Végre eljött ez a nap is, végre szabadulok, már nagyon elegem volt az itt eltöltött időből, eleinte jól szórakoztam, de idővel minden unalmassá vált. A szabadság illata, mondhatnám, hogy az orromba szökött, de ez nem igaz, minden ugyanolyan szagos volt, mint máskor is. Kicsit fintorogtam, de mit számít mindez, mikor megkapom a ruháimat és az ékszereim, akkor neki is látok átöltözni, ott ahol vagyok, nem érdekel senki sem, bár itt leginkább csak nők vannak, akik szintén ma szabadulnak. Keresek egy tükröt is, hogy a díszpiercingeket visszatehessem a helyükre. Sajnos kilyukasztani nem tudom újra a fülem vagy az orrom, de ami késik, az nem múlik. Rám férne egy fodrászat meg manikűrözés, elvégre egy nő adjon magára ennyit. Fekete farmer, fekete csík top és egy fekete farmer dzseki van rajtam, az, amiben elkaptak annak idején, elég dohos szaga is van. A pálcám is vissza akartam kérni, hogy legalább ezen javítsak, de nem adták vissza, majd a közeli hozzátartozóm kapja meg. Milyen jó, hogy felvettem a vér szerinti apám nevét, mintha újrakezdhetném az életemet és új ember lennék. Természetesen van, ami megváltozott bennem, meg van, ami megmaradt, például az, hogy egy kib@szott hercegnő vagyok! Leülök és egy magazint lapozgatva várom, hogy eljöjjön értem az én unokatestvérem Zorgoth. Látok is egy férfit, aki esélyesen a rokonom, hasonlítunk, még a tetoválásainkban is, hasonlóak, hasonló helyeken. Amikor odalép a pulthoz és bemutatkozik, akkor a szájáról is azt olvasom le, hogy ő lesz az, megkopogtatom az üveget és integetek neki. Az őr, akivel találkozik, már tolja is elé a papírjaimat és a pálcámat is, hogy írja alá és vihet is ki innen engem és lehetőleg soha vissza sem térek majd. Örülnek neki, hogy távozom? minden bizonnyal, elvégre nem vagyok százas és elég aljas is vagyok, elég könnyen az ujjam köré csavarok bárkit és ráveszem a rosszra, miközben én ártatlan maradhatok. Mindenki tudja, hogy van saram mindenben, de nincs bizonyíték, elvégre én nem mondtam annak az őrnek, hogy jöjjön be és verjen meg, egyszerűen csak megtörtént! Izgatottan az ajtóhoz sétálok, már nagyon mennék innen, remélem az újdonsült uncsitesóm sem akarja húzni itt az időt és kivisz mielőbb.
Vendég
Vas. Jan. 03, 2021 3:03 pm
Helagoth & Zorgoth
"Welcome the Great Whore of Babylon"
- Hogy mit mondtál, honnan jött? Biztosan téves. Dobd ki azt a levelet. – utasítom Wendyt, ki szavaimnak engedelmeskedvén kihajítja a borítékot a kukába. Öt perc elteltével azonban újra érkezik egy újabb üzenettel. Ugyanarról a helyről. Ismét kidobatom vele. Az ötödik ilyennél azonban már haragosan rántom ki kezeiből, s én magam tépem szét apró darabokra, majd a kukába gyűröm, s egy varázsigével felgyújtom az egészet remélve, hogy ezzel le is zártam a dolgot. Ám mikor a boríték a fejemnek csapódik, akkor már hangosan szitkozódva végül rászánom magam nagy nehezen, hogy elolvassam. Semmi meglepődés, semmi érzelem. - Ez biztosan téves. Mindenki meghalt a családból a csatában. Ha élne bárki még, arról tudnék. – közlöm Wendyvel. Ez a megállapításom azonban a következő két hétben teljesen megbukik, hiszen számtalan levelezést folytattam a börtön igazgatójával, ki még egy hiteles másolatot is küldött arról a nyomtatványról, mely bizonyítja, hogy Atlasnak, a nagybátyámnak volt egy eltitkolt gyermeke. Aki most szabadul a börtönből. S akit az én felügyeletemre bíznak legalább fél évre. - Már elnézést, mégis hol van az törvénybe foglalva, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a férfihez? – már a börtön bejáratánál kifejezem a felháborodásom az igazgató felé, aki eléggé tanácstalanul pislog felém. - Az a férfi egy... Nő. – biccent a bejáraton pihenő rozsdás felirat felé, mely egy női börtönre utal. - Törvénybe ugyan nincs foglalva, de mit szólna a világ, ha kiderülne, hogy a híres Xal’godan professzor olyan aljas ember, hogy a saját vérét eltaszítja magától, s miközben az elfogadásért szónokol, a saját családjának nem bocsát meg? – gusztustalanul rothadó fogai szinte kibuknak alattomos mosolya alól. - Nem érdekel, mit csinál vele, csak vigye innen. – undort éreznék ki a hangjából? Unott és rosszalló sóhajjal közlöm a nevem az őrnek, melyben halk kopogás zavar meg. Tekintetem az ablak felé emelem, s egy arrogáns pillantás után az igazgatóra nézek. - Javaslom, jobban neveljék meg a rabokat. Szörnyen zavaróak. – csóválom meg a fejem, azzal hátrakulcsolt kezekkel közelebb lépek az ajtóhoz, melyet pillanatokon belül kinyitnak előttem. Belépek, s egyből nekimegyek egy lány vállának, ki ott rendetlenkedik a bejárat előtt, s kit figyelemre sem méltatok. Egy másodperces elemzés után odalépek egy fekete hajú, sápadt arcú, csendesnek tűnő lányhoz. - Helagoth? Zorgoth vagyok. Induljunk. – közlöm hűvösen, s mielőtt még bármit is szólhatna, egyből megfordulok, elvárva, hogy utánam eredjen. Ám ő tanácstalanul les felém, s nem mozdul. Ellenben az igazgató hangja szinte a mondandóm végén egyből megszakítja a tehetetlen csendet. - Professzor, nem ő az. Hanem... Ez itt... – mutat egy agyontetovált, halovány hajú lány felé, aki nemrég kopogott nekem. Félig felvont szemöldökkel nézek végig rajta teljesen megbotránkozva. - Hogy nézel te ki? – kérdem reflexből. - Biztosan ő az? – pillantok még utoljára az igazgató felé, aki hevesen bólogat. Én meg szemforgatva indulok meg a kijárat felé, Helát pedig egészen addig vezetik az őrök, míg át nem lépjük mindketten a börtön kapuját. Ott löknek egyet rajta búcsúzóul, én meg összefont kezekkel emelem tekintetem a lány felé. Hogy őszinte legyek... Nem vagyok az ilyen nagy és érzelmes találkozásokban gyakorlott, szóval... - Hagyjuk a felesleges köröket. Én elvisellek fél évig, te nyugton maradsz fél évig, aztán te balra, én pedig jobbra. Áll az alku? – hű, Zorgoth, te inkább ne vállalj gyereket... Apró köhintéssel próbálok korrigálni, mert érzékelem, hogy nem vagyok épp egy szeretetteljes unokatestvér. - De azért örülök, hogy látlak. Vagy mi. – vonom meg a vállam. Valójában fogalmam sincs, hogy kezeljem ezt az egészet, s érezhetően a tudatomig sem jutott el, hogy itt áll velem szemben egy húsvér, élő rokonom. Több tiszteletet kellene mutatnom iránta, de hát... Nehéz. Olyan ez az egész, mint egy rémálom. Vagy pont az ellenkezője?
Vendég
Vas. Jan. 03, 2021 10:49 pm
Zorgoth & Hela
Már előre megterveztem a szabadulásomat, időben jeleztem, hogy nevet óhajtok változtatni és természetesen mindent, ami ehhez szükséges leadtam az illetékeseknek. Természetesen megfenyegettem mindenkit, akinek a kezébe került, hogy ha bármi baja lesz a papírnak és nem kapom vissza ilyen állapotában, akkor nem lennék a helyében, mert hát ez az örökségem mondhatni. Ne volt könnyű meggyőzni a börtönben az ügyintézőket, hogy intézkedjenek, de amihez van jogom, azt követelhetem és meg is tettem, sikeresen. Megkaptam a papírt, hogy mától Helagoth Xal’godan vagyok és nem Blackwood, tisztára olyan, mintha megházasodtam volna és új családot kapnék ezáltal! Az igazgató nem volt boldog, hogy Zorgoth akadékoskodott és leveleznie kellett vele napokon át, ezt természetesen rajtam vezette le, büntiben voltam és nem élveztem az utolsó napjaimat, ám ezt kifelé nem mutattam, nem adtam meg ezt az örömöt senkinek. Őrülten vihorásztam és mindent kiélveztem, megmutattam, hogy engem ugyan nem törnek meg, nem fogok sírni és könyörögni senkinek, a napjaim megszámláltattak és nem is kellett sokat várni. Eljött a nagy nap és megérkezik az unokatestvérem értem, kopogok neki az üvegen át, de mondjuk úgy átnéz rajtam és olyan arrogáns a tekintete. Meglepődve pislogok párat, majd az ajtóhoz sietek, hogy üdvözölhessem őt, elvégre nem kopogok én akárkinek az üvegen át, nem érzek akkora feltűnési viszketegséget most ebben a pillanatban. - Helló! - köszönök rokonomnak, ki a vállamnak megy, félrelök mondhatni és még figyelemre sem méltat. A kezem a csípőmre teszem és elhúzom a szám, úgy nézem a kis színjátékát, ahogy odamegy egy nőhöz, hogy induljon utána. Na persze, mit képzel magáról? Én nem egy állat vagyok, aki felé odahajolhat, hogy kövessem és már megyek is lihegve utána, bár nem is nézek ki úgy, mint az az elítélt, akihez odalépett. Az unokatestvéremet a tévedéséről az igazgató világosítja fel és felém mutat. Én mosolyogva emelem fel a tenyerem integetésre, az ujjaim egyesével behajtom egymás után, majd vissza kinyújtom. Ehhez társítok némi őrül vigyort is, mikor megkérdezi, hogy hogyan is nézek ki. - Néztél már tükörbe? - kérdezem mellé lépve, miközben az igazgató felé pillant még, hátha ez valami rossz tréfa, de nem az sajnálatára. Meg is indulunk kifelé, bár engem már nem is kér meg, hogy kövessem, bár nincs is rá szükség, mert az őrök kifelé noszogatnak, majd az ajtó után egy nagyobb löketet is adnak, ami miatt kicsit bukdácsolok, de nem esem el és nem megyek neki Zorgothnak sem, bár ez csak egy hajszálon múlott. Amint kiérünk és megfordul, úgy lépek egyet hátra, nem szeretném, ha azt képzelné, hogy púp akarok lenni a hátán, ezért tapadok úgy a háta mögött. - Hű... - Ennyit sikerül kipréselnem magamból, mikor beközli, hogy fél évig legyek dísznövény nála, majd elválnak útjaink, igazán... szívéjes? - Ja, észrevettem mennyire örülsz. Atlasnak köszönd a lehetőséget, hogy már nem vagy egyedül. Szóval, ha szeretnéd, hogy elviselhető legyek és nyugton maradjak, akkor lehetnél kicsit kedvesebb és ezt rögvest be is bizonyíthatod, jó lenne valami új ruha, meg a pálcámnak is örülnék, de ha nem adod ide, akkor muszáj fodrászhoz meg körmöshöz is elvinned, rémesen festhetek. - Fel is emelem a kezem, hogy megnézzem a kiszáradt kezem és a körmeim, amik hát, nincsenek szép állapotban. - Ugye van otthon nagy kádunk, ah, annyira vágyom egy meleg fürdőre is, habbal meg illatokkal! - A mellkasomhoz kapom a kezem, kissé ábrándos a tekintetem, annyi minden van, amit bepótolnék és természetesen rá is zúdítom nem túl kedves unokatestvéremre mindezt, elvégre öt évet rohadtam itt a börtönben.
Vendég
Csüt. Jan. 07, 2021 7:02 am
Helagoth & Zorgoth
"Welcome the Great Whore of Babylon"
K
ét hét sem volt elegendő arra, hogy elmém befogadja Helagoth gondolatát, hiszen az életem nagy részét abban a tudatban éltem le, hogy rajtam kívül már senki sem létezik a családból. Senki. Sehol. Aztán hirtelen berobban ez a nő, mint aki most szabadult a börtönből, s akinek én vagyok az egyetlen élő rokona... Nem is kellene a szárnyaim alá vennem őt, sőt, ha már ennyi év eltelt nélküle, a következőknek is úgy kellene telnie. Mégsem nézne ki túlságosan szépen, ha a világban az keringene, hogy eltaszítom őt magamtól, hiszen ez eléggé nagy port kavarna. Talán nem lehet annyira vészes... Talán már megváltozott? Ugyan, az a rohadt vér nem válik vízzé soha. - Miből gondolod, hogy nekem rossz volt egyedül? - biccentem oldalra a fejem csöpögő szigorral, aztán némán, némi fintorral hallgatom végig a beszédét, mely kicsit sem tetszik. Ez a lány egy rohadt nagy álomvilágban él, s úgy látszik, hogy én leszek a szerencsés, aki vissza fogja őt hozni a földre. Mielőtt még csorbítaná az így is ingatag hírnevem... - Atlas hibát vétett azzal, hogy eltitkolt téged. Talán nem jutottál volna idáig, ha mi is tudunk rólad. - mutatok a mögöttünk levő börtön felé. Hangom egyelőre eléggé rideg, de közel sem fejeztem be még a mondandómat. Mielőtt egyáltalán tovább indulnánk, le kell fektetnem pár szabályt, ugyanis Helának érezhetően szüksége van egy szigorú kézre, aki kordában tartja őt. Ha akarja, ha nem. - A pálcádat egyelőre biztosan nem fogod visszakapni. Ahhoz azért bizonyítanod kell, hogy a kezedbe adjam. Egyáltalán minek zártak be ide? - kérdem értetlenül és hitetlenkedve, miközben lépteim lassan megindulnak előre. Egyetlen Xal’godan sem járt börtönben eddig, s szomorú a tény, hogy ez a nő felborított mindent. - Először is... - torpanok meg váratlanul, s homlokom ráncaiból hamar kiderül, hogy egyáltalán nem tetszenek a szavai, s most valami nagyot készülök mondani. Zöldes szemeim csillogása is még rideg, mely az idő haladtával talán enyhülni fog, de ehhez sokat kell tennie Helának is. Ugyanis az első benyomás nem volt túlságosan fényes. - Nincs kádunk, hanem kádam van. S attól, mert vérszerinti rokonom vagy, még az enyém nem lesz a tiéd. Ezt pedig jobb, ha már az elején a fejedbe vered. Végezetül ha ilyen igényeid vannak, nem gondolod, hogy azokat kissé... Máshogy kellene a tudtomra adnod, nem pedig úgy, mintha egy kibaszott királylány lennél, én meg a pénzes fasz, aki eléd rak mindent? - eléggé sok méreggel sikerült átitatnom az utolsó mondatot, de végül egy legyintéssel és apró sóhajjal elhessegetem az egészet. Nem könnyű ez az egész, de nekem kell az okosabbnak lennem. - Ugyanakkor valóban megérdemled, hogy a szabadulásod megünnepeld ilyen... Ilyen... - mutogatok értetlenül a levegőbe. - Női dolgokkal. Szóval akkor kezdjük elölről... - nagy levegő, mehet. - Örülök, hogy találkoztunk, Helagoth. Nem ígérem, hogy megfelelek az elvárásaidnak, de azért igyekezni fogok, hogy egy normális kapcsolatot alakítsunk ki. - ez kissé gépiesre sikerült, de azért nem adom fel. - Szóval, ha nem követelőzöl, akkor talán teljesítem egy-két kérésed a szabadulásod örömére. - ja, mint egy kibaszott jótündér, már csak egy kurva szárny kéne a hátamra meg egy rohadt glória a fejem fölé. A gondolataimat pedig itt megpróbálom lecsitítani, mielőtt még túl kellemetlen lenne a hangnemem, ha újra megszólalok. Ha Hela értelmesen tud válaszolni, abban az esetben nyújtom felé a kezem egy hoppanálásra. Ha nem... Úgy bizony sokáig fogunk még itt ácsorogni!
Vendég
Pént. Jan. 08, 2021 11:39 am
Zorgoth & Hela
Nem is lehettem volna mesterkéltebb, minthogy rákényszerítem magam valakire, akinek gőze se volt arról, hogy él még valaki, akiben szintén az az átkozott Xal’godan vér csordogál. A jó hírnév, amiért annyit dolgozott és dolgozik még mindig, nos annak köszönhetem csak, hogy eljött értem a nem túlságosan kedves unokatestvérem, ám ez nem lep meg, engem sose szeretett senki igazán az apámon kívül, már a nevelőapámon kívül. - Oh, igaz, elfelejtettem, hogy magányos farkas vagy, bocsánat. - A farkast megnyomon és csukómmal köröket írok le, miközben meghajolok ő magányossága előtt. Természetesen gúnyolódásból teszem, nem, azért, mert tényleg annyira bánnám ezt a megjegyzést. Annyira muris, hogy én tudok róla dolgokat, ő meg nem tud rólam semmit az égvilágon, csak a nevemet. - Azért, mert a barátnőm ostoba volt és használta a cruciatus átkot én meg ott voltam mellette és lefagytam, ez az én nagy bűnöm, rossz boszorkányokkal barátkoztam. - Lehajtom a fejem szomorúan, két másodperc gyászoló szomorúságot megérdemel. Utána mosolyogva kapom fel a fejem, elvégre ezt már magam mögött hagytam, sokkal fontosabb dolgom van, méghozzá, hogy megmutassam a világnak, hogy én jó kis királylány vagyok látszatra, a többiről meg nem kell tudniuk. Ó, igen, az én nagy terveim, most, hogy szabad vagyok, rókamosolyt csalnak az ajkaimra. - Királylánynak neveztél?! - Összekulcsolom magam előtt a kezeim a mellkasom előtt, mintha imádkoznék és elég őrült mosoly képe tükröződik az arcomról. Nagyon kevesen hívtak így és most nem tudom, hogy ezért haragudnom kellene rá, mert hogy merészeli ezt a szót használni, elvégre ez mások kiváltsága, olyanoké, kiket közel engedek magamhoz és tudják mit is jelent számomra. A másik választás marad, oly rég nem hallottam már, hogy inkább jól esik, nem veszítettem semmit ezen jellememből, de majd rájön, hogy ez inkább dicséret számomra. - Jó-jó, rendben, minden a tiéd, nem a vagyonod érdekel, van örökségem, Atlas gondoskodott róla. - Mondjuk, ha nem herdáltam volna el a felét, akkor már jól meg is élhetnék egymagam, de ez még egy ideig lehetetlen, el kell viselnünk egymás társaságát. Elég könnyen felmérgesítettem Zorgothot, de itt még mindenki lát minket, ebből gondolom csak, hogy egy legyintéssel önmérsékletet tanúsít és elölről kezd mindent, normálisabb hangnemmel. Jó, ha ő neki megy, akkor nekem is fog. Visszaveszek a mosolygásból kicsit és megvárom, hogy végigmondja a szövegét, ami kissé gépies és nekem úgy tűnik, hogy csak udvariasságból mondja, ugyan miért is akarna megfelelni az elvárásaimnak és igyekszik majd? Na persze, mintha ez nem mondana ellent mindennek, amit ő képvisel! - Én is örülök a találkozásnak és annak is, hogy lett egy unokaöcsém, remélem jól fogunk szórakozni együtt, de előbb szeretném rendbe szedni magam és ha megengeded, akkor használnám a kádadat e célból. - Tényleg nagyon igyekszem kedves lenni, de a végén muszáj elharapnom az ajkam, mert annyira röhejes vagyok, hogy hangosan kacagnék magamon legszívesebben. A kezét mikor nyújtja akkor kell pár másodperc, hogy leessen mire készülünk, biztos haza hoppanálunk, ez annyira izgalmas, már rég nem csináltam ilyesmit. Belé karolok és amint megjelenünk a birtokon akkor tátott szájjal pislogok kettőt, mielőtt megszólalnék. - Ezen igazán osztozkodhattál volna... Egy saját szobát azért kapok, amíg itt leszek? - Engedem el és lépek párat a ház felé, miközben hátrapillantok Zorgothra. Mennyire irigy, itt ez a bazinagy hely és minden csak az övé, eszem megáll. Én meg anyámékkal egy kis lyukban éltem, ahelyett hogy idehoztak volna, ez annyira jellemző rá! Remélem forog a sírjában, mert én biztos megölném őt újra meg újra, most már ezért is. - Ja és hívj csak Helának nyugodtan, elvégre rokonok vagyunk. - A felsőrészem le is hámozom magamról, csak a csík top marad, egyelőre, alig várom, hogy belépjünk a házba, biztos belülről is szép, komor és régies minden, egyszerűen imádom ezt a helyet, teljesen izgalomba hoz, itt olyan, mintha egy aranyvérű nagynevű család sarja lennék, egy kisasszony, kinek minden óhaját lesik. Ja, csak hát az utóbbival lesznek gondok, kell valaki, akinek parancsolgathatok majd, mert pálca nélkül nehéz az élet. - Nincs egy cigid?