Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lucy & Nate - never hesitate to help others in their time of need

Anonymous

Lucy & Nate - never hesitate to help others in their time of need Empty
Vendég
Hétf. Jún. 08, 2020 2:09 am

Lucy & Nate

Nem vagyok egy szőke herceg fehér lovon, de talán segíthetek.

Ebédszünetben kaptam az információt, hogy órák után be kellene segítenem az iskolaújságnál. Ez már csak azért is meglepő volt, mert ritka esetek egyikének számított, hogy én cikket írtam. Ez nem azt jelentette, hogy ne tudtam volna összehozni egy épkézláb újságcikket, csupán rendszerint olyan terjengősre sikerültek a korábbi próbálkozásaim, hogy a többség el sem olvasta.
Tehát, ha nekem kellett besegítenem cikkírásban, az nagyjából egyet jelentett azzal, hogy valaki útközben meghalt, de minimum képtelen volt bemászni a szerkesztőségig.
Az óráim után hát egyből a szerkesztőség felé vettem az irányt. Még Baileynek is megmondtam, hogy legfeljebb este találkozunk a hálóteremben, és nagyon vacsoránál se számítson rám, mert fontos elintéznivalóm akadt. Sőt, annyira komolyan vettem a fennálló helyzetet, hogy nem álltam meg úton-útfélen fényképezgetni, sem pedig beszélgetni másokkal.
A szerkesztőségbe lépve azonnal megcsapott a papírra nyomtatott száradó tinta kellemes illata. Talán az egyik kedvenc helyemnek számított a szerkesztőség a kastély falain belül, ráadásul, innen még nem penderítettek ki, mint a vitakörből. Vélhetően azért, mert nem én voltam a főnök, és a cikkeket se kritizáltam, mert csak a képeket szolgáltattam nekik. És ez így is volt rendjén. Mindenki boldog volt.
Kivéve talán Lucyt, aki az érkezésemkor enyhén elveszettnek tűnt. Összeráncol homlokkal csuktam be magam után az ajtót.
Ajaj, valami nagy gond lehetett az arcát ítélve. Letettem a táskámat a megszokott helyemre, miközben üdvözöltem a lányt.
− Szia Lucy. Miben lehetek a segítségedre? – köszöntem neki, és egyből rá is tértem a tárgyra, hiszen az újság megjelenési ideje forgott kockán, s nagyon jól tudtam, hogy a lány még nálam is jobban utálta az esetleges csúszásokat.
Abszolút megértettem őt, hiszen főszerkesztőként az ő vállára rakódott a legtöbb felelősség ezzel kapcsolatban, és szerintem én sem lettem volna türelmesebb.
Odahúztam egy széket mellé, és fordítva leültem rá, így a kezeimmel megtámaszkodtam a támlán.
− Szóval, mi a terv? Hogyan akarunk készen lenni? – érdeklődtem, hiszen teljesen biztos voltam benne, hogy amíg várt rám, addigra már egy teljes haditervet állított fel (ahogy azt is sejtettem, hogy ma bizony nem sokat fogunk aludni).

•••  330 szó körül ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 ••• ©

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Jún. 08, 2020 7:54 pm
...
Anonymous

Vendég
Kedd Jún. 09, 2020 1:28 am

Lucy & Nate

Nem vagyok egy szőke herceg fehér lovon, de talán segíthetek.

Soha nem tagadtam meg a segítséget másoktól. Az… Annyira nem én lettem volna. A szüleink mindig arra neveltek minket, hogy jók legyünk másokkal, és igyekeztem eszerint élni. Nagyon ritka esetek egyikét képezte az, ha én meg akartam viccelni valakit, aki nem a húgom volt.
Most viszont, hogy vészhelyzet állt fenn, egyszerűen képtelen voltam cserben hagyni Lucy-t, hiszen tudtam, hogy mennyit jelentett mindkettőnknek az újság, és hogy mennyit dolgozott vele. Miféle barát lettem volna, ha magára hagytam volna ilyen szorult helyzetben? Pedig szívesen csináltam volna, mondjuk elosontam volna a Csillagvizsgáló toronyba, és onnan fotóztam volna az éjszakai égboltot, de a saját igényeimet félretéve szó nélkül jöttem.
Lehuppantam hát mellé a székre, és vártam, hogy mégis mi lenne a feladatom. Kicsit meglepett, hogy pont ilyen feladatot fogtam ki, de hát hiába nem tetszett a dolog, egyhelyben maradtam, és hallgattam őt.
− Tehát, azt mondod, hogy nekünk, kettőnknek kellene megválaszolni a szerelmi tanácsok rovatba kapott kérdéseket… Ugye tudod, hogy én ezt nem fogom túlélni anélkül, hogy ne kommentálhassam? – sandítottam rá, hiszen annyi érzelem szorult belém, mint egy teáskanálba. Azt hiszem, ezzel ő is tisztában volt. Nem volt mit tenni, a határidő sürgetett minket.
− Rendben, szóval azt akarod, hogy egy ilyen, egy olyan legyen? – vándorolt át a tekintetem az arcáról, a mozdulatát követve a halmazokra. A kérdésére zavartan felnevettem, és beletúrtam a hajamba. – Szerintem nem én vagyok erre a legalkalmasabb ember, de hát nem tudok ezzel mit csinálni. Vágjunk bele – sóhajtottam fel, és nyúltam az első cetliért.
− Igazán kedves tőled, azonban még nem vagyok éhes. Talán kicsit később – mosolyogtam rá, és tényleg értékeltem a gesztust, miszerint gondolt ránk és a gyomrunkra. – A mennyiség miatt pedig ne aggódj. Lehet nem látszik rajtam, de sokat eszek.
S ez igaz is volt. Talán én voltam a család egyik leghaspókabb tagja, viszont mentségemre szóljon, hogy igencsak odafigyeltem arra, hogy túlnyomórészt egészséges ételeket egyek, ahogy arra is, hogy lemozogjam a felesleges zsírt.
Tehát az első papírlapot a kezembe fogtam, és átfutottam a sorokat. Vágtam egy kelletlen grimaszt, de még nem éreztem magam formában, ahhoz, hogy egy rossz szót is szóljak. Említhettem volna azt is Lucynak, hogy borzasztóan fogok szenvedni, s bizony azért sem akartam csendben, külön-külön csinálni, mert akkor biztosan belepusztultam volna.
− Oké, neked mi az első? – kérdeztem, miközben papírt, pennát és tintát készítettem elő, hogy nagyjából lejegyezhessem majd az első válaszunkat. Utána ráértünk rendezni a válaszokat az újságformátumának megfelelően.

•••  400 szó körül ••• zene nincs ••• megjegyzés: sok-sok szeretettel <3 ••• ©

Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 12:00 pm
...
Anonymous

Vendég
Hétf. Jún. 29, 2020 9:06 am

Lucy & Nate
Hosszú lesz a délutánunk...

Néha megfordul a fejemben, milyen jó, hogy annak idején fotósnak jelentkeztem, és nem egyik másik rovat írójának, hiszen így a sajátom mellett nem kellene még másokéba is besegíteni. A képek mindig időben elkészülnek, főként azért, mert szörnyen utálok kicsúszni a határidőből és kevesebb idő is elkészíteni őket. Ezért, amikor van időm, és ehhez hasonló vészhelyzet áll elő, akkor tudok Lucy-nak segíteni.
− Á, remek – sóhajtok fel megkönnyebbülten, hiszen ha még nem is kritizálhatnám őket, akkor aztán tényleg remek délutánnak néznék elébe. Szerintem ez a része az újságnak teljesen értelmetlen, ráadásul mégis ki olyan őrült, hogy – igaz anonimként −, de kiteregesse az érzelmeit egy egész olvasóközönség előtt? Ha valaki nem teljesen hülye, akkor magától is sejtheti, hogy mégis ki áll egy-egy üzenet mögött. Én nem vagyok ekkora marha. Hiába tetszik Anneliese, nem fogom ezt senkinek elárulni. Még neki se. Talán egyszer végre kiverem a fejemből, vagy teljesen becsavarodok tőle. Egyelőre nem döntöttem el.
−Tényleg nincs mit köszönnöd. Egy csapat vagyunk, ez a legkevesebb – mosolygok Lucy-ra, miközben az idióta gondolataim valamiért megint Anneliese körül forognak. Utálom magamat.
− Nekem tökéletesen megfelel úgy, hogy amelyikünknek előbb a kezébe akad egy, az olvas. – Így több lehetőségem van jártatni a számat, és szörnyülködni mindenen is. A biztatásra viszont szórakozottan felnevetek. Persze. Csodálatos. Annyira leszek csodálatos abban, hogy másoknak szerelmi tanácsot adjak, minthogy a nővérem összebarátkozik a logikával, az ésszel és az értelemmel. Az az, semennyire.
− Csupán ismerem magam. Nem tudom feltűnt-e, de nem vagyok az az érzelgős típus – sandítok Lucy-ra. Talán anyám az egyetlen személy a világon, aki felé valaha is kimutatom a szeretetemet. De ő az anyám, ergo nem számít, mert akármilyen ember is lehetne, akkor is szeretném őt. Oké, ha jobban belegondolok, a másik ilyen személy az unokatestvérem, de ő is szintén rokon, ráadásul pasi is, szóval őt se vehetem fel a listára.
− Sokat járok túrázni. Szóval, mielőtt nagyon felszaladna pár kiló, addigra sétálom. Meg anya úgyis mindig odafigyel arra, hogy az egész család egészségesen éljen – vonom meg a vállamat. Ennyi a titka amúgy. Mozgás és túlnyomórészt egészséges ételek. Jessica már olyan durván tolja, hogy húst sem hajlandó megenni. Nem tudja, miből marad ki.
Hátradőlök a székem, és figyelem a ténykedését. Aztán, amikor olvasni kezd az arcomon ezernyi gondolat tükröződik. Többek között: Ez most egy komoly kérdés? Ez az ember normális? Miért vannak önértékelési zavarai? Miért stresszel rá minden srác, hogy elhívjon valakit? Miért gondolja valaki azt, hogy attól, hogy három napja álmodik egy lánnyal, az már szerelmet jelent? A szemöldököm húzogatása és a homlokom ráncolása, azt hiszem kellően kifejezi a gondolataimat.
− Hú… − sóhajtok fel, és inkább kinyúlok egy pohár tökléért. Erre innom kell, ha már alkoholba nem is tudom fojtani a bánatom, akkor a töklé is megteszi. – Egyáltalán ki az az idióta, aki Szarvaskígyó43 névvel ad le üzenetet?! Ennél kreatívabb nem tudott lenni?
Kibukok, ahogy a fejemben visszapörgetem a korábban hallottakat, és már az illető fedőnevén fennakadok. Azt hiszem, hosszú délutánunk lesz.
− Nem rossz. Még mindig jobb annál, amit én mondanék… − szorongatom a kezemben a tökleves poharat, és próbálok nem túlzottan érzéketlen lenni.
− Mondjuk, én lehet, felhívnám a figyelmét arra, hogy az álmok nem kifejezetten jelentik azt, amit gondol, és ha pontosan emlékszik rájuk, akkor nyugodtan érdeklődhet a jelentése felől olyannál, aki ért a jóslástanhoz. Azt hiszem, ott tanulnak az álomfejtésről is. Egyébként meg feleslegesen stresszel bármire. Ha tetszik neki a lány, akkor menjen oda, ne csináljon totál idiótát magából, az a személy is csak egy ember, épp ezért nem kell félni tőle. De ja, a közös barátos dolog se rossz. Vagy megkérheti, hogy gyógynövénytanon dolgozzanak együtt – fejtem ki a saját véleményemet. Eddig csak azt hittem, hogy Clyde ilyen szerencsétlen idióta a föld kerekén, hogy nem mer odamenni egy lányhoz, de azt hiszem, igencsak elrontották a generációnkban lévő srácokat, ha ennyire életképtelenné váltak.
Én biztosan nem viselkednék így. Nekem csupán az a problémám, hogy szerelmesnek lenni rettentő nyálas dolog, vagy inkább szánalmas epekedni valaki után, akinek lehet, hogy bejössz, lehet hogy nem. Nincs benne logika, hogy kinek ki tetszik, hogy kik passzolnak össze… Minden kiszámíthatatlan, minden kétséges. Minden olyan… Olyan érzelgős, mint az apám meg Emily. Én nem akarok ilyen lenni, ezért nem akarom megtapasztalni ezt az érzést, szóval igazán eltűnhetnél a gondolataimból Anneliese!

remélem, tetszeni fog :3

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: