A segítség mindig akkor jön, mikor nem számítunk rá
Vendég
Szer. Júl. 29, 2020 9:10 pm
Luise & Lynn
Ha szóbakerülnek a hugrabugosok, akkor a legritkább esetben kerül szóba az, hogy márpedig mi sem csak a "bénák gyülekezete", meg a "maradék" vagyunk. Mi is képesek vagyunk meghallgatni másokat, és segíteni, ha arra van szükség. Sőt, mondhatni, ez a Hugrások szuperképessége. Az enyém biztos. Meg a hülyeség. Mondjuk lehet, hogy a kettő üti egymást, de hát na... sose lehet tudni, mikor melyikre lesz szükség, nem igaz? Mármint... valahogy nem tudom elképzelni, hogy a hülyeség bárhol, bármikor, bárkinek is hasznos lehet, de ki tudja? Egy biztos: ha valaki hozzám közel állónak valami baja van, akkor én ott vagyok, és segítek. Mindegy, kiről vagy miről legyen is szó. Nincs ez máshogy most sem. Nem tudom, mi baja lehet szegény Lyannának, de valami biztos... már egy ideje kerül mindenkit. A mindenki alatt pedig tényleg mindenkit kell érteni. Még az öccsét, Armint is kerüli, pedig az azért nagy szó. Nekem pedig van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy nem bírok megmaradni a hátsómon, és mindenbe is beleütöm az orromat. Abba is, amibe amúgy egyáltalán nem kellene. Ezért is vonom félre Lyannát a klubhelyiségben, hátha ki tudom belőle szedni, mi a probléma, ezzel is könnyebb lenne a helyzete. Tudom, hogy nem lesz egy egyszerű helyzet, meg valószínűleg fájdalmas, mert nem véletlenül kerül az ember mindenkit is, de itt vagyok, rám számíthat. Remélem, ezt ő is tudja. - Szia, Lynn! Figyelj csak... beszélhetnénk egy kicsit? Érdeklődök egy halvány mosollyal, majd ha beleegyezik, akkor elhúzódunk egy félreeső részbe, hogy nyugodtan tudjunk beszélgetni. Illetve én azt sem bánom, ha kimegyünk... elég jó idő van, úgyhogy ha neki úgy jobb, akkor legyen. Ha viszont nem akar beszélni, akkor egyelőre annyiban hagyom... később viszont újra felhozom a témát. Elvégre engem sem a gyors feladásról ismernek. Hogy ilyenkor idegesítő vagyok-e? Lehet... sőt, valószínűleg szinte biztos. De nem érdekel, az számít, hogy segíthessek, a többi mellékes.
Eljutottam az életem azon szakaszába, amikor módszeresen kerülök mindent és mindenkit. Ezzel csak egyetlen probléma van, hogy vannak emberek akik nem veszik a lapot, és nem látják, hogy nem akarok kommunikálni sem velük, sem senkivel. Az egyik ilyen Héloise Burgiére, akit régen talán a barátomnak mondtam volna, most viszont annyira kell az életembe, mint petpalack az óceánba. Nem tudom, hogy az ő felfogása ilyen nehéz-e, vagy a drágalátos Arminka küldte-e rám, hogy tudakolja meg, mi a halál bajom van, és miért nézek ki úgy nap mint nap, mint egy zombi.
Végülis lényegtelen. Ami számít az az, hogy egész álló nap engem csesztetett, hogy de na beszéljek már vele, úgy mégis, meg léccike, meg stb. Komolyan mondom, olyan ez a lány, mint valami levakarhatatlan vérátok. Szemforgatva fordulok oda hozzá, amikor a mai nap, már huszon-harmadszorra kérdezi meg, hogy beszélhetnénk e. Sóhajtok egyet. - Szia Louis! Persze, menjünk beszéljünk - adom be végül a derekam, bár fejben már a kegyes hazugságaimat fogalmazom. Próbálom kitalálni, hogy mégis mit kéne mondanom, ami nem árul el engem, és nem hozza zavarba, vagy éppen félelembe őt. Őszintén nem tudom, hogyan is lehetne elmondani egy ilyen dolgot bárkinek is. Hogyan is vallhatná be az ember másoknak, hogy megerőszakolták, mikor még saját magának sem merte bevallani.
Lassú léptekkel követem az egyik félre eső sarokba, ahol nyugodtan tudunk beszélni. Üveges tekintettel, érzelemmentes arccal fordulok felé végül. - Mit szeretnél? Odaadom a mágiatörténet házimat, lemásolhatod, ha akarod - mondom neki, és bőszen reménykedem, hogy tényleg csak ennyit akar.