Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Face to face - Finn & Travis

Anonymous

Face to face - Finn & Travis Empty
Vendég
Pént. Feb. 26, 2021 10:30 pm

Finn & Travis

A
mikor az ember tele van álmokkal, de nem tudja megvalósítani, akkor kiéli másokon, akikel csak lehet. Ez egy olyan dolog, amit lehet, hogy a saját gyerekemmel nem tennék meg, de máséval, aki ambiciózus, elhivatott és azt akarja elérni, amit én, habozás nélkül megteszem. Valamikor megláttam benne saját magamat. A bizonytalan kölyköt, akit sosem mutattam a külvilág felé. Ő azonban annál elesettebb és még bőven fejlődésre szorul. Amiben én talán segíthetek, de az útját ő maga kell, hogy kijelölje.
- Vigyázz a lelátóval, ha túl közel mész hozzá, akkor beakadhat a köpenyed. – tölcsért formálok a kezemből és úgy ordítom el magam, hogy el is jusson Finnhez a mondandóm. A mai napig nem tudom megérteni, minek kell a talár a szetthez, hisz annyi minden miatt fennakadhatna, megfojthatja, belegubancolódik, szóval minden együtt és a baj az, hogy mindegyiket kinézem a kölyökből úgy ebben a sorrendben.
Aztán csigalassúsággal, de kapcsol a gyerek, mert szögegyenesen felém indul meg a seprűvel. Lassan úgyis megelégelem az edzést, hisz gyötröm már vagy háromnegyed órája és a jóból is megárt a sok. Már működik a rutin és az összhang. Mire megérkezek, ő már átöltözve vár engem repülésre készen. Pedig az elején akadtak gondok, amikor nekem kellett megkeresnem őt, aztán jól lehordtam a kis haverjai előtt, hogy akkor ő most velem jön és szépen fényesre sikálja a seprűt. Aztán hogy a másik kettő mennyire röhögött, már más kérdés.
- Mára ennyi volt. Azért javultak a reflexeid, kölyök. Legközelebb kipróbálunk egy új alakzatot. – meg mindenféle nyalánksággal próbálom javítani a kedvét, na meg a kondiját. Mert az edzés fele nem is seprűn zajlik, hanem lent a fűben, bábuval és más egyéb eszközökkel. De hogy lássa, nem csak lustálkodok, a kezdeti egy helyben ácsorgás és henyélés helyett ma már én is csinálom vele. Mit ne mondjak, érzem a közérzetemen és a kondimon is, hogy erősen javulok. Alighanem nekem is szükségem volt már valami felfrissülésre, nem csak neki. Így aztán hozzá is vágom a kulacsát a maradék vízzel.
- Na és mi van a lányokkal? Érdeklődnek már? - tudom, hogy a nővére kinyír, ha megtudja, hogy felhoztam mégis ezt a témát. De könyörgöm, nagyfiú már és nem utolsó az sem, hogy a suliban hogy érzi magát. Nem hiszem, hogy neki pont elmeséli, hogy ha valami ilyen témával kapcsolatos dolog történik vele. Ezek fiús témák, nem nővéreknek való.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 21, 2021 8:48 am
Travis & Finn

Travis és a komoly beszélgetsek

Az edzések elején emlékszem mennyire elszöktem volna, mert csak azt láttam, hogy parancsolgat nekem. Volt, hogy meg is történt ilyesmi és „vétlenül” a szomszédban ragadtam de ő mindig megtalált. Ám amióta ő maga is elkezdett edzeni velem, sokkal motiváltabbnak érzem magam. Úgy értem tényleg látom azt, hogy van értelme az edzéseknek. Jobban odateszem magam, nem csak azért mert Travis-ről van szó, hanem mert tényleg meg akarom mutatni Potter-nek is, hogy van helyem a csapatban. Noha még mindig kétszer átgondolja, hogy az edzések során az ellenfelének vagy csapattársának válaszon a próba mérkőzések során. Nyilván látni akarja, hogy mennyire vagyok tehetségtelen.
De most nem volt itt, hogy kritizáljon, Jesse sem és Albus meg Scorpius sem, hogy felhergeljenek pusztán a jelenlétükkel és a tudattal, hogy ők Mardekárosak. Kíváncsian pillantottam Travis irányába, amikor rám szólt, hogy vigyázzak a lelátóval, mert ha túl közel megyek hozzá, akkor beakadhat a köpenyem. Oké, van abban valami, hogy ezt mondja nekem, mert nem egyszer bucskáztam már – áh dehogy, szó sincs arról, hogy ügyetlen lennék, ugyan – pont az ő szemei előtt. Még az a szerencse, hogy Gwen nem látta. Valószínűleg kétszer átgondolta volna ezt az egész kviddics dolgot az én életemben. De tudom, hogy mindehhez elszántság kell, meg magabiztosság, ami belőlem pont hiányzik, ám most ezen is dolgozunk, egy kicsit azt hiszem. Leérkeztem mellé a seprűvel, majd leszálltam róla, amikor biztos talajon álltam végre.
– Csak ennyi volt? – nem mintha nem lennék már így is lefáradva, de ettől függetlenül egy kicsit szeretném éreztetni vele, hogy már nem nevezném kínszenvedésnek a közös edzéseket.
– Ez jól hangzik! – nyilván örültem, hogy újítunk, mindig ez van, amíg rá nem jövök, hogy korai örülni, mert elsőre, sőt sokadjára is tuti elrontom, de majd csak belejövök. Kíváncsian megnéztem amikor a lányokról kezdett el kérdezősködni. Vagy inkább egy kicsit meglepetten. Nem tudom hogyan álljak ehhez az egészhez. Ezért bizonytalanul lesütöttem a fejem, nem tudtam mit tehetnék egyebet.
– Nem érdekelnek most a lányok, először szeretnek a kviddiccsel haladni, aztán biztos lesz valami. – nem igazán akaródzott ezt a témát Travis-sel megbeszélni. Nem mintha nem bíznék meg benne, csak azért még mindig itt van a tudatomban az, hogy ő könnyedén elárulhat Gwen-nek mindent. Ezért kénytelen vagyok, azt mondani, amit nem szeretne hallani.
– Igazából nem vettem észre, a fiúk se érdeklődnek szerencsére. – elnevetem a végét, direkt emeltem ki ezt is, még mielőtt azt hinné, hogy azért nem érdekelnek a lányok, mert a fiúkat szeretem és hasonló.

Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 01, 2021 9:18 am

Finn & Travis

A
mi kis "mentori" kapcsolatunk nem indult olyan zökkenőmentesen. Derült égből villámcsapás volt az, amikor az első néhány edzés alkalmával kiderült, hogy ő nem így képzelt el engem, én meg nem találtam meg őt. Mert lusta volt, lelépett, vagy franc se tudja. Nem értek a tinikhez és nem is akarok érteni hozzájuk. Finnhez pedig még kevésbé sem. Minek akart engem edzőnek, ha el sem jön? Meg miért akar fejlődni, ha nem is fontos neki az edzés? Elég érzékeny a srác sok mindenre és rövid idő alatt is rá kellett jönnöm arra, hogy ha bármiről beszélni akarok vele, azt nem tudom megtenni annyira felvágott nyelvvel, mint ami nekem van. Az ő érzékeny lelkéhez más kellett, én pedig inkább maradtam a bevált témánál, a kviddicsnél. Ahelyett, hogy spanoltam volna vele, ráfeküdtem az edzéstervek kialakítására és rájöttem, hogy ha mutatom neki a mozdulatot, ő is szívesebben csinálja. Azért nem tagadom, hogy érzem a jótékony hatását azáltal, hogy máris sok mászott le a sörpocakomról. Azért az túlzás, hogy a nővére meg sem fog legközelebb ismerni, de annyi szent, hogy némi sörénnyel is rövidebb lettem. Jön a meleg és ha edzeni kell, akkor bizony izzasztó a nagy szakáll is és nem mindig célravezető a felfogott haj. De nem díjaznám a nagyon rövidet.
- Mi az, hogy csak ennyi volt? Akkor ülj vissza a seprűre és menj még két ugyanilyen kört. Gyerünk. - ha elégedetlen, az nekem csak jó. Aztán hogy komolyan veszi a szavaimat vagy sem, azt már rá bízom teljes mértékkel. Tényleg látom rajta, hogy fáradt, de nem akarom hajszolni, ha nem muszáj. Nem két nap alatt fogjuk a kviddics álmait megváltani, de főleg nem ilyen kis önbizalommal, mint ami neki van. Ehhez a sporthoz elsősorban magabiztosság kell, ezen kellene még rengeteget dolgoznunk.
- De még az is meglehet, hogy kitalálok neked egy új formációt. - egy új trükköt sosem késő behozni, attól függ, hogy ő szeretne-e a posztján maradni egy életre, vagy sem. De ezt még ráér később megbeszélnem vele, amikor a terveken agyalok. Most inkább kicsit fordítsunk időt rá is. Vagyis lehet, hogy nem a legjobb témánál ragadom meg a szót, de ilyen az én szerencsém. Némi hallgatás után végül csak megtöröm a csöndet.
- A kviddics az első. De figyelj kölyök, ha nem tornázunk a határozottságodon, akkor legyél bármilyen jó játékos is magadban, ha közönség előtt bénázol. Elég ha megjelenik Potter és inadba száll a bátorságod. Szóval érdeklődnek a lányok? - újfent próbálkozok, amire már van reakció. Egy jó kínos nevetéssel. Szóval gy döntök, hogy elengedem a témát. Oké. ha nem akar beszélni róla, akkor nem beszélünk róla. Felemelem a kvaffot a földről és visszaillesztem a helyére.
- Nézd, én csak kérdeztem. Nem a nővéred vagyok, nekem nem kötelességed elszámolni mindenről. Nekem sem kötelességem elszámolni a nővérednek mindenről. - felé sandítok, majd lezárom a ládát és közelebb vonszolom hozzá. Franc emelgeti, jó az ha félig lóg.
- Remek kölyök vagy Finn, a kviddics nem csak a tehetségesek sportja, hanem a kitartóaké is. A tiéd is. De ahhoz hinned kellene magadban. Én hiszek benned, azért kérdezgetlek.
Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 5:14 pm
Travis & Finn

Lehet, hogy nem kellett volna azzal kérdezősködnöm, hogy az egész tényleg csak ennyi volt. Fáradt voltam, de még nem eléggé ahhoz, hogy ne érezzem az izmaimat még. Ezért, hogy egy kicsit bizonyítsak is, még két kört tettem a seprűvel. Ártani úgysem árt, alapon. Ha javulok, akkor talán Gwen is jobban bízik bennem és nem félt annyira ha kviddicsezésről mesélek és a bátortalan tetteimről, amit ugye mesélés közben kevésbé emelek neki ki. Még csak az kellene, hogy aggódjon értem. Inkább nem.
Ha sikerül véghez vinni azt a két kör repülést, akkor egy kicsivel nyugodtabban és talán még túlságosan ráérősen is leszállok Travis mellé. Már egész jól megy a földet érés is, a kezdeti botlásokhoz és orra esésekhez képest azért ez mégis más. Talán azért lehet, mert nem érzem magamon mások figyelmét, mert ha a bogár bemászik a fejembe és elkezdek félni, akkor bármilyen vagányul üljem meg a seprűt, félő, hogy az édes kevés lesz.
– Érdekesen hangzik az új formáció! – mert most már nem menekülök előle annyit, mint az elején tettem. Még emlékszem rá, hogy hányszor átbújtam a szomszédokhoz, hogy ne találjon meg, mert még egy kicsit tovább akartam pihenni, aztán meg ott felejtettem magam sokkal tovább a kelleténél. Csoda, hogy Parkin-ék nem szóltak erről neki, biztos végem lenne, hogyha tudná nem is megyek olyan messze, mint gondolná. De addig jó amíg nem fedem fel előtte a titkos búvóhelyeimet. Valószínűleg elárulná Gwen-nek is és nekem lőttek.
Felsóhajtok a megjegyzésén ami az önbizalmamat illeti, igazából azt se tudom mondani, hogy nincs igaza. Szerintem ismer már annyira ahhoz, hogy tudja egy életre elegendő önbizalomhiány van bennem.
– Lehet. Én tényleg nem szoktam figyelni erre. Mindenkivel szívesen beszélgetek. – mert ez tényleg így volt. Biztos emlékszik rám még kisebb koromból, szerintem azóta se változtam valami sokat. Bár az is lehet, hogy nem emlékszik és elfelejtett, teljesen mindegy. Nem szoktam nagy dobra verni ha valaki másképpen emlékszik rám vagy nem szentel nekem több figyelmet. Talán ez a legnagyobb baj.
– Én sem szoktam minden kis apró részletről beszámolni Gwen-nek, így is sokat idegeskedik. – egyezek végül bele én is, hogy tényleg nem kell mindenről tudnia a nővéremnek.
– Mi köze van a kviddiccsel kapcsolatos önbizalmamnak a lányok érdeklődéséhez? – vonom fel kíváncsian a szemöldökömet és vágok egy kicsit érthetetlen képet. Persze elsőre nem is nagyon értem mire akar kilyukadni, de Travis Macmillan-ről van szó… Gwen szerint tőle semmi jóra nem számíthat a varázsló fia. De vajon tényleg így van?
Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 9:07 pm

Finn & Travis

A
okat gondolkoztam azon, hogy mi lehet a kiteljesülése akadálya. Egy sportoló vagy érti a dolgát, vagy nem, vagy istenadta tehetség, vagy nem. De igazából bárkiből lehet jó, ha nem két botlába van hozzá. Márpedig bármennyit is gondolkoztam az elmúlt hetekben, hogy rájöjjek mi Finn hátráltatója, egyre csak arra tudtam gondolni, hogy a kölyök önbizalmával nem kis gondok akadnak. Az már nagyszerű előrelépés volt, hogy a kispadon ücsörgött ahelyett, hogy a szurkolók között tolongott volna, de jobban örültem volna én is annak, ha játszhatott volna egy meccsen élesben. Biztos voltam benne, hogy dobott volna egy kicsit az inbizalmán, ha nem is oldotta volna meg a gondokat. Ahogy figyeltem, hogy azt a két kört még lerepüli, csakis arra tudtam gondolni, hogy a seprűn pont annyira ült taktikusan, amennyire kellett, ezzel nem hibázhatott igazán. Ellenben egy kis csiga volt, aki szeretett lógni. Hallottam ám a nővérétől, hogy az a kislány, ahová lelép csak a szomszédban van. Felmerült bennem az a kérdés is, hogy miatta töltött ott több időt, vagy mert így kényelmesebb volt. Elvégre én sem jókedvemben edzettem őt és szerintem a nővére is jobban örült volna valami kézzelfogható eredménynek, ha már kiszórt rám egy halom pénzt. Finn még kisgyerek volt az ilyen dolgok meglátásához, ezt én sem tagadhattam. De felnyithattam talán egy kicsit a szemét, mert már éreztem, hogy el kell beszélgetnem vele. És most nem arról volt szó, hogy mennyire voltam épp az adott pillanatban illuminált állapotban, mert az utóbbi időben egészen keveset ittam.
- És a szomszéd lány? Úgy hallottam, hogy ő is játszik, ráadásul a Mardekár csapatában. - kerülgethette a forró kását, de nem tartottam érdemesnek erre fecsérelni az időt. Nem hagytam, hogy kibújjon alóla, bármennyire is engedékeny voltam vele szemben. Néha jól jött, hogy lazsálhattam, de egy ideje már nekem is szúrta a szemem, hogy nem látom a változást nála. Hogy mindezt mégis honnét tudtam, azt inkább megtartottam magamnak. De ha már betettem a lábam az iskola területére, akkor nem határolódtam el attól, hogy szóba elegyedjek tanárokkal, diákokkal.
- Azt mindjárt gondoltam. Néhány témában valóban nem ő a legjobb személy, de erre itt vagyok én is őszintén, feketén és fehéren. - mutattam egyben magamra egy széles vigyor keretein belül. Hé, kölyök, ha azt hiszed, hogy véresen komoly beszélgetésekbe fogok belebocsátkozni, akkor tévedsz. Egyben pedig szerettem volna azt is tudatni, hogy ne kamuzz nekem te kis buzi. De ha már a téma komoly volt, ezt nem szerettem volna az orrára kötni ennyire egyszerűen.
- Baromi egyszerű a kapocs a három között, a lányok olyanok, mint a kviddics, vagy jól tolod, vagy rosszul. De mindkettőhöz önbizalom kell, hogy belefogj. Mivel a kviddiccsel évek óta szarakodsz, így alighanem arról a részről kellene megközelíteni a dolgot, hogy hogyan állsz a lányokkal. Érdeklődnek? Vagy te érdeklődsz? Nem tolják az egekbe kicsit az önbizalmadat, ha hozzád szólnak? - oké, ez kicsit lekezelő volt, de őszintén szólva fogalmam sem volt arról, hogy egy tizenöt-hat éves kis suhanccal hogy osszam meg az élet nagy dilemmáit a nők, a sport és az önbizalom édeshármasáról. Egyszerűen túl kicsinek gondoltam még ehhez, mégis át kellett valami tűzkeresztségen esni ahhoz, hogy legalább a háromból egy működjön, na.
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 1:08 am
Travis & Finn

Túlságosan izgultam én bármihez is a mai nap, de ettől függetlenül én teljesen lelkes voltam attól, hogy Travis-sel edzhetek. Madarat lehetett volna fogatni velem, most az egyszer úgy éreztem, hogy egy kicsit javulok, nyilván, mert nem egy szararc véleményét hallgattam a technikámról, hanem Travis-ét és az nagy szó. Régebben kevesebbet hallgattam rá, ezt aláírom, amíg rá nem jöttem, hogy ő nem is olyan rossz ember és csak a javamat akarja azzal a rengeteg edzéssel és mozgással, amivel szar se marad belőlem, de ez mind lényegtelen. Csak ne kispados legyek. Ebben az évben meg fogom mutatni Potter-nek, hogy mennyit is érek. Sőt sokkal többet érek annál, mint ahogyan azt ő gondolja! Ehhez persze még többet kellett hallgatnom Travis-re de megérte, a nővéremet is büszkévé akartam tenni, meg a nagynénémet titokban. Hogy Travis mennyire lesz büszke rám? Azt nem tudnám megmondani, de próbálok pozitív lenni e tekintetben is. Végső soron ő a mentorom, ha valaki véleménye, akkor az övé száztíz-százalékig számít.
Ezért is köröztem még amennyit kért pluszba és amikor leszálltam, meglepő módon nem történt semmi rossz. Nem botlottam meg semmiféle fűszálban, még a seprűm is hallgatott rám vagyis nem bukfenceztetett le egyből a helyemről, ami nagy szó volt. De tetszett. Tetszett, hogy egy kicsit összeszedettebb vagyok, vagy legalábbis annak éreztem magam. Egészen addig amíg Travis Maya-ról nem kezdett el kérdezősködni. Nyeltem egy nagyot. Hehehe, átlát rajtam. Nem ez a legjobb ami megtörténhetett velem, de erre is számíthattam volna.
– Igen, ő régebb óta játszik a csapatában, már három és fél éve. – sóhajtok, persze, hogy nem éreztem ettől hű de jól magam, de nem tudtam mit tenni, el kellett fogadnom, hogy akkoriban amikor őt felvették még más volt a Mardekárosok csapatkapitánya, sokkal engedékenyebb, mint amilyen Potter valaha is volt. Egy kicsit zavart, hogy csak a saját barátait vette be a kezdő csapatba és majd esetleges játékosnak a hozzám hasonlókat.
– De kétlem, hogy én érdekelném őt. Mi csak barátok vagyunk. – az más kérdés, hogy minek tekintjük egymást a másik háta mögött.
– Szuper! – azzal örömömben átöleltem Travis-t koránt sem volt ez túlságosan fiús cselekedett, de olyan volt a számomra, mint egy… ezt nehéz lenne leírni, ezért azzal a lendülettel, amivel megöleltem őt, azzal el is húzódtam tőle, még mielőtt túlságosan félreérthetővé válna a helyzet.
– Majd élni fogok a lehetőséggel. – vigyorodtam el. Perpillanat nem igazán tudtam mit kellene vagy lehetne bevallani neki. Az biztos volt, hogy ő nem Gwen volt, megértette a fiús dolgokat is, mindenféle homlokráncolás nélkül is.
– Ez ennyire biztos? – nem mintha nem hittem volna neki, csak nem igazán értettem, hogy ezt ő miért akarja tudni tőlem.
– Szeretek lányokkal beszélgetni, de nem érzem tőle szarul magam, ha nem lóghatok mindig velük. – vagy ilyesmi, fogalmam sincs mit kellett volna most mondanom neki. Nem könnyítettem meg a helyzetét az egyszer biztos.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: