Lassan egy hete volt már Anita „meglepetés partijának”. Talán nem túl meglepő, de azóta úgy került, mintha egy fokhagymafüzérekkel telerakott UV-lámpa lennék. Persze tekintsünk el attól, hogy egy ilyen-módon dekorált lámpa belőlem sem váltana ki éppen előnyös reakciót. Egyéb, nem túl meglepő hírekben, nem tudtam megtalálni őt semmilyen mugli társalgási felületen (le merném fogadni, hogy még mobiltelefonja sincs), így ott sem tudtam beszélgetésbe elegyedni vele. Mondjuk, még ha lett is volna ilyesmije, szerintem blokkolt volna rögvest, ahogy ráírok. Volt azonban, aki sokkal nyitottabb volt az én irányomba. Karl és Antonia von Regenstein-Schwellenberg teljesen el voltak ragadtatva attól a kis mennyiségű időtől, amit velük töltöttem. Meg voltak róla győződve, hogy én lennék a tökéletes férj morcos vámpír-lányuknak. Magas, előkelő származású, jóképű (úgy éreztem, mintha ezt anyámtól hallanám) … mit egyebet akarhatna még? Egy fél embernyivel kevesebb vámpírvér volna az én tippem. A szülők persze megnyugtattak, hogy Anitának csak egy kis idő kell, hogy hozzám szokjon. Biztos ő is ugyanúgy meglepődött, amikor meghallotta az „örömhírt”. A jelenlegi szituáció is az ő ötletük volt. Meg voltak győződve, hogy a legjobb módja kettőnk összemelegedésének még több együtt töltött idő volna, ezért meghívtak magukhoz nürnbergi kúriájukra. Szokásukhoz híven, lányuk tudatának és/vagy beleegyezésének teljes hiányában. Mert az eddig is olyan jól bevált. Kezdtem azt hinni, hogy egy picit túlságosan be voltak zsongva az egész politikai házasságos ötlettől. Úgy éreztem magam, mint egy herceg, akit a két család közötti szövetség gyanánt hozzáadnak egy ismeretlen hercegnőhöz. Egy nappal korábban érkeztem meg Nürnbergbe. Eleinte vacilláltam, hogy hoppanáljak, mint ahogy bármelyik varázsló tenné, vagy próbáljak diszkrétebben, vonattal jönni, hogy esetleg még egy szabadnapot is kicsikarjak a főnökömtől. Végül az előbbi mellett döntöttem, de ettől függetlenül korábban mentem, hogy szokjam egy kicsit a várost. Hátha még egy randira is el tudom hívni, hogy szabaduljunk egy kicsit a szülőktől. Nem kevés optimizmus kellett, hogy egyáltalán az ötlet felmerüljön a fejemben… Másnap délben mentem el a kastélyukhoz. Olyan érzés volt, mint amikor egy filmben a főszereplő meglátogatja szerelme szüleit, és a családi ebéd a lehető legkínosabb esemény lesz, amit ő vagy a lány az elmúlt jó pár évben megélt. Épp annyi fordulat volt benne, hogy itt legfeljebb a szülők lesznek megszégyenülve a lány helyett. Anita ígyis-úgyis az lesz, ha csak nem vagyok fenemód szerencsés. Aggályaimat félretéve, kiszálltam a taxiból, nem kevés borravalót hátrahagyva a sofőrnek a szokatlan úticélért cserében. Miközben felfele mentem a tekintélyes hosszú járdán a kastély fele, igyekeztem rendbe rakni a gondolataimat és minél természetesebb második benyomást kelteni. Persze, ötletem sem volt róla, hogy hogyan tudnék közelebb kerülni hozzá, és nem állt szándékomban úgy tenni, mintha volna. Improvizálni mindig is jobban tudtam. Végül megérkeztem a bejárati ajtóhoz, és becsengettem, a lehető leglezserebb kisugárzással, amit össze tudtam kaparni a körülbelül ötperces séta alatt. És persze nem is lett volna igazi a nap, ha nem pont ő nyitja ki az ajtót…
Vendég
Szomb. Júl. 18, 2020 2:18 am
Vendég
Kedd Júl. 21, 2020 10:19 pm
Marius und Anita
Ott állt a küszöb túloldalán, teljes szőke, jégkirálynő-voltában. Nem elég, hogy pont az válaszolt a csengőre, akit meg kellett volna lepni az egész felhajtással, de még otthon sincsenek a szülei. Nagyszerű. Na mindegy, ez van, ezzel kell élni. Ha nem egyéb, így legalább a szülők talán nem fogják kényelmetlen helyzetbe hozni egyikünket sem. Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy egy kicsit kevésbé ellenszenvessé váljak számára az majd kiderül... – Oh. Helló! Na nem baj, akkor beérem veled. – Mosolyogtam rá halványan. – Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy ők hívtak ide? – Gondoltam, nem kertelek neki és nem kezdek mindenféle hülye mentséget kitalálni, hogy mégis mit keresek itt. Arra viszont kíváncsi voltam, hogy hogyhogy nincsenek otthon azok, akik elsősorban felvetették az ötletet? Egy Renden belül adódó hirtelen teendő volt az első ötletem, és a többi tippem után is ezt tartottam a legvalószínűbbnek. Ilyenkor azért várna az ember valami értesítést, de lehet, ezt csak a muglik között töltött időm miatt gondolom. Elvárásaimmal ellentétben, Anita ezúttal nem nézett ki úgy, mint aki egy kedvesebb gesztusaként rögvest karóba húzatna. Egy kis irritációt észre véltem venni benne, de sokkal inkább tűnt meglepettnek. Mondjuk, nem tudom, hogy kellett volna reagáljon, amikor a vőlegénye, akit már hetek óta ismer, váratlanul csak úgy betoppan a kúriára. Mindazonáltal felmerült bennem a kérdés: Most mi legyen? Még túl világos van ahhoz, hogy bármerre is menjünk, és nyilván kint álldogálni a küszöbön sem volt kedvem egész nap. Végül úgy döntöttem, hogy belépek az oroszlán barlangjába. – Kényelmes idekint lézengeni a küszöb előtt, meg minden, de arra gondoltam, inkább bent várnám meg a többieket. Szabad? – Kérdeztem meg, talán egy kicsit szemtelenül. Nem tűnt úgy, hogy kint akarna tartani, de ezt inkább illendőségből tette szerintem, mintsem az én társaságomra való igényből.
Vendég
Vas. Aug. 16, 2020 2:31 pm
Vendég
Hétf. Aug. 17, 2020 6:32 pm
Marius und Anita
Messziről látszott Anitán, hogy körülbelül ugyanannyira van elragadtatva a helyzettől, mint amennyire én voltam, amikor előszőr hallottam róla. Bár próbálta leplezni, lehetett látni Anitán, hogy nincs túlságosan elragadtatva sem a jelenlétemtől, sem a jópofaságaimtól. Talán egy kissé gyatra próbálkozás volt részemről, ismerve őt, de legalább nem fogok nyugtalanul aludni, hogy nem számomra a legtermészetesebb módon üdvözöltem (a körülményekhez mérten).
Félreállt az utamból és befelé invitált (szigorúan csak illemből, persze, eszébe se jusson senkinek sem félreérteni!). Miközben beléptem az ajtón, megpróbált mindenféle érintést elkerülni, mintha attól tartana, hogy meg akarnám csókolni. Tudom, hogy nem kifejezetten vagyok a szíve csücskében, de azért én sem fogok egyből romantikázni egy olyan lánnyal, akit éppen csak köszönőviszonyban van szerencsém lenni. Bármennyire is örömet okozna a tudat az idősebb generációnak. Gondoltam rá, hogy kommentáljam a helyzetet, de hamar letettem a további léc-rezgetésről, amíg még volt esélyem emberszámban mozogni a szemében.
Miután belül tudtam magam, hátam mögé sandítva láttam Anitát a ház egy általam ismeretlen szegletébe elsietni. Félúton megkért (mondhatni finoman rám parancsolt), hogy foglaljak helyet a kanapén. Emellett említette, hogy hoz valami italt is. Az illetékes bútort nem kellett sokat keresni, a ház összkomfortos kialakítása hamar felfedte a helyét.
Miközben a félcipőt hámoztam le a lábamról, Anita alig láthatóan visszanézett és megkérdezte, hogy mit szeretnék inni. Lehet, hogy a kelleténél nagyobb alkoholistának tűnök, mert egyből azt feltételezte, hogy valami szeszes itallal szeretném oltani a szomjamat így kora délután. Ismerem már azt a céget.
– Egyelőre inkább valami alkoholmenteset. Korán van még a berúgáshoz... – Közben esett le, hogy mennyire ironikus lehet ezt egy alapvetően éjjeli lény szájából hallani. Persze, nem voltam biztos, hogy Anita mennyire van hozzászokva a vámpírléthez.
Miután eltűnt a konyhában, elindultam a nappaliba. Utasításaimmal ellentétben nem ültem le azonnal, hanem nekitámaszkodtam az egyik üresebb fal-szakasznak, hogy kissé szemügyre vegyem a helyet. Mint azt várni lehetett, a szoba tágas, fényes és gazdagon díszített volt. Nem volt túlzottan csicsás, mint ahogy azt egy újgazdagabb családnál lehet látni. Ellenkezőleg, inkább elegáns, noha kissé régies berendezés árulkodott a birtok tulajdonosainak az ízléséről.
Csend volt a házban, eltekintve az időszakos enyhe zakatolástól, ami a konyha irányából jött, minden bizonnyal Anita jóvoltából. Miközben ő a konyhában foglalatoskodott, én elgondolkoztam, hogy vajon mikor jönnek a szülei. Ha valamikor van halvány esélyem is jobban megismerni Anitát, akkor ennél jobb alkalom kevés fog adódni...
Mielőtt még kételyeim támadhattak volna, elindultam a konyha felé, és megállapodtam az ajtó sarkában. Ott láttam őt, ahogy az általa előkészített frissítőket felpakolja egy tálcára. Megpróbáltam nem túl lopakodva odamenni, hogy ne ejtessem el vele a frissítőket.
– Unatkoztam egy kicsit, és gondoltam, megnézem, hogy mit csinál a kedvenc jégkirálynőm. – Hiába adom neki a szépet és próbálom másnak tettetni magam. Sose volt a fortém. Vagy a magam módján barátkozom meg vele, vagy sehogy.
Vendég
Kedd Aug. 18, 2020 6:54 pm
Vendég
Csüt. Aug. 20, 2020 5:15 pm
Marius und Anita
Meg kell mondjam, első látásra úgy tűnt, kifizetődött a merészségem. Nem elég, hogy a szemtelenségem talán most először egy nagy jóindulattal még mosolynak is elkönyvelhető arckifejezést varázsolt Anita arcára, de az még csak nem is tűnt túl kínosnak. Pont időben érkeztem, hogy lássam, hogy mit szánt számomra.
– Úú, jég! Micsoda egybeesés! – tettem hozzá nevetve előző felszólalásomhoz, hasonlóan szarkasztikus módon. Persze, nem állt szándékomban sértegetni, de az előző reakciója egy kissé vakmerőbbé tett. Persze, nyílván nem jeget akart velem etetni, ezt én is tudtam. Épp a hűtőből kotorászta elő az almalevet, hogy azzal öntse le a jégkockákat, elméjéből megy egy passzív-aggresszív megjegyzést, hogy a kedélyemet hűtse, nem túl hatékonyan.
– Almalé? Nem iszom túl gyakran, de nincs vele bajom. – viszonylag ritkán iszok ilyesmit, mert anyám túlságosan aggódott a cukortartalom miatt, hogy vegyen, és sosem szoktam meg. Habár ez a családon belül csak őt zavarja ténylegesen: apám meg én inkább kávézunk, Sandra meg úgy is vesz magának, ha épp olyan kedve van. Tulajdonképpen az első dolog, ami az almaléről eszembe jutott, az volt, hogy a színe nagyon hasonlít a whiskey-ére...
– Megharapni? Ugyan, nem kell aggódj, annál jobban neveltek! – vigyorodtam el Anitán, aki az aggályait fejezte ki családja vér-készletével kapcsolatban. – Még ha el is akarnék követni egy ilyen gaztettet, akkor sem fényes nappal csinálnám... – tettem hozzá, bár nyilvánvalóan csak revansot akart venni, amiért jégkirálynőnek neveztem. Ugyanakkor elgondolkoztam, hogy mennyire lát engem ő másnak, mint egy vérszívónak, vagy hogy csak a saját bizonytalansága miatt szól-e be ilyesmit.
Viccelt. – Minden viccnek fele igaz, tudod... – mosolyogtam rá halványan és talán egy kicsit pimaszul. Vicchez képest egy kissé komornak tűnt, épp ezért nem is voltam kifejezetten biztos benne, hogy mennyire beszélt komolyan. Bár, lévén ő is vámpír, biztos volt ideje kicsit kiismerni fajtája territoriális mivoltát.
Noha én nem csináltam túl nagy ügyet a poénkodásából, Anitán mintha azt láttam volna, hogy kissé kínosan érzi magát. Valószínűleg épp ezért váltott témát. Az idevezető utamról érdeklődött, még ha csak illemből is. Mint már korábban említettem, már egy napja Nürnbergben voltam, amikor is Martinnal, Anita öccsével volt találkozóm.
– Hát... eltelt. Nem jártam még Nürnbergben a váron kívül, szóval érdekes élmény volt. Kicsit több történelme van épségben, mint amennyi Dortmundnak... Mondjuk, ha olyasfajta idő lett volna ma is, mint ami tegnap volt, annak egy kicsit talán jobban örültem volna. – meséltem neki. Egyelőre inkább kerültem a Martinnal történő tegnapi iszogatásom említését. Az igazat megvallva, eleddig nem tudatosult bennem, hogy ezen kívül viszont nem sok izgalmas dolog történt. Na mindegy, könyvelő vagyok, nem kalandor, még ha gyerekkoromban sokat is álmodoztam arról az életről.
Válaszom közben elvettem az almalevemet a tálcáról, amit Anita nyújtott felém és belekortyoltam. Hűvös volt, édeskés, és valamennyire még természetesnek is tűnt. Ismerve Anita családját, valószínűleg valami drágább, jobb minőségű hűsítőt hagytak vendégfogadásra.
– És te? Hogyhogy ilyenkor egy szál magadban vagy itthon? – kérdeztem vissza. Persze, elsőkézből tudtam, hogy vámpírként körülményesebb intézni az ügyes-bajos dolgokat, és félig-meddig már azt vártam, hogy azzal válaszol, hogy hirtelen dolguk támadt a Rendben. Mindazonáltal, a beszélgetést el kell valahol kezdeni, és nem ülhetek, mint a kuka.
Vendég
Hétf. Aug. 24, 2020 10:44 pm
Vendég
Szer. Aug. 26, 2020 5:28 pm
Marius und Anita
Eltekintettem az enyhén savanyú kifejezéstől Anita arcán. Ezúttal nem tűnt úgy, hogy a vicceskedési kísérletem különösebb sikert aratott volna. Valahol kedvem lett volna megmondani, hogy ne vegye már annyira komoran a társalgásunkat, de jobb szeretem nem ilyen közvetlen módon irányítani a beszélgetéseimet.
– Tanúsíthatom. – mosolyodtam el, amikor Anita közölte a nyilvánvalót. Pont én ne tudnám, aki a vámpírokra nézve legbarátságtalanabb napszakban idecaplatott?
– Lehet... Viszont belebolondul az ember, ha mindenre megpróbál magyarázatot találni, ami körülötte történik. – vontam meg a vállamat. Talán nem túl meglepő, hogyha egy ilyen gazdag lánynak ilyen materialista világszemlélete van. Ettől viszont még inkább úgy tűnt, hogy nehéz dolgom lesz vele, ha viccelődésen kívül nem nyújtok valamiféle értelmi tartalmat is a társalgásban.
Megsúrolta a két halványvörös pontot az ütőerén, utalva legutóbbi találkozására vámpírral. Persze, nem említve a Japánban megeső találkánkat, bár azt aligha lehetne annak nevezni, tekintve, hogy mennyire távol tartotta magát tőlem. Ez a mozdulat azonban kezdte igazolni a feltevéseimet Anita visszafogottságával kapcsolatban. Egyelőre azonban jobbnak láttam ezt nem kimondani.
– Martin...? Igen, ő bizonyára jó idegenvezető lenne. De mindig is szerettem a saját szakállamra botorkálni az ilyen új helyeken. – Ezzel még nem is lódítottam akkorát. Martin inkább beszélt a városról meg Anitáról, de közvetlenül nem sok mindent mutatott be a vár külsején és a kedvenc bárja belsején kívül. Persze ő maga nem ajánlkozott idegenvezetőnek, elég nyilvánvaló okokból. Mintha nekem különösebb örömet okozna a nappali séta.
Ekkor mondott Anita valamit, amitől el kezdtek kattogni a fejemben a fogaskerekek. A szülei ritkán vannak itthon napközben. Persze, ez magában nem olyan meglepő ilyen magasrangú Rend-tagoktól, mindazonáltal foglalkoztatott a kérdés, hogy akkor miért délre hívtak ide. Talán kezdettől fogva az volt az ötletük, hogy kettesben legyek Anitával? Lehet, úgy gondolták, hogy az ő jelenlétük miatt esik nehezére megnyílni felém... Még véletlenül sem azért, mert fajtám egyik képviselője örökre megváltoztatta volna az életét, vagy ilyesmi. Nem voltam benne biztos, de mintha az ő hangjában is hasonló vélekedést hallottam volna.
– Fenébe! Most akkor egész nap éhezni fogok? – viccelődtem tovább, kissé túldramatizált hangon, miközben, Anita kérésére, visszaindultunk a kanapéhoz, ahova eleinte le akart ültetni. Szerencsére nem voltam még annyira éhes, és ezúttal remélhetőleg ezt Anitának is át tudtam adni. Nem szeretné visszaélni az így is elég ingatag vendégszeretetével.
Leültünk, és kisvártatva megkaptam tőle a kérdést, amire félig-meddig már számítottam. Persze érdekelte, hogy hogyan tudtuk mindketten ugyanazt a helyet választani vakációzásra.
– Ez is az őseid ötlete volt. – vallottam be, nem akarván titkolózni. – Gondolták, hogy ha már politikai házasságba adják a lányukat, akkor azt a lehető legünnepélyesebb módon akarnák tenni. Igazából sokat beszéltek erről apámmal is, és neki ugyancsak tetszett az ötlet. Mondjuk, szerintem ezt te is sejtetted... – folytattam, halványan mosolyogva. Nem voltam teljesen biztos benne, mennyire jó ötlet ennyire őszintén beszélni, de a hazudozás nem volt kifejezetten a stílusom. Az is lehet, hogy már a Martinnal való találkozásunk létéről is gyanít valamit, de azzal nem igazán törtem magam.
– Emellett, mindig szerettem utazni, Japánban meg még nem voltam, szóval nem volt túl sok ellenvetésem. – fejeztem be a mondókámat. – Bár az egész házasság téma nekem is szokatlan... – tettem hozzá vigyorogva.
– És téged mi vitt oda? – kérdeztem vissza neki. – Nem úgy tűnik, hogy tudtad, hogy én is ott leszek... – Ha tudta volna, talán most is kicsit felszabadultabb lenne. Legalább annyira, hogy ne fanyalodjon el, amikor viccelődni próbálok.
Vendég
Szer. Szept. 16, 2020 4:42 pm
Vendég
Hétf. Szept. 21, 2020 8:55 pm
Marius und Anita
Úgy tűnt, sikerült újból meglepnem a kissé felmelegedni tűnő jövendőbelimet. Sokan mások valószínűleg kerülték volna ennyire szégyentelenül feltálalni az igazságot, amit elvileg okkal kellett volna titokban tartani, és jó nyugodtan tönkre tudta volna tenni ezt a beszélgetést is, ha Anitának kissé másabb jelleme lett volna. Viszont tudom magamról azt is, hogy nem vagyok a legjobb hazudozásban. Előbb-utóbb úgyis rájött volna, és akkor sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog. A félreértés elkerülése végett kisvártatva tudtomra adta, hogy nem érte váratlanul, hogy a szülei titkolóznak előtte.
– Ha ez ad némi megnyugvást, én is csak jóval az alku megkötése után szereztem az egészről tudomást. – Közöltem vele a történet felém eső oldalát. Emlékszem, hogy anyám mennyire izgatott volt, amikor vélhetően megbeszélték az egészet. Persze, akkor még titokban kellett tartsa, én meg nem tudtam, mi lelte, vagy hogy miért kérdezősködik annyit a szerelmi életemről hirtelen.
Most viszont rajtam volt a sor, hogy meglepődjek. Valamiért nem számítottam rá, hogy Anita bocsánatot kér a ridegségért, arra meg végképp nem, hogy még őszintén el is mondja, hogy mi baja volt velem.
– Nincs semmi baj – dőltem hátra a kanapén – Őszinteségért sose kell bocsánatot kérni. Különben is, minden okod megvolt rá, hogy ne legyen az ínyedre ez az egész. Nem valami természetes az ilyesmi, főleg manapság. Az nem sokat segített, hogy egyből megmondták, hogy márpedig mi össze fogunk házasodni. Na mindegy. Nem sok értelme van őket hibáztatni, biztos csak segíteni akartak. A maguk módján... – El szerettem volna kerülni, hogy nehezteljen a szüleire, csak mert más definíciójuk van a segítségnyújtásról. Noha valószínű volt, hogy ezen nem én fogok változtatni.
– Nem kell aggódj, csak viccelődtem. Kibírom, amíg hazajönnek. – Nyugtattam le túlbuzgó házigazdámat. Bár, ha ennyire erőlteti a dolgot, lehet be kellene adnom a derekam... Nem, egyelőre várok még. Sok van még a napból.
Születésnap. Mintha hallottam volna von Regenstein-Schwellenbergéket említeni valami ilyesmit. Egy Japánba történő utazás meg végképp nem hangzik elrugaszkodott ötletnek, főleg, ha az ember ilyen anyagi háttérrel rendelkezik. Egész biztos vagyok benne, hogy üzleti szempontból sem éppen hátrányos ottani kapcsolatokat építeni, noha olyanról még nem hallottam, hogy valaki szánt szándékkal kombinálni próbálja a kettőt.
– Hát... Boldog születésnapot így utólag akkor. Ha úgy veszed, lehet engem szántak ajándéknak... – vigyorodtam el – Bár szólhattak volna, hogy ne éppen nikotinszagú kölnivel állítsak oda. – tettem hozzá.
– Jobb később, mint soha. – válaszoltam az enyhe dorgálásra. – Különben is, ha elmondom korábban, szerintem rám csaptad volna az ajtót. – Megpróbáltam nem túlságosan erőltetni a humort, mert az még annyira sem válik be, mint mindig őszintének lenni.
– Ötletem... mire? – Anita nem sok kontextust adott a kérdésére, viszont nem kellett túlságosan megerőltessem magam, hogy rájöjjek, hogy mire is gondol. – Ki akarsz fogni a szüleiden? – Kérdeztem vissza, bár a választ már tudtam.
– Lássuk csak... – Gondolkodva az órámra néztem. A nagymánus most hagyta el a hármast. – Sok mindent kint nem csinálhatunk még egy pár óráig, szóval eltűnni innen még nem nagyon játszik – töprengtem, tekintettel arra, hogy kettőnk közül másfelen vámpírok vagyunk. Emellett azonban nem zártam ki teljesen a Martinnal szerzett város-ismeretem kamatoztatását valamikor a nap folyamán. – Hacsak... hoppanálni lehet innen? Lehetőleg fedett helyre...– Nem lenne épp idegen gondolat, hogy a varázslók egyik közkedvelt utazási módját használjuk, amennyiben nincs a birtokra védőbűbáj helyezve, mint az várható lenne. Az igaz, hogy a kifejezetten mugli-szerű életvitelem miatt hajlamos vagyok erről a lehetőségről megfeledkezni.
Vendég
Kedd Szept. 22, 2020 6:41 pm
Vendég
Hétf. Szept. 28, 2020 8:11 pm
Marius und Anita
Úgy néz ki, az őszinteségem ezúttal kifizetődött. Anita megenyhülni látszott, amiután megtudta, hogy nem önnön szándékomból csöppentem az életébe, hogy az ő szavaival éljek. Úgy tűnt, hogy egy ilyen apró, de annál fontosabb részlet sokat javított a hitelességemen az eddig kifejezetten rideg lány szemében. Tulajdonképpen azt hittem, hogy ennél sokkal komolyabban vagyok neki ellenszenves és már fel voltam készülve a legrosszabbra. Viszont remélem, hogy ez nem a szüleivel való viszonya rovására ment...
– Ha tudom, hogy csak ennyi kellett volna, hogy azt a fajta hatást érjem el nálad, talán még copfba is kötöttem volna a hajam. – válaszoltam a lány első valódi viccelődésére. Úgy nézem, a jéghegy végre megtört... Bár ettől még nem árt óvatosnak lennem. Sok sztorit lehet hallani arról, hogy valaki túlságosan elbízza magát és pont emiatt követ el valamilyen végzetes hibát. Nem szándékoztam tettetni, de jobb, ha még egyelőre megőrzöm a hidegvérem.
– Van ilyen. Nem egy esetről hallottam, amikor a szülő jobban tudja hogy mit akar a gyerek, mint ő maga. – mondtam, miközben idézőjeleket gesztikuláltam a két kezemmel. – Félnek attól, hogy mi vár a porontyra a nagyvilágban, ezért minél többet akarják fogni a kezét. Anyám is ilyen, bár ő idővel beletörődött, hogy úgy-ahogy tudok magamra vigyázni. – folytattam az életbölcsességeimmel. Visszanézve, nem vagyok benne biztos, hogy Anita túlzottan kíváncsi volt az okoskodásaimra, de ha már együtt kell éljünk, nem árt, ha legalább tudja, hogy milyen vagyok, ha egy kicsit elered a nyelvem.
Szélesen elmosolyodott a hoppanálós kaland lehetősége hallatán. Most láttam először ilyen őszintén mosolyogni, nem csak illemből. Lehet, most láttam először Anitát Anitának, és nem csak házigazdának. Sokkal felszabadultabb volt, amikor szinte felpattant a kanapéból, vélhetőleg útmutatást adni a kiruccanás kivitelezéséről. – Kedvenc hely? Máris kiváncsi vagyok! – vontam fel kiváncsian a szemöldököm. Anita közben levett egy meglehetősen díszes vázát a kandalló tetejéről, amiről én őszintén először azt hittem, hogy nagypapa hamvai lehetnek, vagy valami ilyesmi. A lány azonban, már-már megérezvén eme becstelen gondolatomat, a tudtomra adta, hogy ez csak hopp-por.
Ezután megkért, hogy legyek jó, és kapaszkodjak belé. Ezúttal teljesen más energiája volt, mint pár perccel korábban, amikor hűsítőt akart felszolgálni. Egy cseppnyi aggódást véltem felfedezni a hangjában, de inkább az iránt, hogy őt vonják felelősségre, ha bajom lesz, mintsem maga a tény, hogy bajom lesz elsősorban. Nem hibáztathatom, még ha mostmár nem is vet el teljesen, kelleni fog még egy kis idő, hogy fenntartások nélkül meg tudjon bízni bennem.
– Aztán nekem valami szép hely legyen. – mosolyogtam vissza a lányra, miközben magabiztosan megragadtam a kezét, várva a hoppanálást.
Vendég
Kedd Okt. 06, 2020 11:56 am
Vendég
Kedd Okt. 13, 2020 8:11 pm
Marius und Anita
Némi megnyugvást jelentett, hogy Anita jobb, már-már játékos kedvre derült, és inkább láttam az általa forralt "bosszút" ártalmatlan csínynek, mintsem valós neheztelésnek. Persze, nem kizárt, hogy nem örült a szülei szerepének a mostani helyzetünkben, de mindemellett boldog voltam, hogy a maga sajátos módján, jól reagálta le a dolgot.
– Próbáld csak meg. – provokáltam a lányt vigyorgva, hallván a megnevelési módszereit. Eleinte komolynak tűnt, de hamar leesett az álca és alig tudta visszatartani a nevetést. Mondjuk nem hibáztatom. Emlékszem, egyszer hagytam hosszúra megnőni a hajam, még harmadéves koromban talán, és akkor copfban hordtam egy darabig. Akkor persze még menőnek és egyedinek találtam, de hamar kinőttem belőle. Visszagondolva erre, én is szinte elnevettem magam.
– Értheted felőlem úgyis, csak előbb hadd döntsem el, hogy testőrnek veszlek-e fel vagy komédiásnak. – replikáztam a már meglehetősen pimasznak tűnő lány további élcelődésére. Nem gondoltam volna, mondjuk, hogy ennyire túlgondolja a dolgot. – Mondjuk én úgy értettem, hogy nem ez volna az első alkalom, hogy kiruccanok valamerre. – tettem hozzá, próbálva nem túl bölcsködőnek tűnni.
– Ajjaj... máris VIP lettem? És még ingyen is ráadásul? Anita, te komolyan elkényeztetsz! – Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy elérte, hogy érdekeljen az uticélunk. A tény, hogy ezenkívül nem sok minden konkrétat árult el, csak fokozta az érdeklődésemet. Mindig is szerettem új helyeket felfedezni Dortmundban is. Nürnberget meg alig ismertem, szóval még inkább érdeklődtem.
Szorosan kapaszkodott a kezembe, mintha attól félne, hogy elengedem. Habár arra számítottam, hogy hideg lesz a keze, de ehelyett kellemes langyos volt, és talán egy kicsit még izzadt is. Úgy tűnt, már nagyon izgul az ottlét miatt. Ezután kimondta az úticélt és már el is tűntünk a zöld lángok között.
––– –––
Nem sokkal később már ott is voltunk. Úgy nézett ki, mint egy lépcsőház, amin általában valami földalatti szórakozóhelyhez lehet lejutni. Viszonylag sötét volt, de egy pár ablakon beszűrődött a délutáni napfény, szerencsére, nem közvetlenül ránk. A szobában egy durva tapintású, bordópiros szőnyeg volt leterítve, aminek a kellős közepén sikerült landolnunk.
…nos, a "landolás" talán kicsit szép szó arra, ami történt. A szemem előtt a szoba szürke mennyezete látszott, amin egyetlen, régimódi csillár helyezkedett el, ami jelenleg le volt kapcsolva. A mennyezet alapvetően beton-szürke volt, azonban volt benne egy pár halványszőke, hullámos vonal is, kifejezetten rendszerezetlenül. A mellkasomra helyezkedő nyomás miatt hamar leesett, hogy mi is történt.
Megemeltem a fejemet, és Anitára néztem, aki birkózóhoz illő mozdulattal helyezkedett el a testemen, jobb kezével még mindig az enyémet szorongatva. Még a hajkorona mögött is látszott a halvány arca, ami meglepő gyorsasággal kezdte el felvenni a főtt rák színének különböző árnyalatait.
Szegény alig bírt szóhoz jutni, csak elkerekedett szemekkel bámult rám, mintha készült volna mondani valamit, csak épp azt nem tudta, hogy mit. Nem tudtam megállni, hogy elnevessem magam a számára minden bizonnyal kínos helyzeten.
– Nos, meg kell mondjam, máris levettél a lábamról! – Viccelődtem vele, miközben kikászálódtam alóla és sebtében leporoltam az ingemet és a nadrágomat. Ezután felé nyújtottam a kezemet és felsegítettem. – Ne aggódj, semmi bajom. Máskor úgyis elröhögjük az egészet... Nem ütötted meg magad, ugye? – Mosolyogtam a kicsit még mindig lesokkolt lányra. Úgy tűnt, kissé elszámolt valamit, ami miatt ez a hoppanálás nem lett épp a legsimább, amiben valaha részt vettem. De nem is lenne izgalmas, ha minden a tervek szerint menne állandóan.
– Otthonos. – Néztem körül jobban a szobában. A helyiségbe egy régimódi stílusú ajtón volt bejárás, amivel szemben egy rusztikus, vörös kárpitú kanapé helyezkedett el, mellette egy szépen megmunkált, fa kávéasztallal. Az ajtótól jobbra egy lépcső vezetett le, vélhetően a szórakozóhelyre, ahonnan beszélgetések zajai szűrődtek ki.
– Nos – néztem vissza Anitára, aki többé-kevésbé sikerült rendbe hozza magát eddig – mutatod az utat?
Vendég
Vas. Okt. 25, 2020 12:28 am
Anita, Marius & Antonia
Azt hiszem, nincs is jobb dolog, mint egy viszonylag fárasztó nap után hazaérkezni a családhoz. Mármint normális esetben. És normális esetben ha nem is mindenki, de elég sokan otthon is lennének közülünk... most viszont furcsa mód ez egyáltalán nincs így. Karl a Rend ügyeit intézi, Martin dolgozik, tehát egyértelmű, hogy nincs távol. Otto szintén biztos helyen van, a Roxfortban tanul, vagy legalábbis nagyon remélem, hogy azt teszi, mert ha nem, akkor megnézheti magát. Anita viszont... Anitát viszont bármennyire is keresem nem találom a kastélyban. Persze, tudom, elég nagy a kastély, de azért annyira mégsem, hogy ne találjuk meg egymást. Mert hát az mégis hogy néz ki? Annyira azért mégsem esik szét a család, már idegileg se, hogy ne tudjuk, mi van a másikkal. Viszont szerencsére ismerem a lányomat, és tudom, vagy legalábbis van egy elképzelésem arra vonatkozólag, hogy hol is kellene keresnem őt. Ezért aztán egy pillanatnyi gondolkozás után elhoppanálok oda, ahol sejtem, hogy megtalálom a lányomat. És... én igyekszem jó helyre érkezni, Merlin a tanúm, tényleg. Viszont mindig, még a legtapasztaltabb hoppanálóknál is megvan az esélye annak, hogy esetéeg félremennek, aztán abból születnek a galibák. Most azonban sikerült nem túlságosan eltéveszteni a célt, és Anita kedvenc helyétől nem messze értem földet. Gyakorlatilag tényleg nem messze onnan, ahová érkezni szerettem volna. Mély levegőt veszek, hogy lenyugodjak, lesimítom a ruháimon keletkezett esetleges ráncokat és gyűrődéseket, majd lassú léptekkel sétálok tovább a fülkébe. S ahogy belépek gyakorlatilag abban a pillanatban fordulnék is vissza, a lányom ugyanis nincs egyedül, hanem Mariusszal van. Nem mondom, hogy nem örülök neki, mert ez egyáltalán nincs így, csak éppen meglepő. De felveszem a nyugodtság álarcát, és mosolyogva köszönök nekik, mintha mindez olyan természetes lenne, pedig hát... - Üdv, fiatalok! Elnézést... nem akarok zavarni, csak... Anita, nem tudod, hol vannak a többiek? Ennél rosszabb ürügyet keresve sem találhatnék, hiszen ő is pontosan tudja, hogy tisztában vagyok vele, hol van a családunk többi tagja. De valahogy lepleznem kell a zavaromat, más ötletem pedig nem igazán akadt. Na meg... most már egyébként is teljesen mindegy, ha egyszer lehet, hogy belesétáltam, illetve hoppanáltam valamibe, amibe nem kellett volna. Majd úgyis kiderül.
Vendég
Hétf. Okt. 26, 2020 3:02 pm
Vendég
Vas. Nov. 01, 2020 2:01 pm
Marius und Anita (& Antonia)
Nem tartott sokáig Anitának, hogy összeszedje magát annyira, hogy épkézláb mondatokat legyen képes formázni. Annyi előnye azért volt az elbaltázott hoppanálásának, hogy puhára esett... Ha engem ugyan "puhának" lehet nevezni. A kínos megilletődés oldódni kezdett, és a lány addigi izgalma újra teret hódított magának Anita pszichéjében.
... Amíg nem hallatszott fel mögüle, az ajtó irányából egy másik hang. A bejárat küszöbén nem más állt, mint a lány anyja, és leendő anyósom, Antonia. Úgy néz ki, hamarabb hazaért, mint azt Anita várta volna, és egyből tudta, hogy hol keresse. Maga a tény nem volna meglepő, kettejük viszonyát tekintve. Anita nem igazán rejtette véka alá előttem sem, hogy hova akar jönni.
– Oh! Jó napot! – próbáltam a megrökönyödésemből egy udvariasabb tónusra váltani. Habár Antonia figyelmének a központjában Anita volt, attól még nekem is tisztelettudónak kell lennem. Anita látszólag kevésbé törődött ilyen formaságokkal, rajta sokkal jobban hangzódott a meglepettség és az enyhe frusztráció...
Ezt követően a többiek hollétéről kérdezett. – Én sem láttam őket. Ma egyedül csak Anitával találkoztam, meg most már magával... – Tettem hozzá a saját mondandómat Anitáéhoz. Kissé nehezen hihetőnek találtam, hogy ezt Antonia ne tudná: a férje alighanem a katakombákban dolgozik, és, ahogy Lenny-t ismerem, ő is. Anita kisebbik öccséről, Ottóról, nem tudok nyilatkozni, de alighanem a családanyának rá is van tippje. És ha nem neki, akkor Anitának biztos, még ha ezt az információt egyelőre meg is tartja magának...
Anita, az új helyzethez alkalmazkodván, invitálta anyját is, hogy tartson velünk, noha messziről látszott, hogy nem azért teszi, mert olyan sok kedve lenne az ő társaságához. – Öm... persze, csak ha nincs túlságosan elfoglalva... – támogattam a lányt, miközben próbáltam mindkettőjük jó oldalán maradni. Normálisan nem tartanék Antoniától: Japánban is jól el tudtunk egymással beszélgetni (noha akkor Anitával kevésbé), de nem akartam a szükségesnél hízelgőbbnek látszani. Főleg, mivel elvileg ez a kaland köztem és Anita között kellett volna maradjon...
Vendég
Vas. Nov. 01, 2020 6:25 pm
Anita, Marius & Antonia
Ismerem a lányomat, és ismerem a különböző hanglejtéseit is. Most pedig elég sok dolgot próbált meg belesűríteni ebbe az egyetlen szóba. Nem hibáztatom érte, mert tény, hogy valószínűleg én ugyanígy reagáltam volna az ő korában, ha rám nyitott volna rám az édesanyám. Hiába, az ilyesmi egyáltalán nem olyan dolog, amiről könnyen tudnánk beszélni. Leginkább azért nem, mert ha valamiről, akkor a Mariusszal való kapcsolatáról egyébként sem gyakran esik szó köztünk. Meg úgy egyáltalán a családban sem. Mert igen, van, ami magánügy, és nem illik bolygatni, feszegetni. Mint ahogy ezt sem. Megértem... megértem, hogy tudni akarja, hogy mit is keresek tulajdonképpen ott, ahol egyáltalán nem kellene ott lennem; illetve valószínűleg az is érdekli, hogy mégis hogy jutottam oda. Oké, rendben, kíváncsi vagyok, de... most olyan nagy bűn, hogy érdekel, mi van a lányommal? Nem hiszem. De inkább nem reagálok rá, csak egy apró bólintással. Azt is csak a mondandója második felére értve, miszerint nem tudja, hol vannak a testvérei és az édesapja. Persze... majd biztos elhiszem. Azért nem feszegetem a kérdést, mert ugyanolyan jól tudom, hogy tudja, mint ő, hogy én tudom, hogy hol vannak. Furcsa is lenne, ha nem tudnánk egymás hollétéről. Aztán Marius is hozzáfűzi a saját mondandóját, hogy csak Anitát látta ma, meg engem. Hát... ezt el is hiszem. Az invitálásra kissé felvonom a szemöldököm. Nem akarok zavarni, tényleg, viszont ha már felajánlotta Anita, akkor azt hiszem, nem lehet baj belőle, ha velük tartok. Vagy mégis? Majd kiderül... ha zavarok, úgyis meg fogom tudni. Ismerem annyira Anitát, hogy úgyis tudtomra adja, ha valami problémája van. S mivel látszólag egyiküket sem zavarja az ittlétem így mosolyogva adom tudtukra, hogy szívesen velük tartok. Bár valószínűleg csak azért hív magukkal a lányom, mert tudja, hogy egyébként is mennék... ezt azonban nem adom tudtukra, hogy van egy ilyen sejtésem. Még. - Persze, ha tényleg nem probléma, akkor szívesen veletek tartok! De ha zavarok ne zavartassátok magatokat, nyugodtan mondjátok csak meg! Tudom, hogy nekem otthon lenne a helyem, de ha egyszer már idejöttem, akkor minek menjek vissza? Persze, kellene, de... nem kell mindig a "mit kellene tenni"re hallgatni. Én pedig úgy érzem, hogy most sem. Aztán lehet, tévedek...