| Charlie Wright / Ezra Birger |
| | Vas. Dec. 13, 2020 10:22 pm | Charles Silas Wright Charlie, Chuck, Sy "The moon is friend for the lonesome to talk to." Nem: Férfi Kor: 16 év, (sznap 01.22) Vér: félvér Születési hely: Norwich, Nagy-Britannia Iskola/ház: magántanuló, Hollóháta? Munka: - még korai - Családi állapot: egyke gyemek Patrónus: atlanti ördögrája (manta) Pálca: égerfa, 14 hüvelyk, rugalmatlan; sárkányszívizom mag Amit szeretnek bennem Koraérett vagyok, legalábbis anya szerint - azt hiszem, simulékonynak is neveznének, s talán ezek miatt férek meg jól a felnőttekkel. Keveset beszélek, de annál jobb hallgatóság vagyok és annál inkább van súlya a szavaimnak. Önállóságra törekszem, nemcsak tetteimben, gondolkodásomban is. Nyitott vagyok azokkal, akiket ismerek, s hajlok a kompromisszumokra. Fegyelmezettnek és megbízhatónak tartanak. Van a lényemben valami gyermeki. Komolyan veszem az ígéreteket és a titkokat. Minden érdekel, legyen az varázslat, technológia, természet, tudomány, művészet - iszom a szavakat és falom a könyveket. Talán a sport az egyetlen, ami sosem vonzott, ám ettől még csodálattal adózom az atlétáknak. Ami zavar bennem másokat Tudósok közt nőttem fel, a hétköznapi udvarias csevejhez nem értek és ezt a hiányosságot véletlenszerű érdekességekkel próbálom áthidalni. Kerülöm a szemkontaktust vagy a pillantásom nyugtalanul cikázik, ráadásul gyakran vétek a viselkedési normák ellen. Félénk-félszeg leszek társaságban, főleg velem egyidősek közt; beszédem akadozóvá válik és rémesen izzad a tenyerem, az ujjaimat tördelem. Egyesek szerint túlérzékeny vagyok, s ez a sérülékenység tesz távolságtartóvá, elsőre ridegnek tűnhetek. Telihold előtt ingerlékennyé, visszahúzódóvá válok, ha mégis emberekkel kell érintkeznem, agressziót súroló “üss vagy fuss” állapotban ragadok. Szégyellem a hegeim, szorongok a külsőm miatt; s bár eddig is “szépítettem” magamon sminkkel vagy a mágiámmal, a szökésem után nem engedem, hogy bárki a valódi arcom lássa. Életem története Rendezett, bár rendhagyó körülmények közt nevelkedtem - ez az ára, ha az ember tudósok gyereke, akit fél évig felváltva hol egyik, hol másik zakkant szülője nevel. Az aktuálisan távol lévő mindig nyakig merült a saját kutatásába, míg a másik gyakorlatilag minden idejét annak szentelt, hogy kielégítse - vagy legalábbis megpróbálja csillapítani - kíváncsiságom. Egyfajta végeérhetetlen kísérletsorozatként tekintettek növekedésemre, s az eredmény? Négy és fél évesen folyékonyan olvastam, még a varázserőm megmutatkozása előtt ismertem a bájitalfőzés alapszabályait, kívülről fújtam az országban fellelhető valamennyi mágikus bestia nevét és besorolását, azonban a legkisebb hajlandóságot sem mutattam a kviddics vagy a köpkő irányába. Ne tessék a gyöngysorok után kapkodni, nem voltam se zseni, se miniatűr felnőtt, mindössze be akartam kapcsolódni a nagyok fontos játékaiba és viszonylag nyugodt, csendes gyerkőcnek számítottam. Nekem sosem volt furcsa, hogy anya hangosan szólongat, míg apa többnyire csak jelel vagy dobbant, hogy rá nézzek. Jelelni sokkal könnyebb, mint szavakat formálni, hangot és bátorságot gyűjteni, ráadásul senkit sem zavarok vele. Persze, nem értettem teljesen apa siketségét, de arra rájöttem, hogy nem veszi észre, ha csenek még egy sütit vagy valamiben turkálok, hiába zörgök a dobozzal. Később, amikor kaptam egy fényképző kütyüt (éppen ellenállhatatlanul vonzottak a rovarok és egyik gyűjtőexpedícióm után közmegegyezés alapján fotót hozhattam csak haza), lesifotókat is készítettem apáról, mert könnyű volt odalopakodni hozzá. Ártatlan kis csínytevések voltak ezek, hiszen a legtöbb veszélyt varázslattal zárták el előlem, a pillanatképeim a hűtőre kerültek, a gyomorrontás pedig szerintem elkerülhetetlen velejárója a gyerekkornak; mégis egy ilyen csíny forgatta fel fenekestől addig békés életünket. Majdnem hat voltam, amikor egy éjjel megszöktem a házból - akkor éppen apa féléve telt, s amikor valami zajra ébredtem, ő mit sem tudott magáról. Mai fejjel tudom, mekkora ostobaságot követtem el, amikor az ablakra tapadva megláttam valamit kint, ami jókora szentjánosbogárként villogott a sötétben és elhatároztam, hogy elkapom. Az ajtót zártuk éjjelre, de szerencsétlenségemre annyira heves akarat dolgozott bennem, hogy mágiám első szikráinak egyike kinyitotta a zárat. Úgy jártam, mint a részeg biciklis, amikor sötétben el akart tekerni két motoros közt. Csak velem nem kamion jött szembe, hanem egy félszemű vérfarkas. Akkoriban ebből mit se fogtam fel, már az is csodaszámba ment, hogy túléltem. Az első teliholdam borzasztó volt, hiába adagolták nekem gondosan a súlyomnak megfelelő bájitalt; akkor láttam életemben először és utoljára zokogni az apámat. A fertőzésem több dologhoz is vezetett: egyrészt radikálisan megváltoztatta a mindennapjainkat, másrészt emiatt születhetett meg a Wright-alapítvány gondolata. Nemcsak a szüleim, hanem a kiterjedtebb rokonság is leginkább tudós-kutató és orvos, a tragédia pedig közelebb hozta az egyébként rivalizálásra hajlamos embereket is. Az elmúlt tíz évben rengeteget tettek annak érdekében, hogy a vérfarkasok nehéz helyzetén javítsanak; munkásságuk a sokszor megtagadott medimágusi ellátás mellett kutatásokra és oktatásra is kiterjed. Ha rajtam nem is tudtak segíteni, számos sorstársamnak megadták az lehetőséget, hogy csaknem normális életük lehessen. Engem otthon tanítottak tovább, ami számos előnnyel járt (elvégre a saját tempómban merülhettem el abban, ami érdekelt ), s aminek a mugli technológia, tudomány és kultúra terén való jártasságom is köszönhetem. Ami a mágikus világot illeti, azt nézetet vallom, miszerint a varázslók elzárkózása önző, korlátolt döntés, mivel számos globális probléma enyhíthető vagy megoldható lenne, ha a mágusok és a muglik egyesítenék erőiket.
Amit azonban már csak mi hárman tudunk, hogy a lykantrópia új formájának hordozója vagyok - hogy mindez a bájital által kiváltott vagy természetes reisztencia, senki sem sejti. Az átváltozásaimra a standard farkasölőfű-főzet egyáltalán nincs hatással, így az elejétől fogva őrjítően fájdalmas és erőszakos folyamat, ráadásul teljes elszigeteltségben kell átvészelnem őket. Nem mondják ki, de sejtem, hogy nem számíthatok túl hosszú életre - testileg-lelkileg felőröl apránként, s a teliholdak után medimágusi ellátásra szorulok. A hivatalos irataimban azonban a főzetre való allergia szerepel, hogy a Minisztérium ne fogjon gyanút. Amikor tudomást szereztem egy másik kutatásról, akkor fogant meg a gondolat bennem. Átadni mindazt a tíz év alatt felgyűlt információt, amit rólam és az átváltozásaimról dokumentáltak; az arányokról és elegyekről, amiket kipróbáltak rajtam; kockára tenni mindent a szabadságomért. Akkor kezdtem Ezra megalkotásához, hogy elszökhessek, mert elengedni sosem engedtek volna; akkor írtam a búcsúlevelem. Aztán egy éjjel kisurrantam az ajtón - pont úgy, mint azon a végzetes éjszakán, tíz évvvel ezelőtt. Ha tükörbe nézek Kerülöm a tükörképem. Mintha a Farkas beleette volna magát a vonásaimba, mind olyan éles, ijesztő - a szemeim mélyen ülnek, az arcom keskeny, az állam hegyes, a csontjaimon kevés a hús, mindenem nyúlánk és inas. Aztán ott vannak a sebhelyek: karmolások, ragadozó fogak nyomai, friss és gyógyulófélben lévő zúzódások, véraláfutások. Nem akarom, hogy mások ez alapján ítéljenek meg; hát eltüntetem a karikákat a szemem alól, el a ruha alól kivillanó hegeket, még anyáék elől is. Keresem magam. Néha rámtör, hogy képtelen vagyok kibékülni az arcommal, s titokban kísérletezem - elváltoztatom mindenem, elmosom vonásaimat és újakat rajzolok, keresve köztük azt, ami igazán az enyém lenne. Amire nézve engem látnának. De néha, ha valami váratlanul ér...ha túl sokat érzek...akaratlan is változom. Ha szorongás vagy pánikroham tör rám, félelmeimnek adok testet, farkasszerű vonásokat öltve. Így lett Ezra - csapzott szőke helyett megnyerően kusza világos barna tincsek, riadt-kék szempár helyén csokoládészín; széles, nagy orral, finom ívű szemöldökkel, telt orcával, puha vonásokkal. Ódzkodom a borostától, szerencsére többnyire kellemes, kissé rekedtes baritonom elég, hogy felnőttnek nézzenek és akként kezeljenek. Néha még elcsuklik a hangom, de ahogy közeledek a tizenhetedik születésnapom felé, egyre ritkább ez. Ránézésre felejthető - 180 magas, átlagos felépítésű, enyhén görnyedt, a srác a szomszédból. Öltözéke egyszerű, inkább kényelmes, mint divatos vagy előnyös, de semmiképp sem kirívó. A mozgása sem furcsa, hiszen csak kicsivel magasabb, mint én vagyok, az a pár plusz centi nem okoz gondot. Családom Édesapám Theodore Wright - 58 éves, vegyes varázscsaládból származó, kísérleti bájitalfőző és kutató medimágus. A Wright-alapítvány kutatási részlegén dolgozik, 198 centis alakját mindenki ismeri. A tekintete átható, a humora száraz, s emellé van lényében valami megingathatatlan, ami sokak számára félelmetessé teszi. Siket, s bár elsajátította a szájról olvasást és a hangos beszédet, ha teheti, jelel. Az utóbbi időben eltávolódtunk egymástól. Édesanyám Emily Wright - 47 éves, mugli származású, mikrobiológus és kutató medimágus. Akár polihisztornak is nevezhetnénk, tudása gyakran ámulatba ejt, ellenben főzni képtelen. Sem konyhába, sem bájitallaborba nem teheti be a lábát. Nyílt, eleven személyiség, rengeteg szeretettel és energiával, a hadarását szokni kell. Vele szinte semmi sem tabu, neki nyílok meg a legkönnyebben és ő lát rajtam keresztül a leggyorsabban. Apróságok Amortentia Könyvek, nyári vihar és petrichor, fűszeres fekete tea. Mumus A terem, amiben átváltozom - más vérében úszva. Edevis tükre Feltalálták a kór ellenszerét, így senkinek sem kell többet szenvednie és a családom együtt ünnepel. Hobbim Olvasás, filmnézés, zenehallgatás, rajzolás. Elveim - Racionalitás, a tények minden irányból történő vizsgálása, tudományos megközelítés. - A tudás érték. - Tisztelem a hitet és a hagyományokat, de az igazság fontosabb náluk. - A moralitás nem fekete-fehér, az emberek komplex lények és akkor is okozhatnak kárt vagy fájdalmat, ha nem áll szándékukban. - Igyekszem elsajátítani a paradox tízparancsolatot, de sokszor a félelmem győz. - Hiszek abban, hogy az emberek változhatnak és hogy egy egészséges jellem tesz a saját fejlődéséért, haladásáért. Amit sosem tennék meg Sosem bántanék, gúnyolnék, aláznék meg senkit; nem terjesztenék hazugságot vagy pletykát; nem ölnék embert vagy állatot. Ami zavar Rosszul tűröm a zajt, nem tudok tőle összpontosítani, a csikorgó hangoktól (köröm táblán, villa tányéron) rosszullét kerülget. Zavar, ha valaki a hátam mögött állva nézi, mit csinálok, vagy ha hosszan farkasszemet néz velem. Kifejezetten ki nem állhatom, ha valaki kegyetlen, durva, becsmérlő, esetleg részeg. Hadilábon állok a dohányszaggal. Ami a legfontosabb az életemben Segíteni másoknak, nyitott szemmel és elmével járni, megértésre és nem ítélkezésre törekedni. Ami a legkevésbé fontos számomra Vagyon és tárgyak, hírnév, elismerés. Amire büszke vagyok A családom és az alapítvány; a vérfarkas-kórosok, akik megkeresnek minket és új életet kezdhetnek; a mugli tudomány és a mágia. Ha valamit megváltoztathatnék Elég egyértelmű, nem? Így képzelem a jövõmet Esélyt akarok a normális életre, de nem áltatom magam. Lehet, hogy sosem érem meg az ellenszer vagy a gyógymód feltalálását, ezért leginkább élni akarok. Utazni, világot látni, másokat megismerni, kilépni a könyveim közül. Szívesen foglalkoznék állatokkal, amiket talán nem zavarnának furcsaságaim, vagy irodalommal, művészettel, manaanalízissel... Egyéb Bármi, amit még fontosnak találsz. A karakter fiatal, még nem kevés fejlődés elébe néz. A fentiek mindössze egy röpke pillanatkép kiforratlan, megszokott és biztonságos családi fészkéből éppencsak kiszakadó barátunkról. Metamorfmágiája korán megmutatkozott, használatában sosem korlátozták, sőt, inkább bátorították, így gyerekként rengeteget játszott vele, önkifejezésének egyik eszközévé vált. Ennek hatására meglehetősen könnyen reagál a képesség az érzelmeire, s bár hétköznapi helyzetekben jól uralja, nem igazán élhetne egyelőre muglik közt. Play by Paul Boche / Andrew Garfield
|
| | | | Kedd Dec. 15, 2020 9:20 pm | Kedves Charlie! Te aztán igazán izgalmas karaktert hoztál. Nem minden gyerek van megáldva tudós szülőkkel, akik egy meglehetősen két lábban a földön álló, mégis a gyereknek teljesen szürreális képet mutatnak. Neked ez volt a természetes és a mai napig biztosan nem hibáztatod őket érte. Irigyellek, igazán izgalmas gyerekkorod volt és minden téren kielégíthették a kíváncsiságod. Sajnálom, hogy olyan hamar meg kellett szakadnia minden jónak, amikor a vérfarkas áldozatává váltál. Egyszerre követtél el hibát és nem is okolhatnak érte, hisz gyerek fejjel nem gondolkodhattál felnőtt módjára. Biztosan azóta is átkozod a napot, hogy a kamaszkor küszöbére már teljes elszeparáltságban érkeztél. Ne töprengj azon, hogy milyen lenne átlagos tiniként az életed, mert csak megkeseríted magadban azt a kevés jó érzést is, ami megmaradt. Bízom benne, hogy a sorsod jobbra fordul és lesz ellenszer a te rezisztens kórodra is. Aztán vigyázz azokkal a nagy barna szemekkel, könnyen emlékezetessé válhatsz mások számára. Nyomás foglalózni és irány a játéktér. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. Vas. Nov. 17, 2024 9:09 pm Nikolina Dashkov |
|