Happiness is having a younger brother who is taller than you.
Sosem tartottam magam egy finnyás embernek, de azért ez már nekem is sok. Túl sok izzadság szorult a ruhám és a sapkám alá. Bubuka és én úgy döntöttünk, hogy túrázni megyünk a hegyekbe, ha már végre egyszer szabadnapom van. Persze, ügyeletben voltam éjjel és alig aludtam, de neki erről nem kell tudnia. Úgyis csak beszólt volna, megjegyzem, teljesen jogosan tette volna. De ez a nap csak róla szólt, szerettem volna, ha jól érzi magát. -Bubuka… Lehet, hogy te bírod, de nekem szükségem van egy kis pihire. -álltam meg lihegve mögötte. Ilyen az, ha valaki magasabbal sétálsz, mindig lemaradsz tőle, akármennyire is igyekszel. Úgy tűnik, hogy nem vagyok jó kondiban, legalábbis hozzá képest. Mintha meg sem kottyant volna neki, hogy felfele haladunk a hegytető fele. Megráztam a fejem, és lekaptam a táskámat a vállamról, hogy igyak egy kis vizet. - Kérsz? -nyújtottam az öcsim felé az üveget. Jól esett ismét vele lenni, nagyon régen nem töltöttünk el egy egész napot csak kettesben. Valahogy mindig mindenki megzavart minket, vagy hozzám jött haza Shawn vagy nála történt valami. Tényleg ritkaságszámba ment az együtt töltött időnk, ő nem igazán járt be a Mungóba, én pedig lassan ott éltem. Kevesebbet láttam a nappalim falát, mint a Mungó kórtermeit. Lassan akár a második otthonomnak is nevezhettem volna a kórházat. -Mondanám, hogy felfrissültem, de ez úgysem igaz Bubuka. De mehetünk tovább, különben sosem érünk fel a hegytetőre, pedig már nagyon szeretném látni, hogy milyen magasan vagyunk. -mosolyogtam rá vidáman. -Pláne, hogy még sosem voltam itt, pedig egyébként igazán kellemes itt az erdőben sétálni. Kikapcsol. Szóval köszönöm, hogy elhoztál ide. -öleltem meg szorosan őt. Jó volt sétálni a kicsit csípős, reggeli levegőt beszívva. Meg hát Bubuka társasága is örömmel töltött el, tényleg hiányzott az a bolond feje. Lépkedtem mellette és élvezem, ahogyan a madarak csiripeltek, ő néha megszólalt és hallgattam őt, miközben a légzésünk hangja keveredett mindezzel. Teljesen idilli környezet. Szerintem, ha idős leszek, akkor vagy egy erdőbe költözünk Blájen-nel vagy a tengerpartra. Mindegy, két dolog lényeges úgyis: legyen nyugi és vele legyek. -Mesélj Bubuka, most éppen kit szédítesz? Vagy szédítesz egyáltalán valakit? -pillantottam fel rá féloldalasan. Nekem erről nem kellett mesélnem, tudott arról, hogy Blájen és én együtt élünk. Mondjuk azt nem tudom, hogy az eljegyzésünk híre eljutott-e hozzá, de másnem majd elmesélem neki. Igazán aranyos történet, órákig tudnék Shawn-ról áradozni, de ez annyira nem volt meglepő. Ilyen az, ha az ember boldog és szerelmes. -Mesélj a te nővérkédnek a szívtipró kalandjaidról. -szélesen elvigyorodtam és reménykedtem, hogy nem most fogok elbotlani egy kiálló gyökérben. Az nagyon gáz lett volna.
❃ Mood: happy ❃ Smile: big ❃
Vendég
Szomb. Ápr. 10, 2021 12:34 am
Suzette & Balzac
Imádom a természetet, ahogy a túrázást is. Pontosan ez az amit hiányolok azóta, hogy Londonba költöztem: a város gyönyörű, és rengeteg látnivaló van, de azután a jó pár év után, amit utazással töltöttem, egy idő után természetes az, hogy vágyom valami másra, valami olyanra, amit nem találhatok meg a város nyüzsgő forgalmában. Akármennyire is szeretem az embereket és figyelni azt, ahogy a természetes közegükben mozognak, néha igenis hiányzik az az időszak, amikor csak egyedül voltam kint a szabadban, mindenféle emberi behatás nélkül, élvezve azt, hogy senki nem szól hozzám. Ez ugyan most nem teljesen valósul meg, de ugyanúgy élvezem, ha nem jobban, ugyanis Suzie társasága feldob, akármennyire is idegesítő néha az összes nővérem. Úgy van szükségem az együtt töltött időre, mint egy friss, hideg pohár vízre egy meleg napon. - Mikor fogsz leszokni erről a Bubukázásról? - Kérdezem némiképp puffogva, és még a szemeimet is teátrálisan forgatom. Tudom, hogy soha nem fog erről leszokni, de meg vagyok róla győződve hogy ez is egy magyarázat arra, hogy miért nem tudtam egy komoly barátnőt szerezni. Legalábbis szeretem ezzel hitegetni magam. Közben egyből lelassítok, majd meg is állok, hogy tartsunk egy kis pihenőt. - Nem vagy formában. - Jegyzem meg szemtelenül vigyorogva, de szeretetteljesen piszkálom csak. Velem valóban nehéz lépést tartani, én teljesen hozzá vagyok szokva a hosszú túrákhoz, a hegymászáshoz, és minden egyéb olyan dologhoz, ami másoknak talán problémát okozna.
- Ühüm. - Bólintok rá egyből a felajánlására és át is veszem tőle az üveget, hogy igyak pár kortyot. A hidratáltság fontos. Asszem. - Gyakrabban kellene túráznod, akkor nem fáradnál ki ilyen hamar. - Csóválom meg a fejem mosolyogva, de amikor újra megindulunk, akkor direkt hozzá igazítom a tempómat, hogy ne fárasszam ki még ennél is jobban. Nem az a célom, hogy a végén soha többé ne akarjon velem jönni. - Igazán nincs mit. Nekem is nagy szükségem volt már erre, kicsit hiányzik Svédország és az ottani tájak. - Vallom be halkan nevetve. - Meg kellene látogatni valamikor anyáékat, a kis tesónkat is szeretném már látni, biztos nagyot nőtt azóta. - Mondom elgondolkozva egy kicsit, miközben én is szorosan visszaölelgetem a nővéremet. Máskor talán húznám ezért a számat, de mivel most nincs itt senki, hogy figyeljen minket, így máris egyszerűbb így kimutatnom a szeretetemet iránta. - Nem szédítek senkit. - Horkanok fel kicsit a kérdését hallva. A szerelmi életem egyenesen katasztrófa, és nem tudom mit tehetnék ellene, hogy ez megváltozzon. Ami nagyon bosszantó.
- Most komolyan a nem létező szerelmi életemről akarsz hallani? Vagy a szexuális életemről? Nekem egyik se hangzik túl jó témának. - Mondom kicsit fintorogva. - Azon kívül, hogy mindent elrontok, amit el lehet rontani egy kapcsolatban, nincs nagy újság. Neked biztos több mesélnivalód van, mint nekem és különben sem akarnám elrontani a jó hangulatunkat. - Igyekszem magamról elterelni a témát, hiszen ezen a téren tényleg szánalmasan rossz vagyok. Bár nem igazán értem, hogy miért, valahogy sosem jön össze igazán semmi komoly. - Vigyázz, nehogy legurulj, ha már eddig eljutottál. - Kapom el hirtelen a derekát és emelem át egy viszonylag nagyobb gyökéren mielőtt megbotlana benne, mindenféle nehézség nélkül, hogy aztán akadálytalanul folytathassuk tovább az utunkat. - Mikor lesznek újabb unokaöcséim, vagy unokahúgaim? - Kérdezem egy játékos vigyorral. Le sem tagadthatnám, hogy mennyire örülnék egy ilyesfajta gyarapodásnak a családban. Imádom a gyerekeket, nem hiába lógok annyit Alvával is, amikor csak az időm engedi.
Vendég
Csüt. Május 06, 2021 6:14 pm
Bubuka
& Suzie
Happiness is having a younger brother who is taller than you.
Vigyorogva néztem rá, amikor a szemét forgatta. Tudom, hogy nem szerette sohasem a Bubuka nevet, de képtelen vagyok leszokni róla. Remélem azért tudja, hogy ez a szeretetem jele. Mert mindig is az én kisöcsikém marad, akkor is, ha csak egy év van nagyjából köztünk. -Akármennyire is szeretnéd drága Bubuka, soha nem fogom abbahagyni. Túl cuki vagy hozzá. -kuncogtam és végre megálltunk. Talán egy kicsit ellustultam a sok ügyeletezés mellett. Milyen rég volt arra időm, hogy lemenjek a terembe edzeni Blájennel! Ezt majd pótolni kell, de addig is biztos vagyok benne, hogy Bubuka jól megdolgoz engem a mai napon ezzel a túrával. -Sosem voltam formában, ezt ne felejtsd el. -nevettem fel, gyakorolva egy kis öniróniát. Aztán ittam egy pár kortyot és átnyújtottam az öcsikémnek a vizet. Neki is kell innia. -Gyakrabban kellene velem eljönnöd Bubuka, hiányzott már a társaságod nagyon. -mosolyogtam szélesen, miközben újra útnak indultunk. Végül is, tényleg nagyon szeretném látni azokat a szép tájakat a hegytetőről, ahhoz pedig mászni kell még egy kicsikét. -Viszont Bubuka… Ha egyszer lesz szabadidőm, elmehetünk együtt is Svédországba, persze csak akkor, ha neked is van kedved hozzá. És a szüleinket is mindenképp látni kell! Szegény kicsit szerintem ezer éve nem láttam, pedig annyira szeretem a kisgyerekeket. -motyogtam Bubuka mellkasába. Olyan régen tudtam megölelni őt és hiányzott. Mielőtt viszont arról kezdtem volna el áradozni, hogy én is mennyire szeretnék egy kisbébit, inkább megpróbáltam elterelni a figyelmem. Például pont azzal, hogy mi van Bubukával. Tényleg nagyon régen voltunk együtt, levélben és telefonon valahogy nem annyira jó kommunikálni, mint személyesen. Ezzel más is így van, nem? -Hát rendben. -megvontam a vállam és próbáltam elfojtani a nevetésemet. Be kell vallanom, mindig is jó humora volt az öcsémnek, de nem szerettem volna hangosan nevetni rajta. Lehet, hogy nem a lehető legjobb ötlet kinevetni őt azok után, hogy alig kapok levegőt, mert olyan gyorsan sétálunk. Vagy csak azért kinevetni, mert… mert máshogyan nem tudom lereagálni. Azért sajnáltam Bubut, hogy nincsen jó kapcsolata. -Viszont ugye tudod, hogy biológiát is tanítanak az egyetemen? Szóval a szexuális életedet tudnám ebből a szempontból is nézni. -kuncogtam. És persze nem is én lennék, ha nem történne velem mindig valami, ha gonoszkodok, úgyhogy természetesen a nevetéstől nem vettem észre azt a kiálló gyökeret. Ha Bubuka nem emel fel, akkor tuti lezúgok a hegyoldalról. Au. -Te vagy a legjobb, köszönöm öcsikém. -nyomtam egy puszit az arcára és tovább indultam. Azért valljuk be, van előnye is annak, ha van egy fiútesód. Viszont Bubuka szavai kizökkentettek mindenből is. Oké, szeretnék gyereket a távoli jövőben, de ez nem csak rajtam múlik. Nem hiszem, hogy Blájen ennyire hamar szeretne babát, pláne úgy, hogy még csak pár hete volt a lánykérés. -Ööööhm… -vakargattam meg a nyakam. Most erre mit kéne válaszolnom? Hogy soha? Vagy nem tudom? Basszus, basszus, basszus. Úgy körülbelül három másodperc alatt lepergett előttem a rövidke életem. -Azt hiszem, hogy most le kell ülnöm egy pillanatra ne haragudj rám Blazac. -motyogtam és levágtam magam a földre, majd a kezembe temettem az arcomat.
❃ Mood: happy ❃ Smile: big ❃
Vendég
Csüt. Május 20, 2021 3:33 am
Suzette & Balzac
A megjegyzésére önkéntelenül is felnevetek: nem is ő lenne, ha ezt nem jegyezte volna meg. - Na, most már cuki is vagyok. - Csóválom meg a fejemet. Nem feltétlenül ezzel szeretném leírni magam. A “cuki” kifejezést, pontosan olyanokra használják, aki valószínűleg nem sok mindent fog elérni az életben, főleg akkor ha ezt férfiakra mondják. Azt pedig határozottan nem szeretném, hogy velem is ez legyen később a helyzet. - Szépen kérlek, ha sikerülne egy komoly barátnőt szereznem, ne égess be előtte majd a Bubukával, meg a cukival, még csak az hiányzik, hogy ezzel is el kergessétek mellőlem. - Kérem inkább viccelődve, mint komolyan. Eszem ágában se lenne bemutatni nekik senkit, egészen addig, amíg biztos nem vagyok abban, hogy a lány képes megmaradni mellettem mindazok ellenére, amit a nővéreim mondanának neki a gyerekkorunkból. Azzal mindenkit el tudnának kergetni, aki nem gondolja elég komolyan velem az egész kapcsolatosdit. Biztos, hogy az lenne az első dolguk, hogy beavatják abba, amikor lefogtak és hárman egyszerre sminkeltek ki, mondván hogy én tökéletes leszek arra, hogy gyakoroljanak rajtam. Arról nem is beszélve, hogy ezt az egész folyamatot még meg is örökítették az utókornak, hogy örök életemre zsarolni tudjanak vele. Hiába próbáltam, nem tudtam elpusztítani a bizonyítékot: olyan biztosan őrzik, hogy még csak a közelébe se jutottam a destruktív terveim végrehajtásához.
- Ez is tény. Téged nem kergettek annyit azok a rohadt kecskék, mint engem. Valamiért utáltak, mindig engem támadtak be. - Csóválom a fejem nevetve. - Én benne lennék, tudod jól. Te vagy mostanában túlságosan is elfoglalt. Én csak egy egyszerű művész vagyok, aki egész álló nap rajzolgat. - Persze nem teljesen gondolom ezt komolyan, igenis elég durva követelmények vannak az akadémián még a mágikus festészet szakon is, de azért az valóban igaz, hogy nekem jóval több szabadidőm van, mint neki. Nem könnyű a gyógyító szakma. Ráadásul neki egy párkapcsolatban is helyt kell állnia, az nekem pedig nem veszi el az időmet. Szóval lényegében időm, mint a tenger. - Ez egy jó ötlet, biztos örülnének annak, ha mind a ketten beállítanánk pár napra. - Értek egyet fellelkesülve a gondolatra. - Hiányzik, hogy megdögönyözzem Kaysát. Fogadok, hogy meg sem fogjuk őt ismerni, ha végre hazakeveredünk. - Mosolygok szeretetteljesen. - Egyébként apát is meglátogathatnánk Franciaországban. Hiányzik Párizs és az ottani nyüzsgés. Ráadásul az közelebb is van. - Elmélkedek ezen egy kicsit.
- Miért kellene biológiai szempontból nézned a szexuális életemet? - Kérdezem némiképp fintorogva az elképzelésre. - Fúj. Ennyire perverz soha nem leszek, azt hiszem. Egyébként sem tartom magam perverznek, az hogy hülye szituációkba kerülök és talán… talán egy totál vadidegen mellett ébredek fel, akinek még a nevére sem emlékszem, hogy aztán reggel is… na mindegy. Szóval a lényeg, hogy nem vagyok perverz. Csak az univerzum összefogott ellenem, azért történnek velem ilyenek. Nem direkt tapiztam le azt a lányt sem a könyvtárban, az is Picasso a sün galád műve volt. - Bizonygatom ezt inkább már csak magamnak, de lehet jobb lesz, ha inkább befogom a számat, mert csak további témát adok neki, amin tud majd csámcsogni legközelebb. - Valakinek figyelnie is kell rád, amikor épp nem én szerencsétlenkedek és töröm magam össze. - Vonogatom meg a vállamat, de azért jól esik, hogy ezt mondta miután olyan hősiesen megmentettem az orra eséstől.
A hirtelen megtorpanása és az, hogy levágja magát a földre teljesen váratlanul ér. Talán valami rosszat mondtam? Kisebb fajta pánikkal meredek rá, ez a pánik pedig csak fokozódik, amikor Balzacnak nevez. Itt komoly baj van. Miért nem vettem ezt eddig észre? Mi válthatta ki ezt belőle? Miért ennyire érzékeny a gyerek témára? Teljesen össze vagyok zavarodva, de habozás nélkül csatlakozok hozzá a földön és húzom magamhoz egy szoros ölelésbe. - Hé… minden oké? - Kérdezem gyengéden, miközben belesimítok a hajába. - Valami rosszat mondtam? Ha igen, akkor sajnálom. - Mondom kissé elkeseredetten, mert továbbra sem nagyon értem ezt a hirtelen és erős reakciót. - Tudok valamiben segíteni? - Kérdezem kissé tehetetlenül, mert sosem voltam igazán jó a vigasztalásban. - Kérsz egy kis vizet? - Veszem elő újra az üveget, de fél kézzel még így is szorosan ölelgetem, egy pillanatra sem engedem ki a karjaimból igazán.