Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Avery & Vincent

Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Pént. Jan. 22, 2021 2:33 pm
Ma egyfajta ünnepnap van. Hogy mi az apropója? Ma van két hónapja, hogy bekerültem az ispotályba. Minden egyes ébren töltött nap hosszú volt, és fájdalmas, visszatekintve azonban szinte elrepült ez az idő. Tisztán emlékszem arra a pillanatra, mikor belém hasított az a kínzó gyötrelem, illetve arra is, ahogy megpróbáltam az első lépéseimet megtenni a hetekig tartó ágynyugalmam után. Most pedig itt vagyok, két hónappal idősebben, készen állva, hogy újra munkába állhassak. Terepre még legalább egy pár hónapig biztos nem mehetek, de már legalább nincs szükségem mankókra, hogy meg tudjak maradni két lábon. Néha még belenyilal a fájdalom a bal lábamba, és nem is tudok olyan egyenesen járni, mint egykoron, de azzal próbáltak nyugtatni, hogy ez teljesen normális. Két és fél hétig kellett kómában tartaniuk, és utána még legalább egy hétig nem kelhettem ki az ágyból. Mindezek ellenére sikeresnek nevezhető a rehabilitációm, csupán a terheléssel kell még óvatosan bánnom. Sok ügyben aligha tudok aktívan részt venni, de nekem már az is egy külön öröm, hogy nem otthon kell lohasztanom a seggem.
Sokan örömmel fogadtak vissza, még többen pedig abszolút neutrálisan, viszont az örömködés sem tartott sokáig, mert dolgunk volt. Kisvártatva hát be is ültem a helyemre, hogy visszarázódjak kicsit a munkába.
Fel kellett vennem a fonalat az elmúlt két hónapban történtekkel, és ugyan Avery hatalmas segítség volt ilyen téren, jobb szeretek magam utána nézni mindennek. Nem a szavában kételkedtem, de le mertem volna fogadni, hogy neki is bőven van sok munkája, és nem tud mindent számon tartani. A korábbi ügyeimből egyeseket szétosztottak, másokat függőben lévőnek nyilvánítottak. Mivel úgy konkrét munkám nem volt ma azon kívül, hogy naprakészre vágjam magam, nem bántam, hogy odajöttek hozzám sokan beszélni egy-két szót. Jó újra látni ezeket az arcokat. Az elmúlt hetekben realizáltam csak, hogy mennyire hiányzott is már ez.
Amit először pletykának hittem, végül több ember is megerősített: Averyt kispadra küldték. Nem értettem, hogy mi lehet az oka, ő maga pedig se nekem, se másoknak nem beszélt róla. Kíváncsi voltam, hogy mi történhetett, ezért két papírtömeg átnézése közben elbicegtem az asztalához.
- Szia, Ave. Majd szólsz, ha pihenőre mész? Szeretnék beszélni veled egy-két szót kettesben. Nyugi, nem fogok szerelmet vallani, ott még nem járunk - kérdezem tőle mosolyogva, kedvesen. Ha még dolgozna, akkor teljesen megértve azt sarkon fordulok, és visszaballagok az asztalomhoz, hogy visszatérjek a saját munkámhoz, míg ő is úgy érzi, hogy ideje kicsit megmozgatnia a tagjait.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Pént. Jan. 22, 2021 10:00 pm

Vincent

Lehet egyszerűen azt mondani, hogy nem így tervezte. Senki nem így képzelte el az akciót, főleg nem a kimenetelt. De hát mit várnak egy bérgyilkostól? Mert lényegében az, csak szép megnevezésbe bugyolálva. Titkosügynök. Kapcsolattartó. Attól még az marad, aki volt, és ha kell, ő megvédi a társait és magát, kerüljön az bármibe is. Hát megtette, annak ellenére, hogy nem ez volt a terv.
Mennyivel egyszerűbb lett volna elfogni a halálfalót és Azkabanba vetni... Talán semmivel sem lett volna egyszerűbb, hisz egy hajszálnyira voltak attól, hogy háromból hárman is kábultan heverjenek az épület poros padlóján, és akkor bottal üthették volna a nyomát.
A szavai mit sem értek, kiadták, hogy intézze a nyomozások papírmunkáját, neki pedig szó nélkül kel tűrnie. Avery pedig szó nélkül végzi a munkáját, a reggeli köszönésen kívül maximum a munkához kapcsolódó dolgok miatt hajlandó megszólalni. Egész nap magában őrlődik.
Amikor váratlan vendége érkezik, lustán emeli fel a fejét az iratokból. Néhány pillantással felméri a férfi állapotát, majd biccent köszönésképp. Buta felvetésére azonban fél szemöldökét is felvonja és nem túl nőiesen felhorkant. Szerelmet vallani? Soha nem fognak ott tartani.
- Igyunk meg egy kávét - mindkét kezével az asztalra csap miközben felveti az ötletet. Meg sem próbál mosolyt erőltetni arcára, csak gyorsan veszi a blézerét és kilibben Vincent mellett az ajtón. Sejti, miről akar beszélni, de nagyon szeretne már kiszabadulni az irodából.
- Ha örök életedre sánta maradsz, nem fognak bomlani utánad a nők - jegyzi meg szurkálódva útközben. Amíg a büfébe érnek, igyekszik olyan tempóban haladni mellette, amit ő diktál. Az együtt töltött egy év során megtudtak egymásról egyet, s mást, és mondhatni elég jóban lettek ahhoz, hogy ne legyen vele egy gigászi bunkó.
Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Szer. Jan. 27, 2021 4:34 pm
A halálfaló jó ideig nem volt publikus. Fű alatt kezdtem el dolgozni rajta, a saját szabadidőmet áldozva rá, és csak valami kézzelfogható nyom esetén vittem oda a papírokat a főnökségnek. Rég volt már előrelépés a férfi ügyében, és ugyan nem feltétlenül örült annak, hogy engedély nélkül vágtam bele a nyomozásba, folytathattam a felgöngyölítését. Avery-nek és nekem volt már egy-két közös ügyünk, és több, mint kompetensnek gondoltam, ezért mindenképp szerettem volna, hogy velem tartson. Ettől függetlenül meglepett, hogy a férfi aktáját látva ilyen könnyedén rábólintott. De ahogy ő nem faggatott az indokaimról, úgy én sem az övéiről.
Felhorkantására akaratlanul is felszalad az egyik szemöldököm, de a mosolyom nem lankad. Nem-nem… Ő nekem túl nagy kihívás lenne, és keresztbe le tudna nyelni, még engednem sem kéne neki. De ettől függetlenül kétségtelenül megkedveltem az elmúlt egy évben, mióta megismertem.
- Akkor legyen kávé - míg ő feláll az asztaltól, addig én visszasietek az enyémhez, hogy magamra kaphassam a fekete zakómat, majd csatlakozom hozzá. A sietségemben persze a kelleténél jobban befeszül egy izmom, és megbicsaklok, de pofára azért nem esek.
- Én emiatt nem aggódnék. Amúgy sem bomlanak túlságosan - vagy én legalábbis nem figyeltem fel rá, annyira bele voltam betegedve ebbe a nyomozásba. Néha kicsit meghúzom magam után a lábam, de ettől függetlenül a normális lépteimben haladok. Lehet, hogy kicsit fáj, de a büszkeségem túl nagy ahhoz, hogy ez érdekeljen.
- Egy cukorral, tejjel, igaz? - kérdezem tőle, ha pedig igenlő választ kapok, már ki is kérem mindkettőnkét. Bár én cukor nélkül iszom, minden más marad. - Sejted szerintem, hogy miért akartam beszélni - kezdek bele, míg kiadják nekünk a kávét. Ha ez megtörténik, akkor biccentek az egyik asztal felé, hogy leülhessünk oda. De ha ő állni szeretni inkább, én abba sem halok bele.
- Igaz ez, Ave, hogy kispadra küldtek, vagy csak ádáz pletyka? - kérdezem tőle, ahogy a kávémba kortyolok.
Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Szer. Jan. 27, 2021 11:05 pm

Vincent

Némiképp feldobja a napját, hogy végre visszatért az egyik társa, akivel az elmúlt egy évben nap mint nap találkozott és együtt bogoztak ki olyan szálakat, amik szövevényesen körbefonták a történetet. Ha diákként azt mondják neki, hogy pont ezzel az emberrel fog együtt dolgozni, jól kineveti az alakot és elküldi a fenébe. Akkor még nem hitte volna, hogy egyszer a legjobb barátnője gyilkosa után fog nyomozni azzal a férfival, aki elvette tőle az utolsó tanévében, és aki feleségül kérte. Ezt persze Vincent nem tudja, és tervei szerint soha nem is fogja felvilágosítani róla.
- Nem láttad hogy néz rád a büfés boszorkány? - vonja fel fél szemöldökét. Igazából azt is meg tudja érteni, ha nem veszi észre, hisz épp, hogy sikerült pontot tennie az ügye végére. Talán még nincs itt az ideje, hogy elengedje hőn szeretett kedvesét, és pont egy konyhásnéniben találja meg az új szerelmet...
- Pontosan. Beleégett már az agyadba, remélem.
Addig mosolyog, amíg a férfi a lényegre nem tér. Tudta, persze, hogy tudta, hogy itt most magyarázkodnia kell majd, nem csak egy bájcsevejre lett invitálva. Valójában készen áll rá, hogy elmondjon annyit, amennyit szabad, de egy porszemnyivel sem többet. Ez most nem az a hely, és nem az az idő, amikor be kellene bárkit is avatnia. Az az idő sosem fog eljönni.
Egészen addig csendben van, míg le nem ülne az egyik asztalhoz a kávéjukkal. Ott egy láthatatlan burkot képez maguk köré, ami bent tartja a hangokat. Nincs szükség rá, hogy más is elcsípjen akár csak egy mondatot is a beszélgetésükből.
- Ketten maradtunk a férfival, gyakorlott párbajozó lehetett. Erre emlékszel? Néhány percre kiütött, és mire magamhoz tértem, eszméletlenül feküdtél a földön - belekortyol a kávéba, mielőtt folytatná. Az egészről úgy beszél, mintha az érzések kihaltak volna lelkéből. - Mint kiderült, Cruciatusszal támadt rád. Nem volt más lehetőség, meg kellett halnia - vállat von, aztán hátradől a széken. Várja, mi lesz a másik részéről a reakció. - De mivel nem ez volt a parancs, hát büntit kaptam, akárcsak egy kisiskolás.
A hazugság persze nem hiányozhat a végéről. Nem mondhatja el, mi az igazság, ez pedig elég hihető magyarázat lesz.
Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Pént. Jan. 29, 2021 7:03 pm
- Mint egy törzsvendégre, aki szerintem megduplázta az elmúlt egy évben a bevételét- nevetek fel. Na igen, túl sokszor járok ide ki, ezen mindenképp változtatnom kellene. Bár az is igaz, hogy ez az ügy felforgatása közben volt inkább jellemző rám, mintsem átlagosan. Pár éve itt dolgozok már ezen a helyen, és hosszú ideig szépen becsomagoltan hoztam a magam kajáit, termoszban a kávét, de mióta a kezembe akadt a halálfaló aktája, azóta alig volt szabadidőm. Kicsit le is voltam fogyva egy-két hónapra, és erre pont Avery hívta fel a figyelmem, hogy szedjem már össze magam. Én meg összeszedtem. Többé-kevésbé. Pont neki mernék ellent mondani?
Elég hamar elérünk a választott témához, amelyről nem kertel, egyből a közepébe vág. - Sok mindenre emlékszem. Sajnos a Cruciatusra is - az ilyesmit aligha felejti el az ember. Ahogy Avery egycukor-tejjel kávéja, úgy ez is beleégett az agyamba, de szerencsére azóta megtanultam már a helyén kezelni. - Meg kellett? Ave, idősebb vagy nálam egy-két évvel, legalább annyi varázslatot ismersz, mint én, mindketten tudjuk, hogy volt bőségesen alternatíva, mint a halál - sóhajtok fel, miközben két gondolatfoszlány között belekortyolok a kávémba.
- Mármint félre ne érts, én vagyok az utolsó utáni ember, akit zavar a halála, ezt elhiheted. Tényleg ennyire kifogytál a lehetőségekből, hogy a végletekig kellett fajulnia ennek? Na meg a másik társunkkal mi van? Őt is kiütötték és csak egyedül maradtál? - nem sokat beszéltem az illetővel, az az igazság. Ő nem keresett, én meg nem nagyon mozdulhattam az ispotályból.
- Ezt viszont nem hiszem el teljesen. Emiatt kiszednének terepről? A munka velejárója, hogy elkapás helyett ez lesz a történet vége. Főleg, ha a társad élete közvetlen veszélyben van - ami lássuk be, abban volt. Ha ő nincs, akkor én már valószínűleg alulról szagolnám az ibolyát. - Amit egyébként köszönök. És sajnálom… ha nem vesztem el a fejemet, akkor valószínűleg minden máshogy alakul. Te sem kerültél volna kispadra, én nekem sem kellett volna hónapokig az ispotályban rohadnom - hogy a fejem elvesztésének mi volt az indoka… nos, arról nem beszéltem még Averynek. De ki tudja, egyszer talán.
Anonymous

Avery & Vincent Empty
Vendég
Kedd Feb. 23, 2021 10:48 pm

Vincent

Egyetlen porcikája sem kívánja ezt a beszélgetést. Remélte, hogy pont Vincentnek nem kell majd részletesen elmagyarázni, mi hogyan, és mi miért történt. Megvolt a maga magyarázata az egészre, és mintha csak egy sajtótájékoztatón lettek volna, szerette volna ennyivel lezárni a témát. Persze a férfit nem lehet ennyivel kielégíteni, neki több kell, magyarázatok, de ha Avery tovább beszél, még ennél is jobban beássa magát valamibe, amibe nem kellett volna. Egyáltalán nem is kellene most itt lennie.
Válaszul összepréseli ajkait és mereven néz Vincent szemébe. Kávéscsészéjét fogva hátradől a széken, és száját inkább ivásra használja, semmint beszédre. Nem, nem fogja kihúzni belőle, miért a halál volt az egyetlen opció.
- Őt már előtted lefegyverezték, ez volt a szerencsénk. Mikor ránk talált, tudta hívni a parancsnokságot - nagyjából az első őszinte mondat, ami régóta először elhagyta a száját. Így volt, az igazság az, hogy Vincent mellett Avery ereje is elfogyott, az utolsó átok után elfeküdt a padlón. Az emlékei megvannak mindenről, csak úgy érezte magát, mint egy élőhalott.
- Vincent - idegenen cseng szájából a megnevezés, valahogy túl rideg, távolságtartó. Nem lettek nagy barátok, de érezhető, hogy most ingoványos talajon mozognak, ami a beszélgetés témáját illeti. - Elmondtam, amit tudnod kellett. És most, ha megbocsátasz, nekem vissza kell mennem. A papírmunka nem csinálja meg magát.
Nyilván semmi valóságalapja nem volt annak, amit mondott, hisz alig, hogy a kávéjuk felét megitták, ez viszont nem tudja érdekelni. Túlságosan dühös hozzá, hogy ezt tovább folytassa, inkább elviharzik. Most csak egy szál cigit és nyugalmat szeretne.

Avery & Vincent Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: