Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Camilla & Charles

Anonymous

Camilla & Charles Empty
Vendég
Pént. Dec. 04, 2020 5:14 pm
Furcsa érzés – sokkal kevésbé természetes, mint eddig bármikor, feszélyez a vasalt ing és a zakó, ami túlságosan elegáns egy hozzám hasonló fickónak, nem is beszélve erről a helyről. Minden csupa króm és üveg, az embernek már a feje is megfájdul tőle, mégis igyekszem határozottnak, mi több, macsónak tűnni. Csak semmi pánik, Hermione megesküdött nagyjából mindenre is, hogy ezt ők is gyakran és egyre gyakrabban csinálják, és nekik is sokat segít. Nem tudok magammal mit kezdeni, elvigyorodok, amikor megpróbálom elképzelni Ront, miközben…
A koraesti hóesés így, decemberben, egyáltalán nem mutatja azt a szelíd arcot, amit itt, az ünnepek közeledtével jogosan kérhetnénk rajta számon. A kabátomat nem rakom be a ruhatárba, kell a fenének, hogy a pálcám avatatlan kezekbe kerüljön, a sálamat az étterembe belépve csavarom le, hogy aztán elegánsnak kicsit sem mondható mozdulattal tuszkoljam be a kabátom ujjába. Először a bárpulthoz megyek, ahol az egyelőre magányosok ülnek, várva az asztaltársaságukra – és miközben torkomat köszörülve rendelek egy kólát, magamban a szövegemet próbálgatom. Lily lányom javaslatára sikerült a lehető legantiférfiasabb nevet kiválasztanom, de azt mondta, a királyi család az évek során sem lett kevésbé menő, ez a név sikerre van ítélve. Hát, legyen.
És akkor meglátom. Félrenyelem a kólát.
Erről nem volt szó!
Elfordulok, nem akarom látni, ahogy a férfiak döbbent-elismerő pillantásokat váltanak, miközben a nejem – nem, nem a nejem! -, belép az étterembe. Bár erre nem mindig volt korábban szemem, most azonnal látom, hogy új ruhát visel. Én csupán annyit tettem, hogy kölcsönöztem egy zakót George-tól és némi bűbájoskodással magamra igazítottam. Remélem, nem fog haragudni, ha megtartom.
De ez!
Erre nem voltam felkészülve. Ráadásul úgy állapodtunk meg, hogy én szólítom le őt. Én! Én, aki a kólámba kapaszkodva dermedten mutatom a hátamat még percekig. Megölöm Hermionét. Nincs irgalom. Na jó, Potter – kapd össze magad! Miért is hangzik ez úgy, mintha ismét McGalagony óráján ülnék? Egy hajtásra kiiszom a kólát, legyűröm a kezdődő agyfagyás jeleit, majd megpördülök a pultnál, hogy magabiztosnak szánt léptekkel elinduljak a vörös nő asztala felé. Hülyék vagyunk, drágám. Komplett hülyék. (Ráadásul meg is botlok egy székről lelógó kabátujjban, szabadkozok nagyjából fél percig, veszek egy éles balkanyart, kikerülök egy pincért.)
És megtorpanok, mert már csak két lépésnyire állok az asztaltól, mikor valaki leül a helyemre, olyan pillantással méregetve a feleségemet – nem, nem a feleségemet! -, mintha a főfogást akarná villára tűzni. Micsoda pöcsfej!

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Camilla & Charles Empty
Vendég
Vas. Dec. 06, 2020 3:47 am

Ha ez hiba, akkor bizony, minden tekintetben a te hibád, drágám - a hotel impozáns előterén átvágva most aligha produkálnék elegáns késést, mert tudod, hiába fedte fel Hermione a hajmeresztő tippjét, fogalmam sem lehetett arról, mire vállalkozom. Például, olyan aszimmetrikus tusvonalak felrajzolására a szemhéjamon, amiket már nem látok ugyan a robusztus bejárat üvegén tükröződni, ahogy ajtót nyitnak, de az biztos, hogy több bíbelődést igényelt, mint tinilány koromban.
Játszani fogunk, halálosan komolyan véve, és egyáltalán nem bánom az újdonság izgalmát - Angie a megmondója, milyen kétségbeesett hangon ecseteltem a telefonba, hogy nincs egy darab göncöm sem, legalábbis, hogy kosztümben azért igazán nem kéne megjelennem (pedig, annak idején én voltam az, aki a nászútra is egy szál farmerben és pólóban párolgott volna el). Most, hogy ezt a testhezálló, dekoltált burgundi ruhát sokadjára simítom végig a derekamon, mióta csak beléptem a forgatagba és az előkelő vendégek gyűrűjébe olvadok, már tudom: nem fair, hogy mindig Angie-be kapaszkodom, ha baj van, vagy valami szokatlanra készülök. Arra a rögtönzött, délutáni shopping túrára egyikünk sem állt készen.

Megkérem a pincért, hogy lepjen meg az itallal - ám hosszú percekig némán mered rám a szemközti szék, egyedül kóstolok, egyszer a bárpult irányába pásztázva, másszor az érkezők alkotta tömegben keresve a társaságom. Valósággal szuggerálom. Szegény Al, jóval a bevetés előtt elfelejteném a nevemet (olyan gondosan választotta ki nekem!), ha nem szolgálna emlékeztetőül a csokor virág, az asztal díszeként.
Komikus helyzet, nem különben ez a néhány furcsa, madárfészek-jellegű kalap, ami elhalad mellettem, és amelyről épp csak megfordul a fejemben, hogy a varázslódivathoz képest meglehetősen alul öltözöttnek tűnök, de aztán!
Felbukkan Ő, és a fess kiállása megtölti a várakozás ürességét. Somolyog a szám sarka, ahogy a szolid bénázását figyelem, a feleség-részem szinte otthon érzi magát a jelenettől, kíváncsian várja, vajon mi lesz a vége a pincérrel való keringőnek, hiszen egy tál kagylót egyensúlyoz a karján - mikor a semmiből, egy nagydarab alak dobja le magát az asztalhoz! A nyájas eltökéltség szétterül a képén, annyira váratlanul ér, hogy alig fogok vissza egy moderálatlan grimaszt.

- Uram, megbocsásson, de nem adtam engedélyt arra, hogy helyet foglaljon - finom és nőies vagyok, persze, mert Camilla szól belőlem, bár komolyan megkísért a gondolat, hogy egy laza csuklómozdulattal foltot ejtsek a szürke zakóján. Megcsikordul alattam a szék, ahogy felkelek, a szomszéd ránk sandít a tányérjából. - Megspórolok magának egy kérdést: igen, van partnerem, roppant leleményességgel utasította maga mögé az imént. De ne aggódjon, megértem, ha inkább úgy dönt, összetéveszt valakivel, szóval, itt akár meg is várhatja. Előmelegítve - és mintegy kegyelemdöfésként megpaskolom a székem támláját, pedig túl régen annak, hogy kiosztottam valakit. Aprót biccentek, magamhoz ragadom az italt, és a férjemhez - nem, nem a férjemhez! - lépek.
- Felsültem, már csak a te asztal-választási képességeidben bízom, Charles.

Anonymous

Camilla & Charles Empty
Vendég
Hétf. Dec. 07, 2020 4:43 pm

Szívem szerint bebújnék egy asztal alá, hogy ott haljak meg – másfél percen belül, mondjuk. Ha még egyszer hagynám, hogy Hermione rábeszéljen valami aggályos dologra, üssetek le! Komolyan! Vagy ez valami tendencia a Potter családban? Minden, ami csak elromolhat, el is romlik? Döbbent hitetlenséggel bámulom a tag vállát, és már éppen lépnék, hogy elküldjem a búsba, mikor a nejem – most már mindegy, nem? – közbeavatkozik, és a rá olyannyira jellemző, mégis régen látott szarkazmussal helyre rakja a lelkes versenyzőt. Őszintén? Hagyom. És élvezem a látványt.
Ha valamit mindig tudtam Ginny Weasleyről, hát azt, hogy belevaló csaj. Hogy nem ül kussban, amikor ki kell állni valaki vagy éppen valamilyen fontos ügy mellett, hogy nem fél konfliktusba kerülni olyanokkal sem, akiktől a józan ész szerint tartania kéne – mint az olyan fékevesztett barmok, amilyen Umbridge volt. De, ami Ginny Pottert illeti, régen nem láttam őt hasonló helyzetben. Talán a gyerekek jelenlétében jobban igyekezett visszafogni magát, talán csak jó ideje nem volt már olyan helyzetben, ami okot adott volna kiakadásra, de most döbbenten eszmélek rá, kifejezetten rövid idő alatt, hogy mennyire hiányzott ez nekem. Nem is tudtam róla.

– Mi…? – Szégyen, nem szégyen, mikor hozzám lép, és Charlesnak szólít, szükségem van egy pillanatra, hogy a döbbent-diadalmas megfigyelést cselekvésre tudjam váltani. – Hát, khm, mit szólnál, ha kiülnénk a bárba? Én kerítek egy másik asztalt.
Bár egyetlen porcikám se vágyik erre a helyre, az elegáns abroszokra, a súlyos függönyökre. Akaratlanul is eszembe jut, hogy két évtizeddel ezelőtt a hóban fagyoskodtunk volna egy talponálló büfé udvarán, és keserédesen veszem tudomásul, hogy az ember változik. Negyvenévesen, még ha nehéz is erre gondolni, egyáltalán nem úgy működik az életünk, mint akkor, és hiba is lenne azt az állapotot idealizálni vagy megszállottan keresni. Mégis, mégis néha jó lenne kicsit elengedni mindazt, ami kitöltötte az életünket az elmúlt évtizedekben. Kicsit újrakezdeni, kevés poggyásszal.

Nem? Nem is tudom. Leghamarabb a bárhoz visszatérve torpanok meg, némi hezitálás után szembefordulok Ginnyvel. Illetve, Camillával. Öcsém, ezek a nevek. - Talán... nem is tudom. Hülyeség, hogy ezt csináljuk, nem? - A kabátomat tétován ráakasztom egy bárszék támlájára. - Mindjárt visszajövök. - Azzal elsietek a recepció irányába. Szabad asztal? Nincs? Miért nincs? Az előbb még volt. Hol ültek? Tizennégyes? Egy pillanat, uram. Mikor visszatérek a vacsorapartneremhez, bocsánatkérően megköszörülöm a torkomat. - Két lehetőségünk van. Vagy elkergetjük a hódolódat, vagy elhúzunk innen. Mit gondolsz, Camilla?

Anonymous

Camilla & Charles Empty
Vendég
Kedd Dec. 08, 2020 4:10 pm

A bárhoz érve is hátamon érzem még a döbbent tekinteteket, cserébe a kis műsoromért, és sejtem a laikus gondolatokat a vörös nők vérmérsékletéről - drámában a helyük, nyilván nem egy étteremben, mégis feldereng bennem valami, egy ismerős idegen a múltamból, a Ginny, aki akkor voltam, mikor a heves szócsaták hétköznapinak számítottak, és sokkal nagyobb tétjük volt. És azt a Ginnyt most nem egyszerűen kiprovokálták. Őt én szabadítottam fel, ennyi év után pedig igazán kijár a hetyke megnyugvás, hogy a lány valóságos volt. Ma is bennem él. Kitörölhetetlenül. Pusztán csak megelégeli néha, hogy három gyereknyi mesekönyvvel hallgattattam el. Ha korábban tudom, ilyen könnyed érzés, nincs több Nyiszi nyuszi és locsifecsi fatönk.

De hogy hülyeség volna? Kedvem lenne a mellkasába bökni, hogy ugyan Charles, ne légy már ilyen lehangoló, vagy nem azért jöttünk Drágám, hogy a lebiggyedő szád legyen az est fénypontja, mint mikor a tévé elé zuhanunk - mert bár tény, hogy ez kitérő a tervünkben, és számolgathatnánk a langymeleg pocsolyában, vajon mennyi esélyünk volt erre, de megéri? Még alakíthatunk rajta, még semmi sem veszett kárba. Egyetlen, mély sóhajtással fújom ki a véleményem, félreérthetetlenül lerí rólam, szerezzen csak asztalt, aztán újra fogjuk kezdeni. Bárhogyan, ha így áll hozzá.
- Jól van - és hosszan nézem, ahogy elnyeli alakját a vendégsereg. Tagadhatatlan, hogy csúcsidőben vagyunk, körbepillantva is egyértelművé válik, legfeljebb az emeleten kapunk asztalt. De a torokköszörülésből pontosan leszűröm a híreket. - Pazar.
Ezt gondolom, ennyi, ami kibukik belőlem. Elcsesztem, hiba volt azt az ürgét merő büszkeségből dőzsölni hagyni, elővehettem volna az eszemet, és akkor nem lenne kiábrándító a feltételezés is, hogy kéredzkednünk kell - nem, nem csődölhetett be Ginevra Potter tudománya, vagy a spontán lányé, akitől nyeregben éreztem magamat. Kezemben akartam tartani a dolgokat, ha netán, félúton egy férfinak nem fűlne hozzá a foga, ráébredhettünk volna, hogy ez tök jó, Hermione sem esett a fejére az utóbbi időben.
Minden igyekezetem hiábavalónak tűnik, ahogy az unott Charlest fürkészem. És utoljára teszem fel magamnak a kérdést: mit kezdene Mrs. Potter a tálcán kínált lehetőséggel, hová húzna el, ha tizenéves fejjel döntene?

- Van egy ötletem. És futással kezdődik. - Oké, konkrétan lopással, és fogalmam sincs, miért éppen az épület teteje sejlik fel előttem, vagy mit tartok vonzónak egy betonozott placcon, talán a vadromantikát, de kalimpálni kezd a szívem, mikor közel hajolok hozzá, suttogásra nyíló ajkakkal. - Felvesszük a kabátot. Lenyúlunk pár üveget ettől a köpcös pincértől, aztán kiszaladunk. A legközelebbi beugróban pedig hoppanálunk. A tetőre. - Cinkos mosolyom van, ismét gyereknek érzem magam tőle, visszautasíthatatlan ajánlattal a zsebemben. Nyári szezonból megmaradt padokat, meg egy talpalatnyi fedett részt remélek, csodás kilátással a városra - ám mindenekelőtt, a neonfénytől izzó hirdetés mögül akarom nézni, amint ezek rájönnek, szem elől tévesztették két gyanútlan vendégüket.

Camilla & Charles Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: