Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Marius und Anita (& Antonia)

Anonymous

Marius und Anita (& Antonia) Empty
Vendég
Szomb. Júl. 04, 2020 10:23 pm
Marius und Anita

Lassan egy hete volt már Anita „meglepetés partijának”. Talán nem túl meglepő, de azóta úgy került, mintha egy fokhagymafüzérekkel telerakott UV-lámpa lennék. Persze tekintsünk el attól, hogy egy ilyen-módon dekorált lámpa belőlem sem váltana ki éppen előnyös reakciót. Egyéb, nem túl meglepő hírekben, nem tudtam megtalálni őt semmilyen mugli társalgási felületen (le merném fogadni, hogy még mobiltelefonja sincs), így ott sem tudtam beszélgetésbe elegyedni vele. Mondjuk, még ha lett is volna ilyesmije, szerintem blokkolt volna rögvest, ahogy ráírok.
Volt azonban, aki sokkal nyitottabb volt az én irányomba. Karl és Antonia von Regenstein-Schwellenberg teljesen el voltak ragadtatva attól a kis mennyiségű időtől, amit velük töltöttem. Meg voltak róla győződve, hogy én lennék a tökéletes férj morcos vámpír-lányuknak. Magas, előkelő származású, jóképű (úgy éreztem, mintha ezt anyámtól hallanám) … mit egyebet akarhatna még? Egy fél embernyivel kevesebb vámpírvér volna az én tippem. A szülők persze megnyugtattak, hogy Anitának csak egy kis idő kell, hogy hozzám szokjon. Biztos ő is ugyanúgy meglepődött, amikor meghallotta az „örömhírt”.
A jelenlegi szituáció is az ő ötletük volt. Meg voltak győződve, hogy a legjobb módja kettőnk összemelegedésének még több együtt töltött idő volna, ezért meghívtak magukhoz nürnbergi kúriájukra. Szokásukhoz híven, lányuk tudatának és/vagy beleegyezésének teljes hiányában. Mert az eddig is olyan jól bevált. Kezdtem azt hinni, hogy egy picit túlságosan be voltak zsongva az egész politikai házasságos ötlettől. Úgy éreztem magam, mint egy herceg, akit a két család közötti szövetség gyanánt hozzáadnak egy ismeretlen hercegnőhöz.
Egy nappal korábban érkeztem meg Nürnbergbe. Eleinte vacilláltam, hogy hoppanáljak, mint ahogy bármelyik varázsló tenné, vagy próbáljak diszkrétebben, vonattal jönni, hogy esetleg még egy szabadnapot is kicsikarjak a főnökömtől. Végül az előbbi mellett döntöttem, de ettől függetlenül korábban mentem, hogy szokjam egy kicsit a várost. Hátha még egy randira is el tudom hívni, hogy szabaduljunk egy kicsit a szülőktől. Nem kevés optimizmus kellett, hogy egyáltalán az ötlet felmerüljön a fejemben…
Másnap délben mentem el a kastélyukhoz. Olyan érzés volt, mint amikor egy filmben a főszereplő meglátogatja szerelme szüleit, és a családi ebéd a lehető legkínosabb esemény lesz, amit ő vagy a lány az elmúlt jó pár évben megélt. Épp annyi fordulat volt benne, hogy itt legfeljebb a szülők lesznek megszégyenülve a lány helyett. Anita ígyis-úgyis az lesz, ha csak nem vagyok fenemód szerencsés.
Aggályaimat félretéve, kiszálltam a taxiból, nem kevés borravalót hátrahagyva a sofőrnek a szokatlan úticélért cserében. Miközben felfele mentem a tekintélyes hosszú járdán a kastély fele, igyekeztem rendbe rakni a gondolataimat és minél természetesebb második benyomást kelteni. Persze, ötletem sem volt róla, hogy hogyan tudnék közelebb kerülni hozzá, és nem állt szándékomban úgy tenni, mintha volna. Improvizálni mindig is jobban tudtam.
Végül megérkeztem a bejárati ajtóhoz, és becsengettem, a lehető leglezserebb kisugárzással, amit össze tudtam kaparni a körülbelül ötperces séta alatt. És persze nem is lett volna igazi a nap, ha nem pont ő nyitja ki az ajtót…
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Júl. 18, 2020 2:18 am

Marius & Anita

Fojtogató érzés. Valamiért mindig ezt kezdem el érezni akkor ha felhozzák az Ő nevét. Alapjáraton semmi baj se lenne vele, de nem szoktam ahhoz, hogy a szüleim ennyire megkedvelnek valakit és feldobják az ötletet… nem is tudom, nem tudok azonosulni azzal amit kérnek. Sosem tudtam elképzelni azt, hogy valaki ilyen közel álljon hozzám, amilyet a szüleim erősen ajánlgatnak nekem. Én elhiszem mennyi előnye lenne ennek az egésznek, csak inkább külső szemlélőként nézném ezt az egészet, nem pedig a megélőjeként. Bonyolult ez az egész. Nem tudom az én makacs személyiségem mennyire jönne ki az övével, ami akármilyen is legyen, de az biztos eddig nem igen könnyítettem meg a helyzetét.
Másrészt itt volt az én saját kis problémám is, amit le akartam küzdeni minden áron, amibe senkit sem akartam beavatni, mert az gondoltam, hogy segítség nélkül is menni fog. Nem szorulok senki sajnálatára vagy segítségére ebben. Ezért kezdtem el zárni a szobám ajtaját, hogy mindenkit odakint tartsak és önmagamat is meggátoljam az ijesztgetésüktől fényes nappal legalábbis. Nem mintha ez bárkit is meggátolna attól, hogy még így is használja a varázserejét és bejöjjön hozzám.
Így utólag visszagondolva nem is vagyok olyan büszke arra, hogy vámpír vagyok, hiszen rengeteg előnye és hátránya van. Főleg hátránya, amit egy frissen átváltoztatott hozzám hasonló még nem tud kezelni és ez bántott a legjobban.
Talán meg még egy kis irigység, hogy míg Ő fényes nappal is közlekedhet, addig nekem minden egyébbel szembe kellett néznem, ezért kényszerültem az éjszakában mozgolódni és csupán csak azokat fogadni akik képesek így is elfogadni engem. Szó mi szó, a nappali pihenésre elég nehezen szoktam át, még most ebben a pillanatban is azzal küszködök, hogy ágyban tudjam tartani magam, de semmi. Miért képzeltem azt, hogy ez menni fog? Mert azt hittem, hogy ehhez is csak elhatározás és eltökéltség kell, de úgy látszik a szervezetem valami egészen mást akar, mégpedig ébren lenni. Ébren lenni, ahogyan annak rendes módja lenne, de így a négy fal között valami csodára várva nem olyan jó móka.
Ezelőtt túlságosan társasági lény voltam, most meg nehezemre esik megálljt parancsolni minden egyes nappali találkozónak amikkel előtte semmi bajom sem volt. Azzal a kevés ismerősömmel fél hónapja már, hogy tervezgetjük összeülünk beszélgetni, de a jelenlegi helyzet miatt inkább lemondtam, hogy elmegyek. Nem hiszem, hogy kíváncsiak mindarra ami a kiránduláson történt. Ezért ha lehet inkább nem dicsekszem azzal, hogy esetleg lesz vagy van egy jegyesem. Talán most emiatt nem tudok pihenni, mert ezen az egész hirtelen jött ötleten agyalok. Nem tudom mit mondjak. Még mindig csak fogom a fejem és kínomban bárcsak tudnék nevetni az egészen, de nem megy, mert valaki becsenget hozzánk.
Igazából abban reménykedtem, hogy az egyik ismerősöm legalább meglátogat, hogy nem fél tőlem és ezért a lehető legvidámabban próbáltam leszaladni a bejárati ajtóhoz, mert… mélyen legbelül tudtam, hogy társaságra van szükségem, nem pedig az egyedüllétre. A helyzeten meg nem segített az, hogy senki sem volt itthon rajtam kívül és ez minden volt csak épp gördülékenynek nevezhető időtöltés. Szóval nem is nagyon volt baj, hogy vendéget kellene fogadnom, mert míg idebent voltam tudtam, hogy nagy bajom nem fog esni. Ezért nyitottam ki az ajtót olyan bátran és nyugodtan. Viszont amikor megláttam őt, szerintem le se tudtam volna tagadni, hogy nem kicsit meglepődtem.
– Szia? Mi járatban vagy itt? – szerintem eléggé egyértelmű, hogy fogalmam sincs mit keres itt, de ha már itt van gondolom nem tarthatom őt odakint, nem csukhatom rá az ajtót sem, mert az arról árulkodna mennyire rossz házigazda vagyok. Így azt elkerülve inkább… inkább kinyitottam az ajtót, hogyha akar akkor bejöhessen.
– A családom nincs most itthon, ha velük akartál beszélni, akkor most be kell érned velem.

Outfit | ∞ szószám | Crazy | Das Herz sagt b l e i b der Kopf schreit GEH.
Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 21, 2020 10:19 pm
Marius und Anita
Ott állt a küszöb túloldalán, teljes szőke, jégkirálynő-voltában. Nem elég, hogy pont az válaszolt a csengőre, akit meg kellett volna lepni az egész felhajtással, de még otthon sincsenek a szülei. Nagyszerű. Na mindegy, ez van, ezzel kell élni. Ha nem egyéb, így legalább a szülők talán nem fogják kényelmetlen helyzetbe hozni egyikünket sem. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy egy kicsit kevésbé ellenszenvessé váljak számára az majd kiderül...
– Oh. Helló! Na nem baj, akkor beérem veled. – Mosolyogtam rá halványan. – Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy ők hívtak ide? – Gondoltam, nem kertelek neki és nem kezdek mindenféle hülye mentséget kitalálni, hogy mégis mit keresek itt. Arra viszont kíváncsi voltam, hogy hogyhogy nincsenek otthon azok, akik elsősorban felvetették az ötletet? Egy Renden belül adódó hirtelen teendő volt az első ötletem, és a többi tippem után is ezt tartottam a legvalószínűbbnek. Ilyenkor azért várna az ember valami értesítést, de lehet, ezt csak a muglik között töltött időm miatt gondolom.
Elvárásaimmal ellentétben, Anita ezúttal nem nézett ki úgy, mint aki egy kedvesebb gesztusaként rögvest karóba húzatna. Egy kis irritációt észre véltem venni benne, de sokkal inkább tűnt meglepettnek. Mondjuk, nem tudom, hogy kellett volna reagáljon, amikor a vőlegénye, akit már hetek óta ismer, váratlanul csak úgy betoppan a kúriára.
Mindazonáltal felmerült bennem a kérdés: Most mi legyen? Még túl világos van ahhoz, hogy bármerre is menjünk, és nyilván kint álldogálni a küszöbön sem volt kedvem egész nap. Végül úgy döntöttem, hogy belépek az oroszlán barlangjába.
– Kényelmes idekint lézengeni a küszöb előtt, meg minden, de arra gondoltam, inkább bent várnám meg a többieket. Szabad? – Kérdeztem meg, talán egy kicsit szemtelenül. Nem tűnt úgy, hogy kint akarna tartani, de ezt inkább illendőségből tette szerintem, mintsem az én társaságomra való igényből.
Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 16, 2020 2:31 pm

Marius & Anita

Nagyot nyelek amikor meglátom őt az ajtóban, arra azért nem számítottam én sem, hogy pont vele fogok szemkontaktust váltani, ha kinyitom ezt a – most – óriásinak tűnő ajtót. Mindegy. Erőt veszek magamon és nem viselkedem úgy, mint egy félős, szégyenlős kislány. Amit az ő közelében gyakran érzek, talán emiatt is zavar, hogy beszélgetnem kell vele. Lehet, hogy látszólag semmi baj sincs vele, normális srác mint a többiek és nem az ő hibája, hogy én én vagyok. Ha most a hideg ki tudna rázni engem, most biztos kirázott volna, de sajnos semmit nem érzek. Azt mondja beéri velem is? Merlinre! Tényleg falra mászok ettől a szövegtől. De sajnos nem küldhetem el, mint kiderül a szüleim hívták őt ide. Nem próbálok meg grimaszolni és hasonló érdekes fejeket vágni erre, ezen sajnos már nem tudok meglepődni. Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmit követnek el ellenem. Viszont mint mondtam ez sem olyan fontos. Már nem tudok meghökkent arcot vágni arra, hogy ő itt van és a szüleim hívták őt ide. Biztos hamarosan hazaérnek és ha nem lenne még itt akkor engem vonnának kérdőre, én meg nem akarok magyarázkodni a szüleimnek arról, hogy minek küldtem el, ha már idejött.
– Nem, nem hiszem, hogy magadtól idetaláltál volna, ha ők el nem mondják neked, hogy hol lakunk. – jelentem ki határozottan. Bár meg sem lepődöm azon, hogy legszívesebben haza küldeném, hogy menjen vissza oda ahonnan jött, mert nekem most nyugalomra van szükségem, nem az ő jelenlétére.
Viszont az érzéseimmel ellentétesen cselekszem. Beengedem őt a házunkban.
– Rendben. Gyere csak be. – elállok az útjából, mert még véletlenül sem szeretném ha esetleg eszébe jutna üdvözlő puszit adni, már csak azért is, mert egyszer talán a felesége leszek ő meg a férjem.
– Hozok valamit inni. Te addig maradj nyugton és ülj le a kanapéra. – ez lett volna a helyezd magad kényelembe parancsoló változata. Na mindegy. Szerintem már hírből ismeri, hogy szeretek parancsolgatni másoknak, ha tetszik nekik ha nem. Valószínűleg őt se kell félteni, mert meg tudja védeni magát, de amíg itt van, legalább addig legyen jó dhampír, mert ha mindent összetapogat kénytelen leszek azokat a tárgyakat lefertőtleníteni. Nem akarom sehol sem az illatát érezni, annak a nyomát, hogy a szüleim okosak voltak és elhívták őt ide, én meg ismételten semmit nem tudtam az egészről és ez zavar. Már másodjára hiszik azt, hogy számomra a tökéletes meglepetés Marius Dragomir.
– Valami erőset vagy gyengét kérsz inkább? – kérdezem meg tőle félúton, miközben a bárpult felé haladok, hogy elővehessek két poharat és azt amit ő inna perpillanat. Biztos kiszáradhatott a torka ebben az időben. Nem kis tehetség kell ahhoz, hogy ideszambázzon hozzánk az egyszer biztos. Elismerésem.

Anonymous

Vendég
Hétf. Aug. 17, 2020 6:32 pm
Marius und Anita
Messziről látszott Anitán, hogy körülbelül ugyanannyira van elragadtatva a helyzettől, mint amennyire én voltam, amikor előszőr hallottam róla. Bár próbálta leplezni, lehetett látni Anitán, hogy nincs túlságosan elragadtatva sem a jelenlétemtől, sem a jópofaságaimtól. Talán egy kissé gyatra próbálkozás volt részemről, ismerve őt, de legalább nem fogok nyugtalanul aludni, hogy nem számomra a legtermészetesebb módon üdvözöltem (a körülményekhez mérten).
Félreállt az utamból és befelé invitált (szigorúan csak illemből, persze, eszébe se jusson senkinek sem félreérteni!). Miközben beléptem az ajtón, megpróbált mindenféle érintést elkerülni, mintha attól tartana, hogy meg akarnám csókolni. Tudom, hogy nem kifejezetten vagyok a szíve csücskében, de azért én sem fogok egyből romantikázni egy olyan lánnyal, akit éppen csak köszönőviszonyban van szerencsém lenni. Bármennyire is örömet okozna a tudat az idősebb generációnak. Gondoltam rá,  hogy kommentáljam a helyzetet, de hamar letettem a további léc-rezgetésről, amíg még volt esélyem emberszámban mozogni a szemében.
Miután belül tudtam magam, hátam mögé sandítva láttam Anitát a ház egy általam ismeretlen szegletébe elsietni. Félúton megkért (mondhatni finoman rám parancsolt), hogy foglaljak helyet a kanapén. Emellett említette, hogy hoz valami italt is. Az illetékes bútort nem kellett sokat keresni, a ház összkomfortos kialakítása hamar felfedte a helyét.
Miközben a félcipőt hámoztam le a lábamról, Anita alig láthatóan visszanézett és megkérdezte, hogy mit szeretnék inni. Lehet, hogy a kelleténél nagyobb alkoholistának tűnök, mert egyből azt feltételezte, hogy valami szeszes itallal szeretném oltani a szomjamat így kora délután. Ismerem már azt a céget.
– Egyelőre inkább valami alkoholmenteset. Korán van még a berúgáshoz... – Közben esett le, hogy mennyire ironikus lehet ezt egy alapvetően éjjeli lény szájából hallani. Persze, nem voltam biztos, hogy Anita mennyire van hozzászokva a vámpírléthez.
Miután eltűnt a konyhában, elindultam a nappaliba. Utasításaimmal ellentétben nem ültem le azonnal, hanem nekitámaszkodtam az egyik üresebb fal-szakasznak, hogy kissé szemügyre vegyem a helyet. Mint azt várni lehetett, a szoba tágas, fényes és gazdagon díszített volt. Nem volt túlzottan csicsás, mint ahogy azt egy újgazdagabb családnál lehet látni. Ellenkezőleg, inkább elegáns, noha kissé régies berendezés árulkodott a birtok tulajdonosainak az ízléséről.
Csend volt a házban, eltekintve az időszakos enyhe zakatolástól, ami a konyha irányából jött, minden bizonnyal Anita jóvoltából. Miközben ő a konyhában foglalatoskodott, én elgondolkoztam, hogy vajon mikor jönnek a szülei. Ha valamikor van halvány esélyem is jobban megismerni Anitát, akkor ennél jobb alkalom kevés fog adódni...
Mielőtt még kételyeim támadhattak volna, elindultam a konyha felé, és megállapodtam az ajtó sarkában. Ott láttam őt, ahogy az általa előkészített frissítőket felpakolja egy tálcára. Megpróbáltam nem túl lopakodva odamenni, hogy ne ejtessem el vele a frissítőket.
– Unatkoztam egy kicsit, és gondoltam, megnézem, hogy mit csinál a kedvenc jégkirálynőm. – Hiába adom neki a szépet és próbálom másnak tettetni magam. Sose volt a fortém. Vagy a magam módján barátkozom meg vele, vagy sehogy.
Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 18, 2020 6:54 pm

Marius & Anita

Természetesen zavart, hogy itt van. De szépen lassan el kellett fogadnom, hogy egyszerűen betoppant az életembe és itt van. Az ő megjelenéséig minden egyszerűbbnek tűnt. Egyszerűbbnek és elviselhetőnek. Nem is kellett arra gondolnom, hogy mi lenne akkor ha elkötelezett nő lennék egy férfi mellett, akit szeretek és akivel le kell élnem az életemet. Sosem foglalkoztatott ilyesmi. Ezért lepett meg a külföldi kirándulásunkon az Ő felbukkanása. Most sem tudok mihez kezdeni vele. Ettől eltekintve azonban beengedem – nem mintha nem lenne elég bátorságom elküldeni a szüleim vendégét – és hellyel meg itallal kínálom.
Nem az a tervem, hogy megmérgezzem vagy legyengítsem őt, mert egy részem ugyanis jó házigazda szeretne lenni, csak éppen pont nem vele. Mégis előveszek két poharat és a válaszára várok, ami egy kicsit meglep, de legalább úgymond az első próbát kiállta. Veszek elő jeget is a hűtőből, úgy gondoltam, hogyha már rám bízta a döntést, akkor tényleg valami hideget kap tőlem. Három-három jégkockát pottyantottam a poharainkba, annál többet nem láttam értelmét beletenni. De ha mégis kellene akkor kint hagytam az üvegtálkában a jégkocka darabokat, sose lehet tudni alapon. Épp almalevet vennék elő, amikor ő újra megjelenik és közli velem, hogy unatkozik. Unatkozik! Hát unatkozzon, hogyha nem tud megülni a hátsófelén és veszteg lenni, amíg én befejezem az italok kitöltését akkor így járt és még jégkirálynőnek is nevezett. Engem!
Talán egy másik helyzetben ez még vicces is lehetett volna én meg jót nevettem volna rajta. Most még is csak egy halvány görbe jelenik meg az arcomon. Nem is ismer és jégkirálynőnek nevez, tipikus férfi szokás. Na mindegy.
– Ne haragudj, de nem tudok egyszerre két helyen lenni. – nem is szeretnék, de nem tettem ezt már szóvá. Almalevet veszek elő, régebben nagyon szerettem az izét, nem tudom, hogy ő hogy van vele, de most ezt kapja. Ha tetszik ha nem. Lehet, hogy narancslevet kellett volna adnom, hiszen az a klasszikus, de én ki nem állhatom a narancslevet. Talán ezt a rejtett üzenetet ő is megérti, különben biztosan azt vettem volna elő a szekrényből.
Bár arra igazából nem is gondoltam, hogy mi van akkor ha ő meg a narancslevet szereti és utálja az almalevet. Mindegy. Akkor jégkockás vizet kap és így járt. Meg fogtam az egyik jégkockával tele poharat és elkezdtem almalevet tölteni bele.
– Remélem szereted az almalevet. – jelentem ki alig rápillantva amikor már a második jéggel tele pohárhoz nyúlok és elkezdeném beletölteni az almalevet.
– Ha esetleg megéheztél az ide úton előbbre hozhatjuk az ebédet, mert nem tudom mikor jönnek haza a többiek. Különben sem szeretném ha éhesen bármelyiküket is megharapnád, ha ilyesmi esetleg megfordult volna a fejedben! – természetesen nem nézem ki ezt belőle, de akkor is úgy gondoltam, hogy tudnia kell, ebben a házban csak én szívhatom a vérüket, ám azt meg nem fogom megtenni, mert… igyekszem és kész. Néha nehéz megállni, hogy ne rémítsek rá Otto-ra a puszta megjelenésemmel és ez egy kicsit fáj.
– Na jó, csak vicceltem. – tudom, hogy szörnyű poén volt és biztos nem fogja érteni, de valahogyan vissza kellett adnom neki a jégkirálynőt. Mivel ő még nem ismer teljesen, azt sem tudhatja, hogy mikor beszélek fenyegetően komolyan és halálosan komolytalanul. Ezért éreztem jobbnak ezt is odatenni.
– Milyen volt az utad idáig? – magam elé veszem az egyik poharat, a másikat meg felé nyújtom a tálcán, remélve, hogy elveszi a sajátját. Látnia kell, hogy próbálkozom és nem az a célom, hogy szétszedjük egymást, a beszélgetési témát is csak ezért dobom fel.

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 20, 2020 5:15 pm
Marius und Anita
Meg kell mondjam, első látásra úgy tűnt, kifizetődött a merészségem. Nem elég, hogy a szemtelenségem talán most először egy nagy jóindulattal még mosolynak is elkönyvelhető arckifejezést varázsolt Anita arcára, de az még csak nem is tűnt túl kínosnak. Pont időben érkeztem, hogy lássam, hogy mit szánt számomra.
– Úú, jég! Micsoda egybeesés! – tettem hozzá nevetve előző felszólalásomhoz, hasonlóan szarkasztikus módon. Persze, nem állt szándékomban sértegetni, de az előző reakciója egy kissé vakmerőbbé tett. Persze, nyílván nem jeget akart velem etetni, ezt én is tudtam. Épp a hűtőből kotorászta elő az almalevet, hogy azzal öntse le a jégkockákat, elméjéből megy egy passzív-aggresszív megjegyzést, hogy a kedélyemet hűtse, nem túl hatékonyan.
– Almalé? Nem iszom túl gyakran, de nincs vele bajom. – viszonylag ritkán iszok ilyesmit, mert anyám túlságosan aggódott a cukortartalom miatt, hogy vegyen, és sosem szoktam meg. Habár ez a családon belül csak őt zavarja ténylegesen: apám meg én inkább kávézunk, Sandra meg úgy is vesz magának, ha épp olyan kedve van. Tulajdonképpen az első dolog, ami az almaléről eszembe jutott, az volt, hogy a színe nagyon hasonlít a whiskey-ére...
– Megharapni? Ugyan, nem kell aggódj, annál jobban neveltek! – vigyorodtam el Anitán, aki az aggályait fejezte ki családja vér-készletével kapcsolatban. – Még ha el is akarnék követni egy ilyen gaztettet, akkor sem fényes nappal csinálnám... – tettem hozzá, bár nyilvánvalóan csak revansot akart venni, amiért jégkirálynőnek neveztem. Ugyanakkor elgondolkoztam, hogy mennyire lát engem ő másnak, mint egy vérszívónak, vagy hogy csak a saját bizonytalansága miatt szól-e be ilyesmit.
Viccelt. – Minden viccnek fele igaz, tudod... – mosolyogtam rá halványan és talán egy kicsit pimaszul. Vicchez képest egy kissé komornak tűnt, épp ezért nem is voltam kifejezetten biztos benne, hogy mennyire beszélt komolyan. Bár, lévén ő is vámpír, biztos volt ideje kicsit kiismerni fajtája territoriális mivoltát.
Noha én nem csináltam túl nagy ügyet a poénkodásából, Anitán mintha azt láttam volna, hogy kissé kínosan érzi magát. Valószínűleg épp ezért váltott témát. Az idevezető utamról érdeklődött, még ha csak illemből is. Mint már korábban említettem, már egy napja Nürnbergben voltam, amikor is Martinnal, Anita öccsével volt találkozóm.
– Hát... eltelt. Nem jártam még Nürnbergben a váron kívül, szóval érdekes élmény volt. Kicsit több történelme van épségben, mint amennyi Dortmundnak... Mondjuk, ha olyasfajta idő lett  volna ma is, mint ami tegnap volt, annak egy kicsit talán jobban örültem volna. – meséltem neki. Egyelőre inkább kerültem a Martinnal történő tegnapi iszogatásom említését. Az igazat megvallva, eleddig nem tudatosult bennem, hogy ezen kívül viszont nem sok izgalmas dolog történt. Na mindegy, könyvelő vagyok, nem kalandor, még ha gyerekkoromban sokat is álmodoztam arról az életről.
Válaszom közben elvettem az almalevemet a tálcáról, amit Anita nyújtott felém és belekortyoltam. Hűvös volt, édeskés, és valamennyire még természetesnek is tűnt. Ismerve Anita családját, valószínűleg valami drágább, jobb minőségű hűsítőt hagytak vendégfogadásra.
– És te? Hogyhogy ilyenkor egy szál magadban vagy itthon? – kérdeztem vissza. Persze, elsőkézből tudtam, hogy vámpírként körülményesebb intézni az ügyes-bajos dolgokat, és félig-meddig már azt vártam, hogy azzal válaszol, hogy hirtelen dolguk támadt a Rendben. Mindazonáltal, a beszélgetést el kell valahol kezdeni, és nem ülhetek, mint a kuka.
Anonymous

Vendég
Hétf. Aug. 24, 2020 10:44 pm

Marius & Anita

Nem tudom hová tenni őt. Talán ez a legnagyobb gondom. Ezért zavar, hogy olyan, amilyen. Ha legalább nem lenne "kedves" simán ráfoghatnám arra, hogy ezért meg ezért nem bírom őt. Hogy hallani sem akarok róla, mert rémes a természete. De a baj az, hogy még nem is ezzel van a gond. Valahányszor – akárcsak most is ebben a pillanatban – végigmérem őt óvatosan, hogy semmit ne vegyen ebből észre, mindig eszembe jut, amikor legelőször találkoztunk. Ilyenkor összeszorul a gyomrom és leginkább elkerülném őt, mert nem akarok arra emlékezni ami akkor történt. Nem tudom mit reagáljak arra amikor megörül a jégnek és még nevet is. Talán vele együtt kellene nevetnem, talán nem kellene savanyú képet vágnom és úgy tennem, mintha nem érteném őt meg. Mintha nem lenne eleve vicces ez az egész helyzet. De nem teszek semmit. Én csak folytatom azt amit elkezdtem. Almalét hozok és töltök is ki a pohárba.
– Meleg van, ezért gondoltam, hogy teszek egy kis jeget bele. – magyarázkodom, bár szerintem ezt neki is tudnia kellett volna.
– Véletlen egybeesések amúgy sincsenek. Te még hiszel az ilyen dolgokban? – kérdőn felvonom a szemöldökömet. De ahelyett, hogy veszekedni kezdenék vele, inkább a saját dolgommal foglalkozom.
– Bocs, nem akartam csak vizet adni neked. – bár lehet egyszerűbb lett volna, én azonban még is több ideig akartam távol lenni tőle, mint néhány másodperc. Bár így is idejött, amikor én szépen megmondtam neki, hogy maradjon veszteg. Van egy olyan érzésem, hogy ő sosem fog szót fogadni, de talán pont emiatt válhatna különlegessé. Végül is, nagyon unalmas lenne ha azt tenné amit kérnék tőle. Ebből látszik, hogy van saját akarata.
– Igaz, ne haragudj, de a legutolsó találkozásom egy igazi vámpírral nem békésen ért véget, mint láthatod. – megsúroltam a nyakam a szabad kezemmel, ha erre gondoltam mindig kirázott a hideg, nem vele volt bajom, és az igazi vámpírt se azért mondtam, mert ő esetleg ne lenne az félig. Mert ő mégis csak békésebb, talán még nálam is, nem tudom elképzelni, hogy valaki nyakát harapdálja és életeket vegyen el.
– Nem vezetett még senki sem körbe téged? Hmm. – elgondolkodtam egy pillanatra. Mivel én nappal nem igazán tudok mihez kezdeni magammal és az ő körbevezetésével széles mosolyra húztam a számat, amikor eszembe jutott a megoldás.
– Talán Martin körbevezetne téged, csak beszélni kell vele és biztos megmutatja neked a várost. – mert én biztos nem merészkedem ki a napra, folytathattam volna a magyarázatot így, de nem mondtam semmi ilyesmit. Szerintem teljesen érthető, hogy nappal miért nem szívesen merészkedem ki.
Szemet forgatok a kérdésére.
– Szerintem elég nyilvánvaló. Nappal van, ilyenkor ritkán van dolguk itthon. Ha meg én sem lennék itt, most biztosan odakint várakoznál a családomra. – nem akarom azt mondani, hogy talán tudták, direkt rendezték így, de nagyon olyan érzésem van, mintha ez lett volna az eredeti tervük.
Ezt a gyanúmat, persze nem osztom meg Marius-al. Inkább iszom még egy kicsit a jeges almaléből, majd a poharamat leteszem a pultra és ránézek.
– Különben is, már tudok vigyázni magamra. Nem kell, a szüleim védelme. – komoly arcot vágok, bár igazából sokkal jobb lenne, ha ennél is törékenyebb lennék, ha a régi lehetnék, akkor talán Otto sem félne tőlem, annyira.
Mert bár nem mutatja, látom az arcán, hogy retteg, hogy azt hiszi egy ijesztő szörny vagyok.
– Üljünk most le a kanapéra. Nem szeretek állva beszélgetni. – lehet, hogy most még elválasztott tőle a bárpult, de ott maximum csak a kanapé másik végébe tudok elhúzódni. Na mindegy. Én elindultam, vissza a nappaliba a poharammal a kezemben, amit újra magamhoz vettem.
– Árulj el nekem valamit kérlek, legutóbb miért Japánt választottad a kirándulásod színhelyének? – helyet foglaltam a kanapén és kíváncsian felé pillantottam, mert ez tényleg nagyon foglalkoztatni kezdett és nem tudtam elképzelni, hogy vajon ő miként kerülhetett akkor oda. Mi dolga lehetett ott? Választhatta volna Thaiföldet is, akkor biztosan nem találkozunk és most nem kellene faggatnom őt semmiről sem.

Anonymous

Vendég
Szer. Aug. 26, 2020 5:28 pm
Marius und Anita
Eltekintettem az enyhén savanyú kifejezéstől Anita arcán. Ezúttal nem tűnt úgy, hogy a vicceskedési kísérletem különösebb sikert aratott volna. Valahol kedvem lett volna megmondani, hogy ne vegye már annyira komoran a társalgásunkat, de jobb szeretem nem ilyen közvetlen módon irányítani a beszélgetéseimet.
– Tanúsíthatom. – mosolyodtam el, amikor Anita közölte a nyilvánvalót. Pont én ne tudnám, aki a vámpírokra nézve legbarátságtalanabb napszakban idecaplatott?
– Lehet... Viszont belebolondul az ember, ha mindenre megpróbál magyarázatot találni, ami körülötte történik. – vontam meg a vállamat. Talán nem túl meglepő, hogyha egy ilyen gazdag lánynak ilyen materialista világszemlélete van. Ettől viszont még inkább úgy tűnt, hogy nehéz dolgom lesz vele, ha viccelődésen kívül nem nyújtok valamiféle értelmi tartalmat is a társalgásban.
Megsúrolta a két halványvörös pontot az ütőerén, utalva legutóbbi találkozására vámpírral. Persze, nem említve a Japánban megeső találkánkat, bár azt aligha lehetne annak nevezni, tekintve, hogy mennyire távol tartotta magát tőlem. Ez a mozdulat azonban kezdte igazolni a feltevéseimet Anita visszafogottságával kapcsolatban. Egyelőre azonban jobbnak láttam ezt nem kimondani.
– Martin...? Igen, ő bizonyára jó idegenvezető lenne. De mindig is szerettem a saját szakállamra botorkálni az ilyen új helyeken. – Ezzel még nem is lódítottam akkorát. Martin inkább beszélt a városról meg Anitáról, de közvetlenül nem sok mindent mutatott be a vár külsején és a kedvenc bárja belsején kívül. Persze ő maga nem ajánlkozott idegenvezetőnek, elég nyilvánvaló okokból. Mintha nekem különösebb örömet okozna a nappali séta.
Ekkor mondott Anita valamit, amitől el kezdtek kattogni a fejemben a fogaskerekek. A szülei ritkán vannak itthon napközben. Persze, ez magában nem olyan meglepő ilyen magasrangú Rend-tagoktól, mindazonáltal foglalkoztatott a kérdés, hogy akkor miért délre hívtak ide. Talán kezdettől fogva az volt az ötletük, hogy kettesben legyek Anitával? Lehet, úgy gondolták, hogy az ő jelenlétük miatt esik nehezére megnyílni felém... Még véletlenül sem azért, mert fajtám egyik képviselője örökre megváltoztatta volna az életét, vagy ilyesmi. Nem voltam benne biztos, de mintha az ő hangjában is hasonló vélekedést hallottam volna.
– Fenébe! Most akkor egész nap éhezni fogok? – viccelődtem tovább, kissé túldramatizált hangon, miközben, Anita kérésére, visszaindultunk a kanapéhoz, ahova eleinte le akart ültetni. Szerencsére nem voltam még annyira éhes, és ezúttal remélhetőleg ezt Anitának is át tudtam adni. Nem szeretné visszaélni az így is elég ingatag vendégszeretetével.
Leültünk, és kisvártatva megkaptam tőle a kérdést, amire félig-meddig már számítottam. Persze érdekelte, hogy hogyan tudtuk mindketten ugyanazt a helyet választani vakációzásra.
– Ez is az őseid ötlete volt. – vallottam be, nem akarván titkolózni. – Gondolták, hogy ha már politikai házasságba adják a lányukat, akkor azt a lehető legünnepélyesebb módon akarnák tenni. Igazából sokat beszéltek erről apámmal is, és neki ugyancsak tetszett az ötlet. Mondjuk, szerintem ezt te is sejtetted... – folytattam, halványan mosolyogva. Nem voltam teljesen biztos benne, mennyire jó ötlet ennyire őszintén beszélni, de a hazudozás nem volt kifejezetten a stílusom. Az is lehet, hogy már a Martinnal való találkozásunk létéről is gyanít valamit, de azzal nem igazán törtem magam.
– Emellett, mindig szerettem utazni, Japánban meg még nem voltam, szóval nem volt túl sok ellenvetésem. – fejeztem be a mondókámat. – Bár az egész házasság téma nekem is szokatlan... – tettem hozzá vigyorogva.
– És téged mi vitt oda? – kérdeztem vissza neki. – Nem úgy tűnik, hogy tudtad, hogy én is  ott leszek... – Ha tudta volna, talán most is kicsit felszabadultabb lenne. Legalább annyira, hogy ne fanyalodjon el, amikor viccelődni próbálok.
Anonymous

Vendég
Szer. Szept. 16, 2020 4:42 pm

Marius & Anita

Türelmesen végighallgatom őt, amihez nem tudok hozzászólni vagy amivel egyetértek csak bólogatok. Végül is sok olyan dolog van amihez nem tudok csak úgy hozzászólni, nem is nagyon akarom megcáfolni őt azzal kapcsolatban, hogy mit tesz. Persze érdekel az amit mond, nem azt mondom, hogy nem. De most éppen azon mérlegelek, hogy mennyire megbízható személy és hasonló. Egészen addig nem vágok közbe amíg a kérdésemre nem válaszol, miszerint ez az egész a szüleim műve. Valahol mélyen legbelül mindig is sejtettem. Csak arra nem gondoltam, hogy Marius ennyire őszinte lesz és elmondja azt amit igazából már azóta hallani akartam, hogy megláttam őt.
Komolyan nézek rá. Végig mérem őt, valójában annak a jelét próbálom kideríteni, hogy ezt az egészet most hazudja, vagy tényleg ez az igazság. De olyan hihetően adta elő az egészet, a szüleim meg okkal titkolóztak előttem, hogy kénytelen vagyok hinni neki.
– Valahogy nem vagyok meglepve, hogy képesek voltak ilyesmit eltitkolni előlem. Gondolom azt kérték, hogy hallgass erről egy darabig. – elhúzom a számat, valószínűleg viselkedhetek vele normálisan is, mert minél jobban ellenkezek ezzel az egésszel, annál nehezebb lesz megkedvelnem Marius-t.
– Ne haragudj, mérges voltam rád, amiért csak úgy belecsöppentél az életembe. Most meg kiderül, hogy nem te tehetsz róla, hanem a szüleim… – ez azért nem kis meglepetés az biztos.
– Mondtam már, hogyha éhes vagy, akkor nem kell megvárnunk a többieket. – újra visszatérek arra a lehetőségre, hogy együtt fogyasszunk el valamit. Mert ez biztosan egy csapda, az én csapdám, ő meg csak a csali. Kénytelen vagyok elfogadni, hogy ez van. El nem küldhetem.
– Születésnapom volt, plusz jó lehetőségnek tűnt szövetségeseket keresni, találni ott Japánban. Tudod a kellemest a hasznossal… – egy kicsit csüggedt voltam. Akkor persze nagyon örültem, hogy oda látogatunk el, hogy ott kirándulhatunk és megismerhetünk új embereket is, de… Igen itt van ez a de szócska, nem tudok szemet hunyni afelett, hogy már megint rászedtek a szüleim és én még nem is rájuk voltam dühös, hanem Marius-ra.
– Nem mondták, hogy más is lesz ott. De tudod, jobb így, mintha csak belejelentették volna, hogy holnaptól bővül a család. – mert ott esetleg még meg is ismerhettem őt, csak azt sajnálom, hogy olyan nagyon rideg voltam vele és érzéketlen.
– Különben szólhattál volna hamarabb is. Na mindegy, nem a te hibád. Nekem kellett volna kérdeznem. – azzal karba tettem a kezeimet, nem tudom mihez kezdhetnék ezzel az egésszel, nagyon duzzogós sem szeretnék lenni, csak ez az előtte lévő kép rólam, most biztosan olyan. Nem számít, ki kell találnom, hogyan leckéztessem meg a szüleimet. Nem irányíthatnak engem, minket!
– Van valami ötleted? – kíváncsian fordulok felé.  

Anonymous

Vendég
Hétf. Szept. 21, 2020 8:55 pm
Marius und Anita
Úgy tűnt, sikerült újból meglepnem a kissé felmelegedni tűnő jövendőbelimet. Sokan mások valószínűleg kerülték volna ennyire szégyentelenül feltálalni az igazságot, amit elvileg okkal kellett volna titokban tartani, és jó nyugodtan tönkre tudta volna tenni ezt a beszélgetést is, ha Anitának kissé másabb jelleme lett volna. Viszont tudom magamról azt is, hogy nem vagyok a legjobb hazudozásban. Előbb-utóbb úgyis rájött volna, és akkor sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog. A félreértés elkerülése végett kisvártatva tudtomra adta, hogy nem érte váratlanul, hogy a szülei titkolóznak előtte.
– Ha ez ad némi megnyugvást, én is csak jóval az alku megkötése után szereztem az egészről tudomást. – Közöltem vele a történet felém eső oldalát. Emlékszem, hogy anyám mennyire izgatott volt, amikor vélhetően megbeszélték az egészet. Persze, akkor még titokban kellett tartsa, én meg nem tudtam, mi lelte, vagy hogy miért kérdezősködik annyit a szerelmi életemről hirtelen.
Most viszont rajtam volt a sor, hogy meglepődjek. Valamiért nem számítottam rá, hogy Anita bocsánatot kér a ridegségért, arra meg végképp nem, hogy még őszintén el is mondja, hogy mi baja volt velem.
– Nincs semmi baj – dőltem hátra a kanapén – Őszinteségért sose kell bocsánatot kérni. Különben is, minden okod megvolt rá, hogy ne legyen az ínyedre ez az egész. Nem valami természetes az ilyesmi, főleg manapság. Az nem sokat segített, hogy egyből megmondták, hogy márpedig mi össze fogunk házasodni. Na mindegy. Nem sok értelme van őket hibáztatni, biztos csak segíteni akartak. A maguk módján... – El szerettem volna kerülni, hogy nehezteljen a szüleire, csak mert más definíciójuk van a segítségnyújtásról. Noha valószínű volt, hogy ezen nem én fogok változtatni.
– Nem kell aggódj, csak viccelődtem. Kibírom, amíg hazajönnek. – Nyugtattam le túlbuzgó házigazdámat. Bár, ha ennyire erőlteti a dolgot, lehet be kellene adnom a derekam... Nem, egyelőre várok még. Sok van még a napból.
Születésnap. Mintha hallottam volna von Regenstein-Schwellenbergéket említeni valami ilyesmit. Egy Japánba történő utazás meg végképp nem hangzik elrugaszkodott ötletnek, főleg, ha az ember ilyen anyagi háttérrel rendelkezik. Egész biztos vagyok benne, hogy üzleti szempontból sem éppen hátrányos ottani kapcsolatokat építeni, noha olyanról még nem hallottam, hogy valaki szánt szándékkal kombinálni próbálja a kettőt.
– Hát... Boldog születésnapot így utólag akkor. Ha úgy veszed, lehet engem szántak ajándéknak... – vigyorodtam el – Bár szólhattak volna, hogy ne éppen nikotinszagú kölnivel állítsak oda. – tettem hozzá.
– Jobb később, mint soha. – válaszoltam az enyhe dorgálásra. – Különben is, ha elmondom korábban, szerintem rám csaptad volna az ajtót. – Megpróbáltam nem túlságosan erőltetni a humort, mert az még annyira sem válik be, mint mindig őszintének lenni.
– Ötletem... mire? – Anita nem sok kontextust adott a kérdésére, viszont nem kellett túlságosan megerőltessem magam, hogy rájöjjek, hogy mire is gondol. – Ki akarsz fogni a szüleiden? – Kérdeztem vissza, bár a választ már tudtam.
– Lássuk csak... – Gondolkodva az órámra néztem. A nagymánus most hagyta el a hármast. – Sok mindent kint nem csinálhatunk még egy pár óráig, szóval eltűnni innen még nem nagyon játszik – töprengtem, tekintettel arra, hogy kettőnk közül másfelen vámpírok vagyunk. Emellett azonban nem zártam ki teljesen a Martinnal szerzett város-ismeretem kamatoztatását valamikor a nap folyamán. – Hacsak... hoppanálni lehet innen? Lehetőleg fedett helyre...– Nem lenne épp idegen gondolat, hogy a varázslók egyik közkedvelt utazási módját használjuk, amennyiben nincs a birtokra védőbűbáj helyezve, mint az várható lenne. Az igaz, hogy a kifejezetten mugli-szerű életvitelem miatt hajlamos vagyok erről a lehetőségről megfeledkezni.
Anonymous

Vendég
Kedd Szept. 22, 2020 6:41 pm

Marius & Anita

Érdeklődve néztem rá, de nem akartam semmi rosszat mondani neki vagy megszólni őt, mert már kiderült, hogy nincs vele kapcsolatban semmi olyan rossz dolog. Csak rossz helyzetben és körülmények között sikerült őt megismerni. Emiatt lehet, hogy kerültem is őt, meg nem is akartam nagyon a közelébe kerülni. Miért? Mert meg voltam győződve arról, hogy ő esetleg rossz ember és semmi értelme nincs vele beszélgetni. Pedig talán lett volna. Sokkal hamarabb sikerül rájönni az igazságra. Az igazságra, ami talán mindkettőnknek kijárt volna. Nem hiszem, hogy sokat kellene nekem utálkoznom emiatt, mert ahogy mondta az imént, ő is csak az utolsó percben szerzett róla tudomást. Annyira utálom amikor ezt csinálják. Komolyan. Végighallgattam őt, amikor azt mondta, hogy az éhséggel egy kicsit viccelt, próbáltam őszintén elkuncogni magam. Az biztos, hogy ritkán látott így. De ha másmilyen lenne a természete valószínűleg még mindig a „jég királynő” lennék és nem is akarnék megnyílni előtte sem pedig beszélni hozzá.
Azt hiszem, nagyon undok voltam hozzá és lehettem volna kedvesebb is.
– Ha te voltál a meglepetés, nem gondolod, hogy hiányzott rólad a piros szalag? – felé fordulok és igyekszem kedves lenni hozzá. Tényleg megérdemli, hogy beszéljek vele.
– Lehet, de nem biztos. Ha tudom, hogy nem vagy ellenséges akkor beengedlek. – ezzel kapcsolatban lehet, hogy vannak kétségeim, de mindenesetre jobb ha így történt, mintsem máshogyan. Ha nagyon rossz hangulatban kap el, van az a pénz ami miatt rácsukhattam volna az ajtót, de nem tettem. Ennyi szerencséje van. Hogy akármit teszek, attól még szeretem a szüleimet és valószínűleg nem fogom bántani egyiküket sem. Főleg Otto-t nem, ő olyan védtelen és már most biztos, hogy retteg tőlünk, a nagyobb testvéreitől. De nem akarom, hogy rosszul érezze magát, éppen ezért nemlegesen megrázom a fejem, amikor azt hiszi, hogy a szüleimet szeretném megleckéztetni vagy ilyesmi.
– Nem, ne aggódj. Valószínűleg nem díjaznák ha sokat ellenkeznék velük. – nem mintha nem szoktam volna. Mert olyan sokszor kértem, hogy magyarázzák el a velem kapcsolatos dolgokat, hogy ennek a hiánya mindig felhergel. Érthető nem?
– De lehet, ne aggódj. – széles mosolyra húzom a számat és azzal felállok a kanapéról.
– Van egy alagút, ami a városba végéhez vezet vagy hop-porral eljuthatunk akár a kedvenc helyemre. Lefogadom, hogy ott még nem voltál! – előkeresem a hop-poros porcelán vázát és ha ez megvan, akkor visszafordulok felé.
– Nem foglak magadra hagyni, szóval légy jó és fogd meg a kezem. Ki tudja hol kötsz ki a végén és még én leszek érte a hibás. – felé nyújtom a szabad kezem. Azt remélve, hogy jönni fog és nem kell kérlelni őt és nyúzni, hogy jöjjön már. A szüleim meg, őket azt hiszem így fogom egy kicsit elgondolkodtatni, hogy vajon hol lehetek, mert biztos, hogy nem itthon és még Marius sem lesz itt.

Anonymous

Vendég
Hétf. Szept. 28, 2020 8:11 pm
Marius und Anita
Úgy néz ki, az őszinteségem ezúttal kifizetődött. Anita megenyhülni látszott, amiután megtudta, hogy nem önnön szándékomból csöppentem az életébe, hogy az ő szavaival éljek. Úgy tűnt, hogy egy ilyen apró, de annál fontosabb részlet sokat javított a hitelességemen az eddig kifejezetten rideg lány szemében. Tulajdonképpen azt hittem, hogy ennél sokkal komolyabban vagyok neki ellenszenves és már fel voltam készülve a legrosszabbra. Viszont remélem, hogy ez nem a szüleivel való viszonya rovására ment...
– Ha tudom, hogy csak ennyi kellett volna, hogy azt a fajta hatást érjem el nálad, talán még copfba is kötöttem volna a hajam. – válaszoltam a lány első valódi viccelődésére. Úgy nézem, a jéghegy végre megtört... Bár ettől még nem árt óvatosnak lennem. Sok sztorit lehet hallani arról, hogy valaki túlságosan elbízza magát és pont emiatt követ el valamilyen végzetes hibát. Nem szándékoztam tettetni, de jobb, ha még egyelőre megőrzöm a hidegvérem.
– Van ilyen. Nem egy esetről hallottam, amikor a szülő jobban tudja hogy mit akar a gyerek, mint ő maga. – mondtam, miközben idézőjeleket gesztikuláltam a két kezemmel. – Félnek attól, hogy mi vár a porontyra a nagyvilágban, ezért minél többet akarják fogni a kezét. Anyám is ilyen, bár ő idővel beletörődött, hogy úgy-ahogy tudok magamra vigyázni. – folytattam az életbölcsességeimmel. Visszanézve, nem vagyok benne biztos, hogy Anita túlzottan kíváncsi volt az okoskodásaimra, de ha már együtt kell éljünk, nem árt, ha legalább tudja, hogy milyen vagyok, ha egy kicsit elered a nyelvem.
Szélesen elmosolyodott a hoppanálós kaland lehetősége hallatán. Most láttam először ilyen őszintén mosolyogni, nem csak illemből. Lehet, most láttam először Anitát Anitának, és nem csak házigazdának. Sokkal felszabadultabb volt, amikor szinte felpattant a kanapéból, vélhetőleg útmutatást adni a kiruccanás kivitelezéséről. – Kedvenc hely? Máris kiváncsi vagyok! – vontam fel kiváncsian a szemöldököm. Anita közben levett egy meglehetősen díszes vázát a kandalló tetejéről, amiről én őszintén először azt hittem, hogy nagypapa hamvai lehetnek, vagy valami ilyesmi. A lány azonban, már-már megérezvén eme becstelen gondolatomat, a tudtomra adta, hogy ez csak hopp-por.
Ezután megkért, hogy legyek jó, és kapaszkodjak belé. Ezúttal teljesen más energiája volt, mint pár perccel korábban, amikor hűsítőt akart felszolgálni. Egy cseppnyi aggódást véltem felfedezni a hangjában, de inkább az iránt, hogy őt vonják felelősségre, ha bajom lesz, mintsem maga a tény, hogy bajom lesz elsősorban. Nem hibáztathatom, még ha mostmár nem is vet el teljesen, kelleni fog még egy kis idő, hogy fenntartások nélkül meg tudjon bízni bennem.
– Aztán nekem valami szép hely legyen. – mosolyogtam vissza a lányra, miközben magabiztosan megragadtam a kezét, várva a hoppanálást.
Anonymous

Vendég
Kedd Okt. 06, 2020 11:56 am

Marius & Anita

Nem lepődök már meg azon, hogy a szüleim befolyásolni akarják az életemet és ezzel egyidejűleg mindent is ami körülöttem történik. Nem akartam rideg lenni vele, de ha egyszer az volt az elképzelésem róla, hogy ő ezt az egész helyzetet élvezi, akkor abból nem lehetett sehogy sem megváltoztatni. Sokáig haragudtam rá, hogy miért kellett pont most belecsöppennie az életembe. De most, talán az igazmondásának köszönhetően, egy kicsit enyhülni látszik az iránta érzett közömbösséges utálatom. Mert mi más volt az, ha nem valami ilyen fojtogató érzés? Amiért nagyon messzire el akartam őt kerülni. Még gondolni sem akartam arra, hogy neki engem el kell vennie feleségül vagy bármi hasonló. Egyszerűen csak ijesztő volt a gondolat, hogy valaki életének a részese leszek csak úgy, minden további bejelentés nélkül.
– Majd copfba kötöm én a te hajad, ha nem viselkedsz! – komolyan néztem rá, bár nem tartott ez sokáig, mert az volt ezzel az egésszel a baj, hogy én elképzeltem őt egy kis copffal a hajában, pont a feje tetején. Vicces volt, különben túl vizuális típus vagyok és könnyen sikerül elképzelni másokat – nem csak őt – nevetséges helyzetben.
– Úgy ahogy tudsz magadra vigyázni? Ezt értsem úgy, hogyha elveszel akkor vigyáznom kellene testi épségedre és őriznem kellene téged? – felvonom ugyan a szemöldököm, de megint csak kuncogok ezen. Persze gondolom én, hogy tud magára vigyázni, de piszkálni őt attól még lehet.
Ám ezt is megunom és inkább felajánlom neki, hogy elviszem innen. Bárhová máshová csak ne itthon legyünk. Ilyenkor mindig azon kell kattognom, hogy mennyire vagyok jó házigazda meg jó társaság egyben, azt most meg inkább nem akartam. Nem akartam mindenre is figyelni, csak egy valamit akartam jól csinálni és az a vele való beszélgetés volt. Azt hiszem itt lett volna az ideje annak, hogy megismerjem őt sokkal normálisabb körülmények között egy olyan, helyen, amit még én is szeretek és nem küldik el egyből melegebb éghajlatra az olyanokat, mint mi.
– Kíváncsi is lehetsz. Nem mindenkinek engedem meg, hogy velem tartson. – széles mosolyra húzom a szám, nem megbántani akarom őt, Merlin óvjon engem az ilyesmitől, csak most, hogy minden tisztává vált, már nem látom az ellenségemnek.
– Szép hely lesz, ne aggódj. – megfogtam a kezét.
Határozottan arra a helyre gondoltam ahová vinni szerettem volna őt, nem olyan messze tőlünk, de mégis elég távol ahhoz, hogy ne tudjak csak úgy fényes nappal odamenni. Kimondtam a helyszín nevét és a lábunk elé dobtam a hopp-port.
Annyira szorítottam a kezét, hogy még véletlenül se tudjon hoppanálás közben úgymond „elveszíteni”. Nem akartam, hogy bármi baja legyen, pont miattam. De persze, rá kellett jönnöm, hogy ez az egész nem olyan egyszerű, az ember könnyen elveszíti az egyensúlyát ha nem figyel és megvan a következménye. Valahová a hátsó részére érkezhettünk, vagyis akarom mondani estünk, az épületnek, ami egy vagány földalatti pubot rejtett. Csak ahelyett, hogy a lábamon megállhattam volna pontosan rá estem. Kínos volt. Egyáltalán nem állt szándékomban rá esni.

Anonymous

Vendég
Kedd Okt. 13, 2020 8:11 pm
Marius und Anita
Némi megnyugvást jelentett, hogy Anita jobb, már-már játékos kedvre derült, és inkább láttam az általa forralt "bosszút" ártalmatlan csínynek, mintsem valós neheztelésnek. Persze, nem kizárt, hogy nem örült a szülei szerepének a mostani helyzetünkben, de mindemellett boldog voltam, hogy a maga sajátos módján, jól reagálta le a dolgot.
– Próbáld csak meg. – provokáltam a lányt vigyorgva, hallván a megnevelési módszereit. Eleinte komolynak tűnt, de hamar leesett az álca és alig tudta visszatartani a nevetést. Mondjuk nem hibáztatom. Emlékszem, egyszer hagytam hosszúra megnőni a hajam, még harmadéves koromban talán, és akkor copfban hordtam egy darabig. Akkor persze még menőnek és egyedinek találtam, de hamar kinőttem belőle. Visszagondolva erre, én is szinte elnevettem magam.
– Értheted felőlem úgyis, csak előbb hadd döntsem el, hogy testőrnek veszlek-e fel vagy komédiásnak. – replikáztam a már meglehetősen pimasznak tűnő lány további élcelődésére. Nem gondoltam volna, mondjuk, hogy ennyire túlgondolja a dolgot. – Mondjuk én úgy értettem, hogy nem ez volna az első alkalom, hogy kiruccanok valamerre. – tettem hozzá, próbálva nem túl bölcsködőnek tűnni.
– Ajjaj... máris VIP lettem? És még ingyen is ráadásul? Anita, te komolyan elkényeztetsz! – Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy elérte, hogy érdekeljen az uticélunk. A tény, hogy ezenkívül nem sok minden konkrétat árult el, csak fokozta az érdeklődésemet. Mindig is szerettem új helyeket felfedezni Dortmundban is. Nürnberget meg alig ismertem, szóval még inkább érdeklődtem.
Szorosan kapaszkodott a kezembe, mintha attól félne, hogy elengedem. Habár arra számítottam, hogy hideg lesz a keze, de ehelyett kellemes langyos volt, és talán egy kicsit még izzadt is. Úgy tűnt, már nagyon izgul az ottlét miatt. Ezután kimondta az úticélt és már el is tűntünk a zöld lángok között.
––– ♦ –––
Nem sokkal később már ott is voltunk. Úgy nézett ki, mint egy lépcsőház, amin általában valami földalatti szórakozóhelyhez lehet lejutni. Viszonylag sötét volt, de egy pár ablakon beszűrődött a délutáni napfény, szerencsére, nem közvetlenül ránk. A szobában egy durva tapintású, bordópiros szőnyeg volt leterítve, aminek a kellős közepén sikerült landolnunk.
…nos, a "landolás" talán kicsit szép szó arra, ami történt. A szemem előtt a szoba szürke mennyezete látszott, amin egyetlen, régimódi csillár helyezkedett el, ami jelenleg le volt kapcsolva. A mennyezet alapvetően beton-szürke volt, azonban volt benne egy pár halványszőke, hullámos vonal is, kifejezetten rendszerezetlenül. A mellkasomra helyezkedő nyomás miatt hamar leesett, hogy mi is történt.
Megemeltem a fejemet, és Anitára néztem, aki birkózóhoz illő mozdulattal helyezkedett el a testemen, jobb kezével még mindig az enyémet szorongatva. Még a hajkorona mögött is látszott a halvány arca, ami meglepő gyorsasággal kezdte el felvenni a főtt rák színének különböző árnyalatait.
Szegény alig bírt szóhoz jutni, csak elkerekedett szemekkel bámult rám, mintha készült volna mondani valamit, csak épp azt nem tudta, hogy mit. Nem tudtam megállni, hogy elnevessem magam a számára minden bizonnyal kínos helyzeten.
– Nos, meg kell mondjam, máris levettél a lábamról! – Viccelődtem vele, miközben kikászálódtam alóla és sebtében leporoltam az ingemet és a nadrágomat. Ezután felé nyújtottam a kezemet és felsegítettem. – Ne aggódj, semmi bajom. Máskor úgyis elröhögjük az egészet... Nem ütötted meg magad, ugye? – Mosolyogtam a kicsit még mindig lesokkolt lányra. Úgy tűnt, kissé elszámolt valamit, ami miatt ez a hoppanálás nem lett épp a legsimább, amiben valaha részt vettem. De nem is lenne izgalmas, ha minden a tervek szerint menne állandóan.
– Otthonos. – Néztem körül jobban a szobában. A helyiségbe egy régimódi stílusú ajtón volt bejárás, amivel szemben egy rusztikus, vörös kárpitú kanapé helyezkedett el, mellette egy szépen megmunkált, fa kávéasztallal. Az ajtótól jobbra egy lépcső vezetett le, vélhetően a szórakozóhelyre, ahonnan beszélgetések zajai szűrődtek ki.
– Nos – néztem vissza Anitára, aki többé-kevésbé sikerült rendbe hozza magát eddig – mutatod az utat?
Anonymous

Vendég
Vas. Okt. 25, 2020 12:28 am

Anita, Marius & Antonia
Azt hiszem, nincs is jobb dolog, mint egy viszonylag fárasztó nap után hazaérkezni a családhoz. Mármint normális esetben. És normális esetben ha nem is mindenki, de elég sokan otthon is lennének közülünk... most viszont furcsa mód ez egyáltalán nincs így. Karl a Rend ügyeit intézi, Martin dolgozik, tehát egyértelmű, hogy nincs távol. Otto szintén biztos helyen van, a Roxfortban tanul, vagy legalábbis nagyon remélem, hogy azt teszi, mert ha nem, akkor megnézheti magát. Anita viszont... Anitát viszont bármennyire is keresem nem találom a kastélyban. Persze, tudom, elég nagy a kastély, de azért annyira mégsem, hogy ne találjuk meg egymást. Mert hát az mégis hogy néz ki? Annyira azért mégsem esik szét a család, már idegileg se, hogy ne tudjuk, mi van a másikkal.
Viszont szerencsére ismerem a lányomat, és tudom, vagy legalábbis van egy elképzelésem arra vonatkozólag, hogy hol is kellene keresnem őt. Ezért aztán egy pillanatnyi gondolkozás után elhoppanálok oda, ahol sejtem, hogy megtalálom a lányomat. És... én igyekszem jó helyre érkezni, Merlin a tanúm, tényleg. Viszont mindig, még a legtapasztaltabb hoppanálóknál is megvan az esélye annak, hogy esetéeg félremennek, aztán abból születnek a galibák. Most azonban sikerült nem túlságosan eltéveszteni a célt, és Anita kedvenc helyétől nem messze értem földet. Gyakorlatilag tényleg nem messze onnan, ahová érkezni szerettem volna. Mély levegőt veszek, hogy lenyugodjak, lesimítom a ruháimon keletkezett esetleges ráncokat és gyűrődéseket, majd lassú léptekkel sétálok tovább a fülkébe. S ahogy belépek gyakorlatilag abban a pillanatban fordulnék is vissza, a lányom ugyanis nincs egyedül, hanem Mariusszal van. Nem mondom, hogy nem örülök neki, mert ez egyáltalán nincs így, csak éppen meglepő. De felveszem a nyugodtság álarcát, és mosolyogva köszönök nekik, mintha mindez olyan természetes lenne, pedig hát...
- Üdv, fiatalok! Elnézést... nem akarok zavarni, csak... Anita, nem tudod, hol vannak a többiek?
Ennél rosszabb ürügyet keresve sem találhatnék, hiszen ő is pontosan tudja, hogy tisztában vagyok vele, hol van a családunk többi tagja. De valahogy lepleznem kell a zavaromat, más ötletem pedig nem igazán akadt. Na meg... most már egyébként is teljesen mindegy, ha egyszer lehet, hogy belesétáltam, illetve hoppanáltam valamibe, amibe nem kellett volna. Majd úgyis kiderül.
Anonymous

Vendég
Hétf. Okt. 26, 2020 3:02 pm

Marius, Antonia & Anita

Ijesztő volt a túlzott őszintesége a kialakult helyzettel kapcsolatban, nem gondoltam volna, hogy amint lehet ezt közli velem. Lehetséges, hogy a részemről is kellett egy kis megadás a viaskodás helyett. Végtére is, ha nem engedtem volna őt beszélni, akkor valószínűleg nem erősíti meg bennem a gyanút miszerint ez az egész, csak látszat. Egy látszat amiben szerintem mindketten, de legfőképpen én éltem. Valahol mélyen legbelül éreztem, hogy a szüleim mindenbe is bele akarnak szólni, de amikor úgy tűnt, hogy képes vagyok saját döntéseket hozni és akár elszakadni tőlük, hát nem megmondták még utoljára, hogy mit tegyek? Legszívesebben elhoppanáltam volna… Merlin tudja hová, de valahová, ahol a legtávolabb vagyok tőle. De most, azt hiszem én lettem volna a legarcátlanabb ha így tettem volna. Mert igazából egész normális ez a Marius, leszámítva amikor görcsösen viselkedett, az nagyon látszódott rajta, de szerintem rajtam is.
Most, hogy megérkeztünk a Schäufelewärtschaft raktárába igazából el kell mondanom, hogy én ezt az egészet egyáltalán nem így terveztem. Szerencsétlent szó szerint levettem a lábáról. Nem akartam ennyire leteríteni őt, de amint sikerült elhúzódni és leszállni róla, nem kicsit éreztem magam rosszul a bőrömben. Oké, talán ezt még gyakorolnom kell, na mindegy. Legközelebb talán majd hagyni fogom, hogy egyedül jöjjön, most megmutattam neki az utat, szóval… Szóval nem kell pesztrálnom szerencsétlent.
Nyeltem egyet mielőtt megszólaltam volna és érdeklődve néztem felé, valószínűleg ez az egész helyzet egy színárnyalatnyival megváltoztatta a bőröm színét, mert az biztos, hogy szörnyen éreztem magam ebben a helyzetben.
– Én jól vagyok, rád estem, semmi bajom. – magyarázok, bár ez tisztára olyan, mintha azt mondtam volna neki, hogy beléd estem, na mindegy.
– Ennél sokkal jobb odabent. Várj csak amíg meglátod! – igyekeztem leküzdeni magamban ezt a feszegető érzést. Bólintottam a kérdésére. Épp kinyitottam volna az ajtót, amikor egy kicsivel odébb meghallottam az anyám hangját.
Mintha villám csapott volna pontosan oda, abba a pontba ahol voltam, úgy megperdültem és néztem szembe anyával.
– Anya?! – ennyi csak, bár ez a kérdés egyszerre volt mit keres itt és hogy kerülsz ide rejtetten utalva, mert nem kicsit, meglepődtem rajta, hogy itt van.
– Nem tudom, hogy hol vannak. – pedig tudtam és minden bizonnyal ő is, de ezt nem tettem szóvá. Újra nyelek egy nagyot, ez az egész helyzet egyre fájdalmasabb és nevetségese a maga nemében. Éppen ezért összeszedem magam, igyekszem nem nagyon mutatni a haragomat.
– Épp megmutatom Marius-nak a Schäufelewärtschaft-ot, van kedved velünk tartani? – valószínűleg úgy is jönne, szóval merő udvariasságból muszáj megelőznöm őt. Remélem, hogy a mindentudó Marius ezt nem bánja.

Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 01, 2020 2:01 pm
Marius und Anita (& Antonia)
Nem tartott sokáig Anitának, hogy összeszedje magát annyira, hogy épkézláb mondatokat legyen képes formázni. Annyi előnye azért volt az elbaltázott hoppanálásának, hogy puhára esett... Ha engem ugyan "puhának" lehet nevezni. A kínos megilletődés oldódni kezdett, és a lány addigi izgalma újra teret hódított magának Anita pszichéjében.
... Amíg nem hallatszott fel mögüle, az ajtó irányából egy másik hang. A bejárat küszöbén nem más állt, mint a lány anyja, és leendő anyósom, Antonia. Úgy néz ki, hamarabb hazaért, mint azt Anita várta volna, és egyből tudta, hogy hol keresse. Maga a tény nem volna meglepő, kettejük viszonyát tekintve. Anita nem igazán rejtette véka alá előttem sem, hogy hova akar jönni.
– Oh! Jó napot! – próbáltam a megrökönyödésemből egy udvariasabb tónusra váltani. Habár Antonia figyelmének a központjában Anita volt, attól még nekem is tisztelettudónak kell lennem. Anita látszólag kevésbé törődött ilyen formaságokkal, rajta sokkal jobban hangzódott a meglepettség és az enyhe frusztráció...
Ezt követően a többiek hollétéről kérdezett. – Én sem láttam őket. Ma egyedül csak Anitával találkoztam, meg most már magával... – Tettem hozzá a saját mondandómat Anitáéhoz. Kissé nehezen hihetőnek találtam, hogy ezt Antonia ne tudná: a férje alighanem a katakombákban dolgozik, és, ahogy Lenny-t ismerem, ő is. Anita kisebbik öccséről, Ottóról, nem tudok nyilatkozni, de alighanem a családanyának rá is van tippje. És ha nem neki, akkor Anitának biztos, még ha ezt az információt egyelőre meg is tartja magának...
Anita, az új helyzethez alkalmazkodván, invitálta anyját is, hogy tartson velünk, noha messziről látszott, hogy nem azért teszi, mert olyan sok kedve lenne az ő társaságához. – Öm... persze, csak ha nincs túlságosan elfoglalva... – támogattam a lányt, miközben próbáltam mindkettőjük jó oldalán maradni. Normálisan nem tartanék Antoniától: Japánban is jól el tudtunk egymással beszélgetni (noha akkor Anitával kevésbé), de nem akartam a szükségesnél hízelgőbbnek látszani. Főleg, mivel elvileg ez a kaland köztem és Anita között kellett volna maradjon...
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 01, 2020 6:25 pm

Anita, Marius & Antonia
Ismerem a lányomat, és ismerem a különböző hanglejtéseit is. Most pedig elég sok dolgot próbált meg belesűríteni ebbe az egyetlen szóba. Nem hibáztatom érte, mert tény, hogy valószínűleg én ugyanígy reagáltam volna az ő korában, ha rám nyitott volna rám az édesanyám. Hiába, az ilyesmi egyáltalán nem olyan dolog, amiről könnyen tudnánk beszélni. Leginkább azért nem, mert ha valamiről, akkor a Mariusszal való kapcsolatáról egyébként sem gyakran esik szó köztünk. Meg úgy egyáltalán a családban sem. Mert igen, van, ami magánügy, és nem illik bolygatni, feszegetni. Mint ahogy ezt sem. Megértem... megértem, hogy tudni akarja, hogy mit is keresek tulajdonképpen ott, ahol egyáltalán nem kellene ott lennem; illetve valószínűleg az is érdekli, hogy mégis hogy jutottam oda. Oké, rendben, kíváncsi vagyok, de... most olyan nagy bűn, hogy érdekel, mi van a lányommal? Nem hiszem. De inkább nem reagálok rá, csak egy apró bólintással. Azt is csak a mondandója második felére értve, miszerint nem tudja, hol vannak a testvérei és az édesapja. Persze... majd biztos elhiszem. Azért nem feszegetem a kérdést, mert ugyanolyan jól tudom, hogy tudja, mint ő, hogy én tudom, hogy hol vannak. Furcsa is lenne, ha nem tudnánk egymás hollétéről. Aztán Marius is hozzáfűzi a saját mondandóját, hogy csak Anitát látta ma, meg engem. Hát... ezt el is hiszem.
Az invitálásra kissé felvonom a szemöldököm. Nem akarok zavarni, tényleg, viszont ha már felajánlotta Anita, akkor azt hiszem, nem lehet baj belőle, ha velük tartok. Vagy mégis? Majd kiderül... ha zavarok, úgyis meg fogom tudni. Ismerem annyira Anitát, hogy úgyis tudtomra adja, ha valami problémája van. S mivel látszólag egyiküket sem zavarja az ittlétem így mosolyogva adom tudtukra, hogy szívesen velük tartok. Bár valószínűleg csak azért hív magukkal a lányom, mert tudja, hogy egyébként is mennék... ezt azonban nem adom tudtukra, hogy van egy ilyen sejtésem. Még.
- Persze, ha tényleg nem probléma, akkor szívesen veletek tartok! De ha zavarok ne zavartassátok magatokat, nyugodtan mondjátok csak meg!
Tudom, hogy nekem otthon lenne a helyem, de ha egyszer már idejöttem, akkor minek menjek vissza? Persze, kellene, de... nem kell mindig a "mit kellene tenni"re hallgatni. Én pedig úgy érzem, hogy most sem. Aztán lehet, tévedek...

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: