Szokásodhoz híven újra hozod a formád, de nem tudok s, nem is akarok belekötni a hirtelen megérkező leveledre. Szeretem, amikor értem aggódsz, annak ellenére is, hogy megannyiszor elmondom nem fog semmi bajom esni. Ez a munkám, ha nem értenék hozzá, nem foglalkoznék vele, hanem valószínűleg egy sokkal nyugodtabb területen találnám fel magam. De hol lenne az izgalom és veszély érzése, az a feszültség, ami a sárkány és a varázsló között kialakulhat?
Nem esett bajom, biztosan valami más van amögött, hogy velem álmodtál. Talán a mai nap teszi, mert a tudatódba vésődött annak fontossága a számodra. Nem tudom. Sajnos az álmok megmagyarázásához és megfejtéséhez nem értek. Azt viszont tudom, hogy figyelmeztetnek valamire, még a legjelentéktelenebbnek tűnők is. Csak általában mindig elsíklunk felette.
Hiányzom neked annyira, hogy meglátogathassalak? Mi lesz akkor, ha így teszek? Nem akarsz majd elengedni vagy felpofozol, amiért ennyi időre magadra hagytalak titeket? Mélyen legbelül még mindig azt gondolom, hogy erre a távolságra mindkettőnknek szüksége volt, hogy megerősödjünk, és azok lehessünk, akik a másik mellett nem lehetnénk, mert sokkal fontosabbá válna a másik boldogsága a sajátunknál.
A nagy szavak dobálózását félre téve igazából csak azt akartam mondani, hogy nekem is hiányzol. Hiányzik az akadékoskodó és mindent irányítani akaró, mégis egy bizonyos szinten tolerálható lényed. Na meg persze Noak is, hogy őt se felejtsem ki. A legközelebbi levélváltásig tarts ki!
Napközben a bagolypostával váratlan levél érkezett Annelie-hez. Szíve kihagyott egy ütemet, amikor elolvasta az ismerős betűkkel írt címzést, s feladóját. Táskájába mélyesztette a levelet, amit most, hogy a gyerekek alszanak, egy pohár whisky társaságában nyit fel a kandalló előtt gubbasztva. Ahogy szemei végig futnak a sorokon, a férfi hangján olvassa a szavakat. Szíve nagyot dobban, váratlanul és idegesítően hasít bele az érzés. Hiányzik neki. Annyi idő után, egy másik szerelem, válás és két gyerek után még mindig élete első szerelme vált ki belőle olyan érzéseket, amikkel nem tud mit kezdeni.
Vendég
Csüt. Feb. 04, 2021 11:18 am
06/01/2021
Anna & Lucas
Kedves Anna,
Semmi kétségem nincs afelől, hogy teljesen másképpen reagálnál ha nekem valami bajom esne, tőled pontosan erre számítok. De annak érdekében, hogy ne tudj ennek örvendeni minden erőmmel azon vagyok, hogy ne ilyenekkel boldogítsalak téged. Az nem is számít, hogy én mennyire szeretem hallgatni a „te megmondtad” kijelentésedet. Tulajdonképpen most lelki szemeim előtt elképzeltem amint csípőre teszed a kezed és a mindent tudó nézéseddel megrósz, pontosan úgy, mint régen.
Semmi nem hiányzik jobban a diákéveinkből csak azok az éjszakák amikor te meg én a folyosókat jártuk. Olyankor úgy tűnt mintha megszűnt volna a körülöttünk lévő világ és csak mi ketten lennénk, hiányoznak azok a percek. Neked nem? Egyáltalán? Egy kicsit sem? Szeretnéd ha most rögtön válaszokat adnék a kérdéseidre? Vagy beéred azzal, hogy így, innen a távolból hergellek téged? Nem? Persze, hogy nem! Ettől függetlenül szeretném ha tudnád, hogy hiányzol. Tényleg, mindenféle megjátszás és színjáték nélkül.
A gyerekek félig a te gyerekeid, ha egy aprócska részük is örökölte a te jellemed, én már sokkal de sokkal boldogabb vagyok, nem számít, hogy mástól származnak. Kétlem, hogy tőlem akár bármi jót is kaphattak volna, elég ha egy veszélyt kedvelő ismerősöd van, nem kell a gyerekeid is olyanok legyenek, nem igaz?
Egy gyereket nem csak a vérségi kötelék miatt lehet szeretni, a közös emlékek és a szeretet az ami összeköt, ez teszi a családot családdá és egy összetartó közösségé, amikor tudod, hogy számíthatsz rájuk, akármi is történjék veled és ők is tudják, hogy számíthatnak rád fordított esetben. Nem hiszem, hogy ennek a fontosságáról pont neked kell beszélnem, aki tudja mennyire értékes egy családtag. Egymás számára idegenek nem küldenek egymásnak levelet Anna.
Már megint túl reagálod a dolgokat, hogy a feleségem mit gondol rólad az engem már régen nem érdekel. Ha már most utálna téged se zavarna. Engem legalábbis. Ha valaki akkor te tudod milyen a női szeszélyes szív. Százszorta rosszabb a férfinél. Erre most nem adok magyarázatot, ha nem bánod. Félő, hogyha elkezdeném kimagyarázni ennek az értelmét, még én jönnék ki ebből rosszul és azt hidd el, nem akarom.
Tudtam, hogy még van ami megmosolyogtat téged, csak elő kell csalogatni belőled. Sajnálom, hogy nem láthattam az arcod, de majd megpróbálom felidézni az emlékeimben azt aki voltál a közelemben. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a mostani énedet nem tudnám elfogadni. Ugyan, olyannak ismersz engem?
Nem egyszerűen csak keresztapa. Nekik mindig valami iszonyatosan rémes szerep jut a gyerekek életében. Valami másnak kell lennem. De, hogy minek… Ezzel a gondolattal eljátszadozhatunk. Tudom, hogy a lehetőségek tárháza a te fantáziádat is megmozgatja. Most itt az ideje, hogy megmutasd mire emlékszel fiatalkorunkból.
Ne hidd, hogy felakarlak idegesíteni a múltbéli áskálódásommal. Eszemben sincs. Pusztán azt szeretném ha… Őszintén, csak azt szeretném ha neked is lennének nyugodt perceid. Vannak mostanában egyáltalán? Erős, érett nő vagy, hiszek benned.
Nem szándékosan másztam be a fejedbe, de ha már ott vagyok akkor légy szíves el se engedj onnan. Szükségem lesz magamra a fejedben a legközelebbi találkozásunkkor. Már csak azért, hogy csalódást okozhassak neked, jót vagy rosszat, majd elválik.
Szeretnéd ha a segítségedre lennék Anna? Tudod, hogy ez mit jelent igaz? Hogy egy légtérben kell lennünk, hogy nem kerülhetsz el engem, csak úgy…
De természetesen megyek, érdekel, hogy mit szereztél. Hiszen tudod, ott vagyok ahol a sárkányok nagy része – távol tőled.
Amíg nem találkozunk, kérlek vigyázz Noak-ra és a gyerekeidre. Tudom, hogy ez alap, de a sorból ne felejtsd ki önmagadat se. Megyek amint tudok. Néhány nap, talán csak órák kérdése, attól függ…