Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Egy kis járörözés sosem árt

Anonymous

Egy kis járörözés sosem árt Empty
Vendég
Szer. Márc. 03, 2021 5:24 pm

Clarissa & Ator

Egy izgalmas nap...

Még hogy betegszabadság. Komolyan, csak három napig bírtam. Amíg megcsináltam minden elmaradt feladatomat, amit nem tudom a munka miatt. Bár fél kézzel vicces lett volna a takarítás, de hála melrinnek boszorkány vagyok, így pár pálca intéssel kész is lettem ... pár perc alatt. Szóval az se tartott sokáig. Meg írtam pár elmaradt levelet a családnak, és egyet ... egy informátoromnak akit megbíztam két dologgal is. Egy ha megtud még bármit apámról, az igazságot... másik dolga pedig, egy szellemet megkeresni a múltamból. Úgy érzem, amíg nem tudom hova tűnt, nem fogom tudni teljesen elengedni, és ezzel tisztában kell hogy legyek. A törött karom kezdett jobban lenni, hála a kenőcsöknek is, és annak is, hogy betartottam a szabályt, nem mozgattam, nem terheltem meg. Bár így is pár dolog nehézkes volt. Még unalmamba meglátogattam a foltozott üstöt is, és egyszerűen muszáj voltam végig menni az abszol úton, így megvenni pár dolgot, amit szintén eddig elmulasztottam.  Így a két hét helyett már, három nap elteltével a parancsokságon toporzékoltam a felettesem előtt, hogy valamit... bármit, de meg fogok örülni. Egy kolléga kullogott el mellettünk, mikor megszólította őt. Ator. Ismerem, beszélgettünk, egyszer kétszer, tetszik a melankolikus ábrázata... Majd megkaptuk, hogy akkor együtt szépen menjünk a zsebpiszok közbe körülnézni, járőrözni, és a piti kis szemeteket tegyük rendbe. Kissé nagyot nyelek, mert ott szereztem meg nem rég a törött karomat. Tiltakoznék, de jogos, még betegszabin kéne lennem, és a karom valóban nem használható teljesen. Így oké a gardedám. Mély levegőt veszek, majd intek szegény Atornak, hogy induljunk.
Így kerültünk ide a szebpiszok közbe. A hideg futkos a hátamon , de megszoktam. Azért kicsit reménykedek abban, hogy valami történni is fog.  
- Te Ator... mindig ilyen csöndes vagy? Beszéltünk párszor, de akkor se tudtam meg rólad valami sokat. Neked sincs társad? - próbálom oldani a csendet, jobbat tudok így koncentrálni. Ne ijesszem el szegényt, elsőnek csak egy kérdés, és valami könnyű. Szegényt, hogy pont velem rakták össze.  

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szer. Márc. 03, 2021 9:54 pm
Egy teljesen átlagos nap. Nem történik semmi eget rengető, vagy bármi furcsaság. Első osztályú, hiszen ebből az jön le nekem, hogy jól végzem a feladatom, s nem kell engem helyre rakni. Végül, olykor a vezetőségnek fel kellene ismerni azt, hogy néha minden olajozottan megy a saját kerékvágásában. Mert olykor nem kell tenni semmit, hogy valami működjön, legalábbis az én elméletem szerint.
Ma, újra itt vagyok a munkahelyemen. Nyugodtan sétálok a helyem felé, mikor megpillantok egy felettest és egy kolléganőt. Próbálnék elmenni mellettük, semmi üdvözlő mosoly nélkül. Egy kisebb meghajlást láthatnak tőlem, pár másodpercre, azon a felettes megszólít.
- Ator! De jó, hogy itt vagy! - megtorpanok, mint aki most lopott, s meglepődik, hogy leleplezték a trükkjét. Találkozik a főnökömmel a tekintetünk, s spontán az arcvonásomból leolvasható, hogy mi rosszat tettem, hogy meg lettem szólítva?
- Igen? - valami kommunikáció kell a két fél között, s naná, hogy a legkönnyebbet választom. Kevesebb energiával jár. Ráadásul hiába a felettesem, attól még nem vagyunk kenyeres pajtások, hogy ettől hosszabb gondolatsorban fejtsem ki, hogy figyelek rá.
- Itt van Clarissa, hozzá osztalak be járőrözéshez. Szerintem mindkettőtöknek jól esne, egy közös munka. - Mi? Vele? Feltűnik a sérült tagja, s nézek fönökömre, hogy ezt komolyan gondolja? De hiába szugerálom erősebben, csupán ráteszi a tenyerét a vállamra.
- Tudom mit érzel, de védd meg a bajtól. Zsebpiszok közben lesz a járőrözés. - én elegánsabb helyre számítottam, de egyből a legalja jut nekem. Nem jó kilátások ezek, s én rögtön nyúlok egy szál cigarettáért. Kell valami, ami megnyugtat engem. Egy fiatal nővel kell szolgálatot teljesíteni, aki ráadásul még sérült is. Ennek a főnöknek utáa dolga akad, s rögtön kiesünk az érdeklődési körből. Szájamhoz rakom a cigarettát, mikor megpillantom Clarissa intését. Elindulok vele, szájamban a dohány. Remélem ettől helyre fog állni az erőegyensúly. Egy jó sok utazás során érkezünk meg zsebpiszokba, ahol már a dohányvégét pöfékelem, néha Clarissa felé, néha meg a járókelőkre. Hirtelen megtörik a csöndet, s én alapból nem vagyok felkészülve az ilyen helyzetekre.
- Höh? - a franc! Hát nem kiesik a szájamból a cigaretta! Savanyú képpel veszem tudomásul, de próbálok valami értelmeset mondani.
- Jah, nem vagyok hozzászokva, hogy van valaki, akivel közösen kell elvégezni a feladatot. - mikor kifejti, hogy már nem vagyunk közömbösek egymás számára, akkor én  nagyot nézek rá. Ezt meg honnan veszi? Szerencsére elmondja, hogy beszéltünk párszor. Én azokat nem nevezném beszélgetésnek, sokkal inkább puhatolózásnak.
- Tíz éve nincs társam,  te vagy az el...ső? - tényleg el kell gondolkoznom, hogy az elmúlt évek során, kit tekintettem társnak. Sajnos mindegyik gyorsan jött és gyorsan ment. Mindig valami helyes képű csapott le a társnőmre, vagy találtak közös hullámhosszra a férfi partneremmel.
- Tudomásom szerint, itt vagy te? Nem? - meghökkentő a kérdése.
Anonymous

Vendég
Csüt. Márc. 04, 2021 6:34 pm

Clarissa & Ator

Egy izgalmas nap...

Nem igazán voltam lelkes az ötletre, hogy csak úgy járőrözgessek egy random kollégámmal. Viszont gyorsan beláttam, mikor ez az ötlet felmerült, hogy mindig jobb, mint egyedül lenni magányomba, és felemésszenek a gondolatok. Nem akartam odáig eljutni. Volt egy kórszakom mikor a kutatómunkába feledkeztem teljesen bele, és az sem volt épp normálisnak mondható. Jonathan egy időben függőséget hozott nálam. Nem akartam elhinni amit tett, és a tagadásba burkoltam magam. Elrabolták? Meg zsarolták? De be kellett látnom, mikor a rózsaszín buborékok egyesével, minden egyes nap kidurrantak, hogy nem így volt. Önszántából hagyott el engem. Búcsú levelében pedig annyit írt, hogy ne akarjam megtudni milyen valójába, elmegy időben mielőtt megismerném valódi énjét. Mit érthetet ez alatt? Soha nem mesélt a múltjáról, vagy a családjáról, mindig ködösített. Soha nem kaptam ilyen téren egyértelmű választ tőle. Még a mai napig is kérdéseim lennének, és nem függesztettem fel azt, hogy megtaláljam. Lehet csupán egy megerősítést szeretnék arra, hogy még mindig él, ezáltal eltudjam engedni. Tovább léptem, az a szerelem lehet csak pihen, vagy teljesen el szállt belőlem. Egyszerűen csak az üresség maradt utána. Elakarom engedni, elakarom teljesen engedni, hogy a kérdések se legyenek meg bennem, ehhez pedig válasz kell. Nem tudom ezzel jó úton haladok e vagy rossz... , de nem is igazán tudtommal erről senkivel beszélni, kibeszélni. Lehet ez is a probléma ? Vagy csak én hiszem, hogy az elengedéshez két év elég lett volna ? Igazából fogalmam sincs, és ha egyedül vagyok csak ilyeneken kattogok. Ezért jobb is egy nyugis járőrözés, miszter kéménnyel, mint hogy megegyen a fene.  
Nem régóta, csupán pár perce sétálunk és valamiért már most zavar az a kínos csend. Nem egy szószátyár azt el kell ismerni. De mindig szeretem megismerni azt akivel épp dolgozom. Nem csupán információ gyűjtés szempontjából, de nem ártana tudni kinek kéne védenie a seggemet, és kiben kéne megbíznom. Így oldani próbálom a feszültséget, kiderült hogy sikerül...
- Héhé, lassancsak. Nem vagyunk társak , csak csupán... - megvonom a vállam - ... egyszeri partnerek? Mondjuk ez elég félreérthető, de érted mit akarok kifejezni. - vigyorgok rá. Van valami szórakoztató Atorba, de nem tudnám megmondani mi csoda. Lehet az, hogy túl feszült? - Egyébként nekem sincs egy ideje, nem is nagyon van rá mondjuk jelentkező.  - vallom be őszintén, talán túl őszintén. - Lehet mert eleve elutasítom, hogy társam legyen, az is okozhat problémát. - teszem hozzá gyorsan. Majd most jut el tudatomig, amit mondott.  
- Hűh már 10 éve auror vagy? Akkor te láttál már érdekes dolgokat. Ne kímélj, imádom a sztorikat. Legalább gyorsan megy el a szolgálati idő. - Közbe előveszek egy kis ínyencséget, mondhatni pótcselekvés nálam a csokoládé evés, hála égnek leedzem, szóval nyugodtan nassolhatok, hogy legyen bennem némi cukor, hogy éber lehessek. Közbe kicsit azért élvezem azt, hogy aurorként a zsebpiszokba érezni lehet, hogy van némi tekintélyed. Imádom valamiért, hogy ha meglátnak már, tudják a dolgukat, és akiknek nem kéne itt lennie eliszkolnak rémülten. Lehet ez megalománia? Vagy csak vissza jelzés , hogy jól végezzük a munkánkat, nem?

Anonymous

Vendég
Szomb. Márc. 06, 2021 8:38 pm
Érdekes járőrözésnek lehetek tanúja, nálam fiatalabb nő személyében, akit úgy hívnak, hogy Clarissa. Nincs vele különösebb gondom, eddig csupán pár szavas beszélgetéseink voltak, mint hogy mit gondolsz az időjárásról? Meg sok más hasonlóhoz. Azonban a mai nap furán ki akar velem cseszni, mert a felettesünk meglátja benne a tökéletes, hozzám illő járőrtársat. Ezzel nincs semmi gond, ki vetne meg maga mellől egy ilyen csinos teremtést? Ha lehetne, akkor én biztosan jelentkeznék. Ám nem! Ennyire én sem vagyok társaim gyűlölője, bizakodok benne ki fogom bírni mellette. Megérkezünk az átvizsgálandó terepre, ahol jobbára érzem a felelősséget, hogy Clarissa nehogy megint pórul járjon. Elkezd beszélni, s ha azt hinnéd, hogy szíven ütöttek a szavai, akkor tévedsz. Mélyen megkönnyebbülök, hogy nem tart annak. Azonban amire az arcom rögtön szint vált, az a egyszeri partnerek kifejezése. Tekintetem rögtön őt méri végig tetőtől talpig, s cseppet sem palástolom előle.
- Aha – válaszolok tömören, s ezt a művészetet már 10 éve tökéletesítettem erre a szintre, hogy ilyen lényegre törő legyen. Folytatnám a saját megjegyzéseimmel, de egyelőre megkímélem őt, sokkal inkább a hallgatag befogadót játszom továbbra is. Megtudom, hogy hasonló cipőben járunk, mindketten magányos járőrözök vagyunk. Én nem érzem, hogy az lennék, mellém nehéz megtalálni a tökéletes partnert. S előhozakodik a személyem ősellenségével, a story meséléssel. Én nem tartom magam beszédesnek, sőt olykor nehézségekbe ütközök a kifejezéssel. Úgy vélem, hogy nem nevetne, vagy élvezné azt a bizonyos storyt. Tudom, most lehetne az ujjaim köré csavarni a fiatal fejét, de több ok is ellene szól. Munkatársak munkaidőben nem enyeleghetnek, másik, hogy én eléggé agglegény vagyok, harmadik pedig, van egy sötét foltom az erőszak.
- Inkább beszélgessünk, mert pocsék történet mesélő vagyok, inkább halálra unnád magad a részletek mesélése miatt. - mondom ki neki kerek perc, nem kell ezen semmit sem szégyellnem. Ráadásul most mondjak neki nemet, mint későbbiekben. S hogy visszatérjünk a beszélgetésre, rögtön elmondom a saját részemről ezt a partneres és társas dolgot.
- Szerintem főnökünk nem egy napra akart minket összerakni minket, hanem addig, míg meggyógyulsz. Addig valószínűleg másokon keresztül figyelni fog ránk, mennyire vagyunk jók együtt. Mellém nehéz társat szerezni, rendszerint ha nőt osztanak mellém, akkor munkaidőn kívül már egy sármos auror társunk tenyeréből eszik, s legtöbbször elérik, hogy összekerüljenek. Kit tudja, hogy mit hazudnak rólam, hogy elérjék a dolgot. Sosem leszek rá kíváncsi. Ha meg férfi van, akkor meg az én kommunikációs képességeimnek híja miatt, 1 hónap után kérik, hogy kell nekik egy igazi társ, aki nem hallgatag. - fejtem ki itt a tapasztalatim fiatalabb auror társamnak, bár ki tudja, hogy ő mit hallott rólam, vagy mit meséltek neki.
- Én meg azt mondom, hogy a beszéd elveszi a figyelmet, hogy egy hamarabb elmormolt varázslatot észrevegyél időben. Hányszor, de hányszor nem haltam meg miatta. Ez egy törvény nálam, hasznos ezen helyen is. - ránézek Clarissára, hogy vajon mennyire tud engem eddig követni.
- Elutasítod, hogy eleve legyen társad? Sok esetben a társad menthet meg téged, ha nagy bajba kerülsz. Én kivétel vagyok, de engem a törvényeim védenek meg. - itt aztán befogom a szám, mert így is sokkal többet beszéltem, mint előző héten bárkivel.
Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 08, 2021 7:16 pm

Clarissa & Ator

Egy izgalmas nap...

Nem hittem volna, hogy magasreptü, és szószátyár beszélgetéseink lesznek, de inkább mint a kínos csend. Nem szeretem a csendet, sosem szerettem. Lehet ezért is beszélek olyan sokat, amit nem igazán szeretnék a kollégáim... amit meg is osztanak velem.  A lényeg, a lényeg, hogy Atorral soha nem beszélgettem huzamosabb ideig, de mástól tudom, hogy nem éppen szeret se a munkáról se magáról beszélgetni. Így kíváncsi lettem, hogy akkor tulajdonképpen miről szeret? Csak van valamiről mondandója. A társ dolgot lassan leis koppintottam. Ő nem a társam, soha nem is lesz. Egyrészt mert nem akarok, más részt ha lesz is egyszer... az olyan lesz... úgy érzem , valami azt súgja az egy különleges ember lesz. És epekedve várom hogy megismerjem, mert valamiért úgy gondolom nem nővel fognak össze állítani, kizárt... ismernek. Atorral ma este ha járőrözni fogunk, lehet amíg nem leszek teljesen jobban még egy, maximum két alkalommal. Aztán megint nem fogunk évekig beszélni. De így megy ez.  
- Áh annyira nem lehetsz pocsék benne. Csak el kell mesélned szóba amit átéltél. Nem olyan vészes. És imádom a történeteket. - vonom meg a vállam egyszerűen. Szóval tényleg a munkájáról sem akarok beszélni. Hmmm, érdekes egy fickó. Nem tudnék egy ilyen pasival mit kezdeni... Én szeretek beszélgetni, sztorizgatni, nem mintha amúgy az esetem lenne, csak kicsit elkalandoztam, hogy egy ilyen férfinak milyen párkapcsolata lehet? Csak haza mennek munka után... egymásnak esnek, vacsora, és alvás? Kicsit elvigyorodom a gondolatra, mert vizuális típus vagyok... valamiért egy szőke nővel képzelem el...  
Majd végig hallgatom figyelmesen, hisz Merlinre van mondani valója. Hát nem igazán dobb fel ez a ... nem is tudom milyen beszéde.  
- Szerintem a főnökünk tisztában van vele, hogy csak téged látott meg elsőnek. Tény, hogy cseppet sem illünk össze, mármint munka szempontból is. Hisz pont most derült ki, hogy te egyáltalán nem szeretsz beszélgetni, én meg pont hogy igen. Nem hiszem, legalábbis nálam nem veszi el a figyelmet, az ha egy baromi unalmas estén, valamivel elütjük az időt, hisz nagyon lassan telne az este. Kell a beszélgetés... és ami azt illeti... igazából nem is arról van szó, hogy nem akarok társat... most valamiért erre rájöttem. Inkább, nem találtam meg a megfelelő embert rá. Bizalmi problémáim vannak, ez nyílt titok, és még nem tudtam senkiben megbízni. Egyébként meg ha nem beszélgetsz senkivel partnerrel meló közben, hogy várod el, hogy legyen társad, aki fedezi a hátad, mikor nem tud rólad semmit az illető, hogy megbízzon benned, hogy így tegyen? - szinte mély levegőt kell venne, és már magamba is tömöm a csokim maradékát.  
- Értem amit mondasz, csak kicsit teli vagy ellentmondással, nem? És te egyáltalán nem akarsz társat? Miért vagy egyedül? - van egy érzésem, hogy ezzel lehet telibe találok. De ha már ő érdeklődik, én miért nem tehetném? Elég mogorva alak, és értésemre adta, hogy nem igazán szeret beszélgetni, mert elvonja a figyelmét a munkáról. Viszont egyszerűen beindult nálam a gépezet, hogy beszéltessem. Csak vigyáznom kell, hogy én se áruljak el olyat, amit később megbánnék. Nem fogunk többet találkozni, lehet nem fogunk többet együtt dolgozni. De nem ismerem, és nem szeretem a pletykákat, és azt ha néznek...  

Anonymous

Vendég
Kedd Márc. 09, 2021 9:07 am
Oh, hogy az a! Jól kifogtam Clarissa Wilkinson kisasszonyt, aki jól láthatóan nem kedveli a csendben végrehajtott tetteket, egészen pontosan a figyelést a környezetre csukott szájjal. Minden nőnek ördögi szája van, s azt nem értem, hogy nem fáradnak bele a nap végére? Ráadásul számomra kész varázslattal ér fel, hogy beszélés közben hogyan fog érzékelni a környezetében egy varázslatot, ha beszéddel elvonja saját magától a figyelmet. Nagy rejtély, s úgy érzem, hogy nem akarok a végére járni. Számomra elég egyértelmű, hogy a sérülését a figyelmetlenség miatt kapta be, s tudom én sem vagyok tökéletes. Nekem is lehetnek olyan tényezők, ami miatt bajba kerülnék. Clarissa rögtön kijelenti, hogy ő bizony nem lesz az én társam. Magamban ingatom, hogy ő szintén valami daliás hercegre vár, de számomra teljesen oké.
- Elkezdtem egy macskának storyzgatni még régen, másnapra már halott volt. - jelentem ki az ő védelmére, azonban ez a női nyomás a részéről nem tetszik. Gondolataimba merülök, miközben pöffentek párat a levegőbe, ránézek újból Clarissára, s adjak neki egy esélyt? Lecsekkolom a törvényeim, s áhá, ott van elásva a visszafogás. Kihúzom a listából a törvényt, s megszólalok.
- Eljössz velem inni, munkaidő után, ha elkezdek mesélni neked történeteket? - még ivópajtásom sem volt még, meg úgy  női társaságom az ivásban. Vajon kapható-e rá, vagy sem? Ezt itt a nagy kérdés. Végezetül a csinos munkatársam hosszan kifejti nekem a véleményét, hogy ő miként látja a helyzetet.
- Szóval könnyen feladod, hogy megérts engem, s nem bajlódsz a magamfajtával. Világos. Igazán köszönöm a bókot – kiköpöm a cigarettám, ami már régen leégett, s következő mozdulatom, hogy eltaposom. Tekintetem közben a környezetet nézi, nehogy lemaradjak valami csúnya varázsmozdulatról. A beszélgetésünk kezd mélyebb rétegeket szántani, mint a felszín. Kiderül, hogy bizalmi problémái vannak, s ez nyílt titok? Nem tudott eddig senkiben megbízni? Rögtön az egésznek teljesen más kimenetele van, s amilyen mosdó, olyan a törölköző. Nyomok egy sóhajt, mert most hallhatja először igazán az én bajom.
- Én meg tartok az érzelmektől, s abból fakadó gyengeségre. A körülöttem levő kötelékek megszűnésétől. Érzelmekkel annyi mindent be lehet befolyásolni, s a legaranyosabb legkedvesebb gyerekből is kihozhatja a szörnyeteget. - hirtelen megállok, s Clarissa szemébe nézek bele komolyan. Ő most betekintést nyerhetett a saját világomba, egy kis részébe. S ha már nagyon akarta hallani a történeteket, akkor én belefogok a sajátomba.
- Harmadik járőrtársam azért halt meg, mert érzelmileg közel állt hozzám. Ki vallaná be, hogy kavar a munkatársával? Minden szép volt, minden jól ment. Beszélgetés és munka. Azt hittem találtam valakit az életemben, de nem. Figyelmetlen voltam, nem vettem észre a merénylő férfit, akit üldöztünk. Ő ugrott elém, mosollyal arcán. Elkaptam utána az alakot, de szívem szerint megöltem volna. - ökölbe szorul a kezem, s nem állok meg. Nem tajtékzok, s nem ordibálok, csupán jelzem, hogy nem szeretem az érzelmeket.
- Azelőtt meg szüleim halála viselt meg, halálfalók műve. - az mozdulatlan arc, s érzelmektől mentes ábrázat, most tele van azokkal.
- A hibáimból tanulva jutottam idáig, de senki sem vette a fáradtságot és időt, hogy törődjön velem. S nem is szeretnék érzelmeket. - behunyom a szemem, s elszámolok magamban tízig. Sóhajtok egyet, s utána pedig mivel jó pár perc kimaradt a figyelésből, így körültekintek. Teljesen bizonytalanná válok, hogy ezek után mit mondhatnék, s pótcselekvés gyanánt, inkább rágyújtok egy cigarettára.
- Menjünk – talán hülyén jöhet ki a soron következő szavaim.
- Csinos nő vagy, s szívesen járnék veled, de...az a érzésem már, hogy nem nekem találták ki az érzelmeket, sok hibám van és volt. - s itt végképp leállok a beszéddel.
Anonymous

Vendég
Pént. Márc. 12, 2021 3:24 pm

Clarissa & Ator

Egy izgalmas nap...

Közben a tekintetem folyamatosan, ide - oda jár, ahogy Atorra is koncentrálok a beszélgetésünkre. Nők egyik legjobb tulajdonsága az, hogy több felé tudunk figyelni, és ezt én tökéletesre fejlesztettem. Szeretek beszélgetni, szeretem kiismerni az embereket, megismerni őket... van mikor ha valaki titokzatos elképzelek nekik egy személyiséget és életet, majd jókat mulatok, mikor megtudod róluk valamit, totál az ellenkezőjét képzeltem. Az előítéletesség mindig is rossz tulajdonságom volt, erről próbálok leszokni , lehet ezért is akarok mindig ennyire ismerkedni.  
Hát mindenre számítottam, csak erre nem. Nem igazán értem mire akar ezzel kilyukadni, hogy a mesélésétől feldobta a macskája mind a 9 életét.  
- Hát ez ... nem is tudom eldönteni, hogy rémes e , vagy nevessek rajta. Ugye nem komoly? Netán véletlenül nem átkot szórtál szerencsétlen jószágra ? - mosolyodom el, remélem csak viccelt... nem szeretem a macskákat, de azé... na. Következő kérdése olyan váratlanul ér, hogy szinte megbotlom olyan automatikusan és hirtelen állok meg.  
- Tessék? - kérdezek vissza hitetlenkedve. - Hűha, haver... én, nem randizom kollégákkal. Ne vedd magadra. - nevetem el magam, nem akarom megbántani. Tudjuk jól, hiába mondaná, azt hogy csak haveri, munkakapcsolatos iszogatás lesz... realista vagyok hogy nem.  Nem szeretek senkit hülyíteni. Az tény , hogy rám férne egy jó kis iszogatás, de kicsit félek tőle hogy mi lehet a vége. Inkább próbálok Azt hiszem nagyon nehéz dolgom lesz vele, azért erre nem számítottam hogy ennyire átmegyünk személyeskedésbe.  
- Na jó, borzasztóan félre értesz, és nagyon magadra veszed. Mi az hogy a magadfajták? Nem is értem ez hogy jött neked. Egyszerűen nem bízom az emberekben, és nem kötök olyan kapcsolatokat, amiket feleslegesnek tartok. Az emberek, boszorkák, állatok bármik legyenek is csalódást okoznak. Ha nem tartok közel magamhoz senkit, nem is tud megbántani. Ennyire egyszerű. - ezt egy kicsit feszülten , és idegesen. Nem szeretem ezt, nem szeretek ezekről az érzéseimről beszélni, pláne nem egy full idegen emberrel. Mondjuk az is igazi, mivel nem ismer, talán könnyebb egy ismeretlennek kiadni az emberből a vissza fojtott érzéseit. De akkor is kollégám, és ki tudja mennyire rágna be rám, és sározna be a hátam mögött. Ezt nem tehetem meg. Mióta Jonathan elhagyott magamnak kell boldogulnom. Mind az életben, mind a munkában. Tökéletesen kell végeznem, és tökéletesnek kell mutatnom magam. Másképp nem megy. Majd hírtelenjébe megáll Ator velem szembe, és a szemembe nézve elkezd mesélni. A szemem sem rebben közben, ugyan szomorú a története, és tényleg érthető miért vált olyanná, amilyenné.  
- Értelek, borzasztó, és sajnálom. Nekem is, és szinte mindenkinek a mai Auror generációban megvan a saját története. Szerintem a háromnegyedünknek köze volt valamilyen féle képen, voldemorthoz, vagy a halálfalókhoz. Sajnos ez elkerülhetetlen volt. - de nem, erről aztán végképp nem fogok neki beszélni. Ezt a témát végképp a bizalmi körömön belüli boszorkákra, varázslókra tartozik, és jelenleg egyes egyedül állok a körben.
- Maradjunk annyiban, hogy egyikünk se akar társat, épp ezért. Kész. - zárom le a témát, mert már túl feszült vagyok hozzá. Közben el is indulunk, és feszültségemet úgy érzem le kéne vezetnem, mert szét fogok robbanni.  
- Hát, kösz a bókot. - nevetem el magam hirtelen. Na ez hamar ment, hogy megnyugodjak. - Én se vagyok a legjobb passzban, ezzel kapcsolatban se, nem vagy egyedül ha ez megnyugtat. - befordulunk az egyik sarkon, mire egy furcsa kesernyés szag csapja meg az orromat. Mikor a sikátor felé fordulok, három alakot pillantok meg, és egy furcsa fekete füst száll fel, ahol épp állnak. Mi a francot művelhetnek ezek? Itt pedig nem nagyon szoktam meglepődni. Bár azért reméltem azt a kis rohadékot megtalálom itt.  
- Megnézzük őket ?

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 15, 2021 8:37 am
Én nem tudok több mindenre figyelni, csakis a környezetemre. Nekem nincsenek ilyen szuper rejtett nőies képességeim, de szerintem így van rendjén. Én másban tűnők ki, mint például az erőszakos fellépésben, bár nem hinném, hogy ez bárkinek példa értékű lehetne. A siker garantált, egy életre bevésődik az illető agyába az én arcom, s a kettőnk közötti mérhetetlen tudásbeli különbség. Mert az erőszaknak van egy kis testvére a tehetetlenség, s együtt járnak és kelnek. Szóval nem biztos, hogy meg tudja magát védeni. Persze találkoztam már én megannyi fajta -féle erősségű varázslóval, s legtöbbször a szívósságom miatt kerültem ki győztesen.
- Te szerettél volna történetet hallani, megkaptad. Most meg úgy teszel, mint akinek nem tetszik. Rövid történet, s nem volt időm utánajárni a végére, mert más dolgom volt. Átkot mi? Úgy nézek ki, mint aki fütyörészve átkokat szórok szerencsétlen jószágokra? - teszem fel a kérdésem, s csak ingatni tudom a fejem, hogy Clarissa mibe gondolt bele? Meg egyből arra gondol, hogy én vagyok a ludas. Semmi varázsigét nem mondtam rá, amitől megdögölhetett volna. Utána meg itt van a másik, hogy ő a kérdésem hallatán, majdnem orra bukik.
- Ki mondta, hogy randi, vagy leitatás lenne? Megiszunk egy kört, ultra lassan, hogy nehogy fejedbe szálljon az ital, s közben mesélhetünk egymásnak. - van itt baj nála fejben, ha már ennyitől rosszat sejt. Biztosan nem engednék a közelébe senkit, nehogy azt higgye, hogy akarnak valamit tőle. Ráadásul ezt teljesen nevetve közli velem. Mi lett ebből a fiatalságból? Persze olykor látom, hogy egyesek falják nyalják egymást az utcán, üzletekben és ki tudja még hol.
- Tudod mit? Bocsáss meg, hogy voltam annyira bátor, hogy rákérdeztem nálad egy kis kikapcsolódást, beszélgetésre hívást. - úgy tűnik számomra, hogy elszakad nála szintén a cérna szál, s végre kimondja, hogy mi áll a háttérben. Így már teljesen világos, hogy minek vagyok szemtanúja. Valaki nagyon ügyesen beleturkált az elméjébe, s össze-vissza túrta a szálakat.
- Biztosan rémes élmény lehetett – ez a napnál is világosabb, hogy valami trauma érhette, s nem hinném, hogy alaptermészete ez lenne. Ha meg igen, akkor tévedni emberi dolog. S amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Ezt szokták mondani, ha már képes volt ennyit elárulni, hát feltárom a saját undorító férgemet, ami attól a naptól hordok, mikor bekövetkezett az egész.  Szóval sajnálja, de ez megint csak egy érzelem, ami két fél között áramlik. A károsult és egy teljesen olyan személy között, aki nem volt része az eseményben. Valakik együttérzésnek nevezik, én pedig csak nyűgnek.
- Sajnálattal nem fogok tovább jutni, az élet akadályain. Ami meg a halálfalókat illeti, jobb ha távolról nagy ívben kerülnek. - jegyzem meg Clarissának, s remélem lejövünk az érzelmek országútjáról. Ami azt illeti jól megráncigáltuk egymást, ebben a bő 10 percben.  Mikor kijelenti, hogy egyikünk sem szeretne társat, akkor én még rácifrázok a szavaira.
- Nekem jól jönne egy, csak az érzelmeket hagyjuk ki belőle. - látom, hogy mennyire feszült, így nem feszítem tovább a húrt nála, sőt magam módján bókolok neki. Nem várt eredményt hoz, mert kinevet. Szóval most valójában hova jutottunk, itt ebben a nagy szájháborúval? Mikor befordulunk a sarkon, akkor megcsap egy szag, s mit sem törődve a női érzésekkel, de megállítom őt kézzel. Próbálom őt a derekánál fogva visszahúzni, már ha nem ellenkezik.
- Meg fogjuk őket nézni, de csapdát sejtek. - ha már ilyen közelben van, hát a fülébe suttogom szavakat. A karom erősen tartja a karjaimban.
- 19.dik törvény. Sose menj oda számítható útvonalon, inkább keress helyet, ahol jó rálátás van az eseményekre. - hangom komoly, s pöffentek egyet. Jól látható, hogy gondolkozok, mit lehetne csinálni jelen helyzetben. Érzem, hogy ficánkolna az óvó karjaimban, de rászólok.
- Maradj nyugton, nem tudok tőled gondolkozni. - s idegesen arcába fújom a füstöt. Lassan elengedem, s nem szólok semmit egyelőre. A jó ötleteknek idő kell.
Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 21, 2021 7:53 pm

Clarissa & Ator

Egy izgalmas nap...

Csak hallgatom, és hallgatom miközben eszegetem a csokimat, és szemmel verek pár halálfalót. Imádom mikor próbálnak eliszkolni, tudják ha akarnám utolérném őket. Ezek nem jelentenek veszélyt, csak megbolondultak, vagy épp piti ügyeiket intézik. Természetesen válaszolok, amire lehet egynapos partneremnek, de őszintén szólva rá kellett jönnöm, hogy lehet ez az egész rossz ötlet volt. Nem igazán vagyunk egy véleményen, és ékes példája annak miért nem akarok társat. Csak felbosszant, és a végén ez miatt nem fogom jól csinálni a munkámat. Nem érti ha poénkodok vele, találkoztam már olyan varázslóval, vagy boszorkánnyal, akár az iskolákban, akik nem értették a szarkazmus fogalmát, vagy ha valaki poénkodik velük. Én ezeket az embereket, mindig sajnáltam, de nem tehetek róla, mert NEM TUDOK mit kezdeni velük. A végén még megsértődik itt nekem, akkor mit csinálok? Megint én leszek lecseszve, mert nem tudok együtt működni mással. Még szerencse a munkámat, amúgy jól végzem, és ezért nem leszek kirúgva. Egyszer próbálok együtt működni, és jó kislány lenni, beszélgetni, ismerkedni...akkor se akar jól elsülni.  
- Na nyugalom, most komolyan úgy viselkedsz, ... - utolsó pillanatba felszívom magam, azt akartam mondani neki, mint egy kislány. De úgy vélem ha eddig nem értett meg engem most se fog. - Nem mondták neked, hogy túl komolyan veszel mindent amit az ember mond? - húzom fel a fél szemöldökömet a kérdésemre. De a hisztije egy kicsit kicsapja nálam a biztosítékot, és muszáj elnevetnem magam.
- Hűha, oké. Tudod lehet a végén megittam volna veled egy jó kis lángnyelvet, de ez az a reakció amire végleg nemet kell hogy mondjak. - tör ki belőlem az őszinteség. Ne már, mondtam hogy viselkedj. Hiába szólok rá magamra, úgy is úgy fogok viselkedni amilyen vagyok.  
Aztán olyan ívbe fordulnak a dolgok, amire végképp nem akartam, és nem is számítottam. Ugyanis elkezdődött a lelkizés. Ez most komoly ? Mély levegőt kell vennem , de valamiért belőlem is kitör pár dolog, ugyan ködösen. Vissza tudtam fogni magam, hogy olyat mondjak, amit nem kellene. Nem szokott senki panaszkodni a sötét háborúról. És miért nem? Mert mindenkit értek veszteségek, ezzel senki nem méregeti a farkát, hogy úgy mondjam.  Mindig is undorítónak tartottam azt, mikor versenyeznek azzal, hogy kit ért több veszteség. Mindenkinek a saját vesztesége a legnagyobb, ennyi, pont. Nem is szeretek erről beszélni, és arra is megharagszom aki igen.
Majd végre meglátok valamit, ami elterhelheti a figyelmünket. Kell egy kis balhé, hogy megnyugodjak, és hogy ne kelljen beszélgetnem. Felhívom Ator figyelmét a jelenségre, erre vissza fog.  
- Mi a francot művelsz? - rázom le a kezeit magamról eléggé idegesen, utálom ha hozzám érnek, pláne ha taperolnak. - Ide figyelj! - úgy felbosszantott, hogy még azokról az idiótákról is megfeledkezem egy pillanatra, akik ott valamit füstölgetnek. - Ha még egyszer hozzám nyúlsz, nem kell pálca, puszta kézzel töröm le az ujjaidat. Vetted? - bökök jelentőségtelesen a mellkasára, jelezve, hogy az ujjaim is lehetne halálos fegyverek, nem csak a pálcám.  Most hogy helyre ráztam újdonsült haveromat, előveszem a pálcámat. Felveszem a kapucnimat, és alakítok egy kicsit a külsőmön, hogy közelebb tudjak araszolni ezekhez a félnótásokhoz. A csapat munka számomra megint nem fog összejönni, de ha nem tette volna ezt a súlyos dolgot, lehet még együtt is működnék. Viszont felforrt a vérem, és mérges vagyok. Így képes vagyok fejjel menni a falnak. Nem tűnök aurornak, kicsit torzítottam az arcomon, a hajam csimbókos, és kócos. Így próbálom megközelíteni őket, és kideríteni miben is settenkednek... Ator meg.. nem tudom mit csinál, az is lehet már itt hagyott.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: