Nyári szünet. Ez is valami olyasmi, amit vártam, közben pedig szinte ugyanannyira féltem is tőle. Hogy miért? Egyszerű. Mert hazamegyek, és egy hosszabb időt töltök otthon... ami nem egyszerű helyzet. Nálunk sosem az. Jó, persze, lehet, hogy más családoknál is káoszos az élet, de nálunk aztán tényleg az. Most meg főleg, hogy kamasz vagyok. Mármint... kicsiként sem lehetett könnyű velem, de mióta megnőttem és iszonyat nagy szájat és önérzetet növesztettem, azóta meg fokozottan nehéz lehet. Néha sajnálom is anyáékat miatta, de most... mit tehetek én róla, ha félig francia vagyok, azok meg a temperamentumosságukról híresek? Tudjanak rá, hogy egy kamasz, félig francia, lökött lányuk van, és kész. Nekem is bele kell törődnöm, hogy ők a szüleim... ami néha tényleg nagyon nehéz dolog. Nem szeretem apa állandó búskomorságát és honvágyát. De még ennél is jobban utálom anya munkamániáját, és azt, hogy soha, de tényleg, soha nem ér rá, amikor szükség lenne rá. Tudom, hogy szeret, de mi az már, hogy a munka fontosabb, mint a család? Pff! Majd biztos el is hiszem! Nem, ezt nem így játszák, anya! Hangosan csapódik be utánam a bejárati ajtó, majd nagy, csattogós léptek hallatszanak, és nem sokkal utána a szobám ajtajának csapódása is, ahogy bevágom magam után. Igen, most már biztos: hazaértem. Valahogy nem telhet el úgy nyár, hogy ne kapjunk össze legalább egyszer anyával. Ez már megszokott. Most mégis sokkal nehezebb a helyzet, mint eddig bármikor. Ugyanis most komoly. Nem emlékszem, hogy mikor vesztünk össze ennyire utoljára. Vagy eddig bármikor is. Mert neem, persze, hogy pont ilyenkor nem tud a papírjai mellett maradni... amikor pedig örülnék neki. Fenébe is. Egy darabig idegesen járkálok fel-alá a szobámban, mélyeket lélegezve igyekszem lenyugodni. Sajnos szinte sikertelenül. Majd, miután sokadjára is hiába próbálkozom azzal, hogy nyugton maradjak hirtelen felindulásból feltépem az ajtót, kirontok a szobámból, lerohanok a lépcsőn, és dühös, értetlen tekintettel állok meg ott, ahol anyát sejtem: a dolgozószobája előtt. Nem, egyelőre nem megyek ennél beljebb, mert tudom, hogy nem szereti... de vagy ő jön ki, de gyorsan, vagy én megyek be. - Most komolyan, anya! Mégis mi bajod van? Miért kell ekkora patáliát csapni... egy fiú miatt? Más anya örülne, ha a lányának barátja van, erre te meg... te meg kiakadsz! Ez nem normális, Merlinre is! Akadok ki szóban is, de ha kicsit is odafigyel rám, akkor a tekintetemből és arckifejezésemből ennél azért jóval többet is kiolvashat. Kérdés, hogy figyel-e. Én mindenesetre megadom neki az esélyt, nem mondhatja, hogy nem.
Ha valami nem jó, visíts :3 •
Vendég
Vas. Aug. 02, 2020 9:18 pm
to my sweet little girl
mother and daughter, best girlfriends or not?
Úgy gondolom, hogy valamiben igaza van Antoinenak. Tudom, hogy sokat dolgozom, és talán kevés időt fordítok a családomra, de mivel a férjem túlságosan beforgott a honvágyától, valakinek el kell tartani a családunkat. És az a valaki nem lehet a tizenöt éves lányom. Muszáj vagyok mindent beleadni, hogy ha feljebb akarok lépni a ranglétrán, és egy kicsivel több galleont hozni a házhoz.
Itt a nyári szünet, a lányunk hazajött Roxfortból, hogy eltölthessen egy kis időt itthon, és tudom, hogy vele kellene lennem, sütögetni vagy valami hasonlóan lányos-anyás programot csinálni, de most is épp betemet a papírmunka. Az íróasztal, ami előtt ülök, szinte meggörnyed a sok akta alatt, amiket hazahoztam az irodából. Legalább így itthon vagyok.
Éppen egy kobold kapcsolatokról szóló aktát lapozok át, amikor meghallom a lépteid a hátam mögött. Érzem rajtad, a levegőben, hogy feldúlt vagy, de őszintén nem értem, hogy miért, édes lányom. Hátra pillantok a vállam felett. Ott áll szőkeséged az ajtóm előtt, a folyosón. Nem jössz beljebb, tudod, hogy nem szeretem. Ez volt az első dolog, amit gyerekkorodban megtanítottam veled. Ide még apád sem teszi be a lábát anélkül, hogy fülét-farkát behúzva ne meneküljön ki öt perc múlva.
A hangod, a szavaid csupán értetlen fülekre találnak személyemben. - Héloise, gyere be - mondom halkan. Ó, az a ficsúr. Annyira nem való hozzá. Nem ér fel a szintjére, semmilyen tekintetben. - Azt hiszem tudod, hogy én csak jót akarok neked. És egyszerűen nem értem, hogy miért akarod magad tizenöt évesen odadobni valami jött-ment fiúnak. Én már nagykorú voltam, amikor megismerkedtem az apáddal - arról neked nem kell tudnod, hogy miket csináltam a Roxfortban apád előtt. Neked nem az az élet jár, ami nekem volt. - Tudod, hogy te vagy a mindenem. És én azt akarom, hogy olyan ember legyen melletted, aki felér hozzád - visszafordulok az asztalom felé, ezzel jelezve, hogy lezártnak tekintem a beszélgetést. Van egy olyan sejtésem, hogy nem fogja annyiban hagyni. Túlságosan az apja vére.
Vendég
Vas. Aug. 09, 2020 4:05 pm
Luise & Mom
Sajnos nem sokat tudunk találkozni év közben, mert hát a tanulás fontos. Anyáéknak meg ott a munka... főleg anyának. Ezzel nem is lenne baj, mert megértem én, hogy a munkája fontos neki. Tényleg. De hogy még nyáron - amikor végre hosszabb időt is együtt tud tölteni a család - is a papírjai felett görnyed, az már nem tetszik. Egyáltalán nem. Sőt, szerintem valami fura radarral van megáldva, mert bármit mondok neki, vagy szeretnék vele megbeszélni a munkájára hivatkozik, de ha valamilyen furcsa oknál fogva nagyritkán a fiúkra terelődik a szó, akkor egészen biztos, hogy félreteszi az aktuális papírhalmazát, és előszedi a kérdésáradatát. Nem lehetne elhagyni, hm? Kééérlek! A felszólításra, miszerint menjek be a szobába egy sóhajtással átlépem a küszöböt és odamegyek anyához. Nem értem őt. Nem értem, hogy hogy lehet ennyire konok... és miért csodálkozik azon, hogy én is az vagyok? Könyörgöm... ő se könnyen kezelhető természet, ahogy apa sem. Akkor meg mégis mit várt, mit csináljak? Azt biztos ne várja, hogy beadom a derekam és ráhagyom ezt az egészet. De szerintem ezt ő is nagyon jól tudja, hogy ez esélytelen. - Anyaaa! Merlin trottyos gatyájára kérlek, ne csináld már! Tudom, hogy jót akarsz, legfeljebb nem jól mutatod ki. Tisztában vagyok vele! Azt viszont neked kell tudnod, hogy nem vagyok olyan, aki csak úgy odadobja magát bárkinek is. Te is tudod, hogy ha én valami mellett ennyire kiállok, akkor ott érzelmeknek kell lennie. Nem szoktam csak úgy belemenni dolgokba, ilyen komoly dolgokba meg aztán főleg nem! Különben is, Clyde nem valami jöttment fiú. Te is tudhatnád, ha végre nem lennél ennyire fafejű, és engednél! Nézek dühösen farkasszemet anyára. Nem hiszem el, hogy ennyire önfejű tud lenni. Vagyis de, elhiszem... mert pontosan ez a helyzet. Viszont az nem járja, hogy mindig az övé legyen az utolsó szó. Akkor sem, ha valószínűleg ő úgy gondolja, hogy elmondta a magáét, ezzel le van tudva a kérdés. Hát, nagyon nem. - Biztos ez, anya? Biztos? Biztos, hogy az a fontos, hogy hozzám érjen fel az illető? Nem az a lényeg, hogy hozzád érjen fel? Hogy megfeleljen az elvárásaidnak, igényeidnek? Na ne már! Most komolyan... tizenöt éves vagyok, el tudom dönteni, hogy mi a jó, meg a fontos nekem. És azt is tudom, hogy éppen most készülsz elrontani valamit, amiről még azt sem tudod, hogy micsoda. Mondjuk én sem, de valami biztos, mert érzem. Szóval kérlek... nagyon szépen kérlek, ha nem akarsz még nagyobb galibát ebből az egészből, akkor ne akard megmondani, mi legyen. Ismersz, én is képes vagyok a saját fejem után menni... azt szeretnéd? Nem vagyok biztos benne...
Ha valami nem jó, visíts :3 •
Vendég
Csüt. Okt. 08, 2020 11:03 am
to my sweet little girl
mother and daughter, best girlfriends or not?
Mindig is tudtam, hogy ha én és a férjem egyszer gyermeket hozunk majd a világra, az körülbelül olyan lesz, mintha egy meteorzáport atombombával kereszteznénk, és nem is tévedtem. Héloise pont olyan. Makacs, önfejű, és meggondolatlan. - Nézd, drágám - mondom neked, és összekulcsolom a két kezem a térdemen - Clyde bizonyára kedves fiú, de én és apád leültünk beszélni erről - kamu - és arra jutottunk, közösen - ordenáré nagy kamu -, hogy ez a fiú nem való hozzád, és nem tűrűnk ellentmondást - ha ezt az apja megtudja, leveszi a fejemet. Hazudok, de nem tehetek mást. Meg kell értened, hogy mi, jobban mondva én, csak meg akarlak védeni. - Vigyázz a szádra, Héloise! - szólok rád egy kicsit erélyesebben, mikor olyan stílust ütsz meg a szavaiddal, amit sértőnek érzek - ne fenyegess engem lányom, húsz év előnyöm van a fenyegetésben! - mondom, bár én nagyon ritkán csináltam ilyet. Nem voltam annyira lázadó típus, mint Héloise. És szinte mindig hallgattam apámra, legalábbis amikor kiskorú voltam.
Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy mit lát ebben a fiúban. Hogy mégis miért ragaszkodik hozzá ennyire. Még gyerek, nem tudhatja, hogy mi a jó neki, hiszen az ő korában én sem tudtam. Hiába beszél, hiába fenyegetőzik, rajtam nem fog fogást találni, én annál keményebb nő vagyok. Az apja a vajszívű a családban, és nem én. Felállok a székből és odalépek elé. Két kezem a vállára teszem, úgy nézek mélyen a szemébe. Az apja szemei néznek vissza rám. Ó Merlin, csak most el ne gyengüljek. - Ha te nem akarsz ebből még nagyobb galibát, édes lányom, akkor hallgass rám, különben visszavonom a Roxmortsi engedélyedet, és nem vagyok rest írni ez ügyben az iskolának is.
Vendég
Hétf. Okt. 12, 2020 6:26 pm
Luise & Mom
Ezt nem hiszem el... de komolyan! Még nekiáll csitítgatni, meg jobb belátásra téríteni engem. Engem! Engem, akiről köztudott, vagy hát legalábbis elég sokan tudnak róla, hogy az nálam nem működőképes opció, hogy azt mondják, nyugodjak le. Sőt, csak még rosszabb lesz a helyzet. Hiába, apám lánya vagyok, kár tagadni... a vak is láthatja. Illetve láthatná. Na mindegy. -De? Nincs semmi de! Anya, te nem ismered őt, szóval ha lehet, akkor ne tegyél megjegyzéseket! Főleg ne vaktában lövöldözve, hogy az egyik majdcsak betalál, mert te is nyávogni fogsz, nem csak én! Mi az, hogy megbeszéltétek apával? Mi a fenéért kell nektek mindenbe is beleszólni? Ráadásul nem hiszem el, hogy apa beadta a derekát ebben az ügyben... most tényleg! Nem érdekel, hogy nem fogadtok el ellentmondást, én sem fogadok el nemet! Szakad ki belőlem egyszerre minden, bár tudom, hogy ennek azért még következményei lehetnek. Méghozzá súlyosak. Anyát ismerve meg lesznek is... de akkor se érdekel, törődjön a saját életével. Nem hiszem, hogy nagyiék bármelyiküknek is megmondták annak idején, hogy kivel jöjjenek össze. Ha meg mégis, akkor utólag is sajnálom őket, de én nem ők vagyok. Értelmes ez így egyáltalán? Nem vagyok biztos benne, de ez sem érdekel. Na már! Furcsálló, értetlenkedő tekintettel pislogok rá, mikor közli, hogy húsz év előnye van velem szemben a fenyegetésben... ami szerintem szemtelenkedés, de jól van az. - Óóó, értem! Szóval akkor... lássuk csak... áá, megvan! Szóval akkor te már mínusz öt évesen is szemtelenkedtél? Nagyon ügyes vagy, gratulálok, anya! De tényleg! Mondd csak, hogy csinálod? És akkor most mégis mit csinálok? Ja, megvan! Szemtelenkedek. Pontosan azt teszem, amit nem kellene. Hoppá! Na mindegy. -Igen, mert biztos nagyon érdekel, hogy mehetek - e Roxmortsba! Ha nagy szükségem lenne valamire, azt úgyis megoldom! Nem tudom, hogy hogy, de megoldom, nem kell aggódni! Szóval nem kell üzengetni a sulival, McGonagall igazgatónő valószínűleg nem a te hívásaidat és leveleidet várja tűkön ülve, vannak fontosabb dolgai is! Hoppá... lehet, megint túl messzire mentem, de ha egyszer nem érti, hogy nekem ez fontos? És nem csak nekem. Kezdek nagyon félni attól, hogy mi lesz, ha ezek ketten egyszer tényleg egymás közelében lesznek... jaj nekem! Nem baj, addig még azért van időnk szerencsére... hátha lenyugszik anya is... Clydedal meg majd beszélek, hogy ne csináljon vagy mondjon semmi hülyeséget. Persze... mert az pontosan úgy működik. Hogyne.