Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Arya Stark, vagyis Arya Lockhart

Anonymous

Arya Stark, vagyis Arya Lockhart Empty
Vendég
Vas. Jan. 03, 2021 8:52 pm

Arya Stark Lockhart

Arya, kisgyerek

"A legvalóságosabb dolgok olykor csak a képzeletben léteznek."

Nem: kislány

Kor: 12 év

Vér: félvér

Születési hely: kórház, vagyis gondolom én, hogy nem születhettem a felhők között

Iskola/ház: Griffendél

Munka: kisboszorkány

Családi állapot: kínosan vágyok Fufi szeretetére

Patrónus: túl kicsi vagyok ahhoz, hogy megidézzem, de imádnám, ha Salt-dikdik lenne

Pálca: citromfa, sellő haj, kellemesen rugalmas, kereken 11 hüvelyk

Amit szeretnek bennem

"Ha az arcod a mosolygástól fáj, nagy gond nem lehet."
Nagy mosollyal az arcomon hallgattam, ahogy a professzorasszony megdicsért. Oda meg vissza volt a dolgozatomtól, amit múlt éjjel írtam. Kijelentette, hogy ennél kreatívabb dolgozatot még nem olvasott és tíz ponttal jutalmazta a Griffendélt.

Vidáman ugrándoztam le a lépcsőn, semmi sem árnyékolhatta be a boldogságomat. Végre péntek! Tekintetemmel a bátyámat kerestem, majd amikor megtaláltam, a nyakába ugrottam és szorosan megölelgettem. Hiányzott már és olyan jól esett, hogy együtt töltjük a délutánt!

Sosem voltam azért oda, hogy órákig beszélgessek valakivel. Kivétel volt ez alól Panka, de hát ő más. Csendben ültem a fiú előtt és inkább a pofijára helyeztem a tenyerem. Megmutattam neki a kedvenc emlékemet ezáltal, majd egy széles mosollyal nyugtáztam, ahogyan teljesen meglepődik.

Ami zavar bennem másokat

"Sírós-pityogós, iskolába nem való!"
Lehajtottam a fejem és megdörzsöltem az arcom. Már megint éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemembe.
-Panka, miért van az, hogy mindig csak sírni tudok? -kérdeztem tőle halkan. Csak megvonta a vállát és átölelt.

Ismét belemerültem egy könyvbe, azt sem tudtam, hogy órán vagyok. Egyszer csak egy papírgalacsin repült a hátamnak. Szétnyitottam: "mindig csak sírsz, olyan unalmas, mást nem tudsz?" Csúnyán néztem hátra, de kivételesen nem sírtam el magam.

Álmosan hajtottam le a fejem a párnámra, ideje volt aludni egy nagyot. Szinte alig érte a puha selyem az arcom, máris megszólalt valaki:
-Ma megint hallgathatjuk a hülye motyogásodat az állítólagos barátoddal? -gonosznak tűnt a hangja, de nem tudtam válaszolni neki, nem akartam neki megadni az örömöt, hogy hallhassa a sírásom. Pedig aznap éjjel is sírva aludtam el.

Életem története

A legelső emlékem az, ahogyan apa és anya rám mosolyog, talán anyának még egy kicsit könnyes is volt a szeme. Élénken emlékszem erre a pillanatra, pedig nem kéne, hogy három napos koromból emlékeim legyenek.
Egy éves koromban emlékszem, ahogyan belefejeltem a tortába, mert nem citromos volt. Nem tudom a mai napig, hogy ezt honnan kellett volna tudnia a szüleimnek, de én azt akartam és sírtam, amiért nem citromíze volt.
Két éves koromban még nem tudtam beszélni. Nem mintha akartam volna, de a velem egykorúak már mind megállás nélkül beszéltek. Én csak megérintettem anya vagy apa arcát, elképzeltem, hogy mit szeretnék és megkaptam. Sokszor mutattam így nekik egy fehér pacit, de valahogyan azt sose kaptam.
Három éves koromban egyszer csak a földhöz vágtam a babámat mérgemben, mert az nekem akart beszélni hozzám. Hiába gügyögtem neki szinte minden percben, amikor más nem hallotta, akkor sem szólalt meg, pedig nagyon jó lett volna, ha ő legalább játszik velem.
Négy éves koromban apa a munkára hivatkozva otthon hagyott és nagyon unatkoztam. Elgondolkodva néztem a szemben lévő falat, amikor megjelent előttem egy szeplős, kék hajú lány, aki elmondása szerint azért jött, hogy a barátom legyen és a neve Panka.
Öt éves koromban valamiért megszállott módon érdekelt a futball, akkoriban a mondataim kilencven százaléka erről szólt. Szinte másról sem lehetett velem beszélni, ezért Pankával és a bátyámmal fáradhatatlanul rugdostuk a bőrt a hátsó kertben.
Hat éves koromban állandóan a szüleim karjába rohantam sírva, hogy bibis a térdem, adjanak rá sebtapaszt. Egyébként rengeteg sérülést szereztem ekkor, a mai napig foltos emiatt a térdem és van egy heg a könyökömön, ami szív alakú.
Hét éves koromban megtanultam olvasni, apa tanított meg rá. Míg más az állatokról szóló könyveket olvasta, mi Pankával komolyirodalmat olvastunk a zseblámpa fényében a takaró alatt. Nem mondom, nem sok mindent értettünk meg a könyvekből, ezért egy idő után inkább verseket olvastunk.
Nyolc éves koromban sírva csaptam magam a vonat oldalához. A bátyám iskolába ment és nem vihetett magával, pedig megígérte, hogy együtt fogunk tanulni! Egész nyáron együtt voltunk és egyáltalán nem akartam őt elengedni szeptemberben. Olyan hatalmas könnyeket szerintem még senki nem látott, mint amekkorákat én hullajtottam.
Kilenc éves koromban anyával művészboltban jártam, ahol szebbnél szebb ceruzákat és festékeket láttam. Nagy könyörgések után anya megvette nekem őket, ettől fogva, ha nem volt kedvem beszélni, akkor megérintettem a papírt, átadtam neki az emlékeimet/gondolataimat, majd azt vettem észre, hogy betelt a lap.
Tíz éves koromban esküszöm, hogy csak sétálni indultunk Pankával a hátsó kertbe. Hintáztunk egy darabig, aztán úgy döntöttünk, hogy fogócskázni fogunk. A nagy futkosás és nevetések közepette észre sem vettük, hogy ránk sötétedett és nem tudjuk, hogy merre vagyunk. Végül másnap reggel megtaláltak a szüleim, békésen aludtam egy fa tetején.
Tizenegy éves koromban levelet kaptam, hogy végre a bátyámmal tanulhatok együtt. Felvettek a Roxfortba! Panka és én izgatottan olvastuk a levelet, majd együtt szálltunk fel a vonatra, izgatottan ugráltam a fülkében és különböző mesékkel szórakoztattuk egymást.
Tizenkét éves koromban még mindig csak Panka az egyetlen barátom, bár már vele is egyre kevesebb időt töltök. Mindenki csak bánt itt engem! Merlinre, annyi könnyet ejtettem már amiatt, hogy folyton mindenki kicsúfol, de nem mertem szólni egy szót sem a szüleimnek. A jegyeim borzalmasak is emiatt, hiszen a sok sírás kimerít és nem is tudok koncentrálni. Bárcsak minden jobb lenne egy karikacsapásra, ahogyan a mesékben történik!

Ha tükörbe nézek

A tükör előtt állva tanácstalanul néztem Pankára. Máris magasabb nálam, pedig egyidősek vagyunk. Beletúrtam a göndör, fekete hajamba, ami így ismét szerteszét meredezett.
-Talán a sárga kisruhámat veszem fel, tudod, amelyik annyira elüt a bőröm színétől. -majdnem vidáman szökdeltem a szekrényhez. Belebújtam a sárga ruhácskámba és egy apró, köves fülbevalót helyeztem a füleimbe.
-Ha most nagylány lennék, akkor kenhetnék rúzst az ajkaimra, de nem kenném ki, mint sokan, nekem így is nagyok. -néztem Pankára, aki egyetértően bólogatott mellettem. -És ha nagylány lennék, akkor kifesteném a szememet is, meg a körmömet is, de nem lilával, nem szeretem a lila színt. -belenéztem a tükörbe újra és elégedetten állapítottam meg, hogy a vékonyka testemen nagyon jól állt a sárga ruhácska, igazán jól választottam ma is.  

Családom

Édesapám
@Gilderoy Lockhart Jr. Apu az én királyom, én pedig a hercegnője vagyok. Mindig van rám ideje, akkor is, ha úgy tűnik, sokat kell dolgoznia. Nagyon szeretek játszani vele, olyan kreatív! Szerintem tőle örököltem a nagy fantáziámat.
-Kishercegnő, mihez lenne kedved? -mosolygott rám apu kedvesen.
-Uuu, játszunk megint olyan játékot a bábukkal? Tudoood, amiben van az a piros kocka is. -vidáman néztem fel rá és tapsikoltam.

Édesanyám
@Hester Lockhart Ha apu a király, akkor ő a királynő. Mindenki azt hiszi anyuról, hogy félelmetes, pedig erről szó sincsen. Anyu a világ legaranyosabb teremtése, még fáradtan is bejött hozzám esténként, hogy jóéjtpuszit adjon. Nála jobb anyukát nem is kívánhatnék!
-Kicsim, van kedved segíteni anyának? -csupa liszt volt a köténye és én boldogan szaladtam oda hozzá, hogy segítsek neki palacsintát sütni.
-Uuu, mami, az ott citrom? -felcsillantak a szemeim, ahogyan megláttam a kedvenc gyümölcsöm.

Testvéreim
@Gilderoy Lockhart III Ha pedig a szüleink a királyi páros és én a kishercegnő, akkor ő a nagyherceg. Gild az én nagytesóm. Négy év van köztünk, de néha észre sem veszem, amikor belemerülünk egy játékba és ugyanúgy viselkedünk. Sokat foglalkozik velem és tudom, hogy bármi bajom van, hozzá bármikor fordulhatok. Szeretem Gild-et.
-Picur, van kedved filmet nézni? -nyújtotta felém a távirányítót. Azonnal lehuppantam mellé a földre és bekapcsoltam.
-Ugye a kedvenc mesémet nézzük? -nevetve túrt a hajába és bólintott. Nagy ölelést adtam neki és a képernyőre tapasztottam a szemeimet.

Legjobb barátom
Panka. Attól, hogy te nem látod, még igen is valóságos! Panka négy éves korom óta a barátom. Ugyanolyan szeplős és kék hajú, mint amikor először meglátogatott. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk, minden egyes mosolyomnál és sírásomnál ott volt. Ha kellett, velem együtt nevetett, ha kellett, velem együtt sírt. Még gyógypuszit is kaptam tőle a térdemre, ha elestem. Mostanában már csak az ágyam szélén ül és a hátamat simogatja, amikor ott ülök a földön és a kezembe temetem az arcom.

Gyermekeim
A plüssállataim, amivel alszok, az ugye nem számít gyereknek?

Apróságok

Amortentia
citrom, citromos illatosító, citromtorta

Mumus
Egyedüllét, tehát mondhatjuk azt is, hogy mostanában konstans félek...

Edevis tükre
Egy citromfa alatt fekszem Pankával és a szüleimmel meg a bátyámmal és valamin hangosan nevetünk, szinte érzem, hogy mennyire fáj a hasam a sok nevetéstől.

Hobbim
Festés, rajzolás, versek olvasása, Pankával játszok. Mostanában érdekel az átváltoztatástan, ki is kölcsönöztem egy könyvet, hátha Pankával tudunk gyakorolni.

Elveim
A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni.
Mark Twain

Amit sosem tennék meg
Én senkinek sem tudnék ártani, mármint mi jó van abban, ha megbántasz valakit? Vagy csak simán bántasz, akár egy ütéssel?

Ami zavar
A folyamatos bántások. Amikor valaki nem szereti a citromot. Amikor Panka nincs mellettem. A szürkület, mert akkor minden olyan sötét és félelmetes.

Ami a legfontosabb az életemben
Pankával való barátságom, a jó testvéri viszony Gild-del, anya és az együtt töltött idő, apa és a sok játékunk

Ami a legkevésbé fontos számomra
Azt hittem tudom mellőzni azt a sok beszólást, mert egyáltalán nem tűnt fontosnak, hogy mások mit gondolnak rólam. Miért is lenne fontos? De mégis, úgy tűnt, hogy még ez sem megy nekem. Túl sok könnycseppet hullajtottam el ezek miatt...

Amire büszke vagyok
Az elsős tanulmányi eredményem igazán jó lett. Sokszor megdicsérnek a professzorok, hogy szép a dolgozatom, ez jó dolog, nem? Meg a festményeimre vagyok büszke, mert sose emlekszem, hogyan és miért csináltam őket, de nekem nagyon tetszik.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem tudom, mindent és semmit egyszerre. Mondjuk jó lenne, ha végre lenne kivel barátkoznom Pankán kívül...

Így képzelem a jövõmet
Uuu, nagy kertesházba költöznék, hogy teleültessem a hátsó részt citromfával.

Egyéb
Igen élénk fantáziával áldott meg a sors és képes vagyok érintés útján kommunikálni.

Faithe Herman

Vissza az elejére Go down
Fiona Dolohov

Jegelt karakter

Arya Stark, vagyis Arya Lockhart Ef02c26d1da7d4d8b0890138363a4f8b

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

Arya Stark, vagyis Arya Lockhart Empty
Fiona Dolohov
Szer. Jan. 13, 2021 12:37 am

Legcukibb Arya!

Megígérem neked, hogy a mostani elfogadóm nem lesz elfogulatlan. Mind tudjuk, hogy arra nem vagyok képes, főleg akkor nem, amikor a legédesebb kislányomról van szó. Nagyon elragadó karaktert írtál meg vele, éppen olyat, amilyennek elképzeltük: egy végtelenül aranyos, elbűvölő és ártatlan kislányt, aki a rengeteg jó tulajdonsága ellenére nem illik be sehová a családján kívül és barátok nélkül tengeti a mindennapjait. És miért is? Mert a legjobb tulajdonsága, hogy hatalmas fantáziával van megáldva, a legnagyobb átok is számára a kortársai körében. Ha ezt a szülei megtudják, garantáltan tűzbe mennek majd érte... Addig is kitartásra van szüksége, hatalmas ölelésekre a testvérétől, és persze a legfontosabb: citromra.
Futás elfogadózni, cukorborsó, mert sokan várnak már rád!

U.i.: dik-dik <3

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: