Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Soundless voice

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 2:24 pm
Frodo & Samu

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

Néha megfordul a fejemben, hogy a Sors valami csúnya tréfát űzött velünk, és nem vagyunk testvérek. Mert hiába vagyunk meg általában egész jól egymás mellett, meg segítjük a másikat, és még Angliába is képes voltam eljönni a bátyám kedvéért - pedig Merlin a tanúm, hogy azért volt bennem félsz rendesen emiatt -, azért van, hogy tőlünk is tud zengeni a ház, mikor nagyon nem értünk egyet valamiben, és igencsak vehemensen védjük a vélt, vagy valós igazunkat. Igen, pontosan így viselkedik két felnőtt ember, tényleg. Na, mindegy. Azt senki nem mondta, hogy huszonéves fejjel nem mászhatok vissza pár évet a képzeletbeli időlétrán. Vagy mégis? Tanultunk volna az iskolában ilyesmit? Akkor elnézést kérek, de azt az órát valószínűleg átaludtam... vagy totálisan mással voltam elfoglalva. Mint ahogy teszi azt a kamaszok nagy része. Miért pont én lennék a kivétel? Na ugye, hogy ennek nincs semmi értelme. Mondtam én... Aztán rá kell döbbennem, hogy de, valószínűleg pontosan azért megy néha ennyire a vita, mert annyira hasonlítunk egymásra. Most mondjam, hogy így jártunk? Azért se.
Mióta Angliába jöttünk valahogy nem alszok olyan jól, mint eddig. Most ráfoghatnám az időjárásra meg a környezetváltozásra, meg minden kutyafülére is... de a fenébe is! Egyrészt nem fogok indokokat keresni arra, hogy miért alszom irgalmatlanul rosszul, másrészt meg... már negyedik éve, hogy Londonban élünk, nincs az a hülye, aki elhiszi, hogy a környezetváltozás miatt van. Még én sem hiszem el, akkor más miért is tenné, nem igaz? Ezzel nem is lenne baj... azzal már inkább, hogy most sem tudok aludni. Megpróbáltam, de csak forgolódtam meg hánykolódtam. Amikor meg nem, akkor rosszat álmodtam. Már megint. Ráadásul ennél nagyobb hülyeséget keresve se találhattam volna... anyuékkal álmodtam... azt mondták, én vagyok az oka, hogy meghaltak. Nem emlékszem mindenre, csak arra, hogy sírva ébredtem. Egy ideig csendben fekszem az ágyban, igyekszem megnyugodni... aztán győznek az érzelmek és a biztonság, végül átszólok a másik ágy felé - remélem, nem ébresztem fel.
- Frodo... bátyus, ébren vagy?

Sok szeretettel Soundless voice 3217638854Soundless voice
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 7:21 pm
Csavardi & Zsákos

I would have loved you for a thousand years

S
zorosan magamhoz öleltem a párnát és a lehető legelképzelhetetlenebb alvási pozíciókat vettem fel, ami létezett. Rossz alvó vagyok, ide-oda forgolódom és csoda, hogyha ugyanúgy ébredek fel ahogyan lepihentem. Megesett már, hogy az ágy másik végében kötöttem ki. Na mindegy. Most nem is erről van szó, hanem azzal a végtelen érzéssel ami akkor kavarog az emberben, ha alszik vagy fél álomban van és még aludni, de ettől függetlenül szólítják őt. Nem szeretem ha felébreszt, na de mindegy. De felnyitom a szemeimet, majd felé fordulok, mert látnom kell mi is a helyzet vele. Kíváncsian pillantok rá, nem tudom hová tenni elsőre, hogy mi is lehet a problémája, majd óvatosan elkezdek hallgatózni.
– Mi a baj Samu? – kérdőn felvonom a szemöldökömet, majd elengedem a párnát, amit ölelgettem és felülök az ágyban.
Először nem tudom eldönteni, hogy mit tegyek, de aztán fogom az én takarómat, magamra csavarom és át ugrálok hozzá.
– Csinálj helyet nekem is, vagy gyere ülj fel. – leülök és próbálok rájönni, hogy mi van vele.
A testvére vagyok, előbb utóbb úgy is rájövök, hogy mi bántja őt, már nem azért mert egymás fejébe láthatunk, hanem azért mert… Mindegy.
Kíváncsian nézem őt, én Sompoly Samu, húsos tekercse és azon gondolkodtam, hogy előbb hozzak neki kávét vagy majd csak azután, hogy elmondta mi van vele. Jó persze ha lenne türelmem akkor csendben maradnék és hallgathatnám a gondolatait is, de nem így teszek. Miért tennék így?
– Rosszat álmodtál? Már megint? – vonom fel a szemöldököm. Mondjuk nem ez volna az első, hogy ez történik és én jó szokásomhoz híven nem tudok mit tenni vele. Az álmokat nem tudom irányítani, sem befolyásolni, ezért zavar, hogy nem tudom mihez kezdjek vele. Elhúzom a számat erre a gondolatra. Na mindegy. Jobb nem ezzel foglalkozni most. Valami szépre kellene gondolnom. Sok kávéra. Amit meg fogok inni, még a rendes ébredés előtt. Elpillantok róla és mélyen előre nézek.
– Ha nem akarsz beszélni róla, azt is megértem, de nézd el nekem ha véletlenül kihallgatom a gondolataidat. Nem szándékosan csinálom, és ezt te nagyon jól tudod. – komoly arcot vágok és úgy nézek rá újra.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 8:12 pm
Frodo & Samu

Mi a baj? Nem is tudom... sok minden. Az, hogy azt hiszi, baj van. Meg az is, hogy egyébként tényleg baj van. Meg az is, hogy fogalmam sincs, ilyenkor mi van velem. Elég választási lehetőség, vagy adjak még párat? Inkább mindenkinek a fantáziájára bízom a dolgot. Az a legjobb megoldás.
Álmosan pislogok, és igyekszem legalább egy kicsit értelmes képet vágni. Mondom, kicsit, mert többre jelenleg nem biztos, hogy futja. Na de sebaj. Frodo is tudja, hogy ilyenkor ne várjon tőlem túl sok mindent - értelmeset biztos nem. Ja, hogy ezért vannak gondjaim némelyik órán is? Így már mindjárt világos... de inkább nem mondok ilyeneket, mert hülyének néznek. Hozzáteszem, jogosan.
- Neem, te neeem ezeket a droidokat keresed! Menj az ágyadba aludni, naa!
Teszek a kezemmel egy álmos, félköríves mozdulatot, hátha érti, és teszi amit mondok neki... de sajnos nincs szerencsém, az erő nincs velem, a bátyám pedig maradt ahol volt: az ágyamon. Hát ez már nem járja... hiába beszélek neki? Igen... pontosan ez a harcihelyzet, úgyhogy kénytelen - kelletlen ugyan, de ülő helyzetbe tornászom magam, és csak figyelem Frodot, aztán szinte magától emelkedik fel kérdőn a szemöldököm. Már mi az, hogy véletlenül kihallgatja a gondolataimat? Véletlenül! Ő! Aljas rágalom!
-Persze... tesó, te el vagy tévedve! Én is hallom a tieidet, ne felejtsd el... és bárhogy is mondod, hogy nem tudod irányítani, azért ebben mindig van egy kis direkt is! Valld be! Na, gyerünk!
Csóválom a fejem vigyorogva, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve nekidobom a mellettem lévő kispárnát. Nem fog fájni, ráadásul elég kemény a feje, meg se érzi. Na jó, nem bántom, de azért na.
-Egyébként igen, rosszat álmodtam... megint. Pedig mostanában már nem igazán jeletkeztek az álmok, és azt hittem, végre elmúltak, erre... mindegy, majd lesz valahogy.
Fejezem be végül egy kissé lemondó sóhaj kíséretében. Igazából nem tudom, mit tudunk ezzel kezdeni... valószínűleg semmit, vagy legalábbis nem sokat, de majd kiderül.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 9:14 pm
Yoda & Skywalker

N
agyot nézek. Ennek meg honnan jutnak ilyenek az eszébe? Gondolom semmi értelme azon filozofálnom, hogy miért ilyeneket hablatyol.
– Letehetsz róla, felébresztettél ember, viseld a következményeit. – komor fejet vágok, mint valami legyőzhetetlen komor ogre. Tudja nagyon jól, hogy amíg nem kapom meg a reggeli kávé adagomat, akkor ilyen elviselhetetlen izé vagyok. Minek kommentál még? Ja, hogy azért mert megteheti? Az más.
– Basszus de nagy a szád így ma reggelibe. Ugye nem hiszed, hogy bármit is mondani fogok! – kicsit kicsavarom magam a takarómból, már nem akarok húsos tekercs lenni, csak használni akarom a karjaimat. Szép, most meg egy éppen nagy pocakos hernyónak nézek ki, vagy habfiúnak, ami rosszabb, mert iszonyat kövér lenne ez a test ha a takarót nézem. Uhh.
Persze még gondolkodni sem hagyja az embert, mert neki játszhatnéka támad. Huszonegy évesen! Huszonegy évesen, basszus! Na jó, sokszor mondogattam én neki, hogy benne tízezer gyerek veszett el meg hasonló, de azért nem gondoltam volna, hogy mindezt korán reggel zúdítja rám.
– Mit álmodtál? – érdeklődöm, az iménti kis akcióját meg igyekszem nem megtörténtnek venni. Ha annak venném, már rég visszakapta volna a párna csapkodást. Most jobban érdekelt az, hogy mi van vele. Mi aggasztja őt ennyire. Mi történt amiért megint előjönnek a szörnyű rémálmai? Szívesen megtudnám.
– Mondanám, hogy tedd túl magad rajta. Végy mély levegőt és majd fújd ki, de… Van amit nem tudok én sem megváltoztatni vagy elfelejteni. – sóhajtok nagyot, majd ahelyett, hogy megcsapnám a fejét az iméntiért, inkább megérintem az arcát és óvatosan megsimogatom. Mintha az anyja lennék. Pedig nem vagyok az.
– Nekem is hiányoznak, nem csak neked. De már nagy vagy, ne viselkedj úgy mint egy pelenkás kérlek. – szemet forgatók. Most is csak azért piszkálom, mert én vele ellentétben a szavaimmal szeretek másokat sértegetni, így őt. Ám tudom, hogy tudja, ezt most direkt csinálom és nem azért, mert annyira bántó akarnék lenni. Csak egy kicsit, de őt… Őt amúgy sem tudnám bántani és ezt tudja.
Lehajolok hozzá és homlokon puszilom.
– Gyógypuszi, többre ne számíts. Ma lehet, hogy nem lesz jó kedvem, szóval érd be ennyivel.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 9:50 pm
Frodo & Samu

Morcos ábrázattal hallgatom, mikor közli, hogy felébresztettem, nem megy vissza a saját ágyába. Hát... milyen dolog már ez, kérem szépen? Ja, tudom: Frodós. Az már mindjárt más.
- Nyee, olyan vagy! Te is fel szoktál ébreszteni, mégse vagyok veled ilyen izé! Ne csináld mááár!
Nyafogok kicsit, és előrenyúlva belekapaszkodok a takarójába kicsit meghúzva azt, úgyhogy ha nem vigyáz, akkor bizony még az is előfordulhat, hogy rámesik. Vagy fordítva, mert én sem vagyok jelenleg a legstabilabb helyzetben. Miért nem tudok csak egyszer az életben normális lenni? Éppen ideje lenne már... és mégsem megy. Mondjuk Frodonak se, úgyhogy ez nálunk biztos valami genetikai rendellenesség, vagy nem tudom. A nagy számra vonatkozó megállapítását inkább figyelmen kívül hagyom, még mielőtt megint megmondja a véleményét - amit egyébként én is tudok, úgyhogy gyakorlatilag teljesen feleslegesen jártatja a lepénylesőjét. Ezt persze neki teljesen feleslegesen mondom, úgysem hallgat rám... úgyhogy inkább nem is mondom.
-Tegyem túl magam rajta. Értem. Hát, azon vagyok, ezt elhiheted. Nem tehetek róla, hogy összevissza álmodok mindenfélét! És ne hívj pelenkásnak, jó? Tudod, hogy nem szeretem!
Húzódik az arcom önkéntelenül is grimaszra. Tényleg nem szeretem, mikor lekezelően bánik velem. Oké, sokat köszönhetek neki, meg nem tudom, de azért mégiscsak na.
A keze érintésére az arcomon végigfut a hátamon valami bizsergésféle, az arcom pedig valószínűleg elvörösödik, bár ezt nem tudom biztosra állítani, mert nem látom magam, ugyebár. Nagyon nem örülök, mikor így reagál a testem... mert nem tudok ellene tenni, pedig igyekszem, de... addig, amíg mások nem vesznek észre semmit, addig nincs gond. Márpedig azon vagyunk, hogy mások ne vegyenek észre semmit. A még az arcomon pihenő kezére teszem az enyémet, hogy ne tudja elvenni onnan, és kérdőn, értetlenkedve pislogok rá, hogy most meg mégis mi baja van? Nem lesz jó kedve? Hát... majd teszünk róla, hogy az legyen neki, ezen ne múljon!
-Na, gyere, te morgós... csinálok neked kávét, attól majd rendbejössz. Legalábbis remélem.
Megvárom, amíg lekászálódik az ágyamról, majd ha ez megtörtént, akkor én is követem, hogy aztán kibotorkáljunk a konyhába, és beváltsam az ígéretemet: főzzek neki kávét. Meg magamnak is, persze, mert anélkül nem indul el a nap. Zombi módban meg nem lehet létezni.
-Na mi lesz? Jössz már?
Szólok utána már a konyhából, bár valószínűleg feleslegesen, mert a készülő kávé illata így is kicsalogatja majd.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 10:13 pm
Tom & Jerry

M
egfogom a fejem, Merlinre, ha tudom, hogy így reagálja ezt az egészet le valószínűleg még megtoldom a betoji szóval is az egészet, hátha még jobban kifejti az ellenvetését a témával kapcsolatban. Lehet, hogy figyelmen kívül hagyja ha csak egy pillanatra is nem reagálom le ezt az egészet, de mégis kell valami amivel mégis. Hiszen valamilyen szinten mégis csak a bátyja vagyok, de ezt nem mindig akarom, szeretem vele éreztetni. Nem akarok az a személy lenni akitől fél, akire rá se mer nézni, mert milyen az már!
– Téged fel kell ébreszteni, különben is… Nem kell nyafogni ezért. – igyekszem nem eldőlni amikor ez a nagyokos el kezdi húzni a takarómat maga felé. Mondanám, hogy normális ez, de igazából tudom, hogy nem az. Felesleges erőlködnöm. Kész röhej. Ő is, meg az ahogyan a takaróba kapaszkodik. Most mondja valaki azt, hogy nem olyan, mint egy édes kis csimpaszkodó… majom. Az a baj, hogyha medvebocsot mondtam volna, már rég széttépet volna a medvemama, szóval inkább nem. Maradjunk a majomnál, tőlük úgy is csak az evolúció csodája választ el minket.
– Olyan vagy mint egy tini, akit örökbe fogadtam volna. – szemet forgatok a megjegyzésén, még hogy ne szólítsam őt pelenkásnak. Hát de nem olyan kis imádni való akinek gügyögni kellene? Hát nem? Jó, tisztában vagyok vele, hogy nem és valószínűleg nem ezért tartom őt „cukinak” a magam módján, hanem egészen más miatt. De azt most inkább hagyjuk, tényleg.
Bár jobb napokon szeretem amikor ilyen kis érzelgős bomba és elpirul, zavarba jön ha hozzá érek, most… Most nem tudom mi van velem. Talán a kávé hiány teszi, vagy mert eleve Mr. Tökfejként ébredtem fel, ahelyett hogy lehetnék Dr. Rendi is, aki begyógyítja a fájó sebeket és társait, mindenféle szívfájdalommal együtt, amit érez.
Természetesen nem azt akarom, hogy szenvedjen vagy ilyesmi, azt én is hallom és sajnos átérzem ha olyanról van szó. Emiatt akarom megvédeni és megmenti őt mindentől és mindenkitől. Mert csak ő maradt nekem ezen a kicseszett világon és ezt ő is tudja. A nagyanyánk meg… ő kitagadna ha szembe kellene néznie az igazsággal. De amiről nem tud, az nem fáj neki, soha nem is fog fájni neki ha titokban tudom tartani.
– Oké, csinálj kávét. – összehúzódom és áttelepítem magam az én ágyamra. Hagyva neki, hogy nyugodtan felkeljen és kimenjen a szobából. Én még ülök egy kicsit kövér habfiú/hernyó formámban, majd amikor másodjára is szólítani kezd, kénytelen vagyok kimenni hozzá. Előtte persze ledobom magamról a takarót – mint egy ma született pillangó – és kimegyek a konyhába, ahol ő már a kávé szokásos rituáléját intézi.
– Most nem kérek bele cukrot, elég édes anélkül is az élet. – na jó, csak tréfálkozom, vagy legalábbis megpróbálom. Igazából eddig mindig cukorral ittam, de most kell egy kis változás azt hiszem.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 10:46 pm
Frodo & Samu

Csúnyán nézek rá. De tényleg, elő kell vennem a lehető legcsúnyább nézésemet, és valószínűleg még az sem fejezné ki azt, amit jelenleg érzek. Szerencsére olvas a gondolataimban, úgyhogy ott szépen elküldhetem melegebb éghajlatokra az én szeretett bátyámat. Csak mert megérdemli, semmi másért.
- Miii? Fel kell ébreszteni? Frodo, a jó ég áldjon meg! Mégis mi vagyok én, Csipkejózsika? Te meg jó, hogy nem szőke hercegnek képzeled magad.... a táltos paripád meg hol maradt?
Pislogok rá tettetett felháborodással. Nem haragszom rá, legalábbis nem komolyan, de azért mégiscsak, tudja már, hogy merre van az arra. Viszont láthatóan nem tudja. Sajnos.
-Aha, értem! Tini, akit örökbefogadtál volna. Hát, már nem azért, bátyus, de ha örökbefogadtál volna, akkor máris jobb lenne a helyzet, és nem csinálnánk azt, hát... amit csinálunk. Vagyis amit nem csinálunk. Vagyis... izé, tudod mit? Inkább hagyjuk!
Sikeresen belezavarodok a magyarázkodásba, ezért aztán úgy döntök, hogy inkább hagyjuk a fenébe az egészet, úgyis érti, hogy mit akarok kihozni belőle. Mert tudom, hogy érti, a fene vigye el. Csak úgy tesz, mintha mégsem, és hülyének tetteti magát. Vagy.... várjunk! Mi van, ha nem csak tetteti? Mi van, ha tényleg az? Na mindegy. Azért gyorsan békénhagyom ezt a gondolatot, mert Frodo is hallja, és lassan már tényleg le fog csapni, van egy olyan érzésem... főleg most, mikor kávé nélkül van.
Viszonylag gyorsan elenged, mert győz a kávé, én pedig a konyha felé veszem az irányt, hogy felkészítsem az ébresztőt. Ugyan csak második hívásra, de végre méltóztatott kidugni a fejét a konyhába, hogy leadja a rendelését, miszerint ma nem kér cukrot a kávéjába. Ó, hogy az a...! Az időközben lefőtt kávéból töltök egy-egy csészébe, de még nem adom oda neki, hagyom, hadd hűljön egy kicsit. Aztán ha eléggé lehűlt átadom neki, vagyis majdnem. Mielőtt átadnám neki véletlenül megbillen a kezem - mondom, véletlenül volt, vigyáztam-, és mivel viszonylag magasan tartottam a kezem, hogy ne ejtsem el egyik csészét se, így valószínűleg az arcába is kap egy adag kávét, de a ruhájára szinte biztos. Hoppá! De ki mondta, hogy a reggelek könnyen indulnak? Na ugye, hogy senki!
-Bocsi, tesó! Itt az enyém, idd meg nyugodtan, én majd öntök magamnak másikat!
Nyomom a kezébe a másik, még érintetlen bögre kávét, majd visszatérek a konyhaszekrényhez, hogy újabb bögrét vadásszak magamnak.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 11:21 pm
Inuyasha & Sesshomaru

K
íváncsian néztem a testvéremre. Mire fel ez a grimaszolás ember? Nem veszed észre, hogy tök béna vagy benne és előttem feleslegesen csinálod a fesztivált? Vagyis nem kell ember. Na mindegy. Bár meg kell hagyni azon jót röhögök amikor felháborodik az ébresztésen. Nem tudom már visszatartani, persze szeretném, csak… most hogy legyek komoly? Példát kéne mutatnom neki. Meg kellene nevelnem őt. Csak az a baj a nevelési módszereim nem a legjobbak a jelek szerint. Na mindegy. Ki kell találnom valamit. Majd körbe kérdezek. Vagy elég ha figyelmes vagyok és rájövök magamtól mi az amit ez a drága nem szeret és kész is a tökéletes agymenés ellene.
– Kérlek, hagyd… Már azt hittem azt várod el tőlem, hogy Demóniusz legyek. – szemet forgatok, ezen az ötletén, de igazából kuncoghatnék is. De nem teszem. Inkább hagyom a dolgot, még mielőtt tényleg túlságosan elharapósodna a helyzet. Azt meg most inkább nem akarom. Majd máskor. Úgyis van elég alkalmam piszkálni ezt a fenegyereket itthon. Amíg nem jár az akadémiára addig itt van, segít nekem és ez így van rendjén. Vagyis lenne rendjén normális esetben, csakhogy a mi esetünk nem igazán nevezhető normálisnak. Inkább furcsának és szokatlannak. Nagyon szokatlannak.
– Most úgy teszek mintha nem érteném miről beszélsz, oké? – széles vigyorra húzom a számat, az a baj, elég ezt emlegetni és máris előtör az a zavarós érzés amit nehezen tudok kontrollálni. Ezért hagyom, hogy egyedül menjen ki. Hátha addig lenyugszom és nem gondolok azokra a dolgokra. Nehéz. Persze, hogy nehéz.
De amint sikerül lenyugodni már nincs semmi baj, mintha nem is feszegette volna az előbb a határainkat. Korán van még ahhoz, hogy gyöngéd legyek, hogy a kedvesebbik, aggódóbb felem eluralkodjon felettem és ne akarjon mást, csak apáskodni felette. Mert szerintem mindig azt teszem, még most is, csak nem veszi észre. De nem baj, elég ha én érzem így, neki nem kell mindig tudnia róla. Pedig tud. Na mindegy.
Kimegyek. Nincs más választásom. Komolyan várok, nyugodtan. Nem is nagyon kötözködve vele. Mert még ahhoz is korán van igazából. Miért is kellett neki rosszat álmodnia? Nem fogok mellette aludni! Nem vagyunk már kis gyerekek. Vagy legalábbis én biztos, hogy nem. Elaltatni őt egy dolog, de még mellette is ébredni az megint másik dolog. Bár kétlem, hogy kérne elaltatást meg ébresztést, az iménti példa alapján.
Épp megköszönném a kávé – rám eső részét, szó szerint is véve, amikor megint szerencsétlenkedik és mit add Merlin hamvas szakálla, rám önti a kávét. Felpattanok.
– Hogy lehet valaki ilyen kétbalkezes, mint te? – egy szalvétáért nyúlok, hogy letörölhessem magamról a kávét, most úgy is lusta vagyok varázsolni.
– Komolyan el foglak fenekelni, mint egy hatévest. – beleiszom a kávéjába, még mielőtt tényleg felkapná erre a fejét. Inkább megpróbálok a Grincsből átalakulni a nyugis énemé.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 10:32 am
Frodo & Samu

-Na, azért ennyire én sem estem a fejem lágyára! Bármennyire is úgy tűnik néha, hogy igen.
A bátyámat se kell félteni, ha marhaságbeszélésről van szó, ez biztos. Csak lehet, hogy ő azért valamivel jobban titkolja az ilyesmi képességeit. Amúgy nem értem, mit hisztizik, szerintem semmi rosszat nem tettem vagy mondtam, ami miatt gy reagálhatna. Vagy most az a baja, hogy felkeltettem? Most komolyan? Merlinre! És amikor ő kelt fel engem hajnalok hajnalán? Az rendben van? Mármint... igen, neki határozottan rendeben van. Mondom, neki. Nekem már kevésbé.
-Egyébként meg nem értem, mi a bajod... meg Demónával is! Néha te is elég démoni vagy, remélem, tudsz róla!
Forgatom a szemem - válaszul az ő szemforgatására. Nem is mi lennénk, komolyan. A belezavarodott mondadndóm után meg még van képe azt mondani, hogy úgy tesz, mintha nem értené, miről beszélek! Hát... jó, nem ismerem ezt az embert! Ilyen nincs, komolyan!
A kávéval történt baleset után is még neki áll feljebb az egész, pedig én tényleg nem értem, hogy sikerült így a dolog. Én pedig csak hozom a formámat, és bögrével a kézben fordulok vissza hozzá, hogy negédes mosollyal közöljem vele:
-Hogy? Bátyus, pontosan úgy, mint te! Te sem vagy különb, legfeljebb nem veszed észre! Bibibííí!
Húzom el az utolsó magánhangzót jó hosszan, közben pedig azon gondolkozom, hogy mégis mi a jó fenét csinálok. Már megint. Komolyan, tényleg nem tudom, mi van itt. Nem jó ötlet felbosszantani Frodot, ezt én tudom a legjobban. Most meg pontosan azt csinálom. Instant öngyilkossági kísérlet... hivatalos: nem vagyok normális. Mert mintha ezt nem tudtuk volna eddig is, de azért na.
Már épp beleiszok a kávémba, mikor meghallom az arra vonatkozó ígéretét, hogy el fog fenekelni, mint egy hatévest... a kávé pedig kirepül a számból egy jól irányzott köpés segítségével. Jaj már! Még szerencse, hogy ezt rajta kívül nem látja senki sem.
-Meg ne próbáld, hallod? Olyat... olyat nem csinálsz! Nem, mondom nem!
Rögtön leteszem a bögrét, hogy aztán védekezőállásba helyezkedjek, és magam elé helyezett kezekkel, végig a bátyám felé fordulva hátráljak ki a konyhából - ezzel is védve az említett testrészemet. Mert ismerem, és a végén még képes lesz rá.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 10:53 am
Babóca & Bogyó

M
egrökönyödött arccal nézek rá. Nem tudom hová tenni ezt az egészet, komolyan. Ennyire, érthetetlen lenne? Mégis mi van vele? Ja persze tudom, ugyanaz ami velem. Semmi. Talán csak a szokásos. Inkább elengedem az okoskodását a fülem mellett, azt hiszem most ez a leglogikusabb amit tehetek, különben ki tudja mi a fene történik és én most nem akarok magyarázkodni. Sem pedig hozzá hasonlóan belemagyarázni dolgokat a történésekbe. Az nem én vagyok. Szóval a megjegyzését inkább figyelmen kívül hagyom és igyekszem komoly lenni. Csak legyintek, mert ennek tényleg semmi értelme. Még, hogy én olyan vagyok, mint egy démon, vagy démoni vagyok. Merlinre!
– Gyógyító vagyok, nem pedig Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya, oké? – igyekszem elég meggyőző fejet vágni, de nem tudom mennyire sikerül, mert ez az okos ügyetlenke leönt a kávémmal. Vagyis azzal a kávéval amit nekem szánt volna.
– Hogy mondtad? Azt hiszem nem hallottam jól. Nagyapád forog a sírjában, hogy ezeket hallja tőled, rólam. – na persze, nem, a nagyapánk biztos nem tenne ilyet. De ettől függetlenül vicces vele piszkálódni. Mert miért ne? Hallottam én rendesen, hogy mit mondott. De most nem foglalkozom vele. Helyette iszom a jól megérdemelt kávémat. Még mielőtt tényleg átalakulnék valami harcias morgós akármivé.
Szóval valahogy sikerül lenyugodnom. Bár arra mondjuk nem számítottam, hogy ez az okos tényleg fenyegetésnek veszi az elfenekelést és meghátrál. Te jó ég! Ha nagyon játékos kedvemben lennék, most biztos felállnék és ráijesztenék, már csak a játék kedvéért is. De helyette kérdőn meredek rá és az asztalnál maradok. Persze ez talán csak egyfajta taktika a részemről. Végtére is ismer már, tudja, hogy egy kicsit kell noszogatni és minden hülyeségbe benne vagyok, amíg az a vicceskedés nem okoz gondot vagy bármi bajt sem neki, sem nekem. Hiszen néha tényleg aggódom érte. Ezt szerintem ő is megérti.
– Erre tanítanak téged az akadémián? Hogy meghátrálj? – felállok az asztaltól, muszáj. Végül is, rá ijeszteni ettől még szerintem simán lehet a kis aranyosra, mert megérdemli.
– Pff milyen varázsló válik így belőled? A drága nagyanyánk most épp forog egyet az ágyában amiatt az álmatlanság miatt, amit okozunk neki, nem gondolod? – persze nem volt itt, nem tudhatta, hogy mennyire vagyunk elvetemültek vagy jók abban amit csinálunk.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 12:01 pm
Frodo & Samu

- Persze! Gyógyító vagy! Egy démoni gyógyító!
Bólogatok egyetértően egy pimasz vigyorral a fejemen. Nem, nem lehet lelőni, úgyhogy jobban teszi, ha meg se próbálkozik ilyesmivel. Na persze... ahogy azt én elképzelem. Hát hogyne. Ismerem a bátyámat, és tudom, hogy valószínűleg úgyis vissza fog válaszolni valamit... valami olyat, amit egyébként nem kéne.
-Amúgy meg ha tényleg gyógyító vagy, akkor gyógyítsd ki innen a hátsódat, aztán találjuk ki, mit csinálunk ma. Nem, arról még csak álmodni se akarj, hogy visszafekszel, hallod?
Aztán persze meglepődök, mert ahelyett, hogy valami újabb agymenéssel vágna vissza, csak legyint egyet. Micsodaa? Képes volt rámlegyinteni? Rám? Hát az eszem megáll!
-Naa, te csak ne legyintgessél, főleg ne rám! Mi vagy te, elefánt, hogy legyintgetsz?
Ééés kész... nem bírom tovább visszatartani a kitörni készülő nevetést. Mert ezt már nem lehet komolyan bírni. Viszont rögtön utána ismét visszakomolyodok, mikor nagyapára tereli a szót. Ez csúnya húzás volt, tesó!
-Honnan tudod? Láttad, ahogy forog a sírjában, vagy mi?
Meredek rá kíváncsian, aztán viszont meglátom a fejét, és rögtön érzem, hogy nem kéne ilyenekkel viccelődni, mert beváltja előbbi ígéretét, és fájni fog a hátsóm. Azt meg nem hagyom neki. Már nem a fájást, illetve azt se, hanem hogy bántson. Feláll az asztaltól és már indul is felém, én meg szétnézek, menekülő útvonalat keresve... és mivel viszonylag nagy tér áll rendelkezésemre az asztal és a fal között, ezért gyors léptekkel megkerülöm az asztalt, hogy aztán a bátyám háta mögé kerüljek, és megpróbáljak a nyakába ugrani. Ha sikerül, és elég jók a reflexei, akkor remélhetőleg megtart, ha nem, akkor... akkor fájni fogok. Annyi baj legyen.
-Nem! Ki mondta, hogy meghátrálok? Csak épp a védekezési stratégián gondolkoztam. Aztán rájöttem, hogy a legjobb védekezés a támadás, szóval... így jártál, tesó!
Öltöm ki rá a nyelvem vigyorogva... igen, én sem vagyok ám olyan hülye, mint amilyennek néha kinézek. A nagyira vonatkozó megjegyzését megintcsak figyelmen kívül hagyom... így lesz a legjobb. Így is lesz elég, amire reagálhat.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 12:39 pm
Vidor & Morgó

H
ümmögök egyet. Ez érdekes. Mármint, az érdekes, hogy ilyen viccelődős kedvében van ez a csoda nagy gyerek. Mindegy. Tényleg jobb ma ráhagyni a dolgokat, nem is kezdek el hisztizni miatta, nem látom az értelmét, mert tényleg nincs semmi értelme az egésznek. Most komolyan, mit vár tőlem? Hogy jóvá hagyjam? Tényleg démoni gyógyító vagyok?
– Okés, lehet, hogy van benne valami. Mármint… hmm, ha akarod a gyakorlatod alatt megkérdezheted a betegeket, hogy mennyire vagyok szörnyű velük. Hidd el, azt fogják mondani, hogy nem bántom őket. – már nem azért, mert megátkoztam őket vagy erre kényszeríteném. De a betegekhez mindig türelem kell. A testvéremet sosem tekintem a betegemnek, szóval… hozzá nem vagyok türelmes. Nem leszek az.
– Csigalom, nyugavér, nem áll szándékomban át aludni az egész napot! Van egy rakás dolog, amit meg kell még ma tennem, szóval ne álmodj arról, hogy te is visszafekszel, mert segítened kell nekem! – igyekszem meggyőző fejjel nézni rá, meg esetleg parancsolóan, hogy még véletlenül se jusson eszébe esetleg neki visszadőlni az ágyába. Mert azt nem fogom engedni neki én sem.
– Elefánt? Azt hittem az te vagy, tudod, elefánt a porcelánboltban. – kacagok, bár inkább vele együtt mintsem pont rajta. Nem vagyok én olyan és ezt ő is tudja.
Felsóhajtok a testvérem kérdésére. Na mindegy. Ezt a témát azt hiszem tényleg nem kellett volna felhoznom neki. Nem érti a viccet?
– Ez csak egy kifejezés te nagyokos. Azt hittem te is tudod, hogy mire értem. – bár a jelek szerint nem. Bezzeg ilyenkor nem tud ez se olvasni a gondolataimban! Amikor meg nem kellene akkor meg igen! Szörnyű, komolyan szörnyű ez az egész.
Először nem értem minek táncikál az asztal körül, mert végül is azt csinálta nem mást. De helyette meglep ez az okostojáska. Mindegy. Igyekszem megtartani amikor a kis makimajom a hátamra ugrik. Hát ő sem panaszkodhat, hogy halálra éheztetődik és nem eszik eleget, mert igyekszem normális lenni ha ételről van szó.
– Téged sem ejtettek a fejedre, ugye tudod? – vagyis még nem, de megfogtam a lábait, nehogy leesen nekem a földre és vele együtt én is rá esek. Nehéz ez az állat. Na mindegy.
Remélem jól kapaszkodik. Mert ha nem… a következő lépésem az lesz, hogy az ágyára dobom őt vagy valami olyasmi. Az biztos, hogy csak ezért fordultam vissza a szobánkba.
– Engedj el! – mordulok rá egy kicsit durvábban, mint kellett volna. Na mindegy.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 1:31 pm
Frodo & Samu

- Most meg mit hümmögsz, hmm?
Adom az ártatlan kiskölköt, aki még életében semmi rosszat nem tett, és azt se tudja, hogyan kell rosszat tenni. Sőt, még a rosszaság fogalmát sem ismeri. Hát, hogyne. Biztosan.
-Meg is fogom, ne aggódj! És mi az, hogy nem bántod őket? Akkor csak velem vagy ilyen izé? Naaa! Hát milyen dolog ez?
Nézek rá szomorúan, legalábbis megpróbálok szomorúan nézni, belül persze röhögök... már bocs, de ezen nem lehet nem röhögni. Fájdalmas. De legalább annyit sikerült elérnem, hogy nem akar visszafeküdni. Vele kapcsolatban már az is haladásnak számít.
-Ne aggódj, nem terveztem visszafeküdni! Mit gondolsz, ha az lett volna a tervem, akkor mondtam volna, hogy ne aludj?
Kérdezem összehúzott szemöldökkel figyelve a bátyámat. Mikor benyögi, hogy én vagyok elefánt, akkor nagy kiskutyaszemekkel pislogok rá. Méghogy elefánt!
-Ugyan kérlek! Én nem elefánt vagyok! Én egy aranyos mókuska vagyok, vagy egy még aranyosabb golymók! Az elefánt degradáló, csak még ki kell találnom, hogy rám vagy a fánira nézve jelent rosszabbat. Vaaagy a porcelánboltra nézve.
Bár azt hiszem, az a szerencsétlen porcelánbolt nyert. Jaj!
A kis akcióm sikeresnek mondható, és szerencsére Frodo is megkönyörül rajtam és elkapott, úgyhogy megúsztam. Vagy csak azt hiszem, hogy megúsztam, ugyanis volt olyan hülye, hogy megpróbáljon lelógatni, hátha fejreesek. Hát, köszi szépen. Mondjuk ekkor már ismét a szobánkban vagyunk, szóval az ágyon nem tudok akkorát esni... remélhetőleg.
-Csak ha megmondod a jelszót! Szóóóóval, mi a jelszó?
Érdeklődök vigyorogva, közben még mindig kapaszkodok, nehogy tényleg leessek... meg azért, mert miért ne.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 2:29 pm
Szex & New York

O
ké, rájöttem, hogy vele ma nem érdemes veszekedni, mert mindenre van egy tökéletes válasza, szóval inkább hagyom. Helyette abba hagyom az apáskodó testvér szerepét és az leszek akinek tényleg lennem kéne. A sima testvérének. Vagy valami olyasminek.
Inkább egy barátnak. Aki kevésbé csimpaszkodik rá, de mégis mindig itt van akkor is amikor nem kellene neki.
– Figyelj, téged meg kell nevelni és még lehet is, a betegeket már nem. – mert van aki csökönyös. A testvérem viszont annyira nem, neki még panaszkodhatok egy kicsit erről meg arról, taníthatom, dédelgethetném a lelkét ha arról lenne szó.
– Tudod, nálad sosem lehet tudni. – mert a maga módján komolytalan, kis izé. Én meg hiába próbálok felül kerekedni rajta, van, hogy egyáltalán nem lehet. Fura is lenne ha igen.
Szemet forgatok.
– Kérlek, ne filozofálj, ez annyira nem áll jól neked. – nem mintha volna értelme ilyesmit mondani neki. Valószínűleg a következő lépése, mondata megint valami ilyesmi lesz, amihez nekem most tényleg nincs kedvem és igyekszem ezt jó mélyen elültetni a tudatában.
Az egy dolog, hogy így meg úgy vicceskedünk, de azért mindennek van egy határa. Az ember azt hinné, hogyha a szentem akadémiára jár akkor megvan hozzá a szellemi esze is. De azt hiszem rossz hatással vagyok rá. Legalábbis akkor biztosan, ha mindketten játsszuk a hülyét.
– Holnaptól nincs édesség, hogyha nem engedsz el! Mit jelszózol itt? Hmmm? – remélem ez megijeszti őt egy kicsit, tehát hogyha így van és elenged, mert ünneprontó vagyok, akkor megfordulok.
Igazából még nem tudom, hogy hogyan fogom megleckéztetni őt de egy biztos. Nem fogja olyan könnyen megúszni! Most ő következik, ha tetszik ha nem. Ráugrok és elkezdem csikizni ezt a szemtelen kis izét itt – akik mások testvérüknek neveznének, de én ugyebár nem – és egyhamar tuti nem hagyom abba.
Ismerem minden egyes csikis részét, talán még azokat is amikről jobb nem tudni, de mindegy. Ilyen ha az ember legilimentor. Mielőtt azonban visszavághatna, lefogom a kezeit. Oké, nem birkózni fogok vele ez biztos, de jobb távol tartani a kezeit.
– Nyughass egy kicsit oké? Ha nyugton maradsz elengedem a kezeidet. – komolyan nézek rá és remélem hallgat rám. Legalábbis annyira biztosan igen, hogy megpuszilhassam ezt a szerencsétlen golymókot.

Anonymous

Soundless voice Empty
Vendég
Pént. Szept. 04, 2020 3:00 pm
Frodo & Samu

-Kikérem magamnak! Mi az, hogy meg kell nevelni? Eléggé megnevelt nagyi! Meg téged is, csak már elfelejtetted amiket tanított neked. Példának okáért a normálisságot is! Ja, hogy azt sose tudtad? Az már más kérdés!
Vigyorgok még mindig, bár mélyen legbelül tudom, hogy nem igazán kellene magamra haragítani a testvéremet. Hát de akkor is... mi ez már? Pedig még kávét is kapott! Kettőt is! Oké, igaz, hogy az egyiket az arcába meg a ruhájára kapta, de... akkor is kapott, na! Nem szólhat semmit se azzal kapcsolatban, hogy nem vagyok jó testvér.
Aztán azt mondja, ne filozofáljak, mert nem áll jól. Én meg csak pislogok, hogy biztosan jól hallottam-e.
-Már nem azért, de... nekem az is jól áll, ami nem! Amúgy meg ha már itt tartunk, akkor neked se áll jól!
Teszem hozzá felháborodott pillantással fixírozva a bátyámat. Na nem mintha annyira érdekelné, hogy nekem tetszik-e az adott helyzet... na mindegy. Azért a felháborodott arckifejezés a fejemen marad, főleg mikor közli, hogy ha nem engedem el, akkor holnaptól nincs édesség. Úgyhogy gyorsan elengedem, de azért nem is én lennék, ha nem szájalnék vissza. Már megint.
-Ahaa, tudod ám! Jó, de ha nekem nincs édesség, akkor neked meg nincs őőőő.... semmi!
Bököm ki végül nagy nehezen a leginkább problémamentes megoldást. Ebbe nem tud belekötni, és gondolhat amit akar. Őt ismerve meg gondolni is fog. Csakhogy erről én is tudni fogok ám, legilimentor lévén. Igen, ez egyszerre áldás és átok.
Nem feltétlenül olyan jó dolog az, ha az ember egy fedél alatt lakik a testvérével. Aki ráadásul hallja a gondolatait is. Mármint hogy mindent is. És még ki is használja az így szerzett információit, amilyen kis izé! Szörnyűség!
Sajnos, vagy nem sajnos, de nem vagyok elég gyors ahhoz, hogy ki tudjam védeni a hirtelen érkező csiklandozásrohamot, úgyhogy egy rövid ideig nevetve tekergőzök, mert Frodo drágaság nem bír békénmaradni, fene egye a fejét, ráadásul még vissza se tudok támadni, mert lefogja a kezeimet. Ehh, ismer. Franc!
-Nyugodnék, ha békénmaradnál! Nem úgy volt, hogy rengeteg dolgod van mára? Erre most még mindig itt csesztetsz engem... vagy ez is az egyik a "Frodo rengeteg dolga" címet viselő listán?
Húzom fel a szemöldökömet vigyorogva, de azért teszem amit mond, és nyugton maradok. Tudom, hogy akkor hamarabb szabadulok, és minél hamarabb szabadulok, annál hamarabb kezdjük a napot. Remélhetőleg valamennyire már hatott nála a kávé, és normálisabb lesz, mint mikor felébresztettem... nem szeretem a Morgós Frodot, az egyszer biztos.

Soundless voice Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: