"De a pillantásuk összekapcsolódott, és a csend egyre mélyebb lett - és valahogy más, mint korábban." - Stephenie Meyer: Alkonyat
- Állj már meg, az anyád úristenit! - ordítottam a tündérmanók után, akik gyakorlottan szlalomoztak a Tiltott Rengeteg fái között, apró kis kezükben a farmernadrágommal és a tornacipőimmel. A nap már kezdett feljönni, giccses hajnali fényben úszott az erdő, miközben kecsesnek nem éppen nevezhető szökellésekkel próbáltam utolérni a lényeket a Rengeteg hatalmas kiálló gyökerei és aljnövényzete között. Mindezt egy Spongya Bob mintás alsógatyában, egy Kenmare Kestrels pólóban és egy valaha fehér zokniban - de utóbbi már élénk zöld volt a harmatos fűtől. - Kérem vissza a ruháimat, ti kis rohadékok! - kaptam az egyik tündérmanó után sikertelenül. Hiába a rengeteg edzés, a reggeli futások, esélyem sem volt a repülő kis dögök ellen. De engem nem olyan fából faragtak, hogy feladjam, különösen nem akkor, ha valakinek a kedvenc citromsárga Converse cipőmre fájt a foga. Kidolgoztam érte a belemet diákmunkán, inkább az életem, mint az a tornacsuka! A tündérmanók röhögve, éles kanyarral kicseleztek egy sűrű facsoport körül - az egyik gyökérben hatalmasat taknyoltam, de a következő másodpercben már talpon is voltam -, egyre beljebb és beljebb csalva a fák között. Jól ismertem a Tiltott Rengeteget, azonban emberként egészségesen paráztam a lakóitól. Előző éjszaka nem sok veszély leselkedett itt rám, vérfarkas alakban egyetlen erdőlakó sem engem akart felzabálni, de most csak egy tizenhét éves srác voltam mesefigurás alsógatyában, aki a kelleténél jóval nagyobb zajt csapott. Egy vérbeli fogó rutinjával végül sikerült megragadnom az egyik tündérmanót, aki erre jó nagyot harapott a kezembe. Sűrű anyázások között rántottam el a karomat és már készültem is az újabb támadásra, amikor mozgást hallottam a sűrűn nőtt bokrok közül. - Vérfarkas vagyok, ne gyere a közelembe vagy széttéplek. - A Teszlek Süveg okkal nem osztott a Hollóhátba. Annyi eszem volt, mint egy marék tündérmanókakinak. Mi van, ha a bokorban egy akromantula lapult? Őt aztán biztosan meghatott a fenyegetőzésem... Hogy lehettem ekkora barom?
Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.
Vendég
Szomb. Aug. 29, 2020 5:39 pm
“One of the many hazards of socializing with vampires. It makes you smell bad. A minor hazard, comparatively.” -Twilight
Az éjszaka mindig gyönyörű, a Hold, a csillagok ragyogása… Lehet, hogy nem mérhető a Napfelkeltéhez, de mindenképp gyönyörű. A kedvenc helyem a csillaglesésre egy, vagy 200 éves fa, melynek koronája szélesen terül szét, elnyomva ezzel a többiét. Bár magasságra nem a legmagasabb, ahogy az ágak között átláthatok, miközben a hátamat széles törzsének döntöm, felülmúlhatatlan. Azt az érzést kelti bennem, mintha minden rendben lenne. Mintha az idő, ami már vagy 20 éve megállt nekem, most mégis másképpen ketyegne. Mintha csak lenne értelme, hogy számítana az a pár perc, az az óra. Mintha tényleg lemaradhatnék bármiről is… Szeretem a Tiltott Rengeteget, mint vámpír, nem is rejt olyan sok veszélyt számomra, egy új énemet fedezhettem fel itt. Az új korlátaimat, és képességeimet egyaránt. Amíg nem bírtam a vérszomjammal, gyakran menekültem ide, hogy legalább a környezetemet ne bántsam. Pontosabban, hajtott az éhség. A menekülés csak utána jött, önmagam elől. Azóta is, ha úgy érzem, nem bírom már tovább, mindig kijövök, hogy kiszellőztessem egy kicsit a fejemet. A mai sem volt különb, valami furcsa sugallat hatására pedig nem tértem vissza időben a szentélybe. Maradni akartam, legalább kis időre kiélvezni a napsugarakat... Bár fáradt voltam, ahogy maga a Nap fentléte sem segített cseppet sem, a fájdalom megint csak visszarántott a valóságba. Nem vagyok ember... Az éjszaka varázsa csodás, de kell, hogy a nappal sanyarú valósága visszarántsom a mindennapokba. A szűnni nem akaró zörgés is segítette ezt. Kiabálás, és nem egészen emberi kacarászás. Átmásztam az ágak között, hogy lássam, mégis mi történik alattam. Ilyet még sosem tapasztaltam, a Tiltott Rengetegben fogócskázni... Mindenesetre, nem egészen tűnt fer játéknak, innét felülről nézve egészen inkább lopásnak. Leugrottam hát, egyenest a fa tövéhez, ahonnét már csak pár bokor választott el tőlük. Javarészt a kíváncsiság, és inkább kevésbé az igazságérzetem késztett rá, hogy némi segítőkezet nyújtsak a fiúnak. Bár, még meg sem jelentem, már elutasításra kerültem. Éppen, hogy csak nem kacagtam fel, belegondolva, mégis ilyen helyzetben is van ő. Mire fel gondolja, hogy ez bármiben megállíthat? - Egy vérfarkas? Merlinre! Mindjárt elájulok ijedtemben… - forgattam meg a szemeimet, miközben kiléptem a bokrok közül, ügyelve, hogy a csuklya a helyén maradjon. A kezeim csípőre téve, a srác állapotát felmérve, csak egy hatalmas sóhajt ejtek meg. A látvány cseppet sem érdekel, ennél pőrébb emberekkel töltöm az estémet, de az a nadrág... Hagyjuk. Szánom, a gyorsaságomat kihasználva, valamint, hogy magasabban helyezkedem el, rávetem magamat a kis teremtményekre, megvillantva vámpír fogaimat. Nem tervezem rabul ejteni bármelyiküket is, de ha ez kell, hogy elengedjék a fiú dolgait... Az ijedtség bőven elég rá, hogy a csínytalankodás helyett a menekülést válasszák. Túl apró teremtmények, hozzájuk képest én csúcsragadozónak számíthatok. Bár nem egészen sikerült még megértenem a Rengeteg hierarchiáját. A leejtett ruhák mellett landolok, ámbár szándékomban nincs, hogy oda vigyem neki. Inkább odébb lépek, legalább addig, hogy kényelmes távolságból felmérhessem, mégis mekkora sokkot is sikerült okoznom neki. A legtöbb halandó, legyen az varázsképtelen, avagy -képes, félve szokott tekinteni rám egy ilyesmi előadás után.
"De a pillantásuk összekapcsolódott, és a csend egyre mélyebb lett - és valahogy más, mint korábban." - Stephenie Meyer: Alkonyat
Oké, valószínűleg tényleg elég hülye ötlet volt fenyegetőzni. Voltak vérfarkasok, akiktől ember alakban is elég hitelesen hangzott volna, hogy széttépnek valakit, de azért én nem voltam egy Fenrir Greyback. De még csak olyan sem, mint Eddie, akit valamiért sokan veszélyesnek ítéltek meg - pedig nekem aztán mindenki elhiheti, hogy egy agresszív porcikája sem volt, legfeljebb a kertünkben termő káposztákra és a csirkéinkre jelentett veszélyt. Nekem azonban most jól jött volna, ha némileg fenyegetőbbnek tűntem volna, nem csak egy roxfortos srácnak Spongya Bob boxerben. Egyáltalán spongyás alsógatyában komolyan lehetett venni bárkit is? Gondolom, nem véletlenül nem képezte a halálfalók egyenruhájának sem részét... De nekem tetszett, és normál esetben más nem is látta volna (és akkor abba bele se menjünk, hogy ez a Carollal való szakításomra emlékeztetett). Most viszont valaki határozottan látott ebben a cseppet sem vállalható szerelésben, méghozzá olyan valaki, aki tényleg rohadtul nem vette komolyan a fenyegetőzésemet. Női hang volt, de arra számítottam, hogy a bokorból majd egy igazán fenyegető teremtmény veti rám magát vagy egy olyan arc, mint akiket néha láttam a Zsebpiszok közbe befordulni. Persze utóbbi akár lehetett is volna, mert az arcából nem láttam semmit, amikor elém lépett, minden esetre sem akromantulának, sem valamilyen hasonló, beszélő fenevadnak nem tűnt. A vérfarkasoktól viszont nem félt és magabiztosan sétált ebben az erdőben, ami alapján csak egy következtetésre juthattam... - Te is vérfarkas vagy? - tettem fel a kérdést, amire nagyon hamar választ is kaptam, bár nem éppen abban a formában, ahogyan én szerettem volna. Ugyanis amikor a tündérmanók felé fordult, valami olyat tett, amit legfeljebb teliholdkor tudott egy vérfarkas. Mert egy átlagos embernek biztosan nem voltak olyan hegyes fogai, mint amit én most megpillantottam a hajnali fényben. - Nem, te nem vérfarkas vagy - nyeltem egy nagyot, a hangom szerintem egy oktávval feljebb csúszott, simán elmehettem volna az iskolai énekkar szoprán szólamába, ha egy dórémínél többre futotta volna. Rémülten hátrálni kezdtem, persze az első kiálló gyökérben akkorát taknyoltam, mintha egy Petrificus Totalus talált volna képen. Elterültem háton az aljnövényzetben, összeszorított szemmel, már fel is készültem a legrosszabbra, azonban azok a hegyes fogak csak nem mélyedtek a nyakamba. Lassan, bátortalanul kinyitottam a szemem. A nő csak állt, tőle nem messze, immár a földön pihentek az ellopott ruháim. - Köszönöm...? - makogtam, habár inkább kérdésnek hangzott, mint valós köszönetnyilvánításnak. Felkelni és odamenni a ruhakupacért azonban már nem mertem. - Öhm... te itt laksz vagy valami ilyesmi?
Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.