| | | Szer. Feb. 03, 2021 6:00 pm | Myron Wagtail ez nem művésznév, tényleg így hívnak "Love is like punk. Not dead." Nem: férfi Kor: 44 év Vér: félvér, de számít ez? Születési hely: Birmingham Iskola/ház: Roxfort (Griffendél) Munka: az egyetlen és megismételhetetlen Weird Sisters frontembere Családi állapot: bővebb információért csekkold a Szombati Boszorkányt Patrónus: szurikáta Pálca: körte, egyszarvúszőr, 12 hüvelyk I am the son of a bitch and Edgar Allen Poe "Stepped out of the line Like a sheep runs from the herd Marching out of time To my own beat now the only way I know" Rohadtul nem érdekel, mit gondolnak rólam mások. A bégető birkalétet meghagyom azoknak, akik a mindenféle komplexusaikat azzal akarják kompenzálni, hogy igazodnak a totálisan értelmetlen és szerintem szánalmas társadalmi normákhoz. Én nem attól leszek boldog, ha egy nyájhoz tartozhatok, nem rémiszt meg a kívülállóság, sőt, egyenesen felvillanyoz a különcködés. Szeretem, ha mások rám figyelnek, szívesen hallatom a hangomat nem csak a színpadon. Hiszek abban, hogy mindenki egy egyéniség és nem szabad elnyomni azt, ami különlegessé tesz minket. Mindenki a maga módján tökéletes, tiszteletben kell tartanunk egymás furcsaságait, amíg azzal nem árt másoknak. Peace, love, gyerekek. Szeretem az embereket, pontosabban az egész világot, pedig nem is vagyok hippi. De értékelem az apró dolgokat az életben, könnyen örülök bárminek és igyekszem meglátni a szépet mindenben. Alapvetően optimistának mondanám magam, sőt, gyakran egyenesen idealistának. Kifejezetten kerülöm a negatív embereket, nem szeretem, ha mások megpróbálják rám erőszakolni a saját sötét világképüket. Könnyen érzek empátiát ismeretlenek felé, leginkább kollektíven egy-egy csoport irányába, de nehezen nyújtok támaszt hosszabb távon egy-egy ismerősnek. Nem vagyok jó mások terheinek a cipelésében. Hajlamos vagyok egyszerűen kukába hajítani a számomra kényelmetlen kapcsolatokat és még csak bűntudatom sincsen miatta. "My friends say I should act my age What's my age again, what's my age again?" Valamiért az emberek azt gondolják, hogy egy bizonyos kor vagy életszakasz elérésekor bele kell szuszakolniuk a személyiségüket egy kényelmetlen sablonba. Elvégezted az iskolát? Szuper, legyél egy unalmas, savanyú képű, sörhasú geci, aki vakulásig dolgozik a Minisztériumban! Szülő lettél? Gratulálunk, felejtsd el a fiatalkorodat és legyél egy kontrollmániás barom! Elmúltál huszonöt? Itt az ideje, hogy ne szórakozz többet! Én ebből nem kérek, köszi, srácok. Szeretem megélni a pillanatot, a jó bulikat, a szép nőket, a finom piát, a barátaim társaságát, nem hiszek a határokban és ledönthetetlen szabályokban. Az élet ennél annyiszor, de annyiszor több... A fiamat, Ike-ot is igyekszem a lehető legnagyobb szabadságban nevelni, azt csinál, amit akar tulajdonképpen. Még sosem panaszkodott miatta, persze mások folyamatosan megjegyzéseket tesznek a gyereknevelési elveimre, de ki nem szarja le? Szerintem rendes felnőtt lett belőle. Azt is gyakran mondják, hogy túl sok mindenbe beleszarok magasról. Nem aggódom túl a dolgokat, az még semmit nem oldott meg, ha valaki gyomorfekélyt okozott magának a sok idegeskedéssel. "Won't be caught living in a dead-end job, While praying to my government, guns and God. Now it's us against them, we're here to represent And spit right in the face of the establishment" Sosem merült fel bennem, hogy "rendes munkát" keressek. Láttam, hogy az hova vezet, nem szeretnék zombivá válni a Mágiaügyi Minisztériumban egy asztal mögött ülve. A zene az életem, minden túlzás nélkül, belebolondulnék, ha többet nem játszhatnék. Szeretem az adrenalint, amit a színpadra lépés jelent, feltöltődöm attól, ha másoknak játszhatok, többet ér a világon mindennél, amikor együtt lélegzel a közönséggel a saját zenédre. Soha máskor nem érzem ezt a fajta bensőséges kapcsolatot emberek egész tömegével, mint akkor. Szinte ugyanekkora örömet okoz írni, dalszöveget és verseket, otthon halmokban állnak a kartondobozok tömve a teleírt lapokkal és füzetekkel. Könnyen szavakba öntöm az érzéseimet és a gondolataimat, de legpontosabban ilyenkor tudom visszaadni mindazt, amit érzek. Túlzás lenne azt állítani, hogy világmegváltó ambícióim vannak, inkább azt mondanám, hogy nem tudok megülni a seggemen és befogni a pofámat. Ha valami nem tetszik, annak hangot adok, mert nekem sokezer emberrel ellentétben van is hangom, amit sok mindenkihez eljut. Az igazságérzetből túl sok jutott nekem születésemkor, ezt felesleges túlmagyarázás helyett inkább csak így fejteném ki: egyszer illegálisan felszabadítottam egy tucat házimanót egy baszott nagy gyárban, majd két hétig rejtegettem őket a lakásomon. (A végén már kezdtem bánni a dolgot, miután az összes ruhámat lenyúlták és még a kádban is házimanók ültek, a fejükre húzott zoknijaimmal és alsógatyáimmal.) "Summer has come and passed The innocent can never last" Persze van, ami nem látszik a felszínen. Ami nem süt át a magazinokból kivágható posztereken, a hangzatos refréneken, amit eltakar a hajfesték és a millió tetoválás, nem moshatja el az alkohol és az üvöltő zene sem. Ha tudod milyen elveszíteni azokat, akiket szeretsz, akkor nem kell elmagyaráznom azt a soha meg nem szűnő ürességet. Ha nem tapasztaltad még, akkor pedig hiába próbálnám elmesélni. Anarchy in the UK Erősen koncentrálsz a paradicsomlevesedben úszó betűtésztára, szavakat próbálsz kiolvasni a kis ázott tésztabetűkből, szavakat, amelyek több tartalommal bírnak, mint amiket John rád zúdít. Csak pofázik és pofázik, ha felnéznél, látnád, hogy a mindig tökéletesen vasalt ingén a gallér alatt néhány paradicsompötty éktelenkedik. Hopp és kard, ezt a két szó tudod csak kiolvasni a tésztából, rohadtul semmi értelmük nincsen. John megkérdezi, hogy figyelsz-e rá egyáltalán, de nem válaszolsz, elképzeled, ahogy az ölébe borítja a forró levest, visít tőle, mint egy malac a vágóhídon, amúgy is mindig egy malacra emlékeztetett a hülye képével. John hangosabban szól hozzád, azt mondja, figyelj már ide kölyök, mire te elemeled a tekinteted az ebédedről és egyenesen belebámulsz John arcába, odaugatod, hogy mi van már, mi a szart akar. Látod, hogy a keze ökölbe szorul a kanál körül, de tudod, hogy úgysem csinálna semmit, anya meg is ölné, ha valaha kezet emelne rád. Nem mintha a folytonos pofázása jobb lenne, mindenre van egy kibaszott megjegyzése, de legfőképpen kritikája. John közli veled, hogy elfogadhatatlan az iskolai viselkedésed, valószínűleg már sokadszor mondja ki, de ezt nyilván nem tudod, mert eddig nem figyeltél rá. Vállat vonsz, nem érdekel az iskolai magatartásod, az egész iskola nem érdekel a hülye szabályaival együtt, felőled aztán naponta is írhatnak levelet ennek a baromnak és anyának, akkor sem fogsz megváltozni. Nem szégyelled, hogy egy pöcsnek nevezted Pitont és örömmel emlékszel vissza arra, amikor Fricset bezártátok a seprűtárolóba a nyomorult macskájával együtt, hogy aztán bulit rendezhessetek Hisztis Myrtle mosdójában. Nagyon részeg voltál, másnap majdnem belehánytál egy cserépbe Gyógynövénytanon, de kit érdekel, ha azóta mindenki egy istennek tart. John közli veled, hogy még egy húzás és eladja a gitárodat. Felhorkansz, nem mondasz semmit, anya összeszorított szájjal hallgatja a beszélgetést, talán közbe akar szólni, de nem teszi, hiszen ő sem örül igazán a viselkedésednek, csak nem mondja, mindig túl elnéző veled. A nyári szünetben John tényleg eladja a gitárodat. Az egész nyarat a haveroknál töltöd, haza sem mész. John bekaphatja.
Az első lemezetek hatalmas sikert arat, az emberek viszik, mint a cukrot. Minden tökéletes. Koncertek koncertek hátán, dől a pénz, az élet egy hatalmas parti. Minden második estét színpadon töltesz, aztán a buli folytatódik hajnalba nyúlva, napközben alszol, szinte vámpír életmódot folytatsz. A fejed minden ébren töltött percben zsong a megvalósítandó ötletektől, a tenyered folyton tintás a ráfirkált dalszövegrészletektől. Ha kimész az Abszol útra, a lámpaoszlopokról a saját arcod vigyorog vissza és a barátaidé, akikkel elsős korod óta testvéri szeretet alakult ki köztetek. Semmi sem lehetne ennél jobb. Merton húga gyakran veletek tart, mindig nagyot dobban a szíved, mikor meglátod, sokszor eszedbe jut a vicces, horkantásszerű nevetése, a rövid fekete haja, a furcsa ékszerei és ruhái, nem tudod kiverni a fejedből. Szerinted csodálatos lány, imádod nézni, ahogy végigtombolja a leghosszabb koncertet is, habár nagyon zavar, ha más srác nyakában ülve látod az első sorokban. Először kinevetted, mikor szívószállal itta a sörét, de már magadtól viszed neki, még kis koktélernyőt is dobsz az üveg szájába. Először észre sem veszed, hogy róla írsz rímeket, sőt, nem is róla, hanem neki. Ki akarod dobni őket a kukába, nehogy meglássa, hiszen nem vagy te ilyen nyálas, utálod a romantikát, de aztán mégis megtartod a szövegeket, zenét írsz hozzájuk, felkerül a toplistára, Merton persze van olyan hülye, hogy addig le sem esik neki kiről szólnak, amíg egy koncert után nem lát a húgával smárolni egy sarokban. Be akarja verni a képedet, de Dita lefogja. Néhány hónap múlva eljegyzitek egymást, ugyan minek várni? Dita terhes lesz, igazán fel sem fogjátok a gyerekvárás súlyát, csak örültök neki. A hűtőre mágnesezett papíron listát vezettek a különleges nevekről, elvégre mégsem lehet John, a ti fiatoknak valami nagyon különleges kell. Végül az Issac mellett döntötök, megbeszélitek, hogy Ike-nak fogjátok becézni. Előre eltervezed, hogy amint elég nagy lesz, megtanítod gitározni és minden este altatódalt énekelsz majd neki. A legvagányabb kissrác lesz, ezt mondod mindenkinek, és senki nem is kételkedik benne. Az élet szép.
Emberek tűnnek el, nyom nélkül. A házak felett megjelenik a Sötét Jegy. Tisztogatásba kezdenek a Minisztériumban. Anya még időben elmenekül, titokban veszel neki egy házat külföldön, hogy ott meghúzhassa magát, amíg tart a háború. Tudod, hogy elsők között gyűjtenék be a Minisztériumban "mágia jogtalan birtoklásáért". Ditának is felveted az ötletet, hogy talán jobb lenne, ha ő is anyád után menne Ike-al, de hallani sem akar róla. Issac szó szerint az anyatejjel szívja magába a rendszerellenességet, Dita nem tud nyugton maradni, besegít a Főnix Rendjének és cikkeket ír a Hírverőbe, amíg Xeno kiáll Potterék mellett, máskor illegális rádióműsorokban segít, a figyelmes közönség hallhatja a háttérben a babagügyögést is. Nincs jogod óvatosságra inteni, hiszen te sem vagy óvatos. A Minisztérium eltilt a koncertezéstől, mert folyton Tudodkit és a halálfalóit kritizálod, de ez nem tart vissza semmitől, a bandával illegális rendezvényeket szerveztek, ahol szidjátok a rendszert. Nem tudod befogni a pofádat, sosem tudtad. Apádra gondolsz, nem is ismered őt igazán, de folyton elképzeled, ő mit tenne a helyedben. Bátor lenne, mondod magadnak mindig, bátor és lázadó. Úgy érzed, a halálnál sokkal rémisztőbb lenne, ha utólag visszanéznél az életedre és szégyellned kéne magad, amiért meghunyászkodtál egy diktatúrával szemben. Utólag visszagondolva már nem érted, hogyan nem öltek meg, hiszen megdolgoztál érte.
Nem az első néhány nap a legrosszabb, akkor még fel sem fogod igazán, hogy mi történt. Amikor megkapod a hírt, hogy a menyasszonyodból csak darabok maradtak az Abszol út felrobbantott macskakövei között, először felhorkansz és közlöd velük, hogy ne szórakozzanak veled. Ugyan már, Ditával ilyesmi nem történhet. Aztán szép lassan eljut a tudatodig, hogy ez az igazság, meghalt, sosem látod többé, nem hallod a nevetését, nem láthatod, ahogy játszik a kisfiatokkal, nem fogja többet titokban áthangolni az összes gitárodat, hogy bosszantson, nem mondhatod el neki, mennyire, de mennyire hálás vagy, amiért ő van neked. Nem sírsz, nem tombolsz, csak hónapokig téli álmot alszol. Issacot átköltözteted a nagyszülőkhöz, képtelen vagy foglalkozni vele. Az ágyból sem kelsz ki. Csak akkor eszel, ha muszáj. Vegetálsz, nem számít semmi. Nem beszélsz senkivel, nem írsz, nem hallgatsz zenét, a házból sem teszed ki a lábad. A családodat és a barátaidat sem engeded be, mindenki szerint szakemberre lenne szükséged. Félnek, hogy csinálsz magaddal valamit, pedig eszed ágában sincs. Semmit nem akarsz csinálni, ólomsúly nehezedik mindenedre, de még az időre is. Mintha megállna az egész világ. Nem érzel semmit, üres vagy, a világ is üres. Aztán egy nap Merton rád töri az ajtót, megráz, a tekintete olyan haragos, mint soha ezelőtt. Azt mondja, szedd össze magad, ma este történelmet írunk. A Roxfortot ostrom alá vették, itt a lehetőség. Hónapok óta először akkor érzel valamit. Magad sem tudod mit, de annyira intenzív, hogy levegőt is alig kapsz tőle. Végül túléled a roxforti ostromot, csupán egy heg marad utána az alkarodon, de azt úgyis eltakarják a tetoválások. Úgy harcolsz azon az éjszakán, mintha egész életedben erre készültél volna. Először Ditára gondolsz, miatta szórod az átkokat, aztán már Ike miatt, hogy neki szebb jövője lehessen, végül már nem is gondolsz arcokra, hanem mindenkiért csinálod. A csata után megbékélsz. A világ újból kezd színes lenni, képes vagy foglalkozni a fiaddal, találkozol a barátaiddal, az ujjaid ismét rátalálnak a gitár húrjaira.
Állsz a színpadon, alattad a tömeg ezernyi emberből áll, de mintha egyként mozdulnának és lélegeznének. Intesz nekik, hogy szálljanak be ők is, ordítsák veled együtt a dalszöveget, a sok-sok hang eggyé olvad. Annyira hangos, hogy túlharsogják a mágikusan felerősített elektromos gitárt is, szinte szétrobban a mellkasod az érzéstől, beleborzongsz, még ennyi év után is. Néha még előfordul, hogy elönt az az üresség, megrohamoznak a "mi lett volna, ha..." kezdetű gondolatok, de már csak nagyon ritkán. Megtanultad kezelni, boldog vagy, és ha mégsem érzed magad annak, akkor papírra veted a fájdalmas gondolatokat. Az élet, még ha nem is mindig egyszerű, de végső soron mégis szép.
Hey now, you're a rock star, get the show on, get paid Elsős koromban én álltam a tornasor végén repüléstan órákon, és itt jöhetne egy vicces sztori arról, hogy utána egy nyár alatt megnőttem és lehagytam mindenkit, de ez nem lenne igaz. Alacsonyabb vagyok az átlagnál, de ez nem igazán sérti az önbecsülésemet, Merlinkének hála varázslónak születtem, úgyhogy egy pálcaintéssel le tudom szedni a legfelső polcról is a mogyoróvajat. A hajam olyan, mintha megbaszott volna az áram, a színét gyakrabban váltogatom, mint más az alsógatyáját - egy időben azt terjesztette a Szombati Boszorkány, hogy valójában metamorfmágus vagyok, de ez baromság, csak a jófajta mugli hajfesték a titka. Eredetileg semmilyen színű barna a hajam, ha nem kennék rá ennyiféle zselét, akkor egészen göndör is lenne, de így csak szanaszét áll. Apámtól örököltem a zöld szemeimet, legalábbis a rokonok ezt mondják. Több tetoválásom van, mint amennyit számon tudnék tartani, a karomon nagyítóval találsz csak szabad területet. Állítólag az én koromban már nem úgy kéne öltözködnöm, mint egy "polgárpukkasztó punknak", ahogy John mondaná, de ki nem szarja le? Van saját csokibéka kártyám, azt veszek fel, amit akarok Born and raised by hypocrites Édesapám Magnus Wagtail - Festő volt, igazi művész, úgy látta a színeket és formákat, mint senki más. Absztrakt képeket festett, amiket a legkreatívabb bűbájokkal bolondított meg. Tisztán emlékszem a gyerekkori szobám falán futó színes csigavonalakra, ragyogó csillagokra, geometriai formákból összerakott állatokra, amelyek egyetlen pálcaintésre mozogni kezdtek és éjszaka kellemes fénybe vonták a szobát, hogy ne féljek a sötétben. Apám arcát már csak a fotókról tudom felidézni, 1981-ben, néhány hónappal a háború vége előtt ismeretlen halálfalók megölték a pár nappal korábban megnyitott kiállítása miatt, ahol kifigurázta Tudodkit és a talpnyalóit. Nem mondhatom, hogy hiányzik, hiszen alig ismertem őt, négy éves voltam csak, mikor meghalt. Inkább az hiányzik, amit hozzáadhatott volna az életemhez, ha köztünk marad. Az a paraszt John Dawlish - Anyám új férje, kilenc voltam, mikor Johnny belépett az életünkbe. Anya akkor már titkárnőként dolgozott az aurorparancsnokságon, ahol az a pöcs John az aurorkarrierjét építgette. Az elején mézesmázosan kedves volt velem, hogy bevágódjon anyámnál, én már akkor sem voltam vevő a próbálkozásaira. Az esküvő után már nem is fáradt vele, hogy "fiaként szeressen". Nem tudtunk és a mai napig nem tudunk egy légtérben tartózkodni anélkül, hogy egymás torkának ugranánk. Szerinte a zenélés nem tisztességes szakma és felnőtt férfinek nem szabadna úgy élnie, mint nekem, szerintem meg egy péniszben több gerinc van, mint Johnban, aki olyan lelkesen kiszolgálta először Cornelius Fudge-t, most meg a Briggs-rezsimet. Írtam róla egy számot, három hónapig volt a rádiók toplistájának a tetején, a végén már azzal fenyegetett, hogy beperel. Mellesleg összenőtt szemöldöke van. Édesanyám Clementine Dawlish (née. Cartwright) - A nagyszüleim muglik, eléggé meglepődtek, mikor a lányukról kiderült, hogy boszorkány, de legalább magyarázatot nyert, hogyan tudott a gyerekük zongorista nélkül zongorakíséretet bűvölni magának otthon, mikor fuvolán gyakorolt. Hiába járt hét évet a Roxfortba, anya legfőbb szerelme mégis a zene maradt, az iskola után az egyik legnagyobb mágikus szimfonikus zenekar fuvolásai között találta magát. Gyerekként lenyűgözött, mikor hallgathattam a játékát - nem is igazán a nagy koncertek, bár azokra is mindig elkísértem, sokkal inkább azt szerettem, mikor otthon játszott, csakis magának és nekem. Olyankor mintha megszűnt volna a külvilág. Apa halála után kénytelen volt otthagyni a zenekart, jobban fizető, stabil állásra volt szüksége, nem utazgathatott folyamatosan egy négyéves gyerekkel a hóna alatt. Titkárnőként helyezkedett el a Minisztériumban, a mai napig dühít, hogy erre kellett pazarolnia a tehetségét. Ő mutatta meg nekem, hogy a zenénél nincs csodálatosabb a világon, és bár a választott stílusunk ennél különbözőbb nem is lehetne, mindig eszembe jut színpadra lépéskor, amikor először segített lenyomni egy ősrégi zongora billentyűit. Féltestvérem Lloyd Dawlish - Az öcsém, vagy valami olyasmi. Auror lett, mint John, csak kevésbé sikeres. Szerintem csak aktákat tologat a Minisztériumban és cukorkalopásokhoz küldik ki terepre, igazi balfasz. Szerinte Maurice Briggs Nagy-Britannia megmentője, utálja a vérfarkasokat, totálisan homofób és a toxikus maszkulinitás két lábon járó mintapéldánya. Gondolom, magától értetődő, hogy nem beszélünk egymással túl gyakran. Halott menyasszony Perdita Graves - A legjobb barátom, Merton húga volt. Fiatalok voltunk, rohadtul szerelmesek és sérthetetlennek hittük magunkat. Dita volt az a lány, aki ha belépett valahova, minden szem rá szegeződött, nem csak azért, mert gyönyörű volt, hanem olyan kisugárzással rendelkezett, ami vonzotta a tekinteteket. Mindig horkantva nevetett, de őt ez nem hozta zavarba, szívószállal szerette inni a sört, mindig túl sok sajtot tett a tésztára és a pizzára, a világért sem tudott énekelni, de bármit elrappelt, és mindig elcsomagolta a szeretetét is a bőröndömbe, mikor elutaztam egy koncert miatt. Egyikünket sem érdekelték a formaságok, így az sem, hogy Issac még azelőtt megszületett, hogy megejtettük volna az esküvőt. A háború után terveztük megtartani, Dita már azt is eltervezte, milyen mini dísztalárt csináltat majd Issacnak a nagy napra. Fényes nappal, az Abszol út közepén több másik emberrel együtt robbantották fel a halálfalók. A halálát követő fél év egy elmosódott állókép, mintha az egész világ megfagyott volna hosszú hónapokra. Egyetlen nagyfiam @Issac Wagtail-Graves - A kapcsolatunk Ike-al inkább hajlik a baráti felé, mint a klasszikus szülő-gyerek felállás felé. Sosem állítottam neki szabályokat, kiskorától kezdve azt csinál, amit szeretne. Akkor feküdt le aludni, amikor jónak látta, olyan mugli filmeket és meséket nézett, amilyeneket akart, nem kényszerítettem rá, hogy megegye a brokkolit, nem vártam el tőle, hogy többet tanuljon az iskolában, mint amennyit ő ideálisnak tartott. Valószínűleg egy kezemen meg tudnám számolni azokat az alkalmakat, amikor lebasztam valamiért és minden ilyen eset pusztán azért történt, mert megsérülhetett volna, mással még nem sikerült kizökkentenie a lelki békémből. Sohasem zavart, ha elment valahova a barátaival (bárhova igazából, talpraesett gyerek, tud magára vigyázni), nem ütött szíven az első lerészegedése sem, a csajügyeit meg rendezze, ahogy akarja, nem az én dolgom, amíg tisztelettel bánik a lányokkal. Szerintem remek srác lett belőle, igazi egyéniség, nem fog negyven évesen rádöbbenni arra, hogy az egész élete egy hazugság volt és csak a szülei kényszerítették bele egy szerepbe. Jófejű gyerek, bár én sosem vártam el tőle, hogy akadémiára menjen, de mégis ott kötött ki. Persze büszke vagyok rá, habár akkor is az lennék, ha utcaseprő lenne. Csak legyen boldog, ennyi számít. All the small things Interjú Myron Wagtaillel Myron Wagtail neve nem ismeretlen egyik generáció számára sem. A The Weird Sisters a kilencvenes évek közepe óta töretlen sikerrel és lelkesedéssel gyűjti rajongóit - és természetesen bírálóit is, hiszen a banda és kiváltképpen a frontember híres polgárpukkasztó viselkedéséről és cseppet sem szolid politikai állásfoglalásairól -, már évtizedek óta foglalnak el előkelő helyet a zenei toplistákon és a tinilányok falán is. Nem meglepő, hogy igencsak nehéz leültetni a folyamatosan mozgásban lévő zenészeket egy interjú erejéig, különösen most, legújabb albumuk, a 2020 őszén kiadott Dementortangó turnéjának kellős közepén. Myron az őt körüllengő kaotikus aurával libbent be a Szombati Boszorkány főszerkesztőségébe, a rajongók kedvéért feltétlenül meg kell jegyeznünk, hogy most éppen a szőke egy egészen izgalmas árnyalatára festett hajjal, "Briggs Pigs" feliratú és disznómintás pólóban. Csak tipikus Myron Wagtail, nem igaz?Szombati Boszorkány: Mielőtt az új albumról beszélgetnénk, először szeretnék neked feltenni néhány kérdést, amit a rajongók írtak a szerkesztőségünknek. Készen állsz rá, Myron? Myron: Előre félek, de jól van, kezdjük. Szombati Boszorkány: Első kérdés... Ha Amortentiát tennének eléd, milyen illatot éreznél? Myron: Talán azt az alkohollal keveredő tömény dohányfüstöt, a csípős esti hideggel és naptejjel vegyítve, amit az ember a fesztiválokon érez, ha szippant egy jó mélyet. És epres müzlit, azt nagyon szeretem. Ugye senki nem rakott Amortentiát a kávémba? Szombati Boszorkány: Ne izgulj, Myron, mi biztosan nem. A következő kérdésünk: milyen alakot öltene a mumusod? Myron: Rita Vitrol, kérdés nélkül. A Trimágus Tusán adott koncertünk után meg akart mogyorózni a backstage-ben, hát azt hittem, ott küldök magamra egy gyilkos átkot. Írd csak le nyugodtan, nem szégyellem. Szombati Boszorkány: Ez valóban nagyon traumatikus élmény lehetett, a Szombati Boszorkány szerkesztősége elítéli a zaklatás minden formáját. De térjünk is rá a következő rajongói kérdésre. Ha belenézhetnél Edevis mágikus tükrébe, mit látnál benne? Myron: Világbékét, faszom se tudja. Elértem, amit akartam az életben. Azt csinálom, ami a legnagyobb örömet okozza nekem, sikeres vagyok benne, van családom és barátaim, a magánéletemből nem hiányzik semmi. De a világ elég szar hely tud lenni, bármit megadnék érte, hogy ne legyen ennyi gyűlölet körülöttünk. Szombati Boszorkány: Ez igazán érdekes és önzetlen válasz. Mikor éppen nem a világbékén munkálkodsz, mivel töltöd a szabadidődet, mik a hobbijaid? Myron: Biztosan nagyon meg fogtok lepődni, de a zene. Gitáron, dobon, zongorán és trombitán is játszom, órákig képes vagyok ülni egy gitárral vagy a zongora mellett és csak játszani. A legcsodálatosabb érzés a világon. És persze írok is, dalszövegeket és verseket, a kettő majdnem ugyanaz, igazából. Ezt már kevesebben akarják elhinni, de rohadt sokat olvasok. Szombati Boszorkány: Ha néhány mondatban kéne megfogalmaznod, hogyan öntenéd szavakba az elveidet? Myron: Először is úgy, hogy a többséggel ellentétben nekem vannak. Sokan állítják, hogy vannak elveik, de igazából nincsenek, igazi napraforgók. Én hiszek abban, hogy minden ember egy egyéniség és ezt tiszteletben kell tartani addig, amíg az egyénisége nem tiporja el másokét. Ha ezt mindenki betartaná, sokkal szebb hely lenne a világ. Szombati Boszorkány: Ha már az elvekről szó esett, mi az, amit sosem tennél meg? Myron: Ok nélkül nem ártanék másoknak, elítélem az erőszak minden formáját. Persze vannak, akiknek szét kéne [cenzúra] a fején egy gitárt, de az más tészta. Amúgy meg sosem szavaznék Maurice Briggsre, sosem vágatnék magamnak gombahajat, sosem hordanék tangapapucsot, hát hogy néz már ki, és sosem beszélnék csúnyán, az nagyon távol áll tőlem. Szombati Boszorkány: El tudnád árulni a rajongóknak, hogy mi az, ami nagyon zavar? Myron: Utálom, mikor elpattan a gitárhúr. Nagyon zavar, mikor elmegyek valahova például kajálni és a pofámba tolnak egy fényképezőt, hogy lőjünk egy közös fotót, [cenzúra], nekem is néha kell pár nyugodt perc. Idegesítenek a semmitmondó dalszövegek, a prűd emberek, a szűk látókörű emberek, a galambok, amik rajban repülnek és a fejedre [cenzúra]nak. És tudjátok mi zavar még nagyon? A [cenzúra] értelmetlen kérdések. Szombati Boszorkány: Nagyon tartalmas válasz volt, köszönjük. A következő rajongói kérdésünk így szól: mi a legfontosabb az életedben? Myron: Egyszerű. A zene. Olyan nekem, mint a levegő, szükségem van rá, hogy élni tudjak. Az első gyerekkori emlékeim nem képekből állnak, hanem hangokból. Nem tudom, a zene nekem maga az élet. Szombati Boszorkány: És mi az, ami a legkevésbé fontos számodra? Myron: Mások véleménye. Ez nem ilyen felvett [cenzúra]ság, aztán otthon meg telesírom a párnámat egy beszólás után. Engem tényleg nem érdekel, hogy ki mit gondol. Ha az ember az élete végére ér, végül úgysem az számít majd, hogy vajon mit gondoltak mások, mikor meglátták abban a ruhában, azzal a tetoválással, hogy mennyire ráncolták a homlokukat, mikor azt mondtad, amit. Nem éri meg másokhoz igazítani a személyiségedet és a viselkedésedet. Szombati Boszorkány: Mi az, ami igazán nagy büszkeséggel tölt el? Myron: A zenekarunk sikerei, gondolom. Nem szoktam ilyen dolgokon agyalni, ha túl sokat elmélkedsz a sikereiden, előbb-utóbb megrekedsz és nem tudsz fejlődni. Amúgy is magamért csinálok mindent. Ha másoknak is tetszik, az tök jó, de nem a siker és a hírnév a cél igazából. Szombati Boszorkány: A rajongóidat nagyon foglalkoztatja, hogy ha valami megváltoztathatnál a múltadban, mi lenne az? Myron: A varázslóháború. Túl sok áldozatot követelt. Semmi máson nem változtatnék, nem szégyellem, ha hibáztam valaha, abból is csak tanul az ember, és igazából ettől vagyunk emberek, nem? Kár ilyesmiken rágódni. Szombati Boszorkány: Végül egy utolsó rajongói kérdést tennénk még fel neked, Myron: hogyan képzeled el a jövődet? Myron: A színpadon, az egyik kezemben gitárral, a másikban sörrel. Aztán ha már túl öreg leszek ahhoz is, hogy segítség nélkül pisáljak, akkor remélem, ott lesz mellettem a családom és a barátaim, többet nem is kívánhatnék.
|
| | | | Szomb. Feb. 06, 2021 8:53 pm | Kedves Myron! Elég csak a képedre néznem, hogy rájöjjek, nem egy hétköznapi manus szörnyen szürke sztoriját fogom épp elolvasni. Na de csapjunk is a lovak közé, hisz látom még közös is akad bennünk hőn szeretett miniszterünk és brancsa végett. Mindig kitűntél a tömegből, az most legyen részletkérdés, hogy a magasságoddal vagy az éppen aktuális hóbortjaiddal. Könnyen meglehet, hogy sokakat ezzel pont szórakoztattál és ezt a hajlamodat később remekül kamatoztattad is. Hisz egy művész legnagyobb elismerése, amikor látja, hogy a remek, amit alkotott több tízezer embert érint meg. Amikor a mondandód nem süket fülekre lel, az lehet az igazi extázis, a menyország, a beteljesülés. Igazából nem akarok túlzásokba esni ezekkel a szavakkal, mert az ilyen eredményt kemény meló és göröngyös út előzi meg. Ahogy mások is, úgy te magad is megélted a poklot, de azt hiszem így tudsz hiteles maradni a dalszövegeidben, így nem üres szavakat dobálsz a rajongóiodnak, hanem megadod nekik a maximális tiszteletet. Polgárpukkasztó élet ide vagy oda, a fiad joggal nézhet rád és te joggal tartasz ott, ahol. Végezetül... had tiszteljelek meg egy punkcsimbókhoz méltó állatkával. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 60 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 1 rejtett és 59 vendég :: 3 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. Vas. Nov. 17, 2024 9:09 pm Nikolina Dashkov |
|