Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Okosodni vagy okoskodni?

Anonymous

Okosodni vagy okoskodni? Empty
Vendég
Szomb. Feb. 27, 2021 5:29 pm

Athene & Alex

Elmaradhatatlan kamerámmal a kezemben rohanok a klubhelyiségünkből a könyvtár felé, méghozzá a gyorsabbnál is gyorsabban. Ugyanis akaratomon kívül ugyan, de megint sikerült elszórakozni az időt... oké, mindig talál valamit az ember fia, amire oda kéne figyelni, de akkor is. Ráadásul most feladatom van, nem stréberkedni megyek a könyvtárba, hanem fényképezni. Egy strébert. Pontosan.
Na jó, nem ítélünk könyvet borító alapján. Nem ismerem, nem tudom, stréber -e, csak annyit tudok, hogy hollóhátas, és le kell fényképeznem. Én pedig ügyesen következtettem, hogy stréber, mert hát a Hollóhátasok az eszükről híresek, nem igaz? Én meg a nagy számról, meg arról, hogy sose tudom, hol nem kellene ott lennem. Ráadásul most nem vagyok biztos benne, hogy a könyvtárban egyáltalán használhatom -e a gépemet. Oké, ez legyen a legnagyobb problémánk, majd valahogy megoldom, ha mégsem.
Nem sokkal a könyvtár előtt lefékezek, hogy kicsit kifújjam magam, majd belépek, és fürkésző tekintettel kémlelem a termet, hátha meglelem a "modellemet". Azért azt igazán pontosíthatták volna, hogy kit keressek... francba is! Remélem, a lány azért tudja, kit várjon, vagy kit kell keresnie... mert ha mégsem, akkor bizony egyáltalán nem vagyunk előrébb. Na mindegy, szerencsére eddig mindig volt valahogy, szóval nagy valószínűséggel most sem lesz ez másképp.

Sok szeretettel :3 Show you

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Márc. 23, 2021 10:20 pm

Alex & Athene

Az előttem lévő terjedelmes könyvkupacból már hármon átrágtam magam. Nem tudom mióta ülök itt, de igazából nem is érdekel, elvégre a könyvtárban ülni és tágtani az ismereteimet mindig csodásnak bizonyul. Szerintem az egyik legszórakoztatóbb tevékenység, amit a Roxfortban művelni lehet, ami nem elég, hogy kellemes időtöltés de a jövőben még hasznomra is válik!
Szóval jelenleg a mugli és máguskapcsolatok mibenlétéről kutatok. Tekintve hogy nem sokára el kellene döntenem, hogy milyen irányba szeretnék továbbtanulni, így mostanában igyekszem mindenféle területeknek alaposan utánanézni, utána olvasni. Túl sok minden érdekel, és így túl nehézzé válik a döntés. Hajam rendezetlen csigákban omlik jobb vállamra, ahogy a könyv felé hajolok. Egy ablak alatt ülök, mert itt van elég fény ahhoz, hogy jól lássak. Nekem nagyon fontos a környezetem, mert akármilyen rendezetlen helyen nem tudok úgy koncentrálni, mintha minden rendben van körülöttem. A kis asztalon is, ami előttem áll a könyvek egyenes stócban vannak, ügyelve arra, hogy az élet mindenhol egy vonalban legyenek. Mellette fekszik a füzetem, amibe jegyzetelni szoktam a legérdekesebb információkat témakörök szerint, és ezek előtt a könyv, amin épp átrágom magam. Meg sem gondoltam volna, hogy ez ilyen érdekfeszítő lesz, azt hittem sokkal unalmasabb és szárazabb kötet kerül a kezeim közé. Persze lehet más nem élvezné ennyire, de én gyakorlatilag ezeken nőttem fel, tehát nem túl megterhelő számomra. Igazából a klasszikus orosz mugliirodalmon kívül még semmit nem találtam, ami úgy igazán kifogott volna rajtam, de az viszont nagyon megizzasztott. Nem lett kedvencem sem a Bűn és bűnhődés sem az Anna Karenina, de mindkettőt becsülettel végigolvastam azért, ha már elkezdem. Néha felpillantok a könyvemből, és észreveszem hogy valaki bámul rámosolygok. Meglepően sokszor történik meg mindez, elvégre nem sok ember ücsörög ekkora kupaccal és ilyen boldog mosollyal. Így teszek Alexszel is, aki a kamerájával tér be a terembe. Évfolyamtársak vagyunk, nem igazán ismerem, de azt tudom, hogy mindig mindenhova kamerával jár, szóval így könnyű megismerni.

Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 09, 2021 2:35 pm

Athene & Alex

Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg a könyvtár -e a legjobb hely a fotózáshoz, de... most őszintén: engem mégis mikor érdekelt, hogy lehet, meg hol nem lehet kamerázni? Na ugye, hogy semmikor? Hát, ez most sincs másképp. Ráadásul most aztán tényleg fényképezni kell, mert hát...kiadták feladatnak, na! A parancs az parancs. úgyhogy semmi probléma, megyünk intézni a dolgokat. Oké, nem értem, miért akarom én ezt túlmagyarázni, mikor semmi értelme, de igazából mindegy is.
Szerencsére tudom - legalábbis nagyjából van egy sejtésem -, hogy kit kell keressek, úgyhogy rögtön az asztalok felé veszem az irányt, ahogy belépek a könyvtárba.
- Szia! Te vagy Athene, ugye? Nem szeretnélek sokáig feltartani, csak pár képet kellene csinálnom rólad az iskolaújsághoz. Hol lenne jó? Itt, vagy menjünk valahová máshová? Mert nekem az is rendben van.
Vonom meg a vállam kissé nemtörődöm üzemmódban, miközben már emelem is a szemeim elé a gépemet... aminek következtében elég gyorsan vissza is térek a megszokott magabiztosságomhoz. Már csak azt nem tudom, hogy ezt egyébként miért is nem tudom produkálni kamera nélkül is. Nem, az valahogy nem is én lennék. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy tényleg őt keresem, és nem tévesztettem el a célpontot... az azért elég ciki lenne, valljuk be. Még akkor is, ha egyébként vagyok annyira talpraesett, hogy simán ki tudom magam magyarázni, ha arról van szó.

Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 23, 2021 4:35 pm

Alex & Athene

Én nem gondoltam, hogy azért mert rámosolygok ide fog jönni. Mármint csak egy ártatlan gesztusnak szántam, de ő megindul felém, és nagyon úgy néz ki, hogy tényleg idejön. Mert hiába nézek körben, senki más nem ül erre felé, ráadásul folyamatosan engem bámul, ami kicsit megijeszt. Mit akar tőlem? Lehet, csak a gyógynövénytan beadandóm. Bár furcsa lenne, mert nem igazán beszéltünk még ezelőtt, de gyakran van hogy olyanok is megkeresnek ilyenekkel, akiket nem is ismerek. Én azért igyekszem rajtuk is segíteni, ha tudok.
Ahogy odaér asztalomhoz és megszólal, végre rájöhetek én is, hogy mit akar igazából. Összevont szemöldökkel bámulok rá másodpercekig, mire rájövök, hogy talán ha nem csak kérdőn bámulnék, hanem szavakkal is elmondanám, hogy nem értem mi folyik itt, talán akkor hatékonyabb lenne a kommunikáció.
- Szia! Igen, én vagyok Athene. Te pedig Alex, ugye? – kezdem először az udvariassági részével, mert az nem maradhat le. Mindig kedvesnek és illedelmesnek kell lennem, mert egy fiatal lány nem lehet másmilyen ugye. -  Az iskolaújságnak? Miért? – térek át végül úgymond a lényegre. Mert én nem tudom, mit akarnak tőlem, komolyan elképzelésem sincs, de mielőtt neki áll kattintgatni nem lenne rossz megtudni. Mármint mi van ha mondjuk a pletykarovatnak kelleneke a képeim? Remélem nem terjesztenek rólam semmi csúnyaságot, mert az véget vetne a jóhíremnek. Úgy örökre azt hiszem. Pedig nagyon fontos, hogy a jóhíremet megőrizzem, talán a legfontosabb jelenleg a tanulás mellett. Semmi más nem számít, csak a látszat, ezt én is tudom. Mert onnantól kezdve, hogy ez megjelenik, az igazság nem számít többé, mert nyoma marad akkor is, ha nem az történt. Onnantól már nem mentem meg magam.

Anonymous

Vendég
Vas. Május 16, 2021 8:57 pm

Athene & Alex

A szüleim mindig arra tanítottak, hogy bármi történjék is legyek hű magamhoz és az elveimhez, és álljak ki magamért. Nem feltétlenül a verekedés terepén gondolták ezt, ahogy én sem így gondolom... ezért aztán nem is nagyon megyek bele ilyesmi helyzetekbe. Arról viszont szó sincs, hogy ugyanez ne lenne igaz a szájharcra. Bárkit is megvédek ha fontos a számomra, illetve megesik, hogy akkor is, ha nem is ismerem az illetőt, csak látom, hogy piszkálják. Igen, gyakran győz az igazságérzetem... azt hiszem, nem véletlenül kerültem a hugrabugba. És nem, még véletlenül sem a bénázásaim miatt. Na jó, de... talán egy kicsit annak is köszönhető. Az viszont egészen biztos, hogy egészen jól ki tudom dumálni magam majdnem mindenhonnan is. Így aztán nem is esek kétségbe mikor Athene rákérdez, hogy miért is akarok én az iskolaújságnak fényképet készíteni róla.
- Hát mert... csak!
Bököm ki az egyértelmű választ, aztán persze rájövök, hogy mégis mit is mondtam az imént, és egy halk torokköszörülés után újfent megpróbálkozom a válasszal, miszerint:
- Azt hiszem az évfolyam egyik legjobbja vagy, és szeretnének rólad is egy képet az újságba. De persze ha ez gondot okoz, akkor kidumálhatom valahogy, semmi probléma.
Na igen... én, és a majdnem mindenből is kidumálás. Ha úgy akarom kidumálni a lányt is, ahogy magamat az imént, akkor abból nem lesz sok minden... dícséret meg aztán pláne nem.
- Szóval ne aggódj, semmi rossz nem származik belőle.
Remélem sikerül megnyugtatnom Athenét, mert tényleg nem akarok én semmi gondot, csak elvégezni a rám végzett munkát... aztán mindenki mehet a dolgára, és kész. Ilyen egyszerű. De vajon tényleg ilyen egyszerű?

Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 27, 2021 2:59 pm

Alex & Athene

Hátrahőkölök egy pillanatra a válaszától, ahogy elkerekedett szemekkel bámulom néhány másodpercig. Az ember, ha feltesz egy ilyen jellegű kérdést, nem egészen ilyen jellegű válaszra számít. Mi az, hogy mert csak? Rendesen megnvelet és kulturált ember egészen biztosan nem ad ilyen goromba és otromba választ, mint ez. Bár lehet, ez csak olyan fiús dolog. Mindig azt mondják, hogy a fiúk ilyenek, nagy a szájuk és illetlenek. Főleg ebben a korban. Pedig ebben a korban már igazán viselkedhetnének felnőtt módjára is, mert lassan igazi, társadalmilag is elismert felnőttek leszünk, és akkor mit kezd majd magával? A munkahelyén nem adhat majd ilyen válaszokat, mert rövid úton kint találja magát. Na de lényegtelen, nem én vagyok az anyukája, hogy megneveljem, így nem is szólok egy szót sem, mert hát egyébként is kifejti egy kicsit részletesebben végre, hogy miért zavart meg. Továbbra sem értem, hogy mit akar tőlem az iskolaújság, és azt miért úgy rendezi, hogy egy kérdés vagy kérés helyett rám küldik a fotósukat. Lehetne ettől sokkal szebben, érettebben rendezni, de hát na. Tudom, hogy nem mindenkit az én szüleim neveltek.
- Értem. És azt hiszem, hogy… rendben van. Bár nem vagyok valami fotogén. - A családi képeket egyenesen utálom visszanézni, mert anya és a testvéreim mellett olyan kis jelentéktelennek, semmilyennek, sőt a legtöbb képen egyenesen csúnyának látszom. Bár ha tükörbe nézek sem tartom magam kimondottan szép lánynak, de a fényképek… irtózom tőlük. De mégsem mondhatok nemet erre azt hiszem, mert akkor megint attól lenne a hangos az iskola, hogy milyen egy karót nyelt aranyvérű elkényeztetett liba vagyok. Épp csak sikerül nehezen kitörnöm ebből a skatulyából, nem rángathatom magam vissza.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: