Merlin se gondolta volna, hogy ennyi idő után se találtam meg magam. Szó szerint és átvitt értelemben is értendő. Na jó, Merlin talán gondolta volna... elvégre ő Merlin, nem igaz? De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy még mindig csak tengek-lengek, pedig most kezdem a második Roxfortban töltendő évemet, tehát már ismernem kéne a helyet, mint a tenyeremet. Vagyisizé... azt hiszem, kezdünk eltérni a tárgytól. Illetve nem, azon egyszerű oknál fogva, hogy fogalmam se nincsen, mi is a tárgy tulajdonképpen. Igen, jelentem, engem se a nagy eszemért szeretnek. Többnyire. Aztán persze van, amikor igen, de az már más tészta. Vagy zöldség, esetleg gyűmölcs. Vagy... semmi. Annyira semmi, hogy nagyon. Na jó... komolyra fordítva a szót, igyekszem jól kihasználni az időmet. Tanulok, barátokat gyűjtök, kviddicsezek... okoskodok. Azt akkor is, ha senki nem kéri. Sőt, leginkább akkor. Viszont szerencsére nem kell egyedül művelnem az ilyesmit, mert itt van velem Ben is, akivel előszeretettel beszélgetünk és vitázunk gyakorlatilag bármiről is. - Amúúúgy... miért megyünk erre, miért nem arra? Meg amarra? Meg emerre? Meg... naaa, ötlet? Lököm meg játékosan Bent séta közben, hogy hátha előszedi az okosságait, és nem nekem kell kitalálnom mindent. Nem mintha annyira nehezemre esne, de magával csak nem vitázhat az ember, nem igaz? Azt hiszem, a mellettem sétáló kisember tökéletes partner az ilyenekre... egészen biztosan nem fogunk unatkozni, főleg ha abból indulunk ki, hogy az okoskodásnak mindig ideje van. Márpedig van.
✧ Sok szeretettel :3
Vendég
Hétf. Aug. 17, 2020 3:35 pm
Kíváncsian figyeltem a fejét, a vitakör végeztével nem tudtam hová tenni szerencsétlent, mert annyira felhergelt, hogy a mostani érthetetlenségében, nem értem, hogy nyerte meg ő a vitát. Elég ránézni és az ember máris látja, hogy valami nincs rendben. Na mindegy. Ettől függetlenül még imádok vele vitázni. Tény, hogy most én sem voltam jó formában. A végén annyira felcseszett, hogy annak érdekében a barátságunk megmaradjon, inkább hagytam nyerni őt. Már nem láttam értelmét annak, hogy kötözködjek vele. Végül is, ő egy Krum. Ha valamit akkor azt megtanultam, hogy nem érdemes az ellenségének lenni. Inkább csak jóízűen mókázunk azon, hogy külön házban vagyunk, holott simán lehetnénk mindketten ugyanabban, mondjuk ő a Mardekárban, nem pedig én a Griffendélben. Még ha cserediák, akkor is úgy tekintek rá, mintha ezer éve ismerném a fejét. Talán okkal jöttek ide és nem is akkora nagy véletlen az egész, nem igaz? Én legalábbis ritkán hiszek a véletlenekben. Ezért húzom szélesre a számat, amikor újra magyarázni kezd. Persze semmi értelme az egésznek, de én ettől még vigyorgok rajta. Végül megállok. Mert látom, hogy nem lehet most vele egyről a kettőre jutni. Annak érdekében, hogy ő maga is leálljon elébe állok és elállom az útját. Valószínűleg még túl alacsony vagyok ahhoz, hogy zavaró legyen ha örömömben elkezdek pattogni előtte, mint egy béka. De most nem örülök. Ezt azonban nem mutatom ki annyira. Csak figyeljen rám, ez a célom. – Nem mindegy? Neked komolyan az agyadra ment a vitaköri szereplésed. Állj meg egy kicsit és hallgass el. – nézek rá határozottan és elég komolyan ahhoz, hogy úgy tűnjön én a tizenkét éves parancsolni próbálok neki. Az a baj, hogy nem tudok. Hiába tűnök néha nagyon gorombának, azért az egész világot nem szeretném magam ellen fordítani ilyen kicsin. – Figyelj! Nem tudom te hogy vagy vele, de én meg is éheztem és meg is szomjaztam. Nem lenne egyszerűbb ha most szépen elmennénk enni és nem kötegednél? Különben is, szerencséd volt ma csak. Simán nyerhettem volna én is, ha úgy akarom. De nem akartam úgy. Szóval… – kellemetlenül elnézek és nem nézek a szemeibe, valójában nem kell mindig nekem nyernem. Nem akarok mindig én nyerni ellene. – Menjünk enni, mert farkaséhes vagyok! – itt, hogy minél hatásosabb legyek még a hasamat is megsimogattam, hogy tényleg nagyon éhes vagyok. Már csak az kellett, hogy korogjon egyet. Csak ugye nem korgott, mert még nem voltam olyan szinten, hogy ne lássak semmit. – Azt ne mondd, hogy te nem vagy éhes, hogy téged nem fárasztott le ez az egész!
Vendég
Csüt. Aug. 27, 2020 11:29 pm
Darian & Ben
"Minek verekedni, ha vitatkozni is lehet?"
Egy - egy vitaköri gyűlés után nem tudom megmondani, hogy épp milyen hangulatban hagyom el a tantermet. Engem és az esetenként nagy számat gyakorlatilag lehetetlenség kiismerni, legalábbis ebben a tekintetben. Most szerencsém volt, hogy én nyertem, és nagyobbra tudtam nyitni a számat, mint szegény Benji. Ez viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem tetszik neki... meg az se, hogy út közben megintcsak hülyeségeket puffogtatok. Nem tudom, mit csodálkozik még mindig rajta, elvégre már egy ideje ismerjük egymást, én pedig nem szándékozom kibújni a bőrömből. Nem mintha tudnék olyasmit csinálni, de még ha tudnék se akarom megpróbálni. Az nem nekem való manőver. - Nem, nem mindegy. Már miért lenne mindegy, hogy erre vagy arra? És különben is... hogy mimre ment? Vágok vissza gyorsan egy értetlen pislogással. Nem értem, mi baja Benjinek, de teszem amit mond, és megállok, hogy végighallgassam. - Persze! Biztos szerencsém volt... szerintem inkább ne okoskodj, ha lehet, mert a végén még úgy maradsz! De az evés ellen nincs kifogásom, felőlem mehetünk! Aztán majd kitaláljuk, hogy mit is csináljunk. Mert tudom, hogy mindenről el tudunk vitatkozni, és nagyon szívesen mondanám már csak vicceskedésből is, hogy nem, nem fáradtam le, de ez sajnos nincs így, úgyhogy.... menjünk enni! Adom meg magam a rábeszélésnek, és indulok el mardekáros barátom után, hogy visszaszerezzük a vitakör során elvesztett energiát. Csak ne pattogjon. Mondjuk kis tökmag létére egész ügyesen meg tudja láttatni meg értetni magát másokkal, úgyhogy nem kell félnie. Legalábbis szerintem. Aztán majd meglátjuk, hogy jól gondoltam - e.
Vendég
Pént. Aug. 28, 2020 4:55 pm
Kérdőn meredek rá erre a Darian gyerekre. Okoskodni azt biztos tud és persze megvan a magához való esze is. Bár szerintem a nővéremet tuti nem pipálná le magyarázás és agyfagyasztás terén. Ezt persze nem közlöm vele, mert a végén még Darian is megharagszik rám és vége annak a kicsi kis barátságnak ami úgy ahogy kialakult közöttünk, már ha ezt lehet annak nevezni, aztán én nem tudom. – Az agyadra. Ész tudod. Nem tudom, hogy mondják oroszul, de az ami idebent van. – azzal a fejemhez érek, remélem érti, hogy mire értem. Nem akarom most még elmutogatni, hogy mi a helyzet, remélem megérti. Amúgy sem vagyok jó abban, hogy egy zombit játsszak el, vagy egy fáradt lomha alakot, aki nem bírja magát. Túl kicsi vagyok ehhez, különben is, nem hiszem, hogy szívesen látna engem így. – Nagyot csodálkoznék azon, hogyha nem lennél kifáradva, hallod-e? – nekem még lenne egy kis energiám, de az inkább csak addig tartana amíg elérünk a Nagy teremhez és leülnék enni valamit. Érzem, hogy keveset ettem. Mert igazából fel akartam készülni erre az egész eseményre. Szerintem legközelebb nyugodtan fogok enni, hogy ne azért veszítsem el a vitát, mert közben éhes vagyok és az ételeken jár az eszem. – Hiányzik az apukád és az anyukád? – jobbra döntöm kérdőn a fejem. Igazából ezt még sosem kérdeztem meg tőle, igaz, hogy nem volt alkalmas idő rá. Ezt sem az. De eddig még nem volt olyan ismerősöm aki cserediák lenne a Roxfortban. Vagy túl nagyok és nem állnak szoba egy kisebbel, vagy lányok, velük meg én nem állok szóba. Még nem látom az értelmét. Amúgy is azon az elven vagyok, hogy nekem van időm. Nem akarok én is szerelmes lenni és úgy áradozni a lányokról, mint ahogy Laureen teszi. Amondója vagyok, hogy egy szerelmes a családban éppen elég. – Amúgy remélem most valami laktató is lesz. Ha nem bánod, most üljünk a Mardekárosok asztalához, legközelebb megyek én a tiétekhez. Megegyeztünk? - pillantok fel rá kérdőn, remélve, hogy legalább ennyi győzelmet megenged nekem, ha már a vitakört úgy is ő nyerte ugyebár. Szépen és lassan haladunk a bejárat felé, már csak egy kicsi kell és tényleg ott leszünk a Nagy teremben, mert farkas éhes kezdek lenni.
Vendég
Pént. Aug. 28, 2020 7:09 pm
Darian & Ben
-Persze! Majd biztos! Tudom, mi az, hogy ész, nem kell tanárbácsisat játszanod! Amúgy is, azt maximum én csinálhatnám, mert én vagyok a rangidős! Eresztek meg egy halvány vigyort az okoskodását hallva. Nem tudom, hogy lettünk mi jóban, de annyi biztos, hogy őt se kell félteni, ha magyarázni kell. Ő is a szájmenés nevű betegségben szenved. - Akkor most szépen befogod a szádat! Száj! Tudod, ami itt van! Itt, ni! Mutatok kölcsönkinyír visszajár alapon a számra, mert hát miért ne... egyikünk sem a normálisságáról híresült el a Roxfortban. Ja várjunk, semmiről sem. Az már más. Nem értem, miért csodálkozna azon, ha nem lennék fáradt. Igenis egész sokáig tudom bírni bizonyos dolgokban. Például a kviddicsben, Meg a szájjártatásban. Arról viszont nem volt szó, hogy ő is körülbelül ugyanolyan agyament, mint én vagyok. Hát... azt hiszem, erre szokták mondani, hogy zsák a foltját. -Te csak ne csodálkozz, inkább menjünk! Igyekszem gyorsan lezárni a témát, de ő már egy másiknál tart... egy másiknál, amiről egyébként nem igazán szoktam beszélni. Mert minek? Legfeljebb a nővéremmel, ő meg nem valami érzelgős típus, vagy ha mégis rájön az érzelgősség, akkor leginkább Larssal beszéli meg a dolgait. Azért jól megvagyunk mi ketten. -Hát... igen. Hiányoznak, bár tartjuk a kapcsolatot, de azért mégis. De azt hiszem, így mindenkinek jobb... Tanyának és nekem biztosan. Nem kell attól félnünk, hogy apáékkal akarnak összehasonlítani minket. Nem baj, tényleg jó ez így. Legyintek egyet, ezzel próbálva elhessegetni a kérdés okozta rossz érzést, és inkább arra koncentrálni, hogy jól érezzem magam. Szerencsére Benji megint ügyesen eltereli a témát, és újra az ételről kezd el beszélni. Tényleg nagyon megéhezhetett vitatkozás közben. -Rendben! Akkor most a tiétekhez ülünk. Mehetünk? Bólintok rá a kérésre, mert hát semmi bajom nem származik abból, ha a mardekárosok közé ülök le enni. Ekkorra már a Nagyterem bejáratánál voltunk, így előreengem Benjit, hogy keressen egy üres helyet az asztaluknál.
Vendég
Szer. Szept. 02, 2020 4:46 pm
Kíváncsian néztem rá. Ez egy kicsit érdekes beszélgetés lesz. De mondjuk tőle másra nem is lehetett számítani, ismerem már szerintem annyira, hogy tudjam ő ilyen és kész. A vitáink nagy része szerencsére nem olyan hű de vérre menő, így ha a hülyeségeinket leszámítsuk, simán olyan lehet, mint egy báty. Nem mintha nem lenne elég testvérem. De van! Ha Darian is a testvérem lenne tuti, hogy az agyára mennék és jó messzire elkerülném. – Cöh, most biztos nagyon okosnak gondolod magad. – magyarázok, de aztán mégis széles mosolyra húzom az arcomat, mert tényleg… vicces ez a gyerek a maga módján. Örültem, hogy végre beérkeztünk a nagyteremben és annak is, hogy sikerült rávenni őt, hogy üljünk az én asztalomhoz, holnap majd ülünk az övéhez és kész. – Nem értem miért ilyenek az emberek. – csodálkozom újra, azon amikor válaszol a kérdésemre azzal kapcsolatban, hogy hiányoznak-e a szülei. – Én még a testvéreimre sem akarok hasonlítani, nemhogy a szüleim, de… neked biztos nehéz lehetett szóval… örülök, hogy beszélsz a szüleiddel. – mosolyra húzom a számat, azt hiszem ez a téma nem fog a kedvenc témáink közé tartozni, de mindegy, legközelebb tudom, hogy a személyeskedés tökéletes fegyver lehet ellene. Mármint, ha a szüleit hozom fel. Ezt megjegyzem. Muszáj lesz. – Én nem tudom, hogy vagy vele, de… mindent fel tudnék falni, csak tápláló legyen. Szóval nekem mindegy mit eszünk. Ezután elmehetnénk a Fekete tóhoz, vagyis vissza oda. Megnézni a naplementét! Mit szólsz hozzá? Semmi romantikusra ne gondolj, csak be akarom fejezni az egyik rajzomat, ami a táskámban van. – paskolom meg a vállamon lévő barna bőrtáskát, amit egész nap cipeltem magammal mindenhová. Azt hittem lesz egy kis ihletem, meg miegymás, de nem lett. – Vagy ha van más elfoglaltságod, akkor elmegyek egyedül, csak megkérdeztem. – lehet, hogy unatkozna mellettem, de legalább nem lennék egyedül én sem. Az már más kérdés, hogy tudnék valamit rajzolni, vagy semmit sem. Leteszem a táskát magam mellé és leülök az asztalunkhoz. – Jó étvágyat. Ne nézd a többieket, ők mindig ilyen bambák. – mert még nem értik, hogy mit keres itt egy Griffendéles, mindegy, nem most fogok magyarázkodni nekik. Azt hittem, megszokták, hogy ő itt van néha én meg odaát ha olyan a napunk.
Vendég
Pént. Dec. 04, 2020 4:19 pm
Darian & Ben
Egy pillanatig csak csendben, félrebillentett fejjel és kissé értetlen, mégis érdeklődő tekintettel pislogok Benjire. - Már nem azért, Benji, de... szerintem arra már te is rájöhettél, hogy engem nem Cöhnek hívnak, hanem Dariannak! Vigyorgok rá pimaszul, és valószínűleg meg is kapom érte a magamét, de nem igazán érdekel. Legfeljebb majd megint jól elvitatkozunk. De hé! Abban mi jók vagyunk, nem féltem őt sem. - Én sem igazán tudom, miért ilyenek az emberek, de igazság szerint nem is nagyon számít. Majd rájönnek, hogy nem kéne ítélkezni, és kész. Már persze ha egyáltalán rájönnek. Mert sosem lehet tudni igazából, hogy éppen kinek mikor jön meg a jobbik esze. Ha megjön egyáltalán. Mert ugyebár ebben sem lehet teljesen biztos az ember. Nem igazán értem azt sem, hogy miért mondja, hogy a testvéreire sem akar hasonlítani, mert hát... az akkor is van, ha nem akarja az ember. Egy család, és mint ilyen elkerülhetetlen, hogy legalább egy kicsit ne hasonlítsanak egymáshoz a tagjai. - Nem szeretnél hasonlítani a tesóidra? Ezt nem értem. Én egész jól megvagyok a nővéremmel... de mi a gond? Nem értesz szót a testvéreiddel, vagy mi? Nem hiszem, hogy olyasmi, amit ne lehetne megoldani. Nézek rá kedvesen, de többet nem igazán tudok neki mondani, mert közben elérünk a Nagyteremhez, és leülhetünk enni, mert Benji láthatólag elég éhes. Nem hibáztatom egyébként, a vitatkozásban könnyen megéhezik az ember fia. Halkan felnevetek a megjegyzésén, miszerint mindent meg tudna enni, csak tápláló legyen. - Hát, mindent azért ne akarj megenni... a végén még nem menni fogunk a tóhoz, hanem gurulni. Azt meg gondolom, nem igazán szeretnéd. Egyébként pedig, a kérdésedre válaszolva szívesen visszamegyek veled a tóhoz, de... hé! Ha nem mondtad volna, hogy semmi romantikusat ne lássak bele, akkor most nem is tenném meg. De mondtad, úgyhogy magadra vess, ha mégiscsak... Eresztek meg egy halvány vigyort, amit remélhetőleg csak ő lát, mert hát nem akarom, hogy a háztársai ennél is furcsábban nézzenek rám, de nem tehetek róla, ezt nem lehetett kihagyni. Az utolsó mondatára meg inkább nem is reagálok, csak enni kezdek.... fő a békesség alapon inkább nem kritizálom a mardekárosokat, abból semmi jó nem származna.