Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

C&M - Az új társ

Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Kedd Feb. 23, 2021 7:05 pm

Clarissa & Marcus

Egy másik ritka szar nap...

Tudtammm, tudtam, tudtam, és tudtam. Hogy mit? Hogy ez lesz a vége. Nem akarok társat, ezt ezerszer megbeszéltem velük, de üres fülekre találtam. Harry volt, aki elrendelte, hogy mindenkinek kell hogy legyen társa, ezt értem. Mivel semelyik parancsnok nem ért rá ezt közölni velem, egyik Auror haveromat küldték rám, hogy beszéljen a fejemmel. Pattog az ér a homlokán, míg én csak karba tett kézzel rázom a fejem.  
- Nem érted, hogy nekem jobb egyedül? Csajokkal nem jövök ki, férfiak... meg nem koncentrálnak eléggé... - ezt pont egy férfi aurornak mondom, akinél látom elszakadt a cérna végérvényesen.  
- Lissa... - csak ő hív így, meg ne próbálja senki! Megmentette egyszer a munkámat, csak is azért hagyom neki. - ... ez a szabály, most már végleges. Ha nincs partnered lefokoznak, irodai munkád lesz! Pálcákat akarsz nyilvántartani? - itt az én erem kezd el lüktetni. Miért kell ezt erőltetni? - Azt ne mond hogy boldogulsz, most is eltört a karod... - mély levegőt veszek, szorosan össze csukom a szemem. Nem hiszem el komolyan.  
- Jó... nem tudok ezek szerint mit csinálni. - sóhajtok, majd felállok.  
- Ne menj, még most be lesz neked mutatva... - vissza huppanok a székre.
- Komolyan ki akarsz nyírni.
- Neki is sürgősen kell társ, hogy tudjon dolgozni. Szerencsétlen... - itt csak elmosolyodom. Majd fogja magát és kilép az ajtót. Hallom, hogy valakinek sok szerencsét kíván... de kedves. Azért valami infót adhatott volna róla. Na jó , az igaz, hogy én késtem el az eligazításról, pedig fontos tulajdonságom a pontosság. De így eléggé ijesztő főleg az új társ dolog, hogy nem is tudom meg előre kire, mire számítsak. Végeztem volna előtte legalább egy kutató munkát... Megütöttem már a bokám férfi társsal, és úgy amúgy is a férfiakkal, nem állt szándékomba hogy férfi társam legyen. Akkor már női lett volna, hiába nem jövök ki velük, végülis csak .... fedeznie kell. Mi az...  
Az ajtó kinyílik, én pedig felállok, és jól kihúzom magam, amint látom hogy a férfi, az új társam sokkal magasabb lesz nálam. Kell némi tekintélyt szereznem. Mikor meglátom az arcát, amint felém fordul felszalad a szemöldököm... hát ez valakire nagyon hasonlít, de nem tudom hova tenni...    

Vissza az elejére Go down
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Szer. Ápr. 21, 2021 9:58 am
Clarissa & Marcus

Az új társ

Mindenkinek kell egy társ. De nekem nem. Mindenkinek kell egy segítőkész társ. De nekem nem. Mindenkinek kell egy kedves segítőkész társ. De nekem nem. Mindenkinek kell egy csendes akár még kedves segítőkész társ. De nekem nem. Fokozhatnám még ezt, de végül úgyis az lesz a vége, hogy ha akarom ha nem amíg itt vagyok kénytelen leszek engedelmeskedni és kész. Hogy az itt vagyok alatt mennyi időt kell számítani, azt én sem tudom. Talán amíg jól esik. Talán amíg rendbe jön a nagybátyám. Már nem bírja olyan jól magát, mint régen és a nagynénémnek is azt hiszem túl kicsi a kapacitása a kétszeres munkához a ház körül. Ezért is ajánlottam fel, hogy egy kicsit tovább maradok, mint szerettem volna. Erről persze ők nem tudnak. Nem mondtam el, hogy eredetileg csak egy esküvő miatt jöttem és annak következtében ragadtam le itt. Nem, szerencsére nem én nősültem, de azt hiszem egy ideig pont eleget láttam abból, hogy én milyen esküvőt ne akarjak majd.
Persze a munkám nélkül valószínűleg nem igazán találnám a helyemet itt, ezért jelentkeztem az itteni auror parancsnokságnál is. Természetesen csak ideiglenesen, de ettől függetlenül hiszek abban, hogy a hasznukra lehetek. Egy auror mindenhol hasznos lehet, csak tudnia kell kezelni a helyzetet és a számára ismeretleneknek bebizonyítani, hogy ő valaki más.
Sokan úgy néztek rám, mintha szellemet láttak volna, de már hozzá szoktam ehhez itt, nem csinálok belőle nagy ügyet. Inkább csak… ismerkedtem. Meghallgattam a tanácsaikat, az eligazítást. Határozott voltam. Egy pillanatig sem éreztem magam veszélyben. Egészen addig a pontig, amíg azt nem mondták, hogy egy nő lesz a társam. Rendben van, nem kezdtem el, jelenetet rendezni, végső soron egy nő is lehet elég erős és rátermett auror. Nincs ezzel semmi baj. Egy okoskodó kretén férfit kétlem, hogy el tudnék viselni magam mellett, ha egy nő tesz ilyesmit, az még talán elmegy, mert látszik rajta, hogy bizonyítani akar. Hogy kinek az a legizgalmasabb része, mert sosem önmaguknak, hanem a világnak, a társadalmunknak, hogy ugyanolyanok, mint mi férfiak, sőt jobbak. De én még mindig azt az elvet vallom, hogy inkább egyenlőek. Mindannyian másban vagyunk jók és ez teszi tökéletessé a partnerséget. Ettől lesz minden olyan felettébb megnyugtató mód összhangban.
Tudom, hogy nekem ez nem fog menni. Nem kell ehhez előre látnom, de egy dolog biztos, fontos az első benyomás. Ahogy a lépcsőkön haladok felfele az irodához, egy kicsit lelassítok, valami azt súgja, hogy nem kell úgy sietnem. Nem is sietek.
Az irodaajtón kilépő férfi sok szerencsét kívánva odébb áll és én benyitok. Mindenféle görcsös gondolatok és érzés nélkül. Az első benyomás sokat számít, szóval csak nagyon ráérősen, lazán, becsukom az ajtót és szembe fordulok Vele.
– Szervusz! Marcus Diggory vagyok, nagyon örvendek a találkozásnak. - felé nyújtom barátságosan a kezem, ahogy annak rendje s, módja szokott lenni ilyenkor.

Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Vas. Ápr. 25, 2021 5:12 pm

Nagyon mérges vagyok, azt hiszem nem mondanék azzal hülyeséget, hogy feltudnék robbanni. Mert tényleg úgy hiszem közel kerültem hozzá. Majd ez a Marcus belibben ide nagy vidáman be is mutatkozik. Mint egy durcás kislány, bármilyen szánalmas karbatett kézzel nézek rá, és legszívesebben elhessegetném a kezét, és kinyújtanám rá a nyelvemet. De felnőtt nő vagyok, ráadásul auror akinek tekintélyt kéne parancsolnia. Nem engedhetek meg magamnak holmi nevetséges hisztit. Mély levegőt veszek, próbálom lenyelni a feszültségemet, majd kezet fogok vele.  
- Clarissa Wilkinson. - mutatkozok be én is, de nem tudok mosolyt csalni az arcomra. - Bocsáss meg, nem neked szól az ábrázatom. Nehéz napom volt, és seggfejekkel vagyok körülvéve... ezt se vedd magadra. - azt hiszem az se tesz jót a hangulatomnak, hogy mintha a kezem a jobban fájna. Lehet a dühtől megint eltörtem? Vicces lenne. A lényeg, hogy oda kapom és lehuppanok.  
- Hogy, hogy te nyertél meg engem? - kérdezem, próbálok kedvesebb hangnemet megütni. Végülis nem ő tehet szerencsétlen a sorsáról. Itt mind a ketten áldozatok vagyunk. De akkor se hagy nyugodni az a puszta tény,hogy marhára hasonlít, majd a vezetékneve... Diggory hát persze.  
- Gondolom sokan kérdezték már, úgy hogy én meg se kérdezzem, hogy nem az ikertestvéred volt egy másik bizonyos Diggory? - vigyorgok. Mert a fején egyszerűen muszáj, és ekkor jövök rá, hogy valóban többször hallotta azt , hogy egy bizonyos másik hős Diggoryval szinte ikertestvérek lehetnek. Kint volt a képe a Roxfortban, mint az iskola egyik hőse a második háborúnak, szóval mindenki retinájába beékelődött, hogy is nézett ki.  Az biztos, hogy rokonok, és jól átörökölte a génjeit. Gondolom csak ennyi.  
De azért védekezően felemelem a kezemet, nem akarom már az első napon ellenségemmé tenni az új társat.  
- Bocs csak, nem hagyhattam ki. - Próbálom lenyelni a vigyoromat.
Clarissa && Marcus
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Vas. Május 23, 2021 5:51 pm
Clarissa & Marcus

Az új társ

Természetesen nem számítottam arra, hogy egy kis puffancs lány áll majd szembe velem, akit valószínűleg nem én hergeltem fel, mert itt sem voltam, sokkal inkább az aki nem olyan régen kisétált innen. Minden egyes itt eltöltött pillanatban még úgy érzem, mintha mindenki egy szellemet látna bennem, szó szerint értve is, hiszen túl sokat hallottak az unokatestvéremről. Szerették őt, tisztelték, nagy reményeket fűztek hozzá. Most ezeket a hozzá kapcsolódó reményeket próbálják rám igazítani, mintha tényleg úgy illene hozzám, ahogyan azt ők elképzelték. De sokan nem tudják, hogy a kinézet nem minden. Attól, hogy kiköpött úgy nézek ki, mint az unokatestvérem, még semmit sem jelent. Nem én tehetek róla, tényleg. Emlékszem csak azért növesztettem hosszabbra a hajam, hogy még véletlenül se keverjenek össze vele, ő ugyanis az elegáns rövidet preferálta, ami most nekem is van, mert kénytelen voltam levágatni a félhosszú hajam. Bár van egy olyan érzésem, hogy bármilyen bugrisan is nézzek ki úgy, vagy egy kicsit hibbantnak, inkább újra megnövelem, hogy még véletlenül se nevezzenek az ő nevén. Persze már késő.
– Semmi gond, amíg nem hergellek fel valamivel személyesen, addig tudom, hogy nem én vagyok érte a hibás. – bár közvetve talán mégis, hiszen idejöttem és csodák csodájára egymás mellé állítottak úgymond mindkettőnket és azt mondták nekünk, hogy akkor tessék, ti most együtt fogtok dolgozni.
– Nem tudtam, hogy versenyeznem kellett volna érted. Én csak… Igazából azt hiszem nem lényeges. Félnem kellene tőled? – kíváncsian felvontam a szemöldökömet és végigmértem őt. Semmi ártót nem láttam benne, vagy ha mégis az nem az én irányomba irányult igazából, hanem valaki máséba.
Próbáltam pozitívan hozzá állni ehhez az egészhez, pontosan ezért csak elnevettem magam a kérdésén. Már túl sokszor hallottam, hogy felháborodjak rajta, így szerencsésen megmenekült a gonoszabbik felemtől, aki csúnyán visszaválaszolgat.
– Nem az ikertestvére voltam, ahhoz egy picit idősebbnek kellene lennem, csak az unokatestvére. Az én apám Amos Diggory öccse. – azt hiszem így könnyebb elhelyeznie engem a „nagy Diggory családfán”.
– Nincs semmi baj, már teljesen megszoktam, hogy itt ismertebb vagyok, mint kellene. – vagyis dehogy, sosem fogom megszokni, de ez részletkérdése.
– Történt valami a válladdal?
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Pént. Május 28, 2021 1:52 pm

Tudom kissé ellenséges vagyok, és meglepve tapasztalom, ahogy Marcus kezeli a helyzetet, és engem. Igaza van ez az egész nem neki szól. Megkeseredett, magányos auror vagyok, és ez nagyon is kihat a személyiségemre. Nem éppen kellemes kórszakomban vagyok, azt meg kell hagyni, és persze a másik emberen élem ki magamat. Más nem realizálja a helyzetet, és tudja kezelni. Bírom mikor csak viccből cukkolok valakit, és felcsapja az orrát, majd megsértődve eliszkol. Nem, nem vagyok valami közkedvelt, barátaim sincsenek, inkább csak haverjaim. A bizalmamat régebben eljátszották, nem tartok feleslegesen embereket magam mellett. Így a jobb. Magamat pedig meg kell tanulnom kezelni, és már eléggé jól megy a bocsánat kérés, ami nem éppen volt a pozitív motívum személyiségemben.  
- Nem, dehogy kell versenyezni értem. Általában passzolnak. - vonom meg a vállamat. - Egyszerűen nem szeretek társsal dolgozni, aminek meg van a maga oka. De a felettesem pedig nem szereti, a magányos farkasokat, szerinte ez veszélyes. - hát erre most mit mondjak, miközben bevan gipszelve a karom? Hogy hülyeségeket beszél? Oké ez a forrófejűségem miatt volt, de az is tény, ha lett volna velem valaki lehet nem történik meg... - Félni nem kell tőlem, nem eszek meg senkit, csak a stílusommal van bajuk, tisztelet a kivételnek, őket megbecsülöm. - vigyorgok rá gonoszul. Tudom, vagyis sejtem, hogy ezerszer halhatta, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne tegyek megjegyzést a hasonlóságára a híres, nevezetes Cedric Digoryval. Főleg, hogy egy a vezetéknevük, gondoltam rokonságban állnak, de persze gondoltam, hogy nem ikertestvérek, csak ez csúszott ki.  
- De izgi, gondolom sokan megemlítik. Nem lehet könnyű. - nem tudom mi ütött belém, nem szoktam így csacsogni.... Na jó igen, de nem személyes dolgokról, általában hidegen hagynak. De valamiért ez most felkeltette az érdeklődésemet.  
Majd rákérdez a vállamra, meglep.
- Nem a vállammal, hanem a karom eltört pár napja. Gondolom ezért kaptam s.o.s társat. Annyit jó ha tudsz hogy eléggé képes vagyok fejjel menni a falnak, szóval ilyen téren sem könnyű velem. - amúgy meg ha úgy nézem ezzel az erővel a felettesem szarhatna bele velem mi van, ha már ilyen makacs vagyok. De még is törődik velem, és rögtön beosztott mellém valakit. Oké iszok fájdalom csillapító főzetet, ma is ittam , lehet ez hozza ki belőlem a cseverészést személyes dolgokról, és vagyok kedvesebb. Lehet többször kéne ilyet fogyasztanom? - De te nem angol vagy igaz? - főleg a kiejtése miatt kérdezem.
Clarissa && Marcus
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 3:13 pm
Clarissa & Marcus

Az új társ

Most őszinte leszek. Fogalmam sincs arról, hogy hogyan kellett volna fogadnom a kialakuló helyzetet, de inkább egy nő mellé osszanak be akire még tudok vigyázni is, hogyha kell, mintha egy erőszakos és irányításmániás férfi mellé, aki akkor és ott akadályoz, ahol tud. Ilyen téren azt hiszem derűlátó lehetek és reménykedhetek abban, hogy majd a bájammal elvarázsolom őt. Sokakban kelt megnyugtató érzést Cedric Diggory arca, mintha még mindig élne és volna remény arra, hogy ami vele történt az meg se történt igazából. Pedig de. Túl sokan tévednek akkor, hogyha Amos Diggory túltette magát a fia elvesztésén. Még mindig látom a nagybátyámat magam előtt, amikor véletlenül Cedric-nek hív és elfelejti kijavítani magát, talán szándékosan. Hiába nyomatékosítom benne, hogy az én nevem Marcus. Ez legtöbbször olyankor történik meg, hogyha a bánatát megpróbálja elnyomni magában és az öreg Arthur Weasley-vel kibeszélő estet tartanak és megengednek egymásnak egy nagy adag csapolt vajsör elfogyasztást. Én mondom, ahogy idősödnek úgy egyre jobban szeretik ezt az elfoglaltságot és olyankor úgy megered a nyelvük, hogy az embernek türelem kell hozzá, hogy azt mind végighallgassa.
A mostani helyzet szerencsére nem ilyen volt, nem a nagybátyámat és az öreg Weasley-t kellett végighallgatnom, hanem Clarissa-t, az új társamat. Megjegyzem őt sokkal inkább van kedvem hallgatni, mint most bármi mást. Elnevetem magam a megjegyzésén, hogy nem kell érte versenyezni, csak mindig átpasszolják őt másnak. Nem is értem miért. Még azután sem zavartatom magam, hogy elmondja ő milyen és a feletesse valójában egy kicsit kényszerből választott hozzá egy társat.
– Ne aggódj, szerintem csak ideiglenesen leszek a társad, amíg meg nem gyógyulsz és még egy kicsit tovább. De ha nem is én, valakinek tényleg jó ha a társad lesz. Én például bármennyire is szeretek egyedül dolgozni, mindig jól jön, hogyha van melletted valaki. Hogyha esetleg te bajba kerülsz, akkor a társadnak még van esélye segíteni rajtad vagy segítséget hívni és szólni a többieknek arról, hogy mi történt veled. Majd hozzá szoksz, én is szépen apránként hozzá szoktam. – nem tudom, hogy mennyire lehet most őt ilyesmivel nyugtatni, de igyekszem nem túl okoskodónak tűnni. Kétlem, hogy díjazta volna ezt. Igazából én most csak megnyugtatni akartam őt és egy kicsivel jobb színben feltüntetni ezt az egész helyzetet. Megtehettem volna, hogy én i hozzá hasonlóan puffogok egy kicsit amiért a feletteseim kételkednek bennem. Nem, éppen ellenkezőleg, nem szabad egy társra úgy tekinteni, mintha a gyengeségeinket mutatná meg, hanem azt, hogy értékesek vagyunk és a főnök biztos csak azért javasolt mellénk valakit, mert így akar megvédeni és életben tartani.
– Egyenesen utálom amikor nem a saját nevemen szólítanak. – nyelek egyet, lehet, hogy nem kellett volna ilyen őszintének lennem vele, de hát végső soron az imént ő is az volt. Szerintem jobb leszögezni, hogy mi az amit a másik szeret és mi az amit nem.
– Majd megfogom a ruhád szélét és megakadályozlak abban, hogy a falnak menj. – reagálom le a falnak menős megjegyzését, egy kissé vicces megjegyzéssel.
– Csak részben, az apám angol, de az anyám amerikai. Ennyire észre vehető? – mondjuk nem csoda, amíg fel nem nőttem, addig kevés echte angollal beszélgettem, a Diggory család angol ágát leszámítva. De őket ez kevésbé zavarta és említette.
– Ha nem vagy parancsolgatós típus akkor jól megleszünk ne aggódj. Maximum mielőtt cselekszünk beszéljük meg, hogy mit hogyan reagálunk le és hidd el nem lesz gond, egyikünk sem fogja hátráltatni a másikat akció közben. Rendben lesz ez így? – javaslok neki egy lehetséges megoldást, ha már úgyis társak leszünk akkor működjünk is együtt ugyebár.
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Csüt. Júl. 15, 2021 9:24 pm

Első körben adom a szokásos "önmagamat" , azaz védekező, támadós, és bunkó. Ezzel védem magam a többi emberrel szembe, és tudom ezzel csak eltaszítok mindenkit magam mellől. De mivan ha nem akarok senkit magam mellett? De mégis magányos vagyok... Az ember aztán biztos összetett, én aztán tényleg. Varázsló legyen a talpán, aki engem ki tud ismerni, hisz én még saját magamat is képtelen vagyok. Tény hogy megtört lélek vagyok, de nem hiszem hogy bárki össze tudna rakni. Újdonsült társammal is első körben bunkó vagyok, és támadó. Dacára annak, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem ő akart az én társam lenni. Nem ő kérte külön , hogy nehezítse meg a dolgomat. Viszont úgy érzem, hogy úgy sem úszom meg társ nélkül. Ezt be kell hogy lássam. És lehet már lekéne nyugodnom, és engednem kéne. Engednem kéne, és megbékélnem a helyzettel. Őszintén szólva egyenlőre szimpatikusan kezel engem.  
- Hát majd kiderül. Mondjuk igyis úgyis valakit beosztanak mellém, az utóbbi időbe elég sűrűn. Lehet már állandó leszek. Neked nem mondtak semmit? Csak hogy nesze itt az idegesítő független auror csaj? Csere auror jó lesz, végülis nem ismersz. - mosolyodom el. Nem akarom ezzel el is ijeszteni. Furcsa, tényleg nem akarom... lehet jobban megsérültem, mint gondoltuk volna? Olyan furán érzem magam a társaságában. Az is tény, hogy elgondolkodtad amiket mondott. Valóban egyre többször sérülök meg, de egyenlőre eddig nem volt súlyos... de ki tudja. Eléggé forró fejű vagyok, és ha valaki társam akar lenni, tudnia kell engem kezelni.  
- Be kell hogy valljam igazad van. Most ritka kegyben részesültél. - kacsintok, nem tudom mi ütött belém, de vissza kell vetnem a páncélomat, mert most nagyon kezd áttetsző lenni. Most beszélek vele először.  
Szegényt azért sajnálom, gondoltam ha én felhívom a hasonlóságra a figyelmet, nem én voltam az egyetlen. Rossz lehet egy másik emberhez hasonlítani, és nem annak látni aki én vagyok. Ráadásul Cedric hősnek számít, így még nehezebb lehet.  
- Természetesen érthető. Marcus . - vigyorodom el, mikor kimondom a nevét. - Sajnálom Marcus, eléggé nehéz lehet neked. Mondjuk gondolom büszkeség is van benned egyfelől. Mármint Cedric felé, Marcus. - kicsit heccelem, hogy most folyamatosan a nevén szólítom, lehet ezen beszélgetés után rögtön megy , új társat kérni. Amúgy ebben tényleg profi vagyok, a másik agyára menni. Egyébként eddig úgy vettem észre, inkább szórakoztatom, mint idegesítem. És ez tetszik. Lehet ezért is óckodom mindig a kollégáimtól, sokan olyanok... hogy is mondják? "karót nyeltek" ? Valami biztos van a seggükben, amiért feszengenek. Ha kicsit bunkók velük az ember, inkább megsértődnek, mint vissza vágnak, vagy játéknak tekintenék.  
- Hát igazán kedves vagy, máris belejöttél a társ dologba, ahogy észre vettem. - nevetem el magam... komolyan fura hatással van rám. A végén kiderül valakivel szót értek?  
- Egy kicsit a kiejtéseden úgy hallottam. Ámerikái. - válaszolom, de lehet túl gagyin.  
Viszont a következőkön kicsit feszült leszek. Akkor fogunk jól kijönni, ha nem parancsolgatok? Hát itt most megtört bennem valami, pedig olyan jól indult.  
- Az a helyzet, pont hogy szeretem kézben tartani a dolgokat. - érzem, ahogy vastagodik vissza a páncélom. - De egyébként én is annak híve vagyok, hogy inkább beszéljünk össze. Nem igazán szeretem a tökölést, és ha valamit túl agyalnak. - na ez az egyik dolog, amiért nem jövök ki kollégákkal...  
- Hát majd meglátjuk, hogy mennyire lesz így rendben. Kiderül, M - A- R- C- U- S - ismét előjön a vigyor, és közelebb léptem hozzá, minden egyes betűnél, hogy nyomatékosítsam.
Clarissa && Marcus
Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Kedd Júl. 27, 2021 3:17 pm
Clarissa & Marcus

Az új társ

Felvonom a szemöldököm a lány megjegyzéseire és kis morgására. Gondolom nem jön ki valami jól a többiekkel, ha ennyire kényszerűnek érzi az egész helyzetet. De talán egy nap megérti, hogy nem is olyan rossz, ha az embernek van egy aurortársa, akire számíthat, még akkor is ha ő jobb szeret egyedül lenni és kevés hátráltatás nélkül. Pont emiatt döntöttem úgy, hogy hagyok egy kis időt neki, míg megszokja ezt az egész új helyzetet. A kérdésére csak nemlegesen megráztam a fejem. Nem tudom miért ilyen önmagával kapcsolatban. Ennyire nem lehet rossz vele dolgozni. Ha pedig igen, akkor biztos okkal osztottak be mellé, mintha meg tudnám őt puhítani vagy valami. Na mindegy. Nem hiszem, hogy ezért osztottak be hozzá, de jobb is, ha most még nem keresem az okát az egésznek. Biztos csak azt szeretné, hogy ne kezeljék őt gyönge, törékeny nőnek. Teljesen érthető. Aurornak nem a cicababák szoktak állni, de nyilván senki nincs ezen a véleményen Clarissa közelében ha ennyire lebecsüli önmagát.
Csak elnevetem magam amikor beismerte, hogy igazam van, de hamar elkomolyodok amikor egymás után legalább háromszor kimondja a nevem. Végül is, nincs mit tennem vele, megadóan felsóhajtok, én kértem, hogy a nevemen szólítson, szóval most viselnem kell a következményeit a kérésemnek. Semmi baj nincs ezzel legalábbis most még. Még biztosan újdonság számba megy és ezért viselkedik úgy, mint egy rossz kislány. Na mindegy.
– Ne aggódj, nem leszek annyira útban, hogy ne érezd a kezedben az irányítást. Ha okos ötleteid vannak és még be is vállnak akkor nyilván nem fogok erősködni, hogy márpedig az legyen amit én szeretnék és hasonlók. – próbálom megnyugtatni őt az egész parancsolgatással kapcsolatban. Azzal tisztában vagyok, hogy van mit javítanom a kiejtésemen és a dolgok megfogalmazásában is. Lehet, hogy nem mindig fog megérteni úgy ahogy szeretném de majd idővel.
– Egyetértek, cselekedni kell nem húzni az időt. – bólintok egyet. Kicsit felvonom a szemöldökömet amikor a mondata végén elkezdi szótagolni a nevem és még közelebb is lép hozzám, minden egyes betűnél egy lépést téve az irányomba.
Megérintem a jobbik vállát, ami nincs megsérülve. Eredetileg nyugtatásnak szánom, látszólag nagyon élvezi, hogy van kivel viccelődnie. Ennyi azonban még nem idegesít fel engem, szóval csak vele együtt nevetnék ha arról van szó.
– A segítségedre leszek, nincs mitől félned. – nem kell látónak lennem, ahhoz, hogy tudjam valahogy el leszünk egymás mellett.
– Mi az amiben erős vagy? Azon kívül, hogy elriasztod magad mellől a potenciális társaidat? – szándékosan cukkolom egy kicsit én is vissza őt. Ugyan. Ha azt hiszi, hogy nem vagyok vevő az ilyesmire, akkor tévedett. Nagyon is.

Anonymous

C&M - Az új társ Empty
Vendég
Szer. Júl. 28, 2021 10:25 pm

Lehet bunkó vagyok, de egy szó jut eszembe Mr. Diggoryról jellemzésként: Cuki. De komolyan, annyira aranyosnak találom, legszívesebben betenném egy kalitkába otthon. Na jó, nem lehet hogy bunkó vagyok, hanem egészen biztos. Viszont, ahogy elképzelem, csak elnevetem magam, szerencsétlen, valószínűleg fingja sincs mi bajom lehet. Mostanában nagyon jól eltudom magam szórakoztatni. Ezt írhatom a végtelen magány számlájára. Egy részt mindenkit elmartam magam mellől, akit nem az magától is elment. Szociális átkom van, ezzel sajnos tudnék mit kezdeni, de akkor nem önmagam lennék. Sajnos megborított egy csalódás, és nehezen evickélek ki belőle, de lehet nem is akarok. Vagy lassan bekéne látnom, hogy kéne segítség... De ezt soha nem fogom. Inkább temetkezek a munkába, de arra hajlandó leszek, hogy megadjam magam, és komolyan megpróbálkozzak egy társsal.
- Oh nekem mindig okos ötleteim vannak, ezt kérlek jegyezd fel. -  mondom neki komolyan, és végig nézek rajta, keresve a jegyzetfüzetét. - Amúgy nem vagyok hárzsátos, ha jól tudsz indokolni, a te ötletedet is elfogadom... lehet. - kacsintok.
- Örülök, hogy egyetértünk. - a cukkolás a nevével nagyon tetszik. De túlzásba se akarok esni, így abba hagyom az utolsó fejébe mászás után. Mikor megfogja a vállam, csak lenézek a kezére, és érdeklődően oldalra billentem a fejem.
- Oh kedves vagy, cserébe én is segítőkész leszek. Aranyos vagy, szóval megpróbálom. - vigyorgok rá, de aztán lépek egyet hátra. Nem vagyok ilyen valójában, vagy mégis? Nem tudom, nem emlékszem arra, hogy milyen voltam. Lehet túl sokáig játszottam ezt a szerepet, és arra a fúriává válltam, akit eljátszottam?
- Ilyeneket nem árulok el, majd meglátod. Kell valami meglepetés is. Meg nem szeretek ennyire előre szaladni. Hisz most beszélünk elsőnek. - forgatom a szemem. Szeretném ha lenne meglepi majd a terepen. Úgy is ott derül ki mindenki, milyen a valóságban.
- Inkább te mesélj. Nagyon kíváncsi vagyok mindenre a MACUSA-ról ! Ti hogy csináljátok a dolgokat, mik a különbségek... - nézek rá őszinte érdeklődéssel. Mindig eljátszottam a gondolattal, hogy megkéne őket nézni...
Clarissa && Marcus

C&M - Az új társ Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: