el, hogy így minden nap személyesen éreztethette velem, hogy nem helyesli a pályaválasztásom.
-  Szörnyű. Mi lesz később, ha már most ennyit kell dolgozni?
Nem kell, de ezt nem kötöttem az orrára. Helyette csak megvontam a vállam. Nem volt kevés a munkám, de egyáltalán nem volt elvárt az, hogy ennyit maradjak bent pluszban. Nem szerettem magamnak bevallani, de az is benne volt a folyamatos túlórákba, hogy nem szerettem hazajönni. Apa halála óta nagyon megváltozott minden, anya is inkább csak árnyéka önmagának, a ház pedig inkább hatott mauzóleumnak, mintsem meleg, szeretettel teli otthonnak.
-  Valami veszélyesen dolgozol?
-  Mondtam már, hogy nem beszélhetek a munkámról – feleltem még félig tele szájjal anyám kérdésére. Arról már szerencsére sikerült lebeszélnem, hogy beszélni akarjon a főnökömmel, hogy ne hajtson annyira túl. Nem, mintha anyám ne dolgozott volna sokat, de amint hazaért, a gondolatait már nem kötötte le a munka és túlzottan is ráért aggódni. Ami ugyan érthető, de nem könnyíti meg az életem.
- Kösz, hogy vigyáztál rá.
- Semmiség, szívesen tettem – feleltem mosolyogva Bethnek.
Beth anyám szomszédja volt, nem sokkal a szüleim után költözött ide, úgyhogy mondhatni, hogy egész életemben ismertem őt. A lánya Down-kóros, egyedül neveli, így sokat kell dolgoznia és nehézkesen oldja meg a felügyeletet. Ha valamelyikünk itthon van, anyával segíteni szoktunk. A szüleim mindig is igyekeztek jó kapcsolatot ápolni a szomszédjaikkal. Segíts és neked is segítenek, ezt mondogatták mindig.
- Na és milyen a munka? A Minisztériumban dolgozol igaz?
Bólintottam. Csak félig hazugság, elvégre ott dolgozom, csak nem épp az övékben.
- Volt itt néhány rendőr, anyád mesélte? – pillantott rám, de a tekintetemből könnyedén kiolvashatta a választ. – Volt mostanában pár betörés, kérdezősködtek.
Sóhajtottam. Bár akkor kérdezősködtek volna ennyit, mikor megölték az apámat. Nem volt hosszú nyomozás az ügyben, és bár szerettem volna részleteket megtudni, nem adtak ki semmilyen információt. Bizonyítékok hiányában eltemették egy aktahalom mélyére.
- Régen ez jobb környék volt – csóválta a fejét Bethy rosszallóan. Anyám is ezt szokta mondogatni. Én nem sokat tapasztaltam a környék elzülléséből, csak nyaranként voltam itthon, majd a Roxfort végén elköltöztem, és csak nemrég jöttem vissza. Bűnözés mindenhol van, ez alapvetés, ahogy az is, hogy az emberek mindig ugyanazokat okolják: a drogokat, a fiatalokat, a kívülállókat.

Ha tükörbe nézek

Átlag magas, 165 centiméter, vékony, kissé törékeny alkatú lány. Szögletes arcformájú, kissé kiugró arccsonttal, amit édesanyjától örökölt. Megjelenésében is kiütközik a kelet-európai származása, szőke hajú, kék szemű, akárcsak a szülei, de velük ellentétben nem olyan sápadt fehér a bőre, de hideg bőrtónusú. Haja vállig érő, de a kényelem jegyében így is gyakran összefogja, ha nem kell különösebben ügyelnie a megjelenésére. Öltözködése egyszerűbb, szívesebben hord kényelmesebb muglik körében kedveltebb ruhadarabokat, ha éppen nem egyenruhában kell lennie. Nem különösebben szereti a talárt, de elviseli, ha muszáj. Nem hord kiegészítőket, csak hivatalos, ünnepibb jellegű alkalmak esetén viseli őket.

Családom

Édesapám
Jan Mokrzycki: Dokkmunkás volt Szczecinben, majd Angliába költözésük után is vízi szállítmányozással foglalkozott. Nagydarab ember volt, mégis végtelenül szelíd, aki könnyen megtalálta a közös hangot az emberekkel. Imádta a lányát és igyekezett neki mindent megadni, jó feltételeket biztosítani számára a későbbiekben. Sokat túlórázott, így nem volt ritka, hogy éjszaka később ért haza. Mikor utoljára beszélt vele a felesége, munka után még éjszaka elment ajándékot venni a lányának A holttestét a Temze mosta partra, máig tisztázatlan, hogy pontosan mi történt vele, de a mugli hatóságok félresikerült rablótámadásra gyanakodtak.

Édesanyám
Agata Sobczak: Lengyel származású boszorkány, gyógyító, aki a Szent Mungóban dolgozik. A férje halála óta meglehetősen paranoiássá vált, amin nem segít, hogy Selene végül az aurori hivatást választotta. Gondoskodó, szigorú nő, aki mindent megtett, hogy megértesse a lányával: kívülállóként kétszer olyan keményen kell megdolgoznia azért, amit akar. Az utóbbi időben egyre többet betegeskedik, így Selene hazaköltözött, remélve, hogy ily módon a kevesebb aggodalom talán segít az anyján.  

Párkapcsolat
Selene a munkaidején kívül ritkán tud bárkivel is találkozni, emiatt nincs is túl sok barátja, és a szerelmi élete is meglehetősen vérszegény. Ennek csak az egyik oka az, hogy a hivatásából kifolyólag lényegében bármikor behívható, a másik ok maga Selene. A kevés idejét, amit magára fordíthat, szívesebben tölti egyedül, elnyújtózva az ágyán, esetleg könyvekbe bújva igyekezve továbbképezni magát, hogy hasznosnak érezze az eltelt időt. Nem kifejezetten nehéz kirángatni őt az emberek közé, de ritkán érzi úgy, hogy megéri a dolog.
Az utóbbi időben a szokásosnál is többet túlórázott, hogy segítsen egy bizonyos Darren Mainey auror nyomozónak. Kolléganője (és alighanem egyetlen barátnője) minden sokat sejtető mosolya ellenére Selene határozottan állítja, hogy csupán kollegiális okok állnak fent, és a kedvezőbb kapcsolatok kiépítése a célja a jövőre nézve.

Apróságok

Amortentia
Benzinszag, vanília és levendula, az eső utáni illat.

Mumus
Egy fekete símaszkot viselő férfi, lőfegyverrel a kezében.

Edevis tükre
Együtt látni a szüleimet idősen, boldogan, játszva az unokájukkal, akit annyira akartak.

Hobbim
Könyvek, minden, ami kötelező és minden, ami nem. A sokak szerinti felesleges okoskodáson kívül fontosnak érzi, hogy minél szélesebb körben informálódjon és kritikus gondolkodásra ösztökélje az elméjét. Szereti a zenét, apja miatt főként mugli zenét hallgatott, az indie bandák a kedvencei. Minél kevesebben ismernek egy bandát, ő annál jobban tudja szeretni őket. Szabadidejében – ami ritkán marad, annyi teendővel látja el magát – szeret rajzolni, bár nem különösebben ügyes, mániája a rendszerezés és listázás. Szereti a keresztrejtvényeket, találós kérdéseket, a rubik kockát, mindent, ami gondolkodásra készteti, kiváltképp, ha sikerélménnyel jár. Nagyon tudja frusztrálni, ha valamihez kevésnek bizonyul, ilyenkor csak azért is addig próbálkozik, míg nem sikerül, ha égnek is áll a haja a végére.

Elveim
Egészen kiskorától kezdve úgy nevelték, hogy sose érje be a második hellyel. Bevándorlókként a szülei még inkább azt éreztették, hogy kétszer olyan keményen kell dolgoznia, mint másoknak. Legyen szó az élet bármely területéről. Emiatt bármibe is fog, azt maximális odaadással végzi, mindig szomjaz a tudásra és ha valamire aktuálisan nem is képes, addig próbálkozik, míg sikerrel nem jár. Nagy igazságérzete van, emiatt nehezen tűri az igazságtalanságot, ami gyakran érte őt mindig is a teljesítménye miatt. Nem vesz semmit sem természetesnek, magától adódónak, időnként emiatt túlzottan is versengőtípusnak tűnik. Igyekszik nem felszínesen, a külső alapján ítélni, hanem az emberek és dolgok tartamát ismerve, elfogultság nélkül. Ő maga ugyan nem gondolná, hogy nagyképű, vagy öntelt lenne, de időnként így tűnhet azoknak, akik nem tudják, hogy lételeme a folyamatos bizonyításvágy.

Amit sosem tennék meg
akad pár dolog, amihez úgy érzi nincs még gyomra, de tudja, hogyha érvényesülni akar a szakmájában, maga mögött kell hagynia bizonyos aggályokat.

Ami zavar
A hibák, főleg a sajátjai, kiváltképp, ha azok elkerülhetők lettek volna. Bár jól bírja a kritikát, de az igazságtalan, vagy épp bántó hangnemben megfogalmazott bírálatot a lelkére tudja venni. Nem szereti, ha valamire alkalmatlannak tartják a neme, kora, vagy bármi más miatt sem, ilyenkor mindent megtesz, hogy bizonyítson, akkor is, ha jogosak a fenntartások vele kapcsolatban. A magánéletében való vájkálást sem kedveli, ugyanis szeretné fenntartani a látszatot, hogy van neki olyan.

Ami a legfontosabb az életemben
Az apró örömek a rossz pillanatokban, és a dolgok, amik előre visznek.

Ami a legkevésbé fontos számomra
be nem vallottan, de alighanem a magánélete, arra ugyanis sok ideje nem jut a teendők mellett, amikkel akarva-akaratlanul ellátja magát.

Amire büszke vagyok
: Büszke, hogy évfolyam első volt, a Roxfortban és később az aurorképzés során is, majd pedig a Varázsbűn-üldözési Kommandó legfiatalabb tagjává választották. Nem hangoztatja ugyan túl gyakran, mert így is kap hideget-meleget, de nagyon büszke rá

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem szólna a szüleinek, hogy mégis hazajön a téli szünetben. Úgy nem számítanának rá, és az apja sem megy el munka után késő éjszaka még valami ajándékért neki.

Így képzelem a jövõmet
Egy komolyabb presztízzsel járó vezető pozícióban, valószínűleg az auror szakmában továbbra is, egészségesebb magánélet-munka egyensúllyal.

Egyéb
Valódi esetek hiányában ugyan gyakorlatlan, de rendkívül olvasott a témában és szabadidejében is sokat foglalkozott azzal, hogy az alapképzésen túlmenően rendelkezzen pszichológiai ismeretekkel, így kimondható, hogy remek profilozó és tárgyalási képességekkel rendelkezik, amit éles helyzetben egyelőre még nem kamatoztathatott.

Milena Tscharntke

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: