Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

things go bzbzzz

Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 6:20 pm

Egy tökéletes párhuzamot lehetne vonni a javítóintézet sarkosra szabott falai és a dohos szagú bájitaltan terem között: ezen a ponton mindkettő börtönnek tűnik, amiből csak egyféleképpen lehet szabadulni: belenyugvással és végtelen türelemmel és hát nem tudom, hogy te pontosan hogy is vagy vele ( valaha talán ismertelek, vagyis hát azt hittem, hogy ismerhetlek), de nekem a türelem nem a legnagyobb erősségem úgyhogy egy kicsit hosszasan is bámulok a zárt ajtó felé, meg egy kicsit türelmetlenül is, hátha mégis megjelenik a  professzor és viccelődve kijelenti, hogy ez csak tréfa volt, semmi több, menjünk csak az utunkra, hiszen bizonyára úgy is van jobb dolgunk meg aztán neki sincs kedve nézni ahogyan félrabszolga módban kézzel takarítjuk fel mindazt, amit ő is megoldhatna egyetlen egy jól kivitelezett kézmozdulattal.
Tudod, ebben a pillanatban tényleg bármit megadnék, hogy visszajöjjön és ezt mondja – kielégszem valami hasonlóval, rövidebbel és lényegretörőbbel is, mondjuk egy egyszer tűnjenek a szemem elől!-lel - , mert akkor talán nem nehezedne a vállamra a terem súlya és nem fojtogatna a jelenléted. De hát hiába bámulom az ajtót, az nem nyílik ki, - pedig elhiheted, ezernyi alohomorát suttogtam el magamban, hátha kinyílik -, és a professzor sem tér vissza, úgyhogy ketten maradtunk ( és azért remélem, hogy a te hátadat is nyomja a terem súlya, mert megérdemled, nagyon is megérdemled!! ) én meg nem bámulhatom olyan sokáig már az ajtót, mert így is hosszú percek teltek el: – vagy órák? – a szuszogásod jelzi az idő kíméletlenül lassú múlását, na meg azt a tényt, hogy hiába teszek úgy, mintha nem lennél itt, attól még nagyon is itt vagy. A jelenléted betölti az egész teret, az illatod a kiborult bájital festi keserűre, a mozdulataid nyomán a ruhád rezdül és minden bizonnyal másodpercek múlva meg is fogsz szólalni, és mivel ezellen valószínűleg nem tehetek semmit, inkább csak felülök az ajtóhoz legközelebbi padra és úgy dőlök hanyatt rajta, hogy még véletlenül sem pillantok feléd. Ha lehunyom a szemeimet és elég mély lélegzeteket veszek és mondjuk valami dalra gondolok, akkor ki tudom zárni a neszezésed és el tudom hinni, hogy nem vagy itt?
Vissza az elejére Go down
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 6:22 pm
Egy rövid ideig valóban meg akarta válaszolni a Joeltől kapott leveleket, még ha kissé soknak is érezte a fiú lelkesedését. Majd egészen hosszú ideig valóban borzasztóan érezte magát, amiért nem tette. Egy apró része, ami még két lábbal a földön állt, aggódott miatta. Az előző tanév során újra és újra eszébe jutott. Eleinte nem számított, mennyire akarta, úgy érezte, hogy egyetlen nyomorult napra sem tudja igazán kizárni a hiányát. Ez a tény pedig tökéletesen elég volt neki ahhoz, hogy kizárja. Előbb a hetek teltek, majd az évszakok kezdtek el váltakozni, az idő múlásával pedig egyre könnyebb lett megszabadulnia az élete nem kívánt tényezőitől. Kezdte a tavalyi év forró csókjainak emlékével, folytatta a kvidiccsel, a tanév végére pedig szinte teljes mértékben sikerült átvedlenie azzá, aki lenni akart. Vagy legalábbis akiről úgy gondolta, hogy lennie kell.
Tulajdonképpen nem is foglalkozott többet az előző év emlékével, járulékos veszteségnek könyvelte el, most meg már itt van az újabb év és ott van a barátnője is – akivel az egész nyár folyamán úgy bruttó másfél hetet töltött el – hát, gondolta ezt ő. Az évnyitó vacsorán találkozott a tekintetük, a torka pedig egészen elszorult. Nem is tért vissza a jelenbe, amíg a mellette ülő Lynn oldalba nem lökte, hogy hello, hozzád beszélek.
A nagybátyja egyszer azt mondta neki, hogy a szerelem az életben nem olyan, mint a könyvekben. Titus nem teljesen értette, és őszintén szólva egyáltalán nem is érdekelte, hogy ez mit jelent. De a Roxfortban olyan sok mindent megtanult már az itt töltött évei során, ki tudja, talán ezt is meg fogja tanulni így a végére.
Mindketten úgy tesznek, mintha túl lennének rajta és nem érdekelné őket, ami történt. De nagyonis érdekli mindkettőt, nem igaz? Mi sem teszi nyilvánvalóbbá, mint az, hogy ellenségesebbek egymással, mint valaha. Nehéz lett volna elkerülni egymást tekintve, hogy a legtöbb órájuk együtt van. Már a kviddics sem közös pont, ezért nem volt gond addig, amíg bájitaltan órán párba nem tette őket a professzor. Titusnak sosem volt erőssége a csapatmunka. A sportban persze igen, na de nem bájitaltan órán!
Az ellentéteik, amit annak idején kviddics közben vígan leboxolhattak, most magmaként törtek a felszínre. Az meg bizonyára örök rejtély marad, hogy a professzor valóban komolyan gondolta-e azt, hogy mivel Titus remekül teljesít a tanatárgyában, segíthet felfrissíteni Joel emlékeit az egy év kihagyás után, vagy pedig csak az ellentéteiket akarta kiélezni, hogy túllendülhessenek rajta. Végülis, az eredmény ugyanaz, két mérges kamasz, pálca nélkül összezárva.
Titus felszínes, ám meglepő nyugalommal szedegeti ki a ripityára tört frakcionáló lombik nagyobb darabjait, pálca híján egy talált csipesszel. Amikor legutoljára szívtak úgy ténylegesen egy levegőt ötödik végén, aligha viselkedett volna így, és ez a másik fiúnak is feltűnhet. Titus megváltozott. Annak idején egyetlen fűszálat sem tett volna arrébb, mielőtt Joel is el nem kezd dolgozni. Nem feltétlenül felnőtt, ám a látszólagos nyugalmát valami egészen különös sötétség fedi.
- Tudod, Heathrow, kurvára nem fog kinyílni az az ajtó, hiába lesed, úgyhogy akár meg is emelhetnéd a segged, hogy hamarabb szabaduljunk. – Érezhetően van ott még egy nagy levegő, de azt szándékosan nyeli vissza még épp időben, hogy hova siet annyira, hisz a párbajszakkör jelenleg egy hét pecsétes titok. Oké, ha nem is hét, azért jónéhány. Ettől függetlenül, Titus borzalmasan ráérősen csipegeti az üvegszilánkokat. Esze ágában sincs megdolgozni a szabadságért a másik srác helyett is.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 6:24 pm

Lassan és mélyen beszív, hosszan és egyenletesen kifúj. Legalábbis ezt próbálom magamnak mantrázni és teljesíteni, a tüdőmet teljesen megtöltve levegővel majd lassan kieresztve onnan azt. A javítóintézetben mindig segített ha éppenséggel nem bírtam megnyugodni, vagy ha olyan hangosan horkolt az alattam fekvő, hogy a fejemben visszhangot csapott minden egyes orrhang. Ha akkor sikerült, akkor tulajdonképpen most is sikerülnie kellene, nem? Csak egy kicsit mélyebb levegő, kicsit több ideig bent tartva, kicsit hosszabban kifújva és... miért is szólalsz meg? A szemeim csak úgy kipattannak, mintha tényleg aludtam volna, nem pedig légzőgyakorlatokat végeztem volna a bájitaltan terem egyik hátsó, kényelmetlen, fa padján, de ahelyett, hogy téged keresne, csak a mennyezetre villan dühösen és tudod, ezernyi válasz jut az eszembe erre, ezernyi aminek a felében behúzok neked egyet a másik felében pedig elküldelek a picsába, néhány furcsa kombináció is eszembe jut és hát tudod lehet el sem tudod képzelni, hogy ezalatt a pár másodperc alatt mennyi válaszlehetőség jut eszembe, de végül nem mondok semmit - először - csak sóhajtok ( olyan nagyon drasztikusan és teátrálisan, hogy már csak a hangsúlyából is tudnod kell, hogy ez éppenséggel egy olyan baszakodós sóhaj, amivel arra próbálok utálni, hogy bárcsak meg sem szólaltál volna ) tenyereimet a hasamra fektetem, hogy az ujjaimat összefonhassam az ingem fölött és közben - oké ez amúgy baromira nehezemre esik - egy pillanatra sem nézek feléd pedig hallom, hogy szöszölsz ott valamit, sőt, most, hogy megszólaltál valahogy a lélegzetvételed is hangosabbnak hallom és ettől szinte kényszert érzek arra, hogy megkeressem a pillantásodat, de azért tudod eléggé megedzett engem a javító, szóval az, hogy ne pillantsak feléd csak egy fokkal nehezebb, mint nyugodtan szuszogni itt, a padon. - Oké. - Felelem egészen megfontoltan és egészen érzéketlenül. - Akkor jobb lesz, ha kapkodod magad. - [/color] Undok módon, unottan és pofátlanul bunkó módon vonom meg a vállamat, nehogy azt hidd, hogy bármit amit te mondasz én majd megteszek, hogy létezik ezen a földön bármi, ami hirtelen elmulaszthatja a miattad kialakult sértettségemet és az irántad érzett haragomat. - Gyorsan fogy idebent a levegő, te meg kurvára lassan haladsz. És ha most megbocsátanál, éppen meditálnék. - Vetek feléd egy lopott pillantást, emlékszem még milyen érzés volt, amikor a tekintetünk újra összetalálkozott a Nagyteremben, hogy miként rándult össze a gyomrom, hogy mennyire nyakon vágott a jelenléted és hogy ezeket az egyébként ismeretlen, de kicsit sem kellemetlen érzéseket milyen gyorsan égette fel az irántad érzett haragom. Elkapom rólad a tekintetem és lehunyom a szememet, újfent, hogy kövessem a jól begyakorolt légzéstechniklámat. Lassan és mélyen beszív, hosszan és egyenletesen kifúj.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 6:25 pm
Már-már sértetten horkant fel, aztán csak egy megdöbbent – Excuse moi? – szalad ki az ajkai közül. Ha nem bízna ennyire a saját képességeiben, akkor akár az is megfordulhatna a fejében, hogy jól hallotta-e. Gondolatban azt mondja, hogy – Voah, voah, várjunk egy percet. Most az történik, ami történik, vagy képzelődöm? Hisz valóban egészen hihetetlenül hangzik az, ami elhangzik. Gyorsan fogy idebent a levegő, te meg kurvára lassan haladsz? – Jól van, daddy, chill, csak fél évvel vagy idősebb nálam.
Még ha a másik srác éktelen dacát – ami olyan nagyon kiérezhető, hogy már-már azt lehetne hinni, hogy szándékosan játszik rá, csak hogy biztosan tutira érezze Titus is – meg is értené, eredendő hibákat lát benne. Titus gondolataival élve, kurvára nem ő találta ki, hogy most aztán nekik takarítaniuk kell. A professzor rendelkezett így, ha már a két hülye olyan falba futott, amit sem áttörni, sem megugrani nem tudtak. Együtt legalábbis nem, pedig pont az lett volna a lényeg.
Viszont ahelyett, hogy mellre szívná a történteket, szimplán elneveti magát, és nesztelenül az asztal egy tiszta részére ejti a csipeszt. Az egésszel leginkább az a probléma, hogy csak még érdekesebbé teszi számára Joelt. Éveken át rivalizáltak, egyre közelebb kerültek egymáshoz, ahogy cseperedtek a levegő is egyre inkább izzott közöttük. Még ha megbánásokkal is, de túl tudna lépni rajta. Képes lenne kizárni, ahogy eddig tette, a saját céljai érdekében. Tavaly nyáron azonban sok minden megváltozott, mindkettejük életében, ma pedig itt áll egy egészen másik Titus, egy egészen másik Joellel szemben. És ezt szörnyen izgalmasnak érzi. Szinte belülről feszegeti, hogy újra megismerje. Lám, mégsem tűnt el az ambíciói fojtó labirintusában az a sötét hajú, mardekáros srác, aki minden mókára kapható. Így van ez, a fiatal varázslóban tomboló ambíciók oroszlánrésze manapság az auror-lét felé összpontosulnak, ám ez nem jelenti azt, hogy besavanyodott volna.
Leteszi hát a csipeszt és az orra alatt elneveti magát a néma mosolyával, ezt váltják ki belőle az évfolyamtársa szavai. Tőle aztán meditálhat Heathrow, de akkor csatlakozni fog, mert az kurvaélet, hogy nem takarít fel egyedül akkor sem, ha ma innen nem megy vissza a hálótermébe.
Kezdi megérteni, hogyha bármi esély van arra, hogy ők ketten újra barátok legyen, előbb újra meg kell ismerniük egymást. Nem pusztán sértett felekként viselkednek, ez annál sokkal rosszabb. Idegenekként. Hisz valójában azok is. Leteszi magát a Joel asztalához tartozó egyik székre, kezek zsebre, lábak meg lazán az asztalra. Hát akkor ő is meditálni fog.
- Ha meditálni akarsz, tudod nem a megfelelő technikát használod. – Persze. Persze, hogy kritizálja. Átlátszóan és gőgösen álszent segítőkészségbe burkolva. Egyébként féligazság az, amit mond, ezt egyértelműen kihallani a hangjából. Ha a másik fiú kíváncsi lenne a véleményére, akkor szíves örömest megosztaná vele a Ziva technika csínyját-bínját, ami mindössze bő tizenöt percet vesz igénybe, és meditálás közben abszolút nem zavarnak a hangok és egyéb külső tényezők. Titus okos fiú, nyilván ő is tudja, hogy senkinemkérdezte van. – És amit te csinálsz, légzőgyakorlatnak hívják, nem pedig meditálásnak.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 6:26 pm

Kizökkentesz. Olyan vagy, mint a délutáni tea közben az alak, aki torokköszörüléssel próbálja felhívni magára a figyelmet csakhogy időközben rádöbben, hogy a krákogás nem segít az álmosító délutánt felrázni, úgyhogy a teáscsészéd után nyúlsz - valószínűleg azt állítanád róla, hogy egy elhagyott, kínai halászfaluban, remegős kezű, idős asszonyok festik rá kézzel a mintát, pedig egészen biztosan valami brutál nagy, kimondhatatlan nevű kínai vállalat gyártja robotikával meg egy csomó olyan dologgal, amiről az aranyvérű, legjobb pedigréből származó barátaid még csak nem is hallottak - és az arany kanálkáddal megkocogtatod, mire mindenki feléd pillant. Pont így érzem magamat, amikor visszakérdezel, a szemeim felpattannak és a plafonra szegeződnek, aztán csak sóhajtom egyet, egy jó nagyot és erőltetettet mielőtt azt mondanám, hogy:- Gyorsan fogy idebent a levegő, te meg kurvára lassan haladsz. - Lassan formálva a szavakat, hangosan ejtve ki minden egyes betűt, tökéletes artikulálással, mintha nem közös nyelvet beszélnénk. Persze valószínűleg nem beszélünk közös nyelvet, mármint ha azt is beszélünk, biztosan nem értjük meg egymást. Én például habár nagyon is szívesen lépnék le innen - tudod kezdek egy kicsit éhes lenni, nem tudom, hogy te hogy is vagy vele - biztosan nem fogok megmozdulni még egy ideig, mert hát nehogy már azt csináljam, amit kész. Úgyhogy ennek ékes bizonyítványaként, úgy fekszem itt, mint egy szobor - oké, én lélegzem - mozdulatlan lustaságomat csak a mellkasom ütemes felemelkedése és lesüllyedése töri meg, még pislogni is olyan nagyon ritkán pislogok, hogy a szemem száradni kezd.
-Ha ki akarsz jutni innen, tudod nem a megfelelő technikát alkalmazod. - Vágok vissza dühösen a szavaidat egy egészen kicsit átformálva csak.
Most tulajdonképpen miért is ülsz ide? És tulajdonképpen miért is dobod fel úgy a lábaidat az asztalra, hogy azok majdnem az enyémhez érnek?
Nyilvánvalóan bosszantani szeretnélek, mindennél jobban, tényleg, szinte bármit megadnék, hogy ideges legyél, de láthatóan amíg téged a tavalyi év egészen lenyugtatott - ezen a ponton gratulálhatnék a barátnődhöz is, nem? - addig engem nagyon is felbolygatott, úgyhogy habár tényleg lehengerlő teljesítmény volt itt fekve szobroznom, azért mégis csak arrébb húzom a lábaimat a padon, hogy legalább három centivel nagyobb távolságot ékeljek kettőnk közé - elhiheted ékelnék én többet is, csakhogy akkor leesnék - a fejemet feléd fordítom, az ujjaimat meg görcsösebben szorítom a hasam fölött. - Tudod Selwyn, ahhoz, hogy az ember meditálni tudjon ésszerű előbb a saját lelki békéjét megtalálnia, és ahhoz, hogy a lelki békémet anélkül találjam meg, hogy beverném a képedet, ahhoz lehet, hogy ténylegesen légzőgyakorlatokat kell végeznem, amiben.. ha eddig amúgy nem vetted volna észre, kurvára zavarsz. - Egészen nehezemre esik, hogy ne üljek fel és mondjuk ne hajoljak a képedbe, hanem továbbra is keveset mozogva éppen csak feléd fordulni, a tekintetünket meg éppen csak idegesen összeakasztani.  - Szóval lennél olyan kedves, hogy nem is tudom? Kussolsz? Vagy békén hagysz? Tudod mit, kiegyezem azzal ha csak békén hagysz. Kezdésnek mondjuk kereshetnél egy másik padot, ezen nem férünk el ketten, nem is akarunk ketten elférni rajta meg aztán én itt fekszem már vagy három perce, te meg most jöttél ide, szóval... Megtennéd?  - És hogy egy kicsit ösztönözzelek, mégis csak megtöröm ezt a félre sikerült szoborimitálásom és  megemelkedve, a kezemet előrelendítve lelököm - lehet, hogy a lábammal is rásegítek, ha nagyon muszáj - a lábaidat az asztalról.

Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 1:13 pm

Hasonló helyzetben – főleg ilyen hozzáállással – másfél éve még egymás torkának ugrottak volna, most is halálra kellene bosszantania a másik srác viselkedésének, de leginkább csak szórakoztatja őt. Ha másnak nem is, de magának be kell vallania, hogy szögről-végről igenis hiányzott neki Joel, és egy része élvezi a kialakult helyzetet.
- Hát persze, hisz a te ’Alohomora’ dünnyögésed is szörnyen hatásos volt. – Ismeri az idősebb fiút, de ha nem ismerné, akkor sem lett volna nehéz összerakni, hogy miről képzeleghetett a pofátlanul csinos kis fejében, miközben a drámaszakkörösöket meghazudtoló intenzitással villant a tekintete újra és újra az ajtóra. Ami valószínűleg nincs is ténylegesen bezárva, de ezen a ponton teljesen mindegy, mert nem sétálhatnak ki csak úgy, ha egyszer a professzor büntibe küldte őket. Egyikőjük sincs olyan helyzetben, hogy ilyen semmiségek miatt akarjon szembe menni a tanárok tekintélyével. Arról nem is beszélve, hogy a pálcájuk is nála van. Úgyhogy Titus inkább csak az asztalra dobja a lábait, Joelé mellé, mire az odébb húzódik kínkeservesen. Olyannyira szórakoztatónak véli a helyzetet, hogy Heathrow sajnos még pont láthatja, azt az igazán halvány, ám annál pofátlanabb mosolyt megbújni a vonásain, amikor végre ránéz.
Vitázhatnának légzőgyakorlatokról, meg meditációs technikákról, mégis úgy dönt, hogy nem fűz hozzá megjegyzést. Ó, pedig tudna ám. Bele tudna kötni, mondván, hogy a meditálást egyébként is az érzékszervei összehangolásával kellene kezdenie, ami már önmagában egy olyan folyamat, ami megkönnyíti az elmét és a meditálásra hangolja. Csak a szokásos, mindkettőnek igaza van, közben meg egyiknek sincs. Meg elég nyilvánvaló, hogy nem is a meditációs badarságok miatt szólalkoznak össze, az csak az ürügy, hogy valami pampoghassanak.
- Kettőnk közül te vagy a griffendéles. Nem neked kellene, nem is tudom, ösztönzőleg hatnod a csapatmunkára? Szóval lökdöshetsz is, de érted, az a kurva lötty nem nyalja fel magát. – Éppenséggel nem teszi vissza a lábait, miután koppanva földet érnek, ugyanakkor nem is úgy néz ki, mint aki nagyon meg akarna mozdulni arról a székről. Aztán mikor újra nyitná a száját, Joel helyett az ajtó irányába fordítja a fejét, ahol rövid papírsistergés után egy boríték csúszik be az ajtó alatt, majd épp olyan könnyedséggel libben fel a levegőbe, hogy folytassa az útját egészen Titusig. Aki mellesleg egészen kellemetlenül kezdi érezni magát, hisz eszébe juttatja Joel meg nem válaszolt üzeneteit. Kevés dolog miatt van bűntudata, szinte semmiért. Heathrow miatt viszont igen. Különösen most.
Az orra előtt áll meg vagy harminc centivel, a probléma mondjuk ott kezdődik, hogy így lényegében a másik sráccal is szemmagasságban lebeg, aki meg az asztalon heverészik. Felvonja az egyik szemöldökét, hisz már az üzenet édeskés illatáról tudja, hogy kitől jött. Erőteljesen hallani azt a kelletlen ’aggh…’ hangot, ahogy megforgatja a szemeit, mire a boríték kipattan és ajkakat formálva beszélni kezd. Tulajdonképpen teljesen irreleváns a barátnője üzenete, leginkább arra lyukadva ki, hogy Titus haladhatna, mert úgy volt, hogy segít majd neki az Átváltozástan beadandójával, most meg nincs sehol.
Az a néhány mondat, amit elsorol, egészen addig szimpla párkapcsolati szöszmötölésnek tűnik, amíg el nem hangzik a vége. – Visszajött az a sárvérű, és máris büntetésben vagy. – Hogy a folytatása mi lett volna, azt nem tudni, mert Titus azzal lendülettel megragadja a levelet, amit eddig unottan hallgatott egy – Na jó, ebből elég. – Elmorgásával és összegyűrve a zsebébe dugja. Lynn valóban szemrevaló lány, mint ahogy ő is jóképű fiú. Ha valaki együtt látja őket valamelyik széles folyosón elsétálni, az biztosan irigykedve nézheti, de aki a puccnál tovább lát, annak egyértelmű lehet az is, hogy nagyon nincsenek ők egy hullámhosszon.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 2:53 pm

Úgy érzem magam, mintha rajta kaptál volna valamin, a pillantásom egy kicsit lesütöm, majdnem bűnbánóan fel is sóhajtok, de aztán eszembe jut, hogy tulajdonképpen nincs is azon szégyellni való, hogy menekülnék vagy éppenséggel megszabadulnék tőled. Úgyhogy csak dacosan fúrom a tekintetem a tiedbe, igen, nézd csak milyen magabiztos vagyok abban, hogy inkább jutnék ki innen, mintsem egy levegőt kelljen szívnom veled még órákig. Persze azért annyira nem töröm össze magamat, pedig ha nagyon szeretném akkor egyszerűen kisétálhatnék és megkereshetném a professzort, hogy képtelen vagyok veled együtt dolgozni, adjon inkább máshol, mással feladatot, de én mégis csak itt vagyok. -  Nem mondhatod, hogy nem próbáltam meg… - Egy kicsit olyan hangsúllyal mondom, mintha minimum azt várnám, hogy hálálkodni kezdesz vagy legalább megköszönöd, hogy bármit tettem az ügy érdekében. Egy kicsit úgy is érzem magamat, mintha jól végeztem volna minden dolgomat, nyugodt lelkiismerettel heverészem itt, mint aki tökéletesen elégedett a mai napi teljesítményével és éppen arra vár, hogy a másik fél – azaz te – is csináljon valamit. Mármint abban azért kiegyezhetünk ugye, hogy az én nonverbális varázslatra tett gyenge kísérletem ezerszer kreatívabb volt, mint hogy te kettő egész percig szöszöltél ott valamit, mondjuk nyilván egyik sem ért el megfelelő eredményeket.
- Szóval csak azért mert griffendéles vagyok fel kellene nyalnom a padlót? Akkor most komolyan az emberek fejében kialakult, téves sztereotípiákkal akarjuk rávenni a másikat, hogy takarítson? - Olyan magasba szalad a szemöldököm, hogy az arcom szinte fájni kezd a kényelmetlen mimikám után. - Mert akkor itt az enyém: rácáfolhatnál arra a felvetésre, hogy a Mardekárosok beképzelt faszfejek. Ja, ez nem fog menni, te az iskolai házadtól függetlenül vagy faszfej. - És ezzel most megpróbálhatnál vitatkozni, de akárhogyan is nézzük ebben tényleg igazat kell adnod nekem. Úgy is tudod, hogy éppenséggel mire gondolok, ott feszül kettőnk között, és nem azt mondom, hogy magyarázatot várnék tőled, mert igazán semmit sem várok el tőled, de mondjuk legalább megtehetnél annyit, hogy pont ugyan úgy leszarsz, mint akkor. Úgyhogy ne hidd, hogy nekem egy másodpercnyi bűntudatom is lesz, amiért úgy szólok hozzád ahogyan.
Kicsit kényelmesen visszahelyezkedem az asztalon amint eltávolítottam az egyetlen zavaró tényezőt: téged. Éppenséggel szeretnék visszasüppedni a légzőgyakorlataim biztonsága közé, amikor veled egyetemben neszezésre leszek figyelmes, kicsit meg is emelkedem fekvés közben, hogy jobban lássam mi adja ki azt a sercegő, furcsa zajt.
Aztán csak elnevetem magam, amikor meglátom, hogy mi az és mivé alakul, kicsit kárörvendőn ahogyan feléd fordul, de ahelyett, hogy tapintatosan elfordítanám a fejemet, inkább még jobban bámullak. Szóval akkor szoktál leveleket kapni és gondolom válaszolni is szoktál rájuk. Világok dőlnének most össze bennem ezen felfedezés után, ha nem rendeztem volna már magamban. Azért a barátnőd ténye egy kicsit jobban szíven üt, mint azt várnám. Szarabbul esik, mint hogy a személyes ölebed lesárvérüz. - Miért nem hallgatjuk meg, hogy mi lesz a vége? - Ülök fel, megigazítom a felsőm alját, hogy aztán a tiedbe fúrjam a pillantásom. - Most jött volna az a rész, hogy ne érj hozzám, nehogy megfertőzzelek ezzel a kórral. - Szárazan elmosolyodom mielőtt leugranék a padról. – Egyébként rettentő kedves lánynak tűnik, te meg rémes nagy papucsnak, de… sok boldogságot. - Negédesen mosolyodom el, aztán villantok csak undok vigyort feléd. - Siessünk, még meg kell írnod egy átváltoztatástan házit és gondolom le is kell rendezned a csajod, valamiért nagyon zabos és Merlin őrizz, hogy miattam maradj le az esti szexről. - Dobom feléd a sarokból elvett rongyot magamhoz meg seprűt veszek. Ezerszer inkább takarítok és lépek le, mint hogy a nőddel kelljen találkoznom, aki ha jól sejtem az ajtó előtt fog szobrozni, ha nem szabadulsz innen mihamarabb.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 7:32 pm

Ő is tudja, hogy önmagában a rivalló mennyire ciki lenne, de így ebben a helyzetben nem érzi annak. Így megy ez a végzős ’menőgyerekeknél’. A barátnője lehet, hogy kissé zabos, de a küldött levél sokkal inkább az ártalmatlan, édes kis bosszú, mintsem bárminek a kifejezése. Pont ezért küldte, mert ciki, és az milyen vicces. Csak rá kell nézni Titusra, haha, kacag a vakbele. Olyannyira, hogy Joel szavaira felelve, ha lehet, csak még mélyebbre nyomja a talárja zsebében a meggyűrt borítékot. - Csak féltékeny. – A félvállról odavetett szavait pedig nem áll szándékában különösebben megmagyarázni. Úgy van vele, hogy tegye oda Joel, ahova akarja. Titus sosem volt egy odaadó barát – nem mintha ez különösebben számítana a kapcsolatukban, hisz hozzá hasonlóan, Lynn is leginkább a kirakatba szánja a kapcsolatukat, tudván, hogy a fiúja sokra viszi majd –, az idei tanévben azonban még távolabbinak tűnik a lánytól, mint valaha. Megérdemlik egymást. – Mindketten tudjuk, hogy Lynn sokkal inkább rettentő, mint kedves, ha már a rettentő kedves kifejezésnél tartunk.
- Kinőttünk már ebből, nem gondolod? – A kérdés költői ugyan, de jogos. Mikor is volt az utolsó alkalom, amikor ő maga nevezte sárvérűnek Joelt? Harmadikban, talán negyedikben. A világnézete talán továbbra is szélsőséges, de sokkal higgadtabb, és a legkevésbé sem olyan éles, mint kiskamasz fejjel volt. A tervek és cselekedetek híve lett ahelyett, hogy szimpla megnevezésekkel dobálózna azok felé, akik nem tetszenek neki. Ilyen szempontból mondjuk kezdhetné magával, hisz Titus is csak a képzeletében lehet aranyvérű. Hiába játssza Lord Selwyn aranyvérű örökösét. Sosem lesz igazán az.
- Te csak ne aggódj az én szexuális életem miatt. – Ez a beszélgetés egyre kínosabbá válik. Illetve nem is a kínos a legmegfelelőbb szó, ugyanis Titus nem veszi kellően komolyan az egész szituációt ahhoz, hogy egy kicsit is kínosan érezze magát a barátnője miatt – meg hát nem is lehet komolyan venni, olyanok, mint két vergődő gyerek ők ketten – viszont feszült. Igazán feszült a légkör. Ellenszenves értelemben, szexuális értelemben, minden értelemben. Hosszú ideig így volt ez velük még másfél évvel ezelőtt is. Ám sosem volt igazán problémájuk egymással, nem volt valódi haragra ok a rivalizáláson túl. Most sajnos van, és ezzel ő is tisztában van.
Az egészen meg is lepi, hogy a másik srác milyen sebesen felpattan és pálfordulattal mihamarabb szabadulni akar. Érdekes szerepcsere megy végbe, mert eddig ő tűnt igazán szorgosnak, most meg a felé repülő rongyot nem hogy nem kapja el, egyenesen kihajol előle, hogy az tovább szálljon, az asztaltól nem messze megállva. Úgy tűnik, hirtelenjében ő az, akinek esze ágában sincs megemelni a hátsóját.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Csüt. Szept. 03, 2020 10:50 pm

Nem nagyon értem, hogy a barátnőd tulajdonképpen miért és mire is féltékeny, de tudod mit? Lehet, hogy igazából nem is szeretném tudni. Végül is ez csak a kettőtök dolga: a tied, aki biztosan ezer levelet írtál neki meg az övé, aki legalább egy tucatnyival válaszolt is. Igazából nem hibáztatlak érte, vagyis de, téged hibáztatlak, mert egy szaros levelet csak írhattál volna,vagy küldhettél volna egy kibaszott cetlit,egy dislikeot a messengeren, vagy bármit amivel  tisztázod ezt az egészet. Ezért is haragszom rád, mert képtelen voltál elém állni és a szemembe mondani és tudod lehet, hogy igazából nem is haragszom csak rettentő csalódott vagyok. Nem a gyönyörű barátnőd miatt, nem azért, hogy jól mutattok egymás mellett, nem azért mert szereted, mert dugod vagy mert nincs jobb dolgod, mint hogy veled legyél, hanem mert álszent módon még csak annyira sem tartottál, hogy tisztázzuk a dolgokat.
- Nem lepődöm meg, rátok nem igazán jellemző az ellentétek vonzzák egymást dolog, inkább a hasonló lelkek összeillenek-kel jellemeznélek benneteket, csakhogy el sem tudom dönteni, hogy melyikőtök a rettenetesebb. Asszem te, de nem vagyok benne biztos.  - Szerencsére téged egy kicsit jobban ismer(te)lek, mint a barátnődet így hát azért még mindig azt mondanám, hogy azért te rosszabb vagy nála, de még az is lehetséges, hogy egyébként a csajod ezerszer nagyobb picsa.
- Hát, úgy látszik még sem nőttünk ki belőle. - Célzok elég élesen Lynnre meg a kedves kis levelére, aztán csak megrántom a vállamat, azt hiszem ezzel már rég nem tudnál megbántani, talán akkor sem sikerült igazán éppen csak egy rossz pillanatomban kaptál el tizenhárom évesen.
- Ó nehogy azt hidd, hogy a te szexuális életed miatt aggódom. Hidd el, hogy az érdekel a legkevésbé. Ellenben tényleg kezd fogyni idebent a levegő, te meg kezdesz nagyon sok lenni a barátnőddel együtt, úgyhogy lehet, hogy kint mégis csak jobban érezném magamat. Távol tőled.  - Fél szemmel figyelem csak, hogy elhajolsz a feléd dobott törlőrongy elől, a figyelmem nagyobb részét arra összpontosítom, hogy egy helyre sepregessem a sok üvegszilánkot és a széthordott növénydarabokat. - De gondolom az érzés kölcsönös. Az én fejem sem lehet számodra felüdítő látvány, szóval.. feltakarítunk itt és aztán elkerüljük egymást. Megegyeztünk? - Azt hiszem most nézek rád egy jó ideje így először: utálat, harag vagy bármi negatív érzés nélkül, őszintén és egy kicsit csalódottan. Csalódottan, mert igazán nem ezt akarnám. Nem akarnálak elkerülni és elfelejteni pedig már olyan jól elhitettem magammal, hogy így jó lesz.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Vas. Szept. 06, 2020 5:41 pm

Bár nem beszélnek róla, ott serceg és vibrál a levegőben a probléma forrása. Az elvarratlan szálak ténye. Magának sem bevallva Titus is tisztában van vele, hogy a másik srác mire vágyott volna igazán. Hogy legalább egy elutasítással megtisztelhette volna. Ami neki természetesen esze ágában sem volt, és nincs a mai napig sem. Nem akarja elutasítani, nem akarja lezárni. A szíve nem. Játszhatja itt a fejét, de ha el akarná engedni Joelt, már rég megtehette volna. A vágyai tárgya meg nyilván nem gondolatolvasó, ugyan mi más jöhetne le Titus viselkedéséből, mint az, ami lejön. Hogy egy faszfej.
- Azért valahol, az ellentétek mégis csak vonzzák egymást, nem igaz? – Egyértelmű, hogy kettejükre tesz célzást, azt viszont el sem lehetne dönteni, hogy ezt milyen tónusban sorolja és mégis hogyan kellene érteni, mindössze az elmélyült hangja ad némi utalást arra, hogy ami annak idején köztük történt, az valódi volt. Kérészéltű, de őszinte és valódi. És amíg tartott, a maga naivitásával csodás. De azóta túl sok minden történt és ők ketten sosem lesznek már azok a majdnem szerelmes gyerekek, akik akkor voltak. Majdnem. Talán ez a legszomorúbb szó, és túl sok mindent jellemez az életben. Majdnem.
Aztán közlik vele, hogy rettenetes, ő pedig tudja, hogy a legkevésbé sem kellene érdekelnie, meg általában pont leszarja, ha ilyesmit kap, most mégis egészen rosszul érinti, amit hall. Ő maga sem tud róla, de valahol tudat alatt leginkább azért, mert mindig Joel volt az, aki látta a ’majdnem’ oldalát, ha már ennél a szónál tartunk. Azt, aki lehetne belőle, ha a családja nem pakolt volna rá ennyi súlyt és téveszmét.
- Egy kicsit talán mégis csak van oka féltékenynek lenni. – Nem óhajtja kifejteni a gondolatot, de ő azért úgy van vele, hogy egymásnak lehet, hogy hazudhatnak, ám saját maguknak aligha arról, hogy milyen nagyon fullasztó közöttük a levegő. Nem hiába emlegeti itt az idősebb fiú sem, hogy fogy a levegő, meg egyéb kényeskedések. Csak épp nem azért fogy a levegő, mert egy teljesen lezárt és elzárt helyen vannak, ahol nincs mi pótolja az oxigént, hanem azért, mert túl nagy közöttük a szexuális frusztráció. Mindig is az volt.
- Nem, az érzés nem kölcsönös. Szeretek a közeledben lenni. Egy részem szeretné, hogy tudd, meg akartam válaszolni a leveledet. Ott akartam lenni veled. Sajnálom, ami történt. Még mindig egy dög vagy, wink wink. – A valódi gondolatait persze esze ágában sincs közölni vele a távolságtartási végzést hallva. Néhány másodpercre elszorul a torka, leginkább azért, mert Joel pontosan azt mondja, amit ő is akar. Mert a másik megkönnyíti a dolgát, kimondja azt, amire ő képtelen lenne. Az ambíciói a látképen kívül akarják tudni Joelt, de a szíve egyáltalán nem. Ez pedig nyilván jó nagy érzelmi pofán csapás, nyilván fáj. Ugyan. Igazán hálás lehetne, amiért ennyire megkönnyítik a dolgát. Joel sem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, hogy egy faszfej, hát akkor miért ne lehetne valóban faszfej?
Nem is ad normális választ – milyen meglepő –, mindössze hanyagul vállat von. - Ahogy óhajtod, Heathrow. - Közben megemeli magát és folytatja a takarítást ő is. Ha meg nem muszáj, akkor nem megy bele ebbe a kerüljük el egymást témába. Meg innentől semmi másba sem. Pont ezt akarta Joel, nem? Ha rajta múlik, akkor innentől addig nem szólalnak meg, amíg be nem fejezik a takarítást. Ami együtt dolgozva azért nem olyan vészesen sok idő.
- Lám, lám, nem is volt olyan vészes és úgy látom nem fulladtál meg, hiába fogy a levegő. – Persze, hogy muszáj beszólnia. Addig még egyébként is el kell viselniük egymást, amíg elmennek a professzor irodájába a pálcáikért.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Kedd Szept. 08, 2020 7:44 am

Másodpercekig csak értetlenül és kissé megütközve pislogok, most akkor célozgatsz vagy éppen csak szeretted volna, hogy tiéd legyen az utolsó szó? Sem az előbbi lehetőség sem pedig az utóbbi nem okozna azt hiszem igazán meglepetést ha rólad van szó. Csakhogy hiába szeretném azt hinni, hogy célozgatsz, hiába esne jól már csak a gondolat is, veled kapcsolatban már nem akarom tovább hitegetni magamat. Éppen ezért pislogok gyorsan párat - leginkább azért, hogy elrejtsem a zavaromat előled - és aztán legalább olyan értetlenül nézlek, mint amilyen értetlen hangsúlyt ütök meg veled szemben. - Ez egy nagyon elmés és mély megállapítás Selwyn. Ideáig gondolkoztál rajta, vagy csak úgy kipattant a fejedből a megállapítás? - Megforgatom a szemeimet, egy másodpercnyi időt sem adva neked, hogy közbe szólj, közbevágj vagy akár csak gondolatok fogalmazódjanak meg benned. - Ilyen például a mágnes. - Adok neked egy kis segítséget, ha esetleg nem jutna rögtön eszedbe az a nagyon hasznos mugli találmány, ami nekem rögtön beugrott, aztán el is távolodom tőled a terem egy másik felébe, pontosabban a kupleráj és mocsok közelébe amit nem is olyan nagyon régen mi alkottunk meg. Ha egy kicsit félre is biccentem a fejemet, a jobb szememet pedig lehunyom, akkor talán elképzelhető lenne, hogy ez egy absztrakt műalkotás, de nem fogok itt álldogálni előtted félig lehunyt szemmel és félrebiccentett fejjel.
Úgy teszek, mintha nem hallanám a megjegyzésedet, pedig az igazság az, hogy a gyomrom egy kicsit összeugrik a mondatod hallatán, pedig ez az egy, jól elhelyezett mondanivaló igazán ezer mindent jelentetne, nekem mégis az jut eszembe, hogy talán, de tényleg csak talán lehetne hozzám is köze, lehetnék én az, aki miatt a barátnőd nem alszik esténként, akivel néha az idődet mulattatod el, akivel titokban összejársz, akinek titkokat mondasz el, akit izgatottan csókolsz, és... nem. Nyilván nem lehetek én az. Máskülönben miért egyeznél bele ilyen hamar és ilyen könnyen a távolságtartásba? Miért ne akarnál egy kicsit is hadakozni, ha többet jelentett volna neked is az a csók és az a pillanat? És én miért hagyom, hogy újból és újból a bűvkörödbe csalj? Akárhogyan is legyen, akármilyen indíttatással is működj, túlságosan rosszul esik, hogy ilyen gyorsan egyezel bele a közénk ékelt távolság örökös megteremtésébe.
Csak bólintok egyet, határozottan, hogy aztán némán takarítsak melletted, vészesen ügyelve rá, hogy még véletlenül se érjek hozzád, hogy még véletlenül se pillantsak feléd vagy szólítsalak meg, de akármennyire igyekszem ignorálni téged, azért mégis csak itt vagy és az agyam egy bizonyos része képtelen nem rajtad kattogni meg azon, hogy mi lett volna ha. Vajon segít a helyzetünkön, ha addig verem a falba a fejem, amíg el nem felejtelek? És vajon őrültnek néznél-e miatta?
- De ez semmiképpen sem a te érdemed. - Most ugye nem gondolod, hogy én igazat fogok adni neked bármiben is? - A légzéstechnikámnak köszönhető. – Ez most már tényleg kamu, de tényleg nincs annyi galleon a földön ami miatt azt mondanám neked, hogy igen Titus, igazad volt.
- De azért ha nem gond, nem ismételném meg még egyszer ezt a találkozót. Ugyan nem okozott fulladásos halált, de ezerszer izgalmasabb programokat is el tudok képzelni a délutánjaimra és ha nem tévedek, neked egy nap kétféle beadandót is meg kell írnod. – Mosolyodom el egészen negédesen, soha, ismétlem soha nem fogom megunni, hogy azzal baszogassalak mekkora papucs is vagy. (Vagy hát éppenséggel mekkorának tűnsz a barátnőd izgalmas rivallója miatt.)
.
Anonymous

things go bzbzzz Empty
Vendég
Kedd Szept. 15, 2020 7:23 pm

Nem lehetne hibáztatni a griffendéles srácot a megütközéséért, hisz Titusnál sem tudni soha, hogy épp célozgat-e valamire, vagy csupán az utolsó szó jogát követeli magának. Tulajdonképpen mindkettő. Most is nyitná a száját, nyitja is, hogy valami rendkívül frappáns módon válaszoljon, ám hogy ez mi lett volna, valószínűleg sosem tudjuk meg. Mágnes? Muglik.
Az sem jelent ezer dolgot, hogy a bizonyos barátnőnek van oka féltékenységre. Egyetlen dolgot jelent, ez pedig mindkettejük számára világos lehet. Vagy lehetne, ha a másik is hajlandó lenni beismerni magának. Bizonyára jól teszi, hogy nem teszi. A fiatalabb varázsló lépései nem logikusak. Foggal, körömmel próbálja tartani magát a nővérének tett kimondott és kimondatlan ígéreteihez. Másfél éve pontosan azon az úton halad, amit képzeletben kikövezett saját maga számára. Amin Joel jelenléte, a helyes vonásai, a finom bőre, az illata, a bizsergető hangja, mind-mind csak gödrök és akadályok.
Titus épp ezért egyezik bele olyan könnyedén a távolság megtartásába, nem akarásnak nyögés lenne a vége. És nem feltétlenül csak a kifejezés értelmében. Azzal azonban tisztában van, hogy nem lesz ez olyan egyszerű, mint ahogy Joel azt elképzeli. Kezdve azzal, hogy a legtöbb órájuk együtt van, a mardekáros fiú arra is egyre inkább hajlik, hogy beadja a derekát a volt csapattársai unszolásának és így utolsó évben visszatérjen a kviddics pályára. Így, hogy Joel is visszatért, valahogy még kecsegtetőbbnek tűnik a dolog.
- Remélem tudod, hogy ez mennyire nevetségesen hangzik. – Nevetően horkant fel, csak úgy félvállról, majd az ajtó felé veszi az irányt. Még hogy a légzéstechnikának köszönhető. – Mehetünk? – Ez már jóval kelletlenebbül és egyhangúbban hangzik el. Bármennyire is élvezte az óra utáni büntit a szíve legédesebb titkával, ahhoz már neki sem fűlik a foga, hogy együtt lássák őket végig sétálni a professzor irodájáig. Mennyire ciki már! Ezerszer és milliószor cikibb, mint Lynn üzenete. Mondjuk azt eleve nem érezte kínosnak, mert tudja, hogy csak szándékosan szívatják a haverjai, meg a barátnője ilyenekkel.
Ő is látja, hogy a másik mennyire élvezi, hogy baszogathatja, de Titus baszogatása talán izgalmasabb lenne, ha a legkisebb érdeklődés vagy dac is visszatükröződne róla. Ezeknek nyoma sincs, sőt, egészen hízelgőnek veszi, hogy Joel még mindig ennyit foglalkozik vele, és hirtelen mennyire megeredt a nyelve. Ezért csak egy hasonlóan negédes mosollyal nyitja az ajtót, mikor végeztek a takarítással.
- Csak utánad. – Int maga előtt úriasan a kezével, minden mozdulatáról süt a pökhendiség. Ha Joel erre nem vevő, akkor csak vállat von és kisétál ő maga. Most már ő is csak arra vágyik, hogy visszakapják a pálcájukat és viszont látásra. Tudja, hogy így helyes az életútja szempontjából. Az pedig fontosabb, mint holmi érzelmek, nem? Kár, hogy ő sem szívesen hiszi el.

things go bzbzzz Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: