Úgy-úgy elborulni részeg szerelemben, Hogy bolond álmokban sem lehetne szebben.
Vendég
Hétf. Szept. 28, 2020 12:39 pm
Itt a szerelem áldott, könnyű, Boldogan balga dolog, Aki szeret kinézi párját S nagyon reá mosolyog.
Vendég
Hétf. Szept. 28, 2020 1:45 pm
V. & N.
A
vis szerelmes belém. Régi és új titok, lóg a levegőben és egyszerre tölti meg bazsarózsaillattal és feszültséggel, mert az érzések sokszor a logika ellen mennek. Míg néha a kettő útja keresztezi egymást, sokszor csupán egy pillanatig logikus érezni. A közös kávézás, kettesben, Madam Puddifoot kávézójában olyan meredek hegytetőről lökött minket le, hogy megállj kiáltani lehetetlen, a beígért amerikai nyár egyre közeledett. Az idő rohant, tolt minket előre, egymás karjaiba és bár a szívem izgatottan zsizsegett a gondolatától, az agyamban folytonos kétségek merültek fel Avist illetően; egyenlő a kapcsolatunk, egyenrangúak vagyunk, vagy valamelyikünk irányába billen a mérleg tekintve, hogy bátyja helyett bátyja voltam? Beteges ez? Mennyire beteges? Az anyja tudja. Tudja az érzéseit, sőt mélyebbre nyúlva a spirálban azt is tudja, miféle beszélgetés zajlott kettőnk között a kis kávézóban a sütemények felett, miután felkerestem a fiút, mégis rábólintott hazalátogatásom során arra, hogy mi édes kettesben elutazzunk egy másik kontinensre a nyáron. Több hétre.
Rám bízta. Rám bízta, vagy megbízik annyira Avisban, hogy tud magára vigyázni és csak én látom néha gyermekibbnek, fiatalabbnak, olyannak, aki mellé még kell egy kapaszkodó, hogy a világ szele ne kapja el és fújja ki tudja, milyen messzire? Ez baj? Mit mond rólam, hogy néha még védtelen tininek látom, aztán megkívánom? Nincs a helyén, mégis annyira helyesnek, annyira helyén valónak érzem, amint felidézem pillantását, amivel arcomat fürkészi, illatát, ami orromba szökik, mikor üdvözlésként nyakamba csimpaszkodik. Mindent eldönt ez a pár hét, és ez megnyugtat. Az egyetlen félelmem, hogy Avis hogyan viseli, ha nem arra jövünk rá, amire mindkettőnk szíve vágyik. A fehérre mázolt tengerparti házikó Wright’s Beachen a kiindulópontunk. A tenger állandó moraja, a sós víz illata, még a napsugarak meleg ölelése is más itt, mint a brit partokon; más univerzumba kerültünk pillanatok alatt és az egész arra vár, hogy felfedezzük. Ő meg én. Mi. A sporttáskám a nappaliban hagyom és megindulok kifelé, a friss levegőre, amitől csak az üvegajtó választ el minket. A tornácról levezető lépcsőkön lerobogok, cipőmet az utolsó fokon hagyom és mezítláb gázolok bele a langyos homok puha ölelésébe. Szabadság. Bárki bármit mond Amerikáról és a buta, hot-dog zabáló lakosságáról, semelyik másik országban nem zizeg ennyire a szabadság a levegőben, nem tapinthatóak a lehetőségek és én mohó, nagy lélegzetvétellel próbálok jóllakni belőle és teljes testemet megtölteni az itt lebegő életérzéssel. - Na? – figyelmemet a közeledő lépek gazdájára szentelem, de nem fordulok felé, továbbra is a partot nyaldosó hullámokat nézem és a kéken kék messzeséget. Édes kettesben vagyunk egy másik kontinensen és hiába ismerem kisbaba kora óta, ez most más, a gyomromban szétárad az izgalom és összeszorítja sejtjeimet, már-már zavarba jövök. Mély levegő, újabb nagy kanállal a friss, parti illatokból, mielőtt folytatnám. – Megfelel első állomásnak? – fordítom végül arcomat az övé felé, az izgatott mosoly lassan kúszik ajkaimra és húzza szám sarkait felfelé, mert itt vagyunk. Szabadok vagyunk. Ő és én.
Vendég
Pént. Okt. 16, 2020 9:22 pm
N & V
Már a sokadik napja kelek és fekszek gyomorfájdalommal, mintha apró szörnyecskék lepték volna el és minden alkalommal mikor rá gondolok akkor elkezdenének táncikálni. Társas táncot lejtenek, ahol egymásba kapaszkodva pörögnek és forognak, majd fordítva míg a lábuk bírja, énekük visszhangzik és szorosra befont parkettájuk szét nem hullik, mint az év első hava, a porhanyós látomás. Látomás. Álkép. Különös bizsergés járja át a testemet és továbbra is a plafonon lévő mozgó csillagokat, mini meteorokat figyelem, amit anya varázsolt még gyerekkoromba oda, hogy ha éjjel felkelek akkor se féljek. Most meg aludni nem tudok, így szükségem van valamire, ami fogja az elmémet, ami kikapcsol és nem engedi eluralkodni az egyre inkább elburjánzó félelmet bennem. Mert félek. Remeg a bensőm a jövő zenéjének előhangjától, ami ugyan csak sejteti a következendő hetek nótáját, mégis annyira zordnak érződik, hogy legszívesebben lemondanám. Nem az utazást, hanem a hozzá tartozó aláfestésként használt zenét, mert gyakran az váltja ki a félelmet mintsem a tudat vagy maga a cselekedet, ami alá bepakolják. Mégis másnap reggel, mikor a szobámban állva liftező gyomorral, remegő karokkal és hatalmas táskákkal a szemem alatt sajátomat kezdem el pakolni mindenfélével, ami az utazás során jöhet még jól, nem gondolok az előző éjjeli kétségekre. Csak a jóra. A pozitívra. Hihetetlen boldogság terült szét bennem, amint lecsukom a bőröndöm tetejét és még a sebtében készített bazsarózsás ajándék is tökéletesen fér be az utolsó négyzetcentiméterre, majd gyermeki izgatottsággal robog le a lépcsőn, hogy még utoljára megszorongassam anyát, a húgaimat és apát. A bátyám kijelentette, hogy nem fog elköszönni meg amúgy sem érti mi ez a dolog szóval inkább kimaradna belőle. Én pedig nem is lehetnék hálásabb, hogy nem rontja el ezt a tökéletes pillanatot, első nagy kalandom kezdetét, aminek első pontjaként hopp-porral fogunk átutazni egy másik kontinensre. Sokkal biztonságosabb, mint hopponálni számomra így hálásan, de meglepő módon fáradtan érkezem meg a tengerparti házikóba. Talán az elmúlt időben felgyülemlett stressz az oka, ami most távozni látszik a testemből a kaland elkezdése okán, de amint megérkezünk és orromat megcsapja a sós víz illata egyből elálmosodok. Az ágyig alig bírok elmászni, hogy bekuporodva az egyik oldalára órákon keresztül aludjak. Amikor megébredek már dél is elmúlt, kómásan dörzsölöm meg szemeimet majd átváltva az úszónadrágomra és kezembe véve az Enosnak szánt ajándékot, kezdek kisétálni, hogy megkeressem az egyetlen helyen ahol lehet: a parton. - Na, mi? – kérdezek vissza és a hátát figyelem, amin kirajzolódnak a lapockái és izmai, amik megfeszülve tartják meg a súlyát. Elkapom tekintetemet, pirosasan izzó arcomat pedig megütögetem, hogy ne cikizhessen miatta. A homok csiklandozza a talpamat és egyre melegebbé válik minél távolabb kerülök a ház kertjétől. Eleinte nem ülök le, csak nézek körbe, ameddig ellátok és kérdését forgatom a nyelvem hegyén. – Ennél tökéletesebb nem is lehetne. – döntök végül az ülés mellett és törökülésbe vágódva fordulok kissé irányába. Óvatos mosolyt engedek felé, arcom ragyog az izgalomtól és a félelemtől, hogy mit fog szólni az ajándékomhoz. - Ezt neked hoztam. Remélem tetszik. – nyújtom át az aprócska dobozt, amiben egy bazsarózsa illatú kulcstartó illeszkedik egy rólunk készült képpel még a tavalyi egyetemes programon, amit ha megfúj akkor átvált és egy N & V feliratot jelenít meg apró bazsarózsa szirmok között.