Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence

Anonymous

I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence Empty
Vendég
Pént. Aug. 14, 2020 11:15 am
Frida & Lyle

Az éjszaka folyamán elloptak minden pénzt a Helios Színház jegypénztárából, illetve a büfé kasszájából is. Egyetlen knút sem maradt az előző esti teltházas előadás bevételéből, a tettes feltehetően a művészbejáró védőbűbájait feltörve jutott be, majd ott is surrant ki a pénzzel. A helyszínre kiérve elég nyilvánvalóvá vált, hogy egy jól megtervezett betörésről lehetett szó, azonban az ott dolgozók nem tudtak semmiről.
Egyedül érkeztem a színházba, hiszen Lachlan még mindig nem állhatott munkába, otthon lábadozott az egyre javuló sérüléseivel - a lelki sebek sajnos lassabban gyógyultak. Először a színházigazgatót, Mr. Scamandert kérdeztem ki, aki túl sok használható információval nem tudott szolgálni, csupán kitartóan célozgatott rá, hogy kérdezzem ki a takarítókat. Az aznap bent lévő színészek kifaggatása után - egyik sem tudott semmiről, majd miután az idegbeteg rendezőjük megérkezett, már annyira nem is voltak készségesek, jobban vonzotta őket a reggeli próba - valóban a takarítókkal folytattam. Egy Mrs. Fortescue nevű nagyon kedves hölgy dolgozott aznap, ő csupán annyit mondott, hogy szerinte nem létezik, hogy a színház dolgozóihoz legyen köze az esetnek. Kínomban újból kikérdeztem a portást a biztonsági bűbájokról, de semmi olyannal nem látták el a színházat, ami segíthetett volna a tettes kilétének a feltárásában - igaz, olyannal sem, amit igazán nehéz volt feltörni egy gyakorlott mágusnak. Végül arra jutottam, hogy délután visszatérek, a parancsnokságon megvoltak az eszközök az ilyen ügyek feltárására, néhány bájital, mágikus ketyere a hozzáértő helyszínelő aurorok kezében csodákra volt képes (én magam nem ezt a tábort erősítettem, így rászorutam az ő segítségükre).
Tájékoztattam róla Mr. Scamandert, hogy a délután folyamán visszatérek majd néhány aurortársammal, elfogadta, bár továbbra is morgott valamit az egyik takarítóról, de ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget. Nem hittem, hogy egy itt dolgozó nyúlta le a pénzt.
A színházigazgató irodájából kilépve azonban valaki olyanba futottam bele, akire a legkevésbé sem számítottam. Tudtam, hogy Alder Scamander kinek az édesapja, azt viszont nem, hogy Frida, az a bizonyos sípcsontrugdaló Frida is itt dolgozik. Persze nem kellett volna ennyire meglepődnöm, hogy csak az apja mellett kapott munkát, az ő roxforti teljesítményével...
A Roxfort után csak futólag láttam őt néhányszor a King's Crosson, mindig csupán messziről, egy szőke kislány kezét szorongatva. Nem tulajdonítottam neki soha túl nagy jelentőséget, nyilván megházasodott, gyereket szült, élte a maga átlagos életét - legalábbis akkor ezt gondoltam. Sok-sok év után a Kyle Briggs nyomozás kapcsán beszéltünk először, amikor a lányát behozták kihallgatásra mint Caroline Dolohov legjobb barátnője. Frida őrjöngött, apaként el kellett ismernem, hogy jogosan. A gyerek apja azonban nem bukkant fel a parancsnokságon, számomra hamar egyértelművé vált, hogy azért, mert egyáltalán nincs is a képben egy apuka. Arra ellenben volt tippem, hogy ki lehetett az - akkor még nem is gondoltam, hogy pár hónappal később Ada egy nagyon hasonló történetet fog majd megosztani velem.
- Hello - léptem hátra ösztönösen egyet Fridától, mint aki attól fél, hogy mindjárt kap egy hatalmas rúgást a sípcsontjába. - Ezek szerint itt dolgozol... Gondolom, már hallottad mi történt.
Próbáltam lazának tűnni, pedig cseppet sem voltam az. Nehéz volt, amikor tudtam, hogy tiszta szívéből gyűlölt már gyerekkorunkban is, a múltkori minisztériumi eset pedig biztosan nem javított a megítélésemen.

Emme

Vissza az elejére Go down
Frida Scamander

Helios társulat

I don't hate you, I'm just not necessarily excited about your existence Tenor

Lakhely :

London

Playby :

Emily Blunt

196

Frida Scamander
Csüt. Szept. 24, 2020 8:37 pm
Lionel & Frida

Soha nem jártunk be együtt apámmal a színházba, persze nem is igazán csináltunk együtt gyakorlatilag semmit sem. Én nem hiányoltam az életemből, ő sem engem, és ez így volt helyénvaló. Sokkal kellemesebben teltek a napjaim, amikor egyszerűen csak a lakótársa és a beosztottja voltam, és nem kellett a lányaként is megállnom a helyem. Előszeretettel dörgölte mindig az orrom alá, hogy arra úgysem voltam soha méltó.
Bertie megjelenése óta a szokásosnál is feszültebb volt a viszony között, amit lehetett annak is tulajdonítani, hogy bekönyörögtem őt hozzánk dolgozni (életem legmegalázóbb percei voltak), de akár már annak is, hogy egyszerűen csak nem kedvelte őt túlzottan apám. Ezt meg is értettem volna, ha a függősége, az életkörülményei vagy Alina és én okozzuk ezt a gyűlöletet benne, de nem. Egyszerűen csak nem volt elég pedigrés neki, mert hiába Ollivander, az apja egy kvibli.
A mai napon azonban olyan dühösen találtam apámat, amilyen nagyon régóta nem volt. Hozzám vágta a levelet, amit az aurorparancsnokságnak címezett és kiutasított az irodájából, hogy intézzem el ezt én magam. Nem szóltam semmit, mert sejtettem, hogy nem kevés galleonnak kélt lába a pénztárból és a büféből. Utána visszavonultam a jelmeztárba, a saját kis zugomba és ott is maradtam egészen addig, amíg be nem jött Mrs. Fortescue, inkább csalódottan mint felháborodva, hogy hogyan képes ez az auror az itt dolgozókat vádolni, amikor mindenki annyira rendes és jólelkű. Pedig ő azt hitte, a Weasleyk mind kedvesek.
Ó, szóval Weasley?
Nem volt különösebben rossz napom, amin a színházban történtek és apám kritikán aluli viselkedése sem tudott vátoztatni - noha utóbbit már volt időm megszokni -, úgyhogy elhatároztam, hogy megnézem magamnak ezt a Weasleyt. És milyen jól időzítettem, éppen akkor jött ki az igazgatói irodából, amikor én odaértam.
- Szervusz, Lionel -varázsoltam egy mosolyt, ami egészen őszinte volt, bár nem azért, mert annyira örültem, amikor láttam a vörös képét, hanem mert mindig eszembe juttatta, hogyan sántikált ötödéves korunkban és mennyire próbálta bemesélni mindenkinek, hogy az arcán a karmolás egy macskától van. Egyébként sem köszöntem még meg neki, hogy milyen szépen bánt a lányommal az aurorparancsnokságon. -Igen, hallottam róla, nehéz lett volna nem hallani. Tudok segíteni valamiben?
Nem kerülte el a figyelmemet, hogy hátrébb lépett tőlem, mintha pestises lennék. Erre pedig egyetlen ésszerű lépés létezik: én léptem közelebb hozzá, ahogy elhátrált. Néha nekem is kijár egy kis vidámság.

✼ ~~~ ✼

Life has knocked me down a few times, it showed me things I never wanted to see. I experienced sadness and failures. But one thing for sure, I always get up.
Anonymous

Vendég
Szomb. Okt. 10, 2020 10:49 pm
Frida & Lyle

Nem mondanám, hogy féltem Frida Scamandertől, legalábbis a sípcsontom egészséges féltésétől eltekintve. Ellenben nagyon is feszélyezett a jelenléte, mert túl sok kényelmetlen emléket és tényt juttatott eszembe. Egyrészt azt, hogy mekkora pöcs voltam tinifiúként, habár ezt neki valószínűleg sosem ismertem volna be. Másrészt, hogy mennyire sikerült megalázni és mennyire nem mentem végül semmire az iskolai fasza csávó címemmel. Nem dicsekedhettem nagy karrierrel, szép családdal, semmivel, mert mindent elkúrtam, pedig a roxforti pályafutásom alapján igazi sikersztorinak kellett volna lennie az életemnek. És ez Frida Scamander előtt igazán kínos volt, még akkor is, ha ő sem büszkélkedhetett túl sok mindennel.
Kényszeredett mosolyt varázsoltam az arcomra, bár úgy éreztem, az arcizmaim szabályosan ellenálltak. Semmi barátságos nem volt Frida köszönésében és mosolyában, tehát nem is igazán volt mit viszonoznom. De már nem voltunk gyerekek, legalább annak a látszatára adnunk kellett, hogy túlléptünk a kölyökkori sérelmeken és képesek voltunk az udvariassági szabályoknak megfelelően viselkedni.
- Gondolom, te sem tudsz semmit az eltűnt pénzről, szóval nem hiszem. - Meglepett volna, ha éppen ő áll elő bármilyen fontos információval. Nagyon úgy tűnt, hogy ebben a színházban senkinek sem volt még csak halvány elképzelése sem arról, hogy ki és miért nyúlhatta le azt a rengeteg pénzt. - Délután visszajövök majd egy másik aurorral, aki a helyszínek átkutatására szakosodott.
Nagyon frusztrált, hogy nem hagyott távolodni magától, mintha szándékosan idegesíteni akart volna. Valószínűleg azt is tette, bassza meg... Vajon még mindig haragudott rám? Legszívesebben szemforgatva közöltem volna vele, hogy nincs semmi szükség erre a gyerekes viselkedésre, mert most már eszem ágában sincs deszkának gúnyolni - már nem is volt az, Merlinre, nem maradt meg olyan szürke kisegérnek, mint diákkorunkban -, sem pedig telekiabálni a világot azzal, hogy mekkora ribanc. Hogy lehettem vele ekkora köcsög gyerekkorunkban?
- A lányodat nem viselte meg túlzottan a múltkori kihallgatás, ugye? - A legbiztonságosabb téma: a gyerekek. Minden szülő szeret róluk beszélni, a legjobb kiindulási alap az üres csevegéshez. Csak néhány mondatot akartam váltani vele, hogy elégedetten távozhassak innen, annak teljes tudatában, hogy éretten kezeltem ezt a helyzetet. Vele ellentétben. - Tényleg felháborító volt, hogy a tudtod nélkül hozták be, ezt el kell ismernem. Elég nagy volt akkor a káosz a parancsnokságon, persze ez nem ment fel senkit, nem így kellett volna eljárni egy gyerek esetében. Azért remélem, nem ijedt meg túlzottan.
Hogy én mennyire kibaszott kedves és empatikus voltam! Száz pont a Griffendélnek.

Emme

Frida Scamander

Helios társulat

Lakhely :

London

Playby :

Emily Blunt

196

Frida Scamander
Hétf. Okt. 19, 2020 4:26 pm
Lionel & Frida

Nem éreztem gyűlöletet Lionel Weasley irányába, azon már sok évvel ezelőtt túlléptem. Megvetést és neheztelést azért, mert pokollá tette pár évemet, azt már igen, de nem túl erősen, elvégre nem ő volt az egyetlen és a legfőbb oka mindennek, még akkor sem, ha akkoriban szerettem volna ezt hinni. Tizenöt évesen sokkal könnyebb volt ráfogni minden nyomoromat egy vörös suttyó létezésére, mint beismerni azt, hogy egyszerűen csak utálom magamat, az életemet, és mindennél jobban apámat. Most már ez elmúlt, nem tudtam gyűlölni őt, és végképp nem kárörömöt érezni azért, ami vele történt. Őszintén sajnáltam őt is és a gyerekeit is, bár nem tudtam minden részletet arról, hogy pontosan mi történt náluk, de az éppen elég információ volt Alinától, hogy van egy halott feleség és négy félárva gyerek. Erre nem válasz a káröröm.
Persze ott volt a Bertie-vel történtek és Alina kihallgatása is, de utóbbiért már megkapta a magáét, az első pedig… nos, oda majd valami nagyobbat tervezek. Azért sajnáltam volna kihagyni egy ilyen remek alkalmat arra, hogy egy kicsit ne legyek gonosz vele és ne tegyem tönkre azt a fél óráját, amit még a színházban töltött. Azt az őszintének sem nevezhető mosolyt is szívem szerint kinevettem volna.
- Nem, valóban nem tudok róla semmit. Viszonylag hamar hazamentem tegnap, ahogy szerintem sokan mások is. -Nem hazudtam neki, még bőven volt dolgom otthon, nem is kevés. Most, hogy Bertie velünk élt és meglehetősen sok probléma volt vele, pláne az igazán rossz napjain, mindig igyekeztem hamar hazaérni, ha nem dolgozott vagy ha délelőtt volt csak bent, esetleg gyűlésre zavartam el. Mindkettőnknek jobb volt, ha mellette lehettem minél többet, így láthattam, ha éppen megcsúszott és próbálta kihazudni magát belőle, és támogathattam tovább, mintha semmi nem történt volna. -De Carol Dolohovot megkérdezheted, hogy látott-e valami gyanúsat, általában az utolsók között hagyja el a színházat. Persze ha hajlandó szóba állni veled. -Nem gondoltam volna, hogy Carolnak bármi negatív érzése maradt volna kifejezetten Weasley felé, de ezt nem állt szándékomban tudatni is vele.
Alina említésére csak a fejemet ingattam.
- Szerencsére nem. Erős és talpraesett lány, könnyedén túltette magát rajta. Inkább volt dühös mint ijedt, ami azt illeti. -Alina igazságérzete néha túlontúl magas volt, de nem várhattam el mást, amikor a legjobb barátnőjéről volt szó, akit megerőszakoltak, aztán még meg is vádolták gyilkossággal. Alina iszonyú mérges volt akkor, én pedig nem hibáztattam, elég hasonlóan éreztem magam én is akkor, bár kissé más okokból. -Meg tudom érteni igazából, hogy nagy volt a káosz meg minden, de sajnos egyik kollégádat sem menti ez fel azok után, hogy láttam, Dolohovék is milyen állapotban kerültek be a parancsnokságra. Habár gondolom, valamelyikük lépett is az ügyben, mert az egyik kedves aurort, akivel kiabáltam egy sort, mintha láttam volna a Czikornyai és Patza ablakát mosni. De lehet, csak káprázott a szemem. -Na ez, ez az igazi káröröm.

✼ ~~~ ✼

Life has knocked me down a few times, it showed me things I never wanted to see. I experienced sadness and failures. But one thing for sure, I always get up.
Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 16, 2020 9:33 am
Frida & Lyle

Pont olyan választ kaptam, amire számítottam, ő sem tudott semmiről és azt állította, hogy valószínűleg mások sem.
- Az átlagosnál korábban ment haza szinte mindenki? - kérdeztem vissza, hiszen ez fontos részlet lehetett a nyomozás során, ha esetlag a tolvaj tudott róla, hogy hamarabb kiürül majd a színház, mint egyébként szokott. - Már miért ne lenne hajlandó szóba állni velem? Tudtommal nem követtem el semmit ellene.
Nem gondoltam úgy, hogy bármiféle bűntudatot kéne éreznem Carol Dolohovval kapcsolatban. Kihallgattam a nyomozás során, ami nyilván nem volt egy kellemes élmény számára - számomra sem -, de nem éreztem azt, hogy lenne oka neheztelni rám. Csak a munkámat végeztem, legjobb képességeim szerint, igyekeztem úgy kezelni a lányt, ahogy elvártam volna, hogy a kollégáim az én gyerekeimmel is bánjanak. Nem értettem, Frida mire akart célozni ezzel, hacsak nem találta ő és a Dolohov lány akkora hatalmas bűnnek, hogy elvégeztem a munkámat. Bár arra gyanakodtam, hogy Frida inkább csak kivetítette az irántam érzett gyűlöletét másokra is.
- Persze, ez érthető. - Ebbe én sem köthettem bele, nyilván dühös volt a lánya, amiért berángatták őt és a legjobb barátnőjét ok nélkül, pláne a történtek után. Az én gyerekeim is kibaszott mérgesek lettek volna, valószínűleg még Tristan is, pedig ő nem volt egy indulatos típus. - Ó, hát... igen... valóban kirúgtak néhány kollégát az eset után.
Hogy én nem voltam közöttük, azt talán csak annak köszönhettem, hogy segítettem Fiona Dolohovnak - nem önként és dalolva, de megtettem. Nagyon fasz dolog lett volna tőlük, ha kirúgatnak azok után, hogy becsempésztem Carol Dolohov alibicsinálójának egy kevés drogot a parancsnokságra, kockáztatva ezzel lényegében mindent. Persze, ha nem tettem volna meg, annak még rosszabb következményei lettek volna...
- Amúgy apádnak meggyőződése, hogy valaki olyan lopta el a pénzt, aki itt dolgozik. Szerinted kire gondolhatott? Nem mondott nevet és nem is hiszem, hogy igaza van, inkább személyes ellenszenvnek tűnt a részéről... De azért kikérdezném az illetőt. Szóval dolgozik itt bárki, akit Mr. Scamander gyűlöl és megvádolna lopással?

Emme

Frida Scamander

Helios társulat

Lakhely :

London

Playby :

Emily Blunt

196

Frida Scamander
Pént. Dec. 25, 2020 8:20 pm
Lionel & Frida

- Rosszul fogalmaztam, nekem volt az hamarabb az átlagosnál. A legtöbben nagyon hamar lelépnek, nem várják meg, hogy valami utómunkálat rájuk maradjon. Csak néhányan maradnak bent sokáig, köztük velem, de mondom, tegnap sajnos én nem voltam bent sokáig. -Nem szolgáltam így sok segítséggel, de legalább azon elindulhat, hogy kik szoktak sok időt eltölteni a Heliosban a vendégek elmenetele és/vagy a próbák lefolyása után. Tényleg nem akadtak sokan, én voltam bent általában zárás után is, Bertie, ha délután vagy éjjel dolgozott, Dante és az anyukája, meg persze Carol, akinek nem kellett külön indok arra, hogy bent akarjon maradni. Rajtunk kívül is volt még néhány ember, akinek a beosztásától függött, hogy bent marad-e vagy sem, de róluk nem tudtam úgy véleményt mondani, mint erről a kis csapatról. Lehet, hogy egy helyen dolgoztunk, de itt is megvoltak azok a csoportok, akik sokkal szorosabb kapcsolatot ápoltak egymással mint a többiekkel. Az egyetlen, ami mindenkit összekötött, az Eustace gyűlölete volt. -Ebben egy percig sem kételkedtem, biztos vagyok benne, hogy apaként eszedbe sem jutott fájdalmat okozni egy már így is eleget bántott kislánynak. De azt nem tudhatom, ő hogyan fogta ezt fel és visszagondolva hogyan érez irántad. Ha szerencséd van, megértőbb mint mondjuk én vagyok vagy voltam és most is a segítségedre lesz.
Nem tartottam valószínűnek, hogy Carolban kifejezetten negatív érzelemként maradt meg az az egész, legalábbis nem Lionel Weasley miatt. Ha csak ő normálisan viselkedett vele, már az is több volt, mint amit ő és a többi gyerek a legtöbb aurortól kapott azokban a napokban. Még mindig fortyogtam, ha eszembe jutott, hogy képesek voltak berángatni egy kiskorút anélkül, hogy az anyja ott lett volna mellette. Azt hiszem, ki kellett volna rúgatnom mindegyiket, miután erről tudomást szereztem. Ott van Henry Dearborn, ügyvédek a feleségével, egész biztosan van olyan ismerősük, aki segített volna nekem az egész parancsnokságról leperelni a gatyát is.
- Nagyon helyes. Sejtettem, hogy Levinék nem hagyják majd szó nélkül azt, ahogy bántak velük. Nem ismerem azokat az aurorokat, akik ezt művelték, ezért nem is dolgom ítélkezni felettük, de azért még szívesen beléjük rúgnék az utcán, ha felismerném őket. -Hogy mennyire tökéletes példa volt a megrúgás, egészen büszke voltam most ezért magamra. Jólesett belegondolni, milyen emlékeket ébreszthetett ez most Weasleyben. Bennem nagyon jókat, de azt hiszem, ő nem értett egyet velem, amikor sokáig sántított, miután végeztem vele, az arca meg úgy nézett ki, mintha betalálta volna egy veszett macska.
Próbáltam gúnyosan mosolyogni a megjegyzésre, de csak egy undorodó grimaszra futotta, amit mintha félig elnyelt volna egy szar mosoly. De ennyit váltott ki belőlem, hogy apám természetesen most is Bertie-t okolja mindenért.
- Hogyne dolgozna, történetesen Gilbert Ollivandernek hívják, aki egy fedél alatt lakik azzal a nagyon okos apámmal, és ha ránézne a beosztására, látná, hogy tegnap nem is dolgozott délután vagy este. Úgyhogy akármennyire szeretné apám megtalálni a tökéletes indokot arra, hogy kirúghassa, sajnos ez nem az lesz.

✼ ~~~ ✼

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: