Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Things can change so fast... but what about the people?

Anonymous

Things can change so fast... but what about the people? Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 4:10 pm
Sido & Simo
Sok szeretettel Things can change so fast... but what about the people? 3217638854 Stay Alive
Már egy éve vagyok a Roxfortban, de... még csak most kezdem megszokni az itteni dolgokat. Az életet, a kultúrát... mindent is. Pedig azt hinné az ember, hogy egy év alatt azért már csak összeraktam magamban a képet - legalább annyira, hogy ne lehessen eladni, vagyis ne nézzenek rám úgy, mint egy teljesen idegenre. Még akkor se, ha éppen igazuk is lenne, mert hát mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy tőzsgyökeres angol lennék. Ez persze egyáltalán nem baj. Sőt, igazából még örülök is neki, hogy még mindig nem sikerült a helyére tennem a fejemben az itteni dolgokra vonatkozó ismereteimet. Legalább biztosan van valami, amivel elterelhetem a gondolataimat, ha véletlenül a családom felé kalandoznának. Mert akarva-akaratlanul, de szoktak olyat csinálni. Sajnos. Amiből leginkább az lesz, hogy elkedvetlenedek, és igyekszem mindenkit kerülni, akit lehet. Na nem mintha alapból is nem ezt csinálnám, mert világéletemben elég zárkózott egyéniség voltam, de így aztán főleg. Nem szeretném, ha valaki elkezdene kíváncsiskodni, hogy mi a gondom, mert akkor kénytelen leszek füllenteni. Azt pedig nem szeretek... meg nem is vagyok jó benne. Valószínűleg azért, mert nem szeretem. Épp ezért szoktam lejárni a tóhoz, vagy a Rengeteg széléhez, esetleg a bagolyházhoz, mert ezeken a helyeken viszonylag kicsi az esélye annak, hogy sok emberbe botlok bele. De ha választani lehet, akkor leginkább a tónál töltöm az időmet. Mindig szerettem a vizet, még ha csak nézni is. Nem is tudom, valahogy megnyugtat a nagy, feketébe hajló kék víztömeg látványa. Most is ide vezetnek a lábaim, lassan már gondolkoznom sem kell rajta, hogy merre kell mennem, annyiszor megtettem már az oda-vissza vezető utat. Letelepszek a parton lévő padok egyikére, és csendben figyelem a fodrozódó vizet. Nem mondom, hogy minden vágyam egy esetleges társaság, de ha így lesz, és esetleg valaki beszédes kedvében lenne, na meg engem szúrna ki magának, akkor üsse kő... nem vagyok ám olyan bunkó, hogy elküldjem, ettől nem kell félnie senkinek sem.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 8:12 pm

Team Thayame
Who's the enemy? Don't know what to believe. @Ayame Sato
Bele kellett kezdenem valamibe, hogy lefoglaljam magam egy kicsit és ne azon kattogjak, hogy mennyire vagyok béna vagy mennyire nem és legfőképpen ne az járjon a fejemben, hogy mennyire viselkedem Lestrange-hez méltóan. Ez volt a legeslegelképzelhetetlenebb a számomra, mert nem akartam emiatt kevesebb vagy több lenni a családomban. Hiányzott, persze, hogy hiányzott a gyerekkori gondtalan élet, amikor még nem érdekelt s, nem is értettem mekkora bűn az ha arany-, fél- vagy sárvérű valaki. Ja bocsánat, mugliszületésű. A varázsló fia sohasem tudhatja mikor hallhatja valaki a gondolatait. Kételkedő fejjel pillantottam mindenkire aki ma szóba állt velem. Mármint nem annyira, csak fura voltam és kész.
Úgy döntöttem, hogy ma futok egy kicsit, gyakorlok, felkészülök a lehetőségre, hogy esetleg bekerüljek a kviddicscsapatba. Tudom, hogy a bátyám elolvadna az ötlettől, ha tényleg bevennének és tök boldog lenne, de vézna kis izéként nem hiszem, hogy esélyem volna rá, de így. Gyakorlással, a szervezetem edzésével minden rendben lesz. Hiszek… nem magamban, hanem abban, hogy elég elszánt vagyok és az ilyen tornagyakorlatok, a szaladás meghozza a gyümölcsét. Valamikor. Bár minél hamarabb annál jobb.
Felvesz a futópólómat, a -nadrágomat és a -cipőmet is. Minden készen áll arra, hogy leégessem magam, ha a bátyámmal kerülök szembe, na de mindegy. Legalább értékelni fogja, hogy mocskosra leizzadok és még lesz valami látszata is, idővel. A Fekete tó irányába vettem az utamat. Ott szép hosszú a terület és viszonylag senki sem néz rám fura fejjel, ha így lát meg. Nem mondanám, hogy látszik rajtam, hogy Mardekáros vagyok, mert semmi zöldet nem erőltettem magamra. Most nem volt kedvem, a jelvényemet se vettem el, aki ismer az tudja ki vagyok és nem kell a prefektusi jelvényemet, vagy a házamat fitogtatnom és kész. Vagy legalábbis én ezzel, most ebben a pillanatban így vagyok.
Tehát szépen szaladok. Vigyázva, hogy amíg a Roxfort falain belül vagyok, addig senkinek ne menjek neki, ám odakint a természetben, nos egy kicsit gyorsabbra vettem az iramot és mire elértem a Fekete tóhoz, nos… aki szalad az szalad és mozog, leizzad. Mondjuk ez is a cél. Ám amint megérkezem a padokhoz gondolkodás nélkül le is ülök egyhez, ahol már van valaki, de meg sem kérdezem, hogy szabad, hanem egyből csücs le és kész.
– Uh bocsi, nem akartalak megzavarni, csak már nem bírják tovább a lábaim, remélem nem gond, hogy...- aztán felé pillantok és meglátom Őt. Na aztán! Nekem is most kellett futni indulni és közben leizzadni! Tiszta szégyen, komolyan. Bezzeg tanítás közben...

Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 9:24 pm
Sido & Simo
Sok szeretettel Things can change so fast... but what about the people? 3217638854 Stay Alive
Azt hiszem valamilyen fura tehetségem van hozzá, hogy a lehető legváratlanabb időpontokban botlok bele a lehető legváratlanabb személyekbe. Mindezt úgy, hogy még csak nem is akarom. Ja igen... ez a tehetség része. Nagyon szuper. Mindenesetre nem úgy neveltek, hogy azonnal - meg úgy egyáltalán bármikor is - megbántsak valakit, ha találkozom vele, úgyhogy bár kicsit fura, értetlenkedő arckifejezéssel figyelem a mellém lehuppanó fiút. Egy pillanatig nem tudom hová tenni, aztán rájövök, hogy Thales az... már ha emlékezetem nem csal, és nem keverem össze valakivel.
-Nem, semmi gond... nem zavarsz. Miért szaladtál ennyire? Valaki kergetett?
Nem igazán tudom mire vélni a helyzetet, mert minek futna valaki ennyire? Vagy csak ennyire mozgáshiánya lenne? Persze, az is lehetséges. Sosem lehet tudni. Viszont még magamat is sikerül meglepnem, hogy nem akarok rögtön elülni onnan, mikor letelepszik mellém. Eléggé kerülöm az embereket, megszokásommá vált, hogy viszonylag gyorsan elhúzzam a csíkot, ha kényessé válna a helyzet, és esetleg ne tudnék mit mondani. Vagy nem akarok mit mondani.. bár ez a kettő van, hogy egybeesik. Mindegy. Most viszont még egész jól bírom... mi van itt? A friss levegő teszi? Akkor eddig se kellett volna semmi bajnak se lennie ezen a téren... fogalmam sincs.
-Na és mi járatban erre? Vagy te is csak a természetet jöttél csodálni?
Kíváncsiskodok kedvesen, és remélem, hogy nem voltam csöndben túl sokáig, mert a végén még ő is elkönyvel furának. Nincs vele egyedül, de akkor is... nem is vagyok fura. De ezt persze valószínűleg nem tudja, mert honnan is tudná? Meg miért is érdekelné, hogy milyen vagyok? Szerintem van ennél ezerszer jobb dolga is, például a barátaival lenni.Úgyhogy egyelőre befogom a számat, már így is felülmúltam magam, és jóval többet beszéltem, mint amennyit általában szoktam.
Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 9:50 pm

Team Thayame
Azt hiszem senkit nem lepek meg azzal, hogy nem kicsit meglepődtem azon amikor megláttam őt mellettem. Tényleg nem így kellene látnia, na de mindegy. Csak természetesen kell viselkednem és kész. Kicsit kinyújtóztatom a lábaimat és úgy viselkedem, mintha ő is csak egy egyszerű lány lenne. Nem azt mondom, hogy ő nem az. Csak… külföldi. A külföldiek meg mindig elgondolkodtatnak egy kicsit. Szerintem ez mindenkivel így van. Kíváncsiak vagyunk az illető kultúrájára és hasonlókra, amit eddig csak könyvekből tudtunk, de tőle hallva igazán más. Sokkal, de sokkal magával ragadóbb lenne, ha faggatnám őt ilyesmiről. De nem teszem. Mert nem merem. Még.
Széles mosolyra húzom a számat, amikor elkönyvelem, hogy nem fog felszólítani tűnjek el innen. Szerencsére vagy sem, de örököltem a családom fura kisugárzását, ami ismerősöknek ijesztő lehet, a külföldieknek meg csak… átlagos. De sebaj.
– Csak edzem egy kicsit, kordában kell tartanom magam. Tudod ahogy a mondás is tartja épp testben épp lélek. Vagy valami ilyesmi. A szaladás meg sosem árt, csak még nagyon kifáraszt és ezen kell még javítani egy kicsit. – persze, hogy szívesen mesélnék neki, arról azonban nem számolok be, hogy ezt azért csinálom, mert kviddicsezni is szeretnék és valószínűleg az ő háza ellen is játszanék majd. Szóval nem bolygatom a lelki nyugalmát felesleges dolgokkal, mert még amúgy sem tudom, hogy mennyire érdekli őt a sport, főleg a kviddics.
– Valami olyasmi, meg erre fele nem megyek neki mindenkinek, nem állják az utamat. Annyian. Bár szerintem ezt te is láthatod, hogy itt nagyon kevesen járkálnak. – mosolyra húzom a számat, csak természetesen. Semmi tetetettség. A művigyort senki sem szereti, plusz hamar felismerik ha olyan a napom, vagy olyan jó megfigyelő az illető.
– Gondolom te akkor a természetet csodálod és elvagy. Nem zavartalak meg ugye? – vonom fel kérdőn a szemöldököm és ha esetleg úgy lenne, akkor készen kell állnom arra, hogy odébb álljak bármennyire is fog fájni. Abba is hagyom a lábaim nyújtóztatását, inkább visszahúzom őket és fegyelmezetten, normálisan ülök, úgy ahogyan azt egy karót nyelt Lestrange-től elvárják. Persze nem megy sokáig, mindig nyugodt és inkább lezserebb vagyok, mint az imént említett feszesebb, büszkébb Lestrange típusú ember.
– Minden rendben veled igaz? Nem a barátaid mellett kellene lenned? – kíváncsiskodom, csak úgy mellékesen.

Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 10:18 pm
Sido & Simo
Csendben, figyelmesen hallgatom a válaszát, aztán megértően bólintok egyet, jelezve, hogy persze, értem én. Mert tényleg értem.
-Értem! Szóval edzettél. A futás pedig tényleg nem árt, ebben igazad van. Csak nem mindegy, miért is futsz. A traktor elől vagy a traktor után? Szóval üldöznek, vagy csak jobb szeretnél-e lenni. De ezek szerint nálad az utóbbi helyzet áll fenn.
Most áldom a szerencsémet, hogy még mindig nem ismertem ki eléggé az ittenieket, mert nem tudom megmondani rögtönre, hogy mit is fog reagálni erre a szókatyvaszra, amit összehordtam zavaromban. Jellemző... ritkán szólalok meg, de ha mégis, akkor is sikerül agyamentséget mondani. Aha... így menjen emberek közé az ember lánya. Na persze.
Elnevetem magam, mikor azt kezdi el mesélni, hogy miért is épp errefelé kezdett futni. Hát, logikus, logikus, de ilyen erővel a kviddicspályán is róhatná a köröket, ilyenkor valószínűleg ott sincsenek túl sokan.
-Szóval nem mész neki mindenkinek? És mi alapján választod ki az esetleges áldozatokat, ha szabad kérdeznem? Na meg... ezt vegyem nekemjövésnek?
Érdeklődök egy halvány mosoly kíséretében. Tényleg nem értem, mi van velem... ha jóban lennénk apával, akkor esküszöm, küldenék neki baglyot, hogy hátha ő tudja, mi a bajom. Ja, izé... akkor el se jöttem volna a Roxfortba. Hoppá. Vissza az egész!
-Valami olyasmi! De ne aggódj, tényleg nem zavartál meg. Megnyugodhatsz, nem vagyok kannibál, nem lesz semmi bajod!
Nem értem, miért olyan feszült... talán ideges? Mégis mitől? Miattam? Nem is csináltam semmit, szóval nincs rá semmi oka... de nem fogok rákérdezni, már csak azért se. Az viszont meglep, hogy a barátaimról, meg a hogylétem felől kezd érdeklődni. Ilyet se sokan csinálnak, mit ne mondjak.
-Persze, minden rendben! Csak... szeretek egyedül lenni, ennyi az egész. Ezzel még nincs semmi baj... vagy talán igen?
Pislogok rá felhúzott szemöldökkel. Nem ismerem az itteni szokásokat, meg normákat annyira, hogy mindent hibátlanul alkalmazzak, úgyhogy simán lehet, hogy néha valamit furán csinálok, vagy esetleg rosszul fejezem ki magam. Nem baj, majd belejövök ebbe is.
Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 10:53 pm

Team Thayame
Kíváncsian pillantok rá. Nem azért mert nem érteném amit mond, hanem olyasmit mond, hogy az egy kicsit nevetséges és nem merek egyenesen a szemébe röhögni, mert a végén még engem is egyből beskatulyáz a Mardekárosok könyörtelen dobozkájába, amiből nincs menekvés szó szerint. A testvéreim egész jól kezelik szerintem az ilyen vicces helyzeteket, de én, sosem tudtam komolytalanul lekezelni az ilyesmit és ez egy picit zavart. Én vagyok a legkisebb a családban, sajnos ebből kifolyólag persze, hogy rajtam végződik minden. Majdnem minden. Csak éppen az nem ami kell. Mondjuk… mindegy.
– Igen, az utóbbi. Jó ha az ember bírja magát és nem esik szét, nem punnyad sokat. A bátyám legalábbis valami ilyesmit magyaráz mindig. Tudod ő kviddicsezik a házunk csapatában és van ami tőle rám is ragad, sajnos vagy sem. – szórakoztató, tudom. Főleg, hogy Aurelius tökre kedves néha, meg máskor olyan, hogy ha én lennék az idősebb tuti visszaadnám neki kétszeresen is, amit tőle kapok.
Szeretetet többnyire. Meg amit a nagytesók szoktak. Tipikus. Csak nem most kezdek el ilyesmin gondolkodni. Tudom, hogy a most kérdezett dolognak van némi vicces hangzása, de az én fejemben ez egy kicsit másképpen hangzik. Megint csak a Mardekáros dolog miatt gondolom ezt. Mindenki ezzel jön, aki tudja miről van szó. Márpedig mindenki tudja miről van szó, ha a Mardekár kerül a fő témába. Annyira hátborzongató, hogy már fáj is a lelkemnek nem nevetni, de visszatartom. Esküszöm, muszáj visszatartanom. Nem akarok ráijeszteni a röhögéstől.
– Nem, én csak megpihentem. Nem mennék neked. Te ahhoz szerintem túl kedves vagy. Csak a goromba lányokat leckéztetném meg, akik nem tudják hol a helyük. Bár őket inkább már trágyagránáttal vagy valamilyen egyéb tréfával tudod. Bár azt az időszakomat azt hiszem már kinőttem. Mármint, hogy lányokat piszkáljak azért, hogy észrevegyenek vagy ilyesmi. Amúgy sem voltam olyan, aki kiskorában azért húzta meg egy lány haját mert azt akarta, hogy észre vegyék. – mondom mindezt olyan halál komolyan, hogy maga a Halál megirigyelné az én ábrázatomat most. De persze én is húzok egy kis mosolyt a számra. Lehet, hogy sokat beszélek, de ettől függetlenül amit ő mondott meg amit én mondtam neki rá, az minden csak nem komoly. Kész röhej vagyunk együtt azt hiszem. Még az a szerencse, hogy minket még a madár se lát, se hall, se jár itt, hogy ez megtörténjen.
– Nem félek a lányoktól megnyugodhatsz. – kacsintok, vagyis fene se tudja miért csináltam. Na mindegy. Ez ilyen fura fiú szokás szerintem, vagy jön ez magától. Mindegy is. Talán tényleg jobb lenne ha befognám, nem igaz?
– Ne félj, mindenki szeret egyedül lenni egy kicsit. Képzeld, még én is. Szóval nincs ezzel semmi baj, tényleg. Csak téged nem látni mindig egyedül. – egyrészt nem mindig figyelem, másrészt örülök, ha néha megpillantom és nem vonják el róla a figyelmemet a barátaim vagy a testvéreim. Éppen attól függ ki beszél hozzám.

Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 11:19 pm
Sido & Simo
-Igaza van a bátyádnak! Tényleg jó, ha nem hagyjuk el magunkat, de az sem jó, ha túlzásba visszük az edzést. Erre azért figyelj oda. Amúgy meg... ezek szerint te is be szeretnél kerülni a csapatba, jól gondolom? Most mondanám, hogy hajrá, de mivel tuti egymás ellen is kell majd játszanunk, ezért... ehh, kit akarok becsapni? Mondom is, hogy hajrá!
Nem, az alaptermészetét senki nem tudja kiiktatni magából, rejtegetni is csak ideig-óráig lehetséges. Utána viszont bármit csinálunk is, valahogy kibújik a szög a zsákból, és kiderül, milyenek is vagyunk igazából. Én pedig mindig azt néztem, hogy mivel tehetnék jót másoknak... ez most sincs másként. Akkor sem, ha egy rivális ház csapatának egyik tagjáról van szó. Na és! Ő is csak egy ember, most mit számít, milyen színű talár van rajta?
A trágyagránát említésére nagy szemeket meresztek a fiúra, és egy pillanatig azt hiszem, rosszul hallottam.
-Micsoda? Trágyagránát? Jaj! Eszedbe ne jusson, hallod? Azt hiszem, ha engem próbálnál meg trágyagránáttal megijeszteni, akkor valószínűleg seprűnyéllel lennél fejbevágva utána!
Nem fenyegetés, nem ígéret, csak egy egyszerű ténymegállapítás. Arról nem tehetek, hogy lehet, elbeszélünk egymást mellett... de hát most na! Mit tudom én, lehet, hogy az angol varázslógyerekeknél a trágyagránát dobálása a kiszemelt lány felé jelenti azt, hogy gyöngéd érzelmeket táplálnak a kiszemelt egyén irányába. Mert honnan lehet tudni? Na ugye, hogy sehonnan!
-Pedig néhányunktól igazán nem ártana!
Vonom meg a vállam Thales kijelentésére, hogy nem fél a lányoktól. De tényleg, némelyik lány is tud olyan veszélyes lenni, mint a fiúk. Persze nem magamról beszéltem, de ismertem ilyet.
Fogalmam sincs, hogy honnan tudja, hogy engem nem látni mindig egyedül. Oké, ha nagyon kell, akkor elvagyok másokkal, de általában még mindig az a jellemző rám, hogy elvagyok magamban... az a biztos.
-És te ezt honnan tudod? Csak nem figyelsz?
Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 9:36 am

Team Thayame
Vicces, kacagnék rajta, hogyha nem lenne ennyire zavarba ejtő amit mond. Vagyis nem is tudom. Nem tudom hová tenni. Sejtettem, hogy őt nem érdekli ez az egész versengés dolog, mert külföldről jött és talán ott egy kicsit mégis másabb. Bár valahol mélyen legbelül sejtem én, hogy dehogy. Máshol is vannak rivalizálások. Mások is kapnak hajba egymással. De nagyon ritkán van olyan, hogy az ellenfélt ne ellenfélnek tekintsék, hanem játékostársnak, a másik csapatból. Ennyi. Van aki komolyan veszi – köztük néha sajnos én is – és nem akar veszíteni. Vagyis van aki nem tud veszíteni, de én vagyok vele, hogy győzni is tudni kell. Ezért örülök annak, hogy a bátyám azt ígérte segíteni fog nekem, csak ehhez nem csak ő kell, hanem én is. Szóval iszonyat hálás fogok lenni neki, majd akkor ha rávesszük egymást a gyakorlásra azt hiszem.
– Igaz, nem kell aggódj értem. Nem esek túlzásokba. De neked is sok sikert. Örülök, hogy te is a Hugrabug kviddics csapatában leszel majd. – ezt persze nem azért mondom, mert még van valaki olyan a Hugrabugba, akit kedvelnék vagy ilyesmi, csak… na mindegy. Ezt már nem fogom tudni kimagyarázni. Bár lenne egy normális ismerősöm ott. Na mindegy.
– Nyugalom, nem vagyok már ennyire rossz. Oké? Szóval a seprűdet biztonságos távolságba tarthatod, legalábbis tőlem biztosan. – különben sem hiszem, hogy az ilyesmi jó módja annak, hogy felhívjuk valakinek a figyelmét ránk, persze ezt nem mondom ki hangosan.
– Ne aggódj, azt hiszem a Mardekáros lányoknál nincs rosszabb a világon. Főleg ha a sznob aranyvérmániásakat nézzük. Akik szerintem igazából csak figyelemre éheznek és nem tudják ezt a hiányukat hogyan pótolják, mint mások piszkálásával. Ha ők esetleg elkezdenének piszkálni téged, ne vedd magadra. Van akinek még nem nőtt be a feje lágya szerintem. – bár nem tudom, hogy piszkálnák-e őt, de ugyebár sosem lehet tudni alapon. Inkább nem is mondok semmit erről, azt hiszem nem kell ezt tovább firtatnom.
– Ne félj, nem leskelődöm utánad, csak néha észre veszlek és olyankor nem vagy egyedül. Különben én is szoktam egyedül lenni. Néha kell. Főleg ha egy rakás Mardekárossal vagy körbevéve. – akikről mindent el lehet mondani, csak jót éppen nem.
– Azzal, hogy szeretsz egyedül lenni szerintem semmi baj nincs. Tényleg. – széles mosolyra húzom a számat. Bár azt mondhatnám, hogy én is sokat vagyok egyedül, de néha egyszerűen lehetetlen. Most is, csak a véletlen műve, hogy itt egyedül vagyok és nem valamelyik nagyokos kísért el szaladni. Na igen, akkor nagyot nézne az illető ha látná, hogy vele beszélgetek. De akkor sem zavarna, hogyha látnának vele beszélgetni. Inkább beszélgetek vele, mint a háztársaimmal.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 11:15 am
Sido & Simo
-Én is? Miért, ismersz más hugrabugos játékost is?
Fordulok felé érdeklődve, mert a többiek nem mesélték, hogy ismernék a fiút. Ami azért nagy szó, elég beszédes társaság a csapatunk. Nincs ezzel semmi baj, félreértés ne essék, csak... én inkább a csöndesebb fajtába tartozok, aki nem beszél sokat, de mégis mond valamit. Na nem most, de ez a különleges esetek egyikébe tartozik.
-Nem szereted a háztársaidat? Csak mert azt mondod, a mardekáros lányoknál nincs rosszabb a világon, de... te is mardekáros vagy, nem igaz? Akkor meg miért? Ne haragudj, nem okoskodni akarok, csak... egyszerűen érdekel, ennyi az egész. De ne aggódj, majd figyelek, és ha találkoznék velük, akkor majd igyekszem elkerülni őket. Nem lesz semmi gond.
A mondandóm végét szinte már nem is, vagy csak alig lehet hallani, mert folyamatosan halkulok el zavaromban, végül le is hajtom a fejem. Nem szeretném beleütni az orrom valami olyanba, ami nem rám tartozik, de nem tehetek róla, kíváncsi vagyok. Na meg... egy egészséges kíváncsisággal szerintem semmi gond nincs. Meg az egyedülléttel sem. Mondjuk azt se kéne túlzásba vinni.
-Akkor jó! Nem szeretném, ha leskelődnél utánam. Akkor elbújok, aztán hiába leskelődsz, nem találsz meg. Azt szeretnéd?
Nem, még mindig nem tudom, mi ütött belém. Most komolyan... na jó, azt hiszem, megártott a friss levegő, vagy nem tudom. Az meg tud ártani egyáltalán? Fogalmam sincs. Azt viszont tudom, hogy Thalesnak igaza van, és tényleg nincs semmi baj azzal, ha szeret egyedül lenni valaki. Egy hálás mosolyt küldök felé, mert úgy döntök, szólni már nem igazán kéne, a végén még valami újabb agyamentség hagyja el a számat. Abból meg már éppen eleget kapott szegény.
Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 12:06 pm

Team Thayame
Halványan elmosolyodom. Most mégis mit mondhatnék neki?
– Az egyik ismerősöm előszeretettel piszkálta másodéven Alex Dolohov-ot, szóval őt akarva akaratlanul is de látásból biztos ismerem. Meg az évfolyamtársunk. – magyarázok neki, természetesen arra nem vagyok büszke, hogy a barátaim annak idején piszkálták az egyik Hugrabugos társát. Nem pont vele volt a baj, hanem igazából rossz helyen volt rosszkor. Ettől válhattam szerintem egy kicsit is sértő tüskévé az említett Alex Dolohov szemében. Hiszen én is ott voltam azok között, nem számít, hogy nem piszkáltam őt, elég volt abban a csapatban lenni és máris gyűlölt személlyé váltál.
– Szerintem ha az én helyemben lennél te sem kedvelnéd őket. Mind más világ. Szó szerint. Ha az ármányosságnak van netovábbja, akkor ők biztosan kifejtik neked az ellenkezőjét, hogy márpedig van. – jól lehet, szegény most még nem tudja, hogy miről is van szó, de talán nem is baj, mert erről most amúgy sem szeretnék mesélni neki. Szerintem nem értene meg. Pedig biztosan értelmes lány, csak… miért fikázzak neki a lányokat, amikor ő is lány? Ha van amit megtanultam azt hiszem akkor ez az. Lány, úgyis megvédi a lány társait ha nem jönne ki velük jól.
– Talán ők csak akkor békések ha alszanak, de pihenni őket meg nem láttam, szóval ki tudja… Az is lehet, hogy még álmukban is a grimaszolást és lekicsinylő nézést gyakorolják. – ezt persze így elképzelni tudom, hogy nevetséges, de nem akartam nagyon az agyára menni, mert… nem akartam és kész.
– Nem gondolod, hogyha leskelődnék azt nem vennéd észre és nem tudnál elbújni? De persze nem szeretném ha miattam kellene elbujdosnod meg ilyesmi szóval tényleg nyugi. Különben is, miért leskelődjek ha idejöhetek hozzád, hmm? – kíváncsian felvontam a szemöldökömet. Na jó, igaz, hogy ezt nem kellett volna ennyire nyíltan megkérdeznem tőle, de akkor is. Legalább látja, hogy ha annyira félős lennék, akkor most biztosan nem beszélgetnék vele sem.
– Izé, úgy értem, hogy… Szóval nyugi, nem félek tőled. Mármint nem félek beszélgetni veled, csak ennyi. – mosolygok békésen.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 2:20 pm
Sido & Simo
-Értem! Szegény Alex! Mi baja volt az ismerősödnek szegény fiúval? Pedig Alex szerintem a légynek sem tudna ártani, már amennyire eddig észrevettem. Persze az is lehet, hogy én nem vagyok elég jó megfigyelő, de... mindegy is.
Egy pillanatig csendben, a gondolataimba merülve hallgatom Thalest, de mikor azt mondja, hogy szerinte az ő helyében én sem bírnám őket felkapom a fejem.
-Nem tudhatod. Ne legyél előítéletes, kérlek! Szerintem mindenkinek kell adni egy második esélyt... akkor is, ha mardekáros, vagy csak szimplán kevésbé szimpatikus az illető. Lehet, hogy kiderül, nem is olyan rossz fej, mint elsőre gondoltuk. Vagy te máshogy gondolod?
Remélem, nemleges választ ad, és valahogy úgy gondolkozik erről az egészről, mint én. De tényleg. Az eddigi beszélgetésünk alapján nem nézném ki belőle, hogy máshogy gondolkozna, meg igazából akkor nem mondta volna azt a háztársairól, amit. Kicsit elnevetem azon, amit az alvó mardekáros lányokról és a békességről mond... pedig valószínűleg nem is viccnek szánja. Mindegy.
-Ajjaj! Hát, akkor jobb lesz tényleg vigyázni velük. Tudod, "sose ébressz fel egy alvó sárkányt"! Na meg... az is lehet, hogy van egy olyan különleges képességük, hogy álmukban is hülye arcokat vágnak. Sose lehet tudni.
Remélem, hogy jól emlékszem a jelmondatra, és nem kevertem össze semmit sem, bár ez nálam mindig kétesélyes, akármennyire is igyekszem. Az viszont meglep, hogy ennyire felülmúlom magam... remélhetőleg betudja a külföldiségemnek, és nem néz túl furának. Ha meg mégis, hát... azt is túlélem valahogy.
-Jó, ez jogos. Amúgyse szeretek elbújdosni, szóval nem gondoltam ám komolyan... legfeljebb olyan helyekre megyek, ahová kevesen járnak. Mint most is. De az nem elbújdosás.
Nem értem, miért mentegetőzik és magyarázkodik, mikor nem is történt semmi sem. Na mindegy... van, amit nem fogok egykönnyen megérteni.
-Nem kell magyarázkodni, értem én! És még jó, hogy nem félsz beszélgetni velem... azért annyira csak nem vagyok ijesztő!
Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 2:57 pm

Team Thayame
Nem tudom, hogy elmondjam-e neki vagy sem. Különben sem vagyok pletykás vagy ilyesmi. De talán mesélhetek neki erről, végtére is biztosan máshol is vannak, voltak ilyen áldott jó gyermekek, mint az én barátaim akkoriban. Bizonyára nem lepem meg őt ezzel.
– Tudod könnyen lehet, hogy nem is Alex-el van a gond, hanem a barátaim akkori magaviseletével. A Hugrabugosok akkoriban nagyon a bögyükben voltak és nem számított igazából, hogy kinek a fia, elég volt annyi, hogy nem Mardekárosak voltak. De szerencsére ezt kinőtték… valamennyire. Azt hiszem. Már nem foglalkozom olyasmivel, hogy ezeket kövessem. – mert nem érdekel. Másrészt a családom azt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak ilyesmivel, mert semmi értelme én meg hallgatok rájuk, mert ritkán adnak rossz tanácsot. Igaz, hogy az én életemről van szó, de akkor sem szeretném ha rémálom lenne az egész valami miatt amit én rontok el.
– Nem gondolom máshogyan, de hidd el… van akinek a tizedik esély adás sem éri meg. – mert mindig történik valami probléma. A hitegetőket meg nem szeretem. Talán ő sem. De ki tudja. Lehet, hogy túl nagy szíve van és nem látja, ha becsapják vagy nem tudom.
– Oké, mondjuk ezt aláírom, sosem lehet tudni, hogy mi történik ha a közelükben vagy. Én ezért szeretek nem a közelükben lenni. – kacagok, mert ez egy kicsit tényleg nevetséges, mármint az ahogyan ő ezt az egészet mondani, mégis annyira aranyossá teszi őt ez. Talán emiatt ilyen elviselhető a beszélgetésünk. Fene se gondolta volna, hogy nem kell tőle félnem! Bezzeg ha ezt tudom! Valószínűleg nem félek meg minden ilyesmi.
– Nyugi, nem vagy félelmetes. – apró mosolyt hagyok az arcomon, nem akarom, hogy bunkó Mardekárosnak tartson. Bár szerintem… a jelek szerint nem tart annak. Vagy igen? Mindegy. Talán addig jó amíg nem tudok róla.
– Volna kedved sétálgatni egy kicsit amúgy? Vagy inkább beszélgessünk itt? – kíváncsiskodtam. Nem mintha attól tartanék, hogy meglátnak minket együtt de akkor is. Ha esetleg ő nem szeretne velem mutatkozni én azt is megértem. De nem lustálkodhatok itt a padon olyan sokat. Már egész megpihentem és szerintem őt sem fogja zavarni, ha együtt sétálunk, mert ha itt van biztos nem fogok elfutni előle. Nem én!

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 3:40 pm
Sido & Simo
-Ahogy én látom a Hugrabugosok mindig a bögyében voltak, vannak és lesznek valakinek. Mert azt hiszik, hogy gyengék, pedig... nekik, nekünk is megvan a magunk ereje, csak nem feltétlenül veszik észre. De ez nem baj. Vagy ha igen, akkor nem a mienk.
Tényleg nem a mi bajunk az, ha a többiek nem látnak túl az orruk hegyén és a sztereotípiákon. Attól még nem leszünk kevesebbek, de nem is kell miatta bosszankodni... nem éri meg.
-Ha a tizedik esély sem működik, akkor.... nem is tudom, akkor mit kell csinálni. Én eddig megúsztam az ilyen helyzeteket... illetve majdnem. A családommal kapcsolatban nem, de velük nem is tudok mit csinálni, szóval... mindegy, az egy más kérdés.
Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mégis miért mondok el neki ilyesmiket. Mármint... nem igazán beszélek a családomról, akkor miért pont most jött rám a mesélhetnék? Nem értem, de mindegy is.
-Valami rosszat mondtam? Vagy... rosszul mondtam?
Kíváncsiskodok kedvesen, bár nem biztos, hogy szeretném hallani a választ. Még a végén kiderülne, hogy igen, én bizony valami rosszat mondtam, akaratomon kívül. Azt pedig nem szeretném. Szerencsére gyorsan témát váltunk, a séta pedig nincs ellenemre, nekem is kell a mozgás.
-Persze, miért is ne! Merre indultál egyébként? Vagy csak úgy sétálgatsz, vagyis szaladgálsz a parton?
Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 4:08 pm

Team Thayame
Kíváncsian nézek rá. Végső soron igaza van. A Hugrabugosok mindig mindenki célpontjai lesznek és ez ha akarják ha nem, de így van. Mindig alábecsülik őket, volt, hogy én is. Nem egyszer, nem kétszer.
– Figyelj, rengeteg híres Hugrabugos van, például a nagy Newton Scamander, aki a legendás lényeket ismertette meg annak idején a világgal. Szerintem a többiek egyrészt irigyek is erre, mert tőlünk például kevés jó és híres ember került ki. – meg így hirtelen nem tudom kivel dicsekedhetnék, szóval szerintem biztos ez az oka az egésznek.
– Bár nézd, most legalább van egy Potterünk is, tőle lehet, hogy csodát remélhetünk. – elviccelem az egészet, természetesen. Más egyebet nem igazán tudnék mondani neki. Vagyis ilyen vicc terén. Amúgy is, én nem hiszek abban, hogy a fia is olyan lesz valakinek, mint az apja. Szóval nem firtatom ezt, ő nem olyan, akit az ilyesmi érdekelné szerintem.
– Nézd, szerintem nincs tökéletes család szóval… Semmi baj. Ha nem akarsz erről beszélni, megértem. De örülök, hogy beavattál ebbe. – mert mi mást mondhattam volna? Nem szoktak csak úgy a családjukról mesélni az emberek, hacsak nem büszkék rájuk, de ő szerintem nem büszkeségből mesélt erről.
– Ne félj, nem csak, nagyon viccesen mondtad és ez nevettettetett meg. – természetesen csak az ő kedvéért komolyodom el, még mielőtt azt hinné, hogy valamit tényleg rosszul mondott. Különben is, nem megbántani akarom őt. Nem látom sok értelmét neki. Szerintem úgyis lesz elég ellenségem az életben, nem hiszem, hogy ezt tovább kell fokoznom még a külföldiek között is.
– Csak úgy céltalanul, nem az érkezés volt a célom, hanem az edzés. Tudom fura logika, de sétálgathatunk itt a parton is. – azzal felállok, hogy indulásra készen lehessünk. Ha ő is feláll akkor szépen megvárom és csak akkor indulok el, amikor ő is így tesz. Nem félek tőle, szóval…
– Hiányzik a régi iskolád? – kíváncsiskodom csak úgy, mert ha nem akkor bizonyára tudni fogom mi lesz az amit ne firtassak nagyon sokat nála.

Anonymous

Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 6:56 pm
Sido & Simo
-Persze, tudom! Nem is azért mondtam, csak... nem szeretem, mikor azt hiszik, hogy attól, hogy valaki csendes és visszahúzódó már buta és magánakvaló is. Nem, a kettő nem függ össze, még akkor sem, ha sokan egybemossák a két dolgot.
Magyarázkodok - egyébként valószínűleg teljesen feleslegesen, de mindegy is. Van, ami nem változik... azt hiszem, ez is egy ilyen dolog. Nem tudok vele mit csinálni, bár jelenleg nem is nagyon akarok. Egyszerre egy lépést, és most még az is nagy dolog, hogy egyáltalán képes vagyok megszólalni, és nem magamba roskadva ülök a padon a tavat figyelve. Az első pár hétben ugyanis pontosan ezt csináltam. Remélhetőleg erről Thales nem tud.
-Lehet... de nem biztos, hogy csodát szeretne tenni... bár nem ismerem, nem tudom, hogy mit is szeretne csinálni igazából, szóval nem biztos, hogy pont nekem kellene ilyesmibe beleszólnom.
Ééés most pontosan azt csinálom, amiről mondtam, hogy nem kéne tennem. Ügyes vagyok, tényleg. Na nem baj.
-Értem! Akkor jó... semmi baj, csak azt hittem, hogy valami rosszat mondtam, és az olyan vicces.
Hajtom le a fejem egy pillanatra, de rögtön utána fel is egyenesedek, nehogy azt higyje, hogy valami bajom van. A logikát emlegetve elfintorodok egy kicsit, mert nem igazán vagyunk jóban, aztán elnevetem magam, mert láthatólag ő sincs jóban a logikával. Hát, ez azért megnyugtató. Mivel látom, hogy indulásra készen áll én is felállok, ebből láthatja, hogy felőlem indulhatunk. Már néhány perce sétálgathatunk csendben, mikor egyszercsak újra megszólal, ezzel pedig újra előhozza azt a témát, és vele az emlékeket, amikre nem igazán szeretnék emlékezni. Persze ezt ő nem tudhatja... honnan is tudhatná?
-Nem is tudom. Egyrészt igen, szerettem oda járni, másrészt viszont... túl sok emlék köt oda. Túl sok olyan emlék, amit igyekszem elfelejteni.
Pillantok felé séta közben, de többet nem szólok, remélem, hogy a tekintetemből ki tudja olvasni, hogy ne kérdezze meg, mik azok. Illetve megkérdezheti, de valószínűleg úgyse fogok válaszolni.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: