Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

favor and return | marco x flora

Anonymous

favor and return | marco x flora Empty
Vendég
Hétf. Május 03, 2021 2:19 pm

fake relationship
Marco & Flo

Nem mondom, hogy nem idegesít, hogy Bagman még az iskolaújságot is beszabályozza, aminek következtében másodjára írom át az interjúmat és hagyok ki belőle olyan lényeges dolgokat, amiket igenis fontos lenne átadni az olvasóknak. De persze nem először közölte burkoltan, hogy szerinte felzaklatná a diákokat, egy interjú, ami kapcsolatos a politikával, Briggs-ékkel vagy szóba kerül benne Kyle esete, esetleg a tavaly nyáron történtek. Még senki nem látta, hogy miben mesterkedem, máskülönben már rég nem itt ülnék, hanem büntetőmunkán vagy eltiltás alatt. Nem szeretem és nehezen is viselem a cenzúrát. Persze tudom, hogy Chrispy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy jól működjünk a körülmények ellenére is, de ő sem mindenható. Más kérdés, hogy valószínűleg ezt a dobásomat még ő sem díjazná. De az emberek kíváncsiak, miért ne adhatnánk nekik választ a kérdéseikre? Az talán jobb, ha össze vissza pletykálnak?!
- Kész, ezt én így nem csinálom... Ez egy rémálom... - dobom le a pennámat a kéziratra, amin így jókora paca keletkezik. Igazából nem számít, mert annyiszor kurtítottam már rajta, hogy a lényege csaknem el is veszett. De esküszöm, hogy nem állok jót magamért, ha az utolsó  pillanatban kell dobnom a témát és készítenem egy "hogy sikerül a cserediákoknak beilleszkedni?" rovatot az interjúmnak fenntartott helyre. Eljátszottam egyszer, kétszer, többször nem vagyok hajlandó. Csak egy kicsit kell visszavennem a kritikai hangvételből, gyerünk Flora az menni fog. Muszáj.
A probléma csak annyi, hogy még magával Judas Maddennel is szívesebben csinálnék interjút, minthogy ferdítsek a valóságon. Oké, ez talán elhamarkodott kijelentés lenne a részemről, de legalábbis fontolóra venném. Ő úgyis bírja a nyomdafestéket sem tűrő megjegyzéseimet. Más kérdés, hogy rá a kutya sem lenne kíváncsi, hacsak nem arról faggatnám, hogy milyen lejönni a szerről, amit ugyebár Bagman a legnagyobb jóindulattal és azzal az ürüggyel sem támogatna, hogy ezzel erősíthetjük az iskola prevencióban nyújtott szerepét.
Előre görnyedve hajtom a fejem a padra, a homlokom a hideg faburkolathoz ér, mintha azt remélném, hogy így könnyebben át tudom gondolni, mekkora fába vágtam a fejszémet. Briggs-féle fába. De mind hiába, csak két dolog jár a fejemben. Madden, aki szokás szerint böki a csőrömet meg az, hogy be kell fejeznem estig ezt az egészet. Egész addig sikerül bent vergődnöm a szerkesztőségben, hogy azt sem veszem észre, hogy nem vagyok egyedül.
- Ümm.. Marco? - pillantok fel zavartan. Nem tudom mit gondolhat vagy mennyit látott, de csak azt remélem, hogy nem lettem a homlokom közepéig tintás. Az kellemetlen lenne, a megjelenésemre ugyanis még mindig háklis vagyok.
- Jó is, hogy jössz... Már kerestelek délután a klubhelyiségben. Nagy munkálatokban voltál? - érdeklődöm, miközben biztos, ami biztos megtörlöm a homlokomat, nehogy röhejesen nézzek ki. De lehet, hogy ezzel már el is késtem.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Május 04, 2021 10:47 pm
Szerkesztőségi teadélután
Flora x Marco
Végre kész vannak a képek az iskolaújsághoz. Elképesztő, néha meddig kell hajkurászni egy-egy embert, hogy legalább egy igazolványkép-szerű valamit készíthessek róla. Persze, ilyenkor én előre dolgozom, ha tudják, hogy ki lesz a következő szá interjúalanya akkor őt is megkeresem, kint vagyok a meccseken és megpróbálom lencsevégre kapni a legjobb pillanatokat, majd aztán bevágódok a szerkesztőségbe és ott hagyok nagyjából százötven képet, aztán válogassák ki, hogy mi kell nekik. Minden igazán nem csinálhatok én, ráadásul úgysem hallgatnak rám, mert én csak a kattintgassak, a profi munkát meg bízzam rájuk. Na kösz, én is titeket. De hát ez van, le kell nyelni ilyenkor az embernek a haragját, mert őszintén, máshol sem számíthatok jobb kilátásokra. Itt legalább tényleg úgymond az életre készítenek fel azzal, hogy néha ekkora seggfejek. Jó, nem mondom, vannak rendes tagok is ebben a putriban, például Flora, vagy Dearborn. De ott van az a kis seggfej, aki a sportrovatot viszi, vagy a divatrovatot szerkesztő picsa. Irritálóak, én mondom. Na de ez van, ezt kell szeretni, szokták mondani, én meg ha nem is szeretem, de legalább elfogadom a helyzetet.
Benyitok a szerkesztőség ajtaján, első ránézésre úgy tűnik, nincs itt senki. Csak mikro belépek, és behúzom magam mögött az ajtót látom meg a padon alvó lányt. Egy hajzuhatagból nem tudom megmondani ki lehet, épp ezért inkább nem kísérlem meg felébreszteni sem, mert ha rossz embert fogok ki, akkor nekem végem van. Csak csendben belopakodok, leteszem a képeket, és már fordulnék is ki, mikor meghallom a nevem. Szóval Flora döglött ki idebent, remek. – Hello – intek kicsit sután, miután fel néz rám. Nem maradnék sokáig, ha nem folytatná mondandóját, de azt ondja keresett, szóval gondolom akar valamit. Akkor változik a terv, odahúzok egy széke az asztalhoz, ami mellett ő is ül, és csak azután válaszolok, hogy kényelembe helyeztem magam. – Hát valami olyasmi, válogattam a képeket. Miért kerestél? – térek a lényegre, mert mindketten tudjuk, hogy a többi nem számít.

Anonymous

Vendég
Szomb. Május 29, 2021 10:26 am

fake relationship
Marco & Flo

Ostobaság lenne azt gondolnom, hogy semmi következménye nem lesz annak, ha egy politikától nem mentes cikket ültetek a suliújságba. Én pedig nem vagyok ostoba, ráadásul ügyelek a részletekre is. Ez viszont nem jelenti, hogy nem bosszant, ha valamit sokszor kell átírnom. Ki ne érezné bosszantónak, ha azt tapasztalja, hogy az órák óta szépen komponálódó cikke egyszer csak szétesik a kezei között.. Egy interjúnál ugyanis nem könnyű finomítani a részelteken. Mégsem adhatok Harper szájába olyan mondatokat, amiket sosem mondana ki. Minden esetre elég határozott vagyok, és tudom, hogy a merész húzásomnak egyszer még meglesz a gyümölcse. De be kell látnom, hogy ez talán túl nagy falat ahhoz, hogy csak úgy gyorsan a végére érjek és holnaputánig elfelejtsem, hogy egyáltalán közöm volt ehhez.
A padon gyötrődésemet és a gondolatmenetemet is Marco szakítja félbe, de a szokással ellentétben, most épp nem vagyok haragos emiatt. Egyébként is tanácstalanul ücsörögnék itt még pár percig vagy óráig. Bár úgy látom, hogy egyik lába itt a másik már ott, mégis megszólítom őt.
- És hogy sikerültek? Lefogadom, hogy jól... - lépek mellé, hogy meglessem őket. Vagy azt, amelyiket épp látom és nem takarja a többi. Annyira nem vagyok pofátlan, hogy bele is túrjak. Minden esetre tényleg tehetségesnek, sőt mi több szenvedélyesnek tartom Marcot. Ez a szenvedély pedig a fotózás. Legalább annyira él ennek, mint én az írásnak, az ilyesmit kiszúrja az ember.
- Csak meg akartam kérdezni, hogy halad a Morgan-hadművelet? Sikerült már képet készítened hozzá? Tudod, az interjúhoz. - pontosítom, hogy mire is gondolok. Bár talán nem nagy meglepetés, mert mostanában sokat beszélek róla, elvégre majd egy évembe telt, hogy végre válaszoljon a kérdéseimre, még annak ellenére is, hogy minden adandó alkalmat megragadtam, hogy elcsípjem a profot. Nem adja olyan könnyen a bőrét.
- Oké, nem csak ezért kerestelek.. - vallom be aztán kicsit hezitálva. - Biztos láttad mit művelt Madden az őszi ki-mit-tudon... - forgatom a szemeimet látványosan. Más talán romantikus gesztusnak tartaná, én viszont nem vagyok oda azért, ha ország-világ előtt kinyilvánítja valaki, hogy totál belém van zúgva, ráadásul mindezt egy nekem címzett dalban teszi. Ez pedig bosszút kíván. Még akkor is, ha valahol mélyen belül azért talán van esély rá, hogy egy kicsit kedveljem azt a szerencsétlent.
- Szeretnék kérni egy szívességet tőled! - folytatom aztán, mielőtt még véletlenül hosszadalmas Judas-téma következne. Vissza se akarok gondolni rá. Se arra, hogy hányféle módon szegte meg akkor és azóta is a házirendet. Csodálom, hogy Bagman még nem penderítette ki az iskolából. Talán Mcgalagony keze van a dologban.. - Mint griffendéles a griffendélestől. Vagy barát a baráttól.

Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 3:32 pm
Flora x Marco
Általában nem kimondottan szeretem, ha valaki keresztbe húzza a számításomat, esetleg találgatózik, és ezzel felborítja a terveimet. De mondjuk ha valaki olyan teszi ezt, mint Flora, aki mondhatni közel áll a szívemhez, na olyankor nem tudok haragudni. Hát na, ez már csak ilyen, túlzottan szeretem a barátaimat.
- Igen, mondhatjuk, hogy egész jól lettek. - Most mondhatnám, hogy nem, de minek? Mindketten tudjuk, hogy legtöbbször elég jó képeket alkotok. Ez a lennék én szerény, csak nincs mire. Jó, azért nem vagyok ekkora arcos harcos, tisztában vagyok azzal, hogy nincs is mire.
- Hogyne, nézd, itt is vannak valahol - állok neki lelkesen keresgélni a kupacban. Kerülnek képek jobbra-balra, aztán valahol az alsó harmadban megvannak a kért és keresett képek. Nem mondom, hogy egyszerű volt befűzni a kedves delikvenst, hogy álljon nekem modellt, de rádumáltam, és a lényeg ez. Szóval Flora elé tolom a képeket, hogy nézze meg, és mondjon véleményt nyugodtan, még most, ha esetleg mégsem tetszenek, vagy nem így tervezte.
Akkor kezd érdekessé válni a történet, miko azt mondja, hogy nem csak ezért keresett. Mármint na, általában szerkesztőségi ügyekben szoktunk beszélni, más nem nagyon kerül témába. De most mégis, méghozzá igen érdekesen kezdi felvezetni. - Mármint arra a dalra gondolsz? Szerintem arról még az is tud, aki nem volt ott. - Vannak ilyen ikonikus pillanatok az iskola életében, amik örökérvényűek maradnak. Mondjuk azt hiszem, erről épp képeim is vannak. Mint  a legtöbb iskolai rendezvényről, mondjuk. - És mi lenne az a szívesség? - Esküszöm, hogy fogalmam sincs ezután mit akarhat. Elkezdte itt a Madden témával, most meg kérni akar valamit. Ezzel nem is lenne baj, csak éppen nem látom az összefüggést és a logikát.  

Anonymous

Vendég
Pént. Júl. 02, 2021 9:20 am

fake relationship
Marco & Flo

Néha úgy irigylem a tehetségét, tényleg elég jók lettek, ő meg nem elég magabiztos, mert ezek TÉNYLEG nagyon jók lettek. Engem is vonzott a fotózás világa, de egyéb bokros teendőim közepette azt már sehova nem tudtam volna bepasszintani. Így is előfordul, hogy kések az edzésről vagy a megbeszélésről vagy a próbáról... Igazából azon csodálkozom, hogy ezt még bárki képes tolerálni.
- Klassz, mutasd! - lelkesedem fel egyetlen pillanat alatt és figyelem, hogy pakolja a képeket ide-oda mígnem meg is találja Morgan profot teljes valójában. Kértem tőle portréképet és teljes alakosat is, de igazából csak előrelátó voltam, mert nagyon jól tudom, hogy épp olyan nehéz őt lencsevégre kapni, mint amilyen nehéz volt befűznöm őt az interjúra, szóval még az is lehet, hogy pár évig nem hajlandó majd semmi ilyesmiben részt venni. Hacsak nem jön egy következő Flora Travers, aki meggyőzi majd.
- Ezek zseniálisak! - kerekednek ki a szemeim. Oké, tényleg nem vagyok meglepve Marco tehetségén. Nézegetem a képeket, kiválasztom azok közül is a kedvenceimet, majd mikor csak három marad, elgondolkodva bámulom őket. - Nem tudok dönteni. Majd Chrispy megoldja.. - legyintek rá. Én bármelyikkel szívesen publikálom a cikket, afelől semmi kétségem. Bár talán látatlanban is rábíztam volna a háztársamra a feladatot, elvégre eddig sosem okozott csalódást. Egy dolog pipa.
- Na igen, jó kis beszédtémát adott mindenkinek... - húzom el a számat. Rám van írva, hogy annyira nem örülök ennek, de akkor és ott nem tudtam mit tenni. Ellenben eszembe jutott egy ötlet, csak sajnos - vagy nem sajnos - szükségem van hozzá egy srácra, aki elég jóvágású ahhoz, hogy akár a pasim is lehessen. És itt jön a képbe ő.
- Tudod, hogy nem vagyok gonosz, ugye? Sem szívtelen szörnyeteg... - kezdem talán kissé furcsán a dolog felvezetését, minden esetre azért haladok vele ilyen lassan, mert azt sem tudom melyik végén kezdjem.
- Szóval arra gondoltam, hogy hálából Madden egészen kedves, ámde idegesítő akciójáért, megérdemli, hogy borsot törjek az orra alá. Jelen pillanatban azt hiszem megállapodtunk, hogy barátok vagyunk, de ha róla van szó, semmiben sem lehetek biztos. Te pedig, Marco.. Legjobb tudomásom szerint hetero vagy és szingli... - próbálok úgy fogalmazni, hogy elég világos legyen neki, mire is gondolok anélkül, hogy ki kellene mondanom.

Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 10, 2021 10:34 pm
Flora x Marco
A képek nagy százalékát a professzor teszi ki, hiszen Flora felkészített, hogy vagy most, vagy soha, így aztán annyi képet csináltam, amennyit volt pofám. Nem mondom, hogy mindegyiken nagyon boldog, vagy hogy mindegyik kép jó, de azért a nagy része használható, így szerintem a következő tíz évre minden cikkhez lesz elég alapanyag. – Köszönöm – húzom ki magam büszkén, szélesen vigyorogva, merthogy ezekre tényleg nagyon büszke vagyok, szóval külön öröm, hogyha Flo is így látja ezt.
- Szerintem amúgy ez a legjobb, de hagyjuk csak Chrispyre a döntést – tolom ki a sorból az egyik, szerintem legjobban a cikkhez passzoló képet. Mert olvastam ám, ha fotózok egy cikkhez, akkor azt mindig elolvasom, éppen ezért, hogy tudjak segíteni, ha esetleg nem jutnak döntésre az írók és szerkesztők. Elvégre én amúgy senki sem vagyok, csak a fotós, de hát na, épp ezért talán a képekhez én értek a legjobban.
- Ne aggódj, mindenkiről kering ez-az, ha tudnád, hogy rólam például hány ennél is rosszabb pletyka kering… - megcsóválom a fejem, én igazából már tökre megtanultam elengedni ezt. Nehezen lehet már ilyenekkel zavarba hozni, hogy ki mit csinál, vagy ki mit mondd. Ezek olyan butaságok, amik hamar elévülnek majd, tíz év múlva nem is fogunk erre emlékezni.
Aztán a lényegre tér, én meg már majdnem fogom a fejem, de nem, visszafogom magam, és csak sóhajtok. Ezek szerint már az kering rólam, hogy megjátszom, hogy kavarok másokkal, miközben nem is? Vagy ennyi különböző lánynak jut eszébe, hogy eljátszhatnám a kamu-pasiját? – Szóval azt szeretnéd, hogy játsszam el, hogy én vagyok a barátod, minden romantikus vonzatával együtt – fejezem be helyette, vagyis jobban mondva mondom ki helyette azokat a szavakat, amiket ő nem mer. Újabb sóhaj, kis fejcsóválás, egyelőre nem tudom, mit is mondhatnék. Át kell ezt gondolnom.  

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: